RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-16 03:07:42

Maddewigh

Maddewigh blogg på Nouw

Växter som jag gillar

2019-05-14 23:48
Från Maddewigh

Fönsterfikus

Fönsterfikusen tillhör det trendiga fikussläktet men är en av de mer lättskötta växterna. Den klarar av den torra inomhusluften bättre än de andra fikusarna. Den vill stå ljust men inte i direkt solljus och trivs bäst i rumstemperatur. Låt jorden torka upp mellan vattningarna och duscha plantan då och då för att hålla den ren.

Garderobsblomma - även känd som Zamiakalla

En vacker klassiker som lever upp till sitt namn, den klarar både garderobsmörker och solljus. Den härstammar från Afrika, där den även växer vilt, vilket gjort att den klarar av de intensiva afrikanska torrperioderna. Den ogillar för mycket vatten och temperaturer under 15 grader. Med sina tjocka och glansiga blad är det en tilltalande växt som är perfekt att inreda med. 

Aloe vera

Dekorativ och spännande krukväxt.
Enkel att sköta. Vill gärna stå ljust. Vattna och låt den torka ut mellan vattningarna. Näring i vattnet en gång per vecka vår till höst. Är känd för sin läkande effekt på sår.

Gullranka, Epipremnum aureum

Härlig retrokänsla! Lättskött och tålig.
Låt växten torka upp mellan vattningarna. Näring i vattnet en gång varannan vecka vår till höst.
 

Rosenskärm

Rosenskärm är en pampig krukväxt med stora hängande blomklasar i rosa färg. Växten är ursprungligen tropisk. I naturen kan rosenskärmen bli väldigt stor men i hemmet så växter blomman långsammare, vilket undetlättar skötseln.

Den magnifika krukväxten mår bäst i normal rumstemperatur men under viloperioden, oktober till februari, kan temperaturen med fördel vara något lägre. Däremot inte lägre än 15 grader. För att din rosenskärm ska klara sig över tid måste luftfuktigheten vara hög, annars får bladen bruna kanter och nya skott kan missbildas. Det är även viktigt att du under växtperioden gödslar rosenskärmen med gödningsmedel passande för tropiska växter.

Undvik att ställa den ovanför ett uttorkande element och kom ihåg att blomman behöver stå ljust, men inte i flödande varmt solgass.

Under blomning ska jorden vara ordentligt genomvattnad. Slå alltid av överflödig vätska och kom ihåg att näringsvattna en gång per vecka under perioden april till augusti. Ett tips är att dagligen duscha bladen med en sprayflaska. 

Rosenskärm kräver utrymme och bör planteras om på våren. Omplantera i rik men lätt jord och blanda gärna lika delar komposterad bark med grov torvmull.

Mina växter

2018-10-14 17:58
Från Maddewigh

Ny start på bloggandet

2018-10-14 12:48
Från Maddewigh

hej igen.. längesen jag skrev.
sist jag skrev var 2017, vad tiden har gott fort.
vad har hänt sen sist då. Jo det har inte hänt så mycket, jag går i tvåan på gymnasiet och livet rullar på som vanligt. Jag älskar min utbildning, jag utbildar mig till florist och jag älskar att hålla på med växter och olika typer av blommor.

här har jag gjort en brudbukett.

Här har jag gjort en tärnbukett.

Här har jag gjort en droppformad brudbukett.

Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga men jag vill försöka. Jag kommer lägga upp bilder på blommor och tips på hur man kan göra sitt hem lite finare och mysigare med blommor. Hoppas ni kommer gilla det.

Lista för 2017

2018-01-01 21:17
Från Maddewigh

Har du gjort något i år som du aldrig gjort förut?

Ja! jag har börjat övningsköra och jag tycker att det är så kul och jag hoppas att jag har körkort om ett år.

Hur har ditt 2017 varit?

Mitt år har varit bra och det har gott jätte fort. Jag och älsklingen fyrade fem år och jag har utvecklats som messianska. Fot nya fina vänner och jag har lärt mig mycket under detta år.

Vilket datum från 2017 kommer du aldrig glömma?

Ja det är nog min 18 årsdag, den dagen var så mysig och jag var med min fina familj och allt var så härligt.


Bästa köpet?

Ja det är nog min mobiltelefon som jag köpte på min födelsedag.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja! Älsklingen gör mig glad varje gång jag är med han.

Vem har du varit med mest under 2017?

Jag har nog varit med älsklingen.

Vad vill du säga till dig själv inför 2018

Ja! Jag skulle säga till mig själv att jag ska va mig själv och inte låta andra styra över mig.

Gott nytt år

2018-01-01 01:13
Från Maddewigh

Gott nytt år på er alla!

I kväll har vi ätit gott och tittat på Bingolotto, vann inget som vanligt. Vi har haft det så bra. Älsklingen är med mig så klart, snart bär det hemåt till han sen så kommer man sova gott.

Snart börjar skolan och jag längtar. Ska bli kul att träffa alla kompisar igen. Jag älskar skolan och längtar tills jag tar studenten år 2020.
Det är inte helt klokt att jag skulle egentligen ta studenten om ett halvår men skolåren har ju gott som det har gott. Jag älskar mitt liv och alla i min omgivning.

Nu ska vi äta lite gott och sen får man se om man hittar på något mer.
Men ni får ha ett fint nytt år.

Slö dag

2017-12-28 16:49
Från Maddewigh

Hej alla!

Klockan är redan 16:44 och jag har typ inte gjort något i dag. I kväll så ska man se på tv som vanligt . Nu ska vi laga lite gott att äta och det blir snitsel och pommes. Mums! Är så hungrig.

Har bott i denna mysdress sen jag fick den på julafton och jag älskar den. Madlady är så bra och jag kommer beställa mer från dem.

Men alla ni får ha en underbar kväll.

Mysig kväll

2017-12-27 18:19
Från Maddewigh

Hej alla! Vilken mysig onsdags kväll, jag och älsklingen sitter framför tv och ser på Harry Potter. Hunden ligger och snarkar här i jämte mig.
Idag har jag städat och köpt lite nya fiskar till akvariet. I mon så ska jag titta lite på h&m, så man får ju se om man hittar något snyggt.
Men nu rasten av kvällen så ska vi hitta på något att åta och jag ska fortsätta små plocka i mitt rum.

Vi ses i mon alla hoppas ni har haft en bra dag

Se upp för här kommer bloggandet!

2017-12-26 21:54
Från Maddewigh

Hej alla!

Har ju varit upp och ner med denna bloggen nu men jag funderar på att börjar igen.
Kommer nog börja på riktigt nu och jag har massor va idéer på lager.

Händer ganska mycket nu, fult upp med körkortet och skolan. Livet rullar på som det ska och jag mår hur bra som helst. Julen är snart över och även 2017, hjälp var tiden har gott fort. Känns som det nyss blev nytt år.

Men jag hoppas att ni kommer gilla det mesta jag skriver och blir lite mer på bra humör för det ska min blogg göra framöver.

FLORIST

2017-11-03 18:33
Från Maddewigh

Jag älskar min utbildning, jag älskar att vara kreativ. Jag hade aldrig trott för 3 år sen att jag skulle hålla på med blommor.

Vem ska vinna PH

2017-11-02 17:57
Från Maddewigh

Hej alla!

Hur mår ni? Jag mår bra och livet rullar på, mitt inne i höstlovet nu och det är bara några dagar kvar tills skolan börjar. Längtar så tills skolan börjar igen, jag börjar bli lite rastlös här hemma. Jag är så klart med älsklingen. På lördag så har jag och älsklingen varit tillsammans i 5 år, helt otroligt att det har gott så fort.

Pluggandet till körkortet går bra, har kört lite men det är lite svårt för tycker det är lite läskigt med växlarna och dragläget. Kör med automat med och det är mycket roligare. men detta kommer gå så bra. teorin är inte alls svår, bara att komma ihåg allt hehe.

I går va jag med mina kompisar och det va jätte kul, Vi pratade och såg på PH, Jag hoppas att Kristian vinner allt. Vem tycker ni ska vinna? Skulle va kul att veta hehe.

Ne nu ska jag plugga på matten som jag älskar att göra, vi hörs alla fina läsare.

Plugga stenhårt!

2017-10-16 20:03
Från Maddewigh

Hej alla! Hur mår ni?

Vilken bra dag det har varit k dag!. Skolan gick bra, älskar måndagar i skolan. Idag har vi gjort buketter och städat. Ja jag vet städa i skolan men det ingår i min utbildning.

Efter skolan så cyklade jag till körskolan för att skriva in mig, så jag har kollat lite i boken. Nu ska jag plugga stenhårt. Så hoppas jag att jag kan börja övningsköra lite.

Nu ska jag se på Sofias änglar, det är så bra. Sen så är det Ack Värmland och PH så klart.

Men vi hörs har det bra nu.

Längtar

2017-10-12 22:14
Från Maddewigh

Nu har man varit på handledarkursen och allt gick bra. Jag var så nervös men när väl jag gick i genom dörren, så var jag inte nevös längre. Allt gick bra och nästa vecka ska jag skriva in mig. Längtar så mycket tills dess. sen så får jag förhoppningsvis får jag börja övningsköra nästa vecka. Jag hoppas att det kommer gå bra med allt inom körkortet. Jag är mest nervös över teorin än körningen. Men det kommer gå bra, det är jag helt säker på.

Ätit gott med min familj och det är så kul när syrran är här. Snart ska man sova men måste läsa ut boken så jag kan börja skriva på uppgiften i mon.

äntligen fredag i mon och HELG. Älsklingen kommer hit och jag är så glad över att han är här hos mig. Helgen hinner knappt börja innan det är slut, Ne nu ska jag inte va sån men när man har kul så går ju tiden fort.

Godnatt med er alla

Handledarkursen nästa

2017-10-12 15:08
Från Maddewigh

Hej alla! Ännu en dag har gott och jag är trött, kan nästan somna när som häst känns det som. men har lite att göra i dag. Snart ska vi åka till körskolan för att gå på handledarkursen. Kommer sitta där i 3 timmar eller något, hoppas inte man kommer somna. Det ska bli så kul att börja övningsköra, men är så klart nervös.

Skolan i dag var bra, hände inte så mycket var en helt vanlig torsdag. Har inte så mycket att säga om skolan. Allt går bra och jag är så glad över att jag har en så fin klass nu.

Torsdag näst sista dagen på skolveckan, nu längtar man bara tills i mon och helgen. älsklingen kommer och vi ska ha så mysigt och bara ta det lugnt.

I mon är det fredag och i skolan händer inte så mycket häller, men längtar till matten och svenskan för jag älskar det. men vi hörs alla, det är så kul att många läser min blogg igen. Ni får ha en fortsatt bra torsdag.

Så glad

2017-10-11 17:47
Från Maddewigh

Hej alla! Hur mår ni? Jag mår bra iallafall.

Jag är så glad, fick veta hur det gick på mitt matte prov och det gick jätte bra.
I skolan i dag så gjorde vi små dekorationer till butiken. Jag är jätte nöjd över dem.

Nu är jag hos min syster och vi ser på Svensson Svensson och min syrran läser Joakim Lundells bok ”monster”. Vill ha den boken och Therese Lindgren nya bok. Jag älskar att läsa.

Sen så ska vi se på PH så klart hehe men vi hörs alla.

Härliga tisdag!

2017-10-10 19:04
Från Maddewigh

Hej alla! 

Hur mår ni? Jag mår bra. 

I dag har jag varit i skolan och det var bra. Har haft svenska, matte och idrott. Svenskan gick bra men det är lite långtråkigt, för att vi läser. Jag läser men bok som heter (m)ornitologen som Johanna Thydell har skrivit​. det är bra. Det handlar m en tjej som heter Moa och hon bor med sin pappa och hans nya fru. Mas mamma kommer och vill träffa henne men Moa är tveksam om hon vill det. 

Men denna dagen har varit bra.

I fredags så åkte jag till älsklingen och va där tills i lördags. Vi hade det så mysigt och såg på Harry Potter. Älskar Harry Potter, det är så bra. Helgen har varit toppen med fast inte när jag åkte ifrån älsklingen. Sen i söndags så var vi hos mormor och morfar, vi fyrade mormor och alla va där.

men nu ska jag bara se på tv och sen läsa hehe, men ni får ha det bra så hörs vi. 


Trummade på bänken..!

2017-10-06 17:33
Från Maddewigh

Hej alla!

Äntligen är det helg och jag mår toppen.

Idag har jag haft matte prov och det gick bra tycker jag, sen får man ju se vad resultatet blir.
Jag har aldrig skrattat så här mycket som jag har gjort i dag. På idrotten i dag så hände inget speciellt, vi hade konditionsträning och ja det var väll inte så speciellt kul.
Svenskan så händer inget för vi bara sitter läser men det är kul. Några i klassen satt och trummade på bänken men det är bara kul.

Har jag äntligen kommit hem till älsklingen och vi har precis ätit. Så nu vet jag inte vad vi ska göra. Bara ta det lugnt tror jag. Det är ju idol i kväll men får se och vi tittar på det, för det är bara jag som gillar idol. Men det finns säkert något annat att se som är kul.

Börja skriva igen?

2017-10-03 18:54
Från Maddewigh

Jag är tillbaka.....

Hej alla! Hur mår ni?. Jag mår så där men jag klarar mig, Jag har tänkt mycket på att börja skriva igen, För jag har haft lite tråkigt. Inte haft något att göra för utom alla läxor och allt man måste göra hemma.

skolan går bra, går mitt andra år på gymnasiet men jag går med ettorna, för att jag va typ själv mitt första år. Så nu är vi en helt underbar klass och jag känner mig lite som en etta igen hehe. Jag går nästan hela tiden med dem nu. Började ha svenska och matte med dem för några veckor sedan. visste inte att jag kunde så här mycket. Jag är så glad över att den har blivit så här. I LOVE IT

jag har med klippt mig och färgat håret. Jag har fotfarande min älskling och allt är som det ska.

Bloggandet kommer va lite segt i början för jag har typ glömt bort lite saker och allt ser annorlunda ut sen jag va här sist, men jag ska försöka blogga en gång om dagen i början nu. men ni får ha det bra så hörs vi snart igen.


Lägger den på hyllan!

2017-04-26 23:18
Från Maddewigh

Hej alla!

Jag har tänkt jätte mycket på om jag ska lägga bloggen på hyllan eller inte och jag har kommit fram till att jag ska det. Men jag kommer inte ta bort bloggen. Har mycket att göra nu och kommer inte orka eller ha motivationen till att blogga.
Jag ville bara skriva detta så ingen undrar vad som har hänt. Men en dag kanske jag börjar blogga igen. Hoppas du är med mig då! Ni har varit så grymma och stöttat mig när jag haft svårt. Ni är underbara. Glöm inte bort det! Lova!

Fredag

2017-04-21 14:35
Från Maddewigh

Hej alla mina läsare!

Oj vad fort tiden har gott, känns som det var onsdag i går.

Det har hänt så mycket dessa senaste dagarna, älsklingen vad här i går och i onsdags så va jag med en kompis till typ halv 9. Vi har spel onsdag. Då vi spelar jätte länge, det är jätte kul. Innan så gynnade vi på onsdagar men gör inte det längre.

Nu är men hemma och väntar på att bussen ska komma. Det gör inte det än men men. Ska till älsklingen i helgen och det kommer bli jätte mysigt. Det gick bra i skolan i dag, roliga lektionen och mycket jobb som jag vill ha. Vill att det ska hända lite. Älskar fredagar.

Vi ska åka på klassresa som 2 veckor, det kommer bli så kul. Kalmar blev det och vi ska va där i tre dagar. Så man får ju se om man hittar något fint på stan då, längtar så mycket.

Men jag hoppas att ni har haft en toppen dag så hörs vi.

Inrednings inspiration

2017-04-19 13:57
Från Maddewigh

Godmorgon

2017-04-19 10:20
Från Maddewigh

Hej alla!

Blev ett lite senare inlägg i dag för hade mycket att göra innan skolan. Jag är iallafall i skolan och börjar min lektion snart. Vi gör en dekoration till ung och nyfiken.

Efter lunch så händer inte det så mycket saker.
Har klass möte som varje onsdag. Men vi hörs!

Toppen dag

2017-04-18 16:59
Från Maddewigh

Hej alla!

Nu är jag hemma, har varit det ett tag nu. Det gick jätte bra i skolan i dag. Men det var tråkigt på förmiddagen, Packade godis hela förmiddagen. Men men.

Snart ska vi på 50 års kalas, ska göra mig i ordning. Kommer inte blogga där i från.

Målning på gång

2017-04-18 16:20
Från Maddewigh

Hej alla!

Nu har jag börjat med min tavla på bilden.
Det är inte klar på långa vägar men ni kommer få se hur den blir med tiden. Detta är dagens resultat.

Wish

2017-04-18 12:45
Från Maddewigh

Hej alla mina läsare!

Här är några av mina favoriter från wish, älskar denna stilen. Kommer köpa någon sak av dem här. Jag vet inte vad jag ska välja av allt detta, för allt är så fint. I live it!

Seg morgon

2017-04-18 06:38
Från Maddewigh

Godmorgon alla!

Nu har jag vaknat och ska snart gå upp ur sängen. Har inte sovit så bra i natt, vet inte varför! Kan vara så här att jag har vänt på dygnet. Spelade som sagt till halv 4. Ne men jag ska försöka äta något om det går, jag är inte så glad i frukost. Det brukar va så att jag vaknar 8 och jag börjar skolan halv 9 och då hinner jag ju inte äta något. Är trött på skolans frallor nu och det kostar bara. Jag har ganska mycket tid på mig. Ska duscha och sminka mig. Vet inte vad jag ska ha på mig i dag! Det blir väll något enkelt som vanligt. Orkar inte ha på mig jeans iallafall.

Mina lektioner i dag är entreprenörskap, bild och arbetsmiljö.

På entreprenörskap så säljer vi saker och lär oss hur det funkar. Bilden så gör vi en tavla tolkat ut ifrån några kända konstnärer, minns inte vad dem hette. Arbetsmiljön är teori och vi pratar om elsäkerhet, fika rum och hur miljöerna ska va och när dem är som bäst.
Just ju så läser vi om brandsäkerhet och det är jätte viktigt att veta.

Men nu ska jag sminka mig, men vi hörs senare. Hoppad ni får en toppen dag.

Min favorit plats

2017-04-17 21:47
Från Maddewigh

Mitt favorit ställe i mitt rum är mitt sminkbord, det är så mysigt. Jag älskar mitt sminkbord. Jag har inte sminkat mig så mycket nu på senaste men det är för att jag inte har haft en så bra plats.

Nu kommer jag sminka mig varje dag, Nu när skolan börjar igen.

15 timmar..

2017-04-17 16:52
Från Maddewigh

Hej mina älskade läsare!

Sorry för att jag inte bloggade något i går men det var ingen speciell dag, Jag och älsklingen vaknade runt 11 tiden men jag gick upp vid 12. sen efter det så åt vi mat. vid 2 tiden sen åkte älsklingen hem.

Jag åkte till en kompis för jag skulle sova hos henne tills i dag. Vi sätt och spelade till klockan var ca halv 4. Nu i dag så vaknade jag vid 10 och var helt trött. Vi åt lite och spelade lite till. Sen gav vi upp. Jag och min kompis spelar något som heter Star stable online. Lite kort om det man ska typ göra uppdrag och man rider runt med en häst. jag har spelat det i några år nu och jag är snart i level 17. Hoppas att jag kommer till level 17 i mon. nog om det.

men det är typ det jag har haft för mig dessa 2 dagarna, jag är trött och vill bara vila nu för i mon börjar ju skolan igen. Ska sätta mig och plugga i mon om jag hinner men det hoppas jag. jag vill lägga all min energi på skolan och bloggen nu.

Jag har gjort om bloggen... som ni säkert har makt så har jag gjort om min blogg. Kommer blogga 3 till 4 inlägg om dagen och så ska jag börja med månades favoriter igen. men dem inläggen kommer ut ett vist datum varje månad men vet inte vilket än.

Jag hoppas ni har haft en bra dag, det har jag haft. men vi hörs alla.

Låtar just nu

2017-04-17 14:10
Från Maddewigh

Mat

2017-04-15 19:56
Från Maddewigh

Hej alla!

Nu gör Älskligen mat, vist ser det gott ut! Det blir kycklinggryta med ris mums. Älskligen är så duktig på att laga mat. Mycket duktigare än mig!
Jag vill inte ens steka hamburgare hehe. Jag vet att jag kan laga mat men det blir inte bra och jag kan inte göra två saker samtidigt.

Man nu ska vi äta, hoppas det är gott! Se på talang ska vi med det är ett måste hehe Vi hörs alla mina fina läsare!

Inredning

2017-04-15 19:28
Från Maddewigh

Jag älskar denna inrednings stilen, den är så stilren och ren, Älskar metaller och marmor. längtar tills jag flyttar hem ifrån för då kommer jag gå loss inne på Ikea och alla inrednings butiker. hehe....

Man måste ju ha en balans i sin inredning, olika färger kan på värka hur vi känner oss i ett rum. Speglar kan få rummet att se större ut. lampor kan få ett rum att se mysig ut. Jag brinner verkligen för inredning. älskar det!!