RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-21 18:04:57

Frida Davidsson

fridadavidsson blogg på Nouw

Information

2019-02-23 17:14
Från fridadavidsson

Hej!

Jag vet att det var längesedan jag skrev något här och detta kommer inte vara något förlåt grej med massa ursäkter.

Var det verkar som nu kommer jag inte använda den här bloggen framöver, tyvärr.

Dock har jag och min kompis startat en blogg tillsammans, HÄR hittar ni den. Vi kommer skriva om det som dyker upp i våra huvuden och diskutera med våra åsikter och mycket mer. NI får gärna gå in och läsa den, det finns ett inlägg om hur vi har tänkt att det ska se ut som ni gärna får läsa.

Nu vet ni hur det ligger till och jag hoppas vi ses på min och min kompis blogg, ha det bäst!

// Frida

Sjuk, som vanligt!

2018-09-05 08:46
Från fridadavidsson

Hej!

Nu ligger jag i soffan och är sjuk. Har legat hemma sedan i måndags med feber och förkylning. Detta är helt normalt att jag blir sjuk i skolstarten. Har alltid blivit det, tror det beror på att jag möter så många människor och får deras bakterier. Antar att jag är känslig för det i början av skolan. Men den här gången är nog värst av alla gånger tror jag. Har haft väldigt hög feber, i måndags ömmade min kropp när jag rörde den. Inte normalt för mig att bli så här sjuk, jag brukar ändå kunna hålla igång väldigt bra. Men inte nu har legat däckad i två dagar och på börjar på den tredje nu. Men men, bara ta det lugnt och friskna till.

Men i söndags red jag Sola igen, och hon var väldigt duktig. När vi gjorde i ordning henne stod hon helt stilla, det ända hon gjorde var att lukta på borstarna och putta ner de ifrån uppbindnings bommen, men det gör hon alltid. Men hon brydde sig inte om att jag lade på sadeln, men samtidigt brukar hon inte göra det men hon kändes så mycket lugnar än vad hon brukar göra. Tränset bryr hon sig inte heller om, men som sagt så kändes och verkade hon vara mycket lugnare än vad hon brukar. Givetvis när man är så duktig så får man massor av klappar och beröm.

När jag skrittade henne var hon hur lugn som helst, hon höll sig till den hastigheten som jag ville ha. Annars brukar hon vilja gå ganska fort men inte då. Mycket beröm och försöka få det till en positiv sak så hon håller kvar i det. Sen var det dags för att börja trava, där gick det inte lika lugnt. Hon älskar att springa vilket märks, men lyckades att få henne trava i lugnt tempo några steg. Då var det på med massa beröm och ge dessa få steg så mycket positiv energi som möjligt så hon kan hålla kvar den känslan. Men det är bara att jobba på med det, hon är ju ändå bara 5 år och varit inriden i drygt ett år.

Men eftersom hon var så pass lugn så valde jag att börja trava över lite bommar eller ja vi använder små stockar, man tager vad man haver. Började först med en bom, vilket gick super hon klev över de som ingenting. Det är så skönt att hon tar allt med sån ro, det som vi hittills har gjort med henne. Tänkte sen att jag skulle ta tre bommar så hon skulle få tänka lite mer, men det gick så där, hon klev emellan den första och andra bommen, men tog ett jättekliv över den andra och tredje bommen. Jag valde då att enbart ta två bommar, så det inte blir dumt av det. Där gjorde hon jättebra ifrån sig, lyfte jättebra på benen. Och det märktes att hon tyckte det var roligt. Hon ville inte sluta, så fort jag gick emot bommarna och tänkte skritta över de började hon trava med öronen framåt. Hon är ganska rolig denna häst.

Men jag var supernöjd med henne under detta pass och vi vet vad det är som behövs jobba på.

Nu ska jag fortsätta ligga är i soffan och hoppas jag snart piggnar till och blir fit for fight.

Här gör hon det jätteduktigt på en och 2 bommar

Som jag skrev förut gick det bra i det första steget, men hon att hon tog ett jättekliv över de två sista.

Sommaren!

2018-08-21 10:00
Från fridadavidsson

Det bästa med sommaren:

Det bästa har helt klart varit att vi har köpt våran egna häst. Det har varit en dröm sen jag var liten och nu har den gått igenom. Så roligt verkligen.

Det sämsta med sommaren:

Vill inte klaga på värmen, men det hade kunnat vara några grader svalare. Har verkligen varit skönt med fint och bra väder. Men det har inte gått att göra något, Sola har fått gå i hagen. Jag har även inte mått bra av att det varit så varmt. Men man ska inte klaga när det för en gångs skull är varmt i Sverige.

Bästa händelsen:

Att få en häst var så klart det bästa. Men utöver det får jag nog säga att, Töreboda festivalen var riktig grym. Så många bra artister och en skön stämning.

Sämsta händelsen:

Att jag inte lyckades ta mig till rix fm festivalen. Ville så gärna dit, men det funkade tyvärr inte i år.


Sista dagen

2018-08-20 16:27
Från fridadavidsson

Idag är det sista dagen på mitt sommarlov, inte direkt så jag jublar.

Det kommer ske så mycket nya saker för mig nu, jag går givetvis kvar på samma skola och samma program. Men jag kommer få en ny mentor som jag bara vet vad han heter. Jag kommer få en massa nya lärare och kommer få byta sal för varje lektion. Detta kanske inte låter så mycket för alla andra, men jag tycker det är lite jobbigt nu i början innan jag kommer in i det. Med tanke på hur jag mådde i våras. Men det ska nog lösa sig så det blir bra.

Men det jag har gjort den sista dagen på lovet är att jag har ridit.

Jag red Sola först, hon var väldigt pigg och tittig på allt. Hon ville göra allt på samma gång, och var inte riktigt fokuserad på mig. Men det är sånt man får ta när hon bara är 5 år. jag jobbade henne på volt där vi hade 4 bommar i en cirkel. Hon började lyssna hyfsat bra på mig och fokuserade mer och mer. Men självklart skulle det komma en lastbil som skrämde henne, vi rider i en hage som är vid vägen. När jag lyckades få henne lugn från det, ja då kom det en katt i hagen som stressade upp henne. Men dessa dagar får man ta det som det kommer, lägga det till erfarenhets kontot.

Efter Sola var det en häst som vi är medryttare på tur. Jag och mamma bestämde att jag skulle prova att rida honom barbacka. Han var snäll, men tog några travsteg emellanåt som var helt kontrollerbart. Travade även en bit på honom och det gick verkligen jättebra. Men sen tog jag andra varvet, tror att han försökte med ett bakutspark. Det blev inget stort utan mest så han hoppade med rumpa. ( Hoppas ni förstår vad jag menar). Det lilla hoppet fick mig ur balans, skulle precis rädda upp det när jag hängde lite på sidan. Men jag kom givetvis åt honom med min fot, vilket fick honom att skutta till ytterligare en gång. Dock lyckades jag inte rädda upp det denna gång, så jag åkte i backen. Inte det högsta fallet då han bara är 138 cm hög. Landade på ryggen och som tur var hade jag ridvästen på mig, plus jag missade en av bommarna med kanske 20 cm. Han såg ganska glad och stolt ut när jag låg där på backen och han stod en bit ifrån. Fick lite ont på sidan av ryggen, men det gick över när jag hade gått lite. Det var bara upp igen på hästryggen och rida lite till. Huvudsaken är att det gick bra med oss båda.

Jag och mamma konstaterade att det var ca 11 år sedan jag ramlade av senaste, så det var nog dags för det igen ;-)

Efter vi hade varit i stallet åkte vi hem och käkade lunch, vi la oss sedan och kollade på film.

Nu sitter jag här bakom datorn och ska förbereda mig för morgondagen som jag inte alls taggar inför. Hoppas eftermiddagen går långsamt, men det lär den ju inte göra.

När börjar ni skolan?

Ha det bäst.

Hörselnedsättning

2018-08-17 16:48
Från fridadavidsson

Under denna vår har jag varit inne på en del besök hos olika läkare, för att jag inte hör på mitt vänstra öra.

Detta kom ganska plötsligt men vi trodde det hade slagit lock eller att det var en vaxpropp, men efter ett tag när inget hade hjälpt åkte vi in till vårdcentralen för en undersökning. Där kollade de i örat men de kunde inte se något som kunde vara fel, fick gå in till ytterligare en läkare samma dag. Men ingen kunde förstå vad som var fel.

Jag fick efter det en remiss till sjukhuset, där fick jag göra ett hörseltest som gick ut på att jag skulle trycka på en knappt när jag hörde ett ljud först i höger örat, men även i det vänstra. Jag fick vänta en stund för att sedan prata med en läkare om resultatet, hon kunde se väldigt tydligt att jag inte hörde så bra i mitt vänstra öra. Hon förklarade att det med största sannolikhet inte fanns något de skulle kunna hjälpa mig med så jag skulle kunna få tillbaka min hörsel.

Men utredningen på vad det skulle kunna vara fortsatte, fick åka in på ytterligare hörseltest, där de mätte i huvudet när de skickade in ljud i öronen. Det svaret fick jag inte direkt utan fick åka hem igen. Svar kom senare på posten av en läkare, han tyckte inte det såg bra ut och att detta förstörde för mig en hel del. Utredningen skulle fortsätta.

I tisdags var jag inne på magnetröntgen, för att röntga öronen. Där har jag givetvis inte fått något svar ifrån än.

I onsdags var jag på hörselverksamheten, där vi pratade om hur vi kunde göra för att underlätta för mig både hemma och i skolan..

Jag har alltså en kraftig hörselnedsättning, som antagligen inte kommer gå att göra något åt...

Detta är sjukjobbigt att ha, hör inget på vänster öra. Så är det mycket ljud omkring mig så kan ingen säga något viktigt till mig då jag inte kan tyda vad personen i fråga säger. Men det är bara att leva med det, har inget annat val liksom...

Jobb

2018-08-15 19:13
Från fridadavidsson

God kväll!

Förra veckan och den här veckan jobbar jag. Jag har fått sommarjobb på Daloc, pappa jobbar där och då har jag lyckats få jobb där. Trivs bra där, dock kanske det inte är det roligaste att göra. Står och klistrar lister eller packar trösklar, men men ingen idé att klaga man får pengar för det.

Det mest sega är att jag börjar jobba klockan 6 på morgon och vi åker alltså ca 5.15 hemifrån. Jag ställer alltså klockan 4.30 på morgonen, lite segt eftersom jag är en kväll/natt människa. Men får tänka positivt, jag vänder på dygnet tills skolan ska börja.

Men när jag kom hem ifrån jobbet, åt jag mat. Har även städat av rummet och gjort iordning.
Har även planerat lite inlägg som jag kan göra.

Ha det bäst!

Denna värme

2018-07-31 16:24
Från fridadavidsson

Tror ingen har missat värmen som fortfarande är kvar i Sverige.

Ska jag vara ärlig börjar jag tröttna på den nu. Det får gärna vara soligt ute och bra väder, men temperaturen skulle det ju inte skada om den kunde sjunka några grader. Man orkar ju inte göra någonting på dagen när det är så varmt, och sent på kvällen när det börjar svalna av så är man jättetrött och orkar inte göra något då istället.

Så tråkigt nu när vi har köpt häst att man inte kan göra någonting de flesta av dagarna med henne. Vi har lyckats kunna rida på morgonen och senare på kvällen, men nu när det mörknar på kvällarna så fort så kan man inte rida på grund av den anledningen. När det äntligen börjar svalna av så börjar det mörkna. Som ni hör så börjar jag tröttna rejält på värmen.

Det får gärna komma en massa regn och temperaturen får sjunka. Lite åska skulle inte skada det heller, då kanske det skulle bli lite bättre syre. Men om det ska åska och blixtra måste det regna en hel del. Vi har knappt fått något regn hos oss, det har kommit 3 regnskurar sedan midsommar, men de regnskurarna räcker inte på långa vägar.

Har ni fått regn hos er?

Denna sommar är lite komisk, varje sommar klagar vi svenskar på att det regnar hela tiden och vi knappt får några soliga dagar. Men i år klagar vi på att det regnar för lite, haha hur ska vi ha det egentligen. Mitt förslag är att det regnar på natten och solsken på dagen. Det skulle vara den perfekta lösningen.


Tränings tag

2018-07-30 18:31
Från fridadavidsson

Varför tränar du?

Jag tränar för att jag kan släppa allt som har hänt och enbart fokuserar på det jag ska göra, jag rensar mina tankar när jag tränar. Träningen gör även att jag mår bra, dels för att jag blir piggare men även som jag nämnde innan att jag kan släppa allting och fokusera. Jag tränar givetvis också för att bygga muskler och få en bättre kondition.

Hur många gånger i veckan tränar du?

Jag har nu under sommaren försökt träna 4 gånger i veckan men det har inte riktigt fungerat på grund av värmen. Sen har jag även ridit som jag inte räknar som träning, dock är det väldigt bra träning. Men när skolan börjar så får jag träna så ofta jag kan så jag hinner med stallet och läxor.

Vad tränar du?

Just nu tränar jag på gymmet, alltså styrketräning. Men jag tränar även kondition, så som tabata och löpning m.m.

Går du i någon sport eller har du gått i någon sport?

Jag har gått i handboll, men slutade för ca ett år sedan då jag tappade motivationen och inspirationen, eftersom jag hade varit skadad till och från i två år och sedan fick jag även ansträngningsastma. Så jag valde helt enkelt att sluta av den anledningen men även för jag inte trodde jag skulle hinna med det på grund av skolan.

Men den sport jag håller på med nu är ridningen, vilket är mycket lättare att kunna anpassa efter skolan än vad handbollen var.

Vad är det bästa med träningen?

Det bästa med träningen är att jag mår så himla bra av den. Jag känner mig piggare och känner att jag orkar mer i vardagen. Träningen ger mig energi. Visst det kan vara jobbigt innan och under träningspasset, men efteråt känns det så himla skönt.

Dina mål med träningen?

Min mål med träningen är att bygga mer muskler och förbättra min kondition.

​Hehe gammal bild, men vad gör det.

Länge sedan!

2018-07-23 17:05
Från fridadavidsson

Hej på er!

Blivit ett långt uppehåll nu på några veckor. Har inte vetat vad jag ska skriva och får verkligen inte ihop några inlägg som blir bra. Utan det låter mest som om en treåring har skrivit texten. Men men, ska ge det ett försök till.

Vad har då hänt sen sist jag skrev här.

Jo, vi har äntligen blivit klara med stallet som vi har renoverat. Det är nu nymålat och lite små fix är ordnat. Det känns som ett helt nytt stall, det har blivit så mycket trevligare.

Jag har även varit på Törebodafestivalen, det är en festival som då är i Töreboda. (Hehe som om man inte förstod det på namnet.). men jag var där alla tre dagar som den pågick. Jag såg bland annat, Snowstorm, Mustasch, Icona Pop, Pet shop boys, Hov1, Tjuvjakt mfl. Det var verkligen många bra band och artister som kom till lilla Töreboda. Jag hade tre helt otroligt roliga dagar. Nu får man vänta tre år tills nästa gång det är, om de som håller i det kan ordna en festival till. Men min gissning är att det kommer bli fler gånger.

Sola har jag ridit två gånger till på. Fortfarande väldigt kravlöst, klart hon ska lyssna på vad jag ber henne om. Men jag gör inga större saker, förutom att få bra kontakt med henne. Hon är ju bara som sagt fem år, så allt för höga krav kan man inte lägga på henne.

Vi har även gjort en dagstur till Cloetta, bergs slussar och Brunnebys musteri, har jag också hunnit med. Behöver jag säga att det kanske kom med en del godis hem? (Hehe, jag gillar godis)

Jag har badat en hel del , då det har varit så fruktansvärt varmt. Har inte kunnat göra någonting, har knappt kunnat ligga i sängen utan att ha svettats ihjäl. Jag gillar värme, men detta har varit helt sjukt. Önskar att det ska komma regn nu, det har seriöst endast kommit EN regnskur sedan midsommar. Det är helt sjukt, det som alltid brukar regna på sommar och nu kommer det ingenting.

Jag har helt enkelt haft en bra sommar hittills, hur har eran sommar varit?


Morgon träning & första ridturen

2018-07-02 10:10
Från fridadavidsson

Godmorgon!
Idag blev det tidig upp stigning vid 6.30, för ett gympass vid 7.30. Det blev ett arm och axelpass. Kändes i musklerna, vilket är riktigt skönt då man vet att man gör rätt och verkligen hittar musklerna.
Nu är jag på väg in till Skövde för att köpa färg till stallet som vi håller på att göra i ordning.

Igår red jag första gången på Sola efter att vi har fått hem henne. Hon var verkligen jättefin och lugn. Vi trodde hon skulle vara jättepigg och inte alls ville gå ifrån hennes kompisar. Men inte, hon gick så lugnt och fint. Hade inte inga större krav på henne, utan ville mest känna på henne och se så att allt kändes bra. Det skönaste var nog att hon inte brydde sig om att hennes kompisar sprang och ropade efter henne.

Det finns mycket att lära, men med mer träning, mer erfarenhet och mer muskler kommer det här bli hur bra som helst.