RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 16:43:08

workingmalinois blog

workingmalinois blog on Nouw

I´m Back

2019-09-13 21:28
Från workingmalinois

Hallå där!

Satt hemma och kom på att jag startade upp en blogg för ungefär 2 år sedan, 2 år sen!!!! Jag har alltså inte vart aktiv här på lite mer än 1 år och det är helt sjukt.

Mycket har hänt på detta året, jag valde att flytta ifrån mitt ex till ett eget hus, jag har tagit studenten och började jobba på akuten. Utöver det så drog jag även igång nytt plugg så nu är jag inne på termin 3 av 6 på sjuksköterskelinjen. Helt sjukt vad mycket som har hänt under bara 1 år, det är inte bara positiva saker men allt har ett bra slut, det är väl som i alla sagor det slutar alltid med "happy ending". På tal om sagor så tror jag mitt liv ibland är lite som en saga eller kanske mer som en dröm, jag har världens bästa jobb, jag älskar mitt plugg och jag bor i ett hus by my self, helt magiskt!!. Även om det känns ibland som att livet springer ifrån mig så älskar jag allt som har med livet att göra.

Tyvärr så har inte allt vart lätt detta år, i december förra året blev jag tvungen att ta bort min älskade Daisy..... inget lätt beslut men tyvärr rätt. Hon har det bra uppe bland våra andra hundar där hon kan springa omkring så som hon bara kunde. Så nu har jag bara min 10 åring kvar så själva hundtränandet och tävlandet har lagts lite på is tyvärr, men det är väl så livet är.

Hoppas det fortfarande är någon som kommer ihåg mig

Ps. Lägger upp lite kort från när jag var i Norge, så magiskt fint

Ha det gott ❤

Long time ago

2018-02-07 14:32
Från workingmalinois

Halloj!
Nu var det ett bra tag sen jag skrev här! Man kan nästan tro att jag gått och dött men nejdå, I'm alive.

Tänkte börja med att berätta att Röntegen för armbågar och höfter är bokade den 4/4 för Daisy! Så spänd då föräldrarna höfter och armbågar inte är riktigt bra.. (vilket jag inte såg när jag tog henne som omplacering). Sen är en dragsele beställd till Daisy, längtar tills den kommer så att hon kan få ur sig lite energi.
Jag har även planerat in ett MH men inte anmält mig än så det kommer mer info om det när jag vet mer.

Ni som följer mig på Instagram och även följt mig lite är på bloggen vet ju att jag haft ett stort problem med att gå i koppel med Daisy. Koppelträningen har inte gett speciellt mycket så jag började bestäma att hon bara får gå bredvid oss och inte framför oss vilket gav resultat direkt 👏.

Jag har haft en plan att börja tävla i sommar med Daisy men känner att hon är för flamsig för att våga gå ut i bruks sök och har därför valt att börja tävla smått i rally lydnad i sommar. Jag valde rally lydnad pga att det inte är jätte svårt, jag får prata med hunden och hon är kopplad. Under dom tävlingarna får jag lära mig hur jag ska värma upp henne och hålla henne samlad, hon får känna på hur det är att ha en nervös matte och vi kanske kan få gå ut på plan och lyckas istället för att misslyckas.

Det var allt jag hade för denna gång och lovar att inte det ska bli lika långt uppehåll mellan inläggen. Ha det bra! 

En drink eller 2

2017-10-01 08:59
Från workingmalinois

Att bara sitta hemma går mig på nerverna så i går kväll blev det en sväng till O'Learys för en öl....eller ja för drinkar 😍

Tog av mig min skena igår men vet dock inte om jag fick det.... Men men kan ju inte bli sämre (hoppas jag). Att få på sig ett par jeans var så jäkla skönt! Som jag har längtat!!😍👏

Orkar inte...

2017-09-29 11:35
Från workingmalinois

Tänk att en kväll kan börja så bra och sluta så dåligt... Förra fredagen hade jag planerat en överraskning åt Axel då han fyllde 20. Vi skulle ut och äta och sedan på krogen, jag hade bjudit in han kompisar och vi hade jättetrevligt. Men precis innan krogen stängde så lyckas jag självklart dra knät ur led och nu är jag inne på 1 vecka med kryckor och en skena som gör att jag inte kan röra benet.

Jag blir så himla trött, är så jäklar frustrerad då jag inte kan göra speciellt mycket och sjukt stressad över att knät inte ska vara 100% när brand testerna ska göras....
Allt jag kan göra är att vänta på att jag ska få en tid hos ortopeden och sedan se vad som händer.
Har en tidigare skada i detta knä och genomgått 4 operationer, men det värsta av allt var att jag har vart bra i 2år och var näst intill smärtfri innan detta hända. Det konstiga med allt detta är att jag inte bara har ont i knät utan foten värker den med, hoppas verkligen inget är trasigt i foten men det visar väl sig.....

Som pricken över I:t så har jag en understimulerad malle hemma som inte är riktigt nöjd över att inte få göra så mycket. Så om någon alltid har velat ha en understimulerad malle så är det bara att låna

Träningsdagbok 2/9-17

2017-09-03 07:33
Från workingmalinois

Denna träning kommer jag skriva om både Easy och Daisy då jag spårade och i spåret håller jag fortfarande på och utvecklar Easy.

Daisy gjorde ett bra spår men tempot är  alldeles för högt. Hennes spår var helt rakt och jag hade lagt godis depåer lite här och där, i slutet la jag en boll som blir hennes belöning. För Daisy så är själva spårandet en belöning vilket gör att hon inte är speciellt intresserad av föremål i spåret. 
Jag ska börja träna in apporterna, fick ett super tips av Sandra så ska träna om det jag har lärt Daisy gällande apporter i spår.

Easy spårade riktigt bra med 2 vinklar, i spåret hade jag 2 apporter men hon missade den första... Den sista apporten markerade hon helt själv och jag behövde inte hjälpa henne. Easy tog vinklarna fint men skulle vilja ha mer fokus i vissa delar av spåret.
Ska tillägga att vi spårade på åker så är hel nöjd då vi tidigare nästa bara spåret i skog.

Träningsdagbok 1/9-2017

2017-09-01 17:46
Från workingmalinois

Idag blev det 1,5h träning med både Daisy och Easy. Jag kommer mest fokusera på Daisys träning i min träningsdagbok då det är henne jag ska göra tävlingsklar och det är hon som jag ska jobba mest med, Easy är halvt pensionerad.

Dagens träning: Positions träning vid fot, Daisy ska följa med mig när jag går åt sidan, när jag svänger åt vänster och höger. Här jobbar vi med att hon endast ska röra rumpan och inte ta om med hela kroppen. Tränade även att få in henne i fot på kommando när hon står framifrån och hon har börjat fatta vad jag menar (det blir bättre och bättre för varje gång). Inkallning, Gick 12 meter och hon satt snällt kvar hon väntade in kommandot och kom med fin fart. Ingången (har IPO ingång) börjar bli bra dock lite långt ifrån så har börjat jobba in henne närmre mig. Platsliggning, Låg i 40 sekunder och jag stod 12 meter bort. Låg kvar när jag kom in fot så valde att vänta ut henne så att hon inte flyger upp direkt från marken. Linförighet, Gick bra hamnade lite efter när hon började bli trött, försöker jobba henne framåt genom att belöna bollen framför henne vilket har gett resultat. Fokuset idag var att hon ska fortsätta hålla ögonkontakt i svängarna vilket hon gjorde riktigt bra.

Nästa träning: Nästa träning ska vi fokusera på platsliggning 50 sekunder och 12-15 meter bort. Jag ska fundera på om jag verkligen ska ha ipo ingång då jag ändå antagligen inte kommer tävla i ipo:t, undrar själv varför jag ens lärt in ipo ingång då jag hela tiden tänkt köra brukset med henne. Blir nog att träna om inkallningen nästa gång. Vi ska fortsätta träna positioner vid fot så att det sitter som sten. Jag ska även börja träna lite mer fokus/kontaktövningar. Har funderat på att kör 30 dagars utmaningen, man lägger på 5 sekunder varje dag, så första dagen så hunden ha ögonkontakt 5 sekunder nästa dag 10 osv.

Vad tycker ni?

2017-09-01 12:16
Från workingmalinois

Idag blir det lite shopping och sen träning med hundarna, Solen lyser så slipper nog träna i regn idag.
Jag har funderat lite och tänkt om jag ska börja skriva träningsdagbok här på bloggen, skriver ju träningsdagbok i ett block men tänkt att ni också skulle få vara med och se förändringarna. Vad tycker ni?

Lite träning i regnet

2017-09-01 06:34
Från workingmalinois

Igår blev det lite lydnad för båda damerna. Daisy skötte sig bra men man fick påminna henne lite då och då, Sandra var med och körde med sina schäfrar och det tyckte Daisy var väldigt intressant. Daisy fick testa kampa med Sandra vilket hon inte tycker var jätteroligt var mer avvaktande så lär inte bli någon skydds hund detta😉

Äntligen

2017-08-29 20:55
Från workingmalinois

Fick hem denna skönhet idag😍 Älskar västen från Hst, den är bekväm och håller en varm då det är fleece inuti västen. Sen är den ju så jäkla snygg! sjukt nöjd tjej här🙋‍♀️

Aldrig mår man bra

2017-08-22 10:20
Från workingmalinois

Aldrig ska man få må bra... Är det inte magen eller knät så är det något annat. Igår vaknade jag av att hela sängen snurrade och jag kunde inte resa mig upp. Mamma och Axel fick komma hem och ta ut mig till bilen så vi kunde åka in på akuten, på akuten trodde man det var kristaller (kristallsjukan) som hade släppt, trodde det var en pensionär sjukdom men tydligen inte (eller så är jag så jäkla gammal). Idag är jag inte lika yr men mår mer illa så blir att ta det lugnt.

Igår skulle Daisy fått testa på skyddet så jäkla surt att man skulle bli dålig istället... men men vi får ta det en annan dag.