RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-10 23:10:19

nwt - Hagfors

Hagfors på nwt.se - senaste nyheterna och reportagen från Hagfors

Minusresultat blev plus

Kommunens delårsrapport visar en prognos för 2018 på minus 800 000 kronor. Men vid måndagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att strukturera om kommunens bolag. Det gör att kommunen istället får ett plusresultat på 10 miljoner kronor.

Förskingringshärvan fortsätter växa

Personen som förskingrat pengar från Hagfors kommun och en lokal förening ska också ha förskingrat från sin fackklubb

Sidokrock i korsning

Två personer ådrog sig lättare skador när två bilar kolliderade i en korsning vid Blinkenbergsparken i Hagfors på onsdagseftermiddagen.

Christer Rådeström ska ge nytt liv i Uddeholms hotell

Christer Rådeström ska ge nytt liv i Uddeholms hotell

"Möte i Konsten" på Höstsalong

Det är mötet mellan konstnärer som är inflyttade till Värmland och konstnärer som har rötterna här som är temat. Resultatet blir en spännande blandning av olika konsttekniker, skulptur och hantverk som strålar samman på årets Höstsalong.

Förskingringshärvan växer

Den person som misstänks för att ha förskingrat pengar från Hagfors kommun och avskedats därifrån är nu även misstänkt för att ha förskingrat stora belopp från en lokal förening. Ordföranden i föreningen bekräftar att så är fallet, men att det ännu är tidigt i utredningen.

Kommunanställd har förskingrat 300 000 kronor

Kommunen polisanmälde i fredags en medarbetare för förskingring samtidigt som hen varslades om avsked.– Jag är jättechockad. Det är den person man minst kan tro, säger Jonas Nilsson, ekonomichef Hagfors kommun.

Shoppingtur med privatchaufför och 10 000 kronor på fickan

Tre vinnare i Hagfors Events och Hagfors köpmannaförenings tävling Gatloppet fick handla för 10 000 kronor på två timmar. En av dem var Solveig Cederholm som var ombud för sin syster.– Det här är mycket roligare än om jag själv hade vunnit, säger hon.

Badhuset stänger för renovering under 1, 5 år

Renoveringsplaner. När Hagforsbadet stänger för sommaren den 1 juli 2019, så startar en stor renovering. Tidigast i januari 2021 kommer badet att öppnas igen.

Familjekonsert med Astrid Lindgren-tema

”Från Villa Villekulla till Mattisborgen” är namnet på den konsert som Ekshärads kyrkokör ger nu på söndag klockan 17 i Ekshärads kyrka.

Mordutredare får vänta på analyssvar

Utredningen av det misstänkta knivmordet i Hagfors fortsätter.

Stor omsättning på chefer inom Hagfors kommun

Efter drygt ett år som fastighetschef slutar Maria Edesgård sin tjänst.– Det känns jättesorgligt för oss. Hon har gjort ett jättebra jobb, så det känns jättetråkigt, säger Richard Bjöörn personalchef.

53-åring får fängelse för hemmabyggd k-pist

53-åringen som flydde i bil och indirekt ledde polisen till en ”knarkfabrik” har dömts till fängelse.Vid en husrannsakan hittades en hemmabyggd k-pist.

Oberoende realister planerar maktövertagandet

Oberoende realister ska träffa företrädare för alla partier med start denna vecka.– Vi utgår ifrån att vi kommer att vara ett minoritetsstyre och får söka stöd i olika sakfrågor, säger Jens Fischer (OR).

Lastbilschaufför till sjukhus efter dikeskörning

(UPPDATERAD) En lastbil med mejeriprodukter körde strax efter klockan 07.00 på måndagsmorgonen av vägen i höjd med Sunnemo söder om Hagfors.

Blinkenbergsparken fick nya attraktioner

Efterlängtad invigning av scenen

Öppet hus på Valmet

Valmet startade 1987 i Hagfors och firar 30 plus. Därför inbjuds allmänheten till öppet hus under lördagen mellan klockan 9 till 13.

Ny barn- och bildningschef utsedd

Nu är det klart att det är Jenny Dahlin som blir Hagfors nya barn- och bildningschef.

Dags för Råda höstmarknad

På lördag arrangeras Råda höstmarknad för 35:e året. Det blir bland annat veteranfordonsutställning och tivoli. Cirka 40 knallar kommer att delta