RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 10:43:14

kiagranquist

Länge sedan jag skrev

2019-02-24 05:58

Mycket har hänt senaste året, jag har kraschat och kommit tillbaka,nästan.
Jobbar just nu 75% och tycker för det mesta att det fungerar

Nu ska vi snart åka igen på en månads semester i Thailand, ska bli så skönt.
Denna gång blir det huahin där vi har hyrt ett jätte fint hus med privat pool.
Barnen är nu 7 år och tvillingarna 4 år i maj så jag hoppas det blir lite lättare nu en sist vi åkte.

Nu till detta vabbuari!!!
Jag tror detta är våran sjukaste vinter, och detta bara under februari, började med influensan som sedan blev öroninflamation på den ena och förstorade knölar på halsen hos den andre, men nu 1 vecka kvar till resan började vi känna oss skapligt friska men då började den 3dje ungen kräkas så nu välkomnar vi magsjukan till oss
Bara nu vi hinner bli frisk tills den 3 mars.

Jag kommer försöka skriva lite här på bloggen om våran resa

Sommar, semester och ångest

2017-07-28 12:29

Nu var det länge sedan jag skrev, livet har rullat på.
Älskar att jobba och därmed få lite egen tid, nu har vi haft semester i 4 veckor och ångesten börjar krypa fram, jag känner att jag inte klarar av att vara med ungarna själv, jag får panik, blir arg, ledsen, trött och känner mig rädd.
Jag får inte en lugn stund, dom är och klänger på mig hela tiden.
Har också börjat äta p-piller för att försöka få bort mensen helt för att förhindra att endometriosen blir värre men just nu mår jag piss av dom, hoppas det blir bättre snart.

Idag blev det vabb

2017-03-27 13:11

Ungarna är pigga och har ställt tilllbaka tiden jätte bra men jag kan inte utesluta att vattkopporna håller på att komma nu, redan när vi skulle flyga fick ester en konstig prick på armen och kinden och nu har dom ett par prickar, fast än är dom inte vätske fyllda så det kan lika gärna vara myggbet, det lär väl visa sig under dagen.
Benjamin sörjer att han inte får gå på dagis, han har saknat der så himla mycket, specielly sin bästa kompis.

Hemma

2017-03-27 13:02

Nu är vi hemma och äventyret är slut, sörjer att allt är över och vad fort det gick fast i bagaget har jag ju alla minnen.
Flyg resan hem gick ganska bra mot alla odds.
Det började 5 på morgonen vi klev på mini bussen som skulle ta oss till flygplatsen, tony upptäckte efter några minuten att han saknade sin träningsklocka, fick vända och åka tillbaka och visst hittade han den under soffan :)
Väl på flygplatsen så är det ju jätte jobbigt genom alla säkerhetskontroller men det gick ju.
Planet gick i tid och ca 6 timmar tog det, gick skapligt, dom sov en stund och skrek en stund. Det värsta dom, speciellt ester var att bli fast spänd i bältet, hon fick panik och verkligen blå skrek och sparkades och slogs, så vid varje start, landning och vid turbulens var det extremt jobbigt men annars gick det bra.
Väl i doha så hade vi 4 timmars vänte tid, när vi väl kom till gaten och hade gjort oss redo för att flyga så var planet försenat 2 timmar, när vi väl väntat 2 timmar till så var den försenat 3 timmar till och sen visste vi kanppt om vi skulle få lyfta.
Till slut lyckades dom hitta ett annat plan då vårat var trasigt så vi fick flyga efter 6 timmar försening.
Mitt i värsta åskstormen lyfte vi och ungarna sov hela resan hem på 6 timmar.
Och även sov dom nästan hela bilförden hem från arlanda.
Så om jag sammafattar det så har det varit en jätte jobbig resa men helt genonförbar. Helt klart värt det för oj så härligt vi har haft det.

Tack thailand för denna gång

2017-03-24 22:04

Känns hemskt att det redan är över, 1 månad har gått så fort, för fort men den har varit alldeles underbar.
Det har varit väldigt påfrestande också speciellt när ungarna blev sjuka.
Nu sitter jag och dricker mitt sista kaffe här, ute i mörkret, klockan är 04.00 och snart hämtar minibussen oss till flygplatsen

Insjuknat igen

2017-03-23 06:05

Igår åkte vi iväg till surin för att snorkla, det började bra och vi åt lunch där på stranden.
Benjamin och tony snorklade lite men det var olycklig nog lite höga vågor.
Alfred badade med mormor och ester var mest bara missnöjd och jag fick bära henne frsm och tillbaka.
Efter en stund satte vi oss i skuggan och benjamin började kräkas igen, finns en chans att han svalt mycket saltvatten och därför kräkts, men suck... väl hemma så piggnade han på sig och ungarna lekte, dom har hittat kompisar som bor alldeles bredvid som också har varit/är till och från sjuka så smittan går nog bara runt och runt men det är svårt att hålla dom inne när dom är pigga och alla ungarna vill ju leka tillsammans hela tiden så det går inte hålla dom ifrån varandra heller.
Väl vid middag så började Alfred att kräkas lite men det gick snabbt över.
Idag är väl så där, inget kräks men ganska griniga och mammiga ungar
Vi tog en tuktuk

Friska

2017-03-21 14:09

Nu är alla ungar friska och full fart igen :)
Dom var ganska pigg imorrse så vi tog en morgon promenad till stranden och tog ett dopp, sen hem och la dom små. Ester vaknade efter bara en liten stund och bara skrek och skrek, hon var helt otröstlig.
Hon pruttade och magen levde om en stund sen var allt över och hon blev glad och vild igen.
Nu verkar alla helt friska så förhoppningsvis åker vi till surin Beach imorgon och snorklar.
Jag börjar känna lite panik över att vi snart åker hem..JAG VILL INTE, 1 månad räckte inte, jag vill stanna längre,
Hoppas vi nu får friska barn resten av dagarna och att dom nu inte insjuknar i vattkoppor.

Uppdatering

2017-03-19 03:02

Nu är även Benjamin kräk sjuk

Ester sjuk också

2017-03-19 02:41

Inatt satte även ester igång och spydde, hoppas nu bara att det går över fort och att inte alla vi andra också blir sjuka...det är bara att vänta och se

Mer sjukdomar!!

2017-03-18 15:32

Ester är frisk från den tillfälliga febern men idag insjuknade Alfred.
Vi badade i poolen som vanligt på förmiddagen och la dom små vid 11, dom sov ca 1 timme som vanligt men när tony tog upp Alfred så kräktes han, och kräktes sen igen och det bara rann där bak.
Han blev från att jätte frisk och pigg till att vara jätte sjuk, han blev helt borta och vi blev jätte oroliga, senare på dagen tog vi båda Alfred och Benjamin som har öroninflamation till doktorn.
Väl där blev dom undersökta och fick mediciner så nu hoppas jag dom blir friska snabbt.
Alfred är fortvarande jätte dålig och får inte behålla något, vi försöker med medicin och vätske ersättning men allt kommer nog ut, nu ska vi sova och hoppas att natten blir bättre annars blir det nog läkarbesök igen.
Benjamin har ont i ena örat men leker och är glad endå.

Sjukdomar och regning dag

2017-03-17 15:48

Igår började redan, först fick vi ju redan på att ungarna kan ha blivit smittade med vattkoppor sedan insjuknade ester i 40 graders feber, varför vet vi inte hon verkade frisk iövrigt.
Hon tillfrisknade snabbt och idag har hon varit som vanligt igen.
Benjamin därimot verkar ha fått öroninflamation, han har lekt och badat som vanligt med klagat över att det gör ont i ena örat, man får knappt ta där så imorgon blir det nog en tripp till doktorn.

Imorrse sken solen som vanligt men efter lunch började det se lite grått ut men vi gick till stranden som planerat.
När vi kommit fram började det små droppa lite och sen öppnade sig himlen, det kom otroligt med regn, efter en stund gömda under parasol så bestämde vi oss för att gå hem i ösregnet, dyng sur blev vi men vad gör det vi hade ju ändå badkläderna på oss :)
Sen kom solen tillbaka

Vattkoppor!!

2017-03-16 14:50

Innan vi åkte till thailand så var jag så orolig att ungarna skulle blir smittade med vattkoppor eftersom man inte får flyga då, men allt var lungt och dom blev inte smittade.
Nu har vi varit här i snart 3 veckor och ungarna har varit jätte friska hela tiden, benjamin har hittat en kompis som han har lekt med vid poolen senaste veckan, även ester och alfred har lekt nära han och odag visade det sig att den pojken fått vattkoppar!! Räknar jag rätt så smittar det några dagar innan kopporna visat sig och blir man smittad bryter det ut ca 14 dagar senare så risken finns att dom redan är smittade och kommer insjukna strax innan vi åker hem!!
Så nu går vi på nålar och kollar med försälringsbolaget och flygbolaget vad som händer ifall dom blir sjuka, kanske vi inte får flyga hem

Inte tid

2017-03-16 06:21

Hinner inte blogga så mycket, prioriterar andra saker, den lugna stund jag har när ungarna sover vill jag sitta själv och läsa en bok.
Men jag känner mig så otroligt glad över att vi åkte iväg, ungarna älskar värmen och att få bada hela dagarna.
Jag känner mig så tacksam för mina barn, dom vi har kämpat så mycket för att få, vi är så lyckliga i vår familj, bjuder på ett fint familje foto

Igår gick vi en kvälls promenad i solnedgången på stranden, så mysigt
Sedan åt vi buffe på en strand restaurang

Om ni undrar varför alla bilder ligger ner så är det för att jag bloggar via telefonen och jag vet inte hur man gör för att vända dom ;)

Bilder från tuktuk turen

2017-03-10 05:58

Vattenland

2017-03-10 04:50

Igår åkte vi iväg på vattenland hela familjen, tog en tuktuk med tvillingvagn och allt, fungerade jätte bra, ungarna tyckte det var så spännande, inte det säkraste sättet kanske.
Dagen fungerade bra, store bror älskade det med vart lite sur när han unte fick åka värstaste rutchkannan, men dom lagomt läskiga åkte han som en tok.
Dom små tyckte det var roligt på det mindre vattenlandet och även dom åkte vatten rutchkanor.
Idag blir det häng i poolen hela dagen

Lever livet

2017-03-06 15:16

Vi har det toppen här, varmt och skönt, ungarna storm trivs och har inge problem med värmen, vi badar väldigt mycket, vi bor jätte bra brevid poolen.
Benjamin simmar jätte bra, även utan armpuffar och han leker med andra barn vid poolen, ester och alfred har lärt sig flyta med armpuffar. Det är ju ständigt passande vid poolen men det fungerar bra. Dom små sover en stund på dagen så man får lite lungn och ro.
Efter sovningen och lunchen brukar vi ta en promenad till stranden, några minuters promenad, jätte fin och barn vänlig strand och ester och alfred är så nöjd att leka i vatten brynet med sanden.
Det är nog 30-35 grader varmt men det går jätte bra, ingen av oss har problem med värmen.
Nu har vi nyss varit på en svensk restaurang vid stranden och det har faktisk gått bra, ester och alfred satt nöjda och benjamin åt jätte bra, det är ju lite halv svettit ibland med 3 vilda barn med 3 viljor men det blir ju lite vad man själv gör det till, än så länge tycker jag allt har fungerat jätte bra. Alla är friska och nöjda.
Lägger ut lite kort.
För er som vill se mer kort så följ mig på instagram kiagranquist

Nu är vi framme

2017-03-01 15:37

Efter en lång jobbig resa är vi äntligen framme, det började redan dagen innan vi skulle åka, mitt i sista packningen och städet att tvättmaskinen gick sönder.
Sen kom vi iväg i god tid i bilen på väg till arlanda, innan vi ens kommit över sundsvalls bron så hade benjamin sagt " är vi framme snart! MAMMA ÄR VI FRAMME SNART! " Typ 2635972 gånger, sen fortsatte vi och kom nästan till gnarp när en varningslampa började lysa i bilen, termostaten till kylaren gick sönder, så ingen värme i bilen och en dyr reperation när vi kommer hem.
Sen kom vi fram i god tid till arlanda och allt flöt på bra, första flyget gick 21.30 och alla 3 ungar sov innan vi lyfte och sov redan ända tills vi landade, toppen! Förutom att tony pajade sin telefon. Mellan landningen gick bra , vi tog oss i lugn och ro till nästa gate och fick kliva på flygplanet direkt.
Sista flyg turen tog 6 timmar och var från och till kaos, alfred fick ett skrik bryt och skrek tills han tappade andan i ca 30 min, alla flygvärdinor försökte hjälpa och roa med allt och han bara skrek, jag var helt utmattat och hade hemsk huvudvärk, tillslut somnade han och sov sista 3 timmarna.
Väl på flygplatsen, helt slut och trött skulle hämta väskorna märker vi att 1 väska saknas, kan ju säga att mitt tålamod inte fanns kvar och jag ville bara bryta ihop.
Vi tar oss med minibus till boendet , och innan vi fått alla barn att sova så att vi själva kunde få sova, det var tufft!!
Men vi njuter vi och har det jätte härligt

På väg

2017-02-27 12:54

Nu sitter vi äntligen i bilen på väg mot äventyret, som vi har längtat och väntat på denna dag.
Idag är det riktigt snöväder så det känns extra härligt att vi är på väg!

Semester!

2017-02-25 07:25

Nu har semestern börjat!! Känns så otroligt skönt fast nu börjar resefebern komma sakta med säkert. Nu är det nära , på måndag åker vi så följ med oss på äventyret här på bloggen, jag hoppas att jag kommer kunna uppdatera mycket

Ny säng, sjukdomar och nedräkning thailand

2017-02-17 07:58

Ester och Alfred som har sovit så dåligt länge har vi nu skaffat 2 juniorsängar vi satt ihop som en dubbel säng och det fungerar faktiskt jätte bra, vi söver dom först i vagnen som vi alltid gjort och sen lyfter över dom när dom sover sen när dom vaknar kan någon av oss lägga sig mellan dem tills dom somnat om igen.
Allt fungerade bra tills dom blev sjuk, nu har dom haft hosta flera dagar som började med feber.
Har lite ångest över att dom ska vara sjuka när vi reser, men idag tänkte jag att dom äntligen skulle få gå på dagis men då ringer dagis och säger att det går RS virus där så dom får stanna hemma idag också.

Vi är det inte långt kvar, gud vad jag längtar! Allt är packat, 3 resväskor plus 2 paket med vagnarna :) bild på all packning kommer sen :)
Vi har lyckas packat med 2 st antilop stolar 3 vagnar 8 paket välling 6 paket våtservetter, lite barnmat m.m och sen lite kläder på det

Här en bild på sängen, obäddad och stökig men det får duga.

Benjamin har ju även hunnit fylla 5 år och massa kalas har vi hunnit med :)