RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-14 20:13:25

BonusMamman blogg

BonusMamman blogg på Nouw

Bloggpaus... Men aktiv på insta - följ mig där! 😘

2018-09-13 11:20
Från BonusMamman

Hej vänner!

Vad kul att när jag loggar in här igen efter ett antal månader som inaktiv, kunna se hur många läsare jag haft. Jag har - som ni säkert redan har förstått - på obestämd tid tagit paus från bloggandet, men följ mig istället gärna på Instagram där jag både delar med mig av bild, text och en hel del stories från alla olika delar av mitt liv (familj, vuxentid, mode, mat och dryck, upplevelser, hus och hem, jobb, utmattningssyndrom samt såklart kärleken), tankar och känslor. Hoppas vi ses där (och här på nouw igen när jag sedan kommer tillbaka )!

Kram på er!

Vi står på loppis

2018-07-02 09:48
Från BonusMamman

Med fullpackad bil körde vi igår morse in till Drottningtorget i Malmö för att bocka av en av mina long comming to do:s på semestern: att stå på loppis! Jag har nämligen rensat ut både min garderob med även C:s (naturligtvis med medgivande, haha), lite från kidsen som blivit för smått och lite allmänt krafs.

För mina käre man var detta första gången, själv dammade jag av mina kränger-skills som legat begravda(?) sedan min sista loppis för sisådär 10 år sedan. Rutinerad som man är, såg jag till att bilen packades kvällen innan och C såg lagom förvirrad ut när jag började prata om bord att ha sakerna på.

Så hittade vi vår plats efter lite oklarheter. Loppisen började klockan nio men det var full gång redan innan. Vi hade varit hos C:s föräldrar och lånat campingstolar ifall våra fötter skulle bli trötta. Två handdukar fick agera som utställningsbord enligt devisen "man tager vad man haver" och i mitten satte vi en av mina klädstänger som vi hade monterat ner från mitt dressingroom.

Kom och köööp! C visar glatt humör trots tidig uppstigning en söndag och en parkeringsbot på dryga 600kr. Vi stannade i tre timmar (orkade inte ända till klockan tre, utan slängde in handduken) och fick med oss 1500kr hem och en betydligt luftigare packad bil än på vägen dit. Såklart känns det lite surt att sälja saker för bara någon procent av inköpspriset, men bättre det än att sakerna bara ligger här hemma.

Ingen loppisförsäljning är komplett utan att köpa med sig lite saker hem från sina medförsäljare! För 85kr (man ska alltid pruta) fyndade jag fyra saker till kidsen, vissa helt oanvända och andra i mycket fint skick. Win!

Det är inte alltid lätt att vara ett litet bonusbarn...

2018-06-30 23:31
Från BonusMamman

Dagarna har gått i ett med massor av fokus på mini och spontana eller semiplanerade grejer för den lilla bonusfamiljen. Igår blev det härlig lång middag med Cs föräldrar för att fira in hans semester på Kust i gamla Falsterbo. Inga telefoner närvarade där heller (ref till föregående blogginlägg kring att lägga undan telefonerna), men det var en fantastiskt härlig kväll! Vi cyklade dit - som bekant det absolut bästa jag vet! - och smaskade glatt i oss en trerätters (Toast Skagen, Burgare med coleslaw och pommes samt citronmarrängpaj - mums!) och snackade en massa i kvällssolen. Mini är dessutom alltid jätteduktig när vi är på restaurang, oavsett vad det är för typ av ställe. Det är alltid kul att gå ut med henne! Kanske är det för att C och hennes farmor och farfar har tagit med henne ut för att äta ända sedan hon var liten. Som bonusförälder hade det nog varit lite extra jobbigt om kidsen alltid hade levt rövare, lyckligtvis är denna bonusmamman glatt ovetandes om detta.

Idag väcktes jag av minis och Cs ihållande skrattande från trädgården, två glada busar skojade runt på studsmattan hela morgonen. Plötsligt ropar grannen från sin sida av staketet och innan vi vet ordet av är vi inne i hennes trädgård och plockar fem(!) kilo körsbär och klappar hunden. Hur snällt var inte det, är så glad över att vi har så många härliga grannar! Dessutom så skoj att se minis ytterligare framsteg med djur, vetskapen att jag är den bidragande orsaken gör mig stolt.

Till lunch blev det en sväng ner om Skanörs hamn där vi käkade på Fiskhuset, även om mini insisterade på att beställa korv med bröd när vi väl var där... Hon var den enda som åt korv i rosaglittrig prinsessklänning (eget val) denna lördag, kan jag meddela. Nåväl, sedan kungjorde lilla fröken att det var dags för glass(!), så vi tog en för alla uppskattat snabbt stopp hos Kanalkioskens glassbar i Ljunghusen också. Efter nästan fyra härliga dagar ihop blev det ett riktigt jobbigt hejdå när det var dags för mini att åka till sitt andra hem. Underläppen darrade, tårarna rann och snoret med dem och hennes små armar klamrade sig fast och ville inte släppa taget från famnen. Tänk er en riktig jobbig dagislämning, fast mer komplex och hjärtskärande. Det är säkert inte alltid helt lätt att vara liten och åka mellan två hem, det kändes rejält i mig även om man vet att hon blir glad snabbt sedan igen. Även killarna har det jobbigt vid avsked, speciellt den stora har det riktigt tufft.. Han vill inte vara skild från någon i sitt liv som han tycker om, hande han fått välja hade antagligen alla i hans familjekonstellation levt tillsammans i en härlig symbios, även om han i det vardagliga förstår och tycker det är bra att saker är som de är. De känslor som investeras i en bonusfamiljs-konstellation är ibland inte helt okomplicerade - men allra oftast känns det underbart. Kram på er och godnatt från Skanör

Sommarlovsstart!

2018-06-29 14:18
Från BonusMamman

I samband med att min semester kickade igång passade vi också på att checka ut mini från dagis för sommarlov och i eftermiddag går även C på semester. Sommaren har bjudit oss på en fantastisk start på ledigheten med grymt väder, kvällarna har vi spenderat badandes på stranden utan några mobiler närvarande. Jag tycker det känns så skönt att kunna lägga ifrån mig telefonen och allra helst när båda gör det - det känns så fritt och harmoniskt. Mini har inte kunnat få nog av badande, hon har antingen dubblerat sina strandbesök genom att också åka dit med farmor och farfar under dagen eller badat med i poolen med mig. Det är så kul att se hennes vattenglädje med tanke på att hon varit lite skeptisk tidigare.

Då det inte blivit någon vatten-dokumentation bjuder jag istället på lite bilder från när vi har gjort egen glass, förberett semesterkläder och har lekt frisör under veckan - både mini och jag har varit lika roade, haha. En förutsättning för att i längden ha en lyckad relation i en bonusfamilj är nog bland andra att ha barnasinnet kvar. Som ni kan se råder det ingen brist på det... Nu har jag tid hos sjukgymnasten, ser fram emot en rejäl genomgång så alla spänningar är borta på semestern. Kram på er och hoppas ni får ett riktigt fint avslut på veckan!

Efter att ha blivit friserad i en timme av mini fotograferade hon själv resultatet. Nöjd var bara förnamnet!

Inför att killarna skulle komma i torsdags frös mini och jag in smoothie på jordgubb, hallon och blåbär till glass. Glassarna blev lite stora (men annars fungerar ju inte formen) och mottogs varierat: mini som älskar frukt och grönt gillade dem, den stora tyckte ”okej men det finns godare glass” och mellan ”sådär inte så jättegod”. Oavsett tyckte mini och jag att det var det superkul att göra ihop och mini lärde sig massor. Nästa gång provar vi kanske något saftliknande istället eller gör parfait.

Vi matchar ofta killarnas kläder, de verkar också tycka det är kul. Mini hjälpte mig att förbereda killarnas grejer, varsitt set låg på deras sängar när de kom. Man ”äter” som bekant med ögonen och som det presenteras får man motsvarande respons - dvs större chans att dem gillar det. Vilket gör allt smidigare för alla, hihi!

Yaaay, VACAY!!!

2018-06-27 10:39
Från BonusMamman
Idag börjar min semester på riktigt, så underbart! Nu ska jag njuta av 7,5 härliga sommarveckor med passiv och aktiv återhämtning för att fylla på reserverna och ladda batterierna inför hösten. Igår kväll ”firade” vi genom att kickstarta med att titta på Allsången och Morden i Midsommar, ackompanjerat av glass med vispgrädde och jordgubbar. Traditioner är fint och är till för att hållas, haha!

Hur fina?! Min niomånadersbukett står sig fortfarande mycket vackert!

Det ska bli så mysigt med en kommande semester ihop tillsammans med C och hela bonusfamiljen, men också att få lite tid för mig själv och komma ifatt med några rutiner som jag saknar sedan tiden då jag bodde själv. Förhoppningsvis kommer jag igång med lite lätt och lagom träning och lite förmiddags- eller kvällsbad. Jag var obeskrivligt mycket bättre på det när jag bodde på Ribban i Malmö, i Skanör har annat prioriterats så här långt. Man kan inte göra allt, alltid, hela tiden - och det är helt okej.

Ett liv utan blommor vore så tomt och trist! Himla tur för mig att C förstår det också.

Lagom till mina armar har återhämtat sig efter midsommarhelgen av att kånka omkring på mini (hon vill nästan alltid bli buren, megamys och gratis armträning - win!) så kommer hon till oss idag igen och imorgon kommer killarna. Helgen ska de sedan spendera hos sina andra boenden, för att hela nästa vecka ha sommarlov hos C och mig. Vi kör en ”staycation” i Skanör tillsammans med olika utflykter och hemmahäng.

Nu ska jag åka till hästarna. Jag saknar dem riktigt mycket då jag fick ställa in förra veckans stallbesök på grund av all stress jag kände inför Midsommar, så jag ska njuta rejält! Hoppas ni också har en riktigt skön och närliggande semester framför er!

PS Tack för all respons över mina senaste inlägg! Läsarsiffrorna har skjutit i höjden och ni kommer in från nya håll, så jag gissar att ni finner inläggen engagerande - kul!

Utmattningssyndromet, livssynen & bloggen...

2018-06-26 16:57
Från BonusMamman

Det finns många dagar då livet under rådande förutsättningar knallar på ganska bra, men det finns också dagar då hela huvudet trycker, bankar och snurrar och då synen inte fungerar, fokus försvinner och det gör ont. Efter några tuffa dagar i förra veckan var midsommarhelgen fin (även om den energimässigt var utmanande), men efter ett för mig anspännande jobbmöte igår och läkarbesök idag så har huvudet nu i två dagar inte varit på sitt happy place. Att vissa saker går och att andra är övermäktiga är en mycket komplex situation för en person med utmattningssyndrom. Jag förstår att detta kan te sig lite oklart och underligt för en person som inte har varit med om det själv när man knappt förstår det själv och heller inte alltid kan förstå varför. Till exempel är det en utmaning att sitta framför datorn på jobbet medan det i annan miljö kan gå ganska bra att skriva. Varför är det så?

För att skapa lite förståelse så tycker jag att de här liknelsen är ganska bra: bara för att jag kan tala svenska betyder det inte att jag kan tala kinesiska. Det vill säga - jag kan tala men bemästrar inte alla språk, även om jag hör att någon annan talar det. På samma sätt är det med skrivandet: att sitta i en hemmiljö som är lugn och trygg och där hjärnan har lärt sig att på bättre sätt skärma av yttre stimuli då den kategoriserar det som "rutiner" och då bara drar lite energi, att jämföra mot att i en arbetsmiljö så arbetar hjärnan på högvarv hela tiden för att klara av all stimuli och att sortera alla intryck. Själva skrivandet blir då utifrån två helt olika förutsättningar/plattformar.

Att skriva för sin egen skull vs. i en situation där man måste prestera, är också två helt olika belastningsnivåer för hjärnans "stresscentrum". Bloggen fungerar till viss del som en dagbok och det är skönt att få skriva av sig och ger avlastning och energi mellan kontor och hemmet, det blir som en kompressor. Mycket av bloggen skriver och hanterar jag också direkt från nouws mobilapp, mobilens mindre skärm kan göra det mindre påfrestande för hjärnan att läsa/skriva än att sitta framför en dator där ögonen fysiskt behöver röra sig mer vid en stor skärm etc.

Det bör också tilläggas att det inte är bara själva skrivtiden som tar på hjärnans ork och stressnivå, det är också alla förberedelser för att göra sig i ordning och att ta sig till jobbet. När man sedan alltså ska utföra något vid datorn är redan massvis med energikapital förbrukat och stressnivån i hjärnan är mycket högre. Närvaron på arbetsplatsen är också mer statisk, att jämföra med att i hemmiljö kan jag välja att fokusera exakt när det känns bra för mig själv och sedan kan jag sluta när jag inte längre vill - allt utifrån mina egna förutsättningar. Visst kommer allt skrivande från samma kognitiva förmåga, men jag hoppas ändå att jag något sånär lyckats beskriva lite skillnad på utmaningarna mellan att prestera på jobbet vs. för sin egen skull i en icke kontorsmiljö.

Jag försöker på bloggen förmedla att bara för att du kämpar med många tuffa saker, i mitt fall bland andra utmattningssyndrom och en familjekonstellation som utåt sett kan ses som komplex, så behöver livet inte vara negativt - tvärt om. Jag hoppas att min positiva livssyn lyser igenom och väljer att fokusera på de bra sakerna i livet. Det betyder inte att jag inte har utmaningar, snarare hur jag väljer att uppleva och tackla dem. Jag är så tacksam för varje dag, för alla lärdomar och min utveckling i min resa och för alla människor som jag har i mitt liv!

(Detta inlägg handlar om den kognitiva utmaningen för mig i det skedde jag är i just nu i min utmattning och den skadan som jag kommer ifrån. Det finns såklart massvis med annat som också sker fysiskt och psykiskt hos en person med utmattningssyndrom och är också helt beroende på var i sjukdomen man är och hur hårt drabbad man är etc.)

Gårdagens huvudrätt på Skanörs Gästis satt som en smäck trots att jag ville ha ryggbiffen well done! Oroa er inte, det var potatis till, men de serverades vid sidan av - mums! Hur jag kunde "gå på restaurang" när jag var så påverkad av utmattningen..? Det är en liten lagom cykeltur dit från vårt hus som gör underverk för huvudet, vi satt utomhus på deras gård som enda gäster och var då i en helt lugn miljö och jag slapp anstränga huvudet med planering/inköp/tillagning/disk/plock etc. Allt är inte alltid som så enkelspårigt som det kanske kan tolkas vid första anblick.

Jag skriver för min egen skull, men såklart är det kul när bloggen blir uppskattad! Efter cirka två månader passerade jag nu under helgen en för mig ”magisk” gräns när jag gick under 100-strecket av de mest lästa här på nouw inom föräldraskap, så det kändes lite coolt.

Magisk midsommarhelg med tankar kring förädrarskap

2018-06-25 17:54
Från BonusMamman

Hej vänner! Vilken magisk midsommarhelg vi hade i Skanör-Falsterbo. Fredagens firande följdes av en mycket lat lördag, efter lunch åkte våra övernattningsgäster hem och efterföljande däckade samtliga i bonusfamiljen utom den stora & C i en kollektiv tvåtimmarslur. Kvällen bjöd sedan på fantastiskt fina barn med så mycket kärlek och bus i trädgården och i soffan till Sverigematchen. Lördagen slutade med att vi allihop smög på C i skymningen, jisses vad det skrattades och skreks här hemma!

Söndag morgon åkte killarna till deras andra hem, den lilla bonusfamiljen hade sedan en sådan underbar dag på cykel i solen runt om i Skanör-Falsterbo. Ni som läser blogger börjar nog vid detta laget förstå hur mycket jag älskar sådana dagar, haha (ni andra, kolla äldre inlägg)!

Det har hänt några saker de här sista dagarna som har gjort mig extra glad. Utöver hela det generella Midsommarfirandet med min galet älskade bonusfamilj - som blev bättre än vad jag någonsin kunnat önska mig och gör att jag känner mig så lyckligt lottad - så bjöd mellan mig till den storas barnkalas för klassen, som skulle hållas hemma hos deras mormor och morfar(!). Jag tyckte att det var så fint och gulligt av honom och visar dels att han ser mig som en kul person men också att han tycker att jag är en del av hans inre krets.

Jag fick också sådan spontan fin feedback från min svärmor (aka farmor här på bloggen) i mitt sätt att vara med och gentemot kidsen. Ibland får jag känslan av att man inte räknas som förälder (/befintlig vuxen i barns liv/etc - vad man nu väljer att kalla det) och inte ses besitta kunskaper i föräldraskap bara för att man inte har burit på barnen i fråga. Jag skriver inte detta för att lyfta fram mig själv och även om jag i mitt hjärta vet att jag är bra med kidsen, så kändes det så fint att få beröm för min pedagogik och föräldraskap. Med tanke på min något begränsade erfarenhet på pappret när det gällde kids sedan tidigare, så måste jag göra något rätt som både kan hantera tre kiddos på 4, 6 och 9 år och få massor med kärlek från dem tillbaka. Mina mamma och pappa har tidigare flertalet gånger sagt till mig att jag är som gjord för att vara förälder, ganska skoj med tanke på att jag inte alls gillade barn i 20-års åldern!

Efter en tuff måndag på respektive håll ska nu C och jag ut och käka på Skanörs Gästis för att landa lite. Hoppas ni får en fin kväll vart ni än befinner er!

Mellan njuter av kvällssolen och bara fötter i trädgården, definitionen av sommarlovs-kvällskänslan!

Trädgårdskul med bästa lådbilen! Jag har sparat den från jobbet för ett antal år sedan, förvarad i i min källare när jag bodde i Malmö och nu rullar den glatt i vår trädgård i Skanör.

Mina Sverige-supportrar (pre förlusten...)!

Mini ignorerar glatt faktumet att det inte är Midsommarafton och klär sig i midsommarklänning även på Midsommardagen och dansar runt i huset. Kör, bara kööör, säger jag!

Lilla bonusfamiljen gör Skanörs hamn.

Starka staycation-vibbar på Skanör strand/Badhytten.

Aldos glass finns numera även på Badhyttens strandkiosk, jag tog en citronisglass - rekommenderas!

Smultronen växer så det knakar i vår trädgård och Pälsi envisas med att trycka ner sin luddiga rumpa mitt på plantorna. Kattlogik...

En mini som inte vill att helgen ska ta slut och dröjer sig kvar i uterummet inför läggdags.

Midsommar-looks över åren

2018-06-24 17:00
Från BonusMamman

Tiden går, men midsommar består! Något av det roligaste med instagram är att det är så enkelt att titta tillbaka, såhär har de senaste fem årens midsommarlooks sett ut Ser ni någon skillnad på mig som 28-åring och när jag är 33 (snart 34!) år, haha?! Vilken look är er favvo, är det någon som ni tycker sticker ut lite extra..? Kram på er och hoppas ni får en riktigt fin avslutning på Midsommarhelgen! (Följ mig förresten gärna på insta bonus_mamman )

Psst! Imorgon kommer ett inlägg om resten av helgen efter Midsommarafton, Skanör-Falsterbo levererar och bonusfamiljen likaså!

2018 - Less is more

2017 - More is more

2016 - Bigger is better & firade föräldrarnas 35-åriga bröllopsdag

2015 - Mitt i midsommarregnet med storebror & brorsbarn

2014 - Barnvänlig & traditionell med kompisar & deras kids

Glad Midsommaaar i Skanör med bonusfamiljer x2 - bildbonanza, outfits & känsl...

2018-06-23 21:12
Från BonusMamman

Glad Midsommar allihop! Hoppas ni hade det lika härligt som vi hade det i Skanör. Dagen startade nästintill lite väl midsommar-typiskt med rejäla skurar men sedan kom solen och det riktigt svettigt! Hela bonusfamiljen firade tillsammans i Skanör och vår bästa kompis-bonusfamilj kom också ner för firande med övernattning. Kidsen hade så kul ihop och då får vi vuxna också kul, också lite extra härligt att båda är glada bonusfamiljer!

Vi startade i centrum med ortens ståhej "Gåsaloppet" som innebär att föranmälda lag klär ut sig och gör ett lopp med lag om fem personer på samma brädskidor - superfestligt med 6 000 personer, sol och tjo och tjim! Jag som har varit med i Tåget under två Lundakarnevaler tyckte verkligen att det var toppen! Därefter gick vi till Skanör stadspark där det var allmän picknick och fortsatt fantastisk festlig och mysig stämning och där restes midsommarstång och var riktig midsommardans allt i supertraditionell och mysig anda.

Farmor och farfar kom sedan hem till oss och tillsammans hade vi en riktig rejäl midsommarmiddag. För att göra dagen lite lättare så körde vi knytis och delade på alla inköp och uppgifter, så himla skönt! Min bror och hans familj fick tyvärr lämna återbud i sista stund då de stackarna blivit sjuka hela familjen. Kameran slutade hänga med lagom till vi kom tillbaka till huset men kvällen bjöd vidare på massvis med jordgubbar, sång, brädspel (Bezerwizzer med hemmavinst!) och nattdrink.

Kidsen badade, studsade matta och körde lådbil. När det blev läggdags sov tjejerna tillsammans och killarna delade på ett rum, de tyckte det var toppen! Jag blir så varm i hjärtat över min älskade bonusfamilj och att få lov att fira Midsommar allihop tillsammans i Skanör och vårt hus med fina vänner och familj. Efter 9 månader ihop så känns vi så självklara tillsammans, det går knappt att sätta ord på... För mig var det en dag som jag alltid kommer att minnas!

För första gången hade jag beställt krans istället för att göra själv, det gäller att vara energi-smart. I framtiden när det finns mer ork kan jag göra dem till allihop igen - då blir de större!

Jag är så glad att vi var smarta nog att förbereda och duka kvällen innan så allt var klart på själv Midsommarafton i och med att gästerna anlände redan innan lunch. Vårt uterum fortsätter att leverera! Den vackra buketten fick jag av C för att fira 9 månader ihop och blev så fin som bordsdekoration. Sånghäften är också ett måste för festlig stämning på Midsommar!

Med gästerna kom solen på Midsommarafton - kan det bli bättre och mer traditionellt, haha!

Så kul att titta på Gåsaloppet ihop i gamla Skanör centrum.! Jag skaffade tygkransar till kidsen, även om riktiga blommor är finare så kändes dessa hållbarare... Jag har uppenbart på senare tid anammat en ny praktisk sida hos mig efter att bonuskidsen kom in i mitt liv.. Killarnas vita kransar hade vid det här laget redan åkt av fast de var glada för dem i början. Mini sportade en krans med små rosa rosor som passade så fint ihop med hennes Midsommarklänning! Jag fick nöjet att matcha killarna i sommarskjortor och chinos, allt från POLO Ralph Lauren sponsrat från bästa farmor. C var hawt i vitt och marinblått. Alla vuxna i båda bonusfamiljerna visade sig digga RayBans..!

Picknick, midsommarstång och dans, svensk sommaridyll deluxe i gamla Skanör. Mini var gosig som vanligt, mys (om än något svettigt - men lätt värt)!

"En riktig skåning äter till hon svettas." Ett gammal talesätt som stämde riktigt bra igår!

Jag sportade för ovanlighetens skull inte klänning på Midsommarafton utan slog till på ett byx-set i favvofärger, superfynd! Toppen är i lyocell och byxorna har hög midja med knyt, vida ben och sidenliknande look. Kidsen gav mig high fives för de tyckte att det såg ut som jag hade en "cool pyjamas" på mig, haha!

Dan före dan...

2018-06-21 19:59
Från BonusMamman
Det är dan före dan och efter en hel dag (vecka) med prepp inför morgondagen är vi nu ganska däckade allihop. Tack och lov att vi har vårt stora fräscha uterum, det räddar morgondagens tillställning. Vi har dukat och det mesta är färdigt. Jag blir så löjligt nöjd de få gånger jag lyckas göra det en dag i förväg för att hinner jag njuta lite extra av allt piff innan stöket sedan drar igång. Kanske är det någon som känner igen sig, även om det max sker två gånger per år - oftast är det dukning med stress i sista minuten, haha!

Killarna kom ikväll och jag har piffat lite på deras rum för att det skulle kännas lite extra kul. Jag klistrade bland annat upp lite dekaler på väggarna, på bilden ser ni ett exempel. De blev jätteglada vilket kändes så härligt! De slängde också genast på sig sina tygkransar inför morgondagen vilket ju känns fantastiskt lovande, då jag var lite osäker på hur de skulle mottas. Så imorgon kommer hela bonusfamiljen ha kransar, C och jag med riktiga blommor och kidsen i tyg (minis i rosa och killarnas i vitt).

På minis rum har jag renast och sorterat lite bland leksakerna, hon fick två nya stora askar till rummet för att kunna hålla lite mer styr på sakerna. Så söta och rymde massvis, gillar också när det är lock på så man kan stänga om sakerna då det ger ett lugnare intryck. Här står de stålade på en gammal rosamålad vuxenstol i ena hörnan på rummet, det ger en uppfattning om hur rejäla askarna är! Både killarnas dekaler & minis askar är från Søstrene Grene.

C och jag kickstartade Midsommarfirandet med lite champagnetryfflar, inte helt fel efter allt fix. Nu väntar det sista inför morgondagens festligheter, firande och gäster. Glad midsommar lite såhär i förskott till alla, det kommer gissningsvis ett stort midsommar-inlägg senare i helgen