RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-06 01:33:16

miinresa blogg

miinresa blogg på Nouw

Snart 35

2019-11-20 21:45
Från miinresa

Här sitter jag snart halvvägs till 40 utan barn.. Men med två katter. Vi har gjort 2 ivfer med en insättning, vi har gjort en äggdonation med 4 insättningar av frysta embryon utan resultat.. Jag har blivit gravid och fått missfall... Men nu händer inget.., sista insättning var i februari i år.. Nu sparar vi pengar för att gå privat, mentalt har jag släppt tanken på barn.. Det är inte värt att gå igenom resan och igen när man ändå inte vet slutet. Visst d kan gå MEN jag vägrar chansa. Kanske slänga ut miljoner.. På något som ändå inte går.. Helt ovärt.. Jag är faster till 4 och d räcker nog för mig.

Men har svaga tankar om ett ABSOLUT sista försök 2020 men troligtvis ej.

Hatar denna ovisshet och att beslutet ska ligga hos en själv, skulle vara lättare om någon läkare bara sa lägg ner.

Bloggen ligger på is.. Men kommer skriva om mina tankar som poppar upp lite då å då.. Där av flera månaders uppehåll..

its over for a long time ago

2019-04-28 17:25
Från miinresa

Jag tänkte att jag skulle berätta lite hur livet står till och hur det har varit hittills. Det var otroligt länge sedan som jag uppdaterade här men Instagram tar upp min största vakna tid och även där kan man följa mitt liv. Min sambo och jag gjorde vårat absoluta sista frysförsök i slutet på januari början av februari.. Allt gick bra och en sista flinga sattes in i hopp om att det nu skulle bli that one som skulle bli våran efterlängtade bebis.. Tyvärr så slutade resan som vanligt med en blödning dagen innan testdag, aldrig vid någon av alla mina insättning har jag gått så länge, och bara tankarna på det fick oss att verkligen hoppas att nu är det denna som blir våran bebis.. Men icke, testet var så klart negativt och alla chanser är över.. Eller inte över.. De finns ju privata alternativ så klart men just nu i dagsläget är det lite paus.

Vi har inte försökt så otroligt länge om man får jämföra sig med andra som kämpar.. Men ibland känns det som en evighet.

Jag ska försöka blogga mer men hittills har jag inte haft något speciellt att förmedla.. Men lovar att jag ska få igång samma speed igen.. Dock utan resan som ivf person.

Om bloggen nu ska gå över till "vardagsliv" vad skulle ni som ev läser denna blogg vilja vet mer av..?

Kanske om mig, mitt liv, eller vad som faller er in?

Fråga så svarar jag

Ny lägenhet!

2018-12-02 17:51
Från miinresa

Det var enormt länge sedan som jag bloggade och det beror på att jag har haft fullt upp här hemma. För en månad sedan flyttade vi in i en helt nybyggd lägenhet och fram tills nu har vi enbart koncentrerat oss på att få ordning. Jag verkligen trivs i denna lägenhet känns verkligen att jag kommit hem! Imorgon ska jag upp och lämna nycklarna för den gamla lägenhet, känns skönt med ett avslut.

Vi har även gjort upprepade frysförsök på sjukhuset men inget av våra embryon har velat utvecklas och fästa vidare efter återföring så nu har vi tagit en paus för jag orkar verkligen inte med mera besvikelse. Nu har vi 1 liten kvar i frysen som förhoppningsvis får se dagens ljus någon gång i framtiden, men fram tills dess är det slut med IVF för jag är så enormt trött på att det aldrig ska fungera!!

Hur har eran advent varit?

Våran har gått ut på att fixa hemma och bara ligga i soffan såå skönt! :)

Long time no see

2018-10-29 18:42
Från miinresa

Tjoohej!

oj vad det var länge sedan jag skrev något här, mycket är på grund av att jag har njutit av sommaren och semester med sambon, jag blev även faster för fjärde ggr i Juni. Just nu är vi i flyttprocces.. äntligen har vi hittat en lägenhet och flyttar in på Torsdag ( eller vi får nycklarna då)

Imorgon ska jag även tillbaka till sjukhuset efter ett uppehåll sedan i Maj typ.. Vi ska se när en ev insättning kan bli och om våran lilla tredje flinga har någon chans och när ev det kan bli insättning.

Vi har 2 kvar i frysen!

det känns läskigt att vi enbart har 2 ! kvar..  Går inte denna har vi bara EN! kvar.

men en sak i taget..

Vill man ha mera koll på vad som händer.. får man nästan surfa in på Instagram där jag uppdaterar om allt i livet.

liten uppdatering

2018-04-03 17:19
Från miinresa

Jag orkar seriöst inte med bloggen speciellt mycket längre.. Våran äggdonation är genomförd och vi fick 4 st prickar i frysen.. av dom har vi satt in 1 som inte blev något och funderar på om vi ska ens orka med ett försök till eller ta en lång paus!

Vill ni fortsätta följa min bebis resa så kan ni följa mig på Instagram där jag uppdaterar om allt möjligt dagligen.. både vardagsliv och IVF resa!

Inboxa för Instagram namn ❤💕

längtar till sommaren!

2018-03-07 20:49
Från miinresa

Jag längtar något enormt till semestern, har nog aldrig någonsin längtat så mycket. Jag och sambon åker i Juli på våran första utlandsresa till Kreta och kommer vara borta i en vecka. Det ska bli så himla härligt att bara få sola, bada, äta gott och inte bryr sig om något alls som har med vardagsliv att göra. Vad vi ska göra resterande veckorna som vi är hemma har vi inte bestämt men blir väll fiska, bada, sola dvs spendera dom i sthlm eller någon annanstans i Sverige. Vi håller även på att kolla runt efter ny lägenhet då båda känner att det e liite trångt att bo i våran 2:a. Det skulle vara skönt med ett extra rum som kan bli gästrum/kontor.. Men tiden får utvisa, vi har ingen panik att lämna våran nuvarande lägenhet så om inte annat till nästa vår/sommar. 

Nu ska jag sova för börjar jobba tidigt som bara den imorgon :)

underbar alla hjärtans dag!

2018-02-18 15:39
Från miinresa

Länge sedan nu! Vi har inte gjort så mycket mer än att jobbat och tränat.. försök träna ordentligt både hemma och på gymmet, kan väll säga att det går framåt. På helgerna äter jag gott och på vardagarna tränar jag. Idag blev det till och med crosstrainer pass på 30 minuter hemma, så skönt att ha träningsmaskin i vardagsrummet. Veckan som gått har vi bara jobbat och så klart firat alla hjärtans dag! Först var jag hos min gammel farmor som fyllde 102 år och sedan blev det middag hemma med sambon. Vi har även fått ett glädjande besked.. Som jag skrivit tidigare så klarar ju inte min kropp av mer ivf behandlingar och vi ska få ÄD! På alla hjärtans dag fick vi ett glädjande besked nämligen att dom fick ut 10 ägg på äggplocket! Och av dom blev det 4 ST till frysen!! 💖💖  Sååå himla bra.. Ingen är lyckligare än oss!! Vi ska bli en familj jippi! ❤

Vet att folk tycker vårat beslut är kanske inte vad dom själv skulle välja men i dont give a shit! 

Tids nog ska vi få en bebis.. och ni som följer mig på Instagram vet att vi inte kommer gå ut med resultat förens ett ultraljud är gjort. Nu håller vi tummarna och hoppas på mirakel!! ❤❤❤💖

helgen

2018-02-05 19:39
Från miinresa

I lördags så bodde jag och sambon på hotell och åt middag och kollade på standup det var verkligen en så himla toppen lördag tillsammans. Det är mysigt att få en break från vardagen! :) I söndags när vi kom hem tog vi det bara lugnt.. låg i soffan och kollade på den nya Beck filmen som just började visas på cmore i helgen. Det känns som att vi har miljoner saker att fira just nu så det är så himla bra.. Livet går framåt och det kommer bara bli bättre.! Mer om det i ett inlägg längre fram!

Nu ska jag äta middag efter mitt gympass. Jag har äntligen kommit igång med träningen igen och idag var jag på ett cirkelgym pass å det var verkligen roligt.. mer sådant kommer komma

trevlig måndagskväll

härlig Söndag

2018-01-21 17:07
Från miinresa

I morse körde jag ett spinningpass på 55 minuter och det känns så himla bra att äntligen vara igång igen. Igår körde jag även ett crosstrainer pass "indor walking" med min kollega och det var skoj. Det känns verkligen bra att vara igång med träning igen.. mitt mål är 2-3 pass i veckan! kanske mer. Jag kör även viktväktarna online sedan december och sakta men säkert ger det resultat! Jag har bestämt mig för att sluta jämföra mig med andra och enbart köra mitt eget och göra det jag mår bra av.  Jag vill vara i skaplig form tills vi börjar med ivf igen och även om jag inte är synligt överviktig så visar BMI något annat..

målet ska vara nått tills Sommaren då jag och sambon åker på semester till Kreta!
Jag har 6 månader på mig, det borde jag klara om jag fortsätter i denna takten.

Nu ska jag återgå till filmen jag tittar på! 😊

Jag bjuder på en vinterbild från våran härliga eftermiddags promenad ❄😊

Jag lever!

2018-01-16 21:33
Från miinresa

Men hallå! Tänkte att jag skulle uppdatera lite känns som det var evigheter sedan, sist var faktiskt i december och det var ju evigheter sedan.

Vi avslutar 2017 med misslyckad ivf behandling, noll ägg vid äggplock och innan dess avvikande på befruktningen så blev inget embryo tillbaka.. Dock har vi en läkare som vägrar ge upp på oss.. För jag har trots alls blivit gravid och av oss själva.

ivfen i november var den sista ivfen som våran läkare gjorde tillsammans med oss.. trots att vi hade 2 försök kvar.. trodde vi.  Som tillslut blev 1 försök som i slutändan slutade med att läkaren vägrade utsätta min kropp för fler egna ivfer!

Jag tog ett nekande sååå hårt och undrade ens varför i hela världen vi skulle gå på ett återbesök..  Efter några veckor kom det iallafall en kallelse för återbesök plus att vi fick ännu en kallelse till psykolog..

läkarbesöket gick toppen och psykolog besöket var såå nervöst..  Vi pratade om allt mellan himmel och jord.. från IVF, Missfall.. livssituation, arbete .. familjebildning osv osv..

Vi var och är redo för att starta familj 2018 och Vi ska lyckas!

Vi firar även in det nya året som förlovade.. och taggade till tusen för vad som komma skall..

Min äggproduktion börjar sakta avstanna och det är mirakel om jag blir gravid av oss själva igen. 

tänker inte så mycket på det som kunde varit utan är hoppfull för det som kommer! 

Vi kommer göra ännu en IVF men den gång slipper jag alla äggplock.. Vi ska få äggdonation!! Tack för att vi bor i det land vi gör och att min läkare ser till min problematik som, bukopererad med tusentals  ärrbildningar i magen och på äggstockarna. 

Vi ska bli en familj under 2018-19 och det är jag så glad och tacksam för varje dag!

tillslut Säg aldrig till en ofrivilligt barnlös att ni kan tänka er hur det känns, eller hade jag varit i eran situation hade jag.. För KAN lova er att ni hade inte  gjort något annorlunda en oss..

Barn är viktigt men inte så jäkla viktigt som livet självt och man hinner tvivla inte bara en utan flera tusen ggr..

Vi är på g och jäklar var vi har kämpat, bråkat, diskuterat, gråtit (jag) ibland båda.

Men vi är starka tillsammans och INGET eller
INGEN kan knäcka oss

Ha en bra kväll..