RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 23:23:58

Maddewigh

Maddewigh blogg på Nouw

Växter som jag gillar

2019-05-14 23:48
Från Maddewigh

Fönsterfikus

Tål torr luft. Håll bladen rena, duscha eller torka av dem. Toppa plantan om du vill att den ska grena sig. Tänk på att växtsaften kan irritera huden. Planteras om i hög kruka och Blomjord. Mycket lättskött. fönster fikusen gillar mycket vatten men låt jorden torka till mellan rejäla vattringar.

Gullranka

Växtplats: För att de vackra färgerna i bladen ska bevaras, bör växten stå ljust men skonas från stark sol.

Vatten och näring: Håll jorden lätt och jämnt fuktig, se upp för restvatten i ytterkrukan. Häll svag dos näring i vattnet från vår till höst och över vintern samma svaga dos en gång/månad.

Gullranka är lätt att föröka. Du klipper en ranka i bitar med två blad med fäste, sticker några stycken i en kruka med såjord eller en blandning av sand och torv, lägger ett papper över, håller jorden fuktig och väntar på rötterna, som snart växer ut. Om du toppar de nya rankorna, blir växten tätare.


Rosenskärm

Rosenskärm är en pampig krukväxt med stora hängande blomklasar i rosa färg.

Den magnifika krukväxten mår bäst i normal rumstemperatur.Placeras mycket ljust och varmt och i hög luftfuktighet. Jorden får inte torka ut och plantan kan vara mycket törstig under blomningen. Duscha på bladen. Vintertid inte under 18°. Gärna under växtbelysning. Planteras om på våren i hög kruka och porös jord. Står i knopp länge.

Undvik att ställa den ovanför ett uttorkande element och kom ihåg att blomman behöver stå ljust.


Aloe vera

En mycket tålig och lättskött växt med tjocka blad vars saft sägs vara läkande. Trivs även ute sommartid. Vattna aldrig i bladrosetten. Förökas med rotskott. Växtsaften anses läkande.

källor :https://www.blomsterlandet.se/Vaxtinformation/Inomhusvaxter/Krukvaxter/Gronvaxter/Akta-Aloe/?query=aloe+vera&category=V%C3%A4xter-general

https://www.blomsterlandet.se/Vaxtinformation/Inomhusvaxter/Krukvaxter/Blommande/rosenskarm/

https://www.blomsterlandet.se/Vaxtinformation/Inomhusvaxter/Krukvaxter/Gronvaxter/Fonsterfikus/

https://www.blomsterlandet.se/Vaxtinformation/Inomhusvaxter/Krukvaxter/Gronvaxter/Gullranka/

Mina växter

2018-10-14 17:58
Från Maddewigh

Ny start på bloggandet

2018-10-14 12:48
Från Maddewigh

hej igen.. längesen jag skrev.
sist jag skrev var 2017, vad tiden har gott fort.
vad har hänt sen sist då. Jo det har inte hänt så mycket, jag går i tvåan på gymnasiet och livet rullar på som vanligt. Jag älskar min utbildning, jag utbildar mig till florist och jag älskar att hålla på med växter och olika typer av blommor.

här har jag gjort en brudbukett.

Här har jag gjort en tärnbukett.

Här har jag gjort en droppformad brudbukett.

Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga men jag vill försöka. Jag kommer lägga upp bilder på blommor och tips på hur man kan göra sitt hem lite finare och mysigare med blommor. Hoppas ni kommer gilla det.

Lista för 2017

2018-01-01 21:17
Från Maddewigh

Har du gjort något i år som du aldrig gjort förut?

Ja! jag har börjat övningsköra och jag tycker att det är så kul och jag hoppas att jag har körkort om ett år.

Hur har ditt 2017 varit?

Mitt år har varit bra och det har gott jätte fort. Jag och älsklingen fyrade fem år och jag har utvecklats som messianska. Fot nya fina vänner och jag har lärt mig mycket under detta år.

Vilket datum från 2017 kommer du aldrig glömma?

Ja det är nog min 18 årsdag, den dagen var så mysig och jag var med min fina familj och allt var så härligt.


Bästa köpet?

Ja det är nog min mobiltelefon som jag köpte på min födelsedag.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja! Älsklingen gör mig glad varje gång jag är med han.

Vem har du varit med mest under 2017?

Jag har nog varit med älsklingen.

Vad vill du säga till dig själv inför 2018

Ja! Jag skulle säga till mig själv att jag ska va mig själv och inte låta andra styra över mig.

Gott nytt år

2018-01-01 01:13
Från Maddewigh

Gott nytt år på er alla!

I kväll har vi ätit gott och tittat på Bingolotto, vann inget som vanligt. Vi har haft det så bra. Älsklingen är med mig så klart, snart bär det hemåt till han sen så kommer man sova gott.

Snart börjar skolan och jag längtar. Ska bli kul att träffa alla kompisar igen. Jag älskar skolan och längtar tills jag tar studenten år 2020.
Det är inte helt klokt att jag skulle egentligen ta studenten om ett halvår men skolåren har ju gott som det har gott. Jag älskar mitt liv och alla i min omgivning.

Nu ska vi äta lite gott och sen får man se om man hittar på något mer.
Men ni får ha ett fint nytt år.

Slö dag

2017-12-28 16:49
Från Maddewigh

Hej alla!

Klockan är redan 16:44 och jag har typ inte gjort något i dag. I kväll så ska man se på tv som vanligt . Nu ska vi laga lite gott att äta och det blir snitsel och pommes. Mums! Är så hungrig.

Har bott i denna mysdress sen jag fick den på julafton och jag älskar den. Madlady är så bra och jag kommer beställa mer från dem.

Men alla ni får ha en underbar kväll.

Mysig kväll

2017-12-27 18:19
Från Maddewigh

Hej alla! Vilken mysig onsdags kväll, jag och älsklingen sitter framför tv och ser på Harry Potter. Hunden ligger och snarkar här i jämte mig.
Idag har jag städat och köpt lite nya fiskar till akvariet. I mon så ska jag titta lite på h&m, så man får ju se om man hittar något snyggt.
Men nu rasten av kvällen så ska vi hitta på något att åta och jag ska fortsätta små plocka i mitt rum.

Vi ses i mon alla hoppas ni har haft en bra dag

Se upp för här kommer bloggandet!

2017-12-26 21:54
Från Maddewigh

Hej alla!

Har ju varit upp och ner med denna bloggen nu men jag funderar på att börjar igen.
Kommer nog börja på riktigt nu och jag har massor va idéer på lager.

Händer ganska mycket nu, fult upp med körkortet och skolan. Livet rullar på som det ska och jag mår hur bra som helst. Julen är snart över och även 2017, hjälp var tiden har gott fort. Känns som det nyss blev nytt år.

Men jag hoppas att ni kommer gilla det mesta jag skriver och blir lite mer på bra humör för det ska min blogg göra framöver.

FLORIST

2017-11-03 18:33
Från Maddewigh

Jag älskar min utbildning, jag älskar att vara kreativ. Jag hade aldrig trott för 3 år sen att jag skulle hålla på med blommor.

Vem ska vinna PH

2017-11-02 17:57
Från Maddewigh

Hej alla!

Hur mår ni? Jag mår bra och livet rullar på, mitt inne i höstlovet nu och det är bara några dagar kvar tills skolan börjar. Längtar så tills skolan börjar igen, jag börjar bli lite rastlös här hemma. Jag är så klart med älsklingen. På lördag så har jag och älsklingen varit tillsammans i 5 år, helt otroligt att det har gott så fort.

Pluggandet till körkortet går bra, har kört lite men det är lite svårt för tycker det är lite läskigt med växlarna och dragläget. Kör med automat med och det är mycket roligare. men detta kommer gå så bra. teorin är inte alls svår, bara att komma ihåg allt hehe.

I går va jag med mina kompisar och det va jätte kul, Vi pratade och såg på PH, Jag hoppas att Kristian vinner allt. Vem tycker ni ska vinna? Skulle va kul att veta hehe.

Ne nu ska jag plugga på matten som jag älskar att göra, vi hörs alla fina läsare.