RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-11 23:23:46

minbrostforminskning blogg

minbrostforminskning blogg på Nouw

Ett år sedan operationen

2019-03-14 21:52
Från minbrostforminskning

Jag kan knappt förstå det men idag är det ett år sedan min bröstförminskning! För ett år sedan just nu hade jag kommit hem från Alexis, var hög på smärtstillande och brösten var tight inlindade. Min sambo ordnade sängen så jag kunde sova utan att riskera att vända mig i sömnen. Han bullade upp med kuddar under madrassen så jag låg som i ett litet ”nest”. Minns det så väl. Det var mysigt men samtidigt är jag glad att den tiden är över

Jag har inte ångrat operationen för en sekund ❤️

Hur ser brösten ut nu?

2019-01-27 14:55
Från minbrostforminskning

Hej ni som fortfarande kikar in här! :)

Kikade tillbaka i min blogg och insåg att den här tiden förra året hade jag varit på min första remiss med Aleris men ännu inte fått veta om jag skulle få operationen betald av Region Skåne eller inte. Jag höll verkligen tummarna för att jag skulle få den betald men insåg hur viktig operationen var för mig och bestämde mig för att jag skulle genomföra den ändå - även om jag hade fått betala själv. Jag kände att det skulle vara värt det. Men jag fick operationen betald av Region Skåne och den här operationen har gjort mitt liv bättre på alla sätt och vis!

Jag mår bättre i min kropp, tidigare kändes det som att jag hade fått fel bröst och att jag hela tiden fick anpassa mitt liv efter brösten. Jag kunde inte ha vilja kläder jag ville, glöm att köpa en snygg BH (bara massa tant-BH för minst 600 spänn), badkläder ska vi inte ens prata om och jag hade konstant ont i rygg och axlar. Idag kan jag ha vilka kläder jag vill, kan hitta snygga BHs (även om jag mest har de mjuka från Abecita), badkläderna passar, jag kan träna obehindrat och jag har inte ont längre.

Jag märker att brösten får en finare och mer naturlig form med tiden, de är mjukare nu och inte lika svullna som de var tidigare. Ärren bleknar med tiden och jag upplever att min ProSil har gjort ett bra jobb. Ärren runt bröstvårtorna och ner till T-korsningen syns knappt medan ärren under brösten syns mer (de är ju dock större och längre så förväntade mig inget annat). Bifogar en bild jag tog i december, notera dock att jag hade haft en ganska tight BH på mig innan så märkena på brösten är från min BH och är inte permanenta.

Är det något ni undrar över? Det enda jag märker kring brösten är att de kan göra ont i sidorna och bröstkorgen om jag varit väldigt aktiv och lyft tunga grejer. Alltså inte jätteont men att det känns. Inget jag är orolig över för som jag förstår är det vanligt.

Ha en riktigt härlig söndag allihopa! Jag ska försöka kika in här oftare.


Uppdatering

2018-10-06 18:26
Från minbrostforminskning

En uppdatering hur brösten mår idag, snart sju månader efter operationen

- Jag har använt Prosil i nästan en månad nu och upplever att ärren blivit mycket blekare. De blir finare för varje dag och jag lovar att ordna bilder framöver. Prosil-siftet är ganska litet, ungefär som ett lypsyl och är inte särskilt svårt att använda. Jag använder det en gång om dagen, på kvällen innan jag går och lägger mig, även om anvisningarna rekommenderar 4-5 gånger om dagen. Vem har ens tid med det? Prosil kladdar inte men inför varje användning ska ärren tvättas och det har jag inte tid med när jag är på jobbet. Men en gång om dagen upplever jag som tillräckligt.

- Känseln är tillbaka. Känseln i bröstvårtorna är tillbaka nu och de reagerar på kyla precis som tidigare. Det är häftigt hur nervtrådar kan hitta tillbaka till varandra efter så lång tid. Jag har dock fortfarande lite nedsatt känsel på undersidan av högra bröstet.

- Jag har provat massa nya BH med bygel. Eftersom jag numera får lov att använda vilken BH jag vill har jag självklart vart och testat en hel del. Det har ännu inte blivit några nya inköp men det kommer säkert. En häftig känsla att BHar äntligen passar!

- Löpning? Nej, jag har faktiskt inte vågat springa än men det får jag testa framöver.6 månader efter OP!

2018-09-14 18:16
Från minbrostforminskning

14 september. En dag jag markerade i min almanacka redan i februari när jag fått reda på min operationsdag. 6 månader efter operationen var den största milstolpen, efter den fick jag ju leva ett helt normalt liv utan restriktioner. Och den dagen är IDAG! Tiden har verkligen flugit förbi och nu är dagen äntligen här. Ska strax gå och ta bort tejpen för sista gången och smörja in med Prosil för första gången. Fick hem stiftet i veckan och det är som ett litet Lypsyl. Ska bli spännande att se resultatet, dags att bli flitig och fota framstegen igen.

Vad ska jag göra då nu när restriktionerna är borta?
- Jag ska köpa mig en söt BH med bygel. Jag tror inte det kommer vara bekvämt till en början men bara känslan att jag kan ha en är otrolig.
- Jag ska springa! Jag har inte sprungit på ett halvår.
- Jag ska klättra igen. Eftersom klättringen innefattar en del hoppa ner från väggar och det skumpar har jag inte vågat göra det.
- Jag ska sluta tejpa

Lyckliga dag! :)


Sista tejpningen!

2018-09-08 14:45
Från minbrostforminskning

Det slog mig idag när jag tog av tejpen att det är för tusan sista gången jag behöver tejpa ärren! Om en vecka har det gått ett halvår sedan operationen och jag behöver inte längre tejpa. Har precis beställt Prosil som jag tänkte att jag skulle använda kommande halvår för att få så fina ärr som möjligt. Köpte det lilla stiftet för att testa hur min hud reagerar på det. Lovar att hålla er uppdaterade hur det går! Enligt hemsidan tar det ca 3-5 veckor innan man ser resultat, ska ta före- och efter-bilder för att se om det blir någon skillnad. Det står i instruktionerna att man ska smeta på Prosil 3-5 gånger om dagen men det ser jag inte som riktigt rimligt... kommer köra morgon och kväll :)


Om en månad har det gått 6 månader

2018-08-14 11:00
Från minbrostforminskning

Kan ni förstå? Jag måste nypa mig i armen för att fatta att det har gått 5 månader sedan operationen och att det bara är en månad till 6 månaders-milstolpen!!! Då ryker mina sista restriktioner och jag får verkligen leva som vanligt.

Efter den 14 september får jag
- hoppa och studsa igen. Jag ska ta mig bort till vårt klättercenter där jag och min sambo brukade klättra och jag får springa igen. Vi ska anmäla oss till Göteborgsvarvet 2019 och bara tanken på att springa utan att ha två stora bollar som studsar runt och sliter i axlarna gör mig lycklig!
- ha på mig BH med bygel. Ska ta mig till en butik och köpa den sötaste BH jag hittar hihi.
- jag behöver inte längre tejpa mina ärr. Detta kommer bli riktigt konstigt för tejpen känns som en del av mig nu och när jag inte har den känner jag mig naken. Jag ska inhandla Prosil och testa att använda det för att se om ärren kan bli ännu finare (de syns knappt nu och är platta och fina).

Brösten är mjukare nu och känns verkligen som mina. Tänk att jag fått de där små brösten som jag alltid drömt om och att mina fysiska besvär är borta.


Just do it

2018-08-04 13:00
Från minbrostforminskning

Jag förstår att det är många som är tveksamma om de ska genomföra operationen eller inte. Jag förstår er, jag velade i 8 år innan jag bestämde mig för att göra operationen. Det började med att jag förra hösten kände att armarna domnade bort för BH-banden klämde åt nerver i axlarna. Jag tröttnade och skickade iväg en remiss till Region Skåne i hopp om att få min operation betald. Jag hade dock bestämt mig för att bekosta operationen själv om jag inte blev godkänd av landstinget för jag orkade inte mer. Resten är historia - jag fick min operation betald av landstinget och jag är så nöjd. Jag vill bara säga till alla er som funderar på att göra en bröstförminskning att - just do it! Det är värt det och livskvalitén efter operationen går inte att beskriva. Ja, det är en stor och omfattande operation MEN du lever med dina bröst varje dag och att bli av med alla besvär som stora bröst bidragit med är guld värt.


Viktigt med bra stöd

2018-08-04 10:17
Från minbrostforminskning

Hej allihopa!

Jag hoppas allt är bra med er och att ni som genomgick en bröstförminskning i samma veva som mig mår bra och är glada över era nya bröst. Idag tänkte jag skriva lite om något som är viktigt för alla som opererat sig (eller som ska operera sig) och vill ha de snyggaste resultaten. Jag har alltid drömt om fasta och runda bröst som liksom inte hänger och när jag besökte Aleris sist berättade min sköterska om vikten att det första halv året pusha up brösten och att alltid ha bra stöd. Jag tog till mig detta och spände åt alla axelband på mina BH så de pushar upp brösten. Det har gjort stor skillnad! Innan var brösten liksom lite hängiga nedåt men nu är de fasta och fina.

Vi som har haft stor byst måste tänka på att huden som håller uppe brösten är uttöjd och orkar därför inte hålla upp brösten. Det blir alltså lätt för alla opererade att få små hängbröst om vi inte i början låter brösten läka i ett mer pushat läge. Då behåller de sin form mycket bättre och behöver inte förlita sig på huden över brösten. När jag fick det berättat för mig att den huden är uttänjd så blev jag orolig och började smörja in huden på ovansidan brösten med bio-oil. Det är ingen rekommendation jag fått men jag upplever att huden blivit smidigare och jag hoppas därmed fastare. Jag tränar även bröstmusklerna för att stärka dem.

Så tjejer, ha alltid ett bra stöd och gå inte utan BH längre tider det första halvåret när brösten stabiliseras och läker. Jag blev rekommenderad att tejpa brösten om jag vill ha en klänning som gör sig snyggast utan en synlig BH. Ni kan googla Hollywood-tejpning så bör ni hitta massa tips. För även om brösten känns fasta och färdiga är de inte det och kräver fortfarande bra stöd.

Önskar er alla en härlig lördag och ni får gärna höra av er till mig om ni har några frågor! Jag vet att et blir mindre uppdateringar men det händer inte så mycket. Ärren är jättefina, brösten har fått en fantastisk form och även blivit mindre (YAY!).


133 dagar sedan OP

2018-07-25 10:17
Från minbrostforminskning

Hej alla som fortfarande kikar in på bloggen. Allt är fint med mig, jag har tagit en paus från skrivandet för jobb och en härlig semester kom emellan. Tänkte uppdatera er lite hur det känns så här efter 133 dagar.

- Jag har badat mycket hittills i sommar. Att hålla sig till 15 minuter har varit riktigt svårt och jag har ruckat lite på den regeln... det har dock inte känts konstigt eller påverkat brösten något
- Solen. Det är svårt att undvika solen en sommmar som denna. Jag har nog varit lite väl oförsiktig med att ärren inte får solas. De har inte fått direkt sol men jag har ju strosat runt i bikini-överdel som gjort att de säkert exponerats för visst solljus. Detta är dock inget jag ser någon konsekvens av i dagsläget så hoppas det är OK...
- Jag har kommit igång ordentligt med (nästan) all träning! Har börjat träna bodypump igen med lägre vikter och det känns riktigt bra. Nu längtar jag till jag får hoppa och studsa igen så jag kan springa, klättra och röra mig helt fritt.
- Brösten har fått en finare form och är inte lika svullna mot sidorna.
- Sedan jag började pusha upp mina BHs har brösten nu en riktigt fin och fast form. Jag tränar även bröstmusklerna.
- Ärren är jättefina och vita. I september är det slut med tejpen och jag tänkte börja använda Prosil. Kommer kännas riktigt konstigt att inte använda tejpen något mer
- Jag upplever storleken som oförändrad men samtidigt är det svårt att avgöra för tidigare var de inte lika pushade uppåt som de är nu
- Jag mår jättebra! Mina bröst gör mig så otroligt lycklig


Noggrann

2018-07-02 21:00
Från minbrostforminskning

En sak jag varit under hela den här tiden är extremt noggrann och följt restriktionerna till punkt och prickar. Min sambo har påpekat att jag vart väldigt försiktig under den här tiden och att det nog är långt ifrån de som är så försiktiga som mig. Det kan nog stämma. Jag känner att det här gör jag en gång i mitt liv, det är under begränsad tid och jag vill verkligen att det ska bli så bra som möjligt. Att vara sträng mot sig själv då är inget konstigt. Restriktionerna släpper dessutom med tiden och just nu är det bara att byta tejpen en gång i veckan, alltid ha bra BH, inget hopp och studs och att lyssna på kroppen. Jag tror det kommer kännas konstigt att sluta med tejpen och att sluta sova med BH. Jag sover fortfarande med min sport-BH för det känns obehagligt att tänka på att sova utan den.