RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-19 09:13:25

Victoria Englund

victoriaen blogg på Nouw

något typ av porträtt

2019-02-23 13:07
Från victoriaen

Bali next

2018-12-07 16:00
Från victoriaen

Hej hopp, denna person åker till Bali idag och är aningen exalterad. Tack och hej

Cebu och Bohol

2018-12-06 02:29
Från victoriaen

Har ju även hunnit med en resa till bestående av vistelse till två öar: Cebu och Bohol. Började med att ta flyget ner till Cebu City och senare en bussresa till staden Moalboal. Bussresor i Filippinerna är aldrig kul helt ärligt. Dom kör som galningar, vägarna slingrar sig upp och ner längst berg, det är inte på tal om säkerhet; inget säkerhetsbälte och bussarna packas totalt fulla (dvs inte baserat på antal sittplatser utan så många man kan klämma in i bussens utrymme). Men det gick förvånansvärt smidigt ändå måste jag säga.

4 timmar senare befann jag mig i Moalboal som är ett litet och mysigt dykparadis. Paradoxalt då jag inte dyker haha. Men funkade utmärkt för snorkling också. Var fantastiska sardinstim precis vid stranden vid hostelet.

Jag bodde på ett väldigt socialt och mysigt hostel där jag direkt träffade på jättemånga människor att hänga med. Var lite smått nervös att åka iväg ensam men det har inte varit några som helst problem. Kände mig inte ensam en enda stud pga alltid omringad av trevligt folk.


Hursom, visade det sig att dom jag delade rum med var superhärliga så vi hängde tillsammans i princip hela vistelsen i Moalboal. Vi åkte bland annat på något som heter canyonneering i vattenfallet Kawasana falls. Det var bland det roligaste jag har gjort. Det är en blandning av hike, simning och att hoppa från klippor. Jag som är aningen högrrädd utmande verkligen dessa rädslor då jag hoppade från en klippa på cirka 10 meter. Blev lite stolt trotsallt.

Dagen efter var jag helt slutkörd, träningvärk i hela kroppen. Var väldigt krävande faktiskt. Så den dagen spenderades på stranden med en holländsk tjej jag umgicks mycket med.


Sedan var det dags för ny ö- Bohol. Detta betydde bussresa tillbaks till Cebu City och sedan färja. Gick förvånansvärt smidigt men man får vara inställd på att resorna mellan ö-grupper tar cirka en dag. Kom iallafall på kvällen och checkade in på mitt hostel och däckade snabbt därefter.


Under min vistelse på Bohol hann jag med en dag att upptäcka ön på land. Var lite sämre väder denna dag så det lämpade sig inte med strandhäng men inte gjorde det så mycket då det finns externt mycket annat att hitta på. Så jag åkte till Chocolate Hills vilket var fanatiskt, sjuk miljö. Jag hann se miniapor, såkallade spökdjur som typ enbart finns på denna ö.


I Bohol träffade jag en svensk tjej, lite kul att få prata svenska då jag inte gjort det på hela min vistelese i Filippinerna. Hon tog med mig till ett fett inspo frukostställe. Åt sjukaste smoothiebowlen och drack gott kaffe för en gångs skull.


Sista heldagen tog jag mig ut på island-hopping. Det var fantastiskt. Gick upp tidigt som satan, innan soluppgången för att bege mig mot båtturen. Anledningen för att dessa turer börjar så tidigt är för att öka chansen att få se delfiner. OCH det gjorde vi. Så häftig känsla när de simmar med båten och framförallt att de är fria i sitt naturliga habitat.


Vi besökta två olika öar eller ja en var en obefintlig sand bar haha.. Vi hade yrkats timea in högvattnet så den ön var under vatten när vi var där. Men gick fortfarande bra att stå där, vattnet täckte typ bara upp till vaderna. På denna sand bar fanns det flera matstånd. Jag åt friterad banan vilket är en favorit. Det var en pojke som ville få mig att prova en sjöborre. Tack men nej tack typ.


Sista dagen kom även mina kompanjoner jag träffade i Moalboal till samma hostel som mig på Bohol. Så kul att återförenas och blev en grym sista kväll för min resa. Hostelet vi bodde på var toppen och hade jättebra umgängesytor och kvällsdrinkar. Så vi spelade spel, gav oss sedan ut på middag med typ alla på hostelet och sedan sluta kvällen sent.


Fältstudier

2018-12-05 10:00
Från victoriaen

Lovar att jag även pluggar här nere. Pluggar något otroligt mycket faktiskt, speciellt när jag är i Manila. Men det är så intressant och jag brinner verkligen för denna uppsats och organisationens arbete så det är väldigt överkomligt. Har aldrig lagt ned såhär mycket kraft och engagemang i ett arbete.

För ett par veckor sen åkte jag ut på besök till en av de urban poor community, i Victory Heights, som min organisation har jobbat med. Vilken upplevelse och perspektiv man får på livet.


Jag fick besöka ett flertal hushåll och kvinnorna som bodde där. Victory Heights är som en kåkstad kan man säga där främst kvinnor och barnen blir utsatta. Dom har även blivit väldigt utsatta för utomrättsliga mord av staten främst på grund av presidentens “drog kampanj” som rättfärdigar mord på misstänkta drogmissbrukare och langare. Svårt att ta in att det händer här i Filippinerna, flera tusentals oskyldiga människor har blivit dödade och främst är de den fattiga befolkningen som blir utsatta.


Var iallafall väldigt givande att få åka ut och se hur min organisations arbete har gått till i praktiken och påverkat kvinnors situation i denna stadsdel. Och att också få se hur informations och kommunikations teknologi kan ha en så positiv påverkan på utvecklingsprojekt.

Ska inte nörda ner mig i vad organisationen jobbar med mer konkret. Tror jag tycker det är mer intressant än vad ni gör och kan skriva om det i en evighet

El Nido, Palawan

2018-12-04 09:24
Från victoriaen

Hej igen! Ett tag sen, jag lever, mår fantastiskt bra faktiskt. Det är något med att när man skriver c-uppsats som dödar all ens kreativitet vad gäller att skriva utanför det sammanhanget. Har varken ork för att läsa eller skriva på min fritid då detta är det enda jag gör under dagarna.

Men nu gör vi ett försök iallafall, vill ju trotsallt dokumentära min vistelse här. Är ju klyschigt nog en resa för livet. Förra veckan åkte jag iväg på min andra resa här i Filippinerna. Det passade utmärkt då jag princip är klar med mina intervjuer och observationer i organisationen så jag kunde plugga från annan plats utan problem.


Hursom, denna gång tog jag mig till ön Palawan där jag spenderade metadels av min tid i staden El Nido. Och det var helt jävla fantastiskt. Jag mötte upp med en svensk tjej på plats, Louise, som också reste själv så vi spenderade vår tid tillsammans i El Nido. Väldigt kul!


Jag var på flera båtturer vilket är cirka det bästa jag varit med om. Har aldrig åskådat så vacker naturligt, var typ svårt att ta in.


Båtturerna innehöll stop vid stränder, laguner och helt otroliga snorklingsplatser. Har aldrig tidigare riktigt fattat grejen med att snorkla. Men det var helt klart baserat på att jag aldrig gjort det på en plats som här i Filippinerna. Jag flöt runt i minst en timme och bara försökte ta in hur vackert det var med alla fiskar och korallrev. Går inte att förklara med ord och kunde tyvärr inte dokumentera det då jag inte har en vattentät kamera.


Lyckades även hitta världens finaste plats, ett hotell som låg högt uppe bland bergen vilket skapade en sjuk utsikt. Vi bodde inte där men jag spenderade en del tid där ändå pga extremt bra plugg location, väldigt god mat och yoga lektioner till solnedgången.

Nu är jag tillbaka i Manila iallafall. Känns alltid lite tråkigt att komma tillbaka till Manila. Don’t get me wrong har verkligen börjat gilla denna stad men det är som en hat-kärlek kan man säga. På ett sätt älskar jag hur genuint det är och att jag har mina kära kanadensare här som jag uppskattar så mycket att hänga med. Men på samma gång gör hysterin mig utmattad. Ständig trafik, aldrig tyst och sticker alltid ut.

​Ett control freak på resande fot

2018-10-26 14:11
Från victoriaen

Long time no see. Känns som ett ypperligt tillfälle att börja skriva här för jag är ju ändå i Filippinerna och det bör dokumenteras. Nu är det snart två veckor sen jag åkte hemifrån, sjukt hur snabbt det går. Känns som jag kom hit för någon dag sen. Samtidigt är jag helt fullpackad av nya intryck, har varit ganska överväldigande att vara här. Så mycket nytt, ny kultur och ständigt vara en outsider som sticker ut. Min trygghet ligger oftast i att få vara en i mängden, har inget behov av att stå i centrum, men den tryggheten försvinner en aning här då jag drar till mig väldigt mycket uppmärksamhet som utlänning. Tröttsamt men förståeligt. Men på ett konstigt sätt har jag känt mig totalt lost i vissa tillfällen men samtidigt väldigt rätt placerad. Tror det ligger något i min personlighet att jag älskar att hamna i nya sammanhang.

Men jag har det bra, otroligt givande att vara här. Trivs toppen på organisationen jag befinner mig på och så givande att få vara del av deras arbete. Försöker suga in allt som en svamp. Filippinerna är så intressant, deras historia och nuvarande situation. Det är en sak att läsa på om ett land men att faktiskt få vara där på plats och av befolkningen få en större förståelse för deras land är så givande.

Men inte ska man enbart sprida en förfinad bild; jag längtar hem, hem till min trygghet. Men det grämer mig inte så mycket eftersom att jag vet att det är rätt för mig att vara här samtidigt som att allt där hemma kommer finnas kvar när jag kommer hem. Och förmodligen vara bättre än någonsin.

Tror det är väldigt lyckosamt att jag har så mycket för mig, har liksom inte tid att känna efter och känna hemlängtan. Visst är det viktigt att stanna upp och ta in allt men ibland är det faktiskt skönt när allt rullar på i ett.

Garden lemons

2018-08-20 18:09
Från victoriaen

Kärleksbrev till regnet

2018-08-20 17:29
Från victoriaen

till systra mi

2018-08-06 23:09
Från victoriaen

trivs bra själv

2018-08-06 22:16
Från victoriaen

Släppa taget och falla

2018-07-12 18:19
Från victoriaen

Prints

2018-07-12 10:00
Från victoriaen

Fick hem mina tryckta prints förra veckan, alltid kul att få grafik i fysisk form. Tycker verkligen om dessa, ger mig en harmoni. Så nu känner jag mig lite extra inspirerad att skapa nytt.

Kika in min portfolio!!

2018-07-11 10:00
Från victoriaen

Har haft lite som projekt att bygga en portfolio online. Kika in den HÄR om du skulle vara nyfiken!

https://victoriaen.myportfolio.com/

Paris dag 1

2018-07-11 09:07
Från victoriaen

Hej! Här kommer ett gäng med Paris inlägg från min och Jossans resa, lite försenat men bättre än aldrig. När jag blev klar i skolan tog jag nattbussen till Paris vilket var ganska smidigt ändå. Sov bort mestadels av resan. Så på morgonkvisten vaknade jag upp till ett Paris. Tog mig sedan med tunnelbana till Montmatre där vi hyrt lägenhet.


På förmiddagen var jag solo och promenerade därför runt i området för att lokalisera mig. Förstod ganska direkt att jag lyckats göra en otrolig bokning i det perfekta området. Allt var så idylliskt. Försökte leva mig in i Amelie från Montmatre filmen medan jag traskade runt på smågatorna.


Men sen kom även Jossan. Bör ju tillägga att jag inte träffat henne på sååå länge. Det var också fantastiskt att mötas upp i Paris, inte sånt man gör varje dag. Vi köpte snabbt med oss picknick mat och en flarra vin till parken utanför Sacre Coeur som för övrigt var otroligt maffig.


Mot kvällen hängde vi en stund vid lägenheten på utegården som var så mysig. Notera att jag bär strumpor i mina birkenstocks, olaglig modemiss :) Vi tog oss sedan ut och hängde på några barer i området. Träffade två fransmän som gav oss så bra tips om vad vi skulle göra kommande dagar. Dom råkade dessutom vara supertrevliga så vi hängde med dom resten av kvällen innan vi begav oss hem.

Person man gillar en aning

2018-07-09 10:00
Från victoriaen

Utflykt till sommarstaden

2018-07-08 18:18
Från victoriaen

Hej!! Vilken toppen vecka det varit med sommarväder och utflykter. Början av veckan tog jag tåget ner till Skövde för att sedan hamna i mysiga Hjo. Så fort jag kom hem från Haag planerade jag och Vilma när och hur vi skulle ses och enades om att ett par dagar i Hjo hade varit dömysigt. Så, så blev det! Jag bodde första natten hos Vilma och vi spenderade första kvällen till att prata ikapp om la vida loca. Sånt som bara jag och Vilma kan prata om. Vi hade dessutom mysig middag med Alfred och Louise. Fulländad kväll tycker jag.


Dag två startades med dunderfrukost ute på terassen med ett otroligt sommarväder.


Men inte långt efter bar vi oss ut på utflykt till Djäknessundet. Tycker det ska bli en sommartradition att vi i konståkningsgänget åker dit. Det ligger utanför Karlsborg precis och är så otroligt vackert. Svensk natur samtidigt som det klara vattnet påminner om Medelhavet. Bästa kombon någonsin tycker jag.


Förutom att bada och sola hade vi med oss picknick. Jag var i mitt esse och njöt av att vara omgiven av så fina kompisar. En är ju bortskämd.


Louise laddade även upp för matchen. Och lite gos däremellan såklart.


Vi tog sedan ett stopp i Karlsborg för att se sista biten av matchen, vinst!!


Kvällen spenderades i hamnen i Hjo, så harmoniskt. Jag och Louise åt middag på restaurangen och blev sedan kvar halva natten och drack öl. Så mysigt.

Summering blir ju helt klart att jag är så tacksam för dessa människor och min tid i Tibro. Det har ju gett mig så otroligt mycket. Och att kunna komma ner såhär på en liten trip är otroligt. Vi har trots allt ett speciellt band som jag vill vårda väl. Fint var det!

Kär i min stad

2018-06-27 09:26
Från victoriaen

Har ju nog till och med glömt att uppdatera att jag flyttat hem till svensk mark numera. Efter en resa till Paris och Amsterdam med Josefine så var det dags för flytt hem. Känns lite lustigt ändå då jag byggt upp en helt ny tillvaro senaste halvåret som jag har trivts otroligt bra med. Men jag måste samtidigt säga hur skönt det är att vara hemma, var ändå redo för att flytta hem. Började känna mig lite klar i Haag, inte för att jag inte trivdes, verkligen inte, men var sugen på att komma tillbaka till livet här hemma. Är evigt tacksam för att jag har fått åka på utbyte och bo i Haag senaste halvåret, det har gett mig otroligt mycket. Men lika skönt är det ändå att komma hem till svensk sommar. Finns inget bättre. Blev tyvärr sjuk sista dagarna på resan och harvarit lite hängig när jag kom hem men nu är jag på fötterna igen. Därför passade jag på med tjejhäng på Skinnis häromdagen. Det var himla fint.


Ser ni hur fint?? Älskar Stockholm

En helg i Amsterdam med finbesök

2018-06-26 13:42
Från victoriaen

Hej hallå!! Mot slutet av min tid i Nederländerna fick jag finbesök av Hannes, så himla kul att han ville komma på besök. Vi valde att vara i Amsterdam ett par dagar och bodde på sunkigt hostel, tänker att det ingår lite.


Vi hann bland annat gå på Van Goug museet vilket jag hade kvar på min att-göra-lista i Amsterdam så det var himla kul. Museet var givetvis väldigt bra men på tok för över hypeat. Måste säga att de andra konstmuseerna jag varit på i Amsterdam har varit bättre. Men kul var det ändå och helt klart värt ett besök.


Vi hann även med en del parkhäng då vi borde precis i närheten av en park som jag såklart har glömt namnet på haha. Men det är ju cirka det bästa att sitta i park med mat och vin i pappersmuggar.


Det var ungefär det jag lyckades dokumentera i form av bilder. Ska försöka bli bättre att skriva här, som en alltid säger, men det är ju så fint att ha det livet samlat här.

lite skit

2018-06-21 11:43
Från victoriaen

Vill ge dig kraft

2018-05-17 13:19
Från victoriaen

Bryssel Baby

2018-05-16 11:07
Från victoriaen

Hej hallå!! Var på resande fot i helgen, närmare i Bryssel. Jag och Janne tog bussen dit, galet att en kan ta en busstur på 3 timmar och hamna i Bryssel?! Lyx, när jag bor i fasta Europa.


Och vilken toppenhelg det var. Gillade verkligen Bryssel. Tur med vädret hade vi också. Om jag ska summera resan blir det: öl, parkhäng och ost haha.


såhär kunde det bland annat se ut. Ser ni hur denna människa njuter???


Såhär fint var Bryssel :)


Kissande pojken i utklädnad, var mindre imponerad måste jag säga. Sjukt mycket turister och ja inte så intressant att åskåda.


Det visade sig att vi tajmat in Pride helgen. Så det var en pride parad och massor med glada och trevliga människor. Uppskattades!


Och juste, precis utanför vårt hostel pågick en skate tävling som typ omvandlades till fest/rave på kvällen. Lite otippat men oj så kul.


Ja, belgiska våfflor


Summan av kardemumman: mådde så fint verkligen och Bryssel är definitivt en stad att besöka.


Puss och kram

linjer till kroppar

2018-05-13 18:54
Från victoriaen

Kings night

2018-05-11 10:00
Från victoriaen

Har helt förträngt att uppdatera er om min Kings Night här i Haag. Det är en högtid då man firar kungen och alla är klädda i orange. Jag hade otroligt finbesök av Alex, min Chicago brorsa, och hans kompisar. Lite galet vart livet kan ta en, vem hade trott att jag skulle träffa Alex igen efter 3 år i Nederländerna??! Men oj så kul vi hade det. Dagen spenderades inne i stan för att visa dom runt lite. Jag anordnade sedan föris i min lägga. Var längesen jag hade så kul, tänk att jag fått så fina människor i mitt liv. Kvällen avslutades på Piip där jag dansade och skreksjöng hela natten. Blir varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på den kvällen för jag var så genuint glad

Fina dagar i Sverige

2018-05-10 21:08
Från victoriaen

Hej hallå! Shit vilken fantastisk vecka jag hade i Sverige. Var först en sväng i Örebro och sedan i Stockholm. Och äntligen fick jag träffa min soulmate Jossan igen. Shit vad en saknar henne, galet. Finns ingen jag kan vara så öppen med som med henne. Var ändå januari jag såg henne sist. Vi pratade non stop i timmar om allt vi behövde ta ikapp, typ kärlek, att vi känner oss så mycket starkare och stabilare och såklart mitt liv i Haag och hennes otroliga resa.


Hann även spendera mycket tid i Trånkis med familjen. Uppskattar så mycket att vara hemma med min familj, tror det har byggts upp i och med att jag flyttade hemifrån så tidigt. Träffade farmor gjorde jag också, världens finaste person. Oj vad jag saknat henne också, ser ju farmor som en nära vän haha. Sån fin relation. Och såklart, får ej glömmas, har klappat Morris supermycket.


Druckit vin, ätit plockmat och lyssnat på gamla klassiker med Jossan i hennes lägenhet. Vi drog oss sedan in till stan för att träffa upp Sylvester och Jakob. Hade inte träffat dom på typ ett år, galet, men allt var sig likt. Dom är så vettiga och genuina både två. Tycker om dom så!


Sist men absolut inte minst träffade jag denna. Min Nike <33 Jag besökte hennes nya lägenhet i Hornstull. Och shit, stod mållös länge. Optimala läggan. Ser ni balkongen liksom? När jag lyckats ta in lägenheten åt vi middag i form av thai takeaway. Nike var bakis och jag var trött så slutade med att vi sov ute på balkongen. Fint ändå

Linework

2018-05-06 18:19
Från victoriaen

Håll min hand

2018-05-06 17:36
Från victoriaen

Syster

2018-04-28 21:49
Från victoriaen

Vart tog sommaren vägen?

2018-04-25 10:11
Från victoriaen

Bilder från förra veckan när vi carpade sommarvädret galet mycket. Här på en av mina favoritställen i Haag, vi börjar bli stammisar där numera haha. Denna vecka är det grått och trist dessvärre men så är det. Hann verkligen ladda upp batterierna förra veckan av att vara i solen, oj vad en är äkta svensk som törstar sol konstant. Oh well. Imorgon får jag finbesök av Alex, min amerikanska brorsa?!?! Hur galet är inte det att han kommer hit till Haag. Vem kunde tro för tre år sen att nästa gång vi skulle ses skulle bli i Nederländerna. Kommer bli ett par fantastiska dagar med utgång imorgon här i Haag och sen firande av Kingsday i Amsterdam på fredag.

kropp, inget annat

2018-04-24 19:54
Från victoriaen