RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-10 03:43:39

feliciafalks

feliciafalks blogg på Nouw

Min födelsedag

2019-09-09 20:57
Från feliciafalks

I fredags så fyllde jag år, hela 23 år. Dagen blev så bra och tack till alla som kom för att fira mig ❤️

Grattis till mig!

2019-09-06 08:00
Från feliciafalks

Halloumistroganoff

2019-09-05 09:00
Från feliciafalks

Igår gjorde jag en rätt till middag som vi aldrig ätit förut. Halloumistroganoff och det var så himla gott!! Det var verkligen inte sista gången vi lagade den här rätten. Stekte även harico verts till, i smör och salt! Mums

Halloumistroganoff (4 portioner)

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
400g halloumiost
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 förp passerade tomater (500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
Salt & peppar

Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och halloumi i större tärningar. Fräs halloumin i hälften av oljan på hög värme tills den får färg. Lyft upp och lägg åt sidan. Tillsätt resten av oljan och fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner halloumi, passerade tomater, grädde och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka ev av med salt och peppar.
Servera med ris eller pasta.

Höst i vardagsrummet

2019-09-04 16:13
Från feliciafalks

Nu har hösten fått flytta in i vardagsrummet med lite senapsgult och grönt. Tycker verkligen att gult och grönt går ihop och det passar in nu när det börjar bli lite mörkare ute. På bordet fick det bli en mörkgrön bordstablett med ljuslyktor på. Vad vore hösten utan tända ljus?

Köksinspiration

2018-10-30 12:00
Från feliciafalks

Som ni ser så är jag väldigt inne på vitt och grått.
Fräscht, ljust och stilrent vill jag ha i vårat kök. Där kommer vi ju spendera väldigt mycket tid och då vill man ju ha det så bra som möjligt. Något jag har kommit på är ju att det är väldigt svårt att komma överens och hitta något båda gillar. Henke måste alltså bara godkänna mina idéer

En dröm är ju att ha ett stort skafferi. På några bilder så kan man se lite inspiration. Ett stort skafferi där man kan gå in, ha fina burkar och ordning & reda. Sen kan man även stänga dörren och gömma bort saker I vårat kök kommer vi kunna bygga ett skafferi om vi vill då det är så pass stort, jag håller tummarna för att det kommer bli så


Bilderna har jag hittat på Pinterest och we❤️it.


Kolla kaklet på bilden här ovan, så himla fint med det lilla annorlunda med 6 kantigt kakel

Året var 2016

2017-01-05 12:00
Från feliciafalks

2016 började bra, mitten var allt blandat och slutet var bäst. Året har varit ett riktigt blandat år, jag har verkligen mått piss och jag har varit väldigt lycklig. Jag har jobbat och slitit. Men nu i efterhand har jag kommit på att allt som hänt detta år har hänt utav en anledning. För allt har gjort mig så mycket starkare och lyckligare.

I februari började jag jobba på Parkskolan, träffade dom mest fantastiska människorna som finns och hade sån tur att jag fick jobba med dom. Bara en månad efter så hände det jag absolut inte ville skulle hända.. I juni flyttade jag till min allra första lägenhet i Gullänget. Där jag verkligen trivs jätte bra. Trots att jag saknar att alltid få maten serverad, att nästan aldrig behöva tvätta eller städa själv, att alltid ha mamma & pappa nära och kunna prata med dom när jag behöver det så har jag växt så himla mycket som person och jag är riktigt stolt över mig själv! (Om man får säga så om sig själv) Sommaren gick fort, hade två jobb, spelade golf på Puttom. Var på brännbollsyran med Louise och hade det jätte kul. Började träffa mannen i mitt liv igen. Sen flyttade han in och jag har inte varit lyckligare. Jag fyllde 20 år i september och firade med familj, släkt och vänner. I oktober tog jag en veckas välbehövlig semester i Turkiet med familjen, solade, badade och bara hade det skönt. Gjorde även min allra första tatuering dagen innan vi åkte hem. Vi åkte till Lycksele för att titta på pistvakt och gå på spa. Mycket skönt! I november kom äntligen vårat nya köksbord med stolar och våran stooora sköna säng. Helt klart det bästa köpet 2016! Sen spenderade jag & Henke för första gången hela julafton tillsammans, först hos min familj och sedan med Henkes familj. I slutet av december fick jag ett erbjudande att börja jobba på ängetskolan och jag tackade ja direkt. Så himla spännande! Fick även fira nyår uppe i fjällen med mina vänner och älskling. Bästa slutet och bästa starten på det nya året! Nu börjar nya utmaningar och en chans att skapa ännu mer fina minnen. Jag är riktigt taggad på vad 2017 har att erbjuda!!


Tack 2016 för dom fina vännerna jag lärt känna, dom bra festerna. För att jag lärt känna mig själv bättre, för alla fina minnen. Tack för att jag fick lära mig vilka mina riktiga vänner är.

En riktig bildbomb fick det också bli från året som varit, bilderna är dock inte i någon ordning heller