RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-10 20:43:26

Viktoriahedin blogg

Viktoriahedin blogg på Nouw

Provar det här igen🤷🏼‍♀️

2020-09-10 20:06
Från Viktoriahedin

Nej men gud kompisar! Jag skapade bloggen gjorde 3/4 stabila inlägg innan jag bokstavligen gav upp på allt möjligt i livet

Så vad har hänt här i livet, jo jag tog studenten från Berga och jobbar. Brillan tar livet med en klackspark och vi hoppas på att hon ska betäckas till våren. En av mina bästa tjejkompisar har flyttat in här och att ha henne i rummet bredvid är helt underbart då vi hittar på fanstyg hela tiden haha!

Tre veckors praktik och jullov❄️

2018-12-26 10:27
Från Viktoriahedin

Som titeln lyder så har jag varit på praktik i tre veckor! Jag var på K1 ( Beridna högvakten) och det var super roligt. Jag fick göra allt ifrån att kolla på träningar till att göra stallarbete och rida Det fanns en häst där som fångade min uppmärksamhet lite extra Picasso som han då heter är under igång sättning så under tre veckor har jag ridit ut på gärdet,ut på stan och i skogen så att han får komma igång i lugn och ro. Dom hade andra hästar som jag fick rida också som är jättefina och trevliga

Efter dom här tre veckorna så har vi glidit in på jullov och det är super skönt☺️ Julafton firade vi i lugn och ro även med Brillan som fick en julklapp av mamma på julafton ( den var väldigt uppskattad).


Slut på höstlovet

2018-11-04 21:19
Från Viktoriahedin

Ett välförtjänt lov som har tagit slut!

Det här lovet har varit så stressigt! Jag är en människa som stressar ganska mycket i vardagen just för att det är mycket med skolan och häst, så när det är lov så ska det ju bli mindre stressigt? Nope! Jag blir ännu mer stressad när det är lov just för att jag inte har lika mycket att göra om dagarna så jag har en massa dötid istället :/ Nåväl det här lovet har jag spenderat med härliga människor! På tisdagen så var jag på bio med ett par kompisar, vi lagade middag innan och bara hade det extremt mysigt. Jag spenderade tid med Elisabeth ( min kusin ) vilket vi inte har gjort på en evighet. Jag har även satt igång Brillan vilket har varit en.....jag skulle inte vilja säga en dans på rosor då min lilla räka har ett humör som gud vet vad, så jag skulle mer vilja säga att det var en intressant upplevelse. Till sist så spenderade jag sista helgen på lovet med min pojkvän och hans familj på deras landställe vilket var super mysigt. Enda minuset var att jag blev förkyld på fredagen som vi åkte. Emilia har varit jättesnäll och tagit om Brillan nu när jag var iväg i helgen och det har gått superbra enda minuset var väl att Brillan lyckades med att få ett skav i mungipan.

Nu är det söndag kväll och jag spenderar den med fina Isabelle som gjorde en väldigt god middag med halloumi, avokado, rödlök och pesto till det så kollar vi på ryttareliten.

Summan av kardemumman så har det här lovet varit jätteskönt men nu är jag redo för att skolan ska börja igen.

Otroligt mycket plugg eller jag som skjuter upp allt?

2018-10-23 09:00
Från Viktoriahedin

Som rubriken lyder är det mycket plugg eller skjuter jag upp allt?

Nu i början av tvåan så stod inte Brillan på skolan så jag hade mycket mer tid till att plugga, jag har tid nu också men man är ju i stallet så länge som det går Eftersom att jag bor på internatet på skolan så slipper jag att pendla vilket tar sjuttioelva år med sl. När jag pendlade i ettan så märkte jag hur trött jag var och sliten efter en dag i skolan och tagit hand om Lord. Men nu när jag bor på skolan så märker jag att jag har mer energi att lägga på att plugga. Lägger jag min energi på att plugga då? Näe för jag har ju "annat" för mig som kompisar och Brillan, absolut att det påverkar skolan men det är inte något som jag känner har påverkat negativt men det är något som jag bör sluta med. Jag har absolut inte dåliga betyg men dom är inte super heller så det är ett mellanting. Den enda kursen jag känner att jag verkligen kommer att satsa på är ju djursjukvården och det är inte en jobbig kurs men det är väldigt mycket tänkande och nya begrepp som man måste lära sig sen så är det nästan alltid så att det praktiska inom hästvärlden som sätter sig snabbast hos mig. Varför? det är helt oklart för i alla andra ämnen så funkar allt det teoretiska bättre♀️

Vad är det då som jag pluggar till?

2018-10-21 22:46
Från Viktoriahedin

Jag pluggar till djursjukvårdare med inriktning häst. Först när jag sökte till Berga så visste inte jag inte riktigt vad jag ville gå för linje Jag hade ingen aning om något förutom att jag ville jobba med hästar. I ettan så hade vi inte börjat med djursjukvårdskurserna och man fick prova på alla olika inriktningar vilket är häst och lantbruk, inte så mycket att välja på men ganska roligt att få prova på. Ett tag var jag inne på att byta till lantbruk men när jag väl tänkte till så skulle den linjen inte passa mig så jag stannade kvar på häst sidan men efter att ha pratat med en kompis så kom jag på att djursjukvård var/är väldigt intressant och bra att kunna! En till anledning till att jag valde just den här linjen är för att alla hästar jag skaffar är så otroligt klumpiga. Så med den här linjen så blir jag djursjukvårdare med D9 berhörighet ifall jag klarar provet i trean. För att förklara vad D9 är så är det en behörighet att få ge vissa sprutor och ta blodprov på häst.

En nedförsbacke i utbildningen

2018-10-19 17:33
Från Viktoriahedin

Brillan är nog den en utav dom klumpigaste hästarna som jag har haft/ägt i hela mitt liv! Lord som jag hade innan var absolut också en utav dom klumpigaste hästarna som jag haft i mitt liv men Brillan tar hem pokalen! Först hade hon en galla vänsterbak, det är ju inte henne fel att hon har fått den men sedan så fick hon ett sår på den som blev inflammerat och nu håller den på att läka ut. Gallan är nästan helt borta så det är i princip bara såret kvar som är lite svår läkt. Men som pricken över i så har det flyttat in grisar i hagen bredvid henne så hon har antagligen slagit i högerbak. Så just nu så miljö tränas hon bokstavligen med att leva ett liv på landet, hon är väldigt skeptisk och tycker att får är bättre än grisar. Återigen tillbaka till skador så har hon lyckats med att få ett sår på höger fram vid kronranden och ett sår i ansiktet vid ögat. Det enda positiva under dom här veckorna är att hon har haft färgglada och fina flexilindor i hagen och det är ju alltid något!

Presentation

2018-10-18 10:41
Från Viktoriahedin

Halloj! Jag tänkte göra en snabb presentation av Akar Beryll eller rättare sagt Brillan som jag kallar henne
Brillan är ett sto född 2011 e. Zerberus ue. Spotlite Lobell
Brillan är ett sto med väldigt, väldigt mycket humör och hon påminner gärna om att hon har ett ganska häftigt humör om man tar för givet att hon är lugn för en stund. Hon passade inte riktigt in på travet och jag köpte henne efter jag tog bort min förra häst Lord. Brillan är väldigt arbetsvillig och samarbetar men tar allt med en nypa salt och tycker att skritt är en väldigt underskattad gångart. Hon visar stor potential i sina gångarter därför valde jag att utbilda i dressyr.