RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-14 22:32:18

SaraJönsson blogg

SaraJönsson blogg på Nouw

vecka 37 & första advent

2018-12-02 18:48
Från SaraJönsson

Nu är vecka 37 här och det börja bli redigt tungt att gå runt med denna magen. Hade inte gjort mig någonting alls om bebis vill titta ut nu. Har ju börjat få lite känningar men inte så pass mycket att jag tror de sätter igång snart. Foglossning blir bara värre och värre så det börja ta på mitt psyke att gå runt och ha ont hela tiden. Men nu har jag sagt till min bm att skicka efter en tens till mig. Är ju lite skeptisk till att de skulle fungera men börja bli desperat och då är jag villig att prova allt.
Idag har vi varit en sväng på julskyltningen  men tyckte inte de fanns så mycket. Dock var de mysigt att bara gå runt lite men saknar snön. Efter vi var på skyltningen skulle vi handla och jag fick sådan julkänsla så middagen fick bestå av julskinkemacka, rödbetssallad, sill och julmust.

vecka 36

2018-11-24 21:43
Från SaraJönsson

Idag går vi in i vecka 36 och nu börjar jag faktiskt bli lite trött på att vara gravid. Denna foglossning håller på att göra mig knäpp snart. Tur att jag ska till läkaren i veckan, dock finns de inget de kan göra åt de tyvärr. Så jag får helt enkelt stå ut med denna smärtan. Jag har ju hela tiden sagt att jag vill gå över till januari men nu vill jag bara att bebis ska komma ut typ nu. Dock är det en del som behöver fixas klart här hemma så den kan ju vänta någon vecka men sen får den gärna komma ut.
Idag har vi varit och handlat lite till bebis men också lite julsaker. Sen har vi börjat julpynta lite här hemma också, så mysigt!

Äntligen!

2018-11-23 21:10
Från SaraJönsson

Vilken dag, efter att endast kunnat sova fyra timmar inatt så åkte vi idag tidigt till Karlshamn. Eftersom Julius hade en utredning idag och skulle träffa de på specialist rehabiliteringen. Det ska bli så skönt att Julius ska får specialist hjälp med sina bestående men som han fått sedan skadan.  För att kunna bli så bra som möjligt. Det var så skönt att prata med dom för de förstod precis vad man menade med allt och var väldigt förstående. Så nu håller vi bara tummarna för att de vill ta emot och hjälpa honom men det lät lovande.

Idag har jag även lämnat in min sista uppgift så nu kan jag börja njuta av min ledighet tills bebisen vill komma ut. Känns helt sjukt att det faktiskt snart är dags. Så taggad och förväntansfull.

Äntligen ledig!

2018-11-22 23:44
Från SaraJönsson

I onsdags var vi hos barnmorskan och allting såg bra ut. Nu har bebisen även fixerat sig och jag har börjat få allt flera sammandragningar. Vilket innebär att kroppen håller på att träna inför den kommande förlossningen. Känns helt sjukt! Att det faktiskt är snart som vi ska få träffa vår bebis. Idag har vi varit på vår första föräldraträff och fick information om förlossningen och smärtlindring. Det var intressant och bra att höra på även om det inte va så mycket nytt. Sen va de roligt att träffa andra blivande föräldrar som ska ha ungefär densamma period som vi ska ha.
Idag har jag gjort min sista skoldag så nu ska jag vila upp mig tills bebisen kommer. Har dock en hemtenta som ska lämnas in imorgon men den är redan klar. Men ska läsa igenom den en gång extra imorgon innan jag lämna in den.

vecka 35

2018-11-17 22:15
Från SaraJönsson

Vecka 35 är här och nu är det bara 41 dagar kvar tills vårt busfrö är beräknad. Känns fortfarande så konstigt och overkligt. Men magen den växer på som bara den och det känns i kroppen. Smärtorna i bäckenet och ryggen blir allt värre men tror det blir bättre sen när jag har studieuppehåll för just nu tar de mycket energi och ork. Men nu är det bara en vecka kvar och det är helt sjukt. Samtidigt som jag kommer sakna skolan så ska de bli så skönt nu att bli lite ledig. Så jag kan passa på att förbereda inför bebisens ankomst och självklart börja julpynta. Snart börja det ju bli dags att packa förlossningsväskan och börja förbereda sig mentalt att vi snart kommer vara en till här hemma.

vecka 34

2018-11-11 17:57
Från SaraJönsson

Nu går veckorna så sjukt snabbt och bf närmar sig med stormsteg. Känns fortfarande helt sjukt att vi ska bli föräldrar. I veckan som varit har det hänt en hel del. Vi har köpt en bil som jag och bebisen ska ha sen när vi ska glida i stan. Men den blivande pappan får ha den nu tills bebisen kommit. Jag har varit på en gravidfotografering och tagit bilder på magen så hoppas de bilderna kommer snart. Sen har vi även varit hos barnmorskan och bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt men inte redigt fixerat sig än. Magen växer som den ska och jag fortsätter att öka i vikt.
Idag är det ju farsdag och Julius är ju nästan pappa så han fick lite presenter idag. Dock är jag helt säker på att de kommer vara roligare nästa år när bebisen är här och kan ge sin pappa presenter. Idag har vi även firat min pappa och hunnit med att överraska min syster med familj med en family shower för att fira att deras tredje prinsessa kommit till världen. Helt sjukt att vi lyckades hålla de hemligt för dom och genomföra detta. Men de verkade vara uppskattat så de blev lyckat.

vecka 33

2018-11-04 23:06
Från SaraJönsson

Nu börja de närma sig med stormsteg till att vi ska får träffa vår bebis. Det är många som börjat fråga mig hur de känns inför förlossningen men ska jag vara helt ärlig så vet jag inte. Det har varit så mycket annat att tänka på hela tiden så jag har inte hunnit reflektera över förlossningen alls. Tror dock de tankarna kommer komma när jag har studieuppehåll eftersom då är jag ledig och har förmodligen inte så mycket annat att tänka på.
Nu är i alla fall bebisens garderob färdig och nu är de köpstopp tills den vill titta ut. Tycker det är svårt att köpa mer än de vi har eftersom vi inte vet könet. Därför är det mycket grått, brunt och vitt som garderoben består av.

Vecka 32

2018-10-28 00:05
Från SaraJönsson

Tycker tiden springer iväg för snabbt, nu är det bara 8 veckor tills vi får träffa vår bebis. Känns helt sjukt och jag kan fortfarande inte tro att det är sant. Kan fortfarande inte fatta att det snart kommer bo en liten bebis hemma hos oss som är vår. Men tror inte de kommer sjunka in redigt fören vi varit hemma med bebisen ett tag.

I veckan har vi träffat barnmorskan och det är alltid lika roligt att vara där och se hur vår bebis mår. Denna gången fick vi träffa vår nya barnmorska som vi ska ha resten av graviditeten eftersom den vi hade innan hade fått ett nytt jobb. Men det kändes riktigt bra med den nya barnmorskan och de va så skönt för jag tyckte att de var riktigt jobbigt att jag skulle behöva byta. Bebisen mådde toppen och magen växer som den ska vilket känns väldigt skönt.

Nu har jag bara fyra veckor kvar i skolan tills jag tar studieuppehåll. Just nu känns det väldigt skönt eftersom det börja bli tungt och det tar mycket energi att plugga. Speciellt när man läser på heltid och har massor att göra hela tiden. Så nu är det dags att börja räkna ner och hoppas att jag orkar så ut dessa fyra veckor som är kvar.

Vecka 31

2018-10-22 21:23
Från SaraJönsson

Nu är vecka 31 här, helt sjukt. Just nu längtar jag efter att få vara ledig och kunna göra iordning här hemma inför att bebis ska komma. Men får kämpa på till den 26 november i skolan men det börja bli tungt. Men trots all smärta, kramper och trötthet är jag helt övertygad redan nu på att allt är värt de. Bara det att längtan är lite jobbig samtidigt som jag vill att bebisen ska ligga kvar i magen och växa till sig vill jag ju att den ska komma ut så vi kan få träffa den. Men sålänge den mår bra i magen får den allt vara kvar.

Vecka 30

2018-10-15 21:00
Från SaraJönsson

Vecka 30 är här och det börja bli tungt nu. Bär ju trots allt runt på några extra kilon och det märks av. Längtar tills vi får träffa vår bebis speciellt efter att vi fått ett nytt tillskott i släkten nu i veckan. Min syster och hennes man fick sin tredje lilla prinsessa. Tiden går så sjukt snabbt och snärt är de vår tur att få lite bebis mys.