RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-12 05:43:29

Nazibruden blogg

Nazibruden blogg på Nouw

Göteborg nästa!

2019-10-24 22:11
Från Nazibruden

Föreläsning spånga/ kista församling

2019-05-09 15:41
Från Nazibruden

I veckan har jag varit och kört två föreläsningar i Bromma/Kista församling . Det var två fantastiska dagar med så otroligt mycket kärlek. Tänk hur mycket jag får se och uppleva på mina resor runt i Sverige

Just nu tar jag upp bokningar för hösten och är du företagare / församling / förening / skola och vill att jag kommer och berättar min historia för er så maila mig på [email protected]

Jag föreläser en timme och så frågestund på det . Jag pratar om min väg in i den högerextrema världen och om min väg ut . Jag pratar om vad sociala medier faktiskt kan påverka och jag pratar om hur man förhåller sig till någon som utrycker rasistiska åsikter .
Hoppas vi ses någonstans på vägarna ❤️

Gotland

2018-09-18 21:55
Från Nazibruden

Igår var jag på Gotland och gjorde en grej tillsammans med Christer Swartz , diakonen som räddade mitt förstånd för några år sedan. Vi blev ditbjudna av Bilda och Sensus i samarbete för att genomföra ett ”samtal i foajén ” på Almedalsbiblioteket. Att få göra resan tillbaka till Gotland där den en gång startade för 8 år sedan var tufft. Jag drog i från ön i halvpanik när jag jobbade där för att få vara med en man jag träffat. Han som sedan blev far till mina barn. Att få komma tillbaka till ön och göra det på det sättet vi gjorde var magiskt !
Vi började dagen med en intervju för Gotlands tidning

Sedan fortsatte vi vidare direkt till radio P4

Efter det åkte vi vidare till Almedalsbiblioteket. De fick ta in 250 personer i lokalen och det slutade med att de fick låsa dörrarna för det blev fullt
Christer intervjuade mig och vi samtalade mycket om min resa men också bemötande emot högerextrema och vad man kan göra om man har människor i sin närhet som är på väg in i rörelsen.
Det var ett magiskt ögonblick och Christer avslutade med att läsa upp ett sms från mig till honom som var väldigt starkt . Där tackade jag honom för han likt en ängel kommit in i mitt liv och guidat mig genom svårigheterna.

Under resan så samtalar vi mycket om min framtid och vad som ska ske härnäst. Jag försöker komma på ett namn på en stiftsdiakon som betytt mycket för mig. Vi bestämmer att jag ska kontakta henne igen.

Idag var vi på härbärget och hälsade på och fick träffa grymma människor !

När jag sedan kliver av tåget i Gävle på vägen hem så står hon, stiftsdiakonen Lena Blom helt plötsligt framför mig på tåget!!! Det var det märkligaste jag varit med om ❤️
Vi fick resan till att prata om de saker jag funderade över och väl hemma är jag så fylld av energi och vet vad som måste göras härnäst.

Kan sammanfatta det hela med att Gotland var magi. Att resa med Christer var magiskt.

Information !

2018-06-14 17:20
Från Nazibruden

Presentation
Anna-Lena Joners Larsson hade ett hakkors intatuerat på foten och en SS-soldat på benet. Tillsammans med sin pojkvän sjöng hon duetter om utrotning. Hon var en del av den innersta cirkeln i den svenska nynazistiska rörelsen.
I tre år levde Anna-Lena Joners Larsson tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister. Erik var sångare i ett av Europas största vit makt-band och Anna-Lena blev deras turnéledare. Sakta men säkert drogs hon allt längre in i en isolerad värld fylld av hat och ilska. De reste runt i Europa och spelade musik varje månad. Hon sjöng låtar om rasens överlevnad och hon var väldigt övertygad. Under sina spelningar runt om i Europa och USA hyllades det nordiska blonda paret av såväl Ku Klux Klan som andra rasistiska organisationer. Tills allting en dag rämnade.
I boken Nazibruden berättar Anna-Lena Joners Larsson för Jessika Devert om sitt liv. Om åren som nazist, om kärleken till Erik och om den svåra vägen tillbaka till ett normalt liv. Hon fick barn och tog sig till sist ur rörelsen. Hon fokuserar mycket på vad man kan göra om man har närstående som är rasister och hon fokuserar på vad som fick henne att vända. Idag jobbar hon som diakoniassistent och med nyanlända – och lever ett helt annat liv.
Anna-Lena Joners Larssons föreläsning är baserad på boken men går in mer på djupet hur tankarna gick, vad som fick henne att bli så extrem och hur det kunde vända. Hennes föreläsningar passar en bred publik och uppskattas speciellt av ungdomar, människor som jobbar med ungdomar och socialarbetare och lärare. Anna-Lena delar en ärlig och gripande historia som samtidigt är fylld av både kärlek och hopp.
Boka en föreläsning med Nazibruden Anna-Lena Joners Larsson här!
[email protected]
www.nouw.com/nazibruden

SVT Norrbotten

2018-04-27 19:51
Från Nazibruden

https://www.svtplay.se/video/17846003/lokala-nyheter-norrbotten/svt-nyheter-norrbotten-27-apr-18-30-2?start=auto

Norrbotten Västerbotten

2018-04-20 09:18
Från Nazibruden

Sitter på tåget på väg hem från Norrbotten och Västerbotten. Vilken otrolig vecka jag haft! Fick äran att prata inför S kvinnor i lördags på partikongressen . Så otroligt mycket kärlek och att få vara med och se där det händer. Avslutade med en fantastisk middag.
Sen vidare genom ett otroligt landskap tillsammans med Andre och Stefan.
Innan trodde jag att den här veckan skulle bli helt galen och att jag inte ens skulle klara av den men tack vare Andre och Stefan så har jag kunnat fokusera på en enda grej och det var att föreläsa. Allt annat har de skött med perfektion verkligen. Jag är helt kär i Norrland Över 1100 personer har kommit på de olika föreläsningarna och varje gång så blir jag så otroligt rörd över kraften och viljan att förändra! Det har varit magiskt och jag är så otroligt tacksam för att jag fått den här möjligheten . Jag har njutit av varje sekund och jag lämnat med en känsla av hopp och tar med mig minnen för livet. Tack alla som varit inblandade❤️ Tack Mats, Stefan , Andre mfl
Vi ses snart !

Radio P4

2018-04-18 11:41
Från Nazibruden

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6932793

Norrbotten!

2018-04-17 17:39
Från Nazibruden

Just nu befinner jag mig uppe i Norrbotten för en veckas turne. Det är ABF tillsammans med LO som har organiserat detta och jag kan inte annat än säga att de har gjort ett fantastiskt jobb med både planering och upplägget. Jag känner mig helt i trygga händer.
Idag föreläste jag på Sunderbyns folkhögskola och det var närmare 300 pers i publiken! Folk stod efter väggarna och de som inte fick komma in stod i dörren och lyssnade . Helt galet vilken respons
Gjorde en radiointervju efter det och nu kommer snart SVT för att göra en annan intervju innan föreläsningen här i Boden drar igång .
Älskar människorna och engagemanget här uppe!

Norrlandsturné på g!

2018-02-21 10:25
Från Nazibruden

https://www.facebook.com/events/176840506426580??ti=ia

Hoppas vi ses Norrland !