RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-05 06:41:33

majar blogg

majar blogg på Nouw

Vi bor i huset!

2018-12-02 09:38
Från majar

Tiden springer iväg och vi hinner inte riktigt med, men nu bor vi alltså i huset sedan en vecka tillbaka! I fredags lämnade vi dessutom nycklarna till lägenheten så väldigt skönt att lämna den.
Även om många kartonger återstår att packa upp så har vi kommit relativt i ordning, det stora sovrummet uppe har vi också mycket renovering kvar som vi ska försöka göra på helgerna. Nedervåningen är ”klar” för nu då vi satsar på att renovera den längre fram.
Sovrummet är där vi lagt mest tid och kommit längst och vi är så himla nöjda! Golvet, väggfärgen och mixen till det vita! Har fortfarande lite dåligt med bilder på resultatet i helhet men några finns iaf!
Och tusen tusen tack för flytthjälp, renoveringshjälp, lunch-bjudningar - ni är alla fantastiska! ❣️

Helgens projekt

2018-11-18 19:14
Från majar

Stora förändringar på golvet i helgen! Inledde i fredags med nya maskiner för att få bort den svåra gula färgen på sovrumsgolvet. Hela lördagen spenderade dessutom Urban o Tobias med golven och resultatet är så så bra!
Idag la vi på första lagret dekor-vax och det blir väldigt fint! Ser väldigt vitt ut precis när man stryker på men sen bleknar det, se sista bilden! Imorgon målas lager två (hårdvaxolja) och sen ska golven vara klara! ✊ Mycket slit men väldigt värt det och så roligt att ha gjort det själva med fantastiskt hjälp ❤️

Känslan...

2018-11-13 21:30
Från majar

När man kommer till huset efter en jobbdag o det har hänt massor -Fantastiskt!

Bland annat målas ju alltså taket i vardagsrummet denna vecka, det blir sån himla skillnad! Stort stort tack till Stig & Sven!  På ovanvåningen målas dessutom lister av Tobias mormor & morfar. Visar resultat när det blir klart! Ni är fantastiska allihopa

Trötta, slitna men glada

2018-11-11 20:12
Från majar

Landat i soffan med ost o kex, efter en väldigt mysig o effektiv helg! Agnetha, Olle o grabbarna Herman o Alfred har varit o hälsat på. Tillsammans med Tobias föräldrar har vi hunnit med så mycket! Fixat parkeringen så den nu har plats för

Förutom detta har dessutom Urban o Tobias slitit med golvet på ovanvåningen. I det stora sovrummet är det så fint redan nu! Vårt sovrum kräver dock en lite starkare maskin så räknar med lite mer slipdamm nästa helg!

Alla har verkligen jobbat o slitit så bra och återigen, vi är så otroligt tacksamma för all fantastiskt hjälp vi får på vägen och som gör att allt går så mycket enklare o snabbare ❤️ Imorgon kommer dessutom huset att fyllas av målare, då Tobias farmor o Stig gett oss takmålning i inflyttningspresent och Tobias mormor o morfar har gett oss list-målning. Av Agnetha o Olle fick vi i lördags en skottkärra, som redan kommit till så mycket användning! Vi är så bortskämda❣️
Nu checkar vi ut för film, men se den första förändringen på bilderna nedan.
Kramar från oss o Tack

Första helgen i huset

2018-11-04 18:58
Från majar

I torsdags fick vi alltså äntligen huset! Sjukt peppade drog vi igång direkt och rev golv i sovrummen uppe, under hade vi alltså redan skymtat trägolv och det var så bra som vi hoppats!
Ett annat stort första steg var att bredda infarten och ta bort grindstolparna, iom att de just nu arbetar med cykelvägen utanför var det riktigt bra timing! August kom förbi med traktorn, och kunde tillslut, rucka loss stolparna som visade sig ha rejäla betongklumpar under marken. Ett träd fick ryka också i mån för plats för parkering. I lördags fixade Tobias dessutom kantstenarna så det är förberett inför asfalteringen som kommunen snart kommer göra!
Vi har bestämt oss för att göra klart sovrummet till oss först så där har fokus legat under helgen. Som sagt rivit bort golvet (en röd plastmatta), spacklat o slipat väggarna, tagit bort golvlister mm. Det kommer bli så himla bra o vi är taggade!
Vad vi också lagt kraft på i helgen är grävandet till fibern som Tobias, Jacob o Urban slet med under dagen, men nu är allt grävt och vi ska bara lokalisera slangen till fibern så kommer vi vidare där!

Stort tack till alla som hälsat på och enormt mycket tack för all hjälp - guld värt Kram Maja o Tobias

Ny dröm

2018-10-09 21:38
Från majar

Bloggen har alltså fått nytt liv, men en helt annan dröm går i uppfyllelse. Tänker att här kan vi spara bilder på före och plublicera efter, för det finns en hel del att göra. Dock i etapper, det får ta tid. Övervåning är först ut och vi har lättat lite på heltäckningsmatta och plastmatta och det verkar som om det finns ett trägolv under - håll tummarna! Vi får tillgång till huset 1 nov så då startar vi upp på riktigt.

I brist på egna bilder får ni se lite från utsidan, från mäklaren. Trädgården är så mysig med äppelträd, päronträd, nypon, sviskon, mm. Det känns dock väldigt skönt att tillträdet är i november så vi kan lämna trädgården helt tillsvidare.

Grännavägen 25

2018-10-09 15:36
Från majar

Vi har köpt hus ❣️

Bucket list

2017-01-07 22:32
Från majar

Efter att jag fått en del klagomål på att bloggen inte längre uppdateras, så tänkte jag i alla fall slänga in något.
Jag har varit hemma ett tag, sen slutet av Oktober. Lyckades överraska pappa o mamma riktigt ordentligt, döm Ottos förvåning när jag dök upp på loppisen, Ida med bulan som inte kunde sluta kramas och så på det, hela laget! Det var bland det roligaste jag gjort, och jag älskar att ingen anat något! Alla kramar, viss ilska haha och all kärlek -Otto pyntade till och med hela arbetsplatsen med fina vimplar! Men det var alltså ett tag sen och så mycket har hänt.

Jag har spelat massa innebandy och flyttat in i nya, renoverade lyan. Jag har blivit bortskämd som inneboende hos Lisa och Patrik, längtat efter snön och kommit tillbaka in i jobbet. Firade en mysig jul hemma i Apelgården men som kantades av farmors sjukdom och att ännu en fantastisk person togs av den där jävla sjukdomen som förtjänar alla fuck i världen. Det finns inget rättvisa i detta alls. Men jag fick kramas med mina nära, myste järnet med mina fyra favoriter och hade det oförskämt bra.
Lagom till nyår drog jag till Sälen och 2017 inleddes på bästa sätt med solen i ögonen, 7 minus och fint sällskap i Lindvallens backar.
Imorgon är det dags för 2017:s första innebandymatch och först ut brunch med favoriter.
Men tillbaka till varför jag postar inlägget. Resan i Australien är slut men i det stora är det bara början på något nytt, en öppning till en ny värld. Vår värld. Det finns så mycket jag vill se och göra och jag hittade nyligen en gammal Bucket List och insåg att jag kunde pricka av en del, nu fortsätter vi:
(Utan inbördesordning o kommer garanteras fyllas på)

Besöka alla världsdelar
Europa X
Nordamerika X
Sydamerika
Asien
Oceanien X
Afrika X
Antarktis
Resa till New York Tatuera mig X
​Bada i ett vattenfall X
​Snorkla i Barriärrevet X
​Skriva en bok
​Åka skidor i Alperna X
​Tälta i regnskogen X
​Äga 365 par skor
​Simma med sköldpaddor X
​Simma med delfiner
​Se en vulkan
​Surfa X
​Hoppa fallskärm
​Se Norrsken
​Hoppa bungee jump
​Ta Dykcert X
​Dyka med hajar /
​Se vilda pirajor
​Bada i Döda Havet
​Åka helikopter
​Cykla Death Road i Bolivia
​Åka till Island
​Segla under en längre tid (minst några veckor)
​Se Big Five
​Klättra i berg
​Bo ​på Ishotellet

Det här med att Se Norrsken är ny på listan. Men när jag reste frågade ALLA "Du är svensk så hur är Norrskenet?" Så ja, jag känner att det är dags att ta tag i det och hur fantastiskt ser det inte ut?

Saknar

2016-10-21 14:42
Från majar

Det finns ju vissa saker som man saknar mer än annat här borta o tänkte göra en lista så det kommer här: (Obs utan inbördes ordning)

Bortse från allt det självklara som familjen, vännerna, kollegerna, innebandyn för allt detta toppar såklart.

Kranvatten - alltså det går att dricka vattnet från kranen här med, å ja, jag gör det hela tiden. Men det smakar klor. Längtar efter Svenskt gott kranvatten, allra helst Apelgården-vatten i ett stort glas!

Fil - det finns inget liknande, visst grekisk yoghurt o sånt men inget som fil. Så sjukt sugen på allra helst Fjällfil med flingor!

Grovt mjukt bröd - mm! Med kokt skinka och gurka. Eller leverpasten (skivad) med saltgurka!

BEA!!- Finns inte här, varken på pulver eller tjocksås - längtar efter en riktig köttbit, klyftpotatis o bearnaisesås.​​

Min säng - ironiskt nog då jag sålt den haha.

Lax - med potatis o hollaindesås!

Och räkor - De är riktigt dåliga på att äta fisk o skaldjur här, de enda som finns är då ALLT är friterat.

Mina kläder - så jävla less på det man har här o har haft i 7 månader! Slänga allt?

Mina skor - my precious, åå!

Dusch med EN reglerare - alltså här kör de med en kall o en varm. Omöjligt att få bra temperatur!

En svensk fika, på ett riktigt pappa-fik! Kanske en stor bulle med glurr eller en bakelse! Med bryggkaffe!!

Fredagsmys med lösgodis, idol o härligt sällskap!

Men snart så, en vecka sen är jag på hemmaplan igen!

LOVE YOU

2016-10-18 06:55
Från majar

​Ni förstår inte hur glad ni gör mig ❤️❤️


Mamma: "Vi saknar dig så fantastiskt mycket"
Också Mamma: "Vi har börjat räkna ner dagarna tills du kommer nu"
Otto: "Jag har börjat räkna ner, snart kommer hon hem"
Lisa: "Aldrig har man längtat till Oktober så"
Herman: "Jag saknar VÅR Maja"
Syster: "Som vi längtar efter dig"
Ida: "Om du bara visste hur saknad DU är"
Farfar, 92 år: "När du kommer hem, då ska vi ordna med en stor fest! För de här, det måste firas"
Också Farfar: "Det är nästan så jag kommer och hämtar dig direkt på flygplatsen när du landat" 

Eller när Alfred inte kan sluta ge mig pussar på FaceTime, när Jenka taggar mig i fina videos på Facebook, när ni planerar ett datum för Välkommen-hem-fest eller när tom jobbet via Jorre skriver "JA VI SAKNAR DIG" När jag skypar med vännerna hemifrån o de planerar resor till Tranås kort efter ankomst. När andra Maja är på seriepremiären  o skriver att "Olle saknar dig på planen" Eller den gången när Lisa skrev o sa att hon vägrar lägga till mitt Aussie-nummer för att det bara är "provisoriskt" - känslan när jag får så fina ord och alla era gester. Oslagbart.


Jag saknar er mina finaste, vi ses snart ❤️❤️ Å vet ni vad jag längtar allra mest efter? Alla hej-kramar! Bring it on.


PS. Alltså hur glad blir man inte när Lisa o laget lägger upp denna bild?! - 89an är alltså min tröja o får va med efter säsongens andra raka seger!! ❤️ 

Travel with friends <3

2016-10-15 15:58
Från majar

En liten uppdatering kommer här (dock sitter jag inte på tåget längre utan befinner mig i Melbourne atm.​

Sitter på tåget till Melbourne nu, sjukt hur lite tid det är kvar o hur snabbt senaste tiden har gått. Fast ändå känns det ju som rätt länge sen som jag hämtade Jenka o Kim på flygplatsen.. Och vad mycket vi hunnit med! Men jag ska ta det från början:

Tisdag kväll skulle de landa och efter att jag checkat in på hostlet åkte jag tåget ut till flygplatsen. Konstigt nog kändes det lite nervöst, att träffa folk jag faktiskt känner. I väntrummet sitter man o kan se på en skärm när de kommer gåendes i korridoren innanför men så fort de klev ut genom dörrarna försvann såklart all nervositet och det var bara glädje - finaste Jenka o Kim som kommit för att besöka mig (!)

Vi tog en Uber till hostlet, alltså hur smidigt o billigt!? Där blev det direkt i säng typ o sen upp tidigt för att hinna se lite av Brisbane innan vi skulle åka vidare. Vi checkade ut men lämnade bagaget i ett rum på hostlet o gick sedan för en vrakfrukost på ett ställa jag kikat ut - supergott o härligt att snacka ikapp över en brunch! Sedan visade jag dem Southbank, härligt varmt solsken och sedan tog vi tog färjan och cruisade runt lite, bland annat fick de se Story Bridge som är ett av de stora sakerna i Brisbane! Vi köpte sedan en juice (världens största haha) och gick genom stan tillbaka mot tågstationen. Detta hostel vi bodde på är verkligen kasst och jag hade som tur var förvarnat dom att detta låg standard, även för ett hostel, men närheten till buss o tågstation var såklart guld värt för oss denna gång!

Vi vägde väskorna (detta behöver man typ bara göra i de stora städerna så jag har hittills klarat mig o min vägde ju lite mer men som tur var visste jag att de skulle väga så vi fördelade mina tunga saker mellan våra väskor hehe) Ungefär 2 timmars bussresa å sedan anlände vi till Surfers Paradise. Då vi visste att det skulle bli dåligt väder dagen efter checkade vi bara in (fick ett helt nytt rum - så nice) och sedan gick vi runt o kikade. En stor strand med skyskraporna bakom är ju det som symboliserar Surfers och vyn var otroligt häftigt med dessa kontraster. Blev hamburgare till middag innan vi spelade yatsy och Cluedo på rummet. Dagen efter var det som sagt mulet o lite regn emellanåt så blev mest att vi strosade runt i butikerna på stan, åt crepes frukost och bara mös! På kvällen delade vi på tre olika rätter på ett litet kinahak.

Dags för utcheck så vi gick för frukost på ett kafe mellan hostel o busstation - återigen så nära och skönt! Vid elvatiden gick sedan vår buss mot Byron Bay! Kom fram vid tvåtiden och blev då upphämtade av en shuttle bus. Det roliga var dock att det kanske var 100 m att gå till hostlet haha! Dock fick vi en liten guidad tur i stan, vilka matställen som var värda ett besök o sådär. Hostlet här var rätt mycket mer slitet men vi hade ett fyrbäddsrum vilken är rätt lyxigt när vi utgör tre av dessa personer! Det visade sig att vi bodde tillsammans med en brittisk kille, Dave, som verkligen var hur trevlig o skön som helst!

Fredag till lördag spenderade vi i Byron, som är ett surfstad men väldigt skön atmosfär. Jag har varit här en snabbis förut under east-coast trippen o älskar det! Vi hängde på stranden, åt god mat och acaibowls, promenerade upp till Fyren, såg valar (!), fina solnedgångar, gick på hostlets arrangerade grillkväll o shoppade fina surftröjor! Byron är verkligen så härligt och jag älskar det! Kändes som Jenka o Kim också var mer än nöjda med vistelsen här!

På tisdagskvällen åkte vi alltså vidare mot Arrawarra, Spot X Surfcamp! Kom fram sent på kvällen, halv elva, till ett bäcksvart camp mitt ute i ingenstans! Checkade in och blev bland annat varnade för att det var “snake-season” - stackars Jenka med ormfobi blev nog rätt så chockad (edit: vi såg ingen orm!)

Här spenderade vi alltså tre hela dagar där vi hade en surflektion på morgonen och sedan en expression session på eftermiddagen (dvs man har handledare i vattnet men ingen riktig lektion) Varje pass var på två timmar. Vi hade också perfekt upplägg med små (nästan obefintliga vågor) på första lektionen som sedan byggdes upp dag för dag! Dock måste jag säg att det var enklare än jag trott (i alla fall att stå o komma upp) och jag o Jenka lyckades faktiskt fånga en o annan våg redan första lektionen! All mat fick vi här o det var så uppskattat med lagad mat, speciellt efter 4h surfande per dag var man helt slut och dödshungrig! En dag körde vi också “ocean-rafting” vilken helt enkelt är en gummibåt som man ror ut o försöker surfa på vågorna in! Vi var 6 stycken plus ledare i båten o givetvis välde vår båt… Men så roligt var det!

En morgon gick vi också upp tidigt o tittade på en helt fab soluppgång! Dessa dagar var magiska och så roliga! Älskar älskar att surfa! Vi köpte också till ett paket med bilder så kommer ha en del surfbilder snart, får se om man ser så proffsig ut som man tror ha ha! Hur som helst tog vi en del egna bilder också och vi hade verkligen fantastiska dagar på Spot X o testade på Surfers life!

På onsdagskvällen skjutsade de ut oss till bussen och vi åkte nattbuss till Sydney! Trots sina 9 h gick denna resa över förväntan! Vi lyckades alla tre sova en hel del och vaknade skapligt pigga till ett soligt Sydney! 

Här har vi alltså varit den senaste tiden och har hunnit med massor! Sol o bad i Bondi och Manly, shopping i staden, goda middagar, luncher o frukostar, Blue Mountain (hur fint som helst!!), färjor, Operahuset, parkhäng ,utgångar och mycket mer! Hann också matcha upp med Gio som numer pluggar i Sydney en snabbis och det var så härligt att höra om hans planer, som ändrats radikalt sen vi sågs senast!! Hej Venedig sommaren 2017?

Som sagt det känns som tiden flugit fram men samtidigt känns det som de varit här ganska länge ändå och att vi hunnit med massor! Har hur som helst varit helt fantastiskt att resa men vänner och uppleva saker tillsammans för en gångs skull - har njutit varenda minut! Det känns också som både Jenka o Kim är nöjda med sin resa o upplägget där jag fått visa lite hur mina drömdagar sett ut det senaste halvåret! Måste också flika in o tacka Olivier som bokat allt - TACK vi är så nöjda!

Nu väntar alltså en tågresa på totalt 11 h (ska dock va sjukt fina vyer) till Melbourne där sista två veckorna spenderas. Ska bo hos en kille som jag träffade i Brisbane under halva tiden, så skönt att slippa hostel återigen! Han kommer dessutom o hämtar mig ikväll på busshållplatsen - lyx!

Så nu ska jag njuta av sista 14 dagarna (HUR SJUKT!?) på bästa sätt! Keep your fingers crossed att Mel inte bjuder på alltför ruskigt vårväder!

Back in Brisbane

2016-09-25 13:29
Från majar

​I fredags gjorde jag min sista dag i Wynnum, en supermysig dag då Ronni (mamman i familjen) tog med mig till deras favoritställe, en park ute på en udde. Vi åt picknick i gräset o avslutade med en glass i det härliga solskenet! 
På eftermiddagen hade jag sedan flickorna o de förstod nog att jag skulle åka och ville mysa extra mycket! Vid läggning fick jag stora kramar av båda o Ivy skickade en slängpuss och bad mig lägga ner den i min väska o ta med den <3
Har verkligen haft perfekta veckor, en jättemysig familj, ett superfint hus, underbara flickor och omgivningarna har varit så härligt! Promenader i soluppgången, lediga dagar på stranden, kvällsjogg i magiskt ljus och på det den godaste acai-bowlen jag någonsin smakat! 
Men allt har ett slut och på kvällen tog jag min backpack o tog tåget in till city. Egentligen skulle jag bott kvar hos familjen till tisdag då Jenka o Kim kommer men pga att barnens mormor ligger i skilsmässa behövde jag ge min plats till henne plus att den nya barnflickan kom i fredags efter att jag åkt så kände att det var skönt att bege mig. Lyckades komma i kontakt med Angelica på en svensk backpacker-sida o jag bor numer hos henne och hennes två housemates i några dagar. Perfekt för mig och de är verkligen hur gulliga som helst! Igår var det dessutom Brisbane River Festival vilket innebär 5000 st raketer och en kväll större än nyårsafton. Jag hade börjat prata med en kille Patrik som jag blev inbjuden till på kvällen. Innan hann jag spela min sista innebandy här i Brisbane. Det komiska var att Patrik visade sig vara kompis med Angelica som jag bor hos - världen är liten! Hur som helst så träffades vi upp ett gäng hos honom o gick till klipporna vid Kangaroo point för picknick o häng innan det började vid sju. Magisk dag med strålande sol och en helt fantastisk solnedgång! Innan själva fyrverkerierna var det lite flyguppvisning med stridflygplan o helikopter som då alltså avslutades med sjukaste sammansättning av fyrverkerier. Det var vattenfall från broarna, hjärtan och så mycket mer! Blev en mycket härlig kväll tillsammans med nyfunna vänner! Nu sista dagarna väntar lite fix med banken bland annat, behöver ha kvar mitt konto så jag kan få tillbaka pengarna som satts in på fel konto men vill samtidigt inte ha kvar det alltför länge. Har också hört att det är lite småkrångligt att säga upp konton på annat ställe än där man tecknat så passar på när jag är här i Brisbane igen. Annars myser jag mest på dagarna, strosar runt i solen, softar lite på Southbank, dricker gott kaffe o har det allmänt bra! På tisdag kväll kommer alltså Jenka o Kim så möter upp dem på flygplatsen tisdag kväll. Så här ser vår planering ut framöver:
​(ALLTSÅ HUR NICE?!)

27-28 sep Brisbane (Jenka o Kim kommer)
28-30 sep Surfers Paradise
30 sep - 4 okt Byron Bay
4 okt - 7 okt Woolgoolga Spot X Surfcamp (!!!)
7 okt Nattbuss till Sydney
8 okt - 14 okt Sydney

14 okt Jenka o Kim åker hemåt


14 okt Tåg till Melbourne
15-28 okt Melbourne

Wynnum

2016-09-14 08:13
Från majar

Efter tre dagar spenderade i Brisbane där våren verkligen slagit ut på riktigt, är jag nu framme hos familjen jag ska jobba hos under ett par veckor. Brisbane leverade färgsprakande parker, gott kaffe och dumplings och en promenad på kvällen gav mig amazing vyer på Brisbane by night, så fint var det med upplysta broar, deras parisehjul och allt folk som strövade omkring. Gillar verkligen Brissie. Hayden, pappan i familjen, hämtade upp mig i tisdags eftermiddags på mitt hostel, smidigt. Turen ut till Wynnum tog kanske 25 minuter med bil o snarlikt med tåg. Träffade mamma Ronni och två underbara små flickor - Ivy 3 år (födelsedagskalas i veckan som kommer!) och Scarlett 1 år. Hade de själv först en timme på onsdagsförmiddagen och sedan 4 timmar senare den dagen. Världens sötaste små flickor och Ivy har verkligen fantasi som bara den! Vi hade björnspaning bland annat under dagen! Hon lärde mig också några av hennes favoritsånger o jag inser att jag kan verkligen inga barnlåtar på engelska. Efter fredagen har jag typ varit ledig haha, så det är väldigt slappt. Idag har jag dock jobbat, 5 till halv fyra - men allt har gått superbra.
​Familjen bor dessutom fantastiskt fint i ett hus med 4 våningar o ett eller två rum på varje våning. Så jag har min egen med sovrum (dubbelsäng!!), walk-in-closet och ett jättefint badrum. Lyx att bo här kan jag säga. De bor också jättenära vattnet så från balkongen högst upp har man utsikt ner över havet, älskar att äta frukosten här ute! O som grädde på moset, de har en kaffemaskin! Ljuset på kvällarna är helt underbart att ge sig ut o springa i och imorse var jag uppe tidigt och såg solnedgången, mäktigt!

​​
Som de flesta kanske har sett (hehe rätt så exalterad över detta!) så har jag också spelat lite innebandy! Finns ett lag här i Brisbane så tränade med dom  båda tisdagarna jag varit här o körde match lördags, så himla kul! Sen är ju nivån en bit ifrån hemma men alltså så kul är det och min innebandyabstinens har i alla fall kunna stillats lite! Om IBF-tv läser detta, lova att ni sänder seriepremiären live?! 
Spenderade också söndagen med Scandinavian Festival, oddsen på att det är när jag är här?! Så blev lite skagen cheasecake och marabouchoklad plus saltlakrits <3 Blev också kaffe o sushi på kvällen inne i Brissie med Sanna o hennes kompis, mycket bra kväll!

PS. Tappade min telefon igår hehe... Har redan spräckt skärmen (dock perfekt placering så är bara uppe vid högtalaren så ingenting på själva ytan där skärmen faktiskt är) Å ja, jag spräckte den på gymmet så känns rätt bra ändå haha. Hur som helst, tappade den lördags o efter det har den blivit hm.. schizofren! Touchen reagerar utan att man gör något så den går in på appar, like:ar på instagram (sorry om ni var en av dom som fick like unlike like unlike tusen gånger om igår, de var alltså inte meningen haha) o på snapshat väljer den själv vilka den ska skicka till o öppnar ibland av sig själv o klickar vidare så jag missar själva bilden. O sorry Tamminen för flera avföljningar/följförfrågningar, det var alltså telefonstrul. Zoomar också hejvilt o öppnar vissa appar av sig själv. O på google map när man söker så får man upp alternativ o då väljer den själv av dem.. Samma på tåg/buss-app när jag skriver hållplatser så ja de är skapligt irriterande för använder ju dessa en del i en ny stad. 

Airlie Beach

2016-09-05 03:54
Från majar

Lata dagar i Airlie Beach. Perfekt väder, pool- o strandhäng. Njuter ❤️

SS Yongala

2016-09-03 00:56
Från majar

​Är ute i bushen utanför Ayr, där jag dykt SS Yongala. Så glad att jag insåg att jag skulle lägga mina sista pengar på detta, för oj vad häftigt det var! Yongala är alltså en dyksite med ett skeppsbrott, en 110 m lång båt som förliste o sjönk 1912, samtliga 122 passagerare dog. Samma år som Titanic. Efter andra världskriget hittades den på botten och idag har en fantastiskt djurliv vuxit upp runt i kring. Närheten till både havet o korallrev gör att det lockar många olika typer av arter, något som jag verkligen fick erfara! Yongala är rankad som världens näst bästa (!!) divesite, bara en sådan sak säger det mesta!
Jag kom alltså hit i torsdags eftermiddags efter en heldag på bussen från Cairns. Måste dock berätta att jag nu kan checka av Cassawarrys (!) på min lista! Hade gett upp detta efter all spaning efter denna, men mitt under bussturen stannar alltså chauffören till o där bredvid bussen går en baby och dess pappa! För er som inte vet är detta en stor fågel, tänk typ struts, men med horn o stora rejäla ben. Det ser ut som en dinosaurie-fågel! Så check på den, yes!
Väl framme i Ayr hämtade Viktor, Alexandras kompis, upp mig o vi åkte till ett hus där jag bor tillsammans med ett tiotal andra i två nätter. Betydligt mysigare än hostel. Det som är roligt här också är att det inte är så mycket backpackers utan man får träffa annat folk! Så, igår var det dags för dykningen! Upp tidigt för frulle o sen gear up, divebreathing o obligatoriska form som ska fyllas i. Sen åkte vi i deras 4W-drive ner till stranden där de la i båten. Blåste en del men härligt att va ute på havet igen, o kul med en lite mindre båt med mer havskänsla! På vägen ut ser vi återigen flera humpback whales innan vi når slutdestinationen efter ca 45 min. Där delades vi in i grupper o jag dök tillsammans med en instruktör o två till. Vraket ligger på botten, ca 30 meter ner och är helt täckt av växtlighet. Först såg man nästan inte att de var ett skepp! Det var väldigt strömt i vattnet denna dagen vilket betyder att de är stor chans för haj! De lurar i utkanten av skeppet för att de små fiskarna drivs dit av strömmen…. Å ja, vi såg en 2 m blacktip (tror jag den hette?) - så coolt! Såg också massvis av sjöormar och hur mycket andra coola fiskar som helt, korallerna var också helt stunning! Efter dyket var det lite häng på båten, lite snacks å sådär men ganska snart var det dags för dyk två! Denna gång såg vi återigen en haj, något större, som dessutom är väldigt nära! O lite läskigt var det då den simmar rakt mot oss haha! Det sista som händer är också att instruktören petar på mig  pekar neråt, o precis under mina fötter dyker en stor rocka upp! Så himla häftigt o den var verkligen så nära! Gissningsvis 1,5 meter i diameter. Uppe vid ytan kommer också en sköldpadda för att visa upp sig. Andra dyket var verkligen helt makalöst, så mycket fiskar, och koraller, känns som att va i ett akvarium. Fiskarna kommer också nära en vilket är så häftigt. Så mer än väldigt nöjda begav vi oss hemåt. Spanar snart en val igen o denna showar ordentligt, hoppar o vinkar med fenan haha! De är så sjukt stora, går inte att fatta, o magnifika. Alltså vilken dag, vilken dykning! OBS Bilden på Yongala är lånad.

Best Of Cairns

2016-08-30 16:45
Från majar

Klockan är över midnatt o därmed har min sista dag i Cairns just börjat. Det känns både superroligt men också otroligt ledsamt att lämna. Cairns har varit fantastiskt. GBR, Stora Barriärrevet har varit amazing o all dykning jag har fått uppleva har varit det grymmaste jag någonsin gjort. Men hur grymt det än varit så är det människorna här som har gjort Cairns så jävla bra. Så många härliga, fina, fantastiska människor jag träffat här! G R Y M T !
Tänk vilken tur att jag skrev på facebook-gruppen och efterfrågade snorkling, vilken tur att Alexandra såg det och tillsammans med Olivier övertygade mig om att i alla fall testa dykningen! Små saker som gav mig en hela annan dimension på livet, som fick mig att fastna för en ny hobby - tusen miljoner tack! Å på det, fick jag också fantastiska vänner! Alexandra o Olivier, som bor i det finaste komplexet i Cairns, grillkvällen o tacokvällen var två höjdpunkter. Tack för att du föreslog den där fikan för 3 månader sen Alexandra (hur sjukt att det gått så fort!!) o tack för all hjälp med precis allting från dyk o alla andra bokningar. Är så glad för att jag fått lära känna er! Stort lycka till med allting nu, det kommer gå hur bra som helst <3
På min snorkelfråga skrev också Vendela o jag fick äran att lära känna en helt fantastisk tjej och på riktigt den mest generösa person jag känner. Vi spelade bland annat Laser tag i helgen o det var så himla roligt och jag tror att Vendela hittat en ny hobby? I söndags var vi också o fikade på svenskt vis, så himla mysigt var det! Vi hann också med en utekväll tillsammans igår, som dessutom var Vendelas födelsedag!
​Ikväll var vi på bio alla tre och såg Bad Moms, väldigt rolig o söt film! På tisdagar är det billigare bio här i Cairns o jag har hunnit se "Finding Dory", "Mike and Dave Need Weddingdates" o så denna ikväll, med dessa två underbara tjejer! Jag hoppas verkligen jag kommer träffa Er igen efter att jag lämnat Cairns, var det än blir i världen! <3

Huset jag hamnat i, jag hade aldrig trivts så bra om det inte hade varit för människorna som bor här. Fantastiskt gäng, något udda men alltså det har känts så himla hemma. Trots en o annan kackerlacka, ett kök med bristande equipment har jag älskat det. Våra måndagar med mat från våra olika kulturer, helgerna med vattenfallsutflykter, kvällarna på uteplatsen, OS-tittande i soffan - oslagsbart. Eller alla gånger Gio o Sam kör duett under middagslagningen, alla tusen sarkastiska skämt, intrigerna o lärdomen från alla kulturer. Igår hade jag ordnat "See-You-Soon-party" (känns så definitivt med farwell-party) med ballonger, en photopooth med texten "Best Of Cairns" o egenbakade chokklad- o passionfruktscupcakes. En jättelyckad o mysig kväll!
"4 Grimshaw Street - is a great place to meet" sjöng Sam häromdagen, o ja jag kan bara hålla med till hundra procent! Gonna miss you so much guys! <3


Humback Whales

2016-08-27 03:57
Från majar

​Ja igår var det alltså dags för mig som "hostie" - dvs fria dyk mot att man jobbar på båten man åker ut med. Klockan sju mötte jag upp resten av the crew vid dykshoppen o det var en till hostie. Han hade gjort hur många dagar som helst så han kunde allt, skönt för mig. Det var dessutom två "working experience" (två ungdomar) som va med så mycket personal o det bästa av allt, endast 25 passagerare. Normalt sätt kan de ta upp mot 60 stycken så ja, lyckligt lottad var jag! 
Började med att förbereda sallad, hacka lite grönsaker i kanske 20 min sen fick vi chilla resten av tiden ut! Plötsligt drar kaptenen ner på farten o ropar ut att han ser valar!! Vi rusar ut på däck o spanar, ser först ingenting men sen plötsligt bara dyker de upp! Stora, mörka "humpback whales" (=knölvalar) Alltså det var så himla coolt att se, o shit vad stora de är! Var dock alldeles för exalterat av ögonblicket för att kunna få fram kameran! Så nu kan jag checka av det på listan över aussie-fenomen.
 Väl på dyksighten så var det bara för att sätta på all gear o hoppa i. Blev ett ganska kort dyk o tyvärr var visibilityn inte den bästa men ett dyk är aldrig trist! Uppe igen kunde vi ta det lugnt en stund sen fick vi äta först innan vi jobbade under lunchen. Bestod mest av disk o torkning så inget direkt jobbigt. Efter det åkte vi till en ny dyksight där det blev ett långt dyk! Såg inga "speciella" fiskar men korallerna här var amazing! Verkligen känsla av att vara i ett akvarium! Sen fick va ta det lugnt igen o så började resan hemåt. Efter en kort stund dök det upp valar igen o denna gång hoppade de, alltså dör så häftigt det är att se! Tyvärr inga bilder på det men detta känns som en sån sak man bara måste uppleva för att förstå. Sen blev det en blåsig färd o många blev lite sjösjuka hehe, jag klarade mig dock! Men när vi kommer in till marinan händer något.. Det blir något fel på motorin o vi håller på att öra rakt in i en annan båt! Dock lycka kaptenen få i backen sekunden innan så vi klarar oss.. Men då fastnar ena motorn i rewind så han får försöka lägga till på en annan plats en deras egen. Vi är millimeter ifrån att krascha in i andra båtar men som tur är krockar han “bara” men en cementpåle! En rejäl smäll kan man säga! Slutar också med att dykdäcket kraschar in i bryggkanten.. Men när man fick höra från crew hur nära vi var många båtar som sagt så blev detta nog ganska rimligt.. Man hör också kaptenen skrika “Fuck FUCK FUCK” ett par gånger.. Så lite väl spännande på slutet! Antar att den  båten inte går på ett tag nu..
​När alla passagerare lämnat städar vi båten, dvs tömmer papperskorgar, torkar bord, dammsuger golv o stolar samt putsar fönster, på fyra pers tar detta kanske en halvtimme. Så jag är väldigt nöjd med hostie-upplevelsen med Divers Den! 15 dollar för en t-shirt, som jag hittade på deras rea haha, fick jag alltså två gratisdyk i GBR plus lunch o nej, inte särskilt ansträngande! Nu var jag ju dock rätt lucky som hade så få passagerare men ändå, rekommenderar det! I vanliga fall kostar en sån här trip runt 250 dollar kanske vilket är 1500 kr!

Efter detta blev det en promenad hem o sen hjälpte jag Gio att hitta en ny hårolja haha. Åt köttbullar som jag hade i frysen med potatismos - OMG gott! Sam jag o Gip hängde sedan på verandan o snackade innan vi kom på att vi skulle åka till “The Tanks” - en utkiksplats 15 min från där vi bor o kika på Cairns by night! Sagt o gjort, vi tog Sams bil o åkte det. Man får parkera i början på berget o sen gå upp sista biten, kanske 10 min. Dock på asfalterad väg men det var så sjukt mörkt! Väl uppe var utsikten underbar! Vi lyssnade på musik, tog massa kort med Geos riktiga kamera o bara snackade! Så himla mysigt hade vi det o vilken fantastisk plats! Kommer sakna min vänner härifrån så mycket, bästa Cairns.


Countdown

2016-08-25 04:30
Från majar

Vilka underbara lediga dagar jag har haft! Våren är på ingång här o de har varit sjukt varmt, spenderat dagarna vid lagunen eller hos Alexandra vid hennes pool tillsammans med Johanna - amazing!

Är ju lite nedräkning här då jag kommer lämna Cairns om en vecka! Men har veklingen tankat järnet med sol denna veckan! Det började redan i söndags då jag låg nere vid poolen hela dagen, sen frågade Vendela om jag ville ta en drink så mötte upp henne o Johanna på Salthouse! Johanna är en kompis till Vendela o Alexandra som jobbade här förut som nu var här på semester i några dagar, visade sig att hon kommer från Skutskär! Måndagen blev ännu en dag av solande o på kvällen möttes vi alla upp på Salthouse för den bästa middagen någonsin i mitt liv! Beställde in tiger prawns o herregud så gott! Var dessutom rikligt med räkor, vilket de sällan är, så var väldigt nöjd! Avslutade med lite drinkar på måndagspriser i baren, kväll i världsklass med bra personer! Dagen efter åt vi dessutom amazing brunch innan vi hängde vid poolen! På kvällarna har jag hängt med mina flatmates, herregud vad jag tycker om dom! Är som en liten familj o kommer kännas trist att lämna, kommer sakna alla här i Cairns! Gio gjorde dessutom pizza i tisdagskväll till alla o det tog tid, men så gott! Halv tio åt vi middag hehe! Igår satt vi o pratade halva natten om allt om ingenting o jag bjöd på kladdkaka med jordgubbar o glass! Annars har jag hängt en del på gymmet, dock fick jag känningar i ljumskarna så har inte vågat springa alltför mycket. Finns nog inget jag är mer livrädd för än att dra upp den skiten igen, men styrka går ju bra o köra ändå! Imorn väntar som sagt jobb/dyk på en båt o sen får vi se vad helgen har att erbjuda!

Födelsedag x 2

2016-08-18 05:39
Från majar

​Hänt en del sen sist kan man säga.. haha! Först o främst jobbar jag inte längre på kafét, den korta historien är att det helt enkelt var för lugnt o lite folk så de drog in mina pass. Hur som, orkar inte gräma mig över det! Vädret har dock sugit senaste dagarna, regn o regn! WTF. Blivit många gympass iofs vilket är bra, vägrar va otränad när jag kommer tillbaka för vill in i innebandyn så fort det går! Har styrt med att lägga ut lite saker till försäljning, typ sovsäck, cykel osv för drar från Cairns 1 september! Har bestämt mig för att göra Yongala (skeppsvraksdyk) på vägen ner till Brisbane. Insåg att jag kommer ångra mig för alltid annars, även om jag kommer va pank när jag landar i Sverige haha. Blir troligen några dagar i Brissie sen innan jag ska jobba som barnflicka i 2,5 vecka åt två små flickor! Passar perfekt då Jenka o Kim dyker upp när jag jobbat klart.
Vad har hänt sen sist annars? Jag o Vendela hade ost o vinkväll i lördags, supermysigt o roligt! Avslutade helgen med efterlängtad tacokväll hos Olivier o Alexandra, o ett gäng svenska killar! Alltså deras lägenhet är så himla fin o mysig - supertrevlig kväll blev det! Igår fyllde Giovanni 25 så det vankades party hos oss, han hade gjort en nyttig chokladkaka (han är hälsofreak haha) o lite vänner var inbjudna förutom de som bor här! Erica hade gjort goda chokladkakor och Thomas blandade goda drinkar! En rolig sak som kom upp under kvällen var födelsedagslåtar, vi kom fram till att nästan alla länder använder "Happy Birthday" melodin men på sitt were språk. Dock har vi ju "Ja må du leva" så jag fick sjunga den o så ville de ha den översatt. Alltså herregud vad sjunger vi om?! Skjutas på en skottkärra fram, hängas på en häst osv. Haha men kul blev det när jag insåg va fan sjunger vi! 

Kvällen slutade på Gillis för mig G o T med vodka tonic o dans tills de stängde. Hade så himla roligt, bästa grabbarna! Idag fick jag äntligen mina riktiga kort för dykcertet, som jag längtat! Slipper jag oroa mig att de inte ska hinna komma. Har också bokat en volontärtur nästa fredag med en båt, man hjälper till på båten o får minst ett dyk alltså gratis- Så nice o så taggad för ännu ett dyk i GBR!!
Sist men inte minst, GRATTIS världens bästa Herman på födelsedagen!! Hoppas du gillar hajtanden som jag skickat <3

Vilken dag

2016-08-09 14:39
Från majar

​Ja vilken dag jag haft! Slappade vid den nyöppnade (äntligen!!) lagunen på förmiddagen innan jag gick till Peter Pan där Olivier, Alexandras pojkvän, hjälpte mig att ta fram en reseplanering för trippen Sydney-Brisbane o jäklar så nöjd jag blev! 
Ett första förslag med bussar, hostel o surfkurs i tre dagar (!!!) är skickat till Jenka o Kim. Så taggad för detta nu!!

​​O håll i er nu, lägenhet är fixad i Tranås från 1 november (med ev modifikation då mkt ska göras men ändå) Hej Lisa o Patrik (A) Hur som helst, en tvåa i Ängaryd blir nya destinationen och det känns ärligt talat så skönt att veta att jag har en lägenhet när jag kommer hem. Nu kan jag släppa lägenhetstänk sista tiden på resan! Tack bästa Ida för hjälpen med visning! Längtar hem mer o mer nu, det känns roligt att komma hem till allt. Taggad på livet efter detta. Men först njuta järnet!

Lite annat smått i planeringen också men vill inte avslöja förrän allt är klart, sorry for den spoilern haha men så stort är de inte!
I fredags så firade vi Alexandra med drinkar o pizza på Salthause, himla rolig kväll som avslutades på Woolsheds dansgolv - Tack för en superhärlig kväll o natt! Helgen var rätt lugn annars, OS-tittande i den mån de går men vädret var halvkasst så har passat bra, blir extrakul när vi är så många olika nationaliteter i huset! I söndags förberedde jag köttbullar inför måndagsmiddagen som denna vecka var Sverige, inte för att va sån, men herregud vad gott det blev! Gräddsås, potatismos o lingonsylt till såklart! Vi hade också en extra dinner idag då de är Kims sista dag o han lagade amazing dumplings - alltså dog lite så gott var det! En lite mindre kul sak jag upptäckte idag är att min lön från kafét har överförts till "fel" konto. Det är alltså fortfarande till ett av mina konton men jag kommer inte åt pengarna förrän jag lämnar landet... Så lite störigt är det helt klart o kommer definitivt vara helt o hållet pank när jag landar... hehe. O dessvärre tar det nån månad eller två innan man får tillbaka men men men det löser sig alltid! Nu är det natt här, imorgon bitti väntar volleyball sen jobb!


3 månader

2016-08-04 11:07
Från majar

3 månader kvar, sjukt men sant! Får lite panik över att äventyret varat längre än det som är kvar.. Har bokat hembiljett från Melbourne så landar 28 Oktober på svensk mark igen (Så alla kan boka in det haha) Också bra att innebandypremiären verkar bli sent så missar bara en månad, istället för två som jag räknat med.. MEN först ska jag njuta max av tiden som är kvar! Jobb förhoppningsvis hela tiden till slutet av Sep (med inslag av utflykter o ev dyk - om jag har råd haha) då bästa Jenka och hennes sambo Kim bokat resa hit!!! Så då ska vi resa Brisbane ner till Sydney, bland annat se Surfers Paradise, Gold coast, Noosa o sen måste vi se till att göra Blue Mountain utanför Sydney! Efter nästan ett halvår på egen hand (apr-sep) ska det bli riktigt kul med resesällskap, o inte vilket sällskap som helst! Så sjukt glad att ni kommer!! Sista veckorna kommer jag sedan hänga i Melbourne efter tusen rekommendationer att åka dit, å sen går planet därifrån, med endast ett byte så det känns så nice! Också börjat kika efter lägenheter i Tranås och det känns som allt kommer lösa sig, Lisa o Patrik har också lovat inkvartering hos dom tills att jag vet var jag kan bo. Bästa boendet.
PS. Har fått massa meddelanden, bilder osv på att folk saknar mig där hemma o det är underbart att få känna. Ni är bäst! O ja, jag saknar er också!! <3


Kära ni

2016-08-01 13:42
Från majar

​Jag vet inte var jag ska börja men väldigt ofta får jag frågor om mina armband jag bär här i Aussie. Ett av dom är ett Fuck Cancer, från Ung Cancer. För det första så reagerar många på ordet "Fuck", speciellt asiaterna hoppar högt när de inser att det faktiskt står det. Men en fråga som jag också får nästan varje gång är "Har du råkat ut för det i din närhet?"
Mitt första svar blir nej, inte direkt. Men det är inte riktigt sant. Alfred och Hermans Farfar är en av alla som fick lämna alldeles för tidigt och min Fasters man gick bort för en kort tid sen. Det är en jävlig sjukdom som förtjänar alla FUCK i världen.

När jag jobbade på farmen här utanför Brisbane berättade Katarina, efter första arbetsdagen, att hon lider av bröstcancer. När hon berättade det tog hon av sig peruken och förklarade att hon helt enkelt vill slippa bära den under kvällarna, så därför berättar hon för oss tjejer som arbetar där. Hennes syskonbarn tex vet det inte ännu, det känns för tungt o stort att berätta.​
​En dag sitter jag och pratar med Nammie (Katarinas mamma) och hon berättar om när de fick veta, reaktionerna, chocken och livet med denna ovälkomna gäst. Katarina kämpar något oerhört, lixom alla som drabbas. Trots mediciner, strålning och cellgifter märks det knappt på henne förutom att hon blir väldigt trött. Det finns inget att skylla på menar Nammie, men hon önskar att alla var mer uppmärksamma, att alla vågar gå och kolla upp sig såfort man misstänker något. Få veta det direkt och öka alla chanser, hur tungt besked det än är. "Snälla Maja, förmedla detta till dina vänner. Jag kan inte göra K frisk men jag kan kanske hjälpa någon annan, innan det är försent. Lova mig att ta hand om dig själv och dina nära"

Igår såg jag filmen “Miss you already” och jag påmindes om detta igen. En fantastisk film om två kompisar och den ena drabbas av bröstcancer. Se den. Och var rädda om varandra. Kolla er, prata om det, förmedla.
​Fuck Cancer, Love life.

Roadtrip

2016-07-26 02:20
Från majar

Sitter i trädgården hemma på Grimshaw efter ett gympass! Testar ett gym denna vecka med 5 dagars fri test så ska försöka gymma en hel del - så skönt! Behöver ta tag i detta nu, för sakta men säkert närmar sig hemgång (!) o vill inte vara alltför långt efter när innebandyn börjar.

Hur som helst, är alltså tillbaka efter en 5dagars roadtrip tillsammans med två nyfunna vänner från Holland! Vi hyrde en bil med tält på taket o begav oss iväg i torsdags morse i regnet. Första anhalt var Cape Tribulation men iom med långhelg här var många campingar uppbokade! Vi lyckades dock hitta en tillslut där vi stannade i två nätter mitt i regnskogen! Första natten var det dock spöregn o därmed läckte tältet ganska rejält...
Andra dagen gjorde vi en hike upp till ett berg o det var på riktigt det typ värsta jag gjort någonsin! Det var en sträcka på ca 4 km men med en stigning på 700 m och lägg på två veckors regnande på det = snorhalt o lerigt! Vi fick verkligen kämpa för att ta oss upp o vaderna skakade bra när vi äntligen nådde toppen, efter repklättring, x antal vurpor o stickor senare. Besvikelsen när det är helt igenmolningt o man inte kunde se något från utkiksplatsen... Bröt ihop o åt vår lunch o då plötsligt öppnar sig himlen o vilken fantastiskt vy!! Så värt det i efterhand men herregud, vi fick kämpa!

En dag åkte vi på en krokodiltur så nu kan jag checka av det från listan då vi såg flera bjässar varav den största på 4,5 m. Detta var i Daintree river o är alltså helt vilda! Såg också massa små bebis-krokodiler, en pyton o massa fåglar under turen.
Två nätter på fri camping blev det. Lagade mat på spritkök och spelade kort på kvällarna. En kväll var det en enorm spindel i badrummet på campingen!! O en annan natt fanns en tam tupp på campingen som roade sig med att gala från klockan 1 på natten... 
Vi har besökt fantastiska platser, vyer o sett så mycket spännande! Bland annat 500 år gamla träd som växer på varandra, se bilderna nedan. De var himla coolt!
Så en mycket härlig roadtrip trots lite väl blött första natten och trångt då vi sov tre pers i ett tält på 1,45m. Tältet var på taket av bilen vilket var grymt dock, fritt från blöt mark o läskiga djur! Nu börjar jag snart jobba o jobbar 4 dagar på rad.

Innebandy

2016-07-19 09:42
Från majar

​Idag när jag kom hem från gymmet, ja ni läste rätt, testade en gratis dag idag så blev ett pass imorse, så skulle jag hoppa in i duschen o mina flatmates säger att jag är så snabb jämt medan alla andra duschar tills varmvattnet tar slut (Hoppas pappa läser detta...) Jag antar att det har att göra med att man är van att duscha med laget, ha några minuter å sen vill man bara hem så fort som möjligt! Hur som helst, kom ju då in på innebandy o de ville att jag skulle visa. Så tog upp ett random klipp på youtube å de frågar om de är jag? Lyckan när jag inser att våra matcher faktiskt finns på ibf-tv!! Filmkvällarna kommer nu bytas ut mot våra hemmamatcher!!
O ja, annars rullar livet på. Regn o rusk i några dagar nu men har jobbat mest så ganska lugnt. Snart ledigt en vecka så redo för upptäcktsfärd o förhoppningsvis bättre väder!

ADVENTURE DIVER!!

2016-07-13 03:52
Från majar

Ja, efter 5 dagars dykcert-utbildning var det mitt! Bestämde mig också för att uppgradera till Adventure istället för Open Water då möjligheten fanns. Detta innebär att jag nu får gå ner till 30 m! Tar det från början dock. Efter seglingen till Port D så mötte jag upp Emma, en svensk tjej jag pratat lite med på fb. Vi bestämde oss för att gå ut på lördagskvällen så fick se lite av stadens uteliv. Mycket mysig stad men liten. Åt supergod frukost på måndagen innan vi strosade runt lite, var bland annat en marknad nere vid hamnen. Gick en sväng förbi stranden också men det blåste så mycket. På måndagsmorgonen åkte vi med hostlets shuttlebus till Cairns igen, sjukt smidigt måste jag säga o dessutom gratis! Tisdagen gick åt till förberedelser inför veckans dykkurs som var från on-sö. Dock måste jag lägga in min o Geovannis springtur! Min italienska flatmate skulle ut på en löprunda, på km hävdade han, och jag hakade på. Det visade sig dock att han tänkt springa betydligt längre så blev milen (!) Haha, hatade honom lite där o då även om de var skönt efteråt.
Onsdag morgon hämtade Pro Dive upp mig och vi åkte till dykcentret där vi skallbringa de två förta dagarna med teori och pool. Såg x antal filmklipp med frågor efteråt på fm och sedan bestod em av dyk i poolen. Vi var en grupp på 7 personer vilket var väldigt lyxigt då de ibland är upp till 20. Dag två var liknande upplägg och avslutades med teoritest som vi alla klarade! På fredagsmorgoen blev vi upphämtade tidigt och åkte till båten som vi ska tillbringa tre dagar på. tVå till anslöt till vår grupp och förutom oss fanns det ett 50-tal till på båten. Jag och Tine, min dykbuddy delade hytt. Första dagen var det 2 dyk med diverse övningar/tester, såg dock en haj första dyket å så nöjd!! Dock en ganska liten, på ca metern, men ändå. På kvällen spelade vi Monopol fast med kort, var kul men lite svårt. Upp tidigt för dyk i soluppgången! Hann med fyra dyk under lördagen och avslutade med ett nattdyk, så sjukt coolt. Tyvärr var vi dock sist i av alla grupper så de andra dykarna hade skrämt iväg en hel del djur, tex den 140 år gamla sköldpaddan Brian som är över 1,5m MEN avslutade dyket med att en siluett av en haj större än 2 m dök upp. Den var visserligen ganska långt bort men så mäktigt! Det roliga är att man önskade att den skulle komma närmare, i alla fall just där o då, men sen efteråt inser man ju att det kanske man absolut inte alls ville haha. Dagarna på båten bestod verkligen i sova, äta, dyka. Man var så sjukt trött efter dyken, så många powernaps blev det o all mat smakade underbart för man var så hungrig! Dag tre (sista dagen) uppdaterade vi oss alla till Adventure Diver o det första dyket var ett djupdyk! Vi skulle vara på 27 meter under dyket och göra diverse övingar, kika på en petflaska (hur den förändrades av trycket) o även en mars-bar (choklad) Ganska snart inser jag att min luft går ner mot 100 bar och jag signalerar till Paul (instruktören) att jag nått under. När någon når detta ska man börja röra sig tillbaka mot båten/ytan. Vi får byta platser och jag blir dykbuddy med Paul, alltså först i ledet. Efter en kort stund inser vi att min lugt redan nått under 50 bar (!) så jag får ta luft från Paul för att försäkra mig om att ha luft till stigningen sen. Jag får alltså köra ”octipus” o simma tillsammans med samma tank, men två olika regulators (”munstycken”) När vi kommer till stället där vi ska göra safety stop finns en reservtank som vi båda får byta till under minuterna där. Man måste stanna en viss tid för att inte riskera att gå upp för snabb till ytan och bli sjuk. Sen tar jag min egen luft för sista biten. När vi kommer upp på båten visar Paul sin luft och den är verkligen helt slut (!) Haha så det var en spännande upplevelse min sagt, men en bra erfarenhet att ha testat på! Sista dyket är ett navigeringsdyk och sedan är vi klara Adventure Diver! Typ det bästa jag gjort i hela mitt liv och det är så sjukt coolt att vara där nere! Denna gång såg jag återigen Nemos, dessutom Doris, sköldpaddor, stingrockor, murränor, hajar som sagt och massa andra fantastiska fiskar och koraller!! Så värd investering!!

På söndagskvällen gick vi ut o firade tillsammans och det blev en väldigt rolig kväll! 
Måndagen blev en introduktionstimme på jobbet och sedan jobbade jag mitt första pass igår! Kändes bra även om det är mkt kvar att lära såklart! Idag är jag ledig igen o kör planeringsdag.. behöver strukturera upp tiden som är kvar!

Segeltur

2016-07-03 07:08
Från majar

Befinner mig just nu på barriärrevet, nära Low Island där vi har sovit innan. Eller ja, vi sov på båten utanför ön.
Det hela började i torsdags då vi möttes upp 8 st plus två i the crew o sen dess har vi seglar från Cairns upp mot Port Douglas. Ganska blåsigt har det varit så jag har ätit sjösjuketabletter hela resan o har klarat mig, vet dock inte om jag klarar mig utan också men tänker inte testa!
Fantastiskt väder har vi haft också så solat o göttat oss mellan snorkling runt i barriärrevet då o då.
På kvällarna har vi spelat Uno (svårt med alla länders olika regler dock haha), lagat mat tillsammans i det lilla köket o igår hjälpte jag till att baka cookies, första baket i Australien - abstinens delux!
På kvällen har jag valt att sova utomhus, man har tak över halva kroppen sedan är det öppet. Dock har man två stora fönster där man har huvudet så har somnat under helt fantastiskt stjärnhimmel två kvällar i rad!
Dock var det sjukt blåsigt i natt så hela båten gungade friskt, saker ramlade osv så man fick nästan hålla i sig, vi som sov ute har heller ingen kant på britsen utan det är bara en slät yta. Men ingen ramade som tur var!
Igår råkade vi också få en haj (?!) på kroken, vi tog dock bara upp den o släppte ut den. Men nu har jag sett en haj på riktigt! En sk revhaj var det på ca metern, så ingen stor en. Annars har vi sett massa olika fiskar, sköldpaddor o fantastiska revformationer! Kvällar med underbara solnedgångar o att starta morgonen med soluppgång går inte att klaga på!
Ikväll kommer vi till Port Douglas så ska stanna en natt där tänker jag. Får se om jag lyckas få med någon till Cape trib, vore häftigt!

Tisdagstankar

2016-06-28 10:44
Från majar

​Haft en himla bra dag! Tog mig äntligen ut på en morgonpromenad igen o gick längs hela esplanaden. Hann tänka massor! O insåg att vilket liv jag lever atm! Känns som man glömmer bort det ibland men jämför man med hemma är det så sjukt olika. Bara det här att hemma har man ett halvår framför sig planerat, speciellt om man vill hinna träffa syskon, familj, vänner som bor en bra bit bort. Hur som helst, här vet jag knappt vad jag gör dagen efter! Fick dock värsta innebandysugen igår, herregud vad jag saknar det! Var tvungen att gå in o kika serieindelningen o ja, det ser lovande ut!
Åå just det! Bokade dykcerts utbldingen igår, efter lite lirkande lyckades de få in på en som börjar nästa onsdag (6 juli) så det blir 2 dagars teori o pooldyk sen är man på revet på en båt i 3 dagar och 2 nätter, totalt 9 dyk varav ett nattdyk! Om jag är taggad? Ooooo ja!
Sen fick jag också nys om en segelgrej på torsdag till lördag där man är på en yacht tillsammans med 10 andra, upp till Port Douglas. Så 99 procent säker på att jag hoppar på det, verkar ju lite för nice att säga nej till?
O min nya japanska romare är amazing, ev ska vi åka på dyktur tillsammans när jag har mitt PADI.
Just det,  köpt cykel också. Nice life.

Midsommardagen (för oss)

2016-06-26 13:14
Från majar

​Dags för en uppdatering igen!
Jag har alltså fått jobb på Kafé Fika, börjar dock först om 1,5 vecka. De får in 30 ansökningar per dag så känns ju ändå rätt bra måste jag säga, hoppas på att jag ska få baka massa där med! Maria lät väldigt glad över min hobby i alla fall.
Så vad har jag gjort sen sist?
Hoppade på en ny vattenfallstur härom dagen, då min nya svenska kompis, Andreas hade hyrt en bil tillsammans med två killar från Kanada! Såg några nya ställen men också Millaa Millaa och Josephine Falls igen. Första bilderna är från Boulders, som ni ser är vädret inte så bra men maxad upplevelse att gå i regnskogen i regn dock! Vi höll dock nästan på att ändra planen och åka på Paintboll istället pga vädret men det visade sig, efter diverse felåkningar o in på privata småvägar, att stället inte fanns kvar längre haha. Men tur var det för då fortatte vi mot Josphina Falls och hade sjukt kul där, med tre killar som ska testa allt så var det minst sagt en spännande förmiddag. I detta vattenfall kan man åka ner sista biten på en klipphäll vilket är riktigt kul och häftigt. Mellan dessa finns det också rännor där vattnet åker ner och vi gick runt däriemmaln för att nå olika saker. Satt bland annat i lianer. Problemet med detta är bar aatt vattnet är otroligt strömt och man vill inte dras med för det är många klippor och stenar som man kan träffa! Vi klarade oss dock denna gång men höll på att tappa Andreas när han skulle göra sälen upp på sista klippan, dock fick Tom tag i honom så allt gick bra! 
Därefter åkte vi till Millaa Millaa men i närheten av det finns två andra fall som jag inte sett förut, varav det ena var riktigt coolt - älskar vattenfall! Killarna gjorde headflipen och sen åkte vi hemåt. På kvällen bestämde vi oss dock för att fortsätta kvällen så blev en kväll med goon å som slutade på Gilligans. 

Annars har jag tränat inför midsommar o testat att göra kransar av palmblad, hittade en bra teknik där jag flätade bladen direkt på stjälken. Blev hållbart o bra. Vi firade ju alltså på ”fel” dag här, i lördags men riktigt trevligt blev det! Jag fixade kransar till Andie, Tom o Brendan o så gick vi ner till det gemensamma firandet där det tom fanns en midsommarstång! Små grodorna, tre små gummor och prästens lika kråka sjöngs flitigt under kvällen! Bjuder på lite bilder från firandet.

Nu får ni hålla alla tummar ni har att jag lyckas få tag i en PADI (Open Water) denna vecka så jag kan ta dykcert, alla är fullbokade!! Men jag hoppas de lyckas med ett underverk på Peter Pan imorn - fingers crossed!

Det enda man vet som Backpacker är att planer ändras hela tiden

2016-06-19 08:23
Från majar

Bra dagar bakom mig! Inledde helgen med bli bjuden på äkta "Carbona" vilket är: Lingini, peccroino (ost), bacon, ägg (lite vita men mest gula), salt o peppar! Alltså ingen grädde, det var en big No no! Min ena flatmate är alltså Italian så det var han och hans polare som styrde upp det, jag var mer eller mindre bannlyst från köket då de menar att alla länder "förstör" the original! Fine för mig! Fick också en lektion i hur man kokar pastan! Hur som helst, det blev sjukt gott! Krämigt och rena smaker - tack grabbar! Efteråt gick vi till PJs, en lokal pub här, och kollade matchen som vi ju alla vet hur det gick! Dock tippade jag 1-0 till Italien så tjänade iaf en drink på det haha! På lördagen gick jag upp relativt tidigt och pratade med en Schweiziskt cafe här nere som söker folk! Grejen är att de bakar ALLT själva, bröd och underbar bakverk, så jag hoppas (om jag får jobbet) att jag kan sneaka in mig dit och kanske åtminstone få se lite.Vi får se, men de är planen iaf. Sedan solade jag nere i lagoonen innan jag lagade middag hemma. På kvällen gick jag på bio med Steve, en Aussie kille jag träffat på här borta! Vi såg Me before You och den var grym - se den! Han är surflärare i Bondi så det vore ju något, att åka dit sen o testa. Men då får vädret där nere bli lite bättre först! Imorse vaknade jag av ett meddelande idag o Schweiziska cafet ville ha in mig för en trial redan nu!! Så jobbade några timmar och blev grymt förvånad, men nöjd, när det visade sig att jag fick cash för jobbet! Fick också bra ord så får se hur det går. Mycket bra helg får jag säga!

Slänger in lite bilder också

2016-06-16 14:14
Från majar