RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-15 08:23:41

Stinas Mat & Prat

Att sitta länge vid bordet med god mat och bra sällskap.

Röding med het avokadokräm och löjrom

2019-09-29 09:22
Från Stina Karlsson

Röding är en nätt liten fisk med rosaskimrande färg som tilltalar till mycket. Tankarna går till sena sommarkvällar norrut där jag tillbringat många av mina somrar som barn. I en ranglig kanot i 70-tals-röd färg har jag metat, kastat och njutit av norrlandsluft och absolut tystnad. Dock har det mest handlat om insjöfisk men själva […]

Inlägget Röding med het avokadokräm och löjrom dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Julöl 2018 – Det stora testet (1 av 2)

2018-12-02 16:44
Från Aki Ruuskanen

Dags igen för det efterlängtade stora julölstestet. Vi är taggade till max. Vi kör två tester i år. Vi provar med och utan julmat. Vi har bullat upp med lite skinka, matjes, köttbullar, prinskorv, ägg, gräslök och snaps. Allt för att få ett så autentiskt test som möjligt. Då kör vi! Wisby Jul Bryggeri: Gotlands […]

Inlägget Julöl 2018 – Det stora testet (1 av 2) dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Fotbolls-VM med snabba tilltugg och snittar

2018-07-03 15:31
Från Stina Karlsson

Sverige kvar i fotbolls-VM och har chans att gå vidare, wow. Till detta behövs det såklart öl och lite tilltugg. Öl finns det gott om för den som tänker ta VM in till sitt vardagsrum. Hörde nåt om att det tar slut på öl i Ryssland? Tur att man är hemma… (Pffhhh) Det som man […]

Inlägget Fotbolls-VM med snabba tilltugg och snittar dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Midsommar med färsk korv och potatissallad

2018-06-21 11:20
Från Stina Karlsson

Det här inlägget är i samarbete med Rydbergs.  Midsommar stundar med allt vad det innebär! Trots att den nästan alltid är samma temperatur som på vintern så kämpas det med att fira denna ljuva sommartid. Ett startskott för semestrar, trevligheter och så klart god mat som färska korvar och potatissallad. I vår familj och släkt […]

Inlägget Midsommar med färsk korv och potatissallad dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Skaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin

2018-06-06 13:32
Från Stina Karlsson

Skaldjursfond är nåt som man enkelt gör med grönsaker och skal från diverse skalade godbitar. Med det menas skal från räkor, kräftor och annat som man annars slänger. Perfekt tillfälle är om du ska ha räkor till maten och istället för att slänga skalen och annat som du rensar bort kokar en god fond. Grönsaker […]

Inlägget Skaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Hönsfärsjärpar med grillade grönsaker och tzatziki

2018-05-15 20:11
Från Stina Karlsson

Hönsfärsjärpar har jag valt kalla dessa goda järpar på höns. Färsen är ekologisk från en ett företag i Skåne som heter new generation. Läs gärna mer på deras hemsida! Man blir så glad när man hittar nya trevliga varor att skapa rätter av. Färsen är dessutom fullmatad med massor av proteiner för den som gillar […]

Inlägget Hönsfärsjärpar med grillade grönsaker och tzatziki dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Fisk och skaldjursgryta med aioli

2018-05-09 06:39
Från Stina Karlsson

Fisk och skaldjursgryta är en klassiker som det finns gott om utrymme för improvisation. Välja och vraka som man vill i fisk och skaldjurs-disken. I min gryta har jag valt att blanda lite olika gott från havet med goda grönsaker. Se till att koka grönsakerna lagom mjuka och blanda ner fisk och skaldjur sist. Annars […]

Inlägget Fisk och skaldjursgryta med aioli dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Tagliatelle med parmaskinka och gräslökspesto

2018-05-01 14:37
Från admin

Tagliatelle med pesto blev vår valborgsmeny. Efter några dagar med kött och grillat blev vi sugna på pasta. Istället för basilika använde jag gräslök. Så här på våren känns det rätt med gräslök till många rätter. Peston blev otroligt smakrik med gräslöken och osten, för mildare smak kan man använda en annan mildare ost. Till […]

Inlägget Tagliatelle med parmaskinka och gräslökspesto dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Ölprovning från Black IPA till Sour Ale

2018-05-01 13:58
Från Aki Ruuskanen

Gjorde en ölprovning med väldigt blandad innehåll. Black IPA, Sour Ale, Hazy IPA och Porter i en härlig blandning. Bland det bästa med öl är ju just att det är att det finns så många olika stilar. Det finns alltid nya smaker att upptäcka. Nya smaker att testa tar aldrig slut. I denna provning hittade […]

Inlägget Ölprovning från Black IPA till Sour Ale dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Kycklingpasta, chilicremé fraiche och basilikasparris

2018-04-23 18:40
Från Stina Karlsson

Kycklingpasta är väldigt gott och lätt att göra. Jag har valt kycklinglårfilé då den passar sig för längre tillagning och utan att bli torr. I kycklingdisken finns gott om alternativ nu för tiden, jag brukar kolla ursprung och pris. Om det är superbilligt så är det av en anledning oftast. Ibland är det såklart extrapris […]

Inlägget Kycklingpasta, chilicremé fraiche och basilikasparris dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Friterad Halloumi med klassiska tillbehör

2018-04-20 11:11
Från Stina Karlsson

Att fritera halloumi är supergott och enkelt att göra. För extra frasighet och bästa resultat använde jag panko-ströbröd. Panko är ett japanskt ströbröd som är grövre än vårat finkorniga. Varje liten pankoflinga blir till frasig och god yta. Detta ströbröd finns numera i de flesta butikerna. Gillar du att grilla halloumi som jag så måste […]

Inlägget Friterad Halloumi med klassiska tillbehör dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Het korvgryta med potatis och örtyoghurt

2018-04-19 06:23
Från Stina Karlsson

Het korvgryta med örtyoghurt är min goda allt-i-ett gryta med färska kryddkorvar, inte chilistark men ändå lite hetta finns. Ett perfekt recept för dig som vill ha krångelfritt. Skär ner alla grönsaker och låt allt laga sig själv i grytan. Under tiden kan du känna doften av korvarnas kryddning och göra den kalla såsen. Jag […]

Inlägget Het korvgryta med potatis och örtyoghurt dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Högrev med glasnudlar, sesamavokado och limeaioli

2018-04-18 11:27
Från Stina Karlsson

Det här med glasnudlar som är så gott fast när man kokar det ser det mest ut som en gelémassa. Det är till synes omöjligt att få isär dessa, men jag har lite tips och knep som följer i receptet. En bit kött som fanns i min frys som jag faktiskt inte visste va det […]

Inlägget Högrev med glasnudlar, sesamavokado och limeaioli dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Cajunbiffar, potatismos och marinerade champinjoner

2018-04-16 17:56
Från Stina Karlsson

Cajunbiffar, ja så får dom heta då jag kryddat biffarna med Urtekrams cajunmix. Jag har köpt ett gäng med små kryddburkar från Urtekram tidigare och kan rekommendera flera, till exempel chiliflakes som går åt som smör i det här köket. Chiliflakesen är inte starka utan väldigt smakrika bara. Vill man ha hetta så får man […]

Inlägget Cajunbiffar, potatismos och marinerade champinjoner dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Stigbergets öl – minitest med två IPA och en APA

2018-04-10 19:27
Från Aki Ruuskanen

Stigbergets är ett Göteborgsbaserat bryggeri som blivit en av favoriterna. Speciellt bland humleälskarna. Det är kul att följa dom och se vad dom hittar på för något. Förutom en massa god öl så har dom också en av dom bästa ”Om oss”-sidan ever. Stigbergets -West Coast En IPA med 6,5% i alkoholhalt. Fiskmåsen! Älskar den […]

Inlägget Stigbergets öl – minitest med två IPA och en APA dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Tapsi by Zeina, vi testar härlig kyckling

2018-04-06 13:06
Från Stina Karlsson

Zeinas tapsi med kyckling såg vi och tänkte att det där ska vi testa! Såg ljuvligt gott ut på bild och innehåller massor med goda ting för både smaklökar och själ. Att göra efter andras recept tillhör ju inte vanligheterna här men ser man nåt gott så ska man prova. Att göra efter någon annans […]

Inlägget Tapsi by Zeina, vi testar härlig kyckling dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Purjolökssoppa med potatis, extra god med bacon

2018-04-05 14:57
Från Stina Karlsson

Eftersom våren låter dröja så får man värma sig med en purjolökssoppa under tiden man väntar. Men håll till godo, snart är det vår, grillat och uteserveringar, desto trevligare när det väl kommer. Ungefär samma känsla som att vänta på julen. Hacka färdigt alla grönsaker och ingredienser innan så kan du stå och mingla under […]

Inlägget Purjolökssoppa med potatis, extra god med bacon dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Ostchips med färskost, tomat och basilikaolja

2018-04-04 12:48
Från Stina Karlsson

Ostchips är verkligen sjukt enkelt att göra. Sätt på ugnen, lägg små högar av riven ost på bakplåtspapper och grädda. Klart! Vad man sedan toppar sina ostchips med kan ju varieras mycket. Från skagenröra, hummus eller kanske laxröra? Just den här gången blev det en liten röra på det som fanns i kylen. Olika säsonger […]

Inlägget Ostchips med färskost, tomat och basilikaolja dök först upp på Stinas Mat & Prat.

PFAS – högfluorerade ämnen nära din mat

2018-03-27 18:47
Från Aki Ruuskanen

Vad är PFAS? Ordet PFAS betyder högfluorerade ämnen) är samlingsnamnet på ca 3000 kemikalier som används för att stöta bort vatten och smuts. De är inga naturliga ämnen utan är ämnen som är framställda av oss. Vi började användas dessa redan på 50-talet. Trots detta är kunskapen om flera av dessa ämnen är rätt låg. Studier […]

Inlägget PFAS – högfluorerade ämnen nära din mat dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Påsköl – test från smaskens till mindre gott.

2018-03-23 09:31
Från Stina Karlsson

Vi gjorde ett litet test med påsköl för att se va som kan vara trevligt på påskbordet eller påskminglet. Tydlig favorit fanns bland de 3 kandidaterna. Lite tips och trevlig läsning följer här inför kommande påsk, Kuckeliku! Våreld (Lager) Påsköl eller våröl? Först ut är Våreld som är en ljus lager. Etiketten är väldigt påskig […]

Inlägget Påsköl – test från smaskens till mindre gott. dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Pasta med pesto och chilimarinerade räkor

2018-03-19 18:17
Från Stina Karlsson

Pasta med pesto är ju väldigt gott och enkelt, man behöver ha en mixer dock för att få till pesto. I lördags var det olika bud på vilken middag vi skulle äta men gemensamt för rätterna var pasta. Familjen delades upp 2 läger, ett köttläger och ett skaldjursläger. Till skaldjurslägret gjorde jag då denna goda […]

Inlägget Pasta med pesto och chilimarinerade räkor dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Vegetariska kålknyten med ingefärssirap

2018-03-14 18:33
Från Stina Karlsson

Jag har fått en ”prova på” leverans med ingefärssirap och lite andra ingefärsprodukter, så trevligt 🙂 . Ingefära är ju en spännande och ibland lite svår råvara tycker jag. Om man hittar rätt så blir det väldigt gott. Ingefäran har ju rätt så brett användningsområde från goda ingefärsbiffar till knapriga ingefärsflarn. De tre produkter jag […]

Inlägget Vegetariska kålknyten med ingefärssirap dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Melodifestivalen med goda små läckerheter och snittar

2018-03-08 08:20
Från Stina Karlsson

Melodifestivalen gör sin årlig entré, till det tillhör bloggens mello-buffé som vi mumsar på under kvällen. Jag tycker att det är perfekt att ha smårätter som man kan inta utan att tappa fokus på showen. Det kommer alltid en paus som ger en tillfälle att fylla på sin assiett. Kanske är det det sämsta bidraget […]

Inlägget Melodifestivalen med goda små läckerheter och snittar dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Äppelpaj, mini med muscovadosocker och smuldeg

2018-03-06 19:41
Från Stina Karlsson

Äppelpaj är verkligen en favorit när det gäller pajer för min del. Om det är högsommar och jag kommit ut i skogen och fått tag i mogna blåbär kanske den får lite konkurrens? Hur som helst är det gott. Jag tycker att det är trevligt när man kan portionsservera desserter och valde därför att göra […]

Inlägget Äppelpaj, mini med muscovadosocker och smuldeg dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Ölprovning med frukttema mars 2018

2018-03-04 14:31
Från Aki Ruuskanen

Vi kör en liten ölprovning så här en lördagseftermiddag. Det är alltid trevligt. Man kanske hittar nya favoriter eller nya hatobjekt. Idag har vi en witbier, en dubbel-IPA, en frukt-IPA och en Gose. En salig blandning där den röda tråden är frukt. För Stina som ogillar koriander, apelsin och grapefrukt kommer det att bli tufft. […]

Inlägget Ölprovning med frukttema mars 2018 dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Korvgryta, Stinas goda mitt i veckan-gryta

2018-03-01 18:32
Från Stina Karlsson

Måste erkänna att jag är inne i en grytperiod och idag blev det korvgryta. Som synes i ingredienslistan så är det ganska mycket godbitar som hackats ner i den och vi blev fort mätta. Det finns utrymme för improvisation för den som vill också. Grönsaker kan man inte få för mycket av till exempel. Om […]

Inlägget Korvgryta, Stinas goda mitt i veckan-gryta dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Måltidens magi, Mats-Eric Nilsson

2018-02-26 11:08
Från Stina Karlsson

Måltidens magi, ja så heter den. En 6:e bok i temat om matens betydelse, innehåll och industrijättarnas stora vinster. En god bok med intressant läsning, skrivet på ett underhållande sätt. I den här boken handlar det om det mindre betydandet av att sitta ner vid ett matbord och äta sin lagade mat tillsammans med andra. […]

Inlägget Måltidens magi, Mats-Eric Nilsson dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Biffsallad med thailändsk basilika och kokosolja

2018-02-21 17:25
Från Stina Karlsson

En riktigt god biffsallad med många goda smaker och mycket inspiration från thaiköket. Ibland blir man så sugen på en sådan. Styrkan kan man såklart reglera själv liksom syran. Mer lime eller mindre chili. Jag hade 2 olika sorters kött i min biffsallad, högrev och lövbiff. Köttet blev väldigt mört och bra med mycket aromatisk […]

Inlägget Biffsallad med thailändsk basilika och kokosolja dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Mozzarellasticks, friterad ost med panering

2018-02-16 15:48
Från Stina Karlsson

Mozzarellasticks med sitt krispiga yttre och mjuka ostiga inre. Sticks är något som blivit vanligt på puben och restaurangen. Förrättsmässigt ganska mäktigt men i lagom dos alldeles utmärkt. Själv gillar jag att doppa dom i guacamole. Mosad avokado tycker jag av någon anledning passar bäst. Andra i familjen tycker att vitlökssås passar att doppa i. […]

Inlägget Mozzarellasticks, friterad ost med panering dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Torsk med risotto, sparris och rödbetschips

2018-02-08 16:37
Från Stina Karlsson

Torsk är huvudråvaran i den här goda rätten med milda smaker. Det är lätt att överrösta fisken med en massa smaker så jag har valt tillbehör som är milda och som matchar fisken. Till den här rätten gjorde jag en risotto, frasiga rödbetschips, grön sparris och citron. Citrus är inte bara vackert och tillför syra […]

Inlägget Torsk med risotto, sparris och rödbetschips dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Coleslaw med rödkål, morötter och majonnäs

2018-02-05 16:09
Från Stina Karlsson

Coleslaw är någonting som jag tycker är väldigt gott. Med saftig karaktär och krispig kål och så lite majonnäs på det som balanserar upp. Idag valde jag att göra en coleslaw på rödkål. Kålen innehåller massor med vitaminer, är god och dessutom vacker. Låt gärna den färdiga coleslawen stå och dra ett tag så att […]

Inlägget Coleslaw med rödkål, morötter och majonnäs dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Kassler i gryta med potatis och morötter

2018-02-04 13:22
Från Stina Karlsson

Kassler är ett magert,smakrik och gott kött som det kan bli många snabba rätter utav. Kolla så att du får tag i en bra bit av god kvalitet. Det finns kassler som är ihoppressat kött och det faller isär när man lagar det. En bra regel är att läsa på baksidan av förpackningen vad din […]

Inlägget Kassler i gryta med potatis och morötter dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Veckan som har gått med melloavslut.

2018-02-02 14:38
Från Stina Karlsson

Veckan har blandats ganska ordentligt med olika ämnen i nyhetsflödet. Olika programledare som slutar på tv4 till terrorhandlingarna på Drottninggatan. Verkligen kusligt att någon sitter och smider sådana otäckheter hemma på kammaren. Dessutom har IKEAs fader, grundare, Smålands egen möbelkung lämnat jordelivet för nya inredningsuppdrag. På hemmaplan, alltså hemma hos mig i mitt radhus, på […]

Inlägget Veckan som har gått med melloavslut. dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Rosmarin- och paprikaköttbullar med pasta och ostsås

2018-02-01 16:40
Från Stina Karlsson

Rosmarin är en örtkrydda med skarp karaktär och mycket smak. man får vara ganska försiktig så att den inte tar över hela rätten. Den här gången kändes det helrätt med att rosta rosmarin, röd paprika, vitlök och olivolja i ugnen och sedan mixa och blanda i köttbullssmeten. Köttbullarna blev härligt orangea och doftade fantastiskt! Mina […]

Inlägget Rosmarin- och paprikaköttbullar med pasta och ostsås dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Köttfärsbloggen flyttar ut. Stinas Mat & Prat flyttar in

2018-01-28 16:40
Från Stina Karlsson

Efter veckor av kämpande. Veckor med blod, svett och tårar. Nu är den klar. Den nya fina bloggen. Den är som en mäklarannons, ljus och fräsch. Stinas Mat & Prat är här. Följ gärna med Bloglovin Mat Bloggen får ett nytt ansikte men också lite mer struktur. Under rubriken Mat hittar man recept på rätter […]

Inlägget Köttfärsbloggen flyttar ut. Stinas Mat & Prat flyttar in dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Högrev ett smörigt gott kött till grytor och hamburgare

2018-01-10 20:00
Från Stina Karlsson

Det här med högrev. För inte så jättelänge sedan (för en gammal gam som mig det vill säga 15-20 år sedan), vad betydde denna köttklump då? För mig måste jag ärligt säga att det var en köttklump gjord för grytor. Men akta, den innehåller massa senor och hinnor och fett. En svår grytklump. Varför ska […]

Inlägget Högrev ett smörigt gott kött till grytor och hamburgare dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Test av julöl – 2017

2017-12-13 12:08
Från Stina Karlsson

Ja då va det dags att berätta för dig vilken julöl som du ska välja inför stundande mingelkvällar och julbord. Eftersom vi i år av någon anledning börjat göra en pepparkaksstad med tillhörande detaljer så kunde vi inte stå och mysa med våra öl och en sillbit som vi brukar. Istället bakade vi delar till […]

Inlägget Test av julöl – 2017 dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Pannacotta med Noa Pecan Mud

2017-11-03 11:45
Från Aki Ruuskanen

När jag smakade på Noa Pecan Mud från Omnipollo så var en av de första tankarna som slog mig; efterrätt! Man måste kunna göra någon god efterrätt baserad på detta. Egentligen kan den fungera som efterrätt för sig själv. Mycket smaker. Har du inte provat så är det hög tid att göra det. God öl […]

Inlägget Pannacotta med Noa Pecan Mud dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Salsiccia med mixade ugnsrostade grönsaker

2017-10-15 19:24
Från Stina Karlsson

Salsiccia med tillbehör på en smörstekt ciabatta. En väldigt god, matig och relativt enkel förrätt. Eller korvmacka, (Fniss). Jag serverade mina snittar tillsammans med lite andra små rätter. Bland annat friterad rotsellerichips med reducerad murkelstuvning. Jag har inte skrivit ut antal eller mängd på ingredienserna. Man får höfta lite helt enkelt. Ingredienser Ciabatta Färsk salsiccia Padrones […]

Inlägget Salsiccia med mixade ugnsrostade grönsaker dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Sidfläsk med potatismos och goda tillbehör

2017-09-20 18:53
Från Stina Karlsson

Sidfläsk med potatismos  är något så enkelt och gott och passar sig till ypperligt till lunch. Jag har nyligen börjat leverera matlådor till ett företag. Lådorna skall hålla hög kvalitet, vara genomtänkta och vara sprängfyllda med näring. Ett jätteroligt litet projekt där jag får skapa fritt. Det man måste tänka på är att saker och […]

Inlägget Sidfläsk med potatismos och goda tillbehör dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Grillad högrev, marinerad i rödvin och kryddor

2017-08-20 16:08
Från Stina Karlsson

Härom lördagen så gjorde vi lågtempad hel högrev till tacomyset. Kom då på att grillad högrev inte kan bli fel. Perfekt glöd på briketterna, ett välknådat och vinmarinerat kött. Köttklumpen va dock så pass stor att jag valde att dela den på hälften. Högrev har ju en del kappor, hinnor och fett så jag valde […]

Inlägget Grillad högrev, marinerad i rödvin och kryddor dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Streetfood med räkor, bläckfisk, kött och mycket mer.

2017-08-08 20:35
Från Stina Karlsson

På lördagskvällen toppades dagen med riktigt god plockmat. Old El Paso har en ny serie för streetfood som dom kallar för Street Market. Vi tänkte att vi testar den. Meningen med streetfood är att man ska kunna springa runt på stan och samtidigt plocka i sig god mat i formatet varmkorv, on the way tänker […]

Inlägget Streetfood med räkor, bläckfisk, kött och mycket mer. dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Biffsallad, het med ugnsstekta grönsaker

2017-05-12 08:42
Från Stina Karlsson

Thailändsk het biffsallad är ju bland det godaste som finns i salladsväg. Det här är är en liten variant på det. Lövbiff var det som jag hade köp i köttväg och naturligtvis är det gott med en urskuren biff. Resultatet blev väldigt gott måste jag säga. Mycket smakar lika som en klassisk biffsallad men med […]

Inlägget Biffsallad, het med ugnsstekta grönsaker dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Erős Pista, paprikapasta eller ”paprikagegga”

2017-05-11 08:27
Från Aki Ruuskanen

Erős Pista är en stark paprikapasta från Ungern. Den är väldigt start men också väldigt god med mycket smak. En tesked kan göra underverk i bland annat köttfärssåsen.  Vi har en del Ungerska släktingar så vi brukar få leveranser därifrån vid besök. Men vet att den finns att köpa bl.a. i Stockholm. Hittade Erős Pista också […]

Inlägget Erős Pista, paprikapasta eller ”paprikagegga” dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Ravioli med rimmad sida och västerbottenostsås

2017-04-22 16:10
Från Stina Karlsson

För ett antal år sen dök färskpasta upp i våra affärsdiskar, ravioli tagliatelle mfl. Nytt och exklusivt. Snabb tillagningstid och gott! Har för mig att den fyllda pastan fanns i 2-3 varianter och märket var Rana. Ganska dyrt men ändå värd lyxen att få färskpasta på några minuter i hemmaköket. Sen dess har det ”rullat […]

Inlägget Ravioli med rimmad sida och västerbottenostsås dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Afternoon Tea – ett frosseri med kakor, bröd och te.

2017-03-03 13:10
Från Stina Karlsson

Vi kom på idén att ha lite Afternoon Tea härom söndagen. Det verkar liksom lite trevligt sådär att bullar upp med en massa godsaker som man kan mula i sig. Lite som en fika-deluxe. Man får välja bland ett antal te och till det serveras allt från scones till småkakor. Vi tänkte att ska man […]

Inlägget Afternoon Tea – ett frosseri med kakor, bröd och te. dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Chili Cheese med panering. Gott!

2017-02-18 16:58
Från Stina Karlsson

Alltså Chili Cheese är ju gott som bara totalt onyttig och näringsfattig mat kan vara. Men man vet i alla fall vad man stoppar i sig i våra Chili Cheese. Det är smält ost med jalapeño i en behållare av friterad klassisk panering. Trodde att det skulle vara lite besvärligt med det var faktiskt rätt […]

Inlägget Chili Cheese med panering. Gott! dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Pasta med ost och gudomliga tillbehör

2017-02-11 18:08
Från Stina Karlsson

Vi fick seriösa cravings efter en riktigt god pasta med ost. Sån pasta som man får i Italien eller hos Paganini. Första planen var att köpa färsk pasta och röra ihop nån trevlig fyllning och göra knyten av nåt slag. Den färskpastan som vi fick tag på visade sig dock  inte passa till att vika och knyta. […]

Inlägget Pasta med ost och gudomliga tillbehör dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Moussaka utan auberginer och med zucchini

2017-01-22 18:36
Från Stina Karlsson

Men jag gillar ju inte moussaka? Eller jag har nog inte ätit en som är riktigt bra? Tanken på aubergine får mig att olängta efter moussaka. Vad kan jag tillföra rätten för att jag ska tycka att den ska tilltala mig? Hmm… Man måste inte ha aubergine i tänker jag och gjorde bloggens moussaka utan […]

Inlägget Moussaka utan auberginer och med zucchini dök först upp på Stinas Mat & Prat.

Hamburgerdressing som är helt fantastisk

2017-01-21 20:33
Från Stina Karlsson

Alltså, dra ända in i aftonsången vad bra hamburgerdressing det här blev! Nästan så att man inte vill dela med sig av den. My precious! Man vill ju bara äta den med sked. Så bra blev den. Det gjorde vi också. Under tiden vi lagade hamburgare så hämtades det titt som tätt nya skedar i lådan […]

Inlägget Hamburgerdressing som är helt fantastisk dök först upp på Stinas Mat & Prat.