RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-05 06:21:45

Angelica Johnsson

angelicajohnsson blogg på Nouw

En inpackning kan göra susen

2019-02-01 21:13
Från angelicajohnsson

Förra veckan hade jag en kund i skolan som hade en väldigt grov utväxt. Kundens önskan var att få fort denna utväxten men inte använda blondering för att skada håret. I detta fallet vet jag som frisör att vi inte ska använda blondering eftersom att det är den mest skadade behandlingen vi gör i vårt arbete. Jag valde därför att gå på en ljusare färg för att fixa till utväxten.

Efter färgningen lät jag min kund sitta med en inpackning i håret lite extra länge. Se nedan hur resultatet blev:

Just nu går det super bra för mig i yrket. Jag har knappt ett halv år kvar i skolan, jag blev anställd på salongen jag även har min praktik på. Jag jobbar upp en kundkrets och älskar verkligen yrket.

XOXO

Salongen

2018-10-01 20:20
Från angelicajohnsson

Det har nu blivit en nystart för mig på en ny salong. Har varit där nu i ca 5 veckor men jag stormtrivs redan. Det tar ju ett litet tag innan man lär känna salongen helt och hållet men personalen jag har runt om mig är verkligen toppen.

Jag tänkte dela med mig vad jag har gjort på två av mina kunder jag har haft.

Min vän Alice var så sugen på att fixa till sig lite och eftersom att hon är blond i sig själv slingade vi bara utväxten. Sedan ville hon har klippt topparna. Det var inte någon jätte stor förändring men det är alltid tillräckligt för kunden. Förra veckan fick jag fixa en frisör som har eget företag alltså hyr stol på salongen jag är på, hennes sons flickvän, färgade jag och klippte, jag la även en nyansering i längderna för att vi skulle få en annan nyans och jag blev så nöjd med denna färgningen.

Såklart hoppas jag att båda blev nöjda efter sina behandlingar och vill komma tillbaka.

Hoppas ni har haft en bra dag och att kvällen fortsätter så. Puss & Kram 


Gårdagens klippning

2017-08-11 11:29
Från angelicajohnsson

Igår åkte jag till Anna i min klass för att klippa henne. Det fick bli en helt vanlig helformsfrisyr. Det blev så snyggt och speciellt med de röda tonerna i håret!

Vi åkte sedan in till stan och mötte upp Johanna i min klass och bara umgicks. Jag åkte sedan hem för att invänta Innebandy träningen. Det hände inte så mycket mer sen igår.

Bilderna från igår på Annas hår:

Bal i Helsingborg

2017-06-05 22:04
Från angelicajohnsson

Dagen börja med en snabb runda in till banken sedan vidare till klippan för att vara lite frisör. Att få fixa Emilias hår var sjukt kul och det blev så bra. Allt blev så bra när hon fick på sin klänning och make-up. Hon blev en väldigt vacker kvinna denna dag. Jag är nöjd över min uppsättning och jag hoppas såklart att Emilia blev nöjd för det är det viktigaste.

Jag kände en hel del som skulle gå på balen idag, bl.a. min kära kusin Adam. Den stiligaste grabben på mattan idag helt klart. När jag kom hem tog jag bara det lugnt och åt lite mat senare med familjen.

Kramisar :)


Min väg till 1:an på gymnasiet

2017-06-04 10:00
Från angelicajohnsson

Godmorgon älskade ni!

Nu tänkte jag att jag skulle ha ett sådant ``snick snack´´ inlägg om mitt första gymnasieår. Som många av er vet så har jag snart gått ut 1:an på gymnasiet och håller på att utbilda mig till en hårfrisörska. Nu tänker ni säker, vad tänkte du när du sökte in på frisörlinjen i 9:an?, var det inte jobbigt?

Om jag nu ska vara helt ärligt var det ingen big deal för mig alls jämfört med många andra vänner jag hade. Mitt val var enkelt. Redan vid 2 års ålder visste jag vad jag skulle bli. Så jag sökte alltså in till frisörlinjen på Ängelholms gymnasieskola. Tiden gick och jag kom in preliminärt och sommaren var nästan slut när jag satt uppe mitt i natten för att jag ville veta om jag kommit in eller inte. Jag blev så lycklig när det stod att jag kommit in. Jag blev så glad. Jag personligen hatar att plugga och tycker att det är så tråkigt att sitta och lyssna på det där som historieläraren säger. Jag är född för att mina fingrar ska skapa saker. Jag visste det hela tiden.

När jag sökte in till frisörlinjen tänkte jag, detta kommer vara så chill och jag kommer inte behöva plugga lika mycket men nu kommer det som överraskade mig litegrann när jag börja gymnasiet.

Jag skulle lära mig all teori, hur man ska arbeta för att undvika arbetsskador i längden, hur man schamponerar till hur man bemöter kunder och recept för färg till vad dina hårstrån du bär på ditt huvud består av och vad olika hårtyper kallas osv.... Jag hade ingen aning om allt detta. Från små till extremt stora teori prov som jag hela tiden tänkt att jag aldrig kommer klara eftersom att jag i 9:an hade extremt svårt för kemin i skolan och fattade inte ett skit till att kemin är det jag tycker är enklast. Många tror att frisörlinjen är chill men det är den inte. Nu säger jag inte att det är jätte jobbig och att man har plugg varje dag, för så är det verkligen inte. Det är små delar då och då och upplägget bland mina lärare är super bra då dem respekterar oss elever mycket bättre än vad många andra lärare gör.

Så nu det jag vill komma till. Jag har världens bästa utbildning, världens bästa klass och lärare. Jag ser fram emot varje timme, minut, sekund som jag jobbar med mitt yrke för det är det bästa jag vet. #frisöräger

Jag hoppas att era val till gymnasiet också är spännande för det är det nästan alltid. Lycka till till er som ska gå ut 9:an och börja gymnasiet till hösten. Jag lovar det kommer bli bra, glöm inte att ge det en chans.

Många kramar :*

Nästan i mål

2017-06-02 17:07
Från angelicajohnsson

God eftermiddag/kväll på er!

Jag hoppas att allt är bra mer er, allt är bra med mig, tack. Skolan glider mot sitt slut och jag har redan gått 1 år på min frisör utbildning. Det är helt sjukt. Jag är en riktigt lyckligt lottad tjej som kom in på Sveriges näst bästa frisörlinje. Jag har kommit med en super bra klass, trotts våra dåliga dagar. Men nog med det. Idag blev det en avslutning på stranden med lekar och mat och en massa skratt. Jag hade en super mysig dag med klassen och vår mentor. Vi gick igenom betygen och jag kom nästan i mål. Jag satsar på ett A men idag nådde jag upp till ett B i betyg från frisörlinjen.

Det är klart att jag blev glad och nu kan de bara gå bättre. Det finns så mycket som jag själv vet att jag kommer klara av och jag ser mig själv som en super duktig frisör i framtiden och alla mina lärare tror på mig. Som sagt är jag såååå glad att jag fått denna utbildningen och lärare som tror på mig. Detta är något som jag förmodligen kommer brinna för i hela mitt liv även om jag har lite sämre dagar.

Men jag är fett nöjd över min presentation under hela 1:an. att ha haft B eller A på nästan alla proven är jag sjukt glad över. Hoppas att det går lika bra för fler där ute som det gör för mig just nu.

Jag vill tacka mina lärare för den underbara sommarpresenten som jag fick, ser fram emot att testa och se vad produkterna gör.

Ha en bra kväll! Puss och Kram :*


Dagens arbete till balen!

2017-05-25 19:08
Från angelicajohnsson

Idag har jag varit i klippan sen i förmiddags. Jag skulle nämligen prova en uppsättning på Emilia till hennes bal. Det var en väldigt mysig dag. När jag var klar med Emilia, cyklade jag och Sofia ner till centrum och åt på Mai Thai. Sen gick vi till ICA och handla lite melon och drick som vi senare åt ute i solen. När vi kom hem fortsatte vi med balfrisyrer. Allt blev super bra och hoppas att alla blev nöjda. Sofia och Emilia är kompisar som jag spelar innebandy med och väldigt kul att båda hör av sig. Är väldigt tacksam för att jag får göra baluppsättningarna till balen.

Bilder kommer här :)På sofia:

På Emilia:

Dagens klippning

2017-04-05 19:00
Från angelicajohnsson

Idag är det onsdagen den 5 april och veckan leder mot sitt slut. Idag har jag fått gjort NP i svenskan och det gick helt okej. Annars idag har det inte hänt så mycket. Men nu vidare till dagens höjdpunkt.

Efter NP i morse började frisördagen nere i salongen på skolan. På frisör hade vi egen hårvård med klippning. Jag kände att jag inte behövde klippa mig så jag blev schamponerad och lite sånt skönt istället. Jag och Linnèa hamna tillsammans och jobba ihop och fixade varandra. För Linnèas del blev det en stor förändring. Jag blev lite nervös innan jag skulle börja klippa. Hon skulle nämligen ha lugg. Jag tänkte bara hur ska jag klara detta, mina tankar bara sprang runt i mitt huvud. Förstår ni min reaktion när vi inte ens har gått igenom hur man klipper lugg än så ska jag helt plötsligt klippa lugg på henne. Men jag vet inte vad som hände men jag blev riktigt nöjd. Linnèa själv blev också nöjd och säger bara fy f*n vad snygg hon är. Efter att ha klippt av längderna fick hon genast en lite kaxigare look och det blev riktigt bra. Nu vet jag helt plötsligt hur man klipper lugg och kan bara säga att jag älskar mina magiska fingrar att jobba med.

Här nedan kommer bilder från idag. :)

Nu ska jag fixa mig för att åka på match med mammi, Puss och kram!


KLIPP & KLIPP

2017-03-17 18:49
Från angelicajohnsson

I onsdags i skolan hade jag modell-pass. För er som inte är så insatt i min vardag, pluggar jag till frisör i skolan. Vi skulle ha klipp-modeller och Stella fick vara min modell. Detta var min första modell i skolan när det gäller klippning men har ju så klart klippt andra annars. Det var kul och vi hade en rolig eftermiddag i skolan och i stan efteråt.

Här får ni se före och efter bild på en riktigt snygg pingla. Tack så jätte mycket för att du ville ställa upp.


Godmorgon godmorgon

2016-11-03 09:55
Från angelicajohnsson

Hoppas att ni har sovit gott i natt, det har jag i alla fall, tack. Idag blev det en god frukost som innehåller en skål med Soygurt med müsli och en maka med skinka och grönsaker och till de ett glas apelsinjuice.

Idag händer inte så mycket, ska kanske åka en runda till Väla igen och annars fixa lite här hemma.

Vad ska ni göra idag?

Pussar och Kramar :*