RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-28 21:23:51

Vegokrubb blogg

Vegokrubb blogg på Nouw

Morotskake-muffins

2019-01-23 20:28
Från Vegokrubb

Skulle testa att göra en morotskaka men bestämde mig att göra den som muffinsar istället för en hel kaka. Jag bjöd köttis-killen, den skeptiska 8-åringen och 4-åringen som är risoman på dessa. De smackade i sig sin bulla snabbt som tusan och de gav tummar upp, innan de ens hunnit tugga ur

Jag följde recept från @valjvego :
•1 kaka eller 10 muffins
- ¾ dl sojagrädde
- 2 dl socker
- ½ dl olja
- 3 dl rivna morötter
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ tsk kanel

• Glasyr:
- 50 g vegansk naturell färskost
- 30 g mjölkfritt margarin
- 2 dl florsocker
- ½ tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop grädden med sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om försiktigt.
2. Grädda i en smord och bröad form i 175 grader i 40 minuter.
3. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred detta ovanpå kakan när den har svalnat.

#vegan #vegansk #veganskt #bakning #morotskaka #veganbakning #veganskbakning #vego #vegobakning

Chili utan Arne

2019-01-22 13:21
Från Vegokrubb

Härmed presenterar jag den godaste veganska chili con carne som jag någonsin ätit

-Stek hackad röd lök och hackad vitlök (mycket vitlök).
- Ha i sojafärs och krydda med rökt paprikapulver, vitlökskrydda, svartpeppar och salt.
- Häll i vita bönor i tomatsås, passerade tomater och chilisås.
- Smaksätt även med lite brynt scharlottenlöksfond och kinesisk soja.

#vegan #veganskt #vego #veganmat #veganskmat #vegomat #enkelvego #veganuary #veganuari #veganuary2019 #chilisincarne

Prinslunch

2019-01-21 13:04
Från Vegokrubb

Lyxlunch
Prinskorvar från Anamma och hemgjort potatismos. Jag är inget större fan av korv men dessa är gryyyymma!!

#vegan #veganskt #veganmat #veganskmat #enkelvego #vegomat #vego #vegolunch #veganuary #veganuary2019

Pastasås med rökt tofu

2019-01-20 19:18
Från Vegokrubb

Pastasås på alspånsrökt tofu, toppad med persilja och vegansk parmesan

Tanken var att göra carbonara på eldorados nya seitanbacon men tyvärr hade inte vårt Willys fått in det.
Så jag stekte på gul lök, färska champinjoner och vitlök mjukt.
Hade sedan i tärnad alspånsrökt tofu från YiPin.
Lät det fräsa på lite ihop innan jag hade på havregrädde.
Smaksatte med vitlökspulver, brynt scharlottenlöksfond, liiite pastakrydda, liiiite liquid smoke och liite kinesisk soja. Sen självklart peppar och salt!

#vegan #veganskt #veganmat #vego #veganskmat #vegomat #alspånsrökttofu #tofu #vegopasta #veganpasta #veganuary #veganuary2019

Recension: Pinchos

2019-01-19 21:20
Från Vegokrubb

Igår firades examen med familjen och vänner. Vi käkade på Pinchos i Borlänge och jag testade deras nya pasta, den var faktist riktigt god! Tyvärr hade deras nya burgare tagit slut så den blev jag utan. De vitlöksstekta champinjonerna är goda men vårrullarna är inget speciellt direkt, smakar som färdiga som man kan köpa i frysdisken på Ica.

Och riktigt besviken blev jag när jag såg att de inte längre hade någon vegansk efterrätt. Så jag drog en drink medans de andra mumsade på pannacotta och cream brulée.

#vegan #veganskt #veganmat #pinchos #veganskmat #vego

Lemon-masala biffar

2019-01-16 19:23
Från Vegokrubb

Igår bjöd jag köttis-pojkvännen på lemon masala-biffar med couscous och en rökig vitlökssås.
Jag blev inget fan av biffarna, men killen tyckte att de var goda. De var alldeles för starka för min smak..

Men såsen blev god ✌ Den gjordes på havrefraish, krossad vitlök, liquid smoke, liiite chilisås, svartpeppar och salt.

#vegan #veganuary #veganuary2019 #veganuarysweden #veganskt #vego #veganfood #veganskmat

Pease strimlor i curry

2019-01-16 14:26
Från Vegokrubb

Igår gav jag de naturella pease strimlorna från Findus en ny chans. Har man stekt på den för att få en yta så har jag upplevt att de blivit grymt sega och fått en otäck smak. Så nu provade jag att inte ge dem någon stekyta utan att de fick bli uppvärmda med curry och lök för att sedan ha i havregrädde som de fick ligga och puttra i ett tag. På detta viset blev de MYCKET bättre och man kunde äta bitarna

•Gör så här för god currygryta:
-Stek hackad gul lök och vitlök på medelvärme med mjölkfritt smör och massa curry, samt lite vitlökspulver, lite rökt paprika pulver och liiite gurkmeja.
-När löken mjuknat så ha i pease strimlorna, och låt det götta ihop sig lite några minuter på medelvärme.
-Ha i havregrädde, salt och peppar och låt det puttra ihop.
-Smaka av och krydda mer om det behövs. -Servera med smörstekta ärtor (använd salt och MYCKET mjölkfritt smör) och ris.

#veganskcurry #veganuary #vegan #veganskt #veganuary2019 #veganuari #veganuarysweden #veganmat #vego #enkelveganmat #enkelvego

Currygryta med ”kyckling”

2019-01-13 19:23
Från Vegokrubb

Igår var vi hos svärmor och hälsade på, hon skulle bjuda dom andra på kycklinggryta med ris och hade inget veganskt till mig. Som tur är så finns det en liten butik i närheten och de hade både havregrädde från Oatly och filebitar från Hälsans kök . Så jag gjorde en currygryta som blev GRYMT god! Förutom grädden och filebitarna så slängdes det i hackad röd lök, någon fryst grönsaksblandning och färska sockerärtor

#vegan #veganskt #vego #enkelvego #enkelvegomat #enkelveganmat #enkelveganskmat #veganskcurry #vegogryta #veganskgryta

Taco-k*ckling i pitabröd

2019-01-12 15:15
Från Vegokrubb

När man har massa rester från tacosen, då kan man köra #restfest! Det är perfekt att äta det med pitabröd och tacokryddad filebitar från Hälsans kök

8-åringen valde, efter att han smakade taco-k*cklingen, att han ville ha det istället för pappsens pulled pork. SCORE

#vegan #veganmat #vego #vegomat #filebitar #enkelvego #enkelveganmat #veganuary #staycheap2019

Scramble tofu macka

2019-01-11 09:18
Från Vegokrubb

Igår när vi handlade så hottade jag tofu med kort datum och nedsatt pris, så idag blev det scramble tofu på knäckemacka till frukost

#vegan #veganuary #veganuary2019 #veganuari #veganuari2019 #veganskfrukost #scrambletofu #vego #vegomat #veganmat