RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-08 17:27:49

-a l e w e o

aleweo blogg på Nouw

Kalkfärgsguide!

2019-01-29 18:26
Från aleweo
Hej på er!

I samarbete med Colorama i Umeå så är nu de mörka sovrumsväggarna ett minne blott. De var fina men den mörka färgen var så dominant och jag som gillar att ändra om mycket hemma kände mig begränsad. Jag är så nöjd att jag bytte till grått!


Jag målar med Jotuns lady minerals i kulören sheer grey. På colorama i Umeå jobbar en fantastisk person som heter Julia, hon är så kunnig och peppande att man knappt vill gå hem! Skulle kunna spåna färger med henne i flera timmar. Så tillsammans med henne kom vi fram till vilken kulör som skulle göra sig bäst i vårt sovrum. Det ligger i norrläge där ljuset är ganska kallt, så det landade på en gråfärg med värme i. Ett tips är att provmåla innan, färger på bild går inte att lita på. Skiljer sig både på bildredigering, skärm, rum och kamera.

Överlag så tycker jag att kalkfärgen är en fantastisk färg! Så värt den armvärk som blir efter några väggar och resultatet ger mer liv än någon annan färg!


Här kommer mina framgångstips!

1. Grunda första varvet med en vanlig färg, sedan ett varv kalkfärg. Jag tycker det är slöseri både på pengar och energi att göra två varv med kalkfärgen. Andra varvet blir så svårt att arbeta ut! Ta dem bara i samma kulör. Och ingen panik, kalkfärgen är supermörk när den är blöt, blir mycket ljusare när den torkar!

2. Använd en nätt pensel!

Jag använder en 70mm nätt pensel. Första försöket använde jag en 100mm kraftig pensel. Den drog åt sig så mycket färg och var väldigt tung att arbeta med. Här nedan ser du före och efter bild. Man ser tydligt hur överflödig färgen var, inte sådär utsmetad och flammig, utan mest hackig. Minns att jag var så trött i armen under andra lagret kalkfärg så jag slabbade mest på.3. Teknik!

Jag kör med relativt lite färg på penseln och målar små ytor i taget. För tjockt lager färg gör att ytan blir väldigt mycket textur i och det blir lätt hack av penseln i slutet på penseldragen. Blir det hack brukar jag försöka måla över dem. Jag jobbar med färgen ordentligt, målar korta penseldrag kors och tvärs och är noga med att den täcker överallt. Andra saker jag gör är att överlappa det jag tidigare målat ordentligt samt undviker att måla uppifrån och ner i en rak linje på väggen. Jag ser till att det är lite oljämn linje för att undvika att det syns på resultatet! Måla ALLTID varje vägg klar innan du tar en paus. Pausar du i mitten kommer det synas sen. Man kan även börja med den minst synliga väggen, vänta tills det torkar för att se om man skulle vilja ändra nåt i hur man målar.

Under höjdpunkter på min instagram kan du se filmer på hur jag målar.


4. Sealer!

Sealern är nog det enda man rent utav KAN misslyckas med. Kalkfärgen kan se olika ut i sin finish beroende på hur du målar, men sealern kan faktiskt misslyckas. Framgångsfaktorn är att använda en tunn och fin roller, inte en sån där stor och burrig, de håller för mycket sealer. Jag målar mot lister och annat där rollern inte kommer åt med en pensel. Ta lite sealer på rollern och även här ska du jobba ut ordentligt. Inga vita streck ska finnas kvar från sidorna av rollern och den ska täcka överallt. Det krävs lite tålamod då man ofta måste rulla på mer sealer på rollern. Min syster gjorde misstaget att rolla på för tjockt lager. Detta resulterade i att sealern syntes i form av streck precis så som hon rollat den. Inte så roligt att behöva måla om kalkfärgen!

Att tänka på är att sealern ger färgen en lätt mörkare nyans och ytan blir ej sådär sidenmatt som en kalkfärg utan sealer. Eftersom att det ändå är rätt slitigt att måla stora rum med kalkfärg väljer jag alltid att sätta på sealer. Förutom där jag vet att vi snart ska renovera alltihop. Tänk om ett barn skulle tappa ut någonting, skvättar på väggen och färgen blir förstörd. Bättrar man på med färg i efterhand kommer detta synas som en ros.Är du sugen på att måla med kalkfärg? Jag rekommenderar starkt Colorama i Umeå. Där får du all hjälp du kan tänkas behöva inför vilket projekt du än går och funderar på!

Kram på er!

Ny hudvårdsrutin!

2018-06-26 20:13
Från aleweo

I samarbete med lowengrip.com


I mitt samarbete med löwengrip så lade jag ner tid på att läsa om produkterna och ta en ordentlig titt på min hud. Vilka problem jag upplever och vad som känns viktigt för mig att åtgärda och arbeta med. Min hud har väldigt mycket synliga porer och jag upplever den näst intill väderbiten. Vissa torra partier och vissa fetare, klassisk blandhy. Obalanserad!

Generellt så blev jag förvånad över hur oerhört dryga alla produkter var, det tog några dagar innan man vande sig vid hur lite man behövde. Produkterna doftar svagt och fräscht vilket jag tycker är ett stort plus då man ofta har andra produkter som doftar, som exempelvis parfym.

Ett annars enormt plus med lowengrip skincare är utan tvekan deras hemsida! De beskriver sina produkter väldigt bra och för personer som är som jag, okunniga och oerfarna inom området så är det jättebra. Man kan även ta del utav ”facialist hacks”. Där ger de små tips om hur du kan använda produkterna. Till exempel att du kan lämna på rengöringen i ca 60 sekunder innan du sköljer för en extra rengöringsboost. Sånt gillar jag!

Mitt val gällande rengöring landade på deras ”cell renewal facial cleanser”. Den innehåller bland annat BHA som effektivt rengör tilltäppta porer och sminkrester. En annan ingrediens är allantoin som verkar lugnande för huden. Den har en gel-liknande konsistens som är lätt att skölja av!


Som nattcreme använder jag ”cell renewal facial cream”. Huden blir mjuk och känns ordentligt återfuktad. Även denna är lätt och dryg. Den innehåller både BHA och AHA -syror. Såhär står det om den på hemsidan:
The AHA and BHA opens up the pathways for the retinol to enter deep underneath the skin. It could be compared to a personal trainer for your skin cells. The result is boosted cell renewal, increased collagen- and elastin production and reduced pores and pigmentations.”


Nu har vi kommit fram till mirakelprodukten ”cell renewal - face exfoliant”. Denna är riktigt bra måste jag säga. Det är en slags kemisk peeling som hjälper huden att göra sig av med död vävnad och stimulerar samtidigt återuppbyggandet av ny. Jag brukar använda denna några gånger i veckan!


Dag creme- ”protect my face - day creme” . Denna har spf 50 och är ultimat när man samtidigt använder sig av produkter ur cell renewal serien. Eftersom de aktiva syrorna gör huden känslig för sol. Jag upplever denna creme perfekt som bas under sminket då den gör att sminket fäster bra.

Förutom produkterna jag nämnde ovan så har jag även testat deras ”Purify my skin - facial scrub” . Den gör sitt jobb riktigt bra och jag gillar att den är väldigt finkornig!

Nästa produkt är ett riktigt ess i rockärmen. Nämligen ”The serum - facial serum”! Detta är en typ av produkt som jag aldrig tidigare utforskat. Blev inte besviken! Denna lägger du under din dagcreme och den verkar boostande för alla övriga produkter. Micromolekyler tränger djupare ner i huden och kan öka effekten av andra produkter upp till tre gånger så mycket. Förutom det så återfuktar den och lugnar din hud. Denna gillar jag skarpt!

Sist men absolut inte minst är deras ansiktsmask ”City living - facial mask” Denna verkar djuprengörande och återfuktande samt motverkar föroreningar som vi samlar på oss från vår omgivning. Ett stort plus med denna ansiktsmask är att den är lätt att arbeta med. Det blir ett runt lager som är lätt att tvätta bort. Ett grymt bra hack som man kan använda sig av är att lägga på serumet innan för att maximera effekten!


Jag vill avsluta med att tacka Löwengrip för detta fantastiska samarbete, har varit så roligt att prova på deras produkter. Jag kommer fortsätta använda deras produkter och jag är supernöjd med resultatet jag ser i min hy. Mindre synliga porer, galen lyster och känslan av att inte ha en massa lager död hud är oslagbar!


Är du nyfiken på deras produkter så klicka dig in till Lowengrip.com och läs! Så mycket bra och transparent information. Man får veta ingående om vilka ingredienser som används och förutsättningarna för att hitta rätt produkter till just din hud är superbra. Gällande priserna så är det också ett stort plus att det finns produkter i både den högre och lägre prisklassen. Nåt för alla helt enkelt!

Tack för att du läste!♥️

Midsommar

2018-06-26 07:27
Från aleweo

Hej!
Hoppas ni haft en fin midsommar! Vi hade det jättemysigt. Hela familjen var samlad ute i vår sommarstuga och regnet öste ner mest hela dagen. God mat och bästa sällskapet! Trots att vädret svek oss så åkte vi iväg en sväng till tullgården där byn hade midsommarfirande med tipsrunda, fiskedamm, musik och midsommarstång. Så underbart att göra sådana där saker med sina egna barn som man själv älskat när man var liten!
Another bouquet, another kitchen view

2018-06-05 18:17
Från aleweo

Tack interflora för ännu en fantastisk bukett! Buketten är floristens egna val och det går att beställa på hemsidan.

Idag har kakelhuset varit här och gjutit, äntligen alltså! Vilken skillnad det blev att få in golv och markeringar där väggarna ska upp, man kan föreställa sig bättre hur det kommer bli i slutändan. Längtar! Till veckan ska jag in och frossa färgprover. Inredningen i tvättstugan ska troligtvis bli grön

Ha en fin kväll!


Sittpuff!

2018-06-05 07:45
Från aleweo

I annonssamarbete med solheminredning.se

Hej på er!
Förlåt för min usla uppdatering här och på instagram! Har varit mycket jobb för mig på slutet, längtar ihjäl mig efter semester just nu haha.
Idag har jag iallafall haft tid att packa upp min sittpuff från solheminredning.se. Den kommer från NgBaby och har ett överdrag i linne! Verkligen ”the perfect green”
Blev riktigt bra i Alberts rum!
Ha en fin dag♥️

Vinga Home- äntligen!

2018-05-29 22:46
Från aleweo

Jösses så glad jag är över detta samarbete med vingahome! Alla dessa år som jag hittat så många wanties från deras varumärke. Enda kruxet har varit att de endast sålt till företag. Vi brukar få såna där gåvokort i julklapp från jobbet, och det är där jag hittat Vinga. Nu har de äntligen börjat sälja direkt mot privatpersoner!

Mina favoriter från sortimentet är utan tvekan gjutjärnspannorna, handdukarna (229:-), skärbrädorna och deras fantastiska keramikserie nomimono!
Givetvis delar jag med mig utav en rabattkod till er!
Ange koden ”aleweo” för 20% på hela sortimentet!

Ny lampkärlek!

2018-05-23 20:05
Från aleweo

//I samarbete med markslojd.com//

Denna lampa från markslöjd är ju bara helt fantastisk! Denna är i mörk mässing och kommer även i fler färger, dock så gör motljuset att den ser mörkare ut än den är. Den blev iallafall så himla fin ovanför vårt köksbord och jag misstänker att den kommer bli minst lika fin nere i vårt kök sen när det är dags att flytta ner igen!
HÄR kan du söka efter återförsäljare och HÄR kan du spana in lampan!

Ha en grym kväll raringar!

Inom fem år ska jag banne mig ha bytt ut allt!

2018-05-22 21:28
Från aleweo

Ja, ungefär så känns det efter att man vant sig vid att sova i linnesängkläder från linliving.se! Jag vill byta ut i princip alla textilier i hushållet till linne. Handdukar, sängkläderna, gardiner, kökshanddukar, kuddfodral, sofföverdrag och så oändligt vidare!
I stolt samarbete med dem så har vår säng ä.n.t.l.i.g.e.n fått sig en sängkappa som passar vår säng. Jag vet inte hur många googlingar jag gjort i jakten på en sängkappa som inte är för kort, eller för lång för den delen. Linliving.se syr upp din sängkappa efter dina egna mått, så grymt bra! Och i 100% lin såklart.
Nu har jag två uppsättningar av deras oslagbara sängkläder och någonting säger mig att jag bara kommer varva de två haha..! De du ser på bilden är i färgen granite.
Iallafall, som troget fan av deras produkter så är jag så glad att kunna dela med mig utav en rabattkod till er! Så passa på! Ni kommer garanterat inte att ångra er. Världens skönaste material som håller i generationer
Ange koden ”alewo20” (notera felstavningen)så får du 20% rabatt på hela ditt köp! Yaay!

Happy shopping kompisar♥️

Vårgrönska

2018-04-24 17:12
Från aleweo

- är namnet på denna fina bukett från interflora.se! Är så himla glad över detta samarbete! Vilken lyx att få njuta av blommor för jämnan
Som vanligt går buketten av beställa på deras hemsida!
Jag har åkt på världens förkylning och ska återgå till dvalan, ha en fin kväll!

Renoveringsprat.

2018-04-17 21:10
Från aleweo

Hej!
Ikväll pratar vi renovering här hemma. Diskuterar val, förfaranden och krigar om fönster! Jag insisterar på träfönster- såklart. Medans sambon önskar pvc-fönster. Oh my god säger jag bara. Plastfönster i ett hus från 1864 big no no!
Annars så är planen för tvättstugan/groventrén rätt färdig. Det blir en helvägg med garderober och lådor, köksinredning med diskho och mycket bänkyta. Kommer bli som en dröm att vika tvätt och att ha någonstans att plantera om blommor!
Till köket tror jag nästan att jag har bestämt mig för vilka luckor och vilken färg det blir. Pärlgråa gastroluckor, marmorliknande bänkskiva och mässingblandare. Kärleken till grönt växer för varje dag och kust nu är jag lite inne på att ha samma grönfärg som vi har i köket nu. Kommer bli så grymt bra!! Wiie!

Floristens val!

2018-04-16 09:15
Från aleweo

//Inlägget är ett samarbete med interflora.se//

Lagom till helgen fick jag hem denna ljuvliga bukett från interflora.se.
Jag vågade mig på att välja floristens val och jag är inte besviken! Älskar ranunkler. De skickade även med en liten nalle till Albert, en ask med praliner och önskade oss ett trevligt kalas. Så gulligt av dom!
På deras hemsida hittar du massor med fina buketter som man kan beställa hem!

Party hard & sleep in confetti

2018-04-16 09:05
Från aleweo

Knäckt kille efter en fartfylld helg men massa bus tillsammans med kusinerna. Såhär kan det se ut när man smäller en konfettiballong i sängen innan vilan

Birthday party!

2018-04-15 10:59
Från aleweo

Igår hade vi kalas för Albert som fyllde två år i veckan! Min syster var här såklart och ungarna lekte järnet hela dagen medans jag och Vickan dekorerade tårta, skrattade, drack bubbel och grät litegranna haha. Min syster alltså, vad vore livet utan henne. Blev en kanondag! Med mycket fotande också såklart‍♀️

Veckans instahem hos Familyliving!

2018-04-12 18:09
Från aleweo

Jag har fått den stora äran att vara veckans instahem hos familyliving. Superroligt! HÄR kan du läsa min intervju♥️

Skrubbsår, regnkläder och shoppingtips!

2018-04-12 17:58
Från aleweo

Hej kompisar!
I samarbete med lekmer.se har Albert fått hem lite ytterkläder inför våren. Så i eftermiddags passade vi på att testköra setet från Didrikssons! Det är fodrat med ett tunt trikåtyg, lämpligt varmt nu när solen börjat välsigna oss igen Han hade dragit en vurpa på förskolan idag och skrapat näsan, stackarn..
Just nu har lekmer.se en superkampanj på en del ytterkläder, här kommer mina kampanjfavoriter
Trevlig kväll!

Hipp Hipp Hurra!

2018-04-09 11:19
Från aleweo

Idag är det inte vilken dag som helst! Albert fyller två år Jag förundras över hur otroligt fort tiden går, det känns som om han varit med oss hela livet samtidigt som det känns som om det var för bara några månader sedan vi åkte mot förlossningen. Jag älskar honom så det gör ont♥️
På lördag ska vi fira Albert med familj och vänner. Men vi tjuvstartade litegrann igår då han fick öppna två paket. En gungelefant och en bilbana från jabadabado.se! Blev en succé!
Nu ska jag fortsätta jobba! Hoppas ni får
En fin dag

Barnrumspiff!

2018-03-27 10:52
Från aleweo

Hej kompisar!

Alberts magsjuka har inte ebbat ut än, måste har varit vinterkräken han åkt på alltså.. så jag har hunnit piffa lite i hans rum medans jag varit hemma! Så glad för den grå kalkväggen i hans rum, blev ett så lugnt och skönt intryck. Ha en fin dag raringar!

Vimpeln, griffeltavlan, spargrisen, och lampan kommer från solheminredning.se

Blomsterlycka

2018-03-24 11:38
Från aleweo

Ännu ett underbart samarbete med interflora.se!
Denna härliga bukett förgyller verkligen detta magsjukedrabbade hem denna helg. Denna heter blomsterlycka och går att beställa här!

De ringde från dagis efter lunch igår, då hade Albert spytt tre gånger. Jonas fick åka hem och Albert har fortsatt spy och vara dålig i magen hela natten.. Nu på morgonen har han piggnat på sig och fått i sig lite nyponsoppa och fiskbullar. Så ofattbart maktlös man känner sig när dom små inte mår bra. Man önskar man hade kunnat ta över..

Ber till högre makter att jag och Jonas klarar oss undan magsjukan. Bara att börja sanera hushållet!

Ha en fin lördag♥️

Finbesök & våfflor!

2018-03-19 11:40
Från aleweo

Hej på er!
Igår fick jag finbesök av min syster @baravickan !
Vi såg film och bara tog det lugnt. Kvalitetstid. Idag har vi gjort våfflor, fotat och surrat. Vi träffas alldeles för sällan! Så kul att ha någon att dela sitt intresse med.

Hoppas ni har en fin dag!

En ny kärlek!

2018-03-16 12:00
Från aleweo

Yes, en ny kärlek är funnen!
Jag mjukstartade att betsa knopplisterna i sovrummet och i Alberts rum, och nu tror jag att jag är fast haha. Blev så sugen på att betsa ivarskåpen också men jag kände mig lite feg och var orolig att det skulle kännas för mörkt.
Idag bestämde jag mig för att jag skulle sluta fega, så jag betsade skåpen och jäklar så bra det blev. Ångrar mig inte för en sekund! Skönt att veta att man kan måla dem sen igen om man blir less.

Vad tycker ni om mörkbetsat i inredningen?

Våräng

2018-03-16 07:11
Från aleweo

I samarbete med interflora.se har vi fått hem ännu en härlig bukett!
Den lite vilda känslan i denna bukett påminner lite om en hemmaplockad bukett där man omsorgsfullt samlat ihop allt man tycker är vackert. Buketten heter passande nog våräng och den kan du beställa här!

Igår blev Albert tvärdålig och fick jätteont i öronen. Ringde 1177 och rådfrågade och de sa att jag skulle avvakta ett dygn. Albert fortsatte gråta hysteriskt så jag tog en akuttid ändå. Dubbelsidig öroninflammation så det blev vabb idag och penicillin i fem dagar. Det är så hemskt när barnen har ont och man inte kan göra så mycket för att hjälpa.. Hoppas det går över fort!

Ha en fin dag hörni!

Mina top-fem favoritkonton!

2018-03-15 17:45
Från aleweo

Ni som följer mig på instagram kan knappast ha undgått vilka som influerar och inspirerar mig.
Jag följer några konton som fullkomligt trollbinder mig med sina bilder, sin kreativitet och sin utomjordiska förmåga att fotografera.
Jag tycker att man ska ge creds till de man inspireras av! Speciellt när man knycker lite olika idéer och har de som förebilder♥️

Här kommer de, utan inbördes ordning:

•Anna Kubel!

Kalkfärgens mästare, ingen smäller upp en kalkfärg som hon!
Annas bilder är totalt magiska, hon är så kreativ, nytänkande och har ett grymt öga för hur man komponerar en bild och skapar harmoni med färger. Hennes sätt att fånga ljuset och skapa magi i ett rum är oslagbar! Goals!

Här hittar ni hennes blogg och instagram!

•Viktoria Holmgren!
Min kära syster. Självklart min största inspiration och även min bästa vän. Sedan barnsben har hon glänst med sin kreativitet och påhittighet. Ge henne vad som helst och hon kan skapa någonting vackert! Hon har alltid bra tips och råd att komma med och har stöttat mig till tusen i min utveckling och mina projekt, tack♥️

Här hittar du hennes blogg -> @baravickan och hennes instagram!

• Jasmina Bylund!
Vart ska jag börja? När vi för ca två år sedan skulle välja färg till sovrummet så var min största inspiration den här tjejen. Mörkblått fick det bli!
Hennes bilder har en fantastisk röd (blå) tråd och bilderna ger en härlig känsla av lugn. Bilderna på hennes barn är helt otroliga!


Här hittar du hennes blogg och instagram!

•Lena Lidman!
Förutom att hon är en helt fantastisk människa så briljerar hon även med både kamera och kreativitet. Hon gör sin egen grej och jag vet ingen annan som kan sätta liv i gamla möbler som hon kan. Hennes platsbyggda lösningar är genialiska och färgsättningen likaså, ett måste att följa!

Här hittar du Lenas instagram!

•Emily Slotte!

Emilys barnrum är närmast ikoniska och hennes ikeahack med billybokhyllorna är så grymt snygga, vi ska komma ihåg vart vi såg det först Explosionen av hemmabyggda plankbord förvånar mig inte om även det härstammar från denna dam! Otrolig med kameran och vet verkligen hur man komponerar en bild!

Här hittar du Emilys Blogg och Instagram !


Dessa är mina fem största förebilder inom fotografering och styling. Så tacksam för all den tid ni lägger ner för att dela mer er av er magi, tack! Ni får aldrig sluta!

Veckans instagrammare hos boligmagazinet!

2018-03-15 09:34
Från aleweo

Gissa om jag är glad!
Jag är veckans instagrammer hos Boligmagazinet.dk och har fått besvara en stor intervju! Hoppas ni har finslipat danskan, HÄR hittar du den!

Inredning med själ

2018-03-15 08:47
Från aleweo

Hej!
Det har flyttat in en liten rävfamilj i Alberts dockhus. Jag är förälskad!
Jag nämner ofta ordet själ när jag pratar om vissa inredningsdetaljer eller möbler. Jag började fundera lite vilka egenskaper dessa saker har och jag tror jag landade på ordet hantverk. Kanske är det i hantverken jag lokaliserar själen som jag känner av men inte riktigt kan sätta fingret på. Saker och ting som gör mitt hem levande, personligt och kanske berättar en historia? Dockorna är handgjorda av en superduktig tjej, du hittar hennes instagram här-> Wonderforest_co Hon gör dessutom väggbonader och andra små fina detaljer.

Några andra själiga saker i vårt hem är skåpet i Alberts rum, vårt vardagsrumsbord, Alberts garderob och en gammal bänk som tanterna satt i förr i tiden och nystade garn på.

Har ni några speciella saker i ert hem som ert hjärta slår lite extra för?

Sovrum

2018-03-11 20:44
Från aleweo

Jag har satt upp en knopplist i sovrummet på en vägg som var rätt död innan. Blev så bra! Favoritfåtöljen har hittat sin plats också. Knopplisten och spegeln hittar du hos solheminredning.se.

Annars har vi städat och fixat idag. Eldat, tömt pannrummet och tvättat. Sånt som man gör på söndagar helt enkelt!

Just nu ser vi starwars och myser i soffan.

Hoppas ni haft en grymt bra helg! Jag är ledig nästan hela veckan, ska bli så skönt!

Äntligen

2018-03-10 11:55
Från aleweo

Efter många turer fram och tillbaka så känner jag äntligen att jag hittat hem i Alberts rum!
Den gamla järnsängen blev i största laget och får vänta i förrådet tills Albert byter rum. Han ska få rummet där köket är när vi är färdiga på nedervåningen.

Färgen på väggen är en kalkfärg från jotun och heter Smooth White. Sängen köpte jag på lokala köp&sälj och den har fått ett lager house of philias light grey. Det ska på ett laget till, men jag kunde inte hålla mig från att ställa i ordning haha.

Just nu är vi påväg till min syster @baravickan och ska fira Julie som fyllt tre år, så fort tiden går!

Hoppas ni har en fin dag!

DOCKHUS

2018-03-09 17:49
Från aleweo

Hej!
I samarbete med jollyroom har jag fått hem detta underbara dockhus från Alice & Fox. Jag har målat det med lite olika färger och inrett det med möbler från Vanimeli .

HÄR hittar du dockhuset!

Först slipade jag alla ytor lite lätt för att färgen ska fästa bättre. Baksidan på dockhuset går inte att slipa då det är av ett annat material och vanlig färg fäster inte. Jag vände mig till kalkfärgen, den är helt fenomenal! Det blev några lager och ibland sprack färgen upp så jag fick bättra på lite, ska lägga på en sealer så den blir extra hållbar.
Resten av huset målade jag i en grå snickerifärg från colorama i Umeå.. Jag har världens bästa färgmänniska där som heter Julia, hon hjälper mig alltid att hitta rätt bland alla färger! Den grå färgen heter ”grå harmoni” om jag inte missminner mig.

Staketet runt balkongen samt trapporna fick fortsätta vara vita för att bryta av lite.

Som ni ser så är Alberts fauna-tapet ett minne blott. Jag var verkligen förtjust i den, men jag blev lite mätt på mönstret tillslut.. Så det fick bli en kalkfärg från jotun i färgen Smooth White. Love it!

jag är supernöjd med mitt dockskåp och Albert blev överlycklig!

Just nu håller jag en tävling på min instagram där du kan vinna ett likadant dockskåp, in och delta!

Livingroom makeover

2018-02-28 10:30
Från aleweo

Hej!
Äntligen har vardagsrummet fått sig ett lyft. Vi hade en gråblå soffklädsel tidigare, mattan hade vi snört ut för länge sedan och rummet kändes allmänt bortglömt! Den gråblå färgen på soffan gjorde sig riktigt dålig mot den grå väggfärgen. Så stor skillnad det blir när man också får in en stor ljus matta när man har ett fult och mörkt golv. Sen kommer vi lägga nytt golv men det får bli när vi är färdiga på nedervåningen.

Så, gissa om jag blev totalt överlycklig när jag vann ett presentkort hos Bemz?? Halleluja!

Nedan ser ni en förskräcklig förebild som jag tvärtog med telefonen. Vad tycks?☺️

Tiden efter olyckshändelsen

2018-02-26 19:22
Från aleweo

Hej!
Minns ni incidenten som skedde för ca en månad sedan? Albert fick i sig lampolja i ett obevakat ögonblick när vi var och hälsade på hos min syster. Det slutade med en fruktansvärd ambulansfärd i ilfart till akuten. Allt gick bra, men jag har påverkats otroligt hårt av händelsen i efterhand.

Här kan du läsa om hur allt gick till.

Till en början efter olyckan så trodde jag att nåt hemskt hade hänt Albert direkt jag inte såg honom. Varje gång jag såg en ambulans blev jag totalt överöst med fruktansvärda flashbacks som gjorde hela min kropp iskall och jag började må illa.

Ni vet den där iskalla känslan när man ex håller på att ramla eller blir tvär-rädd för någonting? Den känslan hade jag konstant under ambulansfärden. Den spred sig ner i mina ben och jag upplevde det som att jag tappade känseln i min kropp. Vid ett tillfälle var jag till och med tvungen att känna om jag hade kissat på mig. Totalt livrädd.

Den känslan har fortsatt besöka min kropp efteråt, den sitter som tur är i kortare och kortare för varje gång och kan komma när jag exempelvis hör sirener, tänker tillbaka eller stöter på nåt annat som påminner mig om händelsen. Jag mådde så jävla dåligt den närmsta tiden efteråt!


Albert hade mardrömmar, ville kramas mycket och ha nappen konstant en period. Man märkte väldigt väl att han blivit påverkad av det som hänt, men även han har blivit bättre eftersom.

Jag kan inte låta bli att tänka på de människor som inte haft lika tur som oss. De som av någon anledning förlorat sina barn i olycka eller sjukdom. Jag vet hur det känns de första minuterna efter det att man inser att ens barn har dött. För det var det jag trodde att Albert gjorde när han somnade i ambulansen. Men jag vet också hur det känns när jag insåg att han överlevt. Men om han inte hade gjort det? Hur ska det kännas efter en timma? Två dagar? Ett år? Totalt otänkbart. Jag försöker att inte mata den rädslan som fötts inuti mig, jag vill inte må dåligt och oroa mig för saker som inte har hänt eller är osannolika, men det är svårt. Jag tänker att det får ta den tid det tar att komma över det.


Inlägget blev betydligt längre än jag tänkt mig från början, kanske behövde jag skriva av mig lite, jag vet inte.

Jag vill tillsist påminna ännu en gång om oljelampans baksida. Eftersom de inte varit trendiga på länge så har olyckorna minskat och så även medvetenheten om att de måste hållas borta från barnen! Ställ upp dem utom räckhåll och se till att flaskan med olja/fotogen är på ett säkert ställe.

Kram på er♥️

Kanonhelg!

2018-02-26 05:46
Från aleweo

Buketten är ett samarbete med interflora.se

God måndagsmorgon kompisar!
Sitter på jobbet och väntar på att det är dags att rulla ut på vägarna. Har träningsvärk ÖVERALLT efter en händelserik helg. En vän fyller 30 år idag och vi var i lördags ute och firade henne. På dagen var vi på Boda Borg i Skellefteå, därav träningsvärken haha. Sedan blev det middag och bowling! Kanonhelg med andra ord!

Inför helgen fick vi hem en helt underbar bukett från interflora, den heter spirande vår och går att beställa på deras hemsida! Perfekt för mig som har haft lite varierande resultat när jag försökt komponera en bukett på egen hand haha!

Hoppas ni får en bra start på veckan!♥️