RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-30 18:03:20

Maria Berg

mmaria blogg på Nouw

+ och -

2020-05-30 14:00
Från mmaria

Godmiddag!

Nedan kommer en sammanställning över hur min livssituation ser ut just nu i + och -. Jag har försökt att kontra varje - med minst två +.


+ Jag har kommit igång med bloggen. Det kommer säkerligen att både gynna mig och förhoppningsvis även er som läser den. Let's be happy together! :)


+ Jag har börjat simma, vilket är en väldigt trevlig aktivitet eftersom vi är ett gäng på cirka 7 personer som ses varje onsdag. Jag håller på att lära mig crawla utan att svälja halva basängen och det går absolut åt rätt håll. Med simfenor eller paddlar (simfenor som man har på händerna) så går det som smort!

- Jag förlorade mitt planerade sommarjobb på Peab Anläggning på grund av Corona. Det innebar att det togs tid och framför allt energi från tentaplugget. Jag hade dessutom sett fram emot att jobba med det jag skulle göra i sommar.


+ Jag hittade ett nytt sommarjobb på Coop på bara några dagar. Här kommer jag att få stå i kundtjänst och prata med människor hela dagarna. Det kommer såklart också att bli väldigt roligt och utvecklande!


+ Det är 7 km hemifrån till jobbet på Coop och eftersom jag inte har någon bil så innebär det 14 km motion varje jobbdag! Jag kanske kommer att få mitt livs bästa hälsa i sommar? :)


+ Jag har hittat flera goda recept under det senaste året som också är väldigt hälsosamma. Jag mår ju så mycket bättre av att vara hälsosam, men jag kan tycka att det är svårt att ta hälsosamma beslut i stressiga perioder som nu. Än så länge har det gått mycket mycket bättre än tidigare tentaperioder. Kanske för att jag generellt sett har börjat övergå till en hälsosammare livsstil?


+ Jag har gjort en lista över vardagsrutiner som jag sakta men säkert börjat applicera i min vardag. Det är punkter som jag verkligen vet att jag kommer att må bra av, men som jag av någon anledning inte alltid känner för att göra. Saker som att äta någon form av grönsaker och bär varje dag och att ta mig tiden till att meditera/reflektera och återhämta/samla mig. Jag kan dela med mig av listan i ett annat inlägg!

- Jag har känt mig nere de senaste dagarna eftersom jag är rädd för att sommaren kommer att bli ensam då de flesta av mina vänner åker hem och karantänrestriktionerna minskar möjligheten till kontakt med andra människor.


+ Jag har faktiskt några vänner som också stannar kvar.


+ Att stanna i Luleå över sommaren ger mig möjligheten att träna på att vara själv. Haha det låter så konstigt, men att vara "ensam" är inte det roligaste om man är van vid att nästan alltid ha någon omkring sig. Jag tycker ofta att "delad glädje är dubbel glädje" men det är viktigt att kunna vara glad när man är själv också :)


- Jag känner mig stressad över tentan jag skriver i byggkonstruktion den 4e juni eftersom det är så mycket att lära sig och min energi har varit ganska låg de senaste veckorna.


+ Jag har fortfarande fem dagar på mig att plugga inför tentan och jag har pluggsällskap planerat fyra av de dagarna.


+ Jag valde att välja min hälsa över studierna för första gången. Jag bortprioriterade inget plugg, bara omfördelade. Eftersom jag endast jobbar ungefär halvtid i sommar och alla dansplaner, hemresor etc. ställdes in på grund av Corona så har jag gott om tid till att fokusera på byggkonstruktionen innan sommaren och matten efter sommaren. Ett smart och hälsosamt beslut av mig!