RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-23 14:51:59

livspussel

Börjat förverkliga mina drömmar!

2009-04-05 21:58

Hej hopp!

Vart tar tiden vägen. Har hänt mycket sen sist.Slutade på mitt jobb i februari. Var lite sorgligt, trots att jag sett fram emot min ledighet.

Men att  "få" denna paus mitt livet är STOR LYX. 

Nu har en månad gått och jag har ägnat denna tid till att söka nytt jobb som resulterat i ett jobb som läkare inom invärtes medicin, med bra arbetstider (flex) och nära till jobbet.Jour i hemmet. Kan GÅ på 10 minuter dit :)) dessutom BRA betalt. Jag är lycklig.

Har även planer på att göra om hemma , vilket resulterar i två extra rum till barnen... De är överlyckliga. Nu får två dela ( de minsta) men då de bott inne hos oss i vårat sovrum kommer det kännas lyxigt även för dem. 

För att inte tala om hur det känns för min man och mig!

Fick vår fnatt och gick och köpte snygga läderstövlar på rean. 1000kr som hittat :)

Har beslutat att jag vill ta tag i en kreativ ådra i mitt liv och därför har stickorna kommit fram , ska sticka en halsduk och mössa snarast!Helst i lite roliga färger och med tofsar, jag är galen i tofsar...  

Har införskaffat en löparklocka, testade den i dag. Härligt att ställa in en pulsZon (2 i mitt fall) och följa den UTAN att jaga ifatt andra stackars joggare hela tiden, vilket jag annars lätt gör...Nu "stoppade" pipandet mig -den talade om att:du springer för fort ! sakta in. Bra då frestar jag inte på mitt knä så mycket.. Nu i  början, ska försöka bygga upp styrkan i lederna sakta.

Börjar närma mig 40år så det är inte bara att kuta på, om förr....Men jag har ett mål och det är att springa tjejmilen i augusti på en hyfsad tid. Förra året sprang jag på 50min så mitt mål blir att slå det om så bara med några sekunder...Helst förstås 47-48min , men då måste jag hinna träna ordentligt. Men med en pulsklocka kanske jag kan få till det??


Så nu på en månad har jag faktiskt lyckats ordna jobb som stämmer med mina värderingar och önskemål (YES)


Kommer kunna ge barnen välbehövliga egna rum, så de kan ta hem kompisar eller sitta och läsa läxor i lugn och ro.. Som det ser ut nu är det svårt att få till någotdera...


Min man och jag kanske kan få det lite mer privatliv vi också:)) 


Jag har TÄNKT bli kreativ  med stickning

OCH jag har börjat löpträna med målet att springa tjemilen under 50min !


Jag har faktiskt bokat en resa i vår till Barcelona också... Bara för min man och mig,  vi har inte rest bara vi två på 10 år... så det var på tiden.


OCH det bästa av allt nu har jag en hel månad till att befästa allt ovan och kanske hitta på något mera... :))

Kram till er alla , jag kan rekommendera pauser i livet. Det kan hända saker både i det inre och yttre världen som berikar livet... 
Vill leva i harmoni med den jag är, hur sjutton gör man?!

2009-02-11 11:12
Ännu en dag hemma. Tjejerna är fortfarande sjuka. I morgon kommer dock min man ta över vabbandet. Så jag ska åter till arbetet. Det har varit lite sömn så jag känner mig rätt sliten.. Inser här och nu att jag måste börja ta hand om mig själv. Var i morse och lämnade stora barnen på skolan och dagis. Min man som jobbar nattpass tog hand dom små tjejerna. När jag lämnat dem, tog jag vägen förbi mitt eget lilla favorit fik. Ni vet där personalen är trevlig på ett lite personligt sätt och där man får riktigt gott kaffe.  Satte mig ner och funderade vad jag vill med livet. Har framför mig  en paus mellan två jobb och jag vill verkligen känna att jag lever i harmoni med den jag är och vill vara.. Ni andra, lever ni i harmoni med den ni är ? Ni som gör det /försöker har ni några konkreta tips? Hur gör man ???? 

vart tog dan vägen??

2009-02-10 16:47

Brännheta pannor och barn i famn, borde få armmuskler av allt bärande, eller? Dagen bara försvann... Har bytt i sängarna men det är också allt. Tänker på carpe diem , kanske inte idag. Men det kanske räknas att vara med sina barn även om vi bara suttit och kramats? eller de har "hjälpt" mig att byta i sängarna? Beslutar här och nu att det faktiskt räcker som prestation idag. MEN tusan jag har ju faktiskt börjat blogga idag. Jag är dessutom datanörd transversus, dvs jag är ingen höjdare på datorer så DÅ måste jag vara nöjd med denna dag! :)


Jag startar idag min första blogg!

2009-02-10 13:05

Hej alla bloggare!

Jag är 38 år och har idag beslutat mig för prova på detta spännande sättet att kommunicera ! Kan tänka mig att det i början blir en beskrivning av mitt livs ups and downs i någon form som påminner om dagboksanteckningar...Allvar blandat med humor. Så som livet faktiskt är. Jag är läkare och blir legitimerad i slutet av månaden... Har 4 barn och make. Den största går i ettan och de minsta använder fortfarande blöjor..  Idag vabbar jag för de minsta har feber och hosta. Kräks upp slem. Hm. Kan inte säga att de belv glada på jobbet då jag ringde idag igen och sa att jag inte kan komma åter än. Ska ringa igen i morgonbitti för att meddela hur det blir på torsdag. Har nu avbokat massor av patienter och det känns ju aldrig bra...

Lider av fröken duktig läkar-syndrom antar jag. Andra får var sjuk , bara inte jag eller mina barn.... 

Bilden symboliserar min förkärlek till Kaffe, detta livselexir som gör att dagen inte blir allt för tung.  Hjärtanen har min man gjort av skummet. Jag har inte lyckats än,får mest karusell känsla då jag drar runt med skeden. 

Kram på alla som nu ser detta  inlägg,

Vabbande läkare