RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-31 09:10:38

7punkt0 - inga konstigheter!

7punkt0 blogg på Nouw

Livet med rektusdiastas

2019-01-04 15:01
Från 7punkt0

Hej raringar!
@Mamaizon här...
Tänkte slänga in en liten uppdatering och bryta mönstret och faktiskt berätta om något som är väldigt vanligt men som väldigt få vet om eller ens talar om... Nämligen #rektusdiastas
Jag följer ett par kvinnor ☿ som startade @diastasupproret och jag blir så tårögd av att det finns så fina människor som kan göra andras talan...

Så, bild 1 är hur jag ser ut till vardags för att fungera som människa. Och som människa, så menar jag ju självklart som mamma, fru, vän, kollega och bara mig själv.
Make a Swipe ➡ ➡ ➡
Resterande bilder är hur jag ser ut utan korsett och gördlar. I en kraftansträngning lyckas jag dra in magen och räta på ryggen, men jag bibehåller inte kraften en längre tid och snart kollapsar orken.
Inte så hett va?
Nä, tack jag vet.

Vi kan ju alla enas om att livet ser otroligt olika ut för oss alla. Vissa drar högsta vinsten medans andra åker på nitlotten - men det betyder absolut inte att vi som drog nitlotten tänker kasta in handduken och ge upp... Nej nej... Jag skulle snarare säga att det är tvärt om.
Vi kämpar.
Vi krigar.
Och vi ger oss aldrig.

I september 2018 var det min tur att dra en rejäl nitlott efter högsta vinsten: enäggstvillingar, 2017.
Jag skulle börja träna på @member24.
Köpte gymkort, bokade PT och sen slog entusiasmen mig i ansiktet.

Lång historia kort:
jag hade fått en så kraftig rektusdiastas, dvs delade magmuskler, att jag blev förbjuden att träna.
& Förbuden haglade in.
Och även åkommorna.
Rektusdiastasen var där och då på 12 centimeter och navelbråck på 10 centimeter.

(den längre historian finns på min blogg http://mamaizon.se/rektusdiastas---delade-magmuskler-34616970)

Det kändes ju som om hela min värld kollapsade...
Remiss skickades akut till kirurg.

Så idag har dessa 3 månader av vårdgaranti passerat och jag har ännu inte hört ett ljud... Jag vet inte ens om jag är beviljad en operation, även om jag är i kraftigt behov av en. Det kan vara så illa att jag måste betala den själv. Och det har jag inte råd med... #moment22

Men trots detta så vågar jag ändå påstå att jag är positiv till allt som händer.
Det blir lite som man gör det till, typ.
Många gånger om dagen vill jag bara lägga mig ner och självdö av smärta, jag gråter floder tills tårarna tagit slut, men så kommer de där små ljuspunkterna som för livet värt att leva.

Tack för er tid.
Hoppas att min berättelse kunde upplysa någon utav er, eller rent av kanske bringa lite hopp till er som känner att just ert liv är jävligt hopplöst. På återseende // @Mamaizon #team7punkt0

Vi är Team 7punkt0

2018-08-01 17:53
Från 7punkt0

Hej på er!
Well, nu börjar vi bli ett härligt gäng här, så vi tyckte att det var dags för en liten uppdaterad version av oss och @7punkt0

Mitt namn är då Jeanette, men är mer känd som @Mamaizon på sociala medier och det är jag som är grundaren av 7punkt0. Hej på er!

Så vem är jag då?
Jo, jag kan försöka få till en snygg presentation *host*
Jag är 32, gift(ig) 4-barnsmamma med barn födda '07, '11 & 2x'17, är för tillfället mammaledig (hur "ledig" en nu är när man är hemma med twins) annars så jobbar jag som fritidsledare dvs med barn i åldern 12-18 år i skolan och på deras fritid.

Jag är en rätt häftig person om jag får säga det själv.

Är en lättsam person som tar livet med en klackspark, med rätt sjuk humor, är rak och ärlig utan krusiduller med skinn på näsan. Ironi och sarkasm ligger mig varmt om hjärtat, och det är väl inte alltid så populärt hos vissa - men det skiter jag i! Jag kör mitt race och bjuder gärna på mig själv.

Annars i mitt liv, som i så många andras, så kämpar jag mot samhällets normer, hjärnspöken och en kronisk sjukdom vid namn #fibromyalgi.
Jag har sen barnsben alltid haft en osund relation till mat.
Kalla mig känslomänniska. Jag äter mina känslor, så kan vi uttrycka det.
Jag har vägt så mycket som 140kg (utan graviditet) och kämpat mig neråt, lyckades gå ner nästan 50 kg innan jag blev gravid (största gåvan!) och på operation hade jag gått upp till 123 kg. Så där är jag nu.
Skapligt nöjd över mig själv och min kropp - över vad den lyckats åstadkomma, fått utstått och hur mycket jag misshandlat den - för typ 17 år sen, så vägde jag 63 kg. Men inte ens där och då så tyckte jag om mig själv. Jag ägde inte mig själv och mina tankar.
Idag kan jag säga att jag lärt mig så mycket mer… Mitt värde sitter inte i vilken storlek jag har på kläderna, eller vilken hårfärg jag väljer att lägga pengarna på. Mitt egenvärde är så mycket mer idag och jag önskar att jag hade känt så när jag växte upp.
Idag, så vet jag bättre.
Jag vet att jag kan, om jag vill - förändra mitt utseende, jag menar “been there done that”.
Det är jag som styr skutan helt enkelt.

Självklart så har även jag sämre dagar, jag är inte mer än människa och det är där och då som mottot som grundade 7punkt0 kommer in (läs mer om det i bloggen, länk hittar ni i profilen)

Jag är idag överviktig efter en tvillinggraviditet & skitviktig för mina barn- så mitt välmående är prio ett, det är där, här och nu som en förändring ska och kommer att ske! MEN: vikten är INTE på priority listan som för 2 år sen… Nu handlar det mer om att hitta min #sizelycklig och faktiskt börja uppskatta, anamma, #allastorlekarärvackra.

Jag får ofta frågan vad #7punkt0dieten är…
Well, den handlar inte om någon “diet” utan om att finna sin väg i vardagen… och givetvis är alla våra vägar olika.
Britt-Marie kanske MÅSTE äta #rawfood för att hennes kropp inte pallar alla “e och hela alfabetet” som finns i maten idag.
Och Gullan kanske behöver gå hos #viktväktarna medans Kerstin hänger hos #itrim. Det är här vi är olika, men vi har ändå samma mål: att få må bra!
Att må bra med och i sig själv.
Så om det nu är utan mätning, vägning och allt du nu kan göra med maten eller att följa ett #kostschema så är det så. Huvudsaken är att du mår bra!
Ingen mår bra av att jojobanta (säg någon som inte testat?) - nej, det handlar om att hitta balansen mellan välmående och vardagen!
Det är absolut inget fel i att äta gott och må gott, det ligger ingen #shame i att faktiskt leva #livet och njuta.
Jag hoppas att Ni fått en bild av vem jag är och jag hoppas att Ni hänger på!
Xoxo //@Mamaizon #team7punkt0

Såååå, älskade Gobitar!
Välkomna till bloggen.
Vet att många som läser redan vet min historik men kommer i detta inlägg skriva om just det, för Dem som ej vet. Så, vi börjar med en liten sammanfattning av mig:
Kattis, 33 år, gift, 2 barn, radhus å vovve, en medlem/administratör/sidekick till bästa teamet 7.0
Ja jag lever det klassiska ”Svenssonlivet” men bakom fasaden gömmer sig ett riktigt mörker.

Efter ett liv där jag alltid varit överviktigt så eskalerade allt efter jag fick mitt första (älskade) barn 2007. Vågen ökade i en väldigt hast när jag slutade amma och stannade till slut på hela 117 kg.
Ledsnade totalt 2010 då jag började på Itrim och lyckades faktiskt gå ner strax över 20 kg. Men tyvärr blev lyckan kortvarig då jag åkte på gallproblem och januari 2011 så opererades gallblåsan bort.
Där kom dom första kg tillbaka.
På valborg 2011 vände allt mot det bättre då jag fick veta att en bebis låg i magen min.
Tyvärr vände allt återigen snabbt... Jag blev plötsligt väldigt dålig...
Yr, illamående och extremt trött.
Efter flera sjukhusbesök, då jag var i stort sätt sängliggandes, så upptäcktes till slut en knöl på min hals. Då började den ännu hemskare karusellen.
Ultraljud, biopsi, fler läkarbesök...
Till slut kom beskedet. Cancer.
En tumör växte inne i min sköldkörtel och jag blev opererad ganska omgående, med mitt älskade barn kvar i magen.
Väl uppe på uppvaket kom kirurgen och berättade att hela tumören med sköldkörtel var borta tillsammans med 9 andra tumörtillväxter.
Nu skulle jag medicineras med Levaxin för resten av mitt liv.
Jag trodde mitt helvete var över, men det var f*n bara början.

I slutet av december kom vår älskade son och jag trodde allt skulle bli perfekt.

Men för varje dag som gick ökade vikten mer och mer. Och 2013 var jag återigen tillbaka på 117 kg och det spelade ingen roll vad jag gjorde. Fick förklarat för mig att det kan ta tid för kroppen att lära sig ”acceptera” Levaxinet och ja, det kan jag med facit i handen hålla med om.
Men en dag bara vände det!
Under 2014 & 2015 lyckades jag gå ner nästan 40(!!!) kg och allt kändes så där löjligt underbart. Jag mådde verkligen bra. Giftemål och radhusköp... Allt va bara en rosa, fluffig bubbla.

Men som många nog vet så ska något alltid dra mattan under fötterna på en. Oktober 2015 plussade jag med vårt tredje barn och lyckan var verkligen total, men kortvarig. Veckan efter fick jag mitt första missfall och då hände något. Kroppen ville inte längre sammarbeta med levaxinet och dom första 10-15 kg kom tillbaka från ingenstans. Tillsammans med ytterligare ett missfall
Våren 2017 fick jag mitt tredje och sista missfall och då la kroppen av totalt.
Jag tror min kropp kollapsa och jag ”gick in i väggen”.
Sängen blev min bästa vän.
Försökte flera gånger be sjukvården om hjälp. Men nej.
Ha is i magen. Det vänder snart var svaren...
Lätt att ha is i magen när kroppen inte alls samarbetar...
Smärta i leder, vätska i hela kroppen, trötthet som aldrig försvinner tillsammans med insomnia på natten...

Men nu står jag här. Idag. Fetare, tyngre & rundare än någonsin. Men ja, jag står upp!

Jag har sen början av sommaren börjat ta tag i saker i små, små bitar. Jobb, ekonomi, relationer.
Jag tror och vet att allt kommer bli bra. Min kropp kommer komma i balans igen.

Frågan som kvarstår nu är hur ska jag lyckas igen?
Vågen ”måste” visa -50 kg eller hitta min #sizelycklig, annars kommer jag inte leva så länge som jag vill.
Resan jag har framför mig handlar om att hitta den rätta vägen för mig.
Blir det kanske GBP?
Eller blir det VV?
Itrim igen?

Något jag vet är att stödet jag har är större än någonsin och min kämparglöd börjar pyra rejält.
Och det är just det 7.0 handlar om! Gemenskap, stöd, kärlek och råd.
Att vi delar med oss av med och motgångar.

Jag hoppas att jag klarat av alla mina motgångar nu och har medgångar framför mig. För jag orkar inte ha så här ont längre. Jag vill må bra!
Både på insida och utsida. Tillsammans är VI starka
Hoppas Du vill följa med på min resa via 7.0 mot ett hälsosammare liv.
Puss på Er min älskade (saknade) Gobitar.
This time I’m back for good ✌✌ @kattis_85 #team7punkt0

Hej!
Det är jag som är @ssnadra.se, stolt medlem i #team7punkt0.
Eftersom det är dags för en ny presentation för att se vilka vi filurer bakom #7punkt0 egentligen är
så börjar jag från början.

Jag är egentligen en väldigt glad & sprallig människa som blir 33år i september.
Just nu bor jag & min katt Edith i en lägenhet i Västerås & jag har precis börjat smålanda i en vardag.

För som vi ofta påpekar, livet kommer emellan & även om man vill ha 100% koll på rutiner så funger inte livet alltid så.
Jag har under hela mitt liv kämpat med en övervikt som ansågs som ohälsosam redan som barn. Under tonåren utvecklade jag bullimi som senare tog sig i form på allt andra än trevliga sätt. Jag tror jag har testat alla former av dieter & snabba lösningar. 

Under en långtidssjukskrivning så gick jag upp minst 40kg på ett år & under slutet av sjukskrivningen tog jag ett beslut.
Att jag är den enda som kan ta tag i detta. Så det var det jag gjorde. Jag började röra på mig, äta hälsosammare & gick med i Viktväktarna för att hitta ett verktyg som kunde hjälpa mig i det matmissbruk jag då hade.

Sjukskrivningen grundade sig i utmattningsdepression & ångest.
I slutändan efter alla utredningar så vet jag idag att jag kommer få leva med #psykiskohälsa.
Diagnosen är bipolaritet TYP3, en ganska ovanlig form av bipolaritet. Lider dessutom av generaliserat ångestsyndrom & panikångest.

Jag började må mycket bättre för jag började leva en hälsosam livsstil.
I alla år har mitt mål varit at tappa alla "överviktskilon", men idag så är inte mitt mål att gå ner i vikt.
Jag vill lära mig att acceptera mig själv, mitt utseende, leva hälsosamt & vara #sizelycklig.

Jag brinner väldigt starkt för just ämnet psykisk ohälsa & är intresserad av hur hjärnan & kroppen faktiskt arbetar ihop.
Jag tror inte längre att lösningen till lycka är att tappa alla "extrakilon" eller att jag mår bra av "förbud".
Vi lever bara en gång & då vill jag verkligen leva.

Hoppas mina erfarenheter & min väg mot en hälsosam livsstil kan inspirera just dig. På återseende! @ssnadra.se #team7punkt0

♡Välkommen till oss!♡

2018-07-22 17:31
Från 7punkt0

Det här är 7punkt0 - inga ursäkter!

Inga konstigheter!

Här har ni oss

(Instagram: @mamaizon @[email protected] ) och vårat projekt @7punkt0

Här ligger satsningen på en långsiktig, hållbar förändring där vardagen är i fokus.
- Inga dieter eller andra "Quick fix", här satsar vi på att lägga fokus på "det vanliga livet" där en hållbar förändring är slutmålet med allt som hör livet till! -Inga konstigheter!

Det är dags att hitta balansen mellan välmående och vardagen.

☆Motivation☆Inspiration☆Recept
☆TräningOch mycket mer ♡

7punkt0 på Facebook

2016-11-17 13:44
Från 7punkt0

Hej solstrålar ☀

Missa inte vår gilla-sida på Facebook!

@7punkt0 👈 sök på 7punkt0, in och gilla! ✌️


På återseende! ♡//#team7punkt0

Glad Påsk

2016-03-26 11:58
Från 7punkt0

7 dagars utmaning!

2016-02-28 21:39
Från 7punkt0

"Varför börja på en måndag?" 

delta i @7punkt0 's 7 dagars utmaning: 

START TISDAG 1/3

Spread the word and keep up the good work  

Ett gott mellanmål

2016-02-02 07:31
Från 7punkt0

Här kommer ett litet tips på ett oerhört gott och nyttigt alternativ på mellanmål

Laktosfri keso, 100g
Blåbär, 100g
Flytande honung, 1tsk
1 kokt ägg

235kcal

Missa inte tävlingen på Instagram!

2016-01-28 00:29
Från 7punkt0

☆TÄVLING☆
#7punkt0
#7punkt0tävling

Vill du vara med och tävla om en hemlig goodiebag från @7punkt0 ??

Besök @7punkt0 på Instagram ♡

Tävlingsdags

2016-01-26 19:51
Från 7punkt0

-På torsdag släpper vi bomben!

Håll till godo!​

Ugnsbakad lax med bräserad fänkål och parmesansås

2016-01-26 07:58
Från 7punkt0

4 portioner

Ingredienser
700g laxfilé i bit
2 msk Zeta Olivolja
salt
2 dl finriven Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån
Bräserad fänkål
2 fänkål skurna i klyftor
4 msk Zeta Olivolja
½ gul lök nedskuren
2 vitlöksklyftor hackade
3-4 kvistar timjan
2 dl vitt vin
saft av ½ citron
5 dl vatten
salt
hackad persilja
Parmesanostsås
4 msk Zeta Mascarpone
1 dl riven Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån
2,5 dl buljong från fänkålen
salt
svartpeppar

r såhär
Lägg laxen på en plåt eller ugnsfast
form. Gnid in oljan och krydda
med lite salt. Strö över parmesanosten
så att det täcker
laxen. Baka i ugn på 175 grader
ca 20 minuter.
Bryn fänkålen i olivolja någon
minut. Lägg i lök, vitlök, timjan
och blanda. Häll på vitt vin, citronsaft,
vatten och krydda med lite
salt. Sätt på lock och låt sjuda ca
20 minuter. Ta av locket sista 5
minuterna. Sila av buljongen till
såsen och koka ihop tills 2½ dl
återstår.
Strö persilja över fänkålen
innan servering.
Sås: Lägg båda ostarna i en
mixer och häll på buljongen. Mixa
till en slät sås, smaka av och servera
till laxen och fänkålen