RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-05 06:01:02

Eroslund blogg

Eroslund blogg på Nouw

År 2018 - Vad har hänt?

2019-01-03 18:19
Från Eroslund


* 178 träningspass genomfördes, dvs i snitt 14,8 pass / månad, Rätt okej med tanke på att både semester, vilodagar, resa, ledigheter och sjukdom har hunnits med.

* Rehab efter 2:a op (nov-17) med SPORT-sjukgymnast. Rehab hela våren med honom fram till maj/juni.

* Arttros i knäet konstaterades i Augusti av min allmänläkare + sjukgymnast. Pågått i 5-6 år enligt journalen + röntgen etc men ingen har sagt någonting förrän nu. Har remiss som väntas under nya årets första kvartal (senast under mars månad) till ortopedmottagningen. Fick remissen efter att jag hade varit inne på akuten en dag för svullnad av hela knäet/benet (med extrem smärta kvällen innan i knäet).

* Flera olika tränngsschemat har hunnits med i och med ändringar i rehabplan osv. Senaste tiden på hösten/vintern så bestod schemat av 3 helkroppspass/vecka och övriga dagar fokus på rörlighet, extra rehab av knä, rygg och core.

*Utför detta har jag bytt jobb till det bättre då förre gjorde mig sjuk, är nu närmare den friskare måendet då jag har lärt mig mycket om mig själv samt lärt mig hur jag ska prioritera och hantera saker och ting.

* Bilden brevid kan ni se hur mkt jag har ökat i styrka under 2018.


Dagen när mitt största "tränings-mål" sprack, kämpat för målet sedan skadan 2...

2018-09-24 10:40
Från Eroslund

... För ung för en sådan diagnos ??!

Den här delen är tung för mig att erkänna, berätta för er, inse själv om hur min sanning är. Vad som väntas skall. Därför har det dragit ut på tiden men jag har kommit underfund med att skriver jag det här så kanske det blir lättare att hantera. Det här är en tung match för mig att skriva om, att inse att det mål man kämpat för sedan skadan i 8:an är spräckt, det känns för en målmedveten, tävlingslysten person som mig.

Sist jag skrev här i bloggen handlade det om hur jag lägger upp min träning - pyramidsets, dropsets och superset. Jag var laddad på träningen och hade ett driv att bli bra/återställd. Kunna springa distans utan smärta (aldrig hänt sean jag skadade mig i 8:an). Sist jag skrev var den 31:a mars (2018), sedan dess har det varit en intensiv period med jobb, byte till nytt jobb, försök till semester och mycket rehab för knäet med blandat med sjukgymnastikbesök, läkarbesök och gymbesök.. Även en del återfall i knäled med smärta, svullnad och inflammation pga gått i för mkt trappor. Sedan förra uppdateringen har jag haft 3 träffar med min sjukgymnast som resulterade i 2 backade rehabplaner, ett sista ofärndrat schema där sjukgymnasten "släppte mig fri". Han nämnde att du vet själv hur kroppen fungerar nu, du får använda allt men testa i försiktighet. Va lyhörd, sväller knäet upp får du backa som vi gjort innan, öka försiktigt motstånd men utmana kroppen/knäet och dess rörlighet. Det får göra ont medan du tränar med smärtan måste avta inom 1-2 timmar efter belastning/gymmandet. Ha tålamod. Sedan berättade han den tyngre nyheten. Han hade haft misstanke om detta ett tag men sa ingenting då han ville ge mig hoppet om att kämpa vidare. Misstanken som min sjukgymnast hade, bekärftade sedan min läkare på sjukhuset. Han berättade att läkningen har tagit för lång tid och ej utvecklats i den takt vi velat för att vara "frisk" i övrigt. Varför det blev så har vi/jag fått svar på. - långtidsskadan i högerknäet som ledde till två knäoperationer (1:a förstärkning och fixande av nytt ledband, 2:a pga felläkning med ärrvävnad under knäskålen) med långsam läkning trots rehabplanering som följts till punkt och pricka har fått följdsjukdomen/diagnosen: Knäledsartros. Misstanken har funnit hos läkare/ortopeder etc sedan min MR före min första OP (2013, alltså 3 år innan min första OP.

Anledningen till att de inte har sagts någonting är för att de (läkare, sjukgymnaster, ortopeder) har hoppats på att kroppen skulle självläka. Att få knäledsartros drabbar i regel de personer i ålder 50-60 åldern och uppåt, på grund av förslitning i kombination med arvsanlag. Eller som i mitt fall en obehandlad långtidsskada som lett till haltande/smärta vid löpning, uppsvullet knä av ledbandsvätska samt hoppade knäskål. Knäledsartros finns det ingen bromsmedicin emot, däremot är träning en viktig del för att sjukdomen inte ska öka lika fort.

Det som händer i kroppen vid knäledsartros är;

"... I knäleden täcks över- och underbenets ändar av brosk. Brosket har mycket lågt glidmotstånd, vilket gör att benändarna lätt kan glida mot varandra. Vid artros förändras brosket gradvis till att bli ojämnt och gropigt. Benändarna kan komma i kontakt med varandra och det känns som knät hakar upp sig. Samtidigt knäpper och knakar det ibland och risken för att du får ont ökar. Ibland känns området kring knät svullet och varmt. Kroppens leder är till för att du ska kunna röra dig. I alla leder möts minst två ben. I knät möts lårbenets nedre del och skenbenets övre del. De delar av benen som möts i en led har brosk på ytan. Brosket är ett levande material som har en mycket jämn yta. Brosket har mycket lågt glidmotstånd, lägre än is. I leden finns ledvätska som minskar friktionen och som gör att benändarna kan glida ännu bättre mot varandra. Knäledsartros är en sjukdom som utvecklas långsamt, ofta under många år. Orsaken hos den enskilda personen är ibland okänd, men kan ofta bero på kända riskfaktorer. Gemensamt för dem är att de på något sätt mekaniskt påverkar belastningen i leden. Risken ökar om man ådragit sig en meniskskada eller en korsbandsskada i unga år ..." www. 1177.se


När min smärta kommer:

  • Sitter ner i mer än 5 min med knäet i 90 grader i vinkel eller mer, låsning av knäled. (Jägarvila med 80-85 grader fungerar mkt bättre ibland men låsningen kommer ändå).
  • Gå uppför/nerför i trappor.
  • Gå längre sträckor. > 4 km.
  • Springa på plan marknivå. < 100 meter.

Rådet till mig från sjukgymnast + läkare:

  1. Rehabträna med mycket cykel och rörlighet
  2. Träna styrketräning för ben (stärk musklerna så de avlastar knäet).
  3. Träna styrka men även uthållighet i bena,
  4. Undvik trappor (grattis mig då mitt nya jobb nästan bara har trappor, finns hiss som tur är de dagar det gör för ont).
  5. Reabträna varje dag i den mån som det går. (Ju mindre du tränar desto fortfare utvecklas sjukdomen).


Nästa uppdatering: Berättar om hur jag tränar, vilka dagar - vilken muskelgrupp samt vad mina nya uppsatta mål är.

Pyramidsets, Supersets, Dropsets - Mitt träningsupplägg

2018-03-31 14:31
Från Eroslund

Har jag gott om tid tränar jag alltid 2 muskelgrupper vid varje pass, i pyramidsets, exempelvis; Bröst - Triceps, Axlar - Biceps, Rygg - Core/mage, Ben/rumpa - Kondition. Vid tidsbrist: Kondition, Kroppskontroll, Rehab av knä, Även supersets alt dropsets av muskelgrupp där behov av extra träning är större. Avslutar varje träningspass med rehab av mitt knä (OP) där jag fått anvisning av min sjukgymnast att följa. Tränar 5-6 pass / vecka. Utöver detta promenader varje dag med hunden oavsett väder och hur mycket energi som finns i kroppen.

* Jag har tränat på följande sätt i 4-5 år, förutom rehab som lagts till de senaste 1,5 året.

Pyramidsets:"Du börjar med en lägre vikt och utför ett högre antal repetitioner, för att sedan för varje set öka vikten vilket även leder till att du klarar färre repetitioner. Efter ett tag når du en topp varvid du vid efterföljande set återigen minskar vikten och ökar antalet repetitioner".

Exempel på hur jag gör (Triceps pusch down i cabel cross): 5 kg @ 20 , 7,5 kg @ 15 , 10 kg @ 12, 12,5 kg @ 10 , 15 kg @ 8 , 17,5 kg @ 6 , 20 kg @ 4 (x 3) , 17,5 kg @ 6 , 12,5 kg @ 8, 7,5 kg @ 10, 5 kg @ 15 , 2,5 kg @ tills du inte orkar mer.

Supersets: "Du genomför två övningar i direkt följd upprepade gånger, utan vila emellan. Du kan antingen välja två övningar för samma muskelgrupp, eller övningar för olika muskelgrupper, det heter fortfarande supersets. [...] Det är ganska populärt att välja en andra övning som tränar antagonisten till muskeln som tränades i första övningen. Exempel: Du supersettar bicepscurls (för biceps) med triceps pushdown (för triceps). Detta kallar man ibland för antagonistset eller antagonistmetod".

Exempel på hur jag gör: Dips mot bänk (Triceps) - Armhävning på tå (Bröst - triceps- Axlar), Bicepscurl m. hantlar (biceps) - Axelpress med stång (axlar).

Dropsets:​ " Du genomför så många repetitioner du klarar av på en given vikt, sedan sänker du vikten och gör återigen så många repetitioner du klarar. [...] Dropsets är ett mycket effektivt sätt att rejält trötta ut en muskel. Tanken med det är ungefär att bara för att man inte klarar fler repetitioner så är inte muskeln trött, den orkar bara inte lyfta den vikten fler gånger. Man kan därför sänka vikten och göra slut på ännu mer kraft. Detta leder såklart till en rejält utmattad muskel, och återhämtningstiden blir därmed längre än efter ett normalt set. [...] Det är ett effektivt sätt att snabbt trötta ut muskeln ifall man har ont om tid!".

Exempel på hur jag gör: Som pyramid men börjar på maxgräns / pb-gräns och tar mig ner till 0 kg i motstånd. En övning i taget men den tar bra. Super vid tidsbrist och man vill få bra pump.

Rehab av höger knä (OPknä): Fokus rörlighet; mycket cykel, crosstrainer och basövningar utan vikter/motstånd. På grund av smärta/låsningar/stelhet som kommit tillbaka. (Detta fokus fram till fredag 6:e april, då nytt möte med sjukgymnast väntar).

Information om Pyramidsets, Supersets, Dropsets har jag hämtat från http://www.styrkelabbet.se/ men det är så jag tränar, plus är mina egna exempel  i denna text de vikter etc som jag använder mig utav. 

Siffror att jaga - 2018

2018-02-10 10:55
Från Eroslund

För er som inte känner mig så ska jag nämna att jag är en tävlingsmänniska som älskar att tävla emot mig själv och slå från underläge. Jag vill ha något att jaga, siffror, tider, vikter. Som ni vet vid det här laget så har jag fått lägga om min träning många gånger (både senaste året och många år bakåt i tiden) samt börjat om från nytt efter varje knäoperation, samt läkningsfel/hinder för läkningen (backad rehabplan samt orsak: artroskopi ) .

En grej som min sjukgymnast berättade för mig, torsdag den 1/2-2018, var att ett av målen som vi har är att jag ska återfå TRÄNINGSVÄRK i mitt högra ben (opererade knä). Detta målet sa han att det brukar ta längst tid för kroppen att få när man har genomgått knäoperation och framförallt två stycken inom kort tid. Då nervtrådarna skärs av och ska bildas på nytt. Även en inte så invecklad knäoperation som jag gjorde senast så blir detta påverkat avsevärt mycket. Han trodde på att målet att kunna springa 2km (2000 m) utan smärta skulle komma före träningsvärken. Till min stora förvåning, efter att jag hade tagit nytt PB (sedan 2:a knäoperationen) i benpress på 142,5 kg (120kg viktskivor + 22,5 kg stång/fotplatta etc, 8 reps ' 3 set) den 5/2-2018 så svarade kroppen med träningsvärk i dagarna 3 därefter på högra benet. En av de värsta träningsvärken jag någonsin har haft (kändes det som). Det gjorde ont samtidigt som det gjorde mig väldigt lycklig - musklerna och nervtrådarna snackar äntligen med varandra. Träningsvärk i benet har jag inte haft på 1,5 år. Ett av mina långsiktiga mål för detta året är alltså fixat!

Mina långsiktiga mål för året 2018 ser ni i bild ovan. Utöver dessa mål har jag en egen tävling emot mig själv (ovanligt): Hur många träningspass gör jag på ett år <365> dagar. Där av förstår ni min #tagg efter varje träningstillfälle på instagram.


Hur jag gör vid platåer och lägger upp min träning kommer inom kort. (håll utkik för uppdatering).

Följ gärna min resa både här och på instagram @86roslund . /Elina

... Backad rehabplan...

2018-01-22 17:07
Från Eroslund

Det har gått ett par veckor nu sedan jag uppdaterad här, anledning är på grund av för mycket arbete (snart är jag ikapp) plus att rehabmötet den 4/1-2018 efter juluppehållet inte gick som planerat.

Arbetet är som det är, nya planer i sista stund plus ingen bra överlämning har gjort att träningen har blivit lidande mot min vilja. Snart är jag i rätt balans med jobbet och då kommer fokusen på träningen att bli ännu bättre, jag har fixat lite ändringar som är på ingång för att underlätta framöver. Det är träningsrelaterat och förklaringen kommer framöver. Ni ska få se.

Till rubriken: Backad rehab ? När jag träffade min sjukgymnast 4/1-2018 , på idrottsskademottagningen blev resultatet av bedömningen att backa nästan helt i träningen och endast använda mig utav cykel och lätta benpress övningar, detta för att låsningar hade kommit tillbaka 2ggr under juluppehållet och 1 gång under denna träff (sjukgymnasten provocerade fram låsningen, för att se hur knäet betedde sig och vad det kunde komma ifrån). Andra träffen för detta året torsdag 11/1 resulterade med ytterligare samma plan, cykel och lätta benpress övningar tills nästa gång vi skulle ses. Detta för att låsning var på gång att komma vid provocering av knäets ledband/korsband.

Dessaförklarade sjukgymnasten kunde komma ifrån "veck" eller "fickor" på ledbandet sedan det varit uppsvullet och irriterat/inflammerad, inte helt ovanligt att det kan uppstå vid/efter knäoperation. Detta var trots allt min andra knäoperation inom 1 år på samma knä.

Träff nummer 3 (för 2018) på idrottsskademottagningen: Skedde i torsdags den 18/1. En snabb genomkänning av knäet, därefter var det äntligen dags att för att gå till deras gym och bygga på med fler övningar. Nästa träff blir den 1/2, alltså 2 veckor ska jag gå efter samma träningsprogram för knäet i den mån som är möjligt. Detta kommer innebära lite mer finplanering, som kommer upp här inom kort på hur jag ska kombinera rehabövningarna tillsammans med mina andra styrketräningspass.

Här nedan ser ni lite utav mina övningar/redskap som jag ska numera använda mig utav (kommer även att bli vissa utav övningarna med viktskiva). Som sagt, finplanering och hur jag lägger upp träning i 2 veckor framåt kommer inom kort. /Elina

REHAB-program del 1 (starten och slutet av 2017)

2017-12-30 14:34
Från Eroslund

Torsdag den 14/12-2017 startade min obligatoriska knärehabilitering för andra gången inom loppet av 1 år av samma knä. OP (=knä operation) ägde rum 29/11-17 under dags kirurgi av två duktiga ortopeder (samma som genomförde min första OP), skrevs in på morgonen vid 7:00 - blev utskriven vid 12-13 tiden har jag för mig. De två första dagarna var jag tvungen till vila på grund av förbandet och de nya stygnen. Under tiden 2/12 - 13/12 var jag sjukskriven på heltid på grund av operationen, inga längre promenader och inga påfrestningar på grund av stygnen och risken att de kunde spricka upp, endast rörlighetsövningar mot svullnad i knäskålen och minska risk för att blodpropp ska uppstå.

Träff 1: 14/12-2017 , med min nya sjukgymnast, denna gång på idrottsskademottagning, då min tidigare var fullbokad via sjukhusets rehabiliteringsavdelning. Han själv tipsade mig om honom istället, då han ej kunde just nu. Första veckan rehab bestod av samma rörlighetsprogram från sjukhuset plus cykel med inget motstånd, bara kunna träna på att trampa runt.

Träff 2: 20/12-2017 , på idrottsskademottagning. Checkar av rörlighet och svullnad som blivit mycket bättre på bara en vecka utan medicinering och endast följt träningsprogram gällande rehab (testat lite mer med samma övningar men med lite motstånd under första veckan). Min sjukgymnast visar mig gymmet och några övningar jag får lägga till i rehab men utan viktpåslag. Nu får jag dessutom använda vänstra benet som extra hjälp att kunna sträcka ut helt alternativt böja knäleden. Övningar var följande: Benpress så böjda/utsträckta som möjligt i olika breda/smala fotplacering, Lårcurl på mage och i sittande ställning samt cykel låg motstånd. Samtliga övningar minst 10 reps * 3 set.

Träff 3: väntas bli den 4/1-2018 - rehab har varit lite uppehåll första veckan sedan träff 2 på grund av mycket jobb på slutdagen samt resa upp till familjen i Norrland och tillbaka med tillhörande familjemys och julfirande i ett par dagar. Igår (fredag 29/12) genomfördes första träningstillfället sedan träff 2 med fokus på rehab samt helkroppspass för att vecka kroppen till liv efter veckans vila. Svarade helt ok. Blir att fortsätta rehab (+ övrig träning) tills nästa träff 4/1-2018 (träff 3). Återkommer med fortsättningen på rehab - resan. Nedan ser ni mina övningar för rehab i dagsläget.


Träningsåret 2017 - "styrkesiffror" och mål

2017-12-08 13:35
Från Eroslund

Hösten 2017 , för att få hösten att passera och finna glädje i höstrusket/höstmörkret valde jag att sätta upp ett mål. Ni som följer min instagram @86roslund kommer att känna igen detta < 115 > .

Målet: Hur många träningspass hinner jag att genomföra från den 17 augusti --> 10 december, dvs på < 115 > dagar. Min knäoperation (artroskopi) genomfördes den 29 november, vilket medförde att antalet träningspass stoppades den 28 november som sista dag att genomföra träningspass. och därmed totalt möjliga dagar att träna på blev: 104 dagar.

Resultat av målet: 77 st träningspass genomför på gymmet/hemma av 104 dagar. Vilket innebär att jag hade 27 vilodagar från träningen (frivillig som ofrivillig pga sjukdom). 104 dagar = 14 veckor och 6 dagar. 77 pass av 104 dagar = snitt 5-6 träningspass / vecka.


Nu när jag inte har kunnat träna sedan knäoperationen har detta medfört tid till att sammanfatta och se över mina olika personbästan som har gjorts under det senaste året. Åren och dagarna innan knäOP 20/12-2016 (min första på högra knäet) har jag alltså tränat med skada, kraftig ledbandsskada i knäet. Större delen av detta år (2017) mestadels knärehab plus fortsatt skada då knäet inte läkte som det var tänkt (där av ny knäOP 29/11.2017). Mina SIFFROR på personbästan kan ni se här nedan:

Tänk på att detta är mina siffror, alla är vi unika med olika träningsmöjligheter/hinder och kroppsform med olika gener som gör att man har olika lätt för att träna, bygga muskler, tappa fett och så vidare. Vill ni veta mer om hur jag lägger upp min träning så får ni mer än gärna höra av er!

Ha det gött och på återseende!

Personbästan och Ny knäoperation (artroskopi)

2017-11-30 15:36
Från Eroslund

I tisdags (28-11-2017) bestämde jag mig för att göra mitt bästa pass någonsin på gymmet i o m att en stundande knäoperation (artroskopi) väntade morgonen efter. Ett mål jag satte upp efter mitt förra ingrepp (nytt ledband - samma knä fixat som nu) var att komma i kapp i mitt personbästa i knäböj med 132kg i smithställningen, en vanlig knäböj har jag aldrig kunnat gjort sedan den OPn med omvända knäböj fick jag lära mig, och dagen till ära (dagen innan nya OP) fixade jag 132kg i smithställningen i omvända knäböj med 10reps * 3 set. Det vill säga, jag var starkare denna gången än förra året. Detta målet tog 11 månader att klara av, men jag gjorde det på mitt egna lilla vis. (Bilder har ni här ovan att titta på).

Jag hade tänkt att uppdatera igår (onsdag 29-11-2017), men jag var så trött efter operationen/narkosen så det var inte ens möjligt. Igår genomfördes alltså en artroskopi på mitt högra knä (samma knä som jag fick nytt ledband i 20-12-2016), en mycket efterlängtad operation då jag sedan läkningen i våras har haft stora problem med knäet av att inte kunna gå i trappor, köra bil, sitta för länge, springa, gå för långt på plan mark och så vidare utan smärta, obehag och låsningar. Under operationen visade det sig att jag har fått inflammerad vävnad som låg under knäskålen (åkte in under knäskålen vid varje böjning av knäet) och detta har då orsakat mina låsningar och smärta. Knölen som jag hade på insidan av knäet visade sig vara ärrbildning på nya ledbandet men att de är inte någon fara med det eller är i vägen för att kunna orsaka smärta och därmed fick den "knölen" stanna kvar.


Restriktioner från den opererade ortoped som gjorde ingreppet är följande:

-de första sju dagarna ren vila, inte gå och belasta knäet på något sätt då stygnen måste få läka.

- efter 7 dagar ska stygnen tas bort (7/12) och därefter får jag börja ta korta promenader med kryckorna. Styrketräning för överkroppen får börjas om knäet eller benet ej är inblandat överhuvudtaget med belastningar etc.

- 2 veckor efter OP dag - det vill säga den 13/14 december får jag börja rehabilitering av knäet och gå längre promenader men fortfarande med kryckorna som stöd.

- så länge som jag har tendens till att halta ska kryckorna användas och när sjukgymnast ger klartecken samt att jag är smärtfri då får jag köra på med full träning som innan.


Nu blir det fortsatt vila och vänta hem hunden som varit hos hundvakt. På återseende! /Elina

Att ta sig tillbaka med livets små ögonblick.

2017-11-01 16:04
Från Eroslund

Varför har jag startat denna blogg?

Mitt instagramkonto kom först '86roslund ' den skaffade jag i huvudsyfte att logga min träning och dess framsteg som har gjorts. Kontot startades 4 juli 2013 och har blivit en mängd olika bilder och texter delade. Kontot var privat under väldigt lång tid tills jag bestämde mig för att öppna upp den och dela med mig av mina olika "resor" och hur jag tar mig igenom mina hinder och försöker hitta alternativa vägar/lösningar att följa/testa.


Denna blogg och mitt instagramkonto är i huvudsyfte att;

<> Inspirera andra att kämpa på och inte ge upp, trots hinder som kommer i vägen,

<> Samtidigt även se mina egna förbättringar, uppoffringar, hinder av dess olika slag och framsteg.


Vem är jag`?

Elina, en norrländska i södra Sverige (Västerbotten < - > Småland). Blivande +30 -åring i slutet av detta året (1986-12). Arbetar inom skolan (utbildad legitimerad lärare förskolan till åk 6 i grundskolan med fyra huvudämnen; Matematik, Musik., Bild och Svenska.  När jag inte arbetar så ägnar jag mycket av min tid till att styrketräna och kämpa mot mina mål, promenader med hunden och allt där annat som hör livet till. 

Positivt: Jag älskar utmaningar och slå från underläge, jag är oftast glad och lättsam, kan vara tjurig/envis på ett bra sätt samt att jag älskar att se andras lyckas (ett av orsakerna till valet av yrke). Jag älskar att tävla och tävla emot mig själv är bland den bästa morot som finns. Lite bättre - lite starkare för varje gång.

Brister & hinder: <> Långtidsskadad höger knä (2001-10, med rad olika undersökningar), genomförd operation med förstärkning av/ och nytt ledband 2016-12-20 --> knä rehab under 3-4 månader, maj 2017 konstaterades att knäet har läkt fel och MR kunde påvisa på broskknöl som ligger fritt orsakar låsningar/smärta samt att det nya ledbandet såg inte helt okej ut. All benträning bröts i maj-2017 i väntan på ny knä operation som skulle bli i sommaren 2017. I augusti -2017, började jag hitta alternativa lösningar för att träna upp benstyrkan (utan smärta och låsningar) för att stärka upp muskulaturen inför kommande operation. Desto bättre muskulatur - desto snabbare rehabilitering efter operation enligt ortopeden. Kallelsen till ny knä operation är beräknad till 29 november 2017. <> Överrörlig i övrigt (medfödd troligtvis) plus konstaterad av sjukvård att så är fallet, vilket förklarat varför vissa "saker" lättare har gått ur led på mig (ringfinger, lillfingret, höger knä, vänster och höger axel), men med rätt träning och stark styrketräning försöks detta att motverkas/hindras. <> Matallergi i form av: laktos och gluten. 

Mål: <> Kunna springa minst 2 km utan smärta på planmark. <> Bli så stark och uthållig som möjligt så att inte lederna går lika ofta - få bättre kroppskontroll. <> Kunna äta den mat jag vill utan att magen gnäller allt för mycket. <> PersonBästan (PB) inom olika styrkeövningar, HIIT (i lutning just nu) och så vidare.