RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-06 17:13:12

-a l e w e o

aleweo blogg på Nouw

Kalkfärgsguide!

2019-01-29 18:26
Från aleweo
Hej på er!

I samarbete med Colorama i Umeå så är nu de mörka sovrumsväggarna ett minne blott. De var fina men den mörka färgen var så dominant och jag som gillar att ändra om mycket hemma kände mig begränsad. Jag är så nöjd att jag bytte till grått!


Jag målar med Jotuns lady minerals i kulören sheer grey. På colorama i Umeå jobbar en fantastisk person som heter Julia, hon är så kunnig och peppande att man knappt vill gå hem! Skulle kunna spåna färger med henne i flera timmar. Så tillsammans med henne kom vi fram till vilken kulör som skulle göra sig bäst i vårt sovrum. Det ligger i norrläge där ljuset är ganska kallt, så det landade på en gråfärg med värme i. Ett tips är att provmåla innan, färger på bild går inte att lita på. Skiljer sig både på bildredigering, skärm, rum och kamera.

Överlag så tycker jag att kalkfärgen är en fantastisk färg! Så värt den armvärk som blir efter några väggar och resultatet ger mer liv än någon annan färg!


Här kommer mina framgångstips!

1. Grunda första varvet med en vanlig färg, sedan ett varv kalkfärg. Jag tycker det är slöseri både på pengar och energi att göra två varv med kalkfärgen. Andra varvet blir så svårt att arbeta ut! Ta dem bara i samma kulör. Och ingen panik, kalkfärgen är supermörk när den är blöt, blir mycket ljusare när den torkar!

2. Använd en nätt pensel!

Jag använder en 70mm nätt pensel. Första försöket använde jag en 100mm kraftig pensel. Den drog åt sig så mycket färg och var väldigt tung att arbeta med. Här nedan ser du före och efter bild. Man ser tydligt hur överflödig färgen var, inte sådär utsmetad och flammig, utan mest hackig. Minns att jag var så trött i armen under andra lagret kalkfärg så jag slabbade mest på.3. Teknik!

Jag kör med relativt lite färg på penseln och målar små ytor i taget. För tjockt lager färg gör att ytan blir väldigt mycket textur i och det blir lätt hack av penseln i slutet på penseldragen. Blir det hack brukar jag försöka måla över dem. Jag jobbar med färgen ordentligt, målar korta penseldrag kors och tvärs och är noga med att den täcker överallt. Andra saker jag gör är att överlappa det jag tidigare målat ordentligt samt undviker att måla uppifrån och ner i en rak linje på väggen. Jag ser till att det är lite oljämn linje för att undvika att det syns på resultatet! Måla ALLTID varje vägg klar innan du tar en paus. Pausar du i mitten kommer det synas sen. Man kan även börja med den minst synliga väggen, vänta tills det torkar för att se om man skulle vilja ändra nåt i hur man målar.

Under höjdpunkter på min instagram kan du se filmer på hur jag målar.


4. Sealer!

Sealern är nog det enda man rent utav KAN misslyckas med. Kalkfärgen kan se olika ut i sin finish beroende på hur du målar, men sealern kan faktiskt misslyckas. Framgångsfaktorn är att använda en tunn och fin roller, inte en sån där stor och burrig, de håller för mycket sealer. Jag målar mot lister och annat där rollern inte kommer åt med en pensel. Ta lite sealer på rollern och även här ska du jobba ut ordentligt. Inga vita streck ska finnas kvar från sidorna av rollern och den ska täcka överallt. Det krävs lite tålamod då man ofta måste rulla på mer sealer på rollern. Min syster gjorde misstaget att rolla på för tjockt lager. Detta resulterade i att sealern syntes i form av streck precis så som hon rollat den. Inte så roligt att behöva måla om kalkfärgen!

Att tänka på är att sealern ger färgen en lätt mörkare nyans och ytan blir ej sådär sidenmatt som en kalkfärg utan sealer. Eftersom att det ändå är rätt slitigt att måla stora rum med kalkfärg väljer jag alltid att sätta på sealer. Förutom där jag vet att vi snart ska renovera alltihop. Tänk om ett barn skulle tappa ut någonting, skvättar på väggen och färgen blir förstörd. Bättrar man på med färg i efterhand kommer detta synas som en ros.Är du sugen på att måla med kalkfärg? Jag rekommenderar starkt Colorama i Umeå. Där får du all hjälp du kan tänkas behöva inför vilket projekt du än går och funderar på!

Kram på er!

Ny hudvårdsrutin!

2018-06-26 20:13
Från aleweo

I samarbete med lowengrip.com


I mitt samarbete med löwengrip så lade jag ner tid på att läsa om produkterna och ta en ordentlig titt på min hud. Vilka problem jag upplever och vad som känns viktigt för mig att åtgärda och arbeta med. Min hud har väldigt mycket synliga porer och jag upplever den näst intill väderbiten. Vissa torra partier och vissa fetare, klassisk blandhy. Obalanserad!

Generellt så blev jag förvånad över hur oerhört dryga alla produkter var, det tog några dagar innan man vande sig vid hur lite man behövde. Produkterna doftar svagt och fräscht vilket jag tycker är ett stort plus då man ofta har andra produkter som doftar, som exempelvis parfym.

Ett annars enormt plus med lowengrip skincare är utan tvekan deras hemsida! De beskriver sina produkter väldigt bra och för personer som är som jag, okunniga och oerfarna inom området så är det jättebra. Man kan även ta del utav ”facialist hacks”. Där ger de små tips om hur du kan använda produkterna. Till exempel att du kan lämna på rengöringen i ca 60 sekunder innan du sköljer för en extra rengöringsboost. Sånt gillar jag!

Mitt val gällande rengöring landade på deras ”cell renewal facial cleanser”. Den innehåller bland annat BHA som effektivt rengör tilltäppta porer och sminkrester. En annan ingrediens är allantoin som verkar lugnande för huden. Den har en gel-liknande konsistens som är lätt att skölja av!


Som nattcreme använder jag ”cell renewal facial cream”. Huden blir mjuk och känns ordentligt återfuktad. Även denna är lätt och dryg. Den innehåller både BHA och AHA -syror. Såhär står det om den på hemsidan:
The AHA and BHA opens up the pathways for the retinol to enter deep underneath the skin. It could be compared to a personal trainer for your skin cells. The result is boosted cell renewal, increased collagen- and elastin production and reduced pores and pigmentations.”


Nu har vi kommit fram till mirakelprodukten ”cell renewal - face exfoliant”. Denna är riktigt bra måste jag säga. Det är en slags kemisk peeling som hjälper huden att göra sig av med död vävnad och stimulerar samtidigt återuppbyggandet av ny. Jag brukar använda denna några gånger i veckan!


Dag creme- ”protect my face - day creme” . Denna har spf 50 och är ultimat när man samtidigt använder sig av produkter ur cell renewal serien. Eftersom de aktiva syrorna gör huden känslig för sol. Jag upplever denna creme perfekt som bas under sminket då den gör att sminket fäster bra.

Förutom produkterna jag nämnde ovan så har jag även testat deras ”Purify my skin - facial scrub” . Den gör sitt jobb riktigt bra och jag gillar att den är väldigt finkornig!

Nästa produkt är ett riktigt ess i rockärmen. Nämligen ”The serum - facial serum”! Detta är en typ av produkt som jag aldrig tidigare utforskat. Blev inte besviken! Denna lägger du under din dagcreme och den verkar boostande för alla övriga produkter. Micromolekyler tränger djupare ner i huden och kan öka effekten av andra produkter upp till tre gånger så mycket. Förutom det så återfuktar den och lugnar din hud. Denna gillar jag skarpt!

Sist men absolut inte minst är deras ansiktsmask ”City living - facial mask” Denna verkar djuprengörande och återfuktande samt motverkar föroreningar som vi samlar på oss från vår omgivning. Ett stort plus med denna ansiktsmask är att den är lätt att arbeta med. Det blir ett runt lager som är lätt att tvätta bort. Ett grymt bra hack som man kan använda sig av är att lägga på serumet innan för att maximera effekten!


Jag vill avsluta med att tacka Löwengrip för detta fantastiska samarbete, har varit så roligt att prova på deras produkter. Jag kommer fortsätta använda deras produkter och jag är supernöjd med resultatet jag ser i min hy. Mindre synliga porer, galen lyster och känslan av att inte ha en massa lager död hud är oslagbar!


Är du nyfiken på deras produkter så klicka dig in till Lowengrip.com och läs! Så mycket bra och transparent information. Man får veta ingående om vilka ingredienser som används och förutsättningarna för att hitta rätt produkter till just din hud är superbra. Gällande priserna så är det också ett stort plus att det finns produkter i både den högre och lägre prisklassen. Nåt för alla helt enkelt!

Tack för att du läste!♥️

Midsommar

2018-06-26 07:27
Från aleweo

Hej!
Hoppas ni haft en fin midsommar! Vi hade det jättemysigt. Hela familjen var samlad ute i vår sommarstuga och regnet öste ner mest hela dagen. God mat och bästa sällskapet! Trots att vädret svek oss så åkte vi iväg en sväng till tullgården där byn hade midsommarfirande med tipsrunda, fiskedamm, musik och midsommarstång. Så underbart att göra sådana där saker med sina egna barn som man själv älskat när man var liten!
Another bouquet, another kitchen view

2018-06-05 18:17
Från aleweo

Tack interflora för ännu en fantastisk bukett! Buketten är floristens egna val och det går att beställa på hemsidan.

Idag har kakelhuset varit här och gjutit, äntligen alltså! Vilken skillnad det blev att få in golv och markeringar där väggarna ska upp, man kan föreställa sig bättre hur det kommer bli i slutändan. Längtar! Till veckan ska jag in och frossa färgprover. Inredningen i tvättstugan ska troligtvis bli grön

Ha en fin kväll!


Sittpuff!

2018-06-05 07:45
Från aleweo

I annonssamarbete med solheminredning.se

Hej på er!
Förlåt för min usla uppdatering här och på instagram! Har varit mycket jobb för mig på slutet, längtar ihjäl mig efter semester just nu haha.
Idag har jag iallafall haft tid att packa upp min sittpuff från solheminredning.se. Den kommer från NgBaby och har ett överdrag i linne! Verkligen ”the perfect green”
Blev riktigt bra i Alberts rum!
Ha en fin dag♥️

Vinga Home- äntligen!

2018-05-29 22:46
Från aleweo

Jösses så glad jag är över detta samarbete med vingahome! Alla dessa år som jag hittat så många wanties från deras varumärke. Enda kruxet har varit att de endast sålt till företag. Vi brukar få såna där gåvokort i julklapp från jobbet, och det är där jag hittat Vinga. Nu har de äntligen börjat sälja direkt mot privatpersoner!

Mina favoriter från sortimentet är utan tvekan gjutjärnspannorna, handdukarna (229:-), skärbrädorna och deras fantastiska keramikserie nomimono!
Givetvis delar jag med mig utav en rabattkod till er!
Ange koden ”aleweo” för 20% på hela sortimentet!

Ny lampkärlek!

2018-05-23 20:05
Från aleweo

//I samarbete med markslojd.com//

Denna lampa från markslöjd är ju bara helt fantastisk! Denna är i mörk mässing och kommer även i fler färger, dock så gör motljuset att den ser mörkare ut än den är. Den blev iallafall så himla fin ovanför vårt köksbord och jag misstänker att den kommer bli minst lika fin nere i vårt kök sen när det är dags att flytta ner igen!
HÄR kan du söka efter återförsäljare och HÄR kan du spana in lampan!

Ha en grym kväll raringar!

Inom fem år ska jag banne mig ha bytt ut allt!

2018-05-22 21:28
Från aleweo

Ja, ungefär så känns det efter att man vant sig vid att sova i linnesängkläder från linliving.se! Jag vill byta ut i princip alla textilier i hushållet till linne. Handdukar, sängkläderna, gardiner, kökshanddukar, kuddfodral, sofföverdrag och så oändligt vidare!
I stolt samarbete med dem så har vår säng ä.n.t.l.i.g.e.n fått sig en sängkappa som passar vår säng. Jag vet inte hur många googlingar jag gjort i jakten på en sängkappa som inte är för kort, eller för lång för den delen. Linliving.se syr upp din sängkappa efter dina egna mått, så grymt bra! Och i 100% lin såklart.
Nu har jag två uppsättningar av deras oslagbara sängkläder och någonting säger mig att jag bara kommer varva de två haha..! De du ser på bilden är i färgen granite.
Iallafall, som troget fan av deras produkter så är jag så glad att kunna dela med mig utav en rabattkod till er! Så passa på! Ni kommer garanterat inte att ångra er. Världens skönaste material som håller i generationer
Ange koden ”alewo20” (notera felstavningen)så får du 20% rabatt på hela ditt köp! Yaay!

Happy shopping kompisar♥️

Vårgrönska

2018-04-24 17:12
Från aleweo

- är namnet på denna fina bukett från interflora.se! Är så himla glad över detta samarbete! Vilken lyx att få njuta av blommor för jämnan
Som vanligt går buketten av beställa på deras hemsida!
Jag har åkt på världens förkylning och ska återgå till dvalan, ha en fin kväll!

Renoveringsprat.

2018-04-17 21:10
Från aleweo

Hej!
Ikväll pratar vi renovering här hemma. Diskuterar val, förfaranden och krigar om fönster! Jag insisterar på träfönster- såklart. Medans sambon önskar pvc-fönster. Oh my god säger jag bara. Plastfönster i ett hus från 1864 big no no!
Annars så är planen för tvättstugan/groventrén rätt färdig. Det blir en helvägg med garderober och lådor, köksinredning med diskho och mycket bänkyta. Kommer bli som en dröm att vika tvätt och att ha någonstans att plantera om blommor!
Till köket tror jag nästan att jag har bestämt mig för vilka luckor och vilken färg det blir. Pärlgråa gastroluckor, marmorliknande bänkskiva och mässingblandare. Kärleken till grönt växer för varje dag och kust nu är jag lite inne på att ha samma grönfärg som vi har i köket nu. Kommer bli så grymt bra!! Wiie!