RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-13 09:42:30

elinblomberg blogg

elinblomberg blogg på Nouw

Midsommar 2019

2019-06-21 21:34
Från elinblomberg

Glad midsommar ifrån oss!

Här startade dagen med frukost i vardagsrummet, framför tvn. Detta händer aldrig annars men idag kändes som en bra dag att starta så.
Peter fixade i köket och jag gjorde två kransar till tjejerna. Även om de bara bär kransarna en kort stund under dagen så tycker jag det är så kul att ha som tradition att göra kransar på midsommar.

Efter en långfrukost så packade vi in oss i bilen och åkte ner till Gråbo. Peter är uppväxt där så att fira midsommar på hembygdsgården är nått vi gjort i flera år nu.
Vädret var verkligen helt fantastiskt och en bättre start på dagen kunde vi inte haft.
Noelle red islandshäst och tjejerna fiskade i fiskdammen. Varsin målarbok nappade på kroken.
Vi fikade på en filt i solen och reste midsommarstången med efterföljande dans och musik.

Lovelia blev hungrig (som vanligt) och vi valde att åka hemåt för att göra midsommarlunch.
Peter hade fixat en så god cheesecake dagen innan med dill, räkor och lax.


Efter lunchen lekte tjejerna här på gården och jag gjorde iordning en tårta dagen till ära fylld med maräng, vitchoklad, grädde och massa jordgubbar såklart.


Fylld med massa ny energi packade vi in oss i bilen igen och åkte upp till Gräfsnäs. Har ni varit där någon gång? Så mysigt ställe. Passa på nu i sommar.
Vi fick se ännu en midsommarstång lyftas, tjejerna kastade frisbee och vi kollade på de olika små forsarna innan det klassiska midsommarvädret dök upp, regn!
Till en början va det ganska lite så vi trodde det skulle dra förbi men det blev kyligt och sen öste det ner.
Så vi valde att åka hem och mysa i soffan.

Så nu, efter mys, lekplatshäng i full regnklädersmundering och kvällsmat så sover äntligen båda tjejerna.
Förstår inte hur man ska kunna ”trötta ut” dessa två under dagarna så att de somnar i tid på kvällen. De är bra sega alltså!


Sist men inte minst så vill jag bara säga tack till er som väljer att kika in här och läsa mina inlägg trotts en lång paus.
Så tacksam för er!

Nått speciellt ni skulle vilja läsa om här inne? Eller bara fortsätta följa våran vardag?
Kommentera gärna!




Tolv år utav saknad!

2019-06-12 23:01
Från elinblomberg
För tolv år sedan idag hände någonting som kom att förändra mitt liv. Saknaden idag är precis lika stark som för tolv år sedan.

12 juni 2007, och det var tre dagar kvar till studenten. De gemensamma aktiviteterna avlöste varandra och vi levde loppan, precis som studenter bör.
Vi funderade mycket på livet, vad händer efter studenten, vad ska vi göra nu?!

Jag hade redan då skaffat en lägenhet i Alingsås tillsammans med Peter. Vi hade varit på Ikea och inhandlat det som behövdes och gjort iordning vårt hem.
Peter bodde redan där men snart var det min tur att göra honom sällskap. Jag helgpenlade just nu.
På måndagen efter så skulle jag börja mitt nya jobb, som personlig assistent, i Alingsås. Det var redan klart. Allt var klart.

Så nu längtade man till studenten och till balen, de två sista höjdpunkterna efter alla år i skolbänken.

På morgonen den tolfte vaknade jag tidigt. Jag gjorde mig iordning för att åka till skolan för en sista aktivitet tillsammans med hela klassen, förutom studenten då såklart.
Då ringde telefonen...

Där och då stannade min värld!
Min bästa killkompis, han som mer eller mindre varit hos mig konstant i tre månader i streck, han som jag kunde prata med om allt mellan himmel och jord, hade valt att avsluta sitt liv.

Min fina, fantastiska människa. Han som jag kunde lita på till tusen och som alltid fanns där för mig när jag behövde det. Han fanns inte mer!!
Saknaden är konstant inpräglat i hjärtat. Han kommer alltid ha en stor bit utav det.

Hade så gärna velat att du skulle fått träffa mina barn.
Noelle drömmer om en cross, och vem ska lära henne att köra förutom du?
Lovelia är precis lika omtänksam och galen som du, ni skulle kommit bra överens. Tänk va mycket bus ni hade kunnat hitta på.

Den stora frågan kommer alltid vara, varför?

”Det är lugnt”, vi ses i Nangijala!

↑ Tatuering på min högra vad.

Hey beautiful!

2019-06-05 01:07
Från elinblomberg
Heeej!

Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade här. Men som jag har saknat bloggen, att få skriva ner mina tankar och funderingar, ändå har jag inte tagit mig tiden att sätta mig och då har allt varit som bortblåst sen.
Senast jag skrev ett inlägg här var i september och mycket har hänt i mitt liv sedan dess, så tänkte köra en liten uppdatering för er.

I september jobbade jag som timvikarie på hemtjänsten. Tjejerna gick ofta fem dagar i veckan på förskolan och den lediga tiden försökte jag få ihop kvalitetstid med familjen samtidigt som hemmet skulle överleva med allt vad vad det innebär så som städ, tvätt och handling.
Mellan detta skulle jag ta hand om mig själv, röra på mig och spendera tid med vänner.

Jag sökte in till skola för att validera till undersköterska och då även få möjlighet att få en fast tjänst istället för att ”jaga tider” och ha det osäkert.

Precis när jag kommit in på valideringen kom det ut en tjänst som säljare på Mio här i Alingsås.
Jag har sökt dit tidigare men då har de inte haft några lediga tjänster. Jag chansade och sökte även denna gången. En dröm att få jobba med inredning!

Valideringen startade och jag hade inte hört nått om min ansökan till Mio. Jag pluggade dagtid och jobbade kvällar på hemtjänsten.

En dag ringde telefonen, jag hade fått tjänsten på Mio, den jag så gärna ville ha. En fast tjänst! Äntligen skulle jag få jobba med någonting jag velat i flera år, nått som jag är utbildad till.
Jag ringde skolan direkt och avslutade och jag pratade med mina samordnare på hemtjänsten som strök de få tiderna jag hade framöver.
Sex dagar efter att jag skrivit på anställningsbeviset på Mio så började jag där.
Vilken omställning! Jag jobbade en vecka och blev sen supersjuk i någon slags influensa och låg deckad hemma i över en vecka.

Men sen var jag fit for fight igen och där är jag nu.
I februari började jag och det blir bara roligare för varje dag.
Dagarna är längre och jag jobbar senare vilket gör att Peter numera måste hämta tjejerna varje dag från förskolan.
Dock jobbar jag färre dagar vilket gör att tjejerna endast är på förskolan tre dagar i veckan och resten kan vi spendera tillsammans.

Efter en tuff vinter så börjar min kraft komma tillbaka. Jag trivs med hur livet ser ut nu, med mitt jobb och min familj. Vi har en fungerande vardag.
Peter har dock haft en period nu där han har jobbat mycket borta så jag har tjejerna endel själv och får då ta hjälp utav nära och kära för att få ihop hämtningarna på förskolan. Men snart är det semester!

Denna vecka är det full fart.
Peter är i Västerås och jobbar mån-ons och på lördag är det dags för bröllop. Ett bröllop som jag har fått äran att fixa åt ett par vänner. All dekoration och så.
Så det har varit endel med det, mycket men ändå superkul!
På torsdag är det nationaldagen och mamma och Leif kommer. Då ska vi åka ner till Floda och Nääs slott och fira dagen tillsammans på Barnens dag. Men innan vi åker dit ska jag hinna med att fixa mina naglar och gå på husvisning.
Fredag blir det nya fransar och Noelle ska till tandläkaren samt att vi ska fixa i lokalen inför bröllopet.

Stressigt men kul!

Så såhär ser mina dagar ut just nu, varje timme är planerad! Men som sagt, snart vänder det.

Hoppas ni gillade min uppdatering :)


Stressad, trött och förvirrad!

2018-09-24 16:45
Från elinblomberg

Hej!

Enda sedan jag började jobba igen förra året efter att ha varit hemma nästa fyra år med tjejerna har jag känt mig otroligt stressad.
Jag är en person med som gärna vill ha det städat omkring mig, ordning och reda.
Men jag känner att jag tappat allt.
Att få ihop vardagen med jobb, förskola, träning, städ, tvätt och roliga aktiviteter tar verkligen på krafterna och i somras kände jag att jag snuddade den berömda väggen.
Kroppen orkade inte, jag orkade inte. Jag har blivit alltmer snurrig och virrig. Jag glömmer bort och blandar ihop saker.

Yttre faktorer har blivit mer och mer påverkat utav detta och jag kommer from nu lägga som mest kraft på min familj och min vardag.
Jag kommer självklart finnas kvar här och skriva och uppdatera er men på de dagar jag orkar. Bilder kommer att komma upp i flödet på instagram men inte alls på samma nivå som innan. Vissa dagar mer och vissa dagar mindre.

Jag behöver en lite paus.

Äntligen fredag.

2018-09-21 20:15
Från elinblomberg

Godkväll!

Phu, vilken vecka det varit. Fullt upp!
Jag har jobbat näst intill varje dag. I tisdags slutade jag klockan 16 och åkte sen iväg och fotade ett par vänner då det var så härligt väder och underbart ljus.
I onsdags var jag ledig så jag och tjejerna åkte till bowlinghallen. Tjejerna gjorde bowlingpremiär och de tyckte det var riktigt roligt!



Idag startade vi dagen med slajm. Tjejerna fick hem lite nyheter ifrån Mollitoys igår och de älskar det verkligen så självklart var det de första de ville göra idag. Rosa slajm med små unicorn att leka med.



Sen tog vi bilen ner till stan och lunchade tillsammans med Peter.
Den lilla kiosken nere på torget säljer just nu ut sina glassar för 10 kronor styck så det fick bli efterrätt för oss.
Perfekt att sitta nere vid ån och njuta utan en glass innan regnet och stormen drog in.

Vi svängde förbi blomsterhandeln påvägen hem och köpte med en fredagsbukett.
Tjejerna hittade pyttesmå söta kaktusar. De valde ut varsin och när vi kom hem placerades dessa i ”kaninhuset”. Deras Maileghus som jag gjort iordning utav ett Ivarskåp från Ikea.

Vi fortsatte pyssla lite hos kaninerna. Blev en till vimpel och några ”tavlor” kom upp.




Nu väntar vi in att tjejerna ska somna, sen väntas det räkor för mig och Peter. Idol kan man ju inte missa heller ;)

I morgon har tjejerna önskat badhuset. Men vi får se vad som händer. De har ett litet barnlopp här i närheten där vi bor som Noelle ville springa.

Just another sunday.

2018-09-16 20:31
Från elinblomberg

Hej finisar!

Im back, again ;)

Igår hade vi kräftskiva här på gården. Det har blivit en tradition att vi grannar samlas i kvarterslokalen och har kräftskiva och det är verkligen såå kul!
Vi har några fantastiska grannar som tyvärr flyttat under året men självklart får de vara med ändå :)
Mamma och Leif var här och hade hand om tjejerna igår kväll så de hjälpte även till i morse så vi slapp hoppa upp så fort tjejerna slog upp sina blå.
Jag fick sovmorgon till strax före åtta iallafall, så välbehövligt!



Dagen idag har varit ganska seg pga gårdagen, självförvållat ;)
Peter och Noelle åkte ut och fiskade en sväng med vänner medan jag och Lovelia umgicks med moster.

När sen Peter och Noelle kom hem så tog jag åkte tjejerna, min syster och jag ner till stan och besökte våra katter som tyvärr fick flytta för nått år sedan då Noelle visade tydligt på allergi. Men det är tur att de finns så nära att vi har möjlighet att hälsa på dom.

Lexus har dock varit sjuk en längre tid och har problem med sina lungor men ska i veckan få en speciell andningsmask för att underlätta.
När vi skulle åka därifrån blev Noelle sådär hjärtskärande ledsen och ville inte lämna honom. Hon kramade honom hårt och tårarna sprutade.
Moster lovade att åka tillbaka dit i morgon tillsammans med henne.



Annars har jag spenderat större dagen med att diska.
Diska, jag ni läste rätt.
Inte nog med att våran dammsugare helt la av för nån vecka sen så valde vår diskmaskin att börja läcka vatten och bara stå och pipa igår medan vi var på kräftskivan. Så vi fick lov att dra ur den och nu får vi hela enkelt handdiska innan de har kommit och kollat på den. Lite riskabelt att köra den ifall den läcker vatten så vi ska åka på en vattenskada också.
Nu fattas det väl bara att tvättmaskinen går sönder också.



Hoppas ni haft en mysig dag!

I morgon väntar jobb igen och jag känner mig inte speciellt pepp på det, hade gärna varit ledig några dagar till.

Sista dagen på minisemestern.

2018-06-10 16:16
Från elinblomberg

I annonssamarbete med boraspunktse.
Vilken otroligt rolig dag vi haft även idag!
Nu sitter vi i bilen, trötta och nöjda efter helgens alla upplevelser och nya erfarenheter.
Dagen startade med god hotellfrukost innan vi checkade ut och gick ner med Stora torget i Borås där vi skulle få en guidad tur ”Staden som galleri”.
Alltså, jag har aldrig tänkt att Borås har så mycket fina målningar och statyer som vi fick se idag. Ganska häftigt!
Köper man ett 48 timmarskort så ingår det en guidad tur. Helt klart värt att gå, man fick veta så mycket intressant.
Bland annat lärde jag mig att det var Knallarna som använde ordet ”Fika” i sitt eget språk som kallades månsing. Så ordet ”Fika” kommer alltså från början ifrån Borås :)
En utav statyerna runt guidningen var en skulptur utav konstnären själv.

Lilla ”Ute”, hur söt är inte denna staty som står, och ser alldeles ensam ut, och kikar över Viskan?
Den var helt blank på huvudet då många förbipasserande klappar den på huvudet, eller som Noelle, ger den en kram ;)
Visste ni att privatpersoner adopterar statyer i Borås och därefter är det de som ska se till att hålla statyerna hela och rena. Perfekt ju!


Efter guidningen kom vi fram till Navet där vi skulle hänga ett par timmar.
Jag har aldrig besökt det innan men jag kommer i efterhand absolut åka dit igen.
Det var verkligen superstort och fanns jättemycket för barnen att göra där. Massa olika grym, experiment, pyssel, vatten, olika lärorum och massa annat.
I tre timmar var vi där men hade kunnat stanna mycket längre för vi hann knappt med att kolla in allt.
Så det är helt klart värt ett besök om ni åker till Borås. Lovelia var lite på gränsen till att vara för liten dock med Noelle som är fyra älskade det och uppskattade det mesta.


Barnen var verkligen så nöjda efter vårt besök på Navet.
Efter att ha fyllt på med lite mat i magen så tog vi en sväng bort till Åhaga Outlet.
Jag har alltid velat besöka det men aldrig haft tiden till det riktigt. Wow vilket ställe!
Där inne skulle jag kunna gå i timmar bara för att kolla in alla kläder och inredning som fanns.
Där hittar du kläder från bl.a. NA-KD, Gina Tricot, Ellos, Country Dreams och Stayhard till kanonpriser.
Då tjejerna inte sovit så bra under natten så var de ganska trötta dock så vi var endast där inne en kort stund innan tjejerna inte riktigt ville vara med längre.
Men jag har redan tänkt att åka tillbaka dit snart, utan barn ;)


Vi har verkligen haft en fantastisk helg och en alldeles perfekt liten minisemester för familjen.
Så glad att vi fick möjlighet att ta del utav detta samarbetet med boraspunktcom.
Tack Borås! Vi ses snart igen.

Minisemester del 2.

2018-06-09 22:31
Från elinblomberg

I annonssamarbete med boraspunktse.

Då det började krångla med det tidigare inlägget så valde jag att dela upp ett inlägg på två :)
Nu är vi på vårt hotell, Best Western Plus Hotell, i Borås där vi ska spendera natten.

Efter att vi hade checkat in tidigare idag så gick vi ut på stan för att ta oss vidare bort mot stadsparken. Där lät vi barnen leka av sig och så inhandlade vi en supergod glass (lejonetobjörnen) från Orangeriet.
Barnen var mer än nöjda men började bli trötta efter en varm dag så vi valde att ta oss tillbaka till hotellet så tjejerna fick bada.

Nybadade, ombytta och på ett lite gladare humör gick vi ner till Hells Burgers för att äta kvällsmaten. Perfekt att det ligger ett stenkast ifrån hotellet :)
Jag har ätit där innan och maten var lika god idag som förra gången.
(Erbjudande till er längre ner)

Trotts trötta tjejer så tog vi oss igen middagen. Och med ett exploderat glas senare så återvände vi till hotellet för att låta barnen sova.
Noelle somnade näst intill med en gång men Lovelia kunde inte komma till ro.

Vi har ingen AC på rummet vilket gör att det är otroligt varmt och kvaft. Rummet ligger högt upp så vi kan inte öppna fönstren mer än med en liten vädringsspringa.

Efter lite baddning på Lovelia med en blöt handduk somnade hon tillslut.

Nu ska jag också krypa ner i sängen och försöka få mig lite sömn innan hotellfrukosten väntar i morgon.
Sen kör vi stadsvandring, Navet och Åhaga Outlet innan vi återvänder hemåt.


Pssst!!
Erbjudande på Hells Burger, 15% rabatt på notan under perioden 15 juni-19 augusti om ni visar upp ert 48timmarskort samt uppger ”@elinblomberg.se


Minisemester med familjen.

2018-06-09 15:12
Från elinblomberg

I annonssamarbete med boraspunktcom.


I helgen har jag och familjen fått möjlighet att prova på Borås i 48 timmar. En perfekt lite minisemester.

Vill ni läsa mer om Borås 48 timmars-biljett, klicka HÄR.

Dagen startade med en guidad tur på Borås Djurpark där Erik visade oss runt bland de olika djuren i parken, berättade om dom och lät oss även komma lite närmare vissa djur än vad man brukar få göra.
Barnen fick mata zebramanguster och vi gick på en smal stig bara nån halv meter ifrån geparderna. Riktigt häftigt och en otrolig upplevelse.


Vill du/ni boka en egen guidning på Borås Djurpark för att uppleva det lilla extra, klicka HÄR.



Vi fick följa med in i Borås Djurparks egna ”klassrum” och se, känna och klämma på betar från noshörning och elefant. Dessa var från avlidna djur eller djur som tappat sina betar utav annan anledning.
På Borås djurpark tar de hand om ben, skinn och annat från avlidna djur för att använda i utbildningssyfte. Mycket utav det de sparat har ett otroligt värde på sig, som tex noshörningshorn eller elefantbetar, vilket gör att de har det väl inlåst.


På bilderna ovan ser ni bland annat en ryggkota ifrån en giraff som tidigare levt på djurparken. Stor va?
Visste ni att girafferna har 7 stycken ryggkotor, i lite större size då, precis som vi människor.
Sen är det även skinnet ifrån en noshörning. Deras skinn är mer än 4 cm tjockt?!



Tjejerna var så otroligt glada och nöjda efter dagens alla upplevelser på Borås Djurpark och de somnade båda två i bilen påväg till hotellet.
Ja, för i natt sover vi i Borås. På Best Western Plus Hotell mitt inne i centrum.


Fortsättning följer i nästa inlägg :)



Helgen som varit.

2018-05-13 21:53
Från elinblomberg


Så himla skönt att vara ledig i hela tre dagar, det händer otroligt sällan.
I fredags spenderade jag kvällen på Liseberg tillsammans med Sara och Katja. Vi köpte ett kuponghäfte som vi delade på så kunde vi åka två karuseller :) Vi käkade och sen väntade Darin på stora scenen.
Det blev en grymt bra kväll och jag är så tacksam för dessa två fantastiska tjejer!



Gårdagen spenderade vi hemma hos Peters föräldrar. Tanken var att bara åka dit för att hämta hem alla Peters fiskesaker men då vädret visade sig från sin bästa sida så blev vi kvar. Så härligt att se barnen springa runt och greja med det som faller dom in.
Påvägen hem därifrån köpte vi med oss lite lördagsgodis och myste tillsammans med ute på altanen.
Peter åkte ut med båten en sväng på kvällen tillsammans med en kompis och medan han var borta upptäckte jag att Noelle hade en fästing i örat, en pytteliten som tur var inte hade fäst sig ordentligt ännu.

Borde man vaccinera sig?



Idag har vi inte gjort något alls fast egentligen ganska mycket. Vi har grejat här hemma och njutit utav solen.
Peter har fixat sina fiskesaker och bytt linor på spöna, jag har planterat och fixat i vårt växthus, städat och tvättat, rensat bort det sista utav alla vinterkläder och storstädat hallen.
Middagen åt vi ute på altanen på önskan från Noelle och med glass till efterrätt. Tjejerna badade på dagen i poolen ute och nu på kvällen i badkaret.
Fullt ös inför en arbetsvecka helt enkelt ;)


Har ni också njutit utav det härliga vädret i helgen?