RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-08 16:32:48

Melie Lindberg Gullström

melielg blogg på Nouw

Brown, Black & Gold

2019-02-08 15:00
Från melielg

Dyon Anatomic träns - Equiline schabrak med E-logga - Bruno Delgrange sadel - Equiline loop huva med E-logga - Veredus Grand Slam senskydd - KEP hjälm - Equipe stigbyglar - Cavalleria Toscana kavaj - Ikonic Förbygel

Men alltså tror inte ni förstår hur kär jag är i denna outfit!! Älskar färgkombinationen brunt, svart och guld. Dessa saker står helt klart på min wish-list till min kommande häst

Presentation av hästarna

2019-02-07 13:12
Från melielg
Unique

Unique är ett swb sto född 2008 och hon är ca 170 cm i mankhöjd, e. Figaro R ue. Bellini. Tävlad 120 hoppning. Hon är en känslig dam med mycket nerv och energi, ingen enkel häst att rida men så himla underbar när man hittar knapparna. Unique rider jag jag 1-2 gånger i veckan och ibland mer. Rider mest dressyr på Unique och har bland annat varit med på träningar för Eva Holmgren två gånger, men ibland hoppar vi också. Till exempel så har vi hopptränat för A-tränaren Pontus Westergren och planen är att komma ut på någon Pay and Jump i framtiden.

Serupgårds Quartz

Klasse som han kallas är en valack född 2004, danskt varmblod e. Quidam's Rubin ue. Casir Ask och ca 165 cm i mankhöjd. Tävlad 135 hoppning. Han är världens goaste och har glimten i ögat. Pillar i allt han får tag på och älskar mat. Han är hur snäll som helst i ridningen och är väldigt rolig att rida då han är sjukt välriden och har en väldigt bra inställning till arbete. En grym läromästare helt enkelt! Klasse rider jag också 1-2 gånger i veckan och ibland mer. Vi tränar mest dressyr, men rider även ut och skuttar med honom då och då.

-

2019-02-05 16:17
Från melielg

Hej hörrni, det var ett bra tag sedan. Närmare 1,5 år (!!!) för att vara exakt. Jag började ju blogga på syskonryttare.blogg.se tillsammans med min syster när jag var 10 år och har sedan dess bloggat till och från fram till 2017. Saknar verkligen att blogga så nu tänkte jag försöka starta igång här igen.

Det har hänt så mycket sedan senast. Ni som följer min häst-instagram (meliehast) vet nog redan om det mesta, men tänkte ta upp några grejer som har hänt under dessa år för er som inte vet. Som ni vet så ägde jag en ponny vid namn Cursed Takeo, även kallad Teo. Den 2 januari 2018 hände det absolut värsta man kan tänka sig. Teo fick kolik och i samband med det även tarmvred. Några veckor tidigare hade han haft kolik också, den gången gick det bra men denna gång gick det så långt att vi fick ta ett beslut att ta bort honom. Det har gått över ett år nu men det gör fortfarande så ont när jag tänker på det.

Efter Teo's bortgång har jag ridit och hjälpt till med flera hästar, 8 stycken för att vara exakt. De två senaste hästarna jag började rida är Serupgårds Quartz (kallas Klasse) och Unique och det är även dom jag fortfarande rider och sköter om. De andra hästarna har flyttat till andra stall och städer så ni inte tror att jag blivit "kickad" från att rida dom ;) Men iallafall, Klasse och Unique är nog det bästa som har hänt mig det senaste året. Gillar båda två så himla mycket och dom har även världens underbaraste ägare som låter mig göra det mesta med dom. SÅ TACKSAM <3

Har även förlorat två andra familjemedlemmar utöver Teo. Rufus, min hund som vi ägt så länge jag kan minnas, fick vi ta bort i mars förra året. Han var 13 år och hade fått blåsljud på hjärtat och hade stundtals svårt att andas, så vi valde att ta bort honom så han inte skulle behöva lida. I början på detta året fick vi även ta bort Rex, min lilla b-ponny som vi ägt sedan 2011. Han var 21 år och fick en dag blåsljud på hjärtat. Man kunde höra hans hjärta tydligt när man stod bredvid honom och hans puls låg på över 80 i minuten. Hans hjärta hade inte klarat av en dag till så vi fick ta ut veterinär på en gång som fick ta bort honom. Det fanns inga andra alternativ och då han var 21 år så kändes det som det enda rätta.

Så för att sammanfatta denna tiden jag inte har bloggat så kan man säga att det har varit mycket tråkigt som har hänt. Men allt som har hänt har gjort mig så mycket starkare och klokare. Det känns som att mitt liv sakta mer säkert faller på plats och jag börjar veta vad jag vill med min framtid. Har många planer på G och det kommer hända mycket roliga saker under detta år och jag vill verkligen att ni ska få följa med på detta. Vi hörs!

Sweden Horse Show

2017-09-17 12:07
Från melielg

Gissa vilka som ska till SIHS 2017?! Fick ett ryck igår och köpte biljetter till mig och min syster. Vi kommer gå två dagar: På torsdagen går vi på kvällshowen som innehåller bl.a Stjärnstafett, Ride & Drive och Inomhusfälttävlan och på fredagen kommer vi gå på eftermiddagsshowen där det är mest hoppning! Dessutom är det Black Friday på mässan vilket jag är typ mest taggad inför.

Här är min shopping/önskelista på saker jag vill köpa på mässan Dock kommer jag säkert hinna ändra mig 100 gånger innan jag vet säkert vad jag vill ha, det är typiskt jag haha.

1. Hjälm

2. Schabrak

3. Pannband

4. Ridbyxor och tävlingsskjorta

Dagens träning + förklaring

2017-09-16 02:53
Från melielg

Först och främst vill jag förklara varför bloggen har stått stilla ett bra tag. För det första har jag varit ganska nere pga. "beskedet" om Teo's hovar. Nu kan han inte ens ridas eller någonting pga hovarna så nu går han mest och skrotar i hagen och har gjort det i snart 2 veckor. Och så kommer det säkert att fortsätta ett bra tag till. Sedan har jag satt sådan press på mig själv när det gäller bloggen. Har fått för mig att jag bara kan lägga ut intressanta, välskrivna och bra inlägg. Jag har skrivit flera inlägg på senaste tiden som sedan har hamnat i utkast för att de inte har varit "nog bra". Men nu är det slut på det. Jag bloggar enbart för att det är kul och det behöver inte alltid vara så perfekt!

Och nu till dagen i stallet. Mamma mockade och fixade foder medans jag var ute och tränade lydnad från marken med Teo. Han är VÄRLDENS mest matglada häst så jag bestämde mig att träna på att gå på gräs utan att han ska dra ner huvudet och att gå i stallgången utan att han drar med sig en tuss från någons höpåse. Hade med ett ridspö så han skulle bli mer uppmärksam och för att ha något att peta till honom med ifall han skulle dra iväg. Och shit vilken skillnad det blev efter det "passet". Hans fokus låg 100% på mig och inget annat. Kunde gå med helt löst grimskaft förbi höpåsarna och han brydde sig ett dugg. Kunde stå still på gräsmattan i minuter utan att han tog ner huvudet och åt eller blev rastlös och började trampa omkring. Han blev så harmonisk och lugn av att få jobba med huvudet på det sättet. När jag spolade av benen och tog av/på hans boots efter träningen så stod han för första gången som ett ljus i spolspiltan. Annars brukar han alltid gå omkring när man spolar benen och ta upp benen när jag håller på med bootsen. Så nu blir det träning från marken varje dag framöver. Sjukt kul att träning inte alltid behöver vara uppsuttet och extra kul när det går bra och hästen förstår vad man vill.

Tråkiga nyheter

2017-09-02 13:51
Från melielg

Ett inlägg från instagram som jag la ut igår. Lägger ut här också så ni har koll på vad som händer.

18 augusti

2017-08-19 00:50
Från melielg

Lite bilder från dagen i stallet. Bild 1 och 2 är före/efter klippning av manen. Blev inte helt nöjd, något kort för min smak.. Men nu är allt klart för avfärd iallafall! Vi hörs imorgon från Älvsbyn!

Dagens Teo

2017-08-17 16:56
Från melielg

Älvsby Ryttarförening

2017-08-17 12:00
Från melielg

Hallå! I helgen är det meeting i Älvsbyn så idag och imorgon ska jag förbereda allt så det bara är att lasta och åka på lördagmorgon.

Idag, torsdag, ska jag packa allt som är kvar. Har redan packat en del av det jag inte behövt denhär veckan men har en del kvar såsom sadel och träns. Ska även klippa Teo's man då den brukar bli bäst när man gör det någon dag innan tävlingen. Sen ska Teo trimmas på banan, bara checka honom inför helgen. Imorgon, fredag, ska allt packas in i transporten. Ska även smörja alla lädersaker (om jag orkar, hehe) innan det packas in. Teo får vila så han är pigg i helgen, däremot så ska han badas så han är ren och fin!

På lördag är det dags för tävlingsdag 1. Hoppar bara en LC (90 cm) då LD känns för enkelt och vi har en bit kvar till LB. 18 starter i klassen just nu (5 plac.) och jag startar i mitten ungefär. Målet är att sätta nollan i grunden iallafall, sen är det ett stort + om vi nollar omhoppningen också eller tom. får en placering. På söndag rider jag en till LC bara och även där är målet att nolla och komma till omhoppning. 15 starter just nu (4 plac.) och vi startar bland de sista, skönt!

Vet ej hur uppdateringen här kommer vara under helgen. Uppdaterar iallafall min häst-instagram (@cursedtakeo) med resultat osv. så ni får gå in och följa den! Ska även fota ekipage under helgen så ni som tävlar får hålla koll på min fotosida på Facebook (Melie's Fotosida)!

Från förra helgens tävling i Boden.

Tillbaka

2017-08-17 07:21
Från melielg

Ni läste rätt. Förbered er på massa hästiga inlägg nu när jag har Teo, detta kommer bli sjukt kul!