RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-10 00:15:35

MIKAELA GARROZ

Clotymikaela blogg på Nouw

MIN TRÄNING

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

När du springer hur ofta/länge springer du då?

Svar: Jag älskar att köra intervaller och då brukar jag värma upp/jogga i 10 min. Sen kör jag intervaller i 5-10 min, i intervaller av 30-45s. Varierar med att köra backintervaller och varierar i hastigheten också. Efter det varvar jag ner med att jogga i 5-10 min. Så sammanlagt blir det ca 25-30 min. Detta gör jag oftast på löpband. Har börjat springa ute nu och då springer jag bara på i 20 min typ eller varierar med intervaller då och då.

Har haft ont i benhinnorna så har börjat varva med crosstrainer istället, kör 30 min ungefär då.

Sen kör jag ju självklart styrka, men oftast med min egna kroppsvikt. Sit-ups, armhävningar, planka, sidplanka, kissande hunden, rygglyft, benlyft, ja allt sånt där. Finns inget bättre än att känna sig stark. Jag fokuserar egentligen bara på att känna mig uppvärmd så att jag inte skadar mig och så att jag kan stretcha ordentligt efteråt, glöm aldrig att stretcha!! Vill verkligen inte tappa min smidighet och styrka jag fått av dansen så försöker träna och stretcha varje dag. Och YOGA! Trust the yoga. Nu har jag inte kört det på ett tag men det är inte bara ett komplement till träning utan till hela livet. Jag märker sådan står skillnad på min mentalitet och energi när jag kör regelbunden yoga och när jag inte gör det. Tycker det är lättare att gå på pass än att köra ensam hemma. Men det finns bra på Youtube. Just nu har jag salsa och bachata de dagarna min favoritpass på Yogahuset är, så det får bli nästa termin! Längtar.
Längtar också efter att köra träningspass ute i solen. Sommaren, hurry up!

RECEPT: VEGANSK BLOMKÅLSPIZZA, SÖTPOTATIS FRIES & GRÖNKÅLSCHIPS

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

SÖTPOTATIS FRIES:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär sötpotatis i stavar och lägg på en plåt
3. Häll över olivolja, salt, peppar och majsstärkelse
4. lämna mitt i ugnen 20-30min, sista 10min brukar jag flytta upp plåten.

GRÖNKÅLSCHIPS:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Lägg grönkålen på en plåt o ringla över massa olivolja, salt & peppar
3. Lämna mitt i ugnen ca 10min
4. Ett tips är att hälla på lite citronjuice för ett bättre vitaminupptag av kroppen!

BLOMKÅLSPIZZA:

Du behöver:

500g blomkål
2dl mandelmjöl
2msk linfrön + 6msk vatten
2tsk oregano
Salt & peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Mixa blomkål
3. Koka upp vatten och låt blomkålen sjuda i 5min, krama sedan ur all vätska
4. Ställ sedan in i frysen i 10min
5. Blanda linfröna och vattnet och låt fröna svälla
6. Ta ut blomkålen och blanda med resten av ingredienserna.
7. Låt stå i ugnen 30min, sista 15min ta ut bottnen och toppa med tomatsås, ex. champinjoner, tomat, paprika, basilika, ställ sedan in i ugnen igen.

min favoritfrukost

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

Koka upp och blanda 1 dl havregryn & 2 dl vatten. Häll på havre eller mandelmjölk och massa gott. Klart, här är min favoritfrulle. Nyttigt, veganskt, proteiner och fibrer. I love it. Och juste, det viktigaste, massa kanel!! Går att göra massa med havregryn. Man kan baka med det, mixa det till mjöl och ha det i hemmagjorda ansiktsmasker. Brukar blanda havregryn, honung, kakao & ägg. Huden blir så fräsch. TipsTipsTips.

RECEPT: VEGANSK WOK MED TOFU

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

Tyvärr kör jag på en liten rutin att jag lagar något asgott och äter det resten av veckan tills jag tröttnar. Men denna wok var otroligt god. Ska vänta med att göra den ett tag för har såklart tröttnat haha. Det najsiga med denna maträtt är att man kan passa på att slänga in grönsaker som börjar bli gamla och variera den mycket. Jag åt med ris men skulle vilja testa med nudlar! Receptet är superenkelt också.

1. Börja med att ta fram och skära valfria grönsaker i bitar. Jag använde mig färdig fryst wok-mix, salladslök, färska champinjoner, färsk broccoli & morötter
2. Lägg sedan i grönsakerna i en djup stekpanna, stek i kokosolja eller annan olja. Detta tog sin lilla tid då jag hade i massa.
3. Jag la sedan i Tofu efter ett tag. Stek tills allt är varmt och tillagat.
4. Blanda ihop 0,5dl soja, 1 tsk sambal, 1msk ingefära och 1 vitlök o blanda i grönsakerna strax innan de är klara. Smaka av och se om det behövs mer kryddor eller så.
5. Rosta sesamfrön och häll på toppen! Klart✔️

QUEL JOUR

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

Moderna muséet / Bonnies trappor ;9

Jag är så tröttrötttrött. Riktigt måndagstrött. Livet har kommit emellan, det vill säga, ett hav av skoluppgifter. Känns det som iallafall. Lite minus faktiskt. Ett annat minus är mitt satans knä som aldrig vill bli bra. Har löparknä, va e de då? Bara en överbelastningsskada men ibland får jag så ont att jag knappt kan gå. Vill gråta, för jag älskar att springa och hoppa och dansa o allt sånt. Men, ska inte klaga. På torsdag ska jag till sjukgymnasten. Solen skiner i sitt lilla hörn ändå. Veckan får gärna gå snabbt. Vill bara ha valborgshelgen nu. Livet sätter sån fart efter den helgen känns det alltid som. Poff, och helt plötsligt står man mitt i den där stunden man längtat till, och lika snabbt tar den slut. Man önskar det fanns en fjärrkontroll. Men, men, mina ögonlock väger flera ton så, Godnatt allihopa!

HOW TO DO A PERFECT GREEN SMOOTHIE!!

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

Ni vet när en smoothie är sådär len och perfekt balanserad i sin lätt syrliga och söta smak? Den bara snurrar runt sådär vackert i mixern. Mmm det var denna smoothie. Och hemligheten bakom att få den krämig och len (rätta mig om jag har fel) är banan och avokado.

Jag hade i:
1/2 banan
1/2 avokado
1 dl mango
1 tsk spirulina pulver
1-2 cm ingefära
Lite gurka
En näve spenat
Lite vatten

Toppade sedan med maaaassa kokos & granola. Drack och åt upp den snabbt kan jag säga. Att ha i grönsaker i smoothies och speciellt spenat är ett perfekt sätt att få i sig sina greens, det smakar inte ens något så man ska inte vara rädd. Spirulina är så bra att till och med NASA föreslog det som ett primärt livsmedel för rymdresor. Detta är alltså en alg i pulverform som klassas som "superfood", det innehåller otroligt mycket bra som järn, kalcium, zink, en mängd vitaminer och TRE GGR SÅ MYCKET PROTEIN SOM NÖTKÖTT. En liten alg liksom, och folk går runt och säger att man inte får i sig protein som vegetarian eller vegan. Läs på, just saying. Själva pulvret smakar inte så gott tycker jag, men man har bara i 1-2tsk vilket gör att det inte ens smakar något i smoothien. Hittas på ICA dessutom!



VARDAGSLYX

2019-10-10 00:03
Från Clotymikaela

I måndags var jag, Josefin och Kristina så ambitiösa att vi drog en liten frukost hos Kristina. Kändes som att vi var på Bali när solen lyste så starkt och med alla färska frukter, avokadomackor och soyayoghurt med vaniljsmak (så god!!), Men riktigt mysigt var det att dra igenom helgens skvaller över en frukost.

Recept: grönsaker i ugn & rödbetssmör (veganskt)

2019-10-10 00:02
Från Clotymikaela

Du behöver:
1 sötpotatis
2 aubergine
1 röd paprika
Bladspenat
Olivolja
Salt
Paprikapulver

Skär alla grönsaker i fyrkanter, lägg på en plåt och häll över olivolja och krydda med salt & paprika pulver.

Låt stå i ugnen i 20-30min, 250 grader. Strö sedan över bladspenat.

Ingen har nog missat att spenat är en av de nyttigaste gröna bladen som finns, det innehåller bra mängder av de vitaminer och mineraler man behöver dagligen.



Du behöver:
400g kokta rödbetor
1 paket vita bönor
1 paket kikärtor (man kan änvända vilka bönor man vill)
2 pressade vitlöksklyftor
1-2msk olivolja
Salt
Citronpeppar
Limejuice

Mixa allt i en matberedare och krydda efter smak:

Detta är ett perfekt pålägg på mackor eller som dipp till morotsstavar och i sallader. Både proteinrikt och så finns det forskning som visar på att rödbetor är bra för uthålligheten när man tränar.



Recept: Tofu med jordnötssås & sjögräsnudlar #Vegan

2019-10-10 00:00
Från Clotymikaela

Detta var min middag i fredags. Receptet var lite inspirerat av Bonnyrebecca, min favvo youtuber! Det viktigaste i denna rätt är helt klart jordnötssåsen. Men det var superenkelt att laga och supergott! Vegansk mat är för det mesta fastfood men nyttigt, kan det bli bättre? Se recept nedan. #vegan

Du behöver:

Naturell tofu
Valfria nudlar
Grönkål
Haricot verts
Mungböngroddar

Till såsen behöver du;
1/2 burk kokosmjölk
1 msk jordnötssmör
Curry
Garam masala
Spiskummin

1. Blanda ihop allt ordentligt, smaka av kryddorna, och värm sedan upp i en stekpanna tills såsen tjocknat lite. Häll sedan över såsen i en skål.
2. Skär sedan tofun i små filéer och stek i stekpannan tills de fått yta.
3. Jag använde mig av sjögräsnudlar som jag kokade i ca 5 min i grönsaksbuljong.
4. Förbered grönkålen på valfritt sätt. Jag brukar lägga min i kokande vatten.
5. Lägg sedan upp allt på en tallrik och häll på såsen och toppa med haricot verts & mungböngroddar!

Sjögränsnudlarna var lite roliga måste jag säga. När de är "råa" ligger dom helt ihoptryckta och är mjuka men krsipiga och smakar ingenting så därför valde jag att koka dom. Dom är gjorda av vatten och tång och innehåller många mineraler inkl. jod, really good.

Mungböngroddarna Innehåller fibrer, C-vitamin, D-vitamin, vitamin B17, folat, järn, zink och kalcium. Also really good ;)!

GREEN SMOOTHIEBOWL

2019-10-10 00:00
Från Clotymikaela

Dag 1 på sommarlovet 2017. Det började riktigt bra kan jag säga er! Idag ska jag åka till Sthlm med Ella och kolla på Kungliga Balettskolans vårföreställning!! Är så taggad på att se och träffa mina saknade vänner.

Det bästa som finns är att äta frukost i lugn och ro. Denna inte alltför komplicerade smoothiebowl gjordes på:
1 banan
ca 1dl Fryst mango
1 äpple
1 apelsin
En näve spenat
1 tsk vetegräspulver
Lite mandelmjölk

Kan ha glömt eller skrivit fel på något, slänger i lite vad som helst när jag gör smoothies. Men det kan aldrig gå fel med frukt, det är ju guds gåva till jorden.