RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 07:54:49

DEAR LIZETTE

dearlizette blogg på Nouw

VAD SKA VI HA FÖR MATTA?

2019-06-03 08:36
Från dearlizette

Jag har haft en idé om att vi ska ha det lite typ marockansk style i vardsgrummet med vår låga soffa och bord och mattor omlott under. Och sambon är med på tåget nu!
Men så återstår det här med att välja vilken matta vi ska matcha den vi redan har med? Hmmm, sååå svårt val! Den nuvarande kan ni ju se på min insta, den är långhårig cremevit med svarta detaljer och grova fransar. Verkligen marocko-feeling delux! Men vi vill nog ha lite mer färg i den matta som ska ligga lite under den vi har, och samtidigt binder en lite rostfärgad ton ihop med mellanrummets matta så himla bra -men hjälp? Vi har kikat på dessa tre, men kanske lutar det lite mer åt den högra ändå.... Det är faktiskt lite krångligt med soffan som har en sån speciell färg, det är inte självklart vad som passar till den pastelliga aquafärgen (förbannar mig själv lite nu att vi inte valde det lejongula sammetstyget vi också kikade på...)

Men vad tycker du?

Alla tre är från vår favorit-mattaffär online www.rugvista.se 

Mina favoritprodukter juni 2019 ☾✰

2019-06-01 17:19
Från dearlizette

Hej halloj nu postar hon som varit död på bloggen i en halv evighet. Men blev sugen helt plötsligt!

Hoppas ni såg min video på IGTV där jag snackar om alla produkterna och visar dem? Här tänkte jag bara lista länkar till dem så ni enkelt kan hitta dem om ni också vill ha dem Och, nej jag är inte sponsrad av varken Apotea eller Lyko (tyvärr!) men en trogen kund då de håller så bra priser, har grymt stort sortiment och snabba leveranser.

Trådlösa hörlurar Urbanista Detroit https://c.mtpc.se/tags/link/1847596

Blanch Homme doftljus https://www.apotea.se/blanche-homme-medium

Deo Rexona Maximum protection https://www.apotea.se/maxprotection-confidence

Godaste glutenfria knäckebrödet https://www.apotea.se/glutenfritt-knackebrod-360-g?gclid=EAIaIQobChMIhZqy8MDI4gIVkKiaCh3KaQQoEAYYAiABEgKKe_D_BwE

Kokosnötssjål och bestick från kokolove.co som inte öppnat sin shop ännu! 6/6 har de premiär med alla sina saker. Men spana in deras instagram så länge: https://www.instagram.com/kokolove.co/?hl=en

Maria Nila Pink Pop inpackning med färgpigment https://c.mtpc.se/tags/link/1847597

Rituals duschskum https://c.mtpc.se/tags/link/1847598


Och till sist, här har ni plattan på Spotify (även om den forever kommer göra sig bäst på LP!!) https://open.spotify.com/album/63k57x0qOkUWEMR0dkMivh





DRÖMMEN OM EN NY CYKEL ☾✰

2018-07-30 13:22
Från dearlizette

Vad tror ni?? Jag tror detta är min drömcykel! Det saknas bara en brun flätad korg framtill och en trälåda på pakethållaren. Så kan man susa fram genom city med en nyplockad blombukett framtill och frukt från torget där bak.

Jag älskar att den är gulligt mintgrön med ljusa däck, och har den där retrokänslan. Hollandcykel kallas modellen faktiskt, aldrig hört om den sorten innan jag började googla för ett tag sen. Men det känns verkligen som min typ av cykel med en bekväm sadel, rejäla kjolskydd (så att man inte får tvärnit med alla långa klänningar) och inbyggd belysning så man slipper fippla med lösa lampor som ska av och på hela tiden. Dessutom sitter man sådär tantigt upprätt som är väldigt skönt hehe

Cykelmärket som gör denna skönhet heter Ortler och just denna modellen heter Van Dyck. Den säljs på Bikester.
Denna cykel finns även i flera andra fina färger, nästan svårt att välja!


GÄSTBLOGG: STINA JSS ☾✰

2018-07-22 17:46
Från dearlizette

Hej på er

Jag (Stina) har fått äran av Lizette att gästblogga. Vi två har aldrig träffats i verkliga livet, men känns ändå som om vi känner varandra på något vis. Det kan vara våra lite lika sidor i stil, klädsel och inredning - samt att vi haft kontakt via sociala medier i några år nu.

Jag är väldigt rostig på att blogga, det var flera år sedan jag stängde ner min egen så håll tillgodo.

En del av er kanske känner igen mina bilder och mig från min Instagram @stinajss. Om inte så kommer nog mina bilder nedan tala lite för hur jag är: blomsterfrälst, färgglad, klänningsbärande mamma som dras till det bohemiska. Älskar att resa och när mina barn (en i magen just nu och min snart 2 åring) är större så ska vi visa dem världen. Tills dess bygger vi upp vårt hem från grunden. Nybyggd villa, men försöker finna det personliga i inredningen och det måste ta tid. Möbler med historia och slitningar faller mig i smaken, jag vill även att mina barn ska kunna njuta utan att tänka "ajabaja vita soffan".

I vårt hem finner man en hel drös med kuddar i mönster och färger, så enkelt att byta känsla i rum med endast textil till hjälp.
Jag drömmer om stora maffiga turkosa skåp och tror mig en dag kunna finna dem, om inte så får jag nog skapa dem. Hur som haver, nu är ju sommaren här, vi är mest ute, hemmet faller lite i dammtussar, men vi lever och njuter. Det viktigaste. Därför bjuder jag här på lite bilder från dagar då mitt hem var lite mer tipptopp städat. Och kom ihåg, detta är ett hem under uppbyggnad, inget ser ut som dagen innan här.

Faller bilderna er i smaken så får ni gärna spana in på min Instagram . Önskar er en blomstrande sommar

Pussar o kramar / Stina

MIN LISTA MED SOMMARMUSIK ALA 70'S ☾✰

2018-07-20 18:45
Från dearlizette

Ni vet när man bara vill fånga känslan av att veva ner rutorna (helst i en gammal amerikanare) och cruisa fram genom Joshua Tree? Just det framkallar denna listan för mig! Den tar mig tillbaka till 70-talet direkt! Om inte cruisingdrömmen är nåt för dig så kanske du vill få feelingen av att ligga i solen på en gräsmatta på Woodstockfestivalen? Japp, listan funkar till det med. Passande namn har den också, Higher than high (please don't judge me haha!) Jag menar, denna typen av musik ska såklart spelas höge än högt - vad trodde du jag menade?!

Lyssna på alla de 80 magiska spåren HÄR.

10 SAKER ATT GÖRA I SOMMAR ☾✰

2018-07-18 16:00
Från dearlizette

Nu kan man ju kanske tycka att detta inlägg kommer lite sent, när sommaren redan är över. Men hallå, vi har faktiskt bara passerat mitten av juli! Än finns det massor av härlig sommartid kvar, typ en hel månad för mig som börjar skolan igen 13 augusti. Men vissa är ju lediga ÄNNU längre, så därför är denna listan super att ha till hands för de lediga dagarna som är kvar.

Mina planer för resten av sommaren ser ut ungefär såhär:

BADA! - aaaah, har gjort det massor men får inte nog när tempen i vattnet är så behaglig.

Leta loppisar - det är på sommaren alla de där små guldkornen poppar upp ute på landet.

Dricka mer vatten - jag är sämst på detta och vi alla måste kämpa i den extrema värmen VIKTIGT!

Starta dagen med lite lätt yoga/stretch - no explanation needed, sååå värt med lugn start

Läs böcker - i hängmattan, på stranden, inomhus när det regnar.... lånade på bibblan såklart

Grilla eller ha picknick med vänner - ❌OBS förbjudet att grilla i naturen på picknicken dock!

Spara på vattnet - hela landet har torka och vattenbrist så gör en god gärning och tänk dig för

Rensa hemma - ägna en mulen dag åt att ta tag i surdegarna som du stör dig på där hemma, men vänta till efter sommaren att försöka få dem sålda eftersom tradera osv är dött i semestertider.

Sänd ett riktigt vykort till någon - tänk vad glad man blir av vanlig post nuförtiden va?

Plocka frukt - träden dignar snart av all frukt, fråga en snäll granne/bekant och få det gratis.



Jag på väg till stranden, som de flesta dagar numera. Kalla mig delfinen haha!

VEGANSKT OCH GLUTENFRITT PAJSKAL AV KIKÄRTOR ☾✰

2018-06-19 07:37
Från dearlizette

Haha, nej jag har inte blivit vegan (skulle tyvärr aldrig funka för mig). Men jag åt ju länge glutenfritt pga magproblem och hittade då detta nyttigare pajskal som jag alltid gör sen dess!

De flesta jag berättat receptet för har ingen aning om att det ens går att göra pajskal av kikärtor. Perfekt att dela med mig av det här på bloggen så att alla får veta hur lätt det är! Det smakar verkligen supergott, tänk hummus men ännu mildare smak. Det är också ett bra sätt att få i sig proteinrika kikärtor (och minska gluten i sin kost), men kan säga att det blir aldrig lika frasigt som ett "riktigt" pajskal. Degen är smidig och knappt kladdig alls att jobba med och är lätt att trycka ut i en pajform.

Om ni undrar över min fyllning på bilden så är den inte vegansk, det är äggstanning i min paj tillsammans med sötpotatis, zucchini, fetaost, körsbärstomater och gul lök.

Recept pajskal:
1 förpackning kikärtor á 380g (häll av spadet)
3 msk mandelmjöl (eller valfri annan sort)
2 msk valfri olja

Mixa allt i en matberedare. Klicka ut i en form och tryck ut till lagom tjocklek. Sen är det bara att göra som en vanlig paj, nagga, sätt folie i kanterna så de inte rasar ner och förgrädda skalet på 200 grader i 20 min.
Sen fyller du med vad du vill och gräddar till perfektion. Toppen!

Hoppas att du också kommer det gilla det lika mycket som jag (och sambon som jag lurade i pajen utan att säga vad det var gjort på hehe! Han berömde maten innan jag berättade till och med )

FESTIVALINSPIRATION ☾✰

2018-06-03 11:46
Från dearlizette

Alltid vid denna tiden på året så får jag en enorm längtan efter festival-liv och ännu mer bohemiska outfits! Men med min ångest så skulle jag inte må bra i den miljön, det vet jag, och därför får jag leva på mina festivalminnen från tidigare år på Sweden Rock och Skogsröjet. Det närmsta jag kommer festival-liv numer är campingveckan på Öland (men den är också jobbig med min ångest).

Oavsett min egna situation så får jag aldrig nog av fina bilder av glamping-tält, festivalmiljöer och tjejgäng som klär sig i boots och blommiga klänningar. Därför tänkte jag bjussa på några av mina favoritbilder, som är ett axplock av vad jag sparat på Instagram.
Länk till källorna finns under varje bild och det är bara att klicka på namnet för att komma till kontot och inspireras ännu mer!

Hur gör du? Åker du på festival? Vilken i så fall?

@spell_byronbay

@kirstycane

@spell_byronbay

@_lucyinthesky

@elle_ferguson

@strommafarmlodge DRÖMMIGASTE HUSBILEN! ✨

VART TAR TIDEN VÄGEN? ☾✰

2018-05-30 16:36
Från dearlizette

Ungefär så känner jag varje dag och har gjort sen i april. Jag vet ju att det beror på att jag har praktik på heltid med vanliga kontorsarbetstider, vilket jag inte alls är van vid. För det där som kallas vardag, hur tusan får man ihop det? (jag har ju inte ens barn, hus eller hund än)

Praktiken är superkul och jag älskar att få känna mig "back in the game" och har massor av roliga uppgifter och sköna kollegor. Men jag har känt en ökad stressnivå när det gäller hemmet och allt jag gör utöver praktiken om dagarna. Som att laga mat, städa, handla mat, tvätta och allt sånt trix. Jag hinner inte med! Jag vill ha fler timmar på dygnet, för jag märker att jag har mer energi när jag har så givande dagar på jobbet men att jag ändå inte får ihop vardagens bestyr... Jag försöker att inte känna ett misslyckande över det (alla andra klarar ju det!) för jag vet att jag har tagit superstora steg bara genom att våga/klara vara på ett jobb, jämfört med vart jag befann mig med min psykiska ohälsa för ett år sen. Stressen drabbar mig dock när allt ska vävas ihop, det "normala" livet och "mitt sjuka liv" som jag levt ganska länge nu, med mycket tid för mig själv när jag helt och hållet planerat dagarna som jag vill. Jag är ju van att kunna styra min tid, både efter mitt mående men även organisera det så att jag hinner göra det jag vill. Men nu rinner tiden mig ur händerna, middagen råkar bli halv nio på kvällen och disken tornar upp sig.... typ.

Och jag vet nu att många tänker "hon har väl en sambo" - och självklart gör han massor i vårt hem! Men stressen lever ändå inuti mig, att jag på nåt sätt skulle vara ytterst ansvarig för hemmet. Jag är van vid den rollen och gillar den rätt mycket faktiskt, men bara när jag har ork och tid till den! Så nu när mina gamla vanor blir uppfuckade så blir allt kaos i mitt huvud. Inget blir planerat så noga som jag vill att det ska bli och då blir jag liksom likgiltig istället och skiter i allt. Alternativt sur och arg när jag känner att jag inte har kontrollen på saker i mitt liv längre.


Utöver hemarbetet så är det ju andra saker som man också vill orka, som att träna och träffa vänner (och blogga förstås!). Men även där försöker jag släppa det dåliga samvetet och vara good enough. Jag försöker köra 1-2 spinningpass i veckan och kanske lite yoga. Dock mycket mindre yoga nu när livet rullar på fortare, trots att jag vet att jag verkligen skulle må bra av att ta mig den tiden just därför!
Att planera maten så stenhårt som jag gjort innan har jag också fått släppa lite, jag orkar inte engagera mig på samma sätt och leta låga priser. Det får bli som det blir, ibland dyrare alternativ och sämre halvfabrikat. Och vännerna får jag hoppas finns kvar de dagar jag faktiskt orkar ses.

Jag hoppas ju såklart att jag i framtiden känner att jag lyckas få ihop alla delar av vardagen tillsammans med ett jobb (även om jag nog aldrig vill jobba heltid, jag värdesätter min frihet mer!). Men jag behöver träna på balansen, den jädra balansen alltså... Hur svårt ska det va??


Om tre veckor går jag på två månaders sommarlov och kommer njuta av den tillfälliga friheten i alla fall. Fast samtidigt vill jag stanna för alltid på min praktik för att företaget och kollegorna är så himla bra...
Jaja, that's life. Får trösta mig med att jag kanske hinner ifatt mig själv i sommar!


Ta det nu lugnt i solen (det ska jag göra) så kommer nästa inlägg när jag har tiden!

BESÖK TVÅ i VALPHIMLEN ☾✰

2018-05-29 09:39
Från dearlizette


Min drömmiga julklapp med kennelbesök fick en del 2 och jag är så happyclappy! Jag hade ju tjatat så om att allt jag ville göra när jag mådde som sämst och hade både ångest och depression var att gosa med valpar. Få massor av ovillkorlig kärlek och mys och få tänka på annat. Det var som om kroppen försökte tala om för mig att var precis det den behövde, för jag längtade något enormt. Och ett tag efter jul kom vi iväg till en kennel utanför stan för första gången .
Nu var jag och Fotografen var där för ett tag sen igen. Innan sommarvärmen slog till, därav vinterkläderna haha! Vi ick hälsa på en ny kull med valpar som då hade bara 1 vecka kvar på kenneln innan de var redo att åka till sina nya hem. Lyllos, de nya ägarna alltså!

Det var fullt ös i valphagen kan jag lova, man fick hålla i både håret och skosnörena för inget undgick deras nyfikna (och vassa) små tänder. Men det var såååå underbart mysigt med varma pälsar överallt, nosar som ville pussas och ibland ett litet gläfs för att nån brorsa lekte för hårdhänt.

Ååååh, jag är tio gånger mer valpsjuk än bebissjuk kan jag säga....

Haha, kaoset! En klättrade på ryggen, en bet i skon och två somnade precis jämte! Så härliga små fluffbollar ☁ Om ni undrar, så finns det inget mer ångestdämpande och lugnande än att hänga i ett hav av gosiga valpar. Jag rekommenderar det mer än terapi, för du glömmer helt av dig själv och hur du mår med dem runt dig.

Minns ni förresten Hilda som var liten sist vi var där? Nu var hon stora tjejen, men precis lika snäll och fin fortfarande. Kennelägarinnan ska behålla henne hos sig, så vem vet, jag kanske får se henne igen. Jag blev ju kär i henne vid första klappen typ