RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-03 22:11:16

Mixedlife blogg

Mixedlife blogg på Nouw

Det går mot höst

2019-08-03 12:00
Från Mixedlife

Hela sommaren är förbi och vad har jag gjort?
Vi har varit ute en hel del med mercuryn, varit till summermeet, varit på bilutställning med checkern (vann pris för bästa pilsnerbil), vi har varit på semester på Öland i cirka en vecka, börjat vlogga, kollat ödehus, åkt på roadtrips, varit i Jönköping på hotell och dansat ute i pyjamas och tofflor, köpt en Imperial 57’a, jobbat, badat, solat och allt vad sommaren innehåller.

Nu börjar det vankas höst. På måndag börjar Bella i förskoleklass. KLASS. Hon börjar alltså SKOLAN. Ursäkta, men vart tog tiden vägen?

Och Elvira börjar i förskolan på måndag, inskolning igen. Hon har gjort en inskolning innan sommaren men sen blev det sommarlov, så hoppas denna inskolning går lika smärtfritt!

Imperialen är redan ivägkörd till mina föräldrars gård där den ska stå på vintervila, Mercuryn får rulla ett tag till och Checkern likaså. Tänkte försöka slänga i nån form av ljud i den nu i höst också.

Bästa köpen denna sommaren har faktiskt varit Imperialen och en LP-spelare & ett gäng LP-skivor. Det spelas på bra hemma just nu med The Boppers och Elvis Presley, wiho!

Här kommer ett gäng bilder på hur sommaren varit:

Underbar helg

2019-05-12 21:51
Från Mixedlife

I fredags började helgen med jobb och avslutade kvällen med tacos tillsammans med gänget. I lördags var det dags för jobb igen, blev upphämtad av gänget i Mercuryn sen rullade vi emot Lindesberg på cruising. Idag var det jobbdags igen, sen åkte vi ner mot Askersund och åt på ”En Trappa Upp” och det var otroligt god mat!

Nu ska jag kolla ett avsnitt på en ny serie vi börjat kolla på, sen sova. Imorgon är det dags för operation.

Sommarfeelings

2019-04-24 12:15
Från Mixedlife

Elmia som är startskottet på säsongen är nu över, vi var ner dit med Mercuryn men kom bara till parkeringen. Åkte runt lite i Jönköping och hamnade på A6, men drog därifrån rätt snabbt. En riktigt grym dag som slutade med en rejäl smäll på armen (mitt egna fel) och fick ett fint blåmärke. Det gör ont än idag, 4 dagar senare. Riktigt grymt gäng som åkte ner, och grymt kul hade vi. Har gjort rätt mycket saker sista tiden som jag inte uppdaterat er om, men jag ska bli bättre.

Igår fick barnen för första gången i år bada utomhus i baljan, på inglasade altanen som är rätt varm. Vilket dem tyckte var härligt tills Elvira tröttnade.

Bra flow

2019-03-12 08:23
Från Mixedlife

Haha läste precis sista inlägget, lät ju som jag drack mig redlös? Men nej, jag var relativt nykter den kvällen.

Iallafall, sen dess har det inte hänt så mycket. Jag har jobbat, pluggat & gymmat. Just nu sitter jag på jobbet igen men har några minuter över.

Förra helgen hade Elvira mammahelg, så hon var hos oss och gud vad jag saknar henne. Just nu är ju Marcus pappaledig och jag jobbar, så Elvira bor tillfälligt hos honom sen träffar jag henne varannan dag och hon är hos mig så fort jag är ledig + varannan helg. Men alltså, Bella har alltid bott hos mig så det är en jättekonstig känsla av att Elvira är hos sin pappa mestadels, man kanske vänjer sig.

Juste, jag har börjat träna upp min rygg igen. Jag var på röntgen förra veckan men det ända sjuksköterskan råkade säga var att det inte såg bra ut, mer än så kunde dom inte säga för det var inte deras specialistområde. Svaren kommer om 2 veckor ungefär. Så jag började ju gå en timme om dagen för några veckor sen och nu har jag tagit mig upp på ett löpband och går PW och småjoggar till och från för att stärka ryggen. Efter första gympasset trodde jag att ryggen skulle gå av, men det blev bättre efter några dagar. Jag har ju också min tensapparat jag ska hämta ut så fort jag får tid över.

Raggarbil och shots

2019-03-03 15:21
Från Mixedlife

Igår kväll så åkte vi ut med Mercuryn som planerat, shottade en del trots att jag inte skulle. Drack en del grogg och sådär, men slutade dricka vid 00 eftersom jag skulle upp till jobbet idag. Igår kom det folk från höger och vänster som åkte med och man träffade på många nya bekantskaper. Vi hade iallafall grymt kul trots lite krångel med ljudet som brann, men det löste sig med ett nytt slutsteg.

Idag jobbar jag, har det rätt lugnt idag så det är skönt. Ikväll blir det bio och dejt!

jobbelijobb

2019-03-02 00:24
Från Mixedlife

Imorse så var jag iväg till sjukgymnasten som sa att musklerna känns mycket bättre nu när jag börjat gå 1h om dagen, vilket känns otroligt bra att höra efter all skit. Sen åkte jag till exet och träffade vår dotter, åkte och tvättade bilen och lite sådär. En lugn dag på rull, hämtade även nya däck till Mercuryn.

Ikväll jobbade jag 18-22 & sen jobbar jag 10-18 både lördag och söndag, så det blir nog en halvlugn helg.

Just nu sitter jag i bilen med pojkvännen och en av mina bästavänner, Sarah. Vi är påväg hem och jag ska sova eftersom jag jobbar imorgon, imorgon kväll ska vi ut med en av våra jänkare, mercuryn får rulla.

Fick förövrigt grymt bra besked idag angående Checkern och går allt enligt planen nu så blir den förhoppningsvis reggad mycket tidigare än det var tänkt från början. Håll tummarna!

Ikväll har vi inte gjort så mycket, barnen är på pappahelg och vi har varit till Subway och sen kikat runt lite i stan.

En nystart

2019-02-28 13:17
Från Mixedlife

Alltså det har hänt så sjukt mycket och nu behöver jag skriva av mig lite. Vi kan börja vid flytten. Jag och Marcus gick isär precis innan flytten, så jag och barnen flyttade till huset ensamma. Det var otroligt tufft och jag har mått otroligt dåligt under en längre period, jag mår fortfarande inte helt bra men jag är okej. Jag repar mig, det vet jag. Jag har otroligt fina vänner och en otroligt fin och stöttande familj vid min sida, jag älskar er. Men iallafall, nu har jag bott här ett par månader. Jag har träffat någon ny och jag har börjat se ljuset i en tunnel. I övrigt har det inte hänt jättemycket, eller jo, men det står still i huvudet.

Checkern har fått huvudbromscylindern fixad med dubbla synglas inför registreringsbesiktningen, nu är det "bara" se till att den får soppa ifrån tanken, pilla bort toningen ifrån framlyktorna, lufta bromsarna och skicka efter lite pappersarbete kvar. Planen var först att den skulle bli svenskreggad nu i Mars, men jag har börjat inse att jag hinner inte just nu. Jag sitter på min sista dag som föräldraledig och sen börjar jag jobba. Jag jobbar hela helgen och på mina lediga dagar så ska jag träffa Elvira och därför får bilen vänta tills i April om jag inte hinner klart innan. Jag vill inte sätta någon enorm press på mig själv gällande den för då blir jag bara stressad och irriterad när det inte går i den takt jag tänkt mig.

Just nu så pluggar jag distans på 100% och har faktiskt ett stort prov imorgon som jag behöver plugga till, sen är det ju jobbet. Jag har jobbat ett par dagar i Februari, och allt känns superbra. Så nu jobbar jag återigen som personlig assistent och hoppas den här känslan håller i sig, för just nu känns det bra.

Barnen växer så det knakar, Bella pratar mycket om att hon vill ha läppglans och lite snyggare kläder på förskolan och sånt där. Alltså hon blir 6år i April, hur sjukt?! Elvira är nu 8,5 månad vilket också är helt sinnes, hon föddes ju typ igår? Gud vad mina töser växer fort, får åldersnoja trots att jag bara är 23.

Jag fick väldigt jobbiga besked om att jag har grova cellförändringar i början av Januari och fick göra en till undersökning där förändringarna bekräftades. Nu väntar jag på operation och jag vet inte när den kommer att ske, men nu i vår iallafall. Och har börjat få lite panik, okej väldigt mycket panik. Det är också anledningen att jag inte mått så bra sista tiden för jag är så jäkla rädd. Jag är så jäkla rädd för cancer och att det ska hunnit utvecklas till det.

Jag försöker nu att inte ta min kropp för givet och har börjat äta bättre och nu under en period har jag börjat gå cirka 1h om dagen för att stärka min rygg som jag också har extrema problem med, jag ska också på röntgen nästa vecka för ryggen. Jag satt faktiskt nyss och beställde ett par joggingskor, två par träningstights, en vattenflaska och ett pannband för det blir lätt lite kyligt om öronen nu innan värmen kommit igång, även fast det är riktigt behagligt ute många stunder.

Jag vet inte vad mer jag ska berätta, detta är nog det rakt av ärligaste och mest personliga inlägg hittills.


Kram & ta hand om varandra.

D O P Izabella

2018-09-24 14:10
Från Mixedlife

I lördags hade vi ett väldigt litet, men mysigt dop för Izabella. Bella är ju 5år, så hon är lite äldre än ”genomsnittet” och hon tyckte det var såå kul! Speciellt att träffa farmor, farbror, pappa & plastmamma thess + deras lilla Emilia som är Bellas andra lillasyster. Bilderna är fotade utav hennes farmor, Ulrika Örjas och hennes fotosida hittar ni här: Fotograferna Örjas

Min syster och hennes barn var också där, även Michelles dotter Lovisa. Och självklart Marcus och mina föräldrar.

Tusen tack till alla som kom, nu ska jag planera om till Elviras dop också

A U T U M N

2018-09-18 14:07
Från Mixedlife

Nu är hösten här! Jag är en av dom som faktiskt tycker om hösten riktigt bra. Det blir lite kyligare ute och man får använda massa mysiga, stickade tröjor och tända massa ljus. Varm choklad och en bra bok/ljudbok. Gud så härligt! Längtar tills vi flyttar till huset och kunna tända en brasa på kvällskvisten också!

Häromdagen var Marcus mamma förbi här och då fick jag en sjukt fin ljuslykta med ett ljus som var batteridrivet. Jag tycker ju inte om vanliga ljus för jag är så himla rädd att det ska börja brinna. Så det var perfekt! Och en växt som jag önskat mig länge, jag vill ju ha lite större växter också och inte bara ”fönsterväxter”, så jag är otroligt glad över mina presenter!

Just nu ligger jag och barnen sjuka i förkylning. Izabella blev hes igår kväll och snorig, jag vaknade imorse och var genomförkyld och Elvira har nu sovit i två timmar istället för sina vanliga 30-40 minutrar plus att hon är lite varm & snorig. Så himla trist att vara sjuka. Bella har legat på soffan och vilat/kollat film halva dagens medans jag har försökt plugga, städa huset och tagit hand om en jättemammig Elvira. Vi kämpar på!

Strax ska jag göra iordning lite mellis till Bella och se ifall hon vill äta lite, sen hänga tvätten som strax är klar.

En liten video

2018-09-16 20:01
Från Mixedlife

Filmade ju en del igår, klippte ihop en bit lite snabbt imorse samtidigt som jag gick runt och vaggade bebis. Den längre versionen kommer om några dagar, håll ut!