RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-22 04:04:02

JenniferHovgrim blogg

JenniferHovgrim blogg på Nouw

Det är mycket som händer....

2019-01-14 07:48
Från JenniferHovgrim

Som rubriken lyder så är det mycket på gång i mitt liv.
Jag har nämligen kommit in på lärarutbildningen i Göteborg med start nästa måndag alltså den 21 januari.
Det är så svårt att ta in men det känns riktigt bra. Alltså har jag endast en jobb vecka kvar innan jag tar "Studieledigt".
-
Igår var vi iväg och red för James igen. Det gick jättebra och Lydia var så fantastiskt duktig och samarbetsvillig. Hon gick som en klocka och kämpade på för att hitta formen. Det är där vi är nu. Vi jobbar ständigt med formen men det är så roligt. Vi hittar den mer och mer och hon lyckas stundtals "hålla sig" i formen. Annars går huvudet väldigt mycket upp och ned. Vi ska fortsätta kämpa på och den 26 Januari är det dags för tävling! Så kul!
-
Nu ska jag äta frukost, åka till gymmet och sen stallet och sätta på Lydia brodd. Efter det blir det hem och fixa lunch och sen åka till frisören!
-
Vad ska ni göra idag?

Det är verkligen något jag behöver....

2018-12-03 09:48
Från JenniferHovgrim

Jag har ridit 1 gång i månaden för James Faulkner i 2 månader nu och jag har insett hur mycket jag behöver det. Jag har ridit för han någon gång tidigare men inte regelbundet vilket det är nu då jag och Louice är med i en såkallad "ridgrupp". Jag är verkligen jätte tacksam då detta har lett till en enorm utveckling för både mig och Lydia. Ni vet känslan när man efter varje ridpass känner WOW. Ja då vet man att det är rätt och att man verkligen behöver det.
-
Den sista tiden har Lydia gått bättre än någonsin, jag kan dock ibland ha lite toppar och dalar gällande paddocken ändå men jag kan helt ärligt inte komma ihåg senaste gången hon tjurade. Hon har vart så himla glad och positiv till allt det senaste. Jag besitter ett dåligt samvete just nu då jag har lite dålig motivation i ridningen då det regnar konstant i Varberg. I förra veckan fick jag endast till 3 ridpass...dock så har jag jobbat i helgen men ändå. Jag vet med mig att December månad är en väldigt hektisk månad för mig då jag dels fyller år, min pappa fyller år och alla förberedelser fram till jul och nyår knackar mig på axeln. 

Men jag säger till mig själv att det är okej. Lydia dör inte och hon mår absolut inte dåligt. Det får bli lite som det blir denna månaden och jag ska inte ha för stora krav på oss just nu för då kan det bli så fel. Som sagt så är hon en väldigt känslig häst och känner snabbt av mitt humör. 

Den 16 Januari har vi lektion för James igen så inför det nya året ska jag sätta upp en massa nya mål för mig och Lydia. Jag hoppas på att 2019 blir vårt tävlings år.  
-
​Är ni duktiga på att hålla motivationen uppe? Några tips såhär års? 

Stallpyssel

2018-10-06 09:04
Från JenniferHovgrim

I förrgår så fixade jag i ordning där vi förvarar vårt hö. Jag mockade ur allt gammalt spill, borstade rent lastpallar och hade mig. Det är jätte skönt att det är gjort.

Vill även passa på och tipsa om den röda foderspannen. Den är låg, slitstark och lock följde även med. Den är köpt på Biltema.
-
Igår lånade Marina Lydia så hon och hennes kompis kunde rida ut tillsammans. Jag ska strax bege mig själv till stallet för en ridtur antingen i Paddocken eller med Marina och Louice. Vi får se vad det blir.
Ska ni rida idag?

Mentalträning

2018-10-02 15:45
Från JenniferHovgrim
När viljan finns men psyket säger nej.

Häromdagen lyssnade jag på "Ridpodden" och deras avsnitt om mentalträning. Det var då alla bitar verkligen föll på plats och jag kunde verkligen inte släppa tankarna på detta informativa avsnitt. Mentalträning är något vi alla kan dra nytta av i livet och något som vi alla bör ta en funderare på.
-
Ni vet känslan när man verkligen vill någonting men det är något i ens tankar som säger nej. För att förtydliga tänkte jag använda mig utav mitt paddock exempel med Lydia.
Jag vill verkligen vara i paddocken och träna för att vi ska utvecklas men mina tankar säger nej. Anledningen till att dom säger nej är för att jag blev rädd när hon bockade med mig i paddocken för snart 2 år sen. Mina tankar flyger direkt till dessa minnen och bilder samt känslor som gör att hela min inställning påverkas negativt. Jag vågar inte för "tänk om" hon gör det igen. Redan här har jag målat upp en negativ bild av hur det kommer bli. Det är här den mentala träningen kommer in i bilden. Istället för att jag ska tänka det värsta så ska jag tänka det bästa.
Hon bockar inte alltid, vi har haft jättebra pass i paddocken och hon är en otroligt snäll och trygg häst. Du har ridit igenom det flera gånger och du kan absolut göra det igen för du är duktig! Genom att peppa och motivera mig själv och styra mina tankar så har jag tagit mig förbi detta jobbiga hinder idag. Det var inte lätt men ack så värt!
-
Vi måste bli bättre på att motivera och peppa oss själva. Man är väldigt snabb och duktig på att se det negativa och klanka ner på sig själv. Sluta med det! Se möjligheter och be om hjälp ifall det behövs. Det är helt otroligt vad vi kan göra med våran inställning och med våra tankar.
Här finns det bara en enda person som bestämmer och det är du själv!

Äntligen färdig!

2018-09-30 10:17
Från JenniferHovgrim

Denna morgon har jag spenderat framför Youtube med inspirerande hästvloggar och gjort mina "Paddock" pass tillsammans med en kopp kaffe. Nu är jag äntligen färdig. Det var lite pyssel och kladd haha men huvudsaken är att jag förstår men ska förklara varje pass. Jag vill att ni har i åtanke att jag är väldigt "grön" i min ridning då jag och Lydia som sagt inte alls vart speciellt mycket i paddock. Se tidigare inlägg till varför. Så dessa pass är helt och hållet anpassade efter min kunskap så att jag kan känna mig trygg i och veta vad vi gör.

Paddock Pass 1 

- Uppvärmning
I båda varv med böjda spår, jobba fram form och framåtbjudning.
- Tölt 1
I båda varv känna på form, takt.
-Tölt 2
I båda varv jobba på form, takt, gå in på små volter vartannat hörn i tölt.
- Tölt 3
I båda varv kort tempo tölt på kortsidorna öka på långsidorna.
- Separera gångarter
Jobba på en 8:a Växla gångart i hörnen där kryss är markerat.
- Trav 1
I båda varv jobba på form, takt.
- Trav 2
Trava på volt i båda varven.
-Avslutning
Skritta av på långa tyglar.

Paddock Pass 2

- Uppvärmning
I båda varv med böjda spår, jobba fram form och framåtbjudning.
- Tölt 1 / Trav 1
I båda varv känna på form, takt.
-Tölt 2
I båda varv jobba på form, takt, gå in på små volter vartannat hörn i tölt.
- Trav 2
Trava på volt i båda varven.
- Galopp
- I båda varv träna på galoppfattningar och en hållbar galopp.
- Trav 3
I båda varv kort tempo tölt på kortsidorna öka på långsidorna.
- Separera gångarter
Jobba på en 8:a Växla gångart i hörnen där kryss är markerat.
-Avslutning
Skritta av på långa tyglar.

Jag har lite svårt att lägga upp min ridplan just nu... antingen åker jag ut och rider i paddocken idag så får hon vila imorgon eller tvärtom... Hon hade energi igår trots långturen på 2,5 timme men känns ändå som om hon kanske ska vila idag. Jag får se hur jag lägger upp allt. Något effektivt ska jag göra idag innan kvällsjobbet iallafall. Städa kanske? Ska även iväg strax innan 15 för att boka skidresa!

2,5 timme

2018-09-29 15:40
Från JenniferHovgrim

2,5 timme blev våran långritt på, vi red vid Glamsjön och runt om Stättared och hem. Det var en fantastiskt fin ridtur och vädret var som sagt på vår sida. Mycket tempoväxlingar och en massa skritt och vi alla bara njöt. Väldigt varierande terräng, mycket upp och ner över stock och sten så hästarna fick sig ett rejält träningspass.

När vi väl hade kommit hem igen ifrån vår långtur fick hästarna en massa gott och belöning. Jag och Marina bestämde oss för att göra i ordning i sadelkammaren då där har vart så himla stökigt och rörigt. Vi städade ur gammal skit, dammade, sopade och torkade av golv. Nu är det fräscht och fint där igen. Jag fick därför inte fixat med min utrustning då tiden sprang i väg men detta var välbehövligt det också.

Eftersom det blev en sån långtur igår så åkte jag till stallet direkt efter jobbet idag och bara skrittade av henne. Vet inte vad det är med Lydia men herregud så rädd hon blev för en stor sten. Hon vägrade gå förbi och ville vända hem. Detta händer otroligt sällan men jag fick övertygat henne om att den absolut inte var farlig... haha! I slutet av ridturen slappnade hon av vilket var det jag var ute efter. Nu ska jag snart bege mig mot mitt kvällspass...fy så tråkigt. Är väl hemma igen vid 9 tiden igen.

Fullspäckad dag!

2018-09-28 09:14
Från JenniferHovgrim

Idag mår jag mycket bättre då förkylningen äntligen har börjat ge vika. Jag ska strax bege mig ut till stallet för att rida en längre tur tillsammans med Marina och Jen. Jen skulle visa oss en ny ridväg! Så kul! Ska ta med mig lite mellis och ha i kylen ifall jag bestämmer mig för att fixa med Lydias utrustning idag också. Det behövs verkligen...den är så himla smutsig. Slarviga jag....
-
Är ni duktiga på att ta hand om utrustningen?
-
Jag ska dela med mig av mina "ridpass" jag gjort här på bloggen också. Förstår inte varför det ska ta sån tid för mig..jag ber om ursäkt! Min lillasyster fyller år idag så ikväll ska vi på födelsedags mys sen är det arbete hela helgen för både mig och Love. Känns alltid bättre när vi jobbar båda två. Mellan passen i helgen så ska jag rida och planera skidresa!
Vi hörs senare!

Jag längtar redan!

2018-09-26 16:20
Från JenniferHovgrim

Helt plötsligt så släpptes alla tankar på hur ont jag har i min hals, hur mycket min näsa rinner och hur trött jag är. Efter att ha vart förkyld och knappt orkat göra någonting (därav sjukfrånvaro från jobb) så kom denna dagen att bli till en av dom absolut bättre. Helt plötsligt fick jag en rejäl boozt av motivation! Tack vare ett sms från min kära stallkompis Louice.
-
Jag har ridit för James Faulkner 2 ggr och jag är helt såld på hans sätt att lära ut. Fantastiskt duktig på det han gör och förklarar så man förstår. Det negativa är att han är väldigt svår att få tid hos då han själv tävlar på hög nivå och är en väldigt populär instruktör.
Igår fick jag reda på att Louice skulle rida för honom den 19 Oktober men att det tyvärr inte fanns några tider kvar men att hon säger till ifall det dyker upp någon ledig tid. Sagt och gjort! Det plingade i telefonen för 5 min sedan och det fanns två lediga tider och det är först till kvarn som gäller. Jag lyckades få en tid 18:40 direkt efter att Louice ridit. Kan det bli bättre?
-
Jag ser så himla mycket fram emot den 19 Oktober nu. Jag behöver verkligen den här träningen, Lydia också absolut men framförallt jag. Fram tills dess ska jag arbeta i paddocken med det jag kan. Ska göra olika "Pass" för mig och Lydia som jag kan jobba efter fram tills dess. Det viktigaste för mig just nu är att vi är i paddocken och arbetar. Vet inte jag vad vi ska göra där eller har en plan så kan hon snabbt ta över kommandot och tycka det är tråkigt och hon känner av min osäkerhet. Jag kommer att göra "ritningar" och ta bilder på och dela med mig av dessa här på bloggen. Förvänta er inget stordåd då jag är väldigt "grön" i min ridning. Det kommer att vara bra basic övningar helt enkelt.
-
Rider ni för någon tränare? Om ja, vem?

Varför just nu..?

2018-09-24 23:01
Från JenniferHovgrim

I en veckas tid har jag varvat jobb med sängliggandes och till vilket pris? Just precis min förkylning bröt ut rejält efter fredagens arbetspass vilket resulterar i att jag som idag Måndag har vart hemma från jobbet. Kommer även imorgon att vara hemma från jobbet. I hopp om att slippa förkylning har jag sovit fler timmar än jag hunnit räkna. Det hjälpte inte att vila denna gång för att undvika förkylning utan den attackerade mig med storm.
-
En vecka utan ridning....idag klarade jag inte av att inte få rida min älskade häst...jag var tvungen! Sagt och gjort blev det en uteritt med Louice och jag var helt slut efteråt samtidigt som jag var överlycklig! Varför ska jag bli förkyld just när jag känner att vi återigen är på gång?
-
Jag kommer iallafall att göra ett träningsschema för mig och Lydia imorgon och följa detta samt dela med mig av mina framsteg/bakslag här på bloggen. Men mer om detta imorgon...klockan är mycket och jag är super trött.
Hörs imorgon!

Helt utan rutiner....

2018-09-19 08:22
Från JenniferHovgrim

Är ni precis som jag...? Allt fallerar utan rutiner och struktur?
Varje Söndag försöker jag planera veckan, när jag ska rida, vad som ska göras varje dag osv. Detta får mig att lyckas åstadkomma allt det jag behöver. Åstadkommer jag allt det jag planerat är jag välmående och fungerande.
-
Denna veckan är det inte alls så. Fick inte planerat i Söndags..inte i Måndags heller och inte igår heller. Jag har inte fått gjort någonting av allt som behövs göras. Jag har massvis med tvätt, ett stökigt hem, jobbar 7-16, ska hinna med familj, husvisningar och min kära häst Lydia.
-
Tyvärr har hon fått bli lidande denna veckan vilket inte alls är okej. Jag känner mig så dålig och förstår inte varför jag inte bara kan sköta mitt planerande lite bättre. Igår när jag hade "planerat" i mitt huvud att rida så blev det 25 grader i Varberg. Hon är uppvuxen på Island och hennes vinterpäls har hon redan börjat sätta och den är redan väääldigt fluffig. Valde därför att inte rida igår heller. Skulle kännas alldeles för taskigt då jag är en väldig känslo människa. Skulle jag viljla springa runt med någon på ryggen i vinterkläder och 25 grader? nää.... tror inte det.
-
Hur som helst efter jobbet idag blir det ridning. Betydligt svalare idag!

Jag gjorde det!

2018-09-14 22:31
Från JenniferHovgrim

Efter Lydias ofrivilliga vila (från mitt håll) så är vi äntligen tillbaka på banan igen. Anledningen till vilan var vår betes brist men nu har gräset tagit sig här hemma så de återigen kan beta här. När gräset tryter igen börjar vi fodra med hö vilket känns skönt. Men hästarnas bästa framför ens egna "rid behov" haha. Där de var på bete fanns nämligen inte en enda ridväg...alltså jag skojar verkligen inte. Det gick inte att ta sig någonstans förutom fram och tillbaka på en grusväg....
Men men man kan inte få allt och jag är såklart tacksam över att vi fick denna möjlighet.
-
Tjock och rund om magen kom min lilla heffaklump hem i början av förra veckan. Jag har sagt innan att jag brukar ha lite svårt att "hitta" rätt i sadeln efter att jag inte ridit på en vecka men denna gången kom jag in i det på en gång. Det var precis som om vi fortsatte där vi slutade. Dock har det nu till en början blivit mycket konditionspass för att hon ska hitta tillbaka till sin form igen.
Men nog prat om detta nu vet ni varför jag vart frånvarande.
-
Häromdagen tog jag beslutet som jag väntat på i månader. Jag gick ner till paddocken tillsammans med Lydia själv. Vi var helt själva. För mig var detta ett väldigt stort steg. Allt gick bra till en början, jag var såklart nervös och målade upp de värsta scenariorna i huvudet. Alla minnen från när hon bockade och tjurade virvlade runt. Helt plötsligt känner jag hur Lydia med hela sitt kroppsspråk inte alls vill längre. Öronen dras bakåt, hon stannar, krullar ihop sig och viftar på svansen. Skillnaden denna gången var att jag INTE blev rädd....jag blev inte rädd! Snarare tvärtom jag blev förbannad. Nu får det vara nog och jag gav henne ett lätt rapp med spöet och sa nu går vi framåt. Hon hann inte ens tänka tanken på att bocka denna gången för jag lät henne inte tänka så långt i sitt tankesätt. Jag tog snabbt bort det ifrån henne. För jag är rent ut sagt så trött på att behöva känna som jag gör och att hon känner att hon kan skrämma mig gång på gång. Hon är otroligt smart.
(Ni som följt mig vet att hela hon är kollad vad det gäller kropp och mun/tänder, det är inget fel på min häst, hon har inte ont hon har helt enkelt bara humör som jag är så illa tvungen att lära mig hantera.) Detta var absolut sista gången som jag är rädd på hennes rygg det kändes verkligen så. Jag ser fram emot nästa paddock pass. Det blir antingen imorgon eller på söndag beroende på om jag rider ut med Louice och Marina eller inte.
-
Resten av det ridpasset var hon jätte duktig, så lyhörd och trevlig att ha och göra med. Precis så som jag vill, vi ska samarbeta inte arbeta emot varandra. Vi har en lång väg att gå men just idag är jag väldigt stolt över mig själv.

Fredagsmys

2018-08-24 22:23
Från JenniferHovgrim

Hittills har det inte blivit något pass i paddocken för mig och Lydia men det börjar väl bli tjatigt..?
Tro det eller ej så hade jag faktiskt planerat att traska ner dit idag när ändå vädret var halvtråkigt men så kom den fantastiskt härliga solen fram efter en regnig dag och jag ville så gärna bege mig ut i skogen med Lydia.
Så fick det bli.
-
Idag tog vi hennes favoritrunda, hon fullkomligt älskar den! Öronen är framåt hela tiden och hon tittat och går fram i raska steg och känslan hon förmedlar till mig är lycka. Den skogsturen var den allra första som vi red tillsammans så jag ska erkänna att jag själv har en viss "förkärlek" till den.
Har eran häst/hästar någon favorit runda?
-
Jag märker det på Lydia då hon ofta vill åt det hållet om hon själv skulle få bestämma. Aldrig så att hon tjafsar om jag vill åt ett annat utan hon liksom visar det med hela sin kropp men ändå lyder mig? Förstår ni?
-
Hur som helst så blev min fredagskväll väldigt mysig och vi njöt båda två av den värmande solen och härliga töltsträckor. Hon har även blivit sååå mycket duktigare på att hitta en bra form i skritten.

Måste lägga upp en bra plan...

2018-08-21 16:00
Från JenniferHovgrim

Igår fick Lydia nya skor och vi är lika nöjda varje gång!
Vi tog en tur i skogen efteråt (jag vet vad ni tänker då jag tänker samma) inte paddocken igår heller. Men det är okej jag har 6 dagar på mig innan veckan är slut. Okej....5 då jag jobbar till 8 ikväll.
Inför mina paddock pass har jag insett att jag behöver ha en plan. En struktur så jag vet vad jag ska träna på.
-
Vad som är viktigt här för mig är att det är övningar jag bemästrar och känner mig extremt trygg med så jag kan slappna av. Att ens komma fram till denna slutsats har tagit extrem lång tid. Men tror absolut att detta kan vara en pusselbit som kan göra att saker och ting kommer falla på plats desto mer.
-
Lämna gärna en kommentar med era bästa tips så ska jag senare ikväll läsa tidningar, kolla internet och pussla ihop ett eget träningsschema!

Här står hon, redo att få nya skor! På den här bilden ser man extra tydligt hennes färger, hon är stickelhårig, svart och rödbrun på sina ställen! 

Något som jag verkligen tycker om....

2018-08-20 06:56
Från JenniferHovgrim

Godmorgon!
Idag är jag ledig och är redan uppe. Det är något jag älskar, att vakna av mig själv tidigt och känna att jag har hela dagen framför mig att få en massa saker gjorda. På listan idag står det bland annat att Lydia ska få nya skor!
Finns det något bättre än en nyskodd häst?
Klockan 10:00 kommer min hovslagare till stallet och gör henne fin. Jag tänker att jag tar mig en ridtur efteråt har dock inga planer alls idag på om det lutar åt uteritt eller om jag faktiskt ska ta mig ner till paddocken..?
Vi har ju kommit överens om en dag i veckan, frågan är om den dagen är idag?
-
I lördags följde jag med Anna till Hööks och jag hade endast tänkt att kolla in rean lite och hjälpa henne välja träns till sin häst. Men gissa om jag hittade en hel del? såklart.....perfekt nu innan löning hahah!
Jag hittade ett par nya ridskor, vanlig långärmad tröja, en tjockare tröja, ridbyxor och flugspray.

Detta är skorna som jag köpte från JH-Collection, har ridit och haft på mig dom en gång och tycker de är riktigt sköna. Känns som om de ger bra stöd och sitter riktigt bra på foten, inte stela och hårda som många andra var som jag provade. Skor är dessutom något man sliter på så dessa var väldigt välbehövliga. Dessa kostade 899kr.

Dessa två tröjor fick också följa med hem som sagt, de är bekväma och sköna att slänga på sig nu till hösten. Tröjan till vänster kostade mig 87kr då den var på rea och den till höger kostade 299kr. Jag tycker den röda färgen är så snygg, höstig och härlig.

Denna ridyxan "Cooper CRW" i svart är nog bland de absolut skönaste ridbyxor jag ägt! Jag kunde verkligen inte låta bli att köpa dom trotts att jag egentligen inte var i behov utav dom. Då är dom sköna eller hur? Vad jag verkligen gillar med dessa är att det är ett riktigt skönt material som andas, de går högt upp över midjan och baktill (Se mitten bild) så det kännas att man verkligen får stöd. Supergrip finns det gott om och när jag provred i dom häromdagen så var dom exakt lika sköna som i provrummet om inte bättre. Dessa kostade 999kr och enligt mig är de hittills värda varenda krona.

Nu ska jag gå och sätta på lite kaffe och förbereda frukost samt fortsätta förbereda en massa blogginlägg.
Tack för alla fina tips och för att ni delar med er av era tankar och känslor!

Ett litet problem uppstod...

2018-08-12 09:47
Från JenniferHovgrim

När jag skrev sist så pratade jag om att antingen rida i paddocken eller att rida ut. Jag väljer fortfarande ofta rida ut då jag ibland
(beroende på hur jag mår och känner mig psykiskt) kan återfå tankarna om hur Lydia var i paddocken innan. Hur ensam och ledsen jag var över hur hon tjurade ihop sig och bockade som en tok. Tankarna och känslorna kan ibland vissa gånger komma tillbaka i dessa stunder.
Om sanningen ska fram så har vi inte spenderat tillräckligt med tid där för att jag ska sluta känna som jag gör ibland.
-
Jag är väldigt orättvis mot Lydia då hon inte visat sånna här tendenser på väldigt lång tid. Det har gått jättebra i paddocken när vi väl tagit oss dit och jag har vart taggad och inställd på det. Allting sitter i mitt egna huvud och det är jag som måste möta mina tankar och känslor.
-
Men jag ska lova mig själv och er att vara i paddocken minst en gång i veckan. Vad tror ni om det?
-
I förrgår så tog jag mig ner till paddocken och skulle hoppa upp. Inställd på att idag så tar vi ett pass här. Men...då ser jag att paddock snörena har lossnat. Ska sätta tillbaka dom men ena plast ”låsningen” som snöret sitter fast i har gått sönder i blåsten. Det är min gissning iallafall. Så jag kan inte rida där då ena snöret ligger över halva ridbanan.
-
Det blev därför en underbar uteritt i fantastiskt väder och Lydia skötte sig exemplariskt. Lite tittig och löjlig men väldigt glad och pigg. Lyhörd idag igen med spetsiga öron. Underbar häst!

Börjar hitta rätta känslan igen

2018-08-10 17:33
Från JenniferHovgrim

Igår bjöd Lydia på en fantastisk kväll. Vi red en längre tur och till en början var hon väldigt spänd och tittade på spöken i dikena.
Jag såg inte ett enda konstigt nog?
Det första året jag ägt henne så var hon hur cool som helst tittande inte på någonting. Okej hon är fortfarande super trygg när det gäller cyklar, bilar, mopeder och barnvagnar med andra ord sånt som känns mer förståeligt att vara rädd för eller iallafall reagera på. Men buskar? Grenar? Stenar? Haha kom igen. Jag bara skrattar! Jag är verkligen inte rädd utan bara undrande.
-
Hur som helst....i början av nästan alla våra ”igångsättningar” efter vilan måste jag komma ”tillrätta” i sadeln igen. Hitta tillbaka till där vi var förut och rida in mig igen.
Är det någon som känner igen sig?
Jag vet inte varför det är så, ibland känns det precis som om jag får börja om på nytt. Detta sitter i i kanske 3 dagar och sen släpper allt och det känns bra igen. Känslan jag får är att det känns främmande och jag blir osäker på mina kunskaper vilket resulterar i en häst som töltar i grisepass och jag känner besvikelsen över mig själv komma fram.
-
Igår kändes det som om allt klickade igen, hon frustade och var lyhörd och töltade på som en klocka. Traven var böljande och jag krävde lite mer energi än vanligt. Vi stötte på en massa kalvar och en vrålande ko utan att hon reagerade medans jag blev väldigt rädd då jag inte alls var beredd på vrålandet haha!
-
Idag blåser det riktigt mycket i fina varberg...jag ska ut till Lydia nu så får vi se om det blir paddocken eller en uteritt. Får se vad jag känner för. Vi behöver dock vara i paddocken...

Snart vänder det!

2018-08-08 22:07
Från JenniferHovgrim

Dagen har bestått av svett, trötthet och återigen svett.. kanske inte det trevligaste att dela med mig av men så är det. I fina Varberg har vi haft 30 grader igår och 32 idag...och det har inte blivit svalare på kvällarna. Jag har därför låtit Lydia vila men ska rida imorgon för då äntligen vänder det! Resten av veckan sägs det ska bestå av regn/sol och 22-24 grader med friska vindar.
-
Vid vilken temperatur rider ni inte?
Jag är medveten om att man kan duscha av hästen men när man själv känner hur svetten smyger sig på när man endast går från brevlådan och upp till lägenheten då är det illa.
Om inte jag vill utsätta mig för den här värmen och träna i den varför ska jag då utsätta min bästa vän för det?

En välförtjänt semester

2018-08-05 17:31
Från JenniferHovgrim

Både jag och Lydia har haft ”semester” från ridningen i 2 veckor. Hon har hunnit bli riktigt rund och go om magen och jag har en del att träna upp så att vi kommer tillbaka till den form vi var i innan semestern. Men det ser jag bara fram emot.
Jag är motiverad och laddad inför hösten och har redan spanat in lite tävlingar.
-
Igår red vi ut en tur i skogen på ca 30min, blev mycket skritt men lite tempoväxlingar också. Hon var lyhörd och väldigt glad med öronen rakt framåt. Innan semestern tog vi en tur till sjön med Marina och Louice. Såååå härligt, det blev bad för hästarna och Lydia fullkomligt älskar vatten.
-
Imorgon är det tillbaka till jobbet för min del. Det blir att återgå till rutiner och jag känner mig ändå rätt redo för det. I grund och botten är jag en riktig rutin människa. Nu efter jag skrivit klart mitt inlägg ska jag städa, fixa mat, planera veckan och fylla i min almanacka!
-
Har ni semester?

Två välförtjänta dagar

2018-07-19 16:21
Från JenniferHovgrim

Lydia fick vila igår och hon får även vila idag (om jag verkligen inte lyckas smita iväg från middagen hos mina föräldrar och ta en kort tur efteråt) men det är inte så troligt. Tror dock bara det är skönt för henne då hon reds mycket inför tävlingen. Marina hade vart och kollat till hästarna och fixat med vatten och dylikt & allt var bara fint med dom. Så jag känner mig lugn.
-
Som sagt ikväll ska jag och Love åka och käka hos mina föräldrar. Blev en dag på stranden med sol och bad. Imorgon ska jag till mormor och gå en PW med mamma innan det bär av till stallet vid 9:45! Vi ska nämligen bada med hästarna och ha med fika!! Hur mysigt!? Längtar redan!

Är fortfarande lika stolt och taggad inför framtiden med min fina tjej! Hon klär verkligen i rosett

Det kändes som första plats!

2018-07-18 15:32
Från JenniferHovgrim

Igår var det som sagt tävling i Kungsbacka. Jag och Louice träffades i stallet kl 14:00 för att börja packa transporten och förbereda hästarna för avfärd. Allt flöt på bra och vi var iväg vid 15.00 som planerat. Om jag jämför med de få tidigare tillfällena jag tävlat så hade mina nerver lugnat ner sig betydligt inför denna tävling. Okej jag ska inte ljuga såklart jag var spänd! Men inte så jag mådde illa eller dylikt för det har hänt haha!
-
Lydia skötte sig helt exemplariskt, lugn och fin, lite spänd på framridningen men det blev bättre. Första klassen så red vi V5, detta är absolut vår svagaste gren när det kommer till galoppen. Jag måste träna på den mer. Det blev fel galopp även denna gång och därav drogs poängen ner. Här kom vi på en 10:de plats utav 13. Efter detta var det paus så vi gav hästarna lite att tugga på och vatten, det var otroligt varmt. Sen gick vi bort till våra killar som satt och vakta fikan tillsammans med Zingo. Lite goa smörgåsar, kaffe och go dricka samtidigt som man tittade på alla andra fina och duktiga ekipage!
-
Strax därefter var det dags att tagga till inför T8! jag fick se bilderna som Love tog i föregående gren V5 och jag ser att hon är väldigt lång i formen och saknar energi. Jag satsade så gott jag kunde på framridningen och det kändes bättre. Inne på banan försökte jag hitta till samma känsla och tryckte på lite till. Det blev en bättre förändring med bättre resultat! Direkt efter varje tävling var det prisutdelning (alla fick rosett) jag var helt inställd på ännu en vit vilket inte gjorde mig speciellt mycket men hör och häpna!
-
VI FICK EN 5:e PLACERING!! Jag minns att Louice sa att "Jennifer det blir minsann ingen vit rosett för dig det blir färg!" Jag var så glad! Vi har tagit vår första färgade rosett! Jag var så glad och så stolt! För mig kändes det som en första placering så glad var jag töntigt nog kanske haha! men med allt vi gått igenom och allt jag kämpat med så var det här en väldigt stor känsla. Vi är på rätt väg, det har tagit tid men med ännu mer träning så kan vi komma ännu längre.
-
Nu är jag mer taggad än någonsin och James Faulkner har hört av sig så förhoppningsvis åker jag och Louice ner till honom v.31 för att bo över och träna tillsammans med våra hästar! Så roligt!

Äntligen dags!

2018-07-16 17:33
Från JenniferHovgrim

Imorgon smäller det då är det nämligen dags för årets första tävling! Jag är inte alls speciellt tävlingsrutinerad då jag haft stora problem med min osäkerhet till Lydia. Frågor och tankar som ”kommer hon gå in på banan?” Kommer hon tjura? Bocka? Etc. Idag  blev det ett efterlängtat paddock pass tillsammans med Louice och det kändes bra! Klart att man har en del att jobba på och jag önskar att jag tränat mer men får ta med mig det inför nästa tävling. En bra genomgång av Lydia iallafall, mjukgörande och lösgörande.
-
Men efter 2 års tid tillsammans med min Donna är alla dessa tankar som bortblåsta. Jag har tagit mig igenom alla tankar och demoner. Jag är äntligen fri och är tryggare än någonsin i mig själv gällande ridningen.
-
Jag har tävlat 3 gånger under vår tid tillsammans. Hon har skött sig exemplariskt varje gång. Eller okej första gången hade hon otroligt mycket vilja och var lite hispig men jag hade endast haft henne i 6 månader då. Hon kände knappt mig och vise versa.
-
Vi är anmälda till en kvällstävling i Kungsbacka och första start är 17:00. Jag är anmäld till V5 och T8 och är super laddad! Problemet nu är att i och med att jag inte längre är nervös över hur hon ska bete sig så har det också börjat växa fram krav. Jag vill få bra poäng och det skulle kännas tråkigt om det går sämre igår än föregående gång. Men bort med dom tankarna! Jag ska ha kul och se det som en övning! Ska bli jätteroligt som sagt och Louice ska med tävla. Våra killar följer med så lär bli en hel del fotandes och filmande som ni ska få ta del av!
-
Har du tävlat många gånger? Vad har du haft för tankar?

Inte alls på hugget...

2018-07-11 09:12
Från JenniferHovgrim

Igår var en lång och otroligt effektiv dag! Jag hann med att jobba och åka till gekås för att införskaffa en massa nödvändiga saker till Lydia. Jag köpte:
- Foder
- Flugmedel
-Flugsalva (till ansiktet)
- Svampar
- Flugräcke
- Grimskaft
- Helosan
- 3-delat bett
Jag behövde verkligen en ny flyghuva men dom var bokstavligt talat slut i storlek cob! De hade endast kvar dom utan skydd för öronen och de har jag redan en. Så på hemvägen åkte jag inom granngården och det var exakt likadant där!
Himla typiskt... jag och Love ska dock till Göteborg under semestern så då åker vi inom Hööks.
-
Direkt efter så bar jag mig iväg till stallet för att packa in allt på sina ställen och byta Lydias trasiga flugtäcke mot hennes nya.
Visst låter det enkelt...? För mig är det en mardröm med alla dessa täcken...speciellt flugtäcken då man ska dra över allt på huvudet!
-
Som tur är så är Lydia så fantastiskt snäll i såna här lägen. Hon bara står där och låter mig testa tills jag får till det rätta knepet, av och på, rätta till här och där. Jag själv tycker inte alls det känns bra....eftersom jag inte är bra på detta så tycker jag synd om henne som ska behöver stå där och vänta tills jag får till det. Men det är precis som att hon vet.
”Jennifer kan verkligen inte det här...bäst jag står fint här så hon kan lära sig”.
-
Hennes tålamod med mig är verkligen helt makalöst ibland. Det beundrar jag henne för. Innan all påklädning av flugskydd så tog vi oss en ridtur. I mitt huvud hade jag planerat ett paddock pass men tyckte inte Lydia kändes så pigg... seg när jag hämtade henne och allmänt trött.
-
Det blev en skogstur istället och väl var väl det. Öronen framåt med en helt annan bjudning än när jag hämtade henne. Inga krav idag trotts att hon själv ville visa att jag minsann kan. Massa beröm och mys på våra skogsvägar en sen sommarkväll.
-
En mycket bra dag i stallet helt enkelt!

Konsten att göra båda delar...

2018-07-09 10:09
Från JenniferHovgrim

Konsten att göra båda delar...?
För att ni ska få en inblick i hur min vardag ser ut så innebär den att jag jobbar 100%, jag har ett samboförhållande sen 5 år tillbaka, kompisar, fester, familj och min älskade häst Lydia såklart.
För att jag ska lyckas hinna med allting så är jag tvungen att prioritera och planera vecka för vecka.
Det är absolut inte enkelt.
-
Jag står tillexempel inför ett val som jag ska fjäska lite med Love inför nu idag. Det är nämligen som så att vi endast har två veckor semester ihop i sommar och på dom två veckorna är det två tävlingar som jag gärna vill delta i varav en av dom är på helgen den 21/7. Jag vet att han älskar att hitta på saker och kanske kommer tycka det känns sådär. Allt som oftast är det aldrig några problem men man vill ju hinna med och ta vara på varandra också nu när vi äntligen ska ha semester.
-
Konsten att kunna göra båda delar är alltid inte enkel och självklar. Det är viktigt att man är omgiven av människor med förståelse och kärlek som stöttar och peppar än! Framförallt att man själv har framförhållning och pratar om hur man tänker och känner.
-
Nu ska vi äta frukost ihop och jag ska
”droppa bomben”
Uppdaterar er senare!

När man måste välja...

2018-07-04 23:17
Från JenniferHovgrim

Nu vankas det semestertider för många men dock inte för mig riktigt än. Vecka 29 då är det äntligen min tur!
-
Idag var dock en sån kväll i stallet då jag önskade att jag hade semester. Jag skulle rida med Louice kl 20:00 hade vi bestämt och blev glatt överraskad då hennes mamma och Dagmar ville följa med. Dock hade de tänkt sig en längre tur än vad jag hann med. Jag har tyvärr 20min till stallet och i med jag ska upp och jobba samt duscha pga min allergiska pojkvän är tid inte till min fördel i såna här lägen.
-
Jag fick helt enkelt välja...såklart valde jag det tråkiga denna gång och hade sällskap halva rundan och fick rida ifrån sällskapet. Kände ändå att det var lagom med en 40 min uteritt i bra tempo ikväll då klockan ändå var så mycket.
-
Hur blir era hästar när ni rider ifrån gruppen?
I början gick knappt detta med Lydia. Hon blev väldigt orolig...gnäggade och skrek och trippade fram. Till en början vägrade hon. Idag är det inga problem alls...eller okej...hon blir lite tittigare än vanligt men lyssnar ändå väldigt bra på mig trotts att hon känns lite smått ofokuserad.
-
Vi hade en jättemysig tur hem ändå. Kvalitetstid bara hon och jag en sen sommar kväll, töltandes på underbara grusvägar i skog och mark.
Kan det bli bättre?

Uteritt på mitt brunstiga sto....

2018-06-29 06:30
Från JenniferHovgrim

Igår red jag ut på mitt brunstiga sto. För 2 år sedan hade jag kanske låtit henne vila eller aktiverat henne på annat sätt utan mig på ryggen. Att aktivera henne utan mig på ryggen gör jag också men inte pga av brunst alla gånger...
Varför hade jag låtit henne vila?
För 2 år sen var våran relation väldigt ny, hon testade mig genom att vara extremt tittig, inte vilja stå still när jag satte upp, sparka bakut, sparka mot mina skänklar. Allt detta förstärktes vid brunsten och förtvivlade jag lät henne vara.
-
Jag vill bara poängtera återigen att hon är kollad av veterinär, tandläkare samt fått hästfysioterapi utav Tina Hansen. Det var och är inga fel.
-
Jag har helt enkelt under 2 års tid fått visa vem som är ledaren och bestämmer. Jag har fått vara extremt konsekvent men rättvis. Jag har visat att jag är någon hon kan lita på och att hon betyder allt för mig. Hon är min bästa vän nu och för alltid. Att vinna hennes tillit är något av det svåraste och bästa jag någonsin har gjort. Sättet hon tittar på mig idag när jag kommer och när jag går, alla rutiner vi har byggt upp och vårt förtroende för varandra är helt fantastiskt.
-
Uteritten på mitt brunstiga sto är idag som vilken annan uteritt som helst.
Inga konstigheter med andra ord.

På rätt väg

2018-06-28 21:52
Från JenniferHovgrim

Ni vet den där känslan att man faktiskt håller på och tränar på något och det för varje gång känns lite bättre. Ja då kan man inte vara annat än på rätt väg. Där är jag och Lydia nu. Sedan vårt pass i paddocken denna veckan har jag insett att jag måste träna där minst 1 gång i veckan. Just för att utvecklas och jobba på detaljerna.
-
Jag ska fixa olika ”träningspass” och göra allt för att vi ska bli ännu bättre. Skriva ned, dokumentera och följa upp och vad passar inte bättre än att ha en blogg då?
-
Ni anar inte hur mycket tankar och känslor som släpper när allt flyter på så bra i paddocken som det gjort det senaste! Hon känns pigg, glad och fräsch och vill verkligen arbeta. Det är en fantastisk känsla och jag blir lika glad varje gång.

Recension av Mink horse vojlock

2018-06-25 23:09
Från JenniferHovgrim

Nu är det dags för mig att recensera vojlocken ifrån Mink horse. Jag har hittills tyckt att den har vart jättebra. Den ligger mycket bättre än min gelpad samt att den skyddar sadeln mot onödig smuts.
-
Passform för sadeln har även den vart jättebra, har en 17,5 tum och tog modell Island och den passar mycket bättre än min vojlock från Hööks som dessutom glider runt mycket mer.
-
Smidiga och smarta kardborreband för effektivitet och som är slitstarka och hjälper till att hålla vojlocken på plats.
-
Red i paddocken idag i 22 grader och Lydia var riktigt svettig men just vid sadelläget märktes en tydlig skillnad då hon fått andas tack vare materialet. Inte alls lika svettig här som på övriga kroppen.
Hon fick sig en go dusch efteråt, mycket uppskattat.
-
Som sagt hittills är jag nöjd och när det blir dags att tvätta den blir det en ny recension ifall den fortfarande håller kvalitén.
Jag tog före och efterbilder innan och efter ridtur som jag ska visa er här nedan för att tydliggöra hur bra den är enligt mig.

Såhär låg sadeln innan vi red en fysiskt krävande runda i skog och mark.

Här är efter ridturen, man kan se att sadeln flyttat sig lite men det kan också bero på att min lilla tjej har en go gräsmage för tillfället. För övrigt så ligger den absolut sååååå mycket bättre än med min gelpad då den gled runt på sidan och hade sig...jätte kasst verkligen.
Den kan dock vara i sämre skick så borde absolut uppgradera den också.
Hur som helst...jag är väldigt nöjd med mitt köp och kommer varmt rekommendera denna vojlock till dom som vill förnya ”sadelgarderoben”.

Det blev väldigt sent...

2018-06-25 05:39
Från JenniferHovgrim

Till och börja med vill jag bara säga vilken helg! Detta har vart den absolut bästa midsommar på länge! Jag och min sambo åt och drack gott hos min bästa vän med en massa vänner. Vi gjorde lekar, sjöng och dansade natten lång!
Har eran midsommar vart bra?
-
Igår åkte jag till stallet så jag var där vid 15 tiden. Vi började med att stängsla en ny hage en bit från stallet då det inte är mycket till bete kvar där vi har dom nu. Vi har gett dom hö vilket jag egentligen inte vill göra sommartid då man önskar att hästar ska få kunna njuta i sina hagar av allt gräs men kommer det inget regn så blir det heller ingen tillväxt och då är man tvungen. Vi får se hur länge detta räcker men förhoppningsvis kommer dom kunna njuta ett bra tag.
-
Efter detta tog vi tag i stallsysslorna för att sedan ta en ridtur ihop, jag, Marina och Louice. Vilken underbar kvällstur! Lydia var med mig hela vägen! Hon kändes så glad och tog täten från början till slut med två pigga och valna öron framåt. Vi fick till galoppen otroligt bra denna ridtur och den var böljande med energi. Tölten var ren och formen kom från och till. Jag var väldigt nöjd med Lydias insats trotts att hon vid vissa tillfällen kände för att ta andra vägar haha! Hon är för rolig....jag fick såklart visat vägen åt rätt håll om man säger som så! Sen var det inte mer med det.
-
Det är något speciellt med långa dagar i stallet. Jag var hemma 21:30 och hungrig som jag vet inte vad haha! Inom kort kommer en recension av Mink horse vojlocken!

Väldigt oväntat...

2018-06-20 22:50
Från JenniferHovgrim

Efter jobbet idag så bar det av mot stallet. I bilen hade jag sällskap av en propud och min nya vojlock som jag tänkte test rida i idag.
Blev det så? Nej....
-
Hela dagen har det vart gråmulet och regn i luften men aldrig att det öst ner. Började med att göra stallsysslorna och göra rent sadeln då jag inte vill göra vojlocken skitig det första jag gör. Jag inväntar Louice då vi skulle rida ihop och jag tittar ut för att se om hon kommit. Vad får jag inte se om världens regnskur...? Det bokstavligt talat öser ner... Jag öppnar dörren ut till hästarna där de står och trycker bakom huset.
-
Ni kanske tror att vi strunta i att rida, men icke! Jag valde dock att inte testa min vojlock i detta ösregn... så det får bli imorgon (om vädret tillåter). Varken Lydia eller Kraflar var sugna... Jag och Lydia kändes inte så överens idag.... tölten var väldigt travtaktig och hon kändes inte alls med mig. Det är sån enorm skillnad på en Lydia man har kontakt med och inte. Det är inte så att hon inte lyssnar men fokuset är någon annan stans.
-
Jag var väldigt trött idag också och vi var så blöta och frusna. En sämre riddag idag. Nya tag imorgon igen.

Äntligen!

2018-06-19 20:25
Från JenniferHovgrim

Idag fick jag hem min nya vojlock! Den är skit snygg! Hoppas att kvalitén är så bra som den känns! Har dock inte hunnit test rida den idag utan det får bli imorgon har nämligen jobbat från 7-19 idag då vi hade en vikarie som var sjuk. Goa extra pengar till mig!
-
Jag kommer göra en utvärdering av vojlocken och jag känner redan nu att tycker jag om denna kommer jag garanterat införskaffa mig en till.
-
Ser fram emot att ha något som skyddar sadeln och förhoppningsvis kommer hålla den på plats! Ett riktigt plus i kanten för den otroligt snygga designen!

Snygg stilren design i färgen Antracit.

Silvrig och en svart passpoal samt ”Mink horse” märket är i kardborreband för flexibilitet vid fäste kring sadelgjord.

Vojlocken kommer förhoppningsvis hålla undan svett och värme tack vare det andninngsvänliga tyget.

Under till kan man se paddens utformning med ett mellanrum vid ryggraden för ventilation.