RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-24 13:03:26

juliafridolf blogg

juliafridolf blogg på Nouw

Skräckblandad förtjusning

2019-05-24 20:39
Från juliafridolf

Hej, längesen sist!

Ljusare och varmare dagar och kvällar, utvärderingar av kurser, slutbetyg och mer fritid innebär bara en sak, alltså slutet av våren och början av sommaren. Det är overkligt vad snabbt denna våren har gått, mentalt är jag fortfarande i början av mars men fysiskt är jag i slutet av maj. Jag hinner liksom inte tänka längre, dagarna går förbi och jag försöker hela tiden säga till mig själv att jag ska leva mer i nuet och njuta av varje dag, Jag tycker dock att det mottot har varit väldigt svårt att leva upp till, då vi ständigt har haft mycket i skolan och andra tankar som finns och stör i huvudet. Detta har varit det absolut tuffaste året i mitt liv och jag är på ett sätt så stolt över att jag har klarat mig fram tills nu. Om tre veckor har jag tagit studenten en skräckblandad förtjusning.

Jag är glad över att alla stressiga kvällar får ett slut, när jag sitter med gråten och paniken i halsen på sängen för att jag har tre inlämningar till dagen efter och att jag själv får välja när jag vill börja plugga igen. Men det känns så konstigt att om tre veckor kommer jag aldrig, aldrig igen sitta i en skolbänk på samma sätt, jag kommer inte sitta i B1 eller B3 på Stagneliusskolan med SA16E2 igen. Bara tanken på att jag aldrig kommer att få sitta på en sociologilektion och lyssna på Ulrikas föreläsningar igen gör mig ledsen, att Maria aldrig kommer att behöva ta upp något om vår klass höga frånvaro igen och att vi aldrig kommer att få höra hennes peppande ord igen känns lite sorgligt eller att aldrig få lyssna på Camillas entusiastiska föreläsningar igen känns så konstigt. Några av mina närmaste vänner har jag träffat under min gymnasietid och att jag inte kommer att få se dem varje dag eller att jag inte kommer att få gå till matsalen eller caffi (cafeterian) med dem varje dag känns så konstigt. Jag kommer att ta med mig allt som gymnasiet har gett mig och jag är mer än tacksam för att jag har fått gå i just SA16E2 och att jag har fått ha så fantastiska lärare och en helt fantastisk mentor. Studenten är verkligen en skräckblandad förtjusning. För vad händer sen? Vad ska jag göra? Vem är jag utanför skolan? Jag har gått i skolan så länge jag kan minnas, det är en del av min identitet men nu förändras min identitet och det är inget jag kan hindra. Jag får se vart jag hamnar till slut, det är en frihet jag vet. Jag längtar så att jag nästan spricker, att bli fri. Det känns overkligt att det är så nära. Snart är allt över. Som ni märker går mina tankar verkligen från att längta ihjäl mig till studentdagen till att jag kommer att sakna så mycket, men jag tror att det är flera som känner likadant. En skräckblandad förtjusning helt enkelt.

Ta hand om er !

Kram på er !

När tar det slut?

2019-04-04 18:23
Från juliafridolf

Hej på er !

Hoppas att ni mår bra ! Jag är väldigt upprörd och otroligt trött på detta samhället och det är framförallt det detta inlägget kommer att handla om, så om du inte vill läsa. Sluta läs nu!

Jag är nog inte den enda personen som är så otroligt trött på hur kvinnor blir behandlade och att könsmaktsordningen finns kvar i vårt samhälle. Män har mer makt än kvinnor och kvinnor blir utsatta för våld av män oftare än vad som borde ske. Jag förstår inte hur det kan vara möjligt att kön avgör vilken status och makt en person får i samhället, att du får så olika förutsättningar i livet beroende på om du föds som tjej eller kille (biologiskt sätt). Det är nog något jag aldrig kommer att förstå faktiskt, hur mycket sociologi, psykologi eller samhällsvetenskap jag än läser.

För några veckor sedan var jag i Malmö för att se Mia Skäringers show "No more fucks to give". Det första jag vill säga om den showen är att Mia Skäringer är så himla briljant, rolig, fantastisk och så bra!! EN förebild för mig och garanterat för många fler. Hennes show var helt klockren, en blandning av svårt, roligt, sorgligt och underbart. Två citat jag tog med mig från henne show var:

1. "Inte fan går jag runt och blåser eld som Katla omkring mig för att min barndom var dålig". Hon menade att män som skadar kvinnor eller som utsätter kvinnor för sexuella övergrepp inte kan säga i rätten att deras barndom var dålig, de blev kanske själva misshandlade och därför måste de ta ut sin ilska på någon annan genom att göra samma sak som de själva har blivit utsatta för. Hör ni inte hur sjukt det låter? Det är ingen ursäkt till varför en person skadar eller våldtar andra människor.

2. "Är det konstigt att vi reagerar? Det är väl för fan inte manshat? Det är självförsvar." Mia pratade om #metoo och att statistiken visar att så många kvinnor bli utsatta av våld, sexuella övergrepp etc av just män. Män som svarade på #metoo kom ofta med svaret "Inte alla män" och att hela rörelsen grundar sig i manshat.

Summering: EN SUPERVIKTIG FÖRESTÄLLNING/SHOW SOM ALLA BORDE SE!!

Samma helg var jag även på Kalmar teater och lyssnade på en föreläsning av Stina Wollter! Det är nog den mest genuina människan jag har träffat faktiskt, så omtänksam, lugn och klok. Efter den väldigt bra föreläsningen tog hon sig tid till att prata, krama och skriva autografer till alla som ville. Det tog kanske 3,5h men ändå var hon så lugn och tog sig tiden till att prata och lyssna. Det viktigaste jag tog med mig från hennes föreläsning var:

1. "Trygga rum" - I ett tryggt rum är det okej att känna sig glad, ledsen, arg och att vara sig själv. Till exempel klassrum är inte rum som alla kan känna sig trygga i - därmed inget tryggt rum. Ett tryggt rum är viktigt för att alla ska kunna känna sig bekväm och må bra.

2. "Vi har ett ständigt krymp, väx istället". Stina menade att vi alla lever i ett slags krymp där vi inte ska eller får vara bättre än någon annan och att vi hela tiden trycker ner oss själva. Hon menar att vi måste växa istället, växa som människor och i kunskap.

Om ni inte har läst Stina Wollters bok rekommenderar jag den boken starkt, så viktig! För alla! Kroppskomplex och hat, skörhet och styrka och sociala medier bland annat. Läs läs läs eller lyssna på boken, Stina själv har läst in boken vilket gör den ännu bättre.

Om dessa två kvinnor inte hade funnits och om deras kamp på sociala medier inte hade funnits, tror jag att jag inte hade sett något hopp alls med detta samhället. Självklart finns det flera kvinnor som kämpar för jämställdhet och kvinnors rättigheter, men Stina Wollter och Mia Skäringer är just mina två stora förebilder. Jag har slutat följa alla influencers som endast lägger ut bilder från stranden i något paradis där allt ser perfekt ut, för det är inte verkligheten. Verkligheten är inte ett paradis på en strand, kanske för vissa men vi får inte låta oss luras av sociala medier. Det är inte många som lever som influencers gör det måste du inse, följ personer som visar hur verkligheten kan se ut istället. Det har hjälpt mig att inse hur samhället faktiskt ser ut och att jag inte är den enda som inte lever på en paradisö. Detta fick bli ett litet sidospår. Om du på något sätt mår dåligt rekommenderar jag dig till att börja med att kolla över dina sociala medier och vilka du följer där.


Kram på dig!

There Is No Planet B

2019-02-17 12:58
Från juliafridolf

Hej finisar!

I detta inlägget tänkte jag uppmärksamma klimatet ! Jag vet att majoriteten av ni som läser detta är i åldrarna 13-20 och att det är vår framtid som är i fokus.

Är inte ni rädda eller oroliga för hur världen ser ut om 30 år? Tänk att det då kommer att handla om våra barn och om våra liv ! Om vi inte gör något nu kommer det att vara katastrof för haven och naturen, vi kommer inte ha någon olja att leva på och det känns inte som att framtiden är så särskilt säker. Vi måste göra något nu, vi måste hitta nya sätt att att kunna producera el, andra sätt att transportera oss på än flyg och bil, nya alternativ för bensin, ta bort plasten och konsumera mindre, främst kläder och kött.

Jag är trött på att vara arg på politikerna, för att ingen tar tag i klimatfrågan på riktigt. Jag är trött på att bara sitta och titta på. Vi måste engagera oss för att få en förändring och om flera engagerar sig och tar ställning kommer förändringen förhoppningsvis ske snabbare.

Vill du vara med och påverka men inte orkar göra något stort? I Kalmar varje fredag mellan 16-17 har Tuva Hedh startat en manifestation! Vi står med våra plakat ”Save the earth”, ”fridaysforfuture” etc.. på Stortorget i Kalmar. Vi är människor i alla åldrar, i fredags var vi ganska många och det var väl ett spann mellan ca 4-80 år (om jag vågar gissa). Det brukar vara väldigt trevligt, vi står och pratar mycket med varandra och med människor som kommer fram och frågar vad vi gör. Vi har manifestationen främst för att uppmärksamma politikerna och vi har fått inspirationen från GRETA THUNBERG som skolstrejkar för klimatet varje fredag. En av de coolaste människorna jag vet !

Hör av er om ni har några frågor !! Och SNÄLLA kom och stå med oss i 1h nästa fredag på Stortorget. Det är värt det, du kommer inte att bli besviken, du gör det för något bra, för din framtid. Du kan ju alltid testa, var inte en av dem som säger så mycket men aldrig gör något.

Du kan nå mig för frågor:
Messenger: juliafridolf
Instagram: juliafridolf
Snapchat: juliafridolf
Mail: [email protected]


Kraam Kraam !

#Aldrigensam

2019-01-18 07:02
Från juliafridolf

Hej fina du!

Häromdagen var jag på ”Aldrig Ensam-show” av Charlie Eriksson och Kristofer Greczula. En väldigt väldigt viktig show, för alla människor!

Charlie berättade om sin psykiska ohälsa, om hans självmordsförsök och om hans panikattacker. Kristofer berättade om hans dåliga självkänsla och sjöng så otroligt bra. Kombinationen av dem två, musik och berättande, glädje och tårar var helt perfekt.

Om du har möjlighet till att gå på den showen någonstans i Sverige tycker jag verkligen att du ska göra det. Jag tycker också att du ska läsa Charlies bok ”Aldrig ensam” och du kan också gå in på deras hemsida Här!

Jag kände igen mig mycket i det dem berättade och jag blev verkligen berörd. Jag kan berätta att jag under det senaste halvåret inte alls har mått bra och jag har kämpat för att ens ta mig igenom skoldagarna. Vissa dagar klarar jag inte av att gå till skolan, vissa dagar klarar jag av några lektioner och vissa dagar klarar jag hela dagen. För mig som egentligen är en människa som alltid har planer långt fram är detta jättejobbigt med tanke på att jag nu får anpassa mig efter hur jag vaknar upp. För dig som inte förstår hur detta fungerar eller går ihop, för dig som kanske tänker att jag bara kan ändra tankesätt för att må bättre, för dig som säger att jag måste härda ut, för dig som säger att jag inte har någon kämparglöd och för dig som säger att det säkert inte är så farligt. Till dig vill jag säga: du borde tänka dig för vad du säger, det kan ta skada och förminska en person som mår dåligt. Du borde kanske försöka att se världen från andra människors perspektiv, då kanske du kan förstå en människa som mår dåligt bättre. Något du kan göra som medmänniska till en person som mår dåligt är att fråga en enkel fråga som ”Hur mår du?” och det är viktigt att du verkligen lyssnar på svaret. Och om du får ett tveksamt svar fråga då igen ”Är du säker? Jag finns här och är beredd på att lyssna på dig och jag vill hjälpa dig.” Det är viktigt för en person med psykisk ohälsa att få höra att personen inte är ensam, att det finns människor som bryr sig och som framförallt vill hjälpa.

Steget till hjälpen !

Steget till att söka hjälpen som finns att få kan vara tufft men när du väl har tagit det steget kommer det förhoppningsvis att bli lättare och lättare med tiden. Om du får samtalskontakt med en person du inte klickar med, rekommenderar jag starkt att du söker en ny kontakt tills du hittar en person som känns bra för dig. Vården finns här för dig och deras mål är att tillsammans med dig få dig att må bättre. Du kan alltid börja att ta hjälpen av kanske en lärare, en kurator, skolsköterska, en förälder, kanske en släkting eller en vän. Jag har tagit hjälp och har en samtalskontakt som hjälper mig att bearbeta det jag behöver gå igenom och som lyssnar, ger mig tips och råd.

Psykisk ohälsa är ett av de viktigaste ämnena att börja prata mer om, anser jag. Det är viktigt för att människor som mår dåligt ska våga ta hjälp, inte skämmas och våga prata med sina nära. Det är ett ämne som inte får vara tabubelagt längre, självklart bättras det år efter år och flera människor vågar öppna sig. MEN, det kan fortfarande bli bättre. Jag tror att man borde satsa mer på föreläsningar på grundskolan och på gymnasiet angående psykisk ohälsa. Efter föreläsningen är det också viktigt att eleverna får prata kring detta i mindre grupper, så får alla en chans att berätta vad de tänker och på så sätt kan de få mer förståelse. Kunskap och förståelse tror jag är något av det viktigaste för att en förändring ska kunna ske när det gäller psykisk ohälsa. För att få en förändring kring något som är tabubelagt måste vi börja prata mer om det. I skolan, på arbetsplatsen, i personalrummet, på träningspasset, på kören, med dina vänner etc. Du behöver inte gå in så djupt på ämnet, bara att du startar en diskussion om psykisk ohälsa är det värdefullt.

KOM IHÅG!

Just du som läser detta är väldigt värdefull och viktig, du kommer att klara dig igenom de tuffa perioderna i livet och bli starkare av dina erfarenheter, positiva som negativa. Tveka inte på att söka hjälp, det finns alltid någon som vill hjälpa just dig. Det kan jag lova dig. Och om det av någon förmodan inte skulle vara så, finns jag och jag vill hjälpa dig! För du är aldrig ensam.❤️

Kramar till dig

Förklarar ...

2019-01-16 13:17
Från juliafridolf

Hej fina du!

Nu var det ett riktigt bra tag sen jag senast skrev. Sanningen är att jag har inte mått alls bra, energin har varit på 0 verkligen. Nu går dagarna upp och ner, vilket innebär att vissa dagar orkar jag mycket och vissa dagar orkar jag inte ens gå upp från sängen. Som ni hör har jag en ganska spontan och instabil vardag, då jag inte kan planera så långt i förväg. Men jag tänker att jag berättar mer om det i ett annat inlägg.

Det som har fått mig att börjar blogga igen är delvis för att min släkt och vänner ska få en förståelse för mig, då jag faktiskt inte uttrycker mig så bra eller så mycket om hur jag mår. Jag har också fått väldigt mycket inspiration av olika människor och händelser som har påverkat mig. Jag känner mig redo för att dela med mig av mer nu, för att kanske kunna hjälpa någon människa på något sätt. Jag vet att jag inte är ensam med att ha jobbiga tankar.

Jag ska försöka uppdatera så mycket som jag orkar och hinner. Och jag hoppas att ni vill ta del av detta ”nya kapitel”.

Kram på er!

Tillbaka !!

2018-09-25 22:40
Från juliafridolf

Hej finisar!

Hoppas att ni mår bra och att ni välkomnar hösten med öppnar armar Jag som älskar hösten är glad över att den är här och försöker leva i nuet. Regnet, kläderna och alla fina färger är det bästa.

Jag har inte bloggat sen den 9:e september och anledningen till det är helt ärligt att jag har mått och mår fortfarande inte så bra. Jag har egentligen inte mått bra sen fyra månader tillbaka ungefär. Under sommaren tänkte jag hela tiden att jag får kämpa på och försöka må bra genom min egna hjälp och mina kunskaper. Utåt sätt ser jag ofta väldigt glad och positiv ut, så jag förstår att inte så många förstår mig. Men nu har mitt mående börjat gå ut över skolan och mitt vardagsliv, så jag kände att det måste ske en förändring. Jag har därför tagit hjälp och det känns bra. Jag är även stolt över mig själv som tog tag i det nu. Och jag hoppas att du som läser detta också tar hjälp om du känner att du behöver det, för du är viktig och det är viktigt att just du får hjälp.

Jag tänker att detta inlägget får bli kort, så ska jag hitta lite energi för att skriva nya inlägg mer regelbundet. Det var faktiskt en jättegullig tjej på bussen idag som sa att hon blir inspirerad av att läsa min blogg och att den var jättebra. Det gjorde mig glad och om jag kan göra minst en människa lite inspirerad eller glad så betyder det mycket för mig och det ger mig motivation till att skriva flera inlägg.

Ni vet nu hur det ligger till och varför jag inte har skrivit så mycket här. Men som ni också vet är det inte alltid bra och det kommer att komma både bra och dåliga perioder i livet. Ibland kan man behöva lite hjälp för att klara sig igenom det och det är okej. Jag tycker inte att detta ska vara något att skämmas eller att det ska hemligstämplas, det är så livet ser ut helt enkelt och ju mer vi pratar om det desto bättre blir samhället tror jag.

Tips:

- Kolla på Mia Skäringers program "Kroppshets" på svtplay. Så himla bra och viktigt. Lyssna, titta och lär!


Kram på er!

Pride, val & 18-årsfest!

2018-09-09 20:34
Från juliafridolf

Hej på er!

Hoppas att ni mår bra och att ni inte är för nervösa inför valet. Det kan jag säga att jag är, men jag tycker samtidigt att det är väldigt intressant.

Idag har jag inte gjort mer än att plugga, varit i kyrkan och röstat. Jag kände mig ganska vuxen när jag gick in i vallokalen haha, väldigt konstig känsla. Men jag kände mig säker på vad jag skulle rösta, för er som har läst de tidigare inläggen har ju koll på vad jag la min röst idag.❤️

Igår hade jag en bra dag. Jag fick med min yngsta lillasyster till stan för att gå Pride-tåget och väl inne i stan mötte jag upp mina kompisar. Vi hängde på Lindsdals IF i Pride-tåget, superhärligt. Jag har ju spelat fotboll i den förening (en riktigt bra förening om du funderar på att börja spela fotboll) och hela min familj är engagerade i Liffen. Så det kändes bra att gå med mina gamla fotbollskompisar❣️ Efter paraden åt jag och min syster på Subway för att sen ta bilen hem.

En powernap på 1h blev det när jag kom hem för att sen börja fixa i ordning mig inför tre av mina närmaste vänners 18-årsfest. Jag tycker att det var en himla bra och rolig fest. Att träffa lite nya människor och även människor som jag inte har sett på länge var mysigt, det blev ju en hel del dans också såklart. Jag hoppas att Lovisa, Zana och Lovis är nöjda med festen.

Nu ska jag fortsatta att följa valet. Jag har tänt massa ljus och dricker te i mitt rum. Helt perfekt. Nu hoppas jag på det bästa.

Kram på er!

Första skolveckan - done !

2018-09-07 23:40
Från juliafridolf

Hej finisar!

Hoppas att ni mår bra.

Jag har nu klarat av min första skolvecka i årskurs 3 på Stagneliusskolan. Det har gått väldigt bra men jag har en del att ta igen och jag är så trött. Men det ska nog gå bra haha. Jag har så himla bra lärare som motiverar, det är väldigt betydelsefullt. Klassen gillar jag också, vi är en bra grupp enligt mig. Det kommer nog att kännas rätt tomt utan skolan sen när man väl har tagit studenten. Jag ser fram emot att slippa allt pluggande men jag kommer faktiskt sakna att ha någonstans att gå, klassen och lärarna ! Men samtidigt har jag 0% motivation nu, så jag måste kämpa.

I veckan har jag tränat, varit i kyrkan, pluggat, varit på debatt (riktigt intressant) och umgåtts med kompisar. Nu i helgen har jag en del planer. Imorgon ska jag försöka hinna med att både träna, plugga, åka till stan och supporta Pridepraden i Kalmar och på kvällen ska jag på 18-årsfest för tre av mina närmaste vänner❣️ En fullspäckad lördag helt enkelt.

Här får ni en del bilder från min vecka.

Kram på er!

Träning och ideal!

2018-09-05 00:42
Från juliafridolf

Hej på er!

Skolan har nu börjat och jag ser, hör och läser på flera olika ställen och i flera olika sammanhang hur människor börjar prata om att de ska komma igång med rutinerna igen och börja jobba på att bli smala inför nästa sommar. Självklart är det jätteskönt med rutiner men inte till en överdrift. Det kan också vara riktigt triggande och först blev jag ställd av det och sa till mig själv ”Det kanske inte är så dumt att börja tänka så” men sen insåg jag snabbt att allt det snacket är helt fel. Jag har varit i dem tankarna och det räcker med det nu. Jag ställer mig frågorna: ”Varför skulle jag inte vara värd lika mycket som alla andra?”, ”Alla ser olika ut, långa, korta, tjocka, smala och det är okej!”, ”Varför ska jag behöva ändra mig för att accepteras mer?”.

Jag tränar för att jag mår bra av det och för att jag tycker att det är kul. Jag tränar när jag känner för det, jag tvingar mig inte till det. Vissa veckor tränar jag 3 gånger, vissa veckor 6 gånger och vissa veckor ingen gång. Men det är så förbannat svårt att inte hamna i fel tankespår när det man ser på andra bloggar, sociala medier, det man får höra i skolan och på andra platser är att det är viktigt att bli smal till nästa sommar. Det triggar till och med mig som äntligen har hittat min kropp och känner mig trygg i den. Detta var första sommaren jag badade i bara bikini eller baddräkt sen jag var 7 år och det var första sommaren på länge som jag bar kjol. Jag är verkligen inte smal men jag ser inte det som ett problem längre, jag vet att jag är tjock men det är inte längre ett negativt laddat ord för mig. Jag tackar bland annat Stina Wollter för denna viktiga insikt jag har fått. Följ gärna henne på Instagram (stinawollter), hon kämpar så otroligt mycket för andra kvinnor. Jag förstår inte alltid hur hon orkar men jag antar att när man brinner för något så mycket, hittar man sitt driv.

Det jag vill komma med detta inlägget är att just du som läser detta verkligen måste tänka på vad du säger, för du vet inte vad personen som läser ett av dina inlägg eller som sitter bredvid dig i skolan eller någonannanstans kämpar med. Jag vill även tipsa om att du ska träna för att det är kul och inte för att du ”måste” för då är det så lätt att komma in i fel tankespår. Om du känner att du har tankar som egentligen inte är bra för dig är mitt tips istället att ta kontakt med en vuxen person som kan hjälpa dig. Du är viktig och du kan vara med och kämpa mot idealen och normerna i samhället istället. Tjock som smal det handlar om att vi alla är olika och kan visa det!! Det är tid att stå upp för varandra och för alla våra olikheter. Det är ju ändå vi som ansvarar för hur vi vill att vårt samhälle ska vara och hur vår värld ska se ut. Jag skickar massor med kärlek och värme till er alla och jag hoppas verkligen att ni mår bra.

(Ni får såklart välja själva om ni vill ta del av detta eller inte, men jag hoppas bara att alla tänker till)

Ni kan läsa andra viktiga inlägg med ungefär samma tema här:
- Sol och stora lår !

- Kroppspositivism (Sdahlström-Fitnessfeministen)

-Ideal och kroppen

- Vad kan ha gått så fel?

Kram på er!

Fun facts about me 2.0

2018-08-31 10:50
Från juliafridolf

Hejsan!

Jag är nu påväg hem och sitter på Arlanda och väntar på mitt flyg till Kalmar. Här kommer därför ett inlägg med några fun facts about me.

1. Jag bäddar ALLTID sängen, jag klarar inte av att gå och lägga mig i en obäddad säng när jag ska sova haha. Det kan ju inte bara vara jag??

2. Jag är flygrädd, speciellt när man ska flyga i mörker. När jag var liten typ 5-8 år och jag åkte till Australien somnade alltid alla andra när det var mörkt men jag kunde inte sova.

3. Jag har haft fobi för flugor men har övervunnit det. Nu klarar jag av dem åtminstone.

4. Jag spelade fotboll i Lindsdals IF mellan 2007-2014.

5. Kaffe var något jag avskydde för ca 1 år sen. Men jag bestämde mig för att börja gilla det. Dock dricker jag inte kaffe så ofta.

6. Jag är jätterädd för vildsvin. Varje gång jag går i en skog planerar jag hur jag ska göra ifall ett vildsvin dyker upp.

7. Jag gillar verkligen inte att gå till tandläkaren. Men jag måste dit typ så fort som möjligt för mina visdomständer gör såååå ont.

Tänk vad bra vi har det egentligen!! Man får ju insikter ibland om hur himla himla bra vi har det, att jag kan gå till doktorn eller tandläkaren om jag har ont någonstans. Att jag har en säng och tak över huvudet när jag är trött. Tacksam! ❤️


Kram på er!

Hejdå USA - ses en annan gång!

2018-08-30 06:26
Från juliafridolf

Hej på er!

Hoppas att det är fint med er. Nu har jag precis tillbringat min sista kväll här i Washington DC och imorgon vid 17.15 går planet mot Köpenhamn. Ikväll har vi varit och bowlat, ätit lite gott och varit på Starbucks en sista gång. Jag rekommenderar starkt ”Iced caramel Macchiato” som innehåller mjölk, kaffe och sirap (Islatte typ).

Denna resan har varit väldigt speciell. Innan resan hade jag väldigt mycket ångest för allt möjligt bland annat för att jag skulle missa skolan en del men även för flygresan etc. Jag har ju under dessa veckor i DC passat min kusin som är 3 år vilket har varit otroligt mysigt och energikrävande. Han har energi hela tiden och vill hitta på saker hela tiden. Han vill för det mesta göra exakt som jag, vilket jag bara tycker är kul. Jag vill verkligen vara en bra förebild för honom. Lilla Axel kommer jag definitivt att sakna men vi ses förhoppningsvis igen. Under resan har jag samtidigt känt mig lite stressad för det jag missar i skola och andra saker jag missar. Men jag försöker att ta igen det så snabbt jag kan.

Jag ser denna resan som en erfarenhet. Jag tar med mig de fina samtalen jag har haft med min faster (hon är bäst!! Så tacksam), att få skratta & mysa med min kusin som för övrigt är väldigt smart & gullig, att jag faktiskt vågade köra bil här (visserligen bara en gång haha) och dagarna vi åkte båt. De andra känslorna och tankarna lämnar jag åt sidan. Jag tror att mina erfarenheter lär mig mycket och jag tror att det gör mig starkare och klokare - positiva som negativa erfarenheter.

Det blir skönt att komma hem, få sova i min säng som jag har sovit i ca 7 gånger sen sommarlovet började. Jag har ju i princip inte bott hemma denna sommaren och där med har jag inte träffat min familj så mycket heller. Det är därför jag saknar dem så mycket nu.


Kram på er!

Dagar ute på havet

2018-08-27 04:26
Från juliafridolf

Hej finisar!

Hoppas att ni mår bra!

Nu är klockan 21.30 här och jag är supermegatrött (vilket jag har varit i princip hela resan).. men men ibland får man stå ut lite. Det är en liten kille som inte är så trött och han vill mer än gärna spela IPad med mig, så det ska vi göra en stund.

Efter en låång vecka var det riktigt skönt med helg. I fredags gjorde vi inte så mycket, vi slappade mest och tände en utebrasa faktiskt. Det var rätt mysigt, jag gick och la mig ganska tidigt men jag har lite svårt att somna och jag har haft det en längre period nu. Men men som jag brukar säga ”Det löser sig säkert”.

Igår och idag var vi ute med båten. Jag älskar att åka båt (inte färjor, kryssningsbåtar etc dock!). Vi åkte båt från Annapolis som ligger ca 45-60min ifrån där dem bor, så vi åkte bil till båten. Jag tyckte att båten var superfin och det var jättefint väder - perfekt ! Igår åkte vi till ett ställe där det fanns en restaurang som var lite känd för sina krabbor. Så självklart beställde vi ett gäng krabbor och det var väldigt gott faktiskt. Jag och Axel badade lite på en liten strand med mycket folk och man behövde betala för att gå in på strandområdet och man fick inte ens ha med sig en flaska vatten för att man skulle köpa allt inne på området. Vi träffade även Maries (min faster) jobbarkompis m familj, så vi pratade en stund med dem också.

Idag åkte vi först runt med båten en del, alltså inte till något speciellt ställe. Det var riktigt skönt med tanke på att det idag var ca 32 grader och soligt här. Vi åkte sen till samma ställe som vi var på igår och badade idag igen och sen köpte vi lite pizza för att sen ta oss hem med båten i solnedgången. Mysigt.

På fredag kommer jag hem till Sverige igen, vilket ska bli väldigt skönt faktiskt. Att få krama mina systrar lite har jag allt saknat. Jag har lite ångest för skolan men jag har en bra klass och bra lärare så jag ska nog klara av det sista året. Det känns som att jag har varit iväg i flera veckor haha, men jag har ju bara varit iväg i 2 veckor. Nu ska jag ta och försöka sova. Och om jag inte kan sova ska jag kolla lite på Grey’s Anatomy som finns på Netflix här i USA men inte i Sverige!! Recommend recommend. Jag har även druckit den godaste islatten någonsin från Starbucks.

Här får ni några bilder❣️


Kram på er!

Två mysdagar

2018-08-22 20:58
Från juliafridolf

Hejsan svejsan!

Hoppas allt är bra med er.

Igår och idag har varit riktiga mysdagar! Det har inte varit så jättefint väder, så vi har varit inne och myst hela dagarna (eller busat).

Igår runt 13-tiden blev det helt plötsligt jättemörkt och det började ösregna, blixtra och åska. Så vi kröp under täcket och vilade lite, kollade lite på hand Ipad och sådär. Väldigt mysigt behövligt kände jag som gick upp väldigt tidigt. Lite senare på kvällen åkte vi till en restaurang och åt lite mat (jag tog en Caesarsallad igen). På vägen hem sa min fasters man att jag skulle köra hem eftersom att jag har körkort haha. Först sa jag att jag inte ville och att vi kunde ta det en annan dag för det är ju så mycket trafik här men han var envis. Så jag tog bilnyckeln och körde oss hem, det gick superbra och jag ångrar det inte haha.

Idag gick vi ut en sväng men när vi hade börjat gå till lekplatsen började det ösregna (Typiskt). Det är dessutom väldigt varmt här så det blir så himla fuktigt när det regnar. Vi skyndade oss hem igen. Nu har vi precis lekt lite med hans kök och nu ska vi vila lite. Ikväll ska jag eventuellt åka till ett mall och kolla ifall jag hittar något fint. (Det lär jag ju göra haha!)

Har pratat lite med min fina vän Anna som också går i min klass. Jag är superglad över att jag har henne i klassen och nu när jag missar introducering av gymnasiearbetet och lite annat finns hon där. En stjärna är hon allt!! (Fick lite mer motivation till att börja skolan nu iallafall)



Kram på er!

A walk in the park

2018-08-20 21:23
Från juliafridolf

Hejsan!

Idag har jag passat Axel hela dagen och det har gått väldigt bra. Vi vaknade runt 8-tiden och då kom han in till mitt rum. Vi började med att ta det lugnt, kollade lite IPad och åt frukost. Sen drog energin igång (för honom åtminstone haha), vi sprang hit och dit och gjorde det ena och det andra.

Efter lunch tog vi vagnen och gick en sväng till parken. Vi stannade till på en lekplats och hängde där lite. En annan mamma kom med sina två barn och hörde att jag pratade svenska med Axel så hon berättade att hennes man är svensk och att hennes barn också är tvåspråkiga. Jag berättade då att jag är från Sverige och att jag är här och hälsar på osv. Det var ganska trevligt, efter en stund så blev det för varmt så vi började gå tillbaka. Jag tog en omväg hem för att se om han ville sova lite men han pratade rätt mycket och sa säkert ”why?” 40 gånger. Men det gör inte mig något, han är ju så söt och snäll och jag tycker det är kul att han vill veta så mycket.

Nu när vi väl har kommit hem, slappar vi lite. Han somnade precis, så han var nog ganska trött (Jag med!!). Jag håller dock mig vaken eftersom att vi är dem enda hemma. Jag går och lägger mig tidigt ikväll istället.

Jag har med mig min dator hit för att kunna plugga lite men nu är den slut på batteri och jag skulle försöka ladda den men.. min datorsladd passar inte med adaptern jag har med mig, så vet inte riktgt hur jag ska lösa det. Måste verkligen få igång den. Som jag brukar säga: Det löser sig säkert.

Jag hoppas att ni där hemma har haft en bra första skoldag och till er som börjar imorgon önskar jag en bra dag i skolan. Hoppas att det går bra för er! ❣️

Kram på er!

The National Harbour

2018-08-18 23:29
Från juliafridolf

Hej på er!

Hoppas att ni mår bra.

Själv har jag en visdomstand som tränger sig upp, så det gör svinont och jag har jetlag som vanligt när man flyger hit, så jag har inte sovit jättebra. Men men det finns större problem här i världen haha.

Igår eftermiddag följde jag med och hämtade Axel på förskolan och han visade stolt upp sina saker och vad dem brukar göra. Efter det åkte vi till ett ställe vi har varit på förut och käkade middag, jag åt en vääldigt god Cesarsallad!! Sen hade vi fredagsmys och bara slappade.

Idag har vi haft fullt upp, jag är helt slut nu och klockan är bara 16.00 här men i Sverige är väl klockan runt 22.00. Vid det här laget brukar jag ju egentligen börja varva ner och lägga mig i sängen haha. Vi startade dagen med pannkaksfrulle för att sedan åka till The National Harbor här i DC. Det var riktigt fint faktiskt men riiiiktigt fuktigt och varmt. Det var ca 32 grader och väldigt fuktigt så det kändes som att gå i en varm regnskog. (Då var vi ändå vid havet!!). Vi åkte upp i ett pariserhjul och fick en fin utsikt, sen käkade vi lunch och hör och häpna: det blev en Caesarsallad igen haha. Jag kör på det säkra valet, det kan oftast inte bli misslyckat haha. Nu är vi på barnkalas på ett lekland, det är kul att få följa med i deras vardagsliv lite också.

Säger bara en sak, skönt att få sova ikväll!


Kram på er!

Uppackat och klart!

2018-08-17 16:15
Från juliafridolf

Hejsan !

Idag är jag extremt trött efter den extralånga resdagen. Alla flyg gick hur bra som helst och allt var i tid tills jag kom till flygplatsen i Washington.. Det hade blivit något fel, så det kom 5000 passagerare till flygplatsen samtidigt. Detta ledde till att jag fick stå i en kö i 4 timmar (!!). När man kommer till USA måste man gå igenom en kontroll, där de ställer lite blandade frågor om varför man har åkt hit och om man har med sig mat etc. Det var ca 5 ”kontroller” öppna och när det kommer 5000 människor är det klart att det blir kaos. Vi hade inget vatten och man kunde ju inte heller gå på toaletten för då lämnade man ju kön. Jaja, jag hade iallafall två kvinnor från Norge framför mig i kön, så vi småpratade lite ibland. Det fanns även wifi så jag kunde ju meddela mina släktingar att dem skulle behöva vänta och även kolla lite Netflix. När jag till slut hade kommit förbi kontrollen, hade de på flygplatsen bara slängt upp alla väskorna och lagt på samma ställe. Så då fick jag gå runt och leta efter min resväska bland ca 1000 andra resväskor

Jaja, det var extra skönt att komma till deras hus och att gå och lägga sig var superskönt. Vaknade dock ibland av att jag fick sååå hiiimla ont i vaden, typ som kramper. (Troligtvis berodde det på vätskebrist och att jag hade stått upp i 4 h). Jag vaknade även vid 04.30-tiden pga jetlag men så är det alltid första natten/nätterna.

Nu är klockan 10.10 här och jag har hunnit packa upp, duscha och gå en sväng i kvarteret dem bor. Jag vågar inte gå för långt dock eftersom att mitt mobildata inte fungerar här, så jag har ju ingen karta haha. Men nu ska jag gå och vila lite, se en film kanske. Dem andra i huset är iväg och jobbar och min kusin som jag ska passa de kommande veckorna går sin sista förskoledag för denna terminen.

Hoppas att ni mår bra!❤️


Kram på er!

I väntan

2018-08-16 07:04
Från juliafridolf

Hej på er!

Nu sitter jag på planet till först Stockholm och sen ska jag vänta 2 h där för att sen åka till Köpenhamn, vänta 2 h där och till sist Washington DC. Det blir en hel resdag helt enkelt, vilket kan bli långtråkigt när man är helt ensam men också väldigt skönt. Jag försöker att se det positiva i allt, det blir oftast lite lättare då. Jag får se det som lite egentid haha.

Jag har dock en del jag kan göra om det blir för tröttsamt. Här får ni en del tips på vad jag brukar göra.

- Lyssna på musik! Det får mig väldigt lugn och sansad även att jag är lite stressad.

- Jag ska läsa bibeln. Jag har läst tre av evangelierna, så jag ska påbörja det sista. Sen tycker jag om att läsa ur Ordspråksboken och skumma igenom och leta efter fina bibeltext.

- Jag ska läsa klart Mia Skäringers bok ”Avig Maria”. Den är rätt lärorik och rolig. Men hon är ju en klok människa med bra värderingar, så det är klart att boken också blir bra.

- Jag ska lyssna på poddavsnitt jag har missat. De två senaste avsnitten av ”Skäringer & Mannheimer” och något avsnitt från ”Spöktimmen”.

- Jag har även laddat ner 2 avsnitt av ”Orange is the New black” från Netflix.

Om jag inte kan sova på planet, vilket jag egentligen skulle behöva har jag ju några alternativ.

Just nu är jag lite nervös, blir alltid lite flygrädd innan jag ska flyga. Så om jag är med om någon olycka så vill jag bara säga att jag är tacksam för mina nära och kära och kyrkan. Haha så nojig ska jag inte vara.

Ha det så bra sålänge, jag skriver snart igen.


Kram på er!

Tredje & sista året!

2018-08-15 21:32
Från juliafridolf

Hejsan !

Nu är snart denna varma sommaren snart över och den har gått otroligt fort. Jag har varken hunnit vila eller ta hand om mig själv som var mitt mål utan jag har ständigt jobbat eller varit på resande fot. Därför är jag nu tröttare än jag var innan sommaren och är inte alls laddad med energi för ett nytt läsår.

Jag börjar nu mitt sista år på gymnasiet. För er som inte vet läser jag Samhälle med inriktning beteendevetenskap på Stagneliusskolan i Kalmar. När jag började första året var jag supertaggad på att börja och få en nystart. När jag skulle börja andra året var det såå tomt på motivation och min prestation under andra året var inte superbra. Jag har dock aldrig haft så mycket ångest som jag har nu inför mitt sista år. Jag vill bara ta studenten, jag orkar inte gå igenom ett år till med massvis med plugg. Jag är så otroligt trött på att gå i skolan, ibland funderar jag på hur jag ens ska klara av mitt sista år. För några månader sen kände jag mig mest rädd, rädd för framtiden och vad jag ska göra efter gymnasiet. Visst, det är klart jag har några av dem tankarna kvar men tröttheten har tagit över, nu lääängtar jag så mycket.

Det är ju en del som händer i trean också. Bland annat bal, pubrunda och gymnasiearbetet. Just nu ser jag inte fram emot något av detta, vill som sagt bara hoppa över trean och börja leva. Jag har kommit till insikt vad som är viktigt för mig och vilka i mitt liv jag vill ha kvar, så jag är inte orolig över att jag blir ensam efter gymnasiet längre. Vilket jag har tänkt mycket på förut. Jag har dock någon slags ålderskris, det har jag allt. Jag har en känsla av att jag absolut inte vill bli vuxen men jag har också en känsla av att jag helst av allt vill flytta hemifrån. Det är en jobbig tid och det är säkert fler som känner igen sig i det jag skriver. I mitt huvud snurrar så många olika tankar och ibland vill jag bara stanna i nuet och leva.

Här kommer två bilder på mig och mina systrar❤️ Sjukt att dem ska börja åttan och fyran, kn knappt förstå det.

Kram på er!

USA here I come !

2018-08-15 16:00
Från juliafridolf

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er.

Jag känner mig just nu rätt stressad och lite ångestfylld. Jag ska nämligen till USA imorgon. Jag tar ett plan från Kalmar-Stockholm, Stockholm-Köpenhamn och till sist Köpenhamn-Washington DC, så det blir att gå upp tidigt imorgon. Nu undrar ni kanske vad jag ska göra där. Jo, det är så att min faster, hennes man och min kusin bor där och jag fick frågan om jag kunde hjälpa till att passa min kusin. (Jag går inte in på varför eller så här). Han är 3 år och vi kommer väldigt bra överens han och jag. Så vi ska umgås i ca 2 veckor, vilket blir supermysigt. Denna resan blev bokad för inte så länge sen, så jag har knappt hunnit ta in att jag ska åka dit därmed har jag inte börjat packa än haha. Det jag har lite ångest för är att jag kommer missa skolstarten och att jag ska flyga helt själv. Jag är ju en ganska rutinerad flygare (tyvärr) med tanke på mina Australien-resor, så jag får nog inga problem med att hitta på flygplatserna och jag vet ju hur jag gör med väskan etc. Jag är liiite nervös för att komma till USA också när man ska visa att man har fått tillstånd att komma in i landet och så, ibland har dem jättemånga frågor och funderingar på vem man är och varför man ska dit, men det löser sig nog det också. Jag är nog bara lite pirrig som alltid när man ska resa. Jag ser fram emot att få träffa mina släktingar iallafall. Nu får jag nog gå och packa lite smått innan jag ska dra en sväng till kyrkan på veckomässa och ungdomsgrupp.

Jag tänker att jag uppdaterar här varannan eller varje dag om hur mina och Axels (min kusin) dagar ser ut.

Här kommer två bild från härom kvällen när jag cyklade en långrunda.

Kram på er!

Gotland!

2018-08-10 19:03
Från juliafridolf

Hej finaste ni!

Jag är nu hemkommen från ett underbart men intensivt Gotlandsläger. För er som inte vet det är jag ung ledare i Kyrkan, så det var dags för det årliga Gotlandslägret med konfirmanderna. Det är alltid lika kul! I år hade vi en otroligt bra grupp dessutom. Vilken sammanhållning och gemenskap. Känner så mycket kärlek och tacksamhet för dessa människor. I vår församling har nästan alla vuxna ledare bytts ut på kort tid, så det var deras första Gotlandsläger med oss vilket jag tycker att dem skötte helt fantastiskt. Det kan ju vara en utmaning för dem annars att inte förändra för mycket eftersom att vi är vana vid en sak och en utmaning för oss att inte vara för motstridiga eller för bakåttänkande. Men jag tycker allt gick bra och som sagt dem är såå bra!!

Under Gotlandslägret var vi och såg raukar, vi badade i blå lagunen men vi var även i Visby och kollade runt på medeltidsmarknaden. Doften av brända mandlar, musik och massa utklädda människor. Älskar det!

Det enda jag tycker ha varit riktigt jobbigt under resan är båtresorna. Eftersom att jag var med om en händelse på en båt som jag skrev i ett tidigare inlägg, (Här hittar ni det! ) kändes det riktigt jobbigt att vara på en liknande båt igen. Jag gick liksom spänt och väntade på att det skulle hända igen och det spelades upp i mitt huvud om och om igen. Det blev så påtagligt när jag väl var på båten. Men det gick relativt snabbt och det var skönt att komma i land.

Idag jobbar jag mitt näst sista jobbpass och det är väldigt lugnt här idag. Det är ju lågsäsong nu, så det är inte så många bokningar, det är mest folk från Tyskland som kommer in hit spontant och vill ha en plats. Då får jag ju använda min engelska, vilket är bra.

Kram på er!

Time for selfcare!

2018-08-02 10:32
Från juliafridolf

Hejsan!

Jag sa innan sommaren att jag skulle börja ta hand om mig själv mer psykiskt. Men jag har i princip jobbat hela sommaren och nu börjar jag äntligen gå in på dem sista jobbdagarna för att sen få ledigt!! Jag har ca 4 jobbpass kvar nu, 3 denna veckan och 1 nästa vecka. Sen är jag färdig med jobbandet för denna sommaren.

⭐️På söndag åker jag även till Gotland med unga ledarna och konfirmanderna för 5 dagars läger, vilket ska bli väldigt kul. Att både få ta ansvar och umgås med de människor jag gillar mest.

⭐️Jag har även en resa till USA bokad nu i augusti, vilket ska bli både mysigt och spännande. Jag får ju umgås med mina släktingar ett tag.

⭐️Igår bokade jag och min fina vän Ida tåg till Göteborg i September för att gå på Liseberg och shoppa lite. Vi kommer då bo hos min moster, så då hinner jag förhoppningsvis träffa henne lite också.

⭐️Jag har ju en del händelser att se fram emot. Samtidigt ska jag försöka läsa klart mina böcker och VILA!! För denna sommaren har jag inte fått den vilan jag behöver.

⭐️Just nu i denna skrivande stund sitter jag hos frissan och blir fixad av fina Destiny. Om ni ska till en frisörsalong i Kalmar, ska ni till Movement !! Riktigt duktiga frisörer och jag blir ALLTID nöjd här. Det är såå värt pengarna.

Hoppas att ni mår bra.

Kram på er!

Vimmerby💛☀️

2018-07-27 16:04
Från juliafridolf

Hej finaste ni!

Hoppas att allt är bra med er, med mig är det lite sisådär men det löser sig. Jag har iallafall tillbringat mina senaste dagar i Vimmerby på en camping.

Min yngsta syster spelar Bullerby cup och hon är bättre än bäst på att spela fotboll. En riktig stjärna, om hon fortsätter att utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden tror jag att hon kan uppfylla sina drömmar om fotbollsproffs. (Är fullt medveten om att jag skryter lite om min syster). Men jag är så stolt!!

I onsdags efter jobbet åkte familjen upp till Vimmerby och satte upp husvagnen. Min mormor och morfar & mina mostrar och kusiner anlände också till samma camping i onsdags. Min kusin spelar nämligen också fotboll fast i Persnäs aif, så i princip hela släkten samlad. Det blev en mysig och varm onsdagskväll. Vi spelade kort och umgicks.

Torsdagsmorgonen började relativt tidigt (ca 08.00). Jag och min syster gick och tog ett morgondopp i insjön som ligger precis vid campingen (Nossenbadet) och efter det käkade vi frukost för att sen paddla lite kanot. Det började dock bli så himla varmt, så vi paddlade bara i 45 min av 60 min sen behövde vi fylla på med vatten och ta ett svalkande dopp innan vi åkte och kollade när vår kusin och syster skulle spela. Tänk er att spendera årets varmaste dag på en stekhet fotbollsplan utan vind, det var svettigt må jag säga. Men ännu svettigare för spelarna !! Jag hoppas på att det blir mycket mycket regn snart !! Det behövs !! Matcherna gick jättebra och vi avslutade dagen med att äta middag på campingens restaurang och efter det ett kvällsdopp. Väldigt trötta gick vi sen och la oss.

Idag blev det en tidig morgon, första matchen började vid 08.00 så vi gick upp ca 07.00. Det var tänkt att vi skulle ta ett morgondopp men vi var rätt frusna. Så vi struntade i det. Efter matchen tog jag bilen och körde hem. Älskar friheten med körkort. Plus att tågen inte går nu på grund av för mycket sol, så det var rätt tur att jag hade möjlighet till att ta vår ena bil hem medans de andra är kvar tills söndag. Jag ska nämligen jobba imorgon så jag behövde komma hem.

Härliga lediga dagar måste jag ändå säga. Nu har jag två långa jobbpass att ”se fram emot” haha.

Jag skriver snart igen, hår kommer en del härliga bilder.

Kram på er!

Mamma Mia vad bra💛

2018-07-24 13:02
Från juliafridolf

Hejsan svejsan!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här, det har hänt en hel del. Men i detta inlägget måste jag bara ta upp Mamma Mia 2 !!

Jag och min kompis Ida var och såg premiären på Biostaden i Kalmar förra onsdagen. Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen faktiskt. Och jag är inte missnöjd. Jag verkligen ÄLSKAR skådespelarna speciellt Meryl Streep som spelar den äldre Donna. Dock var hon bara med i slutet av filmen. Jag tycker dock om Amanda Seyfried och Pierce Brosnan väldigt mycket också. Och att Cher var med, såå grymt bra !! Musiken var helt fantastisk, Benny och Björn är ju så bra som vanligt. Här är mina favvisar av dem ”nya”:


Det enda jag tyckte var sämre i denna filmen var storyn. Jag tyckte att det var lite för hoppigt fram och tillbaka och jag hade velat se mer av Meryl Streep men hennes karaktär var död i filmen.

Överlag var filmen superbra och jag är nöjd

Kram på er!

Energi ! 🧚‍♀️

2018-07-17 18:40
Från juliafridolf

Hejsan!

Har varit hemma i Kalmar under några dagars ledigt. Jag träffade några fina vänner, umgicks med mina systrar och klippte häck hos mormor och morfar ❤️ Jag var även i kyrkan där jag bor och där jag brukar vara. Men har inte hunnit med det nu när jag har jobbat ca varje söndag. Det var supermysigt att få träffa alla fina människor från församlingen igen.

Jag och mina systrar åkte och hade picknick i slottsparken i Kalmar. Älskar dem verkligen så mycket och livet hade varit så mycket svårare utan dem. Värdefull och energigivande tid.

Mormor och morfar har en väldigt lång och stor häck som går runt deras trädgård, så min familj, min mosters familj och min andra moster var där och hjälpte till. Som tack fick vi en god middag efteråt. Eftersom att alla hjälptes åt gick det väldigt snabbt (ca 1h).

Idag har jag varit väääldigt trött hela dagen, när jag kom hem åkte jag direkt till stranden och sov faktiskt haha. Det var skönt tills det började komma en del kyliga vindar, då cyklade jag hem. Nu ska vi snart käka och sen ska jag nog gå en långpromis och efteråt kanske det blir ett kvällsdopp. Imorgon hoppas jag på regn !! Det behövs för allas skull, både för oss, djuren och naturen. Dessutom vet ju ni som känner mig eller läst bloggen tidigare att jag gillar regn.

Kram på er!

Allt är inte alltid bra

2018-07-13 22:36
Från juliafridolf

Hej fina ni!

Hoppas att ni mår bra.

Jag är just nu nere i en dipp av mitt liv och jag tror att det beror på att jag har samlat på mig så otroligt många jobbiga händelser under våren som jag inte har bearbetat eller rätt ut för mig själv. Min hjärna går just nu på högvarv hela tiden och jag känner väl att jag inte kan slappna av till 100% när jag ska sova om kvällarna. Jag försöker ta stunder för mig själv då jag bara försöker fixa rätt på mina tankar i huvudet men det är för mycket och för rörigt. I Köpingsvik här på Öland finns dock de perfekta platserna för att ”rensa tankarna”, jag brukar ta promenader längs stranden och efter det sätta mig och läsa på en sten vid havet. Jag skriver även mycket om vad jag gör, tänker och tycker, inte bara här på bloggen utan även i en dagbok. Jag försöker att hitta på grejer jag tycker är kul och mår bra av med människor jag mår bra av som man både kan ge och ta energi ifrån. De människor som bara tar energi ifrån mig och som ger mig en ”tyngd” varje gång vi har setts har jag lärt mig att ta avstånd ifrån. Det är så man får göra ibland även att jag har haft/har svårt för det så måste man tänka på sig själv ibland också.

Mitt jobb är kul, jag har inte några tråkiga kollegor och jag har bra chefer! Men efter en dag på jobbet, speciellt om det har varit en stressig dag och mycket folk, då har jag så mycket att sortera i min hjärna att jag blir helt slut. Jag blir så trött att jag somnar men det är ingen trötthet som försvinner, den håller kvar sig i princip hela tiden. Vissa av er som läser detta kanske tänker att det låter för komplicerat och vissa av er kanske faktiskt känner igen er i något av detta. Jag är en klockren starksköring, jag är både stark och svag och det kan skifta från dag till dag eller till och med från timme till timme. Det är nog därför det är så många som har svårt att förstå mig i vissa fall. Men det är så jag fungerar och det är min lilla ”begåvning” medan du fungerar på ett annat sätt och har en annan begåvning. Jag är oftast en väldigt lätt, öppen och positiv tjej utåt, så som andra ser mig. Jag går dock runt och bär på grejer som jag egentligen inte orkar bära på och som kanske inte syns på utsidan. Precis som alla människor eller dem flesta människorna, alla bär på något ! Det måste vi komma ihåg.

Jag vill att ni ska veta också att alla dagar är ju inte dåliga, vissa är bättre och vissa är sämre. Jag jobbar på att må bättre och samla nya krafter och energi. Det är tur att jag har så fina vänner och jag är så otroligt tacksam för dem !



Kram på er!

Beachday!☀️

2018-07-11 18:50
Från juliafridolf

Hej hej!!

Nu är jag hemkommen från en heldag för mig själv på stranden. När jag kom till stranden runt 11-tiden idag var det så himla mycket folk, så jag cyklade för att hitta ett lugnare ställe och jag hittade ett superbra ställe. Där ska jag tillbringa flera lediga dagar.

Jag har idag bara solat och badat, såå sköönt! Jag har nästan läst klart boken ”Drunkna inte i dina känslor”. Jag är supernöjd med den boken och jag har lärt mig något om mig själv och andra genom att läsa den. En skön vilodag behövde jag verkligen, ikväll ska jag ta en långpromenad med någon bra podd eller Jens Hults musik i lurarna. Imorgon öppnar jag vid 07.30 och på eftermiddagen ska jag köra till Kalmar för att hjälpa min moster & kusiner med en del ärenden.

Hoppas att ni mår bra!

Kram på er!

En fin vän💖

2018-07-11 00:33
Från juliafridolf

Hej på er finisar!!

Idag efter jobbet (15.30) åkte jag hem och bytte om för att sen åka till stan och träffa min fina vän Matilda (@matildakarlin.) Jag har haft en väldigt seg och lite deppig dag, så det var kul att få träffa Matilda. Vi tog en Smoothiebowl på Oas, jättemysigt och goott!! Vi snackade om lite allt möjligt, sen tog jag bussen till Köpingsvik och hon bussen hem.

Efter en cykelrunda och handling för matlådor jag ska göra imorgon är jag nu jääättetrött. Kort inlägg men nu säger jag godnatt.

Dagens tips:

- P1 sommarprat Katarina Wennstam!! Ett otroligt bra avsnitt som jag kunde känna igen mig i så mycket!! Superbra verkligen. En kvinna som verkligen kämpar för kvinnors rättigheter och en kvinna som har såå mycket kunskap.

Kram på er!

When you go to Europe don’t go to Skurup!

2018-07-09 23:37
Från juliafridolf

Hej på er!

Hoppas att allt är bra med er och att ni njuter av värmen. Idag har jag jobbat ett väääldigt stressigt 11 timmarspass. Det har varit något hela tiden idag, hann äta på 5 min för att sen fortsätta checka in, checka ut och hjälpa människor med olika problem etc. Nu är jag ganska slut, så jag ska sova alldeles strax. Det är dock lite svårt att varva ner när man har jobbat sent, det är mycket information & många intryck jag har fått under dagen som måste bearbetas. Nog om det.

I fredags åkte jag som sagt till Skurup som ligger i Skåne. Det är nog en av dem tråkigaste städerna jag vet, fine det ligger nära Malmö men annars ser jag inget glatt med den staden. Jag fick veta att deras ”slogan” är ”When you go to Europe go to Skurup” haha. Jag gjorde om deras ”slogan” lite haha, ni ser ju min rubrik till detta inlägget. (Det är den nya, gjord av mig). Min pappas syster bor iallafall i Skurup med sin familj. Jag har nog inte varit där på sisådär 12 år, så det är ett bra tag sen. Släkten där har jag inte heller träffat på ett tag, så det kändes lite konstigt faktiskt. På fredagen åkte jag och min kusin till Malmö och kollade lite i affärer. I lördags konfirmerades min kusin och det var därför jag åkte dit egentligen. Det var en ganska fin
konfirmationsgudstjänst och det var många lovsånger och psalmer jag kände igen. Efter det åkte vi hem till deras hus och åt middag, den närmaste släkten på pappas sida var där och fler släktingar & vänner till min kusin. Jag tyckte inte att det kändes så jättebra och jag mådde inte 100% bra, så jag tog ett tidigare tåg än vad jag hade tänkt. Jag var bara där i två dagar men att få komma hem var såå otroligt skönt. Tågresan gick iallafall bra hem och min kusin var nöjd och glad efter, vilket var det viktigaste. ☀️


Kram på er!

Sommardagar💘

2018-07-06 07:24
Från juliafridolf

Hej finisar!!

Häromdagen var det såå fint väder och jag skulle upp till Köpingsvik för att jobba kväll, så jag låg faktiskt på stranden i 2 timmar och jag hade bara bikini på mig för första gången på typ 7 år. Det kan låta konstigt eller inte, men jag har alltid varit så osäker och inte vågat för att jag aldrig har sett ut som idealet eller som mina kompisar. Jag har nämligen alltid haft stora lår och jag minns att jag till och med tyckte det var jobbigt när jag var ca 6-7 år och simmade i Kalmar simsällskap. Jag tyckte att det var jättekul att simma (det gör jag fortfarande) men jag har hindrat mig själv från att göra det. En av anledningarna till att jag slutade var bland annat att jag tyckte att jag var stor och jag såg inte det som något positivt. Jag var även rädd för vad andra skulle tänka/tycka/säga om mig, då var jag alltså 7-8 år. Ganska sjukt samhälle vi lever i och det har inte direkt blivit bättre. Att jag nu år 2018 först vågar bada i bara bikini är helt sjukt! Jag är mycket medveten om att det mesta sitter i min hjärna men när jag har växt upp med att det är fint att vara smal och jag har fått höra att jag är tvärtom, har det blivit något negativ. Det har ju självklart påverkat mig och mina tankar mycket. Jag är dock stolt över mig själv, att jag vågade. Det kändes väldigt fritt, konstigt och lite läskigt faktiskt haha. Havet var underbart också!☀️❤️


Nu till något annat, igår var jag och mina Mysisar på en Road trip till södra Öland för att besöka Carlas café där JENS HULT spelade !! Jag rekommenderar verkligen att ni går in på Spotify och lyssnar på hans låtar. Jag tycker verkligen om precis ALLA hans låtar, han har inte jättemånga men han släpper nya i höst !! Det var iallafall riktigt myyysigt, riktigt braaa och energigivande. Både att köra bil på fina Öland med mina två favoritmänniskor men också att få höra honom live, så genuin och fin människa. Guldvärt.

Nu sitter jag på ett tåg på väg till Skåne för att träffa släkten och gå på en konfirmation. Det blir förhoppningsvis bra.

Kram på er!

Är stressen kvar?

2018-07-03 23:51
Från juliafridolf

Hej finisar!!

Jag tog bussen hem idag för att umgås med min familj lite, för mitt nästa jobbpass börjar vid 15.30 imorgon. Jag har ju en fotbollsgalen familj, så när jag kom hem hade en halvlek gått och dem satt på helspänn. Sverige gjorde sen ett mål och vi skrek av glädje haha. Jag gillar väl inte att kolla på fotboll egentligen, tycker att spelarna för det mesta är rätt fjantiga och filmar mycket och sådär. MEN när det är mina systrar, kusiner, Lindsdal eller Sverige som spelar, då älskar jag fotboll haha. Jag tycker att det är ganska kul att spela lite själv också.

Hur som helst, av att ha jobbat en hel dag och sen stressa från jobbet till bussen och sen skynda sig hem för att hinna umgås med familjen så mycket som möjligt tar faktiskt mer på krafterna än man tror. Jag skulle nog egentligen bara behöva sommarlov och vila. Jobbet är ju inte så tråkigt dock, det är bara lite stressigt då och då. Jag vet inte riktigt, känner mig trött fast mer på djupet. Sömn kan inte hjälpa denna tröttheten iallafall. Jag trodde att stressen skulle släppa efter att jag hade klarat av skolan och körkortet.. men det löser sig med tiden tror jag.

Mina planer för denna veckan är lite blandade faktiskt. På torsdag ska jag ju på Road Trip med Ida & Lovisa och på fredag åker jag till Skåne och stannar där tills lördag för att gå på konfirmation. Min fina kusin konfirmeras nämligen, så det blir kul och lite spännande att få träffa släkten på den sidan också. Jag träffar inte dem alls ofta tyvärr eftersom att dem ändå bor så pass långt borta.

Nu ska jag sova och ladda mina krafter.

Här kommer två bilder från en promenad vid ca 22-tiden. Magiskt !

Kram på er!