RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-16 22:53:25

amandaericas

amandaericas blogg på Nouw

BVC & Läkarbesök.

2018-11-13 22:40
Från amandaericas

Idag var det BVC och läkarbesök som stod på schemat och efter det skulle vi gå ned på stan för att uträtta lite snabba ärenden, men de planerna verkade inte uppskattas av lilla dockan. Trots att jag berättat och förberett ända sedan igår så verkade hon fast besluten att ha en mysdag i soffan med sin mamma. BVC fick vi ju gå till, och efter det tog jag promenaden om stan, men märkte snabbt att hon inte verkade ändra sig och vände då självklart hem direkt! Det är helt enkelt hon som får bestämma nu, hon är ju bara 5 veckor och därav lite svår att resonera med - haha!

Vi satt hopkurade i soffan och sjöng, gosade och pratade. Denna lilla prinsessa vill just nu även helst vara uppe på sin mamma hela tiden, så det får hon ju vara... Men det vore skönt att få något gjort samtidigt! I förra veckan hade vi haft en sådan natt där man är vaken till klockan 06, för att sedan gå upp 07.30, när man sedan är helt låst med armarna om henne hela dagen också kan man bli lite smågalen av känslan att inte hinna med någonting. Ett litet samtal från mamma räckte för att tårarna skulle börja rinna i lätt frustration av att vara otillräcklig i hemmet när man inte ens kan starta en maskin tvätt... En timme efter samtalet stod hon i dörren med en bärsele och lite annat smått och gott - snacka om räddaren i nöden!

Det blev genast en favvis för både mig och lillan! Bara det att kunna plocka undan lite eller plocka ur disken innan N kommer hem från jobbet - vilken befrielse! Som ni även kan se på min insta-story fick jag lite sådant gjort idag. Men just idag passade jag på när mamma kom, så fick hon sitta med skrållan medan jag kunde fixa och dona lite, det var inte mycket men det gjorde stor skillnad - SÅ SKÖNT!


Ett helt nytt liv.

2018-11-06 22:37
Från amandaericas

Här sitter jag nu, vid vårt middagsbord och har datorn framför mig för första gången på flera veckor. Här har jag suttit otaliga gånger, på precis samma vis, men nu är allting helt annorlunda. Idag har jag nämligen en sovande dotter hos mig, ett helt nytt liv.

Jag har ju lovat att ni skulle få följa mig under min graviditet, och det blev ju inte riktigt så. Är det en sak som jag har lärt mig av dessa nio månader så är det att det absolut inte alltid blir som man tänkt sig. Men bättre sent än aldrig, ni kommer att få er uppdatering av graviditeten lite i efterhand. Jag har skrivit mycket under hela tiden, och måste bara se till att få in det i datorn. Jag ska försöka vara så öppen och ärlig som möjligt om både det jobbiga och underbara. Men just nu så vill jag bara njuta!

Det är den 6 November och idag är det en månad sedan vårt hjärta kom till världen, om 11 minuter för att vara exakt. Jag är inte riktigt redo att spräcka bebisbubblan än, men min tanke är att jag (så småningom) ska börja ta med er i vår vardag, och ibland flika in med någon text från graviditeten. Jag hoppas att ni vill följa med!


Dags att berätta varför jag varit borta från bloggen...

2018-07-25 11:08
Från amandaericas

Innan vår resa till USA var jag väldigt stressad. Det var mycket både på jobb och privat, som resulterade i att jag inte riktigt hann med allt jag ville och kände mig väldigt otillräcklig. Dagen vi åkte hade jag jobbat, och kom direkt från kontoret hem till mina föräldrar för att sedan ta taxi till flyget. Det var någon som drog ett skämt och alla skrattade så att vi fick tårar i ögonen, men mina tårar slutade inte rinna, utan gick istället över till gråt. Jag var helt slut.

Där och då bestämde jag mig för att låta semestern vara just det, en semester - heelt utan jobb.
När vi kom hem från USA och återgick till vardagens rutiner var jag så fruktansvärt trött, detta på grund av jetlag, tänkte jag. Men det gick tusan inte över, och när jag varit jetlaggad i nästan 1,5 månad så tänkte jag att något ju måste vara fel! Men det var inte fel på mig, utan tvärt om - Det var mer rätt än det någonsin varit.

Jag är ju GRAVID!!

Så vi (jag & N) ville ta chansen att njuta av detta, bara vi två ett tag. Samtidigt som man bara vill skrika ut det till hela världen att man är universums lyckligaste - så var det ändå skönt att ta den tiden tillsammans, och att efterhand berätta för våra nära och kära. Men nu kan jag inte hålla mig längre!

49 Timmar.

2017-12-15 00:27
Från amandaericas

Hej älsklingar, då har vi installerat oss på hotellet i Miami och krupit ned i sängarna.

I fredags steg jag upp klockan 5 på morgonen och hade därefter ärenden både innan och efter jobb. Jag åkte därefter direkt hem till mamma och pappa där vi hämtades upp av en buss som skulle ta oss till Köpenhamn. Allt gick bra och vi anlände i god tid och hade det riktigt mysigt! Såhär såg jag ut efter att ha varit uppe och i full gång i 24 timmar.

Därefter har jag inga fler bilder på mig, det var förseningar utan dess like både i Köpenhamn och London, så vi hann gå igenom många om och men innan vi kom iväg. Väl i Miami fick vi fel hyrbilar, men med ett järngäng som detta är det inga problem. Stämningen hölls positiv och glad ändå, och nu ligger vi här, övertrötta och lyckliga i Miami med 49 vakna timmar i sträck och hela resan framför oss

Julfika.

2017-11-29 19:49
Från amandaericas

Båda familjerna under ett och samma tak.
Som ni kanske redan förstått så är det så kommer det upp en bild på mig om man googlar ordet "familjekär". Lyckligtvis är både jag och N väldigt lika på den fronten. Så i lördags samlade vi våra familjer hemma hos oss för lite julfika och glöggmys. Det var så himla mysigt! Vi hade bakat, pyntat och köpt pyssel, så folk hade att göra hela kvällen och en bra bit in på natten :)

Vi båda har ju även ganska stora familjer, så trots att inte alla kunde komma så var vi över 20 personer, haha! Men det är som sagt bara mysigt, och jag mår aldrig så bra som när jag får ha mina kära nära!

Take Off.

2017-11-29 12:16
Från amandaericas

Om exakt två veckor sitter jag på ett plan mot lite skön och härlig ledighet. Gud vad jag längtar!
Trots min extremt långsamma tisdag och trots att min fredagskänsla (redan!?) är stor som ett hus så känns det skönt att det bara är onsdag. Jag har såå mycket som ska bli gjort innan vi drar! Så jag tänkte försöka beta av en del av det idag!

Önska mig lycka till!
Hörs senare

Julbak.

2017-11-28 12:21
Från amandaericas

Hej hjärtan!
Idag är en sån där lång dag där sekunderna nästan kryper fram. Självklart kan det vara skönt ibland. Särskilt när man har en att-göra-lista som aldrig tycks ta slut, haha! Men idag har jag bara en sådan känsla att allt går så långsamt och det liksom kryper i mig. Haha!

I fredags var det som sagt julbak hos min mor & far, det var hur mysigt som helst! Här är några smarriga bilder därifrån, man blir ju hungrig bara genom att titta på bilderna


Min helg.

2017-11-27 13:34
Från amandaericas

Hej Älsklingar!

Förlåt för dålig uppdatering i helgen! Det har varit så fullt upp att jag helt enkelt inte hunnit med, och så var det måndag igen - något jag inte alls känner mig särskilt redo för. Men dagarna går fort så snart sitter jag nog här igen och skriver om att redan är fredag, haha!

I lördags hade vi båda familjerna över på Glöggmys, och jag hade så svårt att se hur vi skulle få plats med allihop i vår lägenhet. Man tänker att det ju bara är familjerna, men vi blir ju så himla många. I lördags var vi alltså 22 personer hemma hos oss för lite glöggmys och det var hur härligt som helst!

Jag hade julpyntat redan i onsdags, och på fredagen åkte jag direkt från jobbet, hem till Mammi & Pappi för julbak tillsammans med dem, N, E och moster Tojja. Hur mysigt som helst och vi höll på till en bit efter 1 på natten. Det resulterade i att N hade somnat på soffan och jag inte orkade köra hem, så vi stannade faktiskt och sov över, för första gången sedan vi flyttade till vår lägenhet.

På lördagen vaknade vi och åt frukost tillsammans med resten av familjen innan vi begav av oss hemåt för att sätta i ordning innan alla kom. Här kommer lite bilder från julpyntet jag fick upp i onsdags.

Black Friday är förstörd.

2017-11-24 08:14
Från amandaericas

Godmorgon & Happy Friday mina fina!
Gud så trött jag är idag! Det blev en sen kväll igår, då vi direkt efter jobbet åkte till Halmstad för hockeymatch samt mys med syskonen Bus, och upp tidigt idag! Jag var verkligen så taggad på Black Friday, och nu är jag så besviken!

Nr 1. "BLACK WEEK" !? Vad är det ens?!
Det tar ju bort allt det roliga från att det är själva fredagen som allt är superbilligt på. Det är ju där spänningen ligger! Man vet inte riktigt vad det är som ska vara nedsänkt, alla butiker öppnar supertidigt och du måste stå först i kö / vara redo på sidan för att ta del av dessa super-deals. Men nej! Då tar vi bort den roliga delen, minskar rabatterna och drar istället ut det över en hel vecka. Så att man byter ut Superbilligt, Supersnabbt och Superkul mot Lagom billigt, Lagom snabbt, och ganska tråkigt.

Nr 2. 20 - 30% räknas INTE som black Friday...
...enligt mig, de rabattkoderna får man ju stup i kvarten från varenda influencer där finns. Det ska ju märkas att det är en dag om året som allt är sjukt billigt, och man ska verkligen märka skillnaden på Black Friady och en vanlig jäkla rabatt.


Nog om det!
Idag är det fredag, och ingen är gladare för det än jag, veckans bästa dag. Idag ska jag nämligen ha julbak hemma hos mina föräldrar. Gud så mysigt, efterlängtat och välbehövligt. Mer om det får ni imorgon och kanske någon live-uppdatering ikväll.

HAPPY FRIDAY!

Thanksgiving.

2017-11-23 08:35
Från amandaericas

En av mina favoriter när det kommer till Amerikanska högtider.
Egentligen är det ju för att pilgrimerna tillsammans med hjälp från indianerna fick till en riktigt god skörd, och då höll en tacksägelsefest i Guds ära. Denna tradition om en härlig middag med familj och vänner håller i sig än idag, men precis som alla andra traditioner firas de på olika sätt i olika hem.

Hos familjen Cooper, som jag bodde hos när jag gick i skolan i södra USA, firade man genom att samla hela släkten för en brakmiddag med kalkon, potatismos och ett stort urval såser. Denna dag spenderades då även till att vara tacksam och bland annat så gick vi under middagen varvet runt bordet där man, var och en fick säga vad man var tacksam för under året som gått och jag tycker det är så otroligt mysigt.

Vi gör ofta så i vår familj också. Om någon fyller år så går vi ibland varvet runt och delar med oss av ett minne vi har med personen i fråga. Vid jul skickas ett shotglas runt så att var och en får utbringa en skål för någonting som hänt sedan förra julen. Det är de små traditionerna i traditionerna som gör dom stora.

Idag är det Thanksgiving och jag är i alla fall tacksam för min fina familj i USA, det året jag fick uppleva där, allt jag lärde mig och framför allt är jag tacksam för att jag om nästan exakt 11 månader får komma dit igen och då som gäst på min värdsysters bröllop!