RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-16 13:03:29

wiktoriahe blogg

wiktoriahe blogg på Nouw

Fuckelifuck

2019-08-16 07:13
Från wiktoriahe

Det har hänt en hel del sen jag bloggade sist, jag har så mycket jag vill dela med mig om och jag har en hel del inplanerat framöver som jag ser fram emot att få dela med mig om. Så nu ska jag faktiskt ta tag i bloggandet igen, jag tänker skita i att allt inte är perfekt. Livet är ju inte perfekt.

Som Josefin Dahlberg sa i sitt poddavsnitt, Monday Mantra den sjunde januari detta år: "Dont give a fuckin fuck, fuckelifuck, om vad andra ska tycka och kör din grej, våga göra det du brinner för och det du tror på, då lovar jag att det kommer bli bra." (podden finns där poddar finns)

”Fuckelifuck” haha…

Jag lyssnade på det poddavsnittet nyligen och blev väldigt inspirerad. Jag har ju själv den åsikten egentligen, men jag behövde veeerkligen bli påmind om det. Jag har tyvärr lätt för att nojja över vad alla andra ska tycka och så har jag väldigt höga krav på mig och är rädd för att göra mig själv besviken.

Men nu ska jag försöka släppa mina höga krav, göra mig fri från negativa tankar som håller mig tillbaka och köra min grej.

Välkommen till en blogg som drivs av en Wiktoria 2.0, eller ja, en Wiktoria som i alla fall är på väg att bli en Wiktoria 2.0.

Jag hoppas att du vill hänga med!

Ha det bäst!

Sen middag

2019-08-11 10:30
Från wiktoriahe

Jag ääälskar verkligen att lyxa och mysa till det på fredagar och lördagar, fredagsmys och lördagsmys är nästan lite heligt för mig. Så trots att jag jobbade stängning igår och kom hem vid 22.30 gjorde vi pasta med rucola och mozzarella, hällde upp lite vin och kollade på serie. Vet inte riktigt om vin är min grej egentligen, men det känns som att det är dags att börja lära sig dricka det nu. Inte för att man måste kunna dricka vin, utan för att Henke kan tycka att vissa viner är gott och känslan av ta fram vinglasen och ta var sitt glas ihop faktiskt är ganska mysig. Plus att det är lite mer romantiskt att ta fram vinglasen än varsin burk pepsi, haha.

Just nu sitter jag i soffan med en kelen Aska bredvid mig, Henke sover fortfarande. Tanken är att ta mig ut på lite trappintervaller här nu snart - måste bara morna mig lite till. Förr var jag alltid produktiv direkt jag steg upp ur sängen, men nu för tiden behöver jag starta dagen med att sitta ner och ta det lite lugnt innan jag är redo att ta tag i dagen. Senare idag ska Henke klippa av mina slitna toppar, jag har tjatat på honom i flera veckor nu till och från, så idag har vi bokat in att det äntligen ska bli av. Och så måste jag verkligen försöka komma ikapp med plugget, har halkat efter lite för mycket i min planering nu så det måste jag ta tag i.

En bra dag

2018-08-30 22:01
Från wiktoriahe

Aska har varit super mysig idag. Han har gillat att vara för sig själv nu ett tag, men idag har han följt efter mig, hoppat upp i mitt knä eller legat bredvid mig på soffan - han är lite av en periodare, precis som mig. Vi startade dagen med att sitta i soffan ihop och han spann nästan hela tiden. Det var så himla mysigt och så fick jag en vettig ursäkt till att vänta lite med att gå ut i regnet på min powerwalk. När jag väl kom ut regnade det faktiskt inte alls mycket och det var ändå väldigt skönt, nästan lite skönare än vanligt just tack vare regnet.

På gymmet idag körde jag rygg och mage. Det gick så himla bra! Tekniken satt perfekt genom nästan hela passet, jag fick grymt bra kontakt och jag kände mig stark. Jag hade på mig min gamla Athletech-tröja som jag rotade fram i morse - jag älskar den tröjan och hade den nästan jämt när jag gymmade förr, så jag tror att den inspirerade mig till att verkligen pusha mig själv. Att gymma handlar ju egentligen bara om mindset.

På pulldowns och pullovers körde jag exakt som vikter, reps och set som förra passet. Men på rodden värmde jag upp med 5 kg mer vikt än vad jag gjorde sist och slutade på 14 kg tyngre. På kronlyften startade jag 10 kg tyngre än sist och slutade på 20 kg tyngre. Vet inte riktigt om jag kan kalla det för nytt personbästa då jag fortfarande är en bra bit ifrån vad jag klarade av för lite mer än ett år sen. Men jag är riktigt stolt över mig själv! Jag brukar vanligtvis köra minst tre olika magövningar, men idag var jag så slut efter kronlyften så det blev bara en övning där - men det kändes precis lika jobbigt efter bara en övning som det annars gör efter tre, haha. Jag körde verkligen helt slut på mig själv idag.

Dagens middagsmat. Jag och Henke har inte direkt jättenyttiga matvanor, men gud vad gott det är med mat som är onyttig! Haha.

Lång pw och grymt bra pass på gymmet

2018-08-29 16:55
Från wiktoriahe

Henke började jobba 7 idag och jag gick upp samtidigt som honom och gick ut på en powerwalk strax efter att han hade åkt. Det blev 6 km idag - kände mig väldigt energilös den sista kilometern men det kändes ändå väldigt skönt när jag kom hem. Man blir ju liksom stolt över sig själv när man har klarat av något som man inte gör varje dag.

Gjorde i ordning en proteindrink när jag kom hem, återhämtade mig lite och åkte ner till gymmet för att köra bröst och axlar. Jag får alltid ont på ett ställe vid axeln när jag kör bröst och axlar så jag ser aldrig fram emot det passet. Det var så när jag körde både bröstpasset och axelpasset när jag gymmade förr och det har varit likadant sen jag började gymma igen. Det jobbigaste är att jag vet inte riktigt vad det är som gör ont, om det är ett muskelfäste, en sena eller något annat i själva leden. Jag har överrörliga leder så antagligen har det med det att göra...

Men idag fick jag till tekniken bättre än vad jag brukar, fick mer kontakt med musklerna och fick inte alls lika ont som jag brukar. Det kändes så himla skönt! Och tack vare det vågade jag köra lite tyngre vikter. När jag egentligen var klar med hantelbänken (slutade på 8 kg 8x3) så kände jag att jag hade lite mer ge, så jag testade att pressa 9 kg. Planen var att göra 3x1, men jag klarade 5x1 utan problem, så jag testade att pressa 10 kg, då vart det dock lite tungt så tekniken var inte lika bra, men jag klarade 3x1!

Horisontell cable squeez
Platta 1, 20×3

Vertikal cable squeez
Platta 1, 15×3

Hantelpress
4 kg 20×1
(Råkade hoppa över 5 kg 12×1, haha)
6 kg 12×3
7 kg 8×1
8 kg 8×3

Superset: Sidolyft + horisontella sidolyft
3 kg 12+12×3

Hantelbänk
4 kg 20×1
5 kg 12×1
6 kg 12×1
7 kg 12×3
8 kg 8×3
9 kg 5×1
10 kg 3×1
Dropset: 4 kg 20×1

Jag är galet nöjd med passet idag och hoppas att nästa bröst- och axelpass blir minst lika bra Nu känner jag mig väldigt öm i både axlar och bröst, just nu är det bara skönt, imorgon däremot lär jag ha en jobbig träningsvärk. Fast det är inte säkert - idag är det dag två efter ben, alltså den dagen som alltid brukar vara värst när det gäller träningsvärk och jag är bara lite stel i benen.

Klädstängerna är uppe!

2018-08-28 22:38
Från wiktoriahe

Den här dagen var över fort! Vi sov lite för länge i morse - vi la oss sent igår för att en vän till Henke och hans flickvän kom över. Nu har jag precis ätit upp min halva av räkmackan vi köpte förut när vi var och storhandlade mat - varför är man och handlar mat när man är hungrig? Det är så korkat. Men räkmackan var god iallafall!

Vi hade mina föräldrar på besök förut. Jag bjöd på mat och pappa hjälpte oss att få upp klädstängerna i sovrummet. Vi köpte stängerna för typ två månader sen, jag spraylackade dem med guld och sedan har Henke gjort ett flertal försök med att få upp dem på väggen. Det var verkligen inte alls så slätt som det borde vara. Som tur var hade pappa ett annat verktyg som gjorde att det gick att få upp dem på väggen. Så nu kan jag äntligen ha mina kläder där de ska vara och vi har äntligen kunnat städa bort de verktyg som legat i sovrummet som Henke har använt de gånger han har försökt. Känns så himla skönt att få ordning på saker!

Ända sen vi fick ordning på det allra viktigaste efter flytten så har vi satt allt med lägenheten på paus. Vi har inte riktigt orkat greja och så måste vi även köpa lite nya förvaringslösningar för att kunna få ordning på det sista. Det är inte lätt att veta exakt vad man vill ha när det finns så himla mycket att välja på och sen så kostar allt pengar, såklart, men det mesta är dyrare än vad vi har räknat med - så därför har vi avvaktat. Så därför känns det otroligt skönt att äntligen ha fått upp klädstängerna som bara har legat på golvet och varit i vägen.

Och jag är så himla nöjd! Det blev faktiskt bättre än vad jag hade tänkt mig.

Ben och rumpa

2018-08-27 20:26
Från wiktoriahe

Jag har bara kört igenom mitt schema två gånger på gymmet än, men ändå känns kroppen redan mer fastare. Jag väger samma som innan och man ser absolut ingen skillnad ännu - men kroppen känns annorlunda, hur bra är inte det?! Det går åt rätt håll liksom.

När jag var ute och gick imorse kände jag mig fortfarande öm i benen och när jag stretchade innan jag började med vikterna gjorde det riktigt ont i höger framsida lår. Jag övervägde att bara köra rumpa, men när jag väl hade börjat så kändes det dumt att bara köra rumpa så jag körde på som planerat. Inte heeelt som planerat dock - jag körde en annan ordning eftersom de maskinerna jag brukar värma upp på var upptagna och så körde jag tyngre än vad jag tänkt... Kanske inte supersmart med ömma ben, men det kändes bra! Jag tycker att det är roligare att gymma när jag utmanar mig själv.

Höftlyft i Smith
20 kg 20×1
40 kg 12×1
60 kg 12×3
70 kg 8×3
Dropset: 40 kg 20×1

Lår curl
22,5 kg 20×3

Benspark
22,5 kg 20×3

Hip abduction
Platta 8 20×1
Platta 10 12×1
Platta 12 12×1
Platta 14 8×3
Dropset: Platta 10 20×1

Hip adduction
Platta 3 20×1
Platta 4 12×3

Benpress
50 kg 20×1
70 kg 12×1
90 kg 12×1
110 kg 8×3
Dropset: 50 kg 20×1

Idag insåg jag också att jag inte överanalyserade vilken vikt och antalet reps och set jag valde - jag bara körde, hade ett bättre flow liksom. Jag hade en liknande inställning som jag hade när jag gymmade förr, det kanske var därför som det blev lite tyngre än vad jag kört de två tidigare passen. Det känns riktigt bra faktiskt! Det är verkligen otroligt skönt att vara tillbaka i gymmet.

Lazy sunday

2018-08-26 19:45
Från wiktoriahe

Hade larm på vid 8 idag. Jag är en morgonmänniska och gillar att komma upp i tid även om jag inte har något särskilt inbokat. Men idag vet jag inte vad som hände, jag kommer ihåg att jag stängde av larmet och vände mig om för att titta på Henke som fortfarande sov som en stock. När jag vände mig om igen för att kolla på klockan så var den helt plötsligt 11.30. Jag hade somnat om. Vanligtvis hade jag fått lite lätt ångest över att ha sovit bort halva dagen, men idag var det skönt - tydligen så behövde jag det!

Vi gick upp och Henke gjorde pannkakor till frukost som idag åts vid 13 - med andra ord egentligen lunch. Och det hade också känts väldigt fel egentligen, men idag var det helt okej.

Jag hade planer på att gå ut och gå en långpromenad idag, men jag är helt mör i kroppen efter veckans pass på gymmet - konstigt nog har jag träningsvärk i benen fast att jag inte har kört ben sen i måndags - så jag bestämde mig för att bara göra ingenting idag.

Jag och Henke spenderade först ett par timmar framför en gammal serie som vi började kolla på igår efter att ha kollat klart på de säsonger som finns utav Riverdale - en serie som jag starkt kan rekommendera! Nu kollar vi på Under the dome. Jag såg något avsnitt utav den när den gick på tv för några år sen - då fastnade jag inte för den på grund av att jag missade början och hade svårt för att hänga med - nu är jag helt fast. Dock sitter jag mest och är arg över att många utav karaktärerna i serien är egotrippade och elaka, haha.

Sen har jag kollat en hel del på möbler till lägenheten och småfixat här hemma.

Nu sitter jag i soffan med Henke framför Under the dome igen och är supermätt. Gjorde kyckling med potatisklyftor. Jag älskar mat som lagar sig själv i ugnen - då har man tid över till annat i väntan på att maten ska bli klar.

Det har varit en riktigt lat och mysig söndag - känns som att jag verkligen har fått laddat upp batterierna idag.

En trip till Danmark

2018-08-23 21:01
Från wiktoriahe

Nu är vi på väg hem. Har varit på en tredagars minisemester i Danmark med min familj för att fira mormor. Vi har ätit gott, druckit gott, gått runt i fina miljöer, sett oss runt lite och umgåts. Vi har verkligen bara njutit och tagit det lugnt.

Någonstans långt där borta är Göteborg.

Utsikten från rummet som jag, Henke och lillebrorsan hade ihop.

Morgonfika efter att ha väckt mormor på sängen.

Henke och jag tog en power walk längs stranden.

Henke korkade upp bubbel som vi skålade med för mormor.

Skagen, längst norrut i Danmark där Kattegatt och Skagerrak möts.

Mitt träningsupplägg och de första tre passen

2018-08-21 09:54
Från wiktoriahe

Förr när jag gymmade var jag på gymmet i stort sett varje dag. När jag gick på gymnasiet hade jag tid till det - det har jag inte längre. Min plan är att gymma minst tre dagar i veckan och för att det inte ska gå för lång tid mellan varje muskelgrupp så har jag fått komma på ett rullande schema på tre pass. Det är inte det lättaste kan jag säga - det är många muskelgrupper att gå igenom och det är inte bra att kombinera muskelgrupperna hejvilt. Än så länge är det bästa jag har kommit fram till det här:

Pass 1 - Ben och rumpa

Pass 2 - Axlar och bröst

Pass 3 - Rygg och mage

Och efter att jag har kört rygg och mage måste jag ha en vilodag från gymmet då det inte är bra att köra ben och rumpa dagen efter att man har kört rygg. Sen beroende på hur jag jobbar och vad som händer i min vardag i övrigt så kan jag ju absolut vara på gymmet mer än bara tre dagar i veckan.

Utöver gymmet har jag börjat vara väldigt duktig på att komma ut och gå powerwalks också! Minst 2 km varje dag går jag på morgonen. Det känns så himla bra!

Det här upplägget är realistiskt för mig just nu och känns som en bra början iallafall. Jag måste komma in i ett bättre flow på gymmet och försöka börja minnas allt jag har lärt mig när det gäller upplägg på pass och övningar. Jag kommer säkert finslipa på hur jag kombinerar muskelgrupperna och i vilken följd jag kör varje pass. Men detta känns väldigt bra än så länge iallafall.

Så här blev de första tre passen:

BEN OCH RUMPA

Leg curl
13,5 kg 20×1
22,5 lkg 12×3

Benspark
13,5 kg 20×1
22,5 lkg 12×3

Hip abduction
Platta 4 20×1
Platta 6 12×1
Platta 8 12×3

Hip adduction
Platta 3 20×3

Benpress
50 kg 20×1
100 kg 12×3

Rumppress
Platta 18 20×3

BRÖST OCH AXLAR

Hantelbänk
4 kg 20×1
5 kg 12×1
6 kg 12×3
7 kg 8×1

Hantelpress
4 kg 20×1
5 kg 12×3
6 kg 8×3

Superset: Sidolyft + horisontella sidolyft
4 kg 12+12×3

Horisontell cable squeez
Platta 1, 12×3

Vertikal cable squeez
Platta 1, 12×3

RYGG OCH MAGE

Pulldowns

13,5 kg 20×1
18 kg 12×1
22,5 kg 12×3
27 kg 8×3

Pullovers
11,3 kg 12×3 (för tungt för att klara 20×1 först)

Rodd
13,5 kg 20×1
18 kg 12×3

Kronlyft
20 kg 20×1
30 kg 12×1
40 kg 8×3
Dropset: 20kg 20 reps

Magmaskinen
13,5 kg 20×3

Superset: Benlyft + Sida till sida
10+10 ×3

Tillbaka i gymmet

2018-08-20 09:41
Från wiktoriahe

Jag har ÄNTLIGEN börjat gymma igen. Jag sa upp gymkortet i januari men då hade jag inte gymmat, förutom några enstaka pass, på flera månader. Jag hade slutat gymma på grund av tidsbrist, ork och energi och kom fram till att säga upp kortet för att spara pengar. Ända sen jag slutade plugga har jag haft både tid, ork, energi och viljan att börja gymma igen, men jag har inte haft råd. Jag har fortfarande inte råd att gymma egentligen - men jag pratade med mina föräldrar om hur mycket jag saknar gymmet och hur mycket bättre jag mådde både fysiskt och psykiskt när jag gymmade, så de erbjöd sig att betala för mitt gymkort. Så nu är jag officiellt sponsrad av mina föräldrar! haha... skämt åsido - jag är otroligt tacksam för att mina föräldrar ställer upp för mig på det viset.

Det är lite mer än ett år sedan jag gymmade sist och det känns så otroligt bra att vara tillbaka. Tråkigt nog, men förståeligt, så har jag tappat all styrka och bara kunnat maxa de vikter som förr var min uppvärmningsvikt. Jag är lite ringrostigt när det gäller upplägg på övningar och pinsamt nog även vad en del övningar heter. Men något som är riktigt fascinerande är att tekniken sitter galet bra - det är helt otroligt vilket muskelminne kroppen har. Tekniken är nog till och med lite bättre än sist jag gymmade - jag tror att detta beror på att jag inte tänkte så mycket på teknik i början när jag gymmade och hade svårt att hitta rätt teknik på en del övningar för att jag var van med att köra på ett annat sätt. Nu vet jag hur det ska se ut och tack vare att jag inte gymmat på ett tag och kommer tillbaka nu med betydligt mycket mer kunskap än vad jag hade när jag började gymma första gången så har jag förutsättningen att göra rätt från början och det... det kommer att gynna mig något extremt.

Träningsvärken har varit brutal nu efter de första passen. Förr kändes det bra att ha träningsvärk, men nu när jag inte lyft vikter på så länge har kroppen hamnat i chock efter passen, haha - ändå har jag varit förberedd på detta och försökt starta extra försiktigt när det gäller vilka vikter jag valt och upplägg på antalet reps och set. Men jag tror att chocktillståndet kommer att lägga sig snart så länge jag följer min plan.

Första gången jag började gymma var i mars 2015 - för 3 år och 5 månader sedan. Orsaken till att jag började gymma var att jag hade gått upp mycket i vikt året innan och för att jag skämdes över min "soffpotatislivsstil". Efter att jag hade varit på gymmet några gånger så övervägde jag att sluta för att jag insåg att det inte var något för mig helt enkelt och var nära på att återgå till att vara en soffpotatis på heltid. Men sen testade jag ett annat upplägg vilket ledde till att min kropp började förändras och att jag kunde prestera bättre efter varje pass - orkade fler reps, fler sätt och tyngre vikter. Det gynnade mig inte bara fysiskt utan i samma takt som jag blev starkare på gymmet kände jag mig starkare psykiskt. Gymmet blev min livsstil och ända sen jag slutade så har jag inte riktigt känt mig som mig själv.

Jag visste att min kropp har förändrats, jag har tappat all form och gått upp i vikt - men jag har inte insett hur mycket jag har förändrats förrän jag såg mig själv i spegeln på gymmet. Jag satt vid lat pulldownmaskinen och tittade rakt in i ställningen för att fokusera, drog ner stången mot mig, rättade till kroppen och kollade in i spegeln till höger om mig för att försäkra mig om att jag hade rätt hållning och rätt teknik. Jag hade en sån tydlig bild av hur min kropp skulle se ut från när jag satt vid den maskinen och granskade min teknik från när jag gymmade sist - och den bilden stämde inte alls överens med vad jag såg i spegeln. Först blev det som ett slag i magen att inse hur mycket jag hade förändrats men sedan såg jag det som en morot att verkligen kämpa för att få tillbaka den kroppen jag hade och dessutom se till att min kropp ser ännu bättre ut än sist. Att gymma är som sagt min livsstil - ett mål är att få den kropp jag vet att jag kan få, men huvudmålet med att gymma är att jag gör något jag älskar och som får mig att må bra - både fysiskt och psykiskt.