RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-05 05:51:45

Pimpiina'

Pimpiina blogg på Nouw

2018 > 2019

2019-01-02 18:00
Från Pimpiina


Jag är så extremt tacksam över att få leva ytterligare ett år och få vakna upp till nya chanser varje dag. Inte bara varje år
.
Jag vet att många påverkas av året, väldigt många skapar nyårslöften och håller dom, vissa bestämmer sig för att förändras och många ser det som en ny chans att börja om. Vilket är helt rätt!

Att man ens har chansen till det är ett privilegium i sig. Men nu vill jag ge lite tips och tankeställningar till er under årsskiftet..


Att börja om behöver inte alltid ske under nyår
Jag vet att många tycker det är enklare att börja om vid nyår. "Jag ska sluta med detta efter nyår", "Efter nyår ska jag.." etc. Men det är även enkelt att falla tillbaka till något mitt under året och därför bli för bekväm och tänka "äh bättre lyckat nästa år". Men ibland händer saker när du minst anar och det kan vara i mitten på året, och denna enstaka händelse kan påverka dig stort nog för att inse att du behöver förändra något i ditt liv. Förändring bör alltså inte ske bara för att det är nyår, förändring bör ske varje dag och förändring bör innebära hur du son person alltid kan förbättras.

Nyårslöften > Bucketlists

Jag har kommit till insikt att nyårslöften kan påverka dig psykiskt negativt. Att tänka "mitt nyårslöfte är att sluta röka och börja gymma" för att efter bara någon vecka bryta det och förvänta sig lova samma saker efter varje nyår kommer göra att du hamnar i en ond cirkel.
Därför skulle jag starkt rekommendera listor! Bucket lists, to do lists etc. Där du hellre har mål du kan gå efter och bocka av, och om det är så att du inte lyckats bocka av ALLA under det året kan du bara spara dom till nästa år. På så sätt kan du faktiskt se vad du har åstadkommit och klappa dig själv på axeln oavsett om du inte klarade alla.

Med det hoppas jag att ni börjat tänka om. Är jag helt ute och cyklar eller förstår ni min poäng jag försöker framföra? Jag hoppas iallafall ni alla känner andan av nystart. För nystart behöver inte alltid vara jobbigt. Kom ihåg det! ❤

Nytt år, nya chanser

2019-01-02 08:41
Från Pimpiina

​Hej mina kära, 
Med nytt år kommer nya tankeställningar, nya chanser, ny början m.m. 
Därför tänkte jag faktiskt börja blogga igen. Nu kör vi 1000e gången gilt. Jag vet att jag hypeat upp er i onödan tidigare förra året. Sen har massa saker kommit i vägen som gjort att jag helt enkelt inte bloggat. 

Jag själv har också ansett att bloggande är helt utdött och Youtube var det som gällde. Men jag säger nu med handen på hjärtat att jag enbart bloggar för att få ventilera ut tankar/känslor. Precis som jag gjorde när jag var 13-år och startade min "karriär" här. Jag förväntade mig inte att få följare när jag skrev av mig men ni hittade mig och nu är vi en enda stor familj på youtube med över 25.000 hallonbåtar. Det är så extremt sjukt att säga det och jag är så tacksam för varenda en. 

Jag hoppas ni kommer njuta av mitt bloggande. Det kanske kommer vara rörigt i början men we got this! <3 

#monslay

2018-06-11 13:12
Från Pimpiina

Måndagar definerar hur resten av din vecka kommer bli, den inställningen går jag iallafall in med.
Jag förstår helt ärligt inte varför man ser måndag som en dålig dag, för att det är 5 hela dagar kvar till helg? Jag brukar tänka hur tacksam jag är över måndagar eftersom att jag jämt och ständigt klagar över allt jag inte hann med veckan innan eller som jag misslyckades med tidigare dagar. Men att tack vare måndag får jag en ny start och en ny chans att lyckas med något jag inte gjorde förra veckan. Eller chansen att få börja om med något.

Om du har en bra måndag garanterar jag er att veckan kommer rulla på snabbare, du kommer ta en dag i sänder och känna dig tacksam över livet. Det är precis som att vakna upp varje morgon. Om du vaknar upp miserabel och tänker att du har ett dåligt liv är det klart som attans att din dag kommer återspeglas i ditt morgonhumör.

Gå och lägg dig med tankarna om "imorgon ska jag ha åstadkommit detta" så att du vaknar upp peppad. Skriv en lista på saker du ser fram emot eller längtar till och checka av dom!

Måndag, bästa dagen på veckan

2018-06-11 10:38
Från Pimpiina

Gullmarsplans Stenugnsbageri

God förmiddag mina fina eldsjälar, jag sitter just nu på ett bageri/cafe i Gullmars och jobbar på för fullt. Har precis redigerat podden och ska ta mig an alla mina oredigerade videos. Jag mår just nu lite dåligt för att jag är stressad. Har 3 möten efter lunch idag och därför måste jag just nu fokysera på mina youtube videos. Har en video jag verkligen behöver spela in som jag absolut inte känner någon motivation för.

Har levt nu i snart 2 månader med att vara min egna chef vilket är jätte utmanande. Vaknar upp för sent och mår sedan dåligt av att inte ha en rätt rutin. Kan inte jobba hemma för att jag inte får arbetsro och allt e bajs nu haha..
Men som jag brukar säga på mina sociala medier är måndagar bäst. Vilken dag anser ni är bra förutom fredagar?

If happiness was a song

2018-06-08 19:00
Från Pimpiina

​Vissa låtar får mig bara att känna att jag älskar livet lite extra, att mitt liv är ganska så bra jämfört med andra. Att världen vore så underbar om alla bara var united, jag hörde denna låt live av Macklemore på Grönan och vart helt såld. Denna låter även som typ en fotbolls VM-låt? Eller håller ni inte med haha? 

ÄLSKAR DEN IALLAFALL!!!  

Fake freckles

2018-06-08 16:26
Från Pimpiina

Hej alla mysiga människor som fortfarande läser bloggar, jag hoppas ni får en mysig fredag. Speciellt alla som tar studenten, jag hoppas du blir uppvaktad av människor som verkligen älskar dig och att denna dag blir oförglömlig!

Jag sitter på Urban Deli och väntar på att Liban ska komma så vi kan äta tacos & snacka om podden.
Jobbar lite medans han är påväg, för mig spelar det ingen roll att det är fredag eftersom jag jobbar på helger också haha.

Så mycket händer, mer än vad som brukade hända när jag hade ett heltidsjobb! Men jag är så lycklig och allt känns så bra. Jag älskar mitt liv, gör du?

Gjorde lite fake frekles med världens coolaste penna från kicks! (click)

A list

2018-06-05 20:17
Från Pimpiina

Dagens humör: Idag är jag faktiskt glad! Tack vare att jag påminner mig själv om vad jag är tacksam över varje dag.

Dagens mående: Trött som satan, har liksom varit pigg och alert hela morgonen och eftermiddag fram till 17:00. Efter det ville jag bara springa hem till sängen och sova :')

Dagens borde: Jag borde mycket, filma mina collabs, förbereda inför ett collab imorgon och redigera videos. Men jag borde också vila och organisera upp allt så jag inte går in i väggen.

Dagens frisyr: En bulle, mitt hår blir seriöst fettigt efter en dag...?

Dagens smink: dipbrow & bronzer, så sköööönt att det är sommar!

Dagens klädsel: Ni får en bild pga jag är för lat för beskrivning just nu sorry

Dagens planer: Hahah det märks att jag suger på detta, obviously ska man ju skriva detta på morgonen innan man gör alla sina planer men här sitter jag 20:11 och är klar med ungefär allt. Dagens planer var iallafall att gå på ett möte jag trodde skulle handla om att avsluta min tjänst, men nope! Jag fick en ny tjänst och helt plötsligt satt jag på 3 möten imorse. 

Dagens materiella vill ha: Jag vill ha en skrivare! Men jag försöker ändå tänka "behövs verkligen en skrivare i 2018? sker inte allt digitalt nu??" vilket är jätte bra för miljöns skull! Men samtisdigt vore det ju sååå skönt med att kunna scanna alla sina kvitton för redovisningar etc! 

Dagens fundering: Varför finns svartsjuka/avundjuka? Vad gör det egentligen för världen? Hur tror ni världen skulle se ut om det inte fanns? Det finns ju seriöst INGET bra med att vara det? Hur har det nånsin HJÄLPT någon? 

Dagens låt: Miguel - Adorn, kommer aldrig tröttna <3 

Dagens längtan: Åh.. Till Juli, ska snart i ett annat inlägg berätta varför. Ni kommer aldrig gissa vad det är! 

CHERRY BLOSSOM

2018-05-03 21:11
Från Pimpiina

​I'm finally back on track
Imorse var jag och Sara i Kungsträdgården för att fota lite. Jag har alltid velat fota mig vid körsbärsblommorna som bara varar 1-2 veckor.  När vi väl var där var det en tjej som heter Lily som gjorde massa akrobatiska grejer så jag frågade henne spontant om hon ville ta bild med mig och det slutade med att vi tog asgrymma bilder! 

Jag är så extremt tacksam för att jag har min älskade Sara vid min sida som går upp några extra timmar tidigare för att hjälpa mig ta bilder! När jag skulle fota henne bad jag henne stanna hela klassen som gick förbi henne för att vara med på bild och dom va sååå härliga! 

Dobre!

2018-03-21 09:36
Från Pimpiina

Om 5 dagar drar vi till Krakow!
Amirs mamma gav detta till oss i julklapp vilket är helt fantastiskt. #svärmoroftheyear. Har fått många rekommendationer men det var vissa saker som stack ut än andra.

1. Auswitz
- det är i stort sett varför vi åker. Jag berättade för Therese att jag alltid velat åka dit och så fin som hon är som faktiskt lyssnar så styrde hon upp resan.

2. Saltgruvan
- Från vad jag hört från mina polska vänner i Sverige finns det en salt mina, dock någon timme ifrån Krakow. Alltså har det varit ett helt samhälle nere i salt gruvorna. Jag kan inte så mycket historia om det men ser fram emot att få lära mig mer!

Jag älskar även pinterest som har dessa typer av bilder för ALLA länder i hela världen. Det har hjälpt mig SÅÅÅ mycket med allt!


Vart är jag hemma, när jag blir kallad för främling i mitt hemland

2018-03-14 15:00
Från Pimpiina


Denhär låten berör mitt hjärta på sååå många stadier
! Gåshudens mamma!
Den handlar i stort sett om den nya benämningen "third culture kids" som är vi. VI ungdomar i dagens samhälle. Kanske med mer fokus på 2:a generations invandrarbarn.

Vart i världen vi än befinner oss finns det inget hem. I Sverige där vi bor, har växt upp, fötts så kommer vi aldrig räknas som svensk i allas ögon. Men när vi reser "hem" till vårt hemland behandlas vi som turister och svenskar.

Vi lever dag in och dag ut i identitetskris. Inte bara rasifierade, även människor som inte vill sättas i fack överhuvudtaget, låta ett kön definera vem du är eller vem du borde vara.

Men denhär låten gör mig samtidigt såååå himla glad! Älskar älskar älskar!