RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-07 18:04:17

majabergkvist blogg

majabergkvist blogg på Nouw

HÄNG MED TILL IN NYA BLOGG

2019-01-10 09:37
Från majabergkvist

Hej fina ni,


Jag har nu bestämt mig för att byta bloggportal till en som jag tror kommer passa mig mer. Så vill ni haka på mig, min familj och den nya familjemedlemmen vi väntar i maj (e lillebror) så haka gärna på HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!


Eller klicka på bilden nedan så kommer ni till min nya blogg!

Under nollan'

2018-10-19 08:03
Från majabergkvist

Godmorgon fredag!


Vi vaknar upp till ett kallt Leksand idag och i skrivande stund är det till och med under nollan ute och frosten täcker våra gräsmattor. Så härligt att det äntligen börjar bli lite kallt. Vi går mot mörkare tider och det är något jag gillar. Kallt och mörk i väntan på snön som kommer närmare för varje dag. Jag fullkomligt älskar vintern!

Vi ska strax ta och bege oss hem mot min farmor och farfar tillsammans med min far, min bror och min brorson. Att bo närmare släkt mot tidigare har verkligen gjort gott för oss!

Bjuder på lite bilder från den magiska vintern som var förra året!

Renoveringen av lilla badrummet

2018-10-18 19:46
Från majabergkvist

Hejsan,

En fullspäckad dag har vi haft och nu har jag äntligen landat i soffan och barnen sover, säkert min sambo med. Skönt med lite lugn och ro omkring sig när allt går i ett annars.

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder av vår senaste renovering, nämligen lilla badrummet. Det stora tog upp emot ett halvår att färdigställa. Hantverkare var inblandade och våra är verkligen så grymma men tyvärr tar det ju lite extra tid. Bara plattsättningen av våra i och för sig enorma plattor till den lilla storleken på badrummet tog över en månad. Så värt det givetvis men ändå segt när en själv inte kan påverka.

Det lilla badrummet gjorde vi däremot allting själva, eller mina sambo gjorde. Så det tog en knapp månad och då var vi även lite "lata" och chockade då vi även fick reda på graviditeten mitt i detta.

Före

EFTER

Det blev en liten förändring trots våra ynka 2 kvm.

Naiv och godtrogna'

2018-10-17 19:20
Från majabergkvist

Anledningen till min frånvaro denna gång är ganska självklar. För några veckor sen fick vi nämligen veta att jag är gravid, ett litet hoppsan har flyttat in i min mage.

Vi har egentligen inte gjort någonting för att förhindra en graviditet och vi har varit rejält naiva. Tove kom direkt och Filippa fick vi kämpa för. En graviditet kan ingen ta för givet, ALDRIG, och det gör vi inte heller. Chocken blev total när det visades ett plus på stickan då jag levt i förnekelse men ändå haft på känn att min kropp inte varit "som den brukar". En sak som inte heller varit sig likt är min inspiration. Allt försvann på en vecka och jag började starkt tveka på mig själv och mina val. Perfekt tajming då vi just nu är i full gång av renoveringen av husets bästa rum. Nåja, hoppas det blir bra när allt väl är klart.

Jonathan har alltid velat haft tre eller fyra barn och jag två. Aldrig mer än två. Jag har även alltid skojat när Jonathan nämnt att han vill ha fler barn än två att,

- "två barn går jag med på men ska du ha fler får du skaffa dom på egen hand". Efter Filippas graviditet och mina besvär jag hade då har han däremot sagt att han aldrig vill att jag ska vara gravid igen och sagt att vi stannar på två, och jag förstår honom. Han har sett hur dåligt jag mått under mina ,egentligen båda, men framför allt Filippas graviditet. Så panik och diskussioner har vi allt haft om hur tusan vi gör nu? Efter en natts sömn och låtit allt få sjunka in lite blev det ändå väldigt självklart. Vi tänker behålla det. Vi utgick helt från att -"du kan ångra en abort men du kommer aldrig ångra ett barn".

En annan sak som är enormt skönt och lite förvånande för att vara oss är att vi inte behöver flytta. Med Tove bodde vi i lägenhet och Jonathan fick panik av bara tanken att bo kvar där med ett barn. Så vi köpte ett renoveringsobjekt i Västervik som vi började totalrenovera invändigt i v20. Med Filippa balla han ur. Totalt. Närmsta släkting bodde 30 mil bort från Västervik så han "spontan sålde" vårt hus?! Vem gör ens det? Vi landade i att vi köpte ett hus (som jag egentligen inte ville ha alls från början) vi inte ens sett i verkligheten. Men det skulle han ha och så blev det. Antar att det var hans sätt att "boa" - att flytta och totalrenovera. Denna gång när allt vad renovering och flytt innebar var jag i v30. Ja, ni kan ju tänka er min hysteri. Kanske inte så konstigt att jag fick min migrän trots allt... Nu har vi absolut ytan för många barn och att vi inte ska totalrenovera när jag är gravid känns ju underbart! Eller ja, smårenovera kommer vi nog alltid göra för att det är så vi fungerar men vi slipper flytta och allt som det medför. Denna gång kommer jag verkligen kunna "boa" ordentligt och inte ha byggdamm omkring mig. Den känslan är ju fantastisk.

Jag har hittills ändå mått väldigt bra för att vara jag. Är hungrig och äter konstant men annars är det bra. Smärta är ju någonting jag lärt mig leva med och så länge barnet mår bra får jag stå ut. Denna gång har jag magkrämper, alltså rejäla sådana och grov mensvärk emellanåt. Hade ingenting av detta med någon av de andra men antar att det kanske är min kropp som ställer in sig. Filippa hann vara utanför magen i 9 månader innan nästa flyttade in så jag förstår att min kropp, som var inställd på återhämtning, fick sig en rejäl klapp på kinden då den nu ska få ägna sig åt "barnagörande" igen.


Så, om allt går som vi vill och att barnet stannar i magen och mår bra slutar det med att vi har tre barn med isch två år mellan varje. 2015, 2017, 2019. Man kan aldrig ta en graviditet för givet och oväntade saker kan hända precis när som helst. Men vi är helt inställda på att bli fem i vår familj och vi håller naturligtvis alla tummar för att det blir så. Detta ska bli så otroligt spännande!!

lite piff och sen är det klart'

2018-10-03 15:29
Från majabergkvist

Hej och hallå,


Vi är verkligen i sluttampen när det kommer till det lilla badrummet. Armaturen borde komma fram när som helst och vi ska upp med en spegel, en hyllan och lite smådekoration sen är det nog snart klart. Sååå skönt ska det bli. Älskar också tidsskillnaden mellan de båda badrummet. Visserligen hade vi hantverkare till badrummet uppe men det tog upp emot ett halvår innan det blev helt klart. Badrummet nere tippas på att bli klart inom tre veckor, haha.


Jag vill bara bli klar nu så vi äntligen kan få dra igång med uterummet... aaah, längtar så!!

En liten sneak, vi finner marmor i detta badrum med. 

julen närmar sig'

2018-10-02 09:43
Från majabergkvist

Godmorgon,


Oktober är här och lika så det kalla vädret. Nu är det riktig höst och första gången som Tove fick ta på sig sin vinterjacka för denna säsong. Nu håller vi bara tummarna att vi får ha höst lite längre än vi fick ha våren. Visserligen älskar jag snö men den får gärna vänta lite till. Ser att många på sociala medier är taggade inför vintern och en del är redan igång med inköp av julsaker och en annan spelar julmusik. Själv är jag bra sugen på att ge mig på att baka säsongens första lussebullar. Min sambo lär dock inte bli så glad på mig så jag antar att jag bör skjuta på det nåågon vecka. Men snart så!


Dagarna med barnen bara susar förbi. Igår hängde vi i lekparken tillsammans med min kusin och hennes barn. Vi är en väldigt stor släkt som dessutom är väldigt duktiga på att producera barn. Jag älskar det för barnen är i samma åldrar och har riktigt roligt ihop. Min kusin är också oerhört bra på att fota så jag slänger in bilderna jag fick av henne igår.


Denna vecka jobbar slutar Jonathan tidigt så jag hoppas vi kan sätta igång med slipandet av väggarna i uterummet så vi kommer någonstans. Jag har som mål att vara klart med det rummet helst innan första december eller iallafall julafton. Min vision om jul i det rummet är magisk och jag hoppas verkligen det blir som jag tänkt mig.

Någon mer som fått dille på jul?


Nästa projekt

2018-09-20 20:14
Från majabergkvist

Nu inväntar vi bara att "lilla badrummet" det är verkligen litet, vi snackar 2 kvadratmeter alltså, ska bli klart så vi får alla fakturor. Vi har ett till rum "uterummet" jag väldigt gärna ser att det ska bli klart till jul då detta är husets bästa rum och att fira jul där skulle vara magiskt. Så detta rum ska vi (läs: jag) ta tag i så fort vi som sagt fått alla fakturor för badrummen så jag vet vad vi har att röra oss med. Materialmässigt vet vi vad vi måste göra men det är ju det där med inredningen som jag vill åt. Har en klarbild i mitt huvud om hur det kommer se ut och jag hoppas verkligen det blir så bra som jag ser det.


Rummet i sig får ni se senare men här har ni utsidan. Och nästan efter hela husväggen går denna otroligt goda vinranka. Hur coolt?! Vindruvorna är verkligen SÅ goda!

Värdering av huset

2018-09-19 20:22
Från majabergkvist

Vi har ju renoverat badrummet uppe och är snart klar med badrummet nere. Så skönt att ha dessa "lite större och betydelsefulla" rummet renoverade och klara. Så igår hade vi vår mäklare här för en värdering av huset. Vi ville upp i en speciell summa för att kunna lägga om lånen och få sänkta månadskostnader och det gick hem, så skönt!


Ikväll blir det bara mys. Jag gillar svenska deckarfilmer så ikväll är jag bänkad vid Maria Wern.


Och ja, jag älskar fortfarande min trappa lika mycket som när vi gjorde om den från början!

Lampa / Gul kudde / Mörk-lila och blå kudde / Filt

När det blir tomt

2018-09-19 09:57
Från majabergkvist

God förmiddag,


Jag har för ett tag sen lämnat av stora på förskolan och nu sover den lilla i vagnen. Vi gick upp 06 imorse och herregud vad en hinner med saker. Vantligtvis brukar vi ligg och dra oss/kolla på barntv i sängen men imorse gick vi upp. klockan är nu inte ens 10 och en diskmaskin är klar och urplockad, tvätten är tvättad och hängd och den rena omhändertagen och ligger i skåpen. Nu är bara frågan vad jag ska göra resten av dagen fram till vi hämtar hem Tove?

När det är fullrulle hela tiden och det väl blir lugnt och tyst blir det liksom tom. Skönt i 10 minuter men sen blir det tomt. Trots det ibland är oerhört krävande att vara förälder är det ändå så härligt när det är liv och rörelse omkring en. Håller ni med?

Nu ska jag ta tag i mitt kaffe, ha en fin dag!!

Vart dricker du ditt morgonkaffe?

2018-09-14 14:45
Från majabergkvist

Att dricka sitt morgonkaffe här framför två hypade barn var en helt perfekt start på dagen. Eller att jag ens skulle dricka mitt kaffe på toaletten och njuta av det trodde jag inte för sisådär 5 år sedan.