RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-23 18:04:29

Lindmarksontour blogg

Lindmarksontour blogg på Nouw

Ubud

2018-12-12 05:32
Från Lindmarksontour

Så landade vi på Bali. Värmen dallrade i verkligen i luften och solen stekte obarmhärtigt på våra bleka kroppar. Vi hade bett vårt hotell i Ubud att ordna chaufför åt oss, vilket vi var väldigt glada för.

Efter två timmar längs smala, slingrande vägar saktade vi in vid hotellet. Utifrån såg det inte alltför lovande ut, men när vi klev innan för grindarna uppenbarade sig en oas framför oss.
Själva hotellet är en del av ett läkarprojekt där allt överskott går till fri läkarvård för ortens mindre bemedlade. Hotellet består endast av tre bungalows varav vi nu bodde i den ena. Vår veranda sträckte sig längs med hela långsidan av huset och gränsade precis mot infinitypoolen. Utsikt hade vi över risfält där vi kunde iaktta bönderna arbeta.


Åter i Singapore

2018-12-06 05:58
Från Lindmarksontour

Efter ett dygn på Rawa där vi verkligen blivit väl utfodrade var det dags att hoppa på båten in till fastlandet. Vi hade nog trott att en modern taxi skulle ta oss tillbaka på hemresan. Icke! Vi trodde den gamla gubben som ropade på oss i hamnen var en bondfångare. När det visade sig att hanbåde visste vad vi hette och var vi skulle fick vi till slut inse att det var den här mannen som skulle köra oss. Av utseendet skulle jag döma att han närmade sig 90 år. Sedan ledde han oss till en nästan lika gammal bil. Love tyckte den hade sköna säten - bra fjädring alltså. AC fick vi i form av hålen i bildörrarna.

Vi kom slutligen tillbaka till Singapore, fastän det länge kändes ovisst om både bilen och chauffören skulle klara resan.

I Singapore gick vi snarast ut i riktning mot Raffles och Long Bar där vi drack en Singapore Sling. En väldigt vacker bar och svalt och skönt var det. Drinken kan jag inte rekommendera.

Värt att känna till är också att denna bar är det enda stället i Singapore där man får skräpa ner. Åtminstone med jordnötsskal. Annars är det strikt vad gäller nedskräpning, bötfälls man tre gånger får man gå omkring med ett plakat där det står ”nedskräpare”, därför gör man bäst i att hålla koll på eventuella kvitton eller servetter som lätt kan fladdra iväg.

Rawa

2018-11-27 23:42
Från Lindmarksontour

Jag ligger ganska mycket efter i bloggandet känner jag. Nåväl. Dagen efter vi kommit till Singapore, åkte vi över gränsen till Malaysia där vi tig en båt ut till en liten ö som heter Rawa. Enligt vad jag läst på nätet ska detta vara ön som filmteamet bodde på till de första säsongerna av Robinson.

I vilket fall skulle jag gärna åka tillbaka hit igen. Nu var det visserligen precis i slutet av säsongen, men förutom personalen så hade vi ön för oss själva så när som på ytterligare en kvinnlig gäst.

Vår lilla stuga låg direkt på stranden, någon meter från havet. Då det blev ebb på eftermiddagarna innebar det att vi hade korallrevet direkt vid strandkanten. Jag tror Love låg i vattnet 7 timmar i ett sträck. Vi andra varvade bad och snorkling med hängmatta.

Sanden på denna ö är det absolut finaste jag sett. Helt overkligt!

Verkligen en förmån att få starta semestern här!

Singapore

2018-11-27 23:26
Från Lindmarksontour

Trötta och dammiga, efter en mellanlandning i Doha, anlände vi till ett tryckande varmt Singapore. Inget rum var färdig på vårt hotell så det blev till att svida om på en toalett och bege sig ut i staden. Vi hann bekanta oss med tunnelbanan, titta på Gardens by the Bay och äta lite i ett foodstall. Barnen sopade tallrikarna rena. Sedan blev det varsin mangojuice innan vi fick checka. Åter på hotellet sov vi väldigt gott.

Det största äventyret

2018-11-09 19:56
Från Lindmarksontour

Nu börjar vårt livs äventyr. I drygt 50 dagar ska vi tillsammans utforska vitt skilda hörn på vår jord. Förhoppningsvis kommer vi hem som lite gladare, ödmjukare och mer inspirerade och kärleksfulla människor.

Biljetter, bokningar och resedokument

2018-11-09 09:17
Från Lindmarksontour

Förhoppningsvis är alla biljetter och dokument i sin ordning. Det blev en liten hög. Vi är redo för avfärd!

Nu har vi nedräkning

2018-09-06 14:01
Från Lindmarksontour

Nu har vi rutten för vårt stora äventyr klar! Vi kommer att göra stopp i fem olika världsdelar: Europa, Asien, Oceanien, Nordamerika och Sydamerika. Vet du hur många världsdelar jorden består av?

För oss kommer det att bli en intensiv resa, med många nya miljöer och nya intryck. Vi ser fram emot att dela med oss av vårt livs äventyr!