RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-08 16:23:26

maddelindstrand blogg

maddelindstrand blogg på Nouw

EN NY FAMILJEMEDLEM!

2018-12-11 00:33
Från maddelindstrand

Nu finns de ännu en till med i lilla familjen, och det är såå mysigt att få ha två små bebisar som vill mysa med en hela dagarna och sova bredvid en när man sover!!

Idag var vi o hämtade Diesel. Vår nya kattunge, han e jättefin.
Diesel och Sture går förhoppningsvis ihop lite bättre med varandra imorgon, just nu så vågar dem inte ens vara i närheten av varandra så diesel ligger här i soffan med mig och Sture ligger inne i sovrummet o tjurar för sig själv i sängen. Men de går över snart, dem har varit framme och nosat lite på varandra nu under kvällen men de får ta sin tid, de är ju nytt för både de små liven. Nytt hem och ny kompis liksom.
Jag gillar inte heller alla jag möter vid första tillfället man får ju tänka lite realistiskt liksom.

Slänger in lite bilder så får ni ha de så bra tills vi ses igen!!

MYS HELG

2018-12-09 20:23
Från maddelindstrand

Som ni läser i rubriken kan jag inget annat än o säga att det har varit en mysig helg, trotts min förkylning. I fredags var vi o kolla på John Wildcat som spelade och i lördags hände de inte så mycket, vi var i garaget och fixa med Miles bil och sen åkte vi hem o käka tacos o kollade film hela kvällen, de var mysigt o Mysan var också här!
Idag har jag varit med William, vi var hos pappa och vi kollade på film, käkade lite mat och lekte. Det var mysigt och han var så intresserad att åka tåg, han bara satt o kolla genom fönstrens och på alla andra passagerare. Mitt lilla charmtroll han e så söt.
Men nu ligger vi i soffan efter att ha käkat lite pannkakor och glor på Youtube. Så häng med tills vi ses igen .


DET SLÅR ALDRIG FEL

2018-12-07 15:53
Från maddelindstrand

Varje gång jag börjar jobba så blir jag genomförkyld som bara den, märker att min kropp inte är van vid alla bakterier man utsätts för när man lämnar hemmet.
Men iaf nu är de fredag o icke helg för mig, tar o jobbar långpass imorgon så de blir en lugn helg här. Vill så mycket att de ska bli söndag nu!! Då händer de grejer, titta in på söndag kväll och få reda på vad

KÄMPAR MIG FRAMÅT

2018-12-03 23:44
Från maddelindstrand

Idag har de varit en helt okej dag även fast jag inte sovit något. Men jag känner mig inte ens trött. Vet ej vad felet på mig är!
Jag var med finaste William imorse och han var så mysig när han bara ville sitta i famnen o mysa. Sen skulle jag tvätta och de var inget mer med det.
Klockan 2 halv 3 fick jag ett pass och då vare bara att bege sig till motala och jobba!! Kändes riktigt skönt o jag trivs där på boendet med de gamla! Jobbade även med bra kollegor idag och då känns de extra bra i kroppen.
Nu ligger jag i soffan framför en serie och ska varva ner lite.
Hoppas ni haft en lika bra start på denna vecka som jag!!
Hör snart mina fina

0.2 Å N G E S T

2018-12-03 01:31
Från maddelindstrand

Börjar där jag slutade på förra inlägget.
”Jag känner mig alltid ensam trots att jag inte är det”.
Jag har på senaste tiden känns mig så sjukt tom, tom på känslor och bara helt jag vet inte hur jag ska förklara de, men har bara känt mig nere, ledsen och tom. Jag kan sitta i ett rum med massor av olika människor men jag känner mig ändå ensam, trots att de är mina bästavänner som sitter i rummet. Även om jag är med i konversationerna och så vidare så känner jag mig inte riktigt med, jag känner mig så sjukt frånvarande från livet, och de har varit så nu i några dagar. Jag kan inte förklara hur det är riktigt och jag tror verkligen att man måste ha varit med om samma känsla för att förstå hur det är och exakt hur jag menar.
Jag har förövrigt varit frånvarande tycker jag själv, jag orkar knappt svara på sociala medier och jag vill egentligen bara ligga under mitt täcke i flera dagar och kolla på serie. För just nu känner jag ingen glädje till något, jag har ett sånt konstig humör som jag inte förstår mig på. Ena sekunden är jag glad och andra förbannad o den tredje vill jag bara brista och gråta. Mycket humörsvängningar och det leder till att jag drar mig undan istället för jag inte vet hur jag ska hantera mig i vissa situationer.

Men allt har inte varit dåligt heller. De har varit en helt okej vecka ändå trots mina tankar som snurrar. Jag har umgåtts med William och varit på hockey och varit ute och träffat massa roliga människor. I onsdags fick jag också rosor av mamma. Det sprider glädje i hela själen. Jag har också lagt mig tillgänglig massor på jobbet för jag känner att de går framåt på den fronten nu & jag har äntligen klarat deligeringsprovet!!!!!
Nu ska jag fortsätta kolla på min serie och sen sova. Stay Warm så hörs vi snart igen.

Mot ny vecka och nya möjligheter!!

ATT LEVA MED ÅNGEST

2018-11-28 00:45
Från maddelindstrand

Livet blir mer komplicerat, känslofyllt, jobbigt men samtidigt mer genomtänkt när man ständigt går runt med ett tryck över bröstet som kallas ångest, över allt man gör.

Det är så min vardag ser ut, jag har ångest över nästan allt jag gör, bra som dåligt. För jag känner att jag gör fel mot någon, går emot någons åsikter eller undervärderar mig själv gentemot någon annan.
Att inte få ut dessa tankar ur huvudet gör de svårare att leva. Jag har svårt med mycket i livet som andra kanske tycker är löjligt men jag kan inte rå för de. Och det är just pågrund av denna ångest.
Jag vet inte hur jag ska göra för att få bort den, de mesta jag kan göra är att prata om de, planera och strukturera mitt liv och se till att hålla mig till planen.
Jag har sån F R U K T A N S V Ä R D ångest över hur mitt liv har sett ut, hur jag har prioriterat och hur jag har betet mig, hur jag sårat människor jag älskat. Men jag har också sån ångest över framtiden, jag är livrädd för framtiden och mitt huvud exploderar snart på grund av alla dessa frågor och tankar som bara snurrar & snurrar runt.
Människor undrar mycket hur jag mår och jag undviker att svara på den frågan för att jag inte vet vad jag ska svara, folk undrar om jag har olika diagnoser som gör att jag är på ett viss sätt och att jag agerar som jag gör. I en vecka nu har jag gått runt med ett svar jag väntat på i flera år. Och fortsättningen kommer när väntetiden är slut, men enligt min psykolog så är sannolikheten 99,9% säkerhet att jag har diagnosen ADHD. Detta svar kommer underlätta mitt liv så mycket, äntligen kanske jag får den hjälp jag behöver. Men ändå växer ångesten fram på något sätt, jag vet inte varför men jag tror att jag är så rädd. Över vad folk ska säga eller hur de ska agera. Jag vet att ADHD idag är en vänlig diagnos, men jag vet också att om man får medicinsk behandling kan man bli helt annorlunda och jag är rädd för hur människor ska bemöta mig om jag ändrar på mig.

Det jag har störst ångest över är något så hemskt så jag vet inte om jag vågar gå in i detalj om de, men jag ska prata om de här för att människor ska förstå, och för att ni ska veta vad som hänt för jag vet att de tas upp i samtal osv men jag kan inte prata om det för jag har sån ångest och jag blir så ledsen när jag tänker på det. Jag får panik, de första gångerna jag försöker förklara de så får jag en panikångest och det blir inget bra över det, men de kommer så småningom om. Jag ska bara samla mod.
Just nu försöker jag bara överleva och leva med att de är som de är men vi jobbar framåt även om framtiden skrämmer mig och jag vet att framtiden kommer förändra hela mitt liv. För jag har tagit ett stort beslut i mitt liv. Och de kommer också komma i detaljer senares för just nu vet jag inte ens själv vad som väntar mig.
Var bara tvungen att skriva av mig lite av min ångest jag känner varje dag. 24h/vecka. Jag vet att jag inte är ensam, men jag känner mig väldigt ensam.

Ha de så bra ni kan så länge så hörs vi snart

EN STÄNDIG KAMP

2018-11-21 03:16
Från maddelindstrand

Det finns så mycket jag vill säga, det finns så mycket jag tankar jag har i mitt huvud som bara snurrar runt och runt, men jag har ingen aning vart jag ska börja.

Jag har nu kämpat i all evighet,känns det som, med min kamp mot mig själv. Min kamp mot min psykiska ohälsa.

Idag har jag bestämt mig för att jag ska berätta om den, för att lära mig prata om mitt mående. Jag har isolerat mig för länge nu att de har nått till en gräns där jag inte kan kontrollera mig själv. Så vill ni ha svar på frågan ”hur mår du” så finns en del av svaret här nedan.

Jag kämpar varje dag med att försöka leva mina dagar i glädje. Men på grund av att jag inte mår bra i grund och botten så leder de till att jag oftast fattar dåliga spontana beslut som oftast leder till ångest. Det är dags för mig att prata ut om det för att jag ska kunna klara mig igenom detta.
Min ångest gör att jag känner mig ensam och misslyckad, jag har svårt att ta åt mig komplimanger och jag är inte riktigt mix själv längre. Jag är inte bra på att hålla mitt sociala liv vid liv då jag är rädd för att personer ska fråga om mitt mående, eller komma in på mina svaga punkter. Jag har svårt att kontrollera mig själv vid svåra & allvarliga situationer för att jag är så instabil i mig själv.
Jag går ständigt runt med en rädsla av att bli ensam, eller att göra ett snesteg så att jag blir mindre omtyckt av min omgivning, men tyvärr så känner jag ändå alltid så, för att jag har så höga krav på mig själv så jag inte kan uppnå dessa, och det är en av mina värsta dåliga vanor.

Jag kan framstå som en framåt person som alltid är glad och social, men det är för att jag isolerar mig själv i min egna sorg och mina egna tankar. Jag har försökt leva i en fantasivärld där jag inte ser problemen, men på senaste tiden har jag insett att de inte fungerar för att verkligheten kommer alltid ikapp.

Jag gör många dåliga val, det gör jag. Men jag försöker göra e som är rätt. Men ibland så går de inte bara. Jag har nu insett hur mycket jag har riskerat genom att inte tänka klart, & jag vet också att jag har mig själv att skylla.

Jag har svårt att prata om mig själv och mina känslor och tankar, och jag har faktiskt inte en aning om varför jag ens skriver detta just nu, men jag tror att de är för att jag själv behöver det. För att tänka klart och för att utvecklas och växa som person. Ni går gärna följa min resa om ni vill. För nu är det skärpning. Det är daga att ta mig upp på toppen igen.

Vi hörs snart igen. Så länge får ni ha det så bra.

JULMYS I MÖRKRET

2017-11-30 00:50
Från maddelindstrand

Nu när vintern närmare sig blir de mörkare o mörkare, då är det mysigt med massa ljus och fina prydnader att piffa upp husen med!
Passa på att köpa lite ljus o saker från partylite nu så kommer det innan jul.
Det finns goda vinterdofter och fina prydnader som man kan använda hemma på fredagsmyset eller ge bort till någon nära i julklapp, ljus och inredning brukar gå hem hos de flesta! Passa på nu innan det tar slut!
Nappar ni på något kan ni skriva pm på fb, där heter jag Madelen lindstrand.

Shoppa lugnt

NU HÄNDER DET GREJER!!

2017-11-19 22:52
Från maddelindstrand

Äntligen! Livet rullar framåt för vet ni vad?
Just nu ligger jag i sängen i lägenheten, snart är de dags att sova här för andra natten. Äntligen är det så pass klart här så man kan flytta in! Dock är det väldigt mycket kvar att göra och de står kartonger o säckar lite här o där men snart så!
En son, en sambo, ett boende, en härlig familj och underbara vänner, hur bra har man det inte?

Helgen har varit rätt lugn, umgåtts lite med Ella & Skiöldh och även varit ute hos Carola o hennes familj!

Idag är det också en liten speciell dag, för idag blir min brorsdotter hela 6 år. Så grattis till henne och idag blir också William 2 månader. Kan inte förstå att de gått så fort

Nu har William somnat så nu ska jag och julia också krypa ner så vi får lite sömn, jag har massor att göra imorgon och julia ska jobba, sen e de dags för lite innebandy igen
Nattii!
Mer bilder på lägenheten oså kommer senare när vi fått lite mer gjort

🌸 SOON FRIDAY 🌸

2017-11-16 23:13
Från maddelindstrand

Glömde visst blogga igår för att jag var svintrött. Ville så mycket bara sova igår efter en lång dag!
Dagen började 05.20 då var William hungrig efter vi myst en stund, sen var de bara att ta sig upp o fixa sig eftersom jag skulle till motala på morgonen, o blev kvar där hela dagen -typ-. Var först hos barnmorskan på mvc och kollade så allt läkt bra oså efter förlossningen. Sen träffade jag Dino en snabbis innan jag skulle vidare till mvc. William väger nu 5.4kg och är 59 lång. Så han har gått upp 2.1 kg och växt 11cm på 8 veckor, jag kan inte förstå att de går så fort. Han börjar bli så stor nu min lille prins
Efter det så fick William ha lite morfar stund och sen for vi vidare till Jaqa och där var också Bella.
De va sjukt vad jag gick igår, hemifrån till tåget, från sjukhuset till pappa, från pappa till Jaqa, från Jaqa till tåget, från tåget o hem.

Idag har jag även vart duktig och hållt igång med. Idag har jag varit på min första innebandyträning ever! De va skitkul och det kändes så skönt efteråt! De lutar verkligen mot att försätta! Nu ligger jag här i sängen bredvid en snarkandes bebis så jag ska väl joina han o sova en stund jag med.

Peace out ✌