RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-16 05:41:05

VIKTORIASKOLD

viktoriaskold blogg på Nouw

FULLT SCHEMA

2019-05-12 23:49
Från viktoriaskold

Kampanj utanför studentorkesterfestivalen 01:30-03:00. Dörrknack 12:00-14:00. Distriktsstyrelsemöte 15:00-16:00. Recall med distriktet 16:00-18:00.

Mitt huvud brinner. Spenderat nästan hela dagen på Moderaternas förbundsexpedition. Gjort allt som skulle göras idag och förberett allt inför nästa kaos som väntas imorgon. Fortfarande ännu inte återhämtad från igår.

Att bedriva en valrörelse är verkligen en lagsport. Det gäller att alltid hålla varandras ryggar, vara beredd på att rycka in om det inte behövs och försöka underlätta för varandra så mycket som möjligt. Otroligt roligt och lärande men samtidigt det jobbigaste jag vet. Har aldrig varit en sådan som föredragit lagsporter. Hatar verkligen tanken av att andra ska påverkas så mycket av mina prestationer. Det gör mig alldeles för nervös. Presterar bättre däremot när jag endast gör det för mig själv. Har inte något att förlora på samma sätt då. Det jag får trösta mig med är väl att det bara är val till Europaparlamentet var 5:e år. Kommer nog njuta rejält de tre kommande valfria åren när jag väl vet hur kämpigt det är. Hel underbart roligt är det ju också, men inget jag tyvärr fokuserar på nu när jag ligger här hemma och är helt slut efter första veckan kampanjande.

Nu ska jag sova. Länge. Ta det lugnt och vila upp mig lite imorgon, energin kommer komma ju närmare valet vi kommer. Det blir som mer på riktigt då.

Sov gott.

EN RIKTIGT GOD MORGON

2019-05-10 11:22
Från viktoriaskold

Vaknade innan kl 8 imorse av mig själv. Känns nästan ovant efter att under den långa tiden med blodbrist knappt kunnat hålla mig vaken när jag satt på cykeln påväg någonstans.

Men passade på idag att njuta av det riktigt länge. Rulla upp persiennerna långsamt. Njuta på riktigt av solljuset som inte längre svider i ögonen utan piggar upp. Satt i soffan länge med min silkespyjamas på och drack te (får ännu inte dricka kaffe) och läste nyheterna som kommit under natten.

Sitter nu och pluggar inför kommande tentor. Får inte mycket gjort om dagarna nu när valrörelsen nu när igång. Det är ändå skönt att sätta sig och plugga matte och fysik i kontrast till allt kampanjande. Men kan ändå inte hålla mig borta från att lyssna på podcasten God Ton samtidigt. Ska när den är klar göra en smoothie för att sedan åka in till stan och sätta upp vårt valtält. Sen blir det att hålla igång i 4 timmar. Helt sjukt hur man orkar hålla igång timme efter timme, men när man väl står där så kommer energin från ingenstans och man känner att man skulle kunna göra det i flera dygn i sträck.

Så det är det jag ska iväg och göra nu! Haha.

Mitt nya liv

2019-02-02 21:32
Från viktoriaskold

Känner mig som exakt samma person som för tre månader sedan men att mitt liv är helt nytt. Bor äntligen i min nya lägenhet, har fått mina första förtroende uppdrag som kommunpolitiker och är nu halvvägs igenom det tekniska basåret. Allt känns så nytt och annorlunda, det är verkligen så häftigt. Det är samtidigt lätt att bli allt för upptagen med stressen när man cyklar fram och tillbaka mellan universitet och stadshus så måste stanna upp mig själv flera gånger under dagen för att skratta åt hur löjligt bra det är. Känner verkligen hur viktigt det är att verkligen njuta vid sina små framgångar. Att ha något att kunna tänka tillbaka på när man sitter med alldeles för mycket plugg inför tentan plus 30 andra grejer man måste få gjorda är guldvärt.

Sitter nu i soffan väl inbäddad med filtar och har på melodifestivalen i bakgrunden samtidigt som jag läser igenom alla motioner som skickats in till Muf Östergötlands distriktstämma. Haha kommer verkligen ihåg varför jag slutade titta för längesedan...

FRAMME I PARIS

2018-04-27 21:25
Från viktoriaskold

Vaknade imorse kl 03:00 för att åka in till flygbussen. Och ja. Jag försov mig, men han ändå som tur var... Jag och Ingrid åkte senare till Skavsta för att hoppa på flyget till Paris. Haha så spontant det lät. Det var det inte dock, jag och Ingrid bokade resan i Januari. Och så efterlängtad den har varit! Min första och sista opolitiska helg på länge.
Vi kom i alla fall fram till Paris runt kl 10 och lämnade in väskorna på hotellet och drog sedan ut för att handla kläder. Det är nämligen så att de enda plaggen vi har med oss är de vi åkte i. Inte så smart visade det sig nu när vi är hemma efter 11 timmars letande efter något som ändå såg okej ut att ha på sig. Vi hittade seriöst ingeting att köpa. Slutade med att vi sista 30 minuterna gjorde vårt köp då vi insåg att vi var alldeles för slitna för att gå med samma kläder imorgon igen...
Man ska inte klaga dock. Paris är en riktigt fin stad. Mycket finare än vad jag kom ihåg från senast när jag var här. Kommer absolut vilja åka hit oftare. Slänger in lite bilder från vår ”lilla” ”shoppingtur”.

ÅRSMÖTE MED MUF LINKÖPING

2018-02-10 18:58
Från viktoriaskold

Oj, det händer ju nästan inget annat i mitt liv just nu än alla dessa MUF tillställningar. Veckan som gått har bara bestått av massa juridik plugg och förberedelser till högskoleprovet. Även massa mys med MUF Linköping på deras onsdagsfika för att fira det verksamhetsår som varit och ett torsdagsfika med MUF Norrköping med planering inför allt som komma skall under året. Men igår var det ju årsmöte med MUF Linköping och in vän Alexander lämnade över sin roll ordförande till nästkommande. Det firades såklart rejält! så rejält att jag var helt yr idag när jag var på utbildning med ungaaktiesparare. Kan ju inte säga att jag var i mitt bästa tillstånd för att ta in så mycket information, men verkligen en sån intressant och lärorik dag. gav mig verkligen mer insyn i området än vad jag haft tidigare. Ser fram emot att gå på fortsatta aktiviteter med dem!

DISTRIKTSTÄMMA 2018

2018-02-06 15:19
Från viktoriaskold

Det har nu gått två dagar sedan stämman hölls inne i Linköpings stadshus och jag har fortfarande svårt att smälta allt. Helgens stämma innehöll ju val om vilka som skulle få sitta i Östergötlands distriktsstyrelse under valåret. Som alla redan vet så kandiderade jag till ledamot i styrelsen. Vilket jag även blev efter mycket om och men. Kan vara ärlig och säga att under lördagen så var det väldigt många gånger jag fick övertyga mig själv om att jag kanske faktiskt hade en chans trots att allt pekade mot det, bara för att hålla humöret uppe. Men som jag nämnde precis så ja, nu sitter jag i distriktsstyrelsen. Jag skulle skrattat om någon hade sagt detta till mig för bara 3 månader sen. Fast det spelar ingen roll, det ärt i distriktsstyrelsen jag SKA sitta. Jag är så tacksam över att fått sådant förtroende att ha ett sånt stor ansvar detta år. jag vet att jag och alla andra i distriktsstyrelsen kommer vara rätt personer för att peppa varandra och alla medlemmar genom valrörelsen. Jag tror verkligen att 2018 kommer vara ett sånt år som jag kommer se tillbaka på när jag blir äldre och minnas hur vi kämpade dag ut och dag in för att vi skulle vinna val och få möjligheten att ge människor mer frihet.

ÅRSMÖTESSITTNING MED MST

2018-01-26 18:53
Från viktoriaskold

Hejhej! Känns knappt som att det är fredag när man är så här bakis. Men aja, det var verkligen värt efter gårdagen som verkligen slog alla andra dagar med hästlängder. Det var nämligen dags för årsmötessittning med moderata studenter här i Linköping! Extra glad speciellt var jag då mina två absoluta favoriter i MST skulle bli valda till ordförande och 1:a vice ordförande i deras styrelse.

Kvällen som väntat på sång om sänkt skatt, kall mat och massor av alkohol. Jag kom inte hem och landade i sängen förens halv 6 på morgonen efter timmar av både dans och djupa politiska diskussioner ute i kylan. Blir verkligen mer och mer taggad för var dag som går inför valrörelsen. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna få förtroende för att kunna vara med och påverka den.

KAJSA 20

2018-01-20 15:10
Från viktoriaskold

Känner mig så lyckligt lottad att de personerna som jag hade som nära vänner redan på dagis fortfarande är mina vänner idag. Så galet att vi då firade varandras 5-årsdagar och nu 15 år senare så är det dags för alla att fylla 20 och alla har tagit studenten och är igång med att påbörja sina liv.

Igår firade vi nämligen Kajsa då hon fyller 20 år idag! Det var så kul att träffa henne och alla andra gamla kompisar då jag tyvärr tappat allt mer kontakt med de sen jag var ute och jobbade. Men det kändes som att det inte gjorde något alls, utan så fort vi började prata så var det som om vi aldrig hade slutat. Det är ju så det ska var med riktigt gamla vänner, att oavsett om man inte har haft någon kontakt under en period så betyder det inte att man fortfarande inte känner varandra. Speciellt de här personerna känner jag. De har känt mig så länge så jag tror nog att det aldrig kommer komma en dag då de inte kan säg att de känner mig. Lite läskigt att man vuxit så pass mycket in i varandra men jag är egentligen bara tacksam.

Vi firade hur som helst Kajsa i gamla kära Västerlösa under kvällen tills vi runt 01 på natten bestämde oss för att fortsätta in till stan. Kom nog hem sen runt 04 efter en alldeles för lång och rolig kväll. Nu längtar jag bara tills jag själv fyller 20 och får fira med med alla nära.

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018/2022

2018-01-18 00:07
Från viktoriaskold

Kunde omöjligt sova igår. Fick reda på att provvalsresultaten skulle släppas kl 06 idag. Allt jag hoppades på var att det i alla fall skulle vara några namn under mig. Man vill ju inte komma allra längst ner liksom. Sådan ångest. Men timmarna gick och tillslut plingade det i telefonen och där var listan och jag tog mig till en 16:e plats! Kan fortfarande inte förstå det. Det betyder alltså att jag är på valbar plats in till kommunfullmäktige i Linköping.

Först så kände jag bara ”Men herregud ska lilla jag ta på mig ett sånt stort förtroendeuppdrag”. Men ja? Såklart jag ska det! Oavsett vilken förutsättning man har så är politiken ändå något för alla. Vilket jag tycker är en självklarhet då ta chansen att vara en del utav, och att påverka, inte bara ditt liv men även hela samhället. Är även så tacksam över att det tillsammans med mig kom med så många av oss i den yngre generationen. Jag är så glad över att fler unga kommer vara representerade i Linköpings kommunfullmäktige och att jag får vara med och bidra till det.

KANDIDATUR TILL MUF ÖSTERGÖTLANDS DISTRIKSSTYRELSE

2018-01-15 16:54
Från viktoriaskold