RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 14:24:19

vicclindstrom blogg

vicclindstrom blogg på Nouw

Tisdag och simning

2018-01-23 17:27
Från vicclindstrom

Jag är så trött efter helgen, hade jobbhelg och det var ganska mycket att göra så man blir helt slut, men som tur är det så kul att vara på jobbet och få ha hand om små bebisar ❤️ Vill inte gå hem ibland... hehe. Annars är Ledarskapskursen igång, syftet är bra men upplägget är helt knas, massor av småuppgifter som är jämte varandra. Men det ska nog lösa sig. Jag och en klasskompis ska jobba med vårt förbättringsarbete imorgon och sen ska Ida och jag köra vattengympa. Vi skaffade kort på Medley idag, så najs, det är utan bindningstid nu och vi fick 20% på träningskorten med passerkortet på jobbet, så najs Så nu ska vi börja köra med vattengympa, afro och lite yoga tänkte jag. Nu ska jag plugga på mitt paper och sen laga lite mat.

Bilder från Pinterest

2018

2018-01-07 10:26
Från vicclindstrom

Update på det senaste: C-uppsatsen är nu inlämnad!! wihuu!!! Heather och jag har jobbat bra och kämpat och den 11e januari ska vår text opponeras och vi ska opponera på en annan C-uppsats. Så idag ska jag bara plugga på opponeringen. Måste ta tag i det idag :). Jag har köpt två nya jobbskor till jobbet/praktiken. Synd att det är så dyrt, 1400 kr gick det på men det är så värt det, MAN MÅSTE HA BRA SKOR! och stödstrumpor ;) Har köpt två böcker till nästa kurs som börjar sen 15e januari, Vårdledarskap. Det verkar som att det är många inlämningar :/ Sen börjar Proffesionskunskap 3 men 14 veckors praktik. Jag börjar med praktik på en medicinavdelning, sen blir det lite på onkologen och sen avslutar jag med hemsjukvård. Sen examen :D Eftersom jag är först ut med clvpraktiken så har jag den praktiska NKSE först, nervös är jag. Sen i april tror jag är det skriftliga NSKE, jag har börjat plugga på gamla tentor redan nu, mitt gäng ska plugga som bara den på praktiskt och skriftligt nu :)

Sen är jag klar sjuksköterska ( förhoppningsvis ;) ) ❤️❤️❤️‍♀️‍♀️‍♀️

Julbord på Korrö ❤️

Kallt 🌧

2017-10-30 18:55
Från vicclindstrom

Hallå Hallå! Veckorna går snabbare och snabbare. Har redan fyllt 21 år och snart är det november :o Heather och jag är godkända på projektplanen och vi har haft vårt första handledningstillfälle. Vi har börjat läsa våra självbiografier och börjat skriva på själva C-uppsatsen. Fick reda på att jag är godkänd på statistiktentan, så skönt!! I fredags bowlade vi i ett gäng och sen jobbade jag natt på neo. Jobbar lite denna veckan med och till helgen blir det lite partaj :)

Det har blåst som bara den och det är riktigt kallt ute nu.

Peter och jag när vi firade mig på Foodie med hjärngänget Foto av Heather

Onsdag

2017-10-04 15:19
Från vicclindstrom

Heather och jag kämpar på med projektplanen men det ser ljust ut. Imorgon är det seminarie på kvalitativ metod som vi blir betygsatta på. Har gjort klart uppgiften och jag tror att jag har gjort rätt. Annars är det inget i skolan direkt på 2 veckor, mest plugg hemma. Nästa vecka jobbar jag 2 dagar, skönt att ha lite pass då och då så man kommer ifrån pluggandet lite och får ta hand om små bebisar :)


Tänkte att jag skulle börja kolla på denna serien. Får se om den är bra

Höst

2017-10-02 13:37
Från vicclindstrom

Måndag

2017-10-02 13:36
Från vicclindstrom

Jag har ingen ork kvar!! Jag pluggar och umgås med Peter. Det är mycket plugg nu, projektplan och statistik. Fick reda på att jag blev godkänd på min komplettering i palliativkursen så det är skönt. En mindre grej att tänka på. Peter och jag kämpar på med pokémon. Fick en ledgendary igår så jag är nöjd för denna veckan :p Idag skulle Heather och jag träffats för att skriva projektplanen men vi är båda förkylda så vi pluggar på hemmaplan. Jag jätteont i halsen och huvudvärk, bläää. Hämtade mina nya glasögon idag, så nöjd, skönt att ha hela glasögon nu :) Ska kanske åka till mio ikväll, de har erbjudande på kuddar och täcken ikväll och jag behöver nya kuddar. Kanske blir det nån raid ikväll med, ska kolla med Peter sen. Mitt rum är katastrof, får se om jag hinner börja städa idag. Rensade lite igår och hittade massa gamla skolböcker och så. Roligt att ha :)

Man, blogging is not my thing

2017-09-14 11:42
Från vicclindstrom

Ja jag suger på att blogga, men så är det bara.

Det som har hänt sen sist är att jag har haft praktik på Ortopeden och Äldrepsyk, båda ställerna var jättebra arbetsplatser och jag lärde mig mycket. På ortopeden var jag med på en höftoperation och det var väldigt intressant och coolt. Jag svimmade inte ;) Spolning av ett kattbett var jag och min T6a med på också. Det häftigaste var att jag hade hand om patienten med höftoperationen dagen efter och då var han så pigg så att han fick gå hem. Blir imponerad varje dag av vården och människokroppen. Sen under hela sommaren har jag jobbat på en neonatalavdelning och där trivs jag jättebra. Har aldrig varit så glad av att gå till jobbet, bonus var att ha två klasskompisar där med mig med :) . Det blir nog en neonatalsjuksköterska av mig. Nu ska jag jobba lite extra där med, har några pass inbokade.

Nu har jag läst en kurs i palliativ vård som är spännande. Det handlar om både barn i palliativ vård, vuxna & gamla i palliativ vård och barn som närstående. Skickade in min hemtenta igår och idag ska jag granska två klasskompisars hemtentor. På måndag börjar statistik och sen C-uppsats hela hösten/vintern. Har köpt böcker på campsbokhandeln och väntar på att 1 ska komma. Sen lämnade jag in typ 7 böcker från andra terminer till försäljning, får se om det blir nått sålt.

Igår bytte jag till höstkläder i min garderob. Nu är hösten här, Halleluja! Använder min nya fodrade jeansjacka flitigt, ser ut som något från Gilmore Girls. Köpte den när Emma och jag lämnade av Peter i Malmö. Han har opererat handen <3

Och ikväll blir det Wahlgrens Värld ;)


Matmässan var förra veckan, köpte massor av gott, massa smultronhonung och lakritshonung till Peter

Köpte en kalender på Esty, så nöjd

Malmö och Emporia

Snart dags för lite praktik!

2017-02-05 13:00
Från vicclindstrom

Vill börja med att säga att jag borde få pris för världens sämsta bloggare. Nu är sjukdomskurserna klara och det känns skönt, nu läser vi en liten kurs som heter lärandet i vården och v.8 börjar första praktiken för termin 4. Jag ska vara på ortopeden och är så taggad men lite nervös. ID-kort ska tas, läkemedel att plugga på om och avdelningsrutiner att läsa på om med. Det är högre krav nu men det det ska bli roligt, jag har träffat handledarna från avdelningen och dom var jättetrevliga :). Jag har beställt ett par nya jobbskor nu så jag är redo, silvriga med i blommönster. Vi har fått lära oss att sätta pvk:er, syrgasbehandling, injektioner m.m. Nu ska jag läsa i lite kurslitteratur nu inför tentan längre fram.

Tips!!! Mujis pennor är underbara att skriva med, finns att köpa på Åhléns :)

1 november - snö imorgon?

2016-11-01 16:27
Från vicclindstrom

Nu har jag läst dom två första medicin/sjukdomskurserna, puh.... Det var tufft. Första kursen har jag klarat och andra kursen har jag inte fått svar på ännu. Nu är det andra veckan på vårdvetenskapskursen där vi ska skriva en B-uppsats. Det går bra hitills :) Vi skriver två och två och vi får välja ett eget ämne.

Skönt med uppsats och slippa salstentorna lite ;) I slutat av november börjar tredje medicin/sjukdomskursen. När jag kollar på schemat för nästa kurs så har vi lång tid för inläsning + lite jullov. Känns lite slappare än de två förra kurserna som var jättestressiga ;).

Mysigt med höst nu, bara snön kvar och lite julpynt och lysen :). Väderprognosen är att det ska snöa imorgon, vi får väl se...


Evigheter sen sist!

2016-09-10 14:52
Från vicclindstrom

Hej! sen sist så har jag haft min första praktik och klarat hela första året på programmet och har inget efter mig

Har tentor nästa vecka då jag redan har gått nästan en hel kurs. Vi läser människans sjukdomar och jag är supernervös inför tentorna nästa vecka!! Så denna helgen är plugghelg. Har laddat upp med mat och godis!


​pinterest inspo