RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-31 08:01:31

JenniferHovgrim blogg

JenniferHovgrim blogg på Nouw

Det är mycket som händer....

2019-01-14 07:48
Från JenniferHovgrim

Som rubriken lyder så är det mycket på gång i mitt liv.
Jag har nämligen kommit in på lärarutbildningen i Göteborg med start nästa måndag alltså den 21 januari.
Det är så svårt att ta in men det känns riktigt bra. Alltså har jag endast en jobb vecka kvar innan jag tar "Studieledigt".
-
Igår var vi iväg och red för James igen. Det gick jättebra och Lydia var så fantastiskt duktig och samarbetsvillig. Hon gick som en klocka och kämpade på för att hitta formen. Det är där vi är nu. Vi jobbar ständigt med formen men det är så roligt. Vi hittar den mer och mer och hon lyckas stundtals "hålla sig" i formen. Annars går huvudet väldigt mycket upp och ned. Vi ska fortsätta kämpa på och den 26 Januari är det dags för tävling! Så kul!
-
Nu ska jag äta frukost, åka till gymmet och sen stallet och sätta på Lydia brodd. Efter det blir det hem och fixa lunch och sen åka till frisören!
-
Vad ska ni göra idag?

Det är verkligen något jag behöver....

2018-12-03 09:48
Från JenniferHovgrim

Jag har ridit 1 gång i månaden för James Faulkner i 2 månader nu och jag har insett hur mycket jag behöver det. Jag har ridit för han någon gång tidigare men inte regelbundet vilket det är nu då jag och Louice är med i en såkallad "ridgrupp". Jag är verkligen jätte tacksam då detta har lett till en enorm utveckling för både mig och Lydia. Ni vet känslan när man efter varje ridpass känner WOW. Ja då vet man att det är rätt och att man verkligen behöver det.
-
Den sista tiden har Lydia gått bättre än någonsin, jag kan dock ibland ha lite toppar och dalar gällande paddocken ändå men jag kan helt ärligt inte komma ihåg senaste gången hon tjurade. Hon har vart så himla glad och positiv till allt det senaste. Jag besitter ett dåligt samvete just nu då jag har lite dålig motivation i ridningen då det regnar konstant i Varberg. I förra veckan fick jag endast till 3 ridpass...dock så har jag jobbat i helgen men ändå. Jag vet med mig att December månad är en väldigt hektisk månad för mig då jag dels fyller år, min pappa fyller år och alla förberedelser fram till jul och nyår knackar mig på axeln. 

Men jag säger till mig själv att det är okej. Lydia dör inte och hon mår absolut inte dåligt. Det får bli lite som det blir denna månaden och jag ska inte ha för stora krav på oss just nu för då kan det bli så fel. Som sagt så är hon en väldigt känslig häst och känner snabbt av mitt humör. 

Den 16 Januari har vi lektion för James igen så inför det nya året ska jag sätta upp en massa nya mål för mig och Lydia. Jag hoppas på att 2019 blir vårt tävlings år.  
-
​Är ni duktiga på att hålla motivationen uppe? Några tips såhär års? 

Stallpyssel

2018-10-06 09:04
Från JenniferHovgrim

I förrgår så fixade jag i ordning där vi förvarar vårt hö. Jag mockade ur allt gammalt spill, borstade rent lastpallar och hade mig. Det är jätte skönt att det är gjort.

Vill även passa på och tipsa om den röda foderspannen. Den är låg, slitstark och lock följde även med. Den är köpt på Biltema.
-
Igår lånade Marina Lydia så hon och hennes kompis kunde rida ut tillsammans. Jag ska strax bege mig själv till stallet för en ridtur antingen i Paddocken eller med Marina och Louice. Vi får se vad det blir.
Ska ni rida idag?

Mentalträning

2018-10-02 15:45
Från JenniferHovgrim
När viljan finns men psyket säger nej.

Häromdagen lyssnade jag på "Ridpodden" och deras avsnitt om mentalträning. Det var då alla bitar verkligen föll på plats och jag kunde verkligen inte släppa tankarna på detta informativa avsnitt. Mentalträning är något vi alla kan dra nytta av i livet och något som vi alla bör ta en funderare på.
-
Ni vet känslan när man verkligen vill någonting men det är något i ens tankar som säger nej. För att förtydliga tänkte jag använda mig utav mitt paddock exempel med Lydia.
Jag vill verkligen vara i paddocken och träna för att vi ska utvecklas men mina tankar säger nej. Anledningen till att dom säger nej är för att jag blev rädd när hon bockade med mig i paddocken för snart 2 år sen. Mina tankar flyger direkt till dessa minnen och bilder samt känslor som gör att hela min inställning påverkas negativt. Jag vågar inte för "tänk om" hon gör det igen. Redan här har jag målat upp en negativ bild av hur det kommer bli. Det är här den mentala träningen kommer in i bilden. Istället för att jag ska tänka det värsta så ska jag tänka det bästa.
Hon bockar inte alltid, vi har haft jättebra pass i paddocken och hon är en otroligt snäll och trygg häst. Du har ridit igenom det flera gånger och du kan absolut göra det igen för du är duktig! Genom att peppa och motivera mig själv och styra mina tankar så har jag tagit mig förbi detta jobbiga hinder idag. Det var inte lätt men ack så värt!
-
Vi måste bli bättre på att motivera och peppa oss själva. Man är väldigt snabb och duktig på att se det negativa och klanka ner på sig själv. Sluta med det! Se möjligheter och be om hjälp ifall det behövs. Det är helt otroligt vad vi kan göra med våran inställning och med våra tankar.
Här finns det bara en enda person som bestämmer och det är du själv!

Äntligen färdig!

2018-09-30 10:17
Från JenniferHovgrim

Denna morgon har jag spenderat framför Youtube med inspirerande hästvloggar och gjort mina "Paddock" pass tillsammans med en kopp kaffe. Nu är jag äntligen färdig. Det var lite pyssel och kladd haha men huvudsaken är att jag förstår men ska förklara varje pass. Jag vill att ni har i åtanke att jag är väldigt "grön" i min ridning då jag och Lydia som sagt inte alls vart speciellt mycket i paddock. Se tidigare inlägg till varför. Så dessa pass är helt och hållet anpassade efter min kunskap så att jag kan känna mig trygg i och veta vad vi gör.

Paddock Pass 1 

- Uppvärmning
I båda varv med böjda spår, jobba fram form och framåtbjudning.
- Tölt 1
I båda varv känna på form, takt.
-Tölt 2
I båda varv jobba på form, takt, gå in på små volter vartannat hörn i tölt.
- Tölt 3
I båda varv kort tempo tölt på kortsidorna öka på långsidorna.
- Separera gångarter
Jobba på en 8:a Växla gångart i hörnen där kryss är markerat.
- Trav 1
I båda varv jobba på form, takt.
- Trav 2
Trava på volt i båda varven.
-Avslutning
Skritta av på långa tyglar.

Paddock Pass 2

- Uppvärmning
I båda varv med böjda spår, jobba fram form och framåtbjudning.
- Tölt 1 / Trav 1
I båda varv känna på form, takt.
-Tölt 2
I båda varv jobba på form, takt, gå in på små volter vartannat hörn i tölt.
- Trav 2
Trava på volt i båda varven.
- Galopp
- I båda varv träna på galoppfattningar och en hållbar galopp.
- Trav 3
I båda varv kort tempo tölt på kortsidorna öka på långsidorna.
- Separera gångarter
Jobba på en 8:a Växla gångart i hörnen där kryss är markerat.
-Avslutning
Skritta av på långa tyglar.

Jag har lite svårt att lägga upp min ridplan just nu... antingen åker jag ut och rider i paddocken idag så får hon vila imorgon eller tvärtom... Hon hade energi igår trots långturen på 2,5 timme men känns ändå som om hon kanske ska vila idag. Jag får se hur jag lägger upp allt. Något effektivt ska jag göra idag innan kvällsjobbet iallafall. Städa kanske? Ska även iväg strax innan 15 för att boka skidresa!

2,5 timme

2018-09-29 15:40
Från JenniferHovgrim

2,5 timme blev våran långritt på, vi red vid Glamsjön och runt om Stättared och hem. Det var en fantastiskt fin ridtur och vädret var som sagt på vår sida. Mycket tempoväxlingar och en massa skritt och vi alla bara njöt. Väldigt varierande terräng, mycket upp och ner över stock och sten så hästarna fick sig ett rejält träningspass.

När vi väl hade kommit hem igen ifrån vår långtur fick hästarna en massa gott och belöning. Jag och Marina bestämde oss för att göra i ordning i sadelkammaren då där har vart så himla stökigt och rörigt. Vi städade ur gammal skit, dammade, sopade och torkade av golv. Nu är det fräscht och fint där igen. Jag fick därför inte fixat med min utrustning då tiden sprang i väg men detta var välbehövligt det också.

Eftersom det blev en sån långtur igår så åkte jag till stallet direkt efter jobbet idag och bara skrittade av henne. Vet inte vad det är med Lydia men herregud så rädd hon blev för en stor sten. Hon vägrade gå förbi och ville vända hem. Detta händer otroligt sällan men jag fick övertygat henne om att den absolut inte var farlig... haha! I slutet av ridturen slappnade hon av vilket var det jag var ute efter. Nu ska jag snart bege mig mot mitt kvällspass...fy så tråkigt. Är väl hemma igen vid 9 tiden igen.

Fullspäckad dag!

2018-09-28 09:14
Från JenniferHovgrim

Idag mår jag mycket bättre då förkylningen äntligen har börjat ge vika. Jag ska strax bege mig ut till stallet för att rida en längre tur tillsammans med Marina och Jen. Jen skulle visa oss en ny ridväg! Så kul! Ska ta med mig lite mellis och ha i kylen ifall jag bestämmer mig för att fixa med Lydias utrustning idag också. Det behövs verkligen...den är så himla smutsig. Slarviga jag....
-
Är ni duktiga på att ta hand om utrustningen?
-
Jag ska dela med mig av mina "ridpass" jag gjort här på bloggen också. Förstår inte varför det ska ta sån tid för mig..jag ber om ursäkt! Min lillasyster fyller år idag så ikväll ska vi på födelsedags mys sen är det arbete hela helgen för både mig och Love. Känns alltid bättre när vi jobbar båda två. Mellan passen i helgen så ska jag rida och planera skidresa!
Vi hörs senare!

Jag längtar redan!

2018-09-26 16:20
Från JenniferHovgrim

Helt plötsligt så släpptes alla tankar på hur ont jag har i min hals, hur mycket min näsa rinner och hur trött jag är. Efter att ha vart förkyld och knappt orkat göra någonting (därav sjukfrånvaro från jobb) så kom denna dagen att bli till en av dom absolut bättre. Helt plötsligt fick jag en rejäl boozt av motivation! Tack vare ett sms från min kära stallkompis Louice.
-
Jag har ridit för James Faulkner 2 ggr och jag är helt såld på hans sätt att lära ut. Fantastiskt duktig på det han gör och förklarar så man förstår. Det negativa är att han är väldigt svår att få tid hos då han själv tävlar på hög nivå och är en väldigt populär instruktör.
Igår fick jag reda på att Louice skulle rida för honom den 19 Oktober men att det tyvärr inte fanns några tider kvar men att hon säger till ifall det dyker upp någon ledig tid. Sagt och gjort! Det plingade i telefonen för 5 min sedan och det fanns två lediga tider och det är först till kvarn som gäller. Jag lyckades få en tid 18:40 direkt efter att Louice ridit. Kan det bli bättre?
-
Jag ser så himla mycket fram emot den 19 Oktober nu. Jag behöver verkligen den här träningen, Lydia också absolut men framförallt jag. Fram tills dess ska jag arbeta i paddocken med det jag kan. Ska göra olika "Pass" för mig och Lydia som jag kan jobba efter fram tills dess. Det viktigaste för mig just nu är att vi är i paddocken och arbetar. Vet inte jag vad vi ska göra där eller har en plan så kan hon snabbt ta över kommandot och tycka det är tråkigt och hon känner av min osäkerhet. Jag kommer att göra "ritningar" och ta bilder på och dela med mig av dessa här på bloggen. Förvänta er inget stordåd då jag är väldigt "grön" i min ridning. Det kommer att vara bra basic övningar helt enkelt.
-
Rider ni för någon tränare? Om ja, vem?

Varför just nu..?

2018-09-24 23:01
Från JenniferHovgrim

I en veckas tid har jag varvat jobb med sängliggandes och till vilket pris? Just precis min förkylning bröt ut rejält efter fredagens arbetspass vilket resulterar i att jag som idag Måndag har vart hemma från jobbet. Kommer även imorgon att vara hemma från jobbet. I hopp om att slippa förkylning har jag sovit fler timmar än jag hunnit räkna. Det hjälpte inte att vila denna gång för att undvika förkylning utan den attackerade mig med storm.
-
En vecka utan ridning....idag klarade jag inte av att inte få rida min älskade häst...jag var tvungen! Sagt och gjort blev det en uteritt med Louice och jag var helt slut efteråt samtidigt som jag var överlycklig! Varför ska jag bli förkyld just när jag känner att vi återigen är på gång?
-
Jag kommer iallafall att göra ett träningsschema för mig och Lydia imorgon och följa detta samt dela med mig av mina framsteg/bakslag här på bloggen. Men mer om detta imorgon...klockan är mycket och jag är super trött.
Hörs imorgon!

Helt utan rutiner....

2018-09-19 08:22
Från JenniferHovgrim

Är ni precis som jag...? Allt fallerar utan rutiner och struktur?
Varje Söndag försöker jag planera veckan, när jag ska rida, vad som ska göras varje dag osv. Detta får mig att lyckas åstadkomma allt det jag behöver. Åstadkommer jag allt det jag planerat är jag välmående och fungerande.
-
Denna veckan är det inte alls så. Fick inte planerat i Söndags..inte i Måndags heller och inte igår heller. Jag har inte fått gjort någonting av allt som behövs göras. Jag har massvis med tvätt, ett stökigt hem, jobbar 7-16, ska hinna med familj, husvisningar och min kära häst Lydia.
-
Tyvärr har hon fått bli lidande denna veckan vilket inte alls är okej. Jag känner mig så dålig och förstår inte varför jag inte bara kan sköta mitt planerande lite bättre. Igår när jag hade "planerat" i mitt huvud att rida så blev det 25 grader i Varberg. Hon är uppvuxen på Island och hennes vinterpäls har hon redan börjat sätta och den är redan väääldigt fluffig. Valde därför att inte rida igår heller. Skulle kännas alldeles för taskigt då jag är en väldig känslo människa. Skulle jag viljla springa runt med någon på ryggen i vinterkläder och 25 grader? nää.... tror inte det.
-
Hur som helst efter jobbet idag blir det ridning. Betydligt svalare idag!