RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-12 05:32:23

SofiaRadhe blogg

SofiaRadhe blogg på Nouw

PROVSVAREN HAR KOMMIT

2018-12-27 08:39
Från SofiaRadhe

I veckan fick jag tillbaka provsvaren på leverfläcken som dom tog bort på mig i Finland senast jag var där och dom visade att leverfläcken var godartad, tack och lov! Så nu har jag kunnat släppa oron för den och firat jul med mina nära och kära ❤️ hoppas att ni har haft en underbar jul ✨

Jag har även varit hos läkaren här i Kalmar för att kolla mitt ben som dom ev kommer behöva operera om pga att huden där är så ömtålig så att jag inte får vara i solen osv. Han skulle kolla upp det med sina kollegor och ge mig besked senare. Sen har det också även börjat snackas lite om att mim behandling ska bli godkänd i Sverige och det skulle han också kolla upp så nu väntar jag spänt på svaren av de frågorna.

Men den 1/1 åker jag till Finland igen för att få nästa dos iallafall och även då komme jag att få dubbel dos.

DUBBEL DOS

2018-12-09 09:57
Från SofiaRadhe

Hej på er! ♥️
I tisdags var jag i Finland och gjorde behandling nummer 10! Som jag och läkaren hade bestämt sen tidigare så fick jag denna gången dubbel dos av behandlingen för att den ska hålla längre, för nu ska vi testa att jag bara åker var 4e vecka istället för varannan. Det enda negativa med att få dubbel dos är att det kan bidra till mer biverkningar men än så länge har det gått bra. Det jag märker av är att jag blir extremt trött och utmattad när jag har jobbat eller har mycket inbokat. Så jag måste anpassa vardagen efter vad jag klarar av istället för vad jag egentligen vill. Men det är så värt om det funkar att åka var 4e vecka, då känner jag att jag hinner ha ett lite mer normalt liv mellan behandlingarna.

Jag har fått en ny leverfläck sen några månader tillbaka som kliat och sett lite konstigt ut/vuxit väldigt snabbt. Så jag visade det för min läkare och han sa att det skulle opereras bort direkt. Så efter jag fått behandlingen fick jag gå direkt ner till kirurgen och operera bort märket. Jag ska få svaret på proverna nästa vecka så då kommer jag skriva ett inlägg så även ni får veta.

Hoppas ni haft en bra helg och en mysig andra advent❤️☺️ idag ska vi köpa julgran, det ska bli så mysigt

BY RADHE

2018-12-03 18:52
Från SofiaRadhe

Ibland drabbas man utav oväntade vändningar i livet, precis som jag gjorde i våras när jag fick cancer. Men när man drabbas utav såna tuffa besked kan man även få ett wake-up call. Att man måste ta vara på det man har och att man ska göra verklighet av sina drömmar, våga satsa och våga att förlora, för att sedan kunna vinna.
Nu har jag valt att satsa för o förverkliga en av mina drömmar. Jag har slutar som anställd på Helen & Jessicas hårdesign och istället blivit egenföretagare!
Den 6/12 kommer jag, tillsammans med Jessica, att öppna vår nya salong By Radhe✨ Det känns så himla spännande och roligt, jag har velat bli egenföretagare i flera år och nu blir den drömmen verklighet! Det känns också skönt att kunna lägga fokus på annat än sjukdomen och alla sjukhusbesök/finlandssresor.
Du får gärna kika in på vår nya hemsida www.byradhe.se där du kan boka en tid ♀️ och även följa vår Facebook och instagram @byradhe där vi har fina erbjudanden i vår julkalender VARJE dag!

Vi som kommer jobba på salongen! ✨

SÖNDAGSKVÄLL MED ÅNGEST

2018-11-04 21:30
Från SofiaRadhe

Som rubriken lyder, idag är det en jobbig söndagskväll. Jag känner att ögonen bränner av tårar som vill ut och jag får försöka påminna mig om att vara stark hela tiden. Imorgon åker jag till Finland igen, och det är inte att åka dit som känns jobbigt utan det jobbiga är att behöva lämna Vincent. Det ger mig sån ångest och det känns bara tyngre och tyngre för Vincent blir äldre för varje gång och mer medveten om att han ”blir lämnad”. Han gråter nästan varje gång jag åker hemifrån utan honom och jag känner mig som en svikare.. Jag vet ju att han har det så bra även när vi är i Finland men trots det så är det bara så jobbigt, han är ju mitt allt och den största lyckan i livet och att behöva åka ifrån honom varannan vecka är det värsta jag vet.
Men imorgon är det mammas tur att följa med mig till Finland för första gången, det ska trots allt bli lite mysigt att åka iväg bara hon och jag.

Hoppas att ni haft en bra helg och har en skön söndagskväll❤️

Det finaste och viktigaste jag har, min familj ❤️

GLÄDJANDE BESKED

2018-10-31 20:38
Från SofiaRadhe

Nu har jag gjort 7 behandlingar på 3 månader. Och efter 3 månader så var det planerat en ny kroppsscanning av min kropp för att se om det finns några metastaser och om behandlingen fungerar på mig. Så när jag var i Finland förra veckan gjorde jag första dagen en PET-CT som scanningen kallas. Då får jag först ligga stilla i en säng i 1,5 timme med ett radioaktivt ämne som sätter igång aktivitet i cancerceller ifall det finns några metastaser så att man ska kunna hitta dom på röntgenbilderna sen. Sedan efter att jag legat stilla i sängen så förflyttas jag till röntgen som är som ett rör som jag får ligga fastspänd i, i ca 40 minuter.
Dagen efter kom läkaren med svaren på röntgen som inte visade några nya metastaser, varken i ljumskarna eller resten av kroppen så himla skönt! Så nu fortsätter behandlingen precis som vanligt att jag åker varannan vecka ett tag till och sen eventuellt var 4e vecka och då med dubbel dos av behandlingen. Nu är det bara 9 månader kvar!

NYA LÄKARBESKED

2018-09-15 22:15
Från SofiaRadhe

I veckan har jag varit på två olika läkarbesök, jag var först på hudhälsan (där dom tog bort den första tumören) hon kollade igenom hela min kropp och undersökte varje leverfläck så att det inte var någon mer som såg misstänksam ut, jag har reagerat på en ny leverfläck som kommit snabbt och kliat men den ser ofarlig ut och nu kollade även hudläkaren på den och sa att den va ofarlig så det kändes skönt. Resten av leverfläckarna såg också fina ut! Jag ska till hudhälsan 2 gånger om året för att hålla koll på att inga leverfläckar förändrar sig.

Sen var jag även på ett möte med en kirurg som haft hand om mig efter operationen och han kommer även va huvudansvarig för mig med ultraljud osv. Han sa dock att det verkar dröja innan behandlingen blir godkänd så att jag förmodligen kommer behöva göra hela behandlingen i Finland..
Men jag försöker tänka positivt att två månader har redan gått så det är bara tio månader kvar.

En bild ifrån när jag var nyopererad och mamma pappa Mattias och Vincent kom och hälsade på mig på sjukhuset.

FÖRLÅT!

2018-09-15 21:43
Från SofiaRadhe

Som rubriken lyder.. förlåt, för dålig uppdatering. Det är så fullspäckat schema hela tiden så jag har inte riktigt haft tid.. Förra helgen var vi ju i Stockholm och kollade på mamma Mia the party, så himla bra! Jag älskar Mamma Mia filmerna så det var kul att gå på en musikal, det var dock inte samma ”story” som i filmerna men att sitta och äta mitt i skådespeleriet var ett väldigt bra och roligt upplägg!
På söndagen åkte sen jag och Mattias vidare till Finland för behandling nummer 4. Jag hade varit sjuk hela helgen så när jag kom till sjukhuset var dom först osäkra på om jag kunde få behandlingen då, men efter ett antal olika blodprover så fick jag ändå göra behandlingen som tur var! Även denna gången gick allt väldigt bra och jag har inte känt av några biverkningar än.

Här kommer en liten bildbomb ifrån förra helgen.

Vi bodde på hotell klara och fick ett rum med en liten balkong ut mot Drottninggatan

I SKRIVANDE STUND

2018-09-10 11:43
Från SofiaRadhe

Nu är jag i Finland och får 4e behandlingen, uppdaterar er mer om hela helgen i nästa inlägg! Kramar och tack för alla fina lyckoönskningar jag får hela tiden! ❤️

FREDAGSKVÄLL I STOCKHOLM

2018-09-07 22:14
Från SofiaRadhe

Idag åkte hela familjen upp till Stockholm, Vincent flög för första gången och var så duktig. Han somnade faktiskt ganska direkt efter vi startat och sov hela resan. Mamma och pappa körde upp tidigare idag och när vi kom fram så gick vi och åt på restaurang, jag älskar verkligen mat och uppskattat så mycket att få sätta sig vid ett bord, beställa och bli serverad!

Imorgon ska vi umgås med min bror och hans tjej som bor här uppe och på kvällen ska jag och mamma gå på mamma Mia the party, vi gav det till mamma i födelsedagspresent när hon fyllde år i maj så vi har väntat länge på det nu.
På söndag flyger jag och Mattias vidare till Finland för behandling nummer 4.. Då ska Vincent åka med mamma och pappa hem till Kalmar igen.

Hoppas ni haft en härlig fredagskväll ❤️

SVAR PÅ TAL - TIDNINGAR & MEDIA

2018-09-04 15:18
Från SofiaRadhe

Det tog bara 1 dag efter att insamlingen för mig hade startat som journalister började höra av sig ifrån olika tidningar. Jag tackade ja till lokala mediakanaler men även expressen och aftonbladet hörde av sig och ville göra en artikel, men då valde jag faktiskt att tacka nej. Jag är inte alls bekväm med den publiciteten och gillar inte när folk "tycker synd om mig" men jag ville ändå ställa upp på lokal nivå för att hylla kalmarhjälpen och alla som varit med och bidragit till att insamlingen blev så lyckad.

Det var ett ganska jobbigt beslut att fatta när jag valde att "blotta min historia" genom att göra en insamling men pga kostnaden för min behandling så hade jag inget val. Jag hade bara berättat för mina närmsta att jag fått cancer och ville egentligen inte att det skulle spridas. Nu i efterhand är jag självklart väldigt glad att jag det spred sig så snabbt så att alla pengarna kom in. Men jag ville också att det skulle spridas med rätt information. Därför var jag väldigt noga med att få läsa igenom och godkänna varje artikel innan den publicerades.

SVAR PÅ TAL:

Som jag skrev innan så ville jag ställa upp på att vara med i tidningen för att kunna HYLLA och visa TACKSAMHET mot alla som hjälpt mig genom insamlingen i kalmarhjälpen, och jag tackade därför nej till en början när jag blev kontaktad av barometern och deras syfte var att ifrågasätta och klanka ner på vården. Det var inte mitt syfte och jag ville inte publiceras med negativitet och smutskastning av vården. Då ändrade dom sig och gjorde först en artikel som jag godkände. Men sedan kom ett STORT reportage i tidningen som jag INTE hade godkänt. Där det var mitt namn och bilder på mig i en artikel som rent av försökte smutskasta KALMARHJÄLPEN?!? och få det att framstå som att dom är opålitliga och inte har rätt konton för att göra en insamling osv. Jag måste säga att det är så fruktansvärt tråkigt att de väljer att fokusera på sådana saker som gör folk misstänksamma och de skrev felaktig information om mig som tex att jag var friskförklarad, och att jag inte ville vänta på att behandlingen kom till kalmar. När de mycket väl visste om att jag absolut inte är friskförklarad eller ens har möjlighet att vänta på behandlingen. Men detta skrev dom för att det skulle se dåligt ut för kalmarhjälpen i tidningen.

Jag blev ärligt talat så j*vla arg att ett par dagar senare satt jag och Daniel ifrån kalmarhjälpen i ett möte med barometerns chef/ansvarig utgivare, då han till en början bara satt och försvarade sin journalist och tjabbade emot mig så fick han sig tillslut en rejäl utskällning. Och tack vare det så gjorde dom en rättelse angående mig i tidningen dagen efter. Den rättelsen finns ju självklart inte på deras internet sida men du kan läsa den här under. Dom har dock tagit bort all deras felaktiga information ifrån artikeln på internet.

Jag kan lugna er alla som läste deras artikel och blev misstänksamma med att ALLA pengar som har samlats in kommer gå till min behandling!

Först ut var Östra Småland, Du kan läsa deras artiklar här:

Småbarnsmamman får stöd ifrån hela sverige

Kalmarhjälpen startar insamling för cancersjuk mamma

LÄNK TILL FLER RELATERADE ARTIKLAR

Här kan du läsa alla 24kalmars artiklar om mig:

24 kalmars artiklar om Sofia Radhe

Läs barometerns artiklar om mig här:

Barometerns första artikel

Tack till er i denna artikeln och till alla er andra

barometerns försök i att smutskasta kalmarhjälpenHoppas att ni har en härlig tisdag och får en fortsatt bra vecka tills vi hörs igen!