RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-13 02:02:51

lifestruggle blogg

lifestruggle blogg på Nouw

Jag är beroende

2020-02-12 22:11
Från lifestruggle

Har alltid varit en person som sällan sminkat mig till vardags trotts att jag älskar smink. Mycket beror på min acne och att jag vill låta den vila så mycket som möjligt. Jag har för ca 2 månader sen börjat med en receptbelagd gel för att bli av med acnen som jag haft under många år. Till en början förvärrades det, men det är inte ovanligt när man byter produkter, särskilt till något såpass starkt. Nu börjar jag dock se en förbättring vilket är skönt. Åter till det jag ville komma fram till. I och med det sminkar jag mig sällan. Har absolut inga problem med det men visst kan man se lite extra trött ut ibland. Jag har i perioder haft fransförlägning men inte speciellt kontinuerligt. Mycket för att jag inte riktigt blivit helt nöjd. Jag har en vän som alltid har jättefin förlängning så bestämde mig för att gå till samma tjej. Jag kan vara säga en sak. Jag är såld! Är fast nu, som jag var rädd för haha. Nejdå men man känner sig så fräsch och pigg utan att behöva göra något. Även ett plus när man jobbar på förskola och det inte är alltid man har orken till att fixa sig.

Salongen heter Luxurious lashes och tjejen som jag gör det hos instagram är amandas_beauty_gavle

Bakat i massor

2018-12-06 08:45
Från lifestruggle

Igår bakade jag och Smilla pepparkakor och pepparkakshus hela dagen. Sådan tur att vi valde att göra husdelarna kvällen innan för annars hade vi inte hunnit med allt. Doften av nybakat pepparkakor måste vara den ljuvligaste som finns. Det ger en så julig känsla! ❤️

Medan pepparkakorna gräddades i ugnen bytte vi julklappar. Smilla hade gjort en så fin inslagning att jag var tvungen att fota den. Fick jeffree star mini rainbow bundle som jag önskat mig jättemycket. Hon är så gullig! ❤️

Nu sitter jag i soffan morgonen efter och dricker te i min favorit julmugg. Älskar att titta på zoellas vlogmas på mornarna. Smilla sover fortfarande så väntar på att hon ska vakna. Hungrig nu men tycker det är mysigt att äta frukost tillsammans. Därefter ska vi pyssla och göra egna dörrkransar.

Hoppas ni alla fått julkänsla och njuter lika mycket som jag!

Första advent

2018-12-02 19:06
Från lifestruggle

Första advent och nu är det jul på riktigt! Så jag längtat. Alltid lika glad när det är dags att tända första ljuset i adventsstaken. Sedan jag varit liten har vi alltid turats om att tända första ljuset, jag och min lillebror. I år var det jag som gjorde det. Vi har som tradition att på första advent åka till min mormor och äta grötlunch, fika och sedan gå och titta på invigningen av gävlebocken.
Jag fick en glossybox adventskalender i födelsedagspresent som jag sett framemot att öppna. Igår var det äntligen dags!

Första December

2018-12-01 08:00
Från lifestruggle

Första december! Så jag har längtat efter den här månaden. Skrollade igenom bloggen och hittade ett inlägg från 2015 när jag svarade på 30 frågor om julen. Så kul att läsa och se hur vissa saker ändrats och vissa fortfarande är detsamma. Varför inte svara på det igen och se vad som stämmer?

1. Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor! Kan inte få nog av det

2. Skumtomtar eller knäck? Knäck utan tvekan!

3. Ischoklad eller marsipan? Marsipan! Ischoklad, vart ska jag börja...

4. Köttbullar eller prinskorvar? Williams hemmagjorda vegobullar är det bästa som finns!

5. Julkorv eller julskinka? Julskinka med senap och knäckebröd!

6. Lax eller sill? Lax i alla varianter!

7. Sylta eller pastej? Inget fan av något av de men föredrar pastej.

8. Paradis eller Aladdin? Paradis men gillar mörkchoklad dock inte alla fyllningar.

9.Revbensspjäll eller Janssons? Mormors Janssons!

10. Glögg eller julmust? Glögg! Tycker det är så mysigt att dricka det i vintermörkret framför tända ljus

11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad men ingen fantast av varken eller.

12. Ris a la Malta eller gröt? Mormors Ris a la Malta med hemgjord jordgubbssås.

13. Hemma eller borta? När jag var lite firade vi alltid julafton borta hos farmor och farfar under förmiddagen och sen åkte vi till mormor och morfar på eftermiddag/kväll. Nu på senare dag har vi anordnat julafton hemma hos oss och firat med mammas sida av släkten. På juldagen har vi åk till min farbror och firat med pappas sida. Så måste svara båda.

14. Utomlands eller Sverige? Jag är gärna hemma i Sverige under julen

15. Ge eller få? Ge. Finns ingen bättre känsla än att ge bort något till någon nära, som man vet att hen kommer älska.

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Älskar Sune så måste nog säga Sunes Jul men ett tufft val

17. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender skulle jag nog säga för det är tradition men paketkalender ger sån spänning. Har faktiskt min första paketkalender i år från glossybox. Ska bli spännande!

18. Plastgran eller äkta? Äkta! Alltid haft det hemma så skulle kännas så fel med en plast. Har dock mindre plastgranar i mitt rum som prydnad

19. Arne Weise eller Ernst?
Arne Weise för det känns också som tradition. Men Ernst jul är mysigt att titta på och ger mycket inspiration.

20. När vill du att första snön ska falla? Så tidigt som möjligt helst. Nejdå men i slutet på november. Får gärna vara lite snö på första advent

21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja tyvärr...

22.När är det dags att pynta? Så julgalan som jag är så slutet av november börjar jag dona med pyntet. Vill njuta så länge som möjligt innan julafton.

23. Kan du komma på något negativt med julen?
Ja, jag vet att julen inte är lika fantastisk för alla och det är viktigt att minnas det. Många ser julen mer som ensamhet, fulla föräldrar eller en jobbig dag. Julen är till för att visa kärlek. Jag hoppas alla får en fin julafton i år!

24. Favorit julfilm? Jag älskar verkligen julfilmer! Favoriterna är Home alone filmerna, Grinchen, A Christmas carol och Rise of the guardians

25. Favorit julkalender? Blir nog Sunes jul eller mysteriet på Greveholm. Minns att jag gillade superhjältejul när jag var liten.

26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Eftersom jag börjar med julförberedelser mm redan i oktober brukar jag känna mig ganska nöjd efter det.

27. När öppnar du dina julklappar? Julaftonsmorgonen. Det är kvar från när jag var liten. Eftersom vi åkte runt tyckte mina föräldrar att det var bra om vi öppnade våra av familjen hamna först. För att inte bli överrumplad av julklappar och det slutar med att man bara leker med en sak. Det funkade väldigt bra för oss för då hade vi tid att leka med allt som vi fick på de olika ställena. Nu har vi det som tradition att öppna familjens på morgonen och släktens på kvällen.

28. Favorit juldoft? Hur ska man kunna välja?! Doften av julbak eller apelsiner med nejlikor.

29. Vad framkallar mest julstämning? Snö! Men såklart julbak, musik och julskyltningar över hela stan

30. Vad är viktigast med julen? Att spendera mycket tid med människor du älskar och visa uppskattning. Tycker det är viktigt att ta ett steg tillbaka och tänka på vad som betyder mest i all julstress som lätt uppstår.

DIY julgransdekorationer

2018-11-07 19:08
Från lifestruggle

Hemmagjorda julgransdekorationer i full gång. Testade göra egen trolldeg för första gången idag. Jag använde vanliga pepparkaksformar till att göra figurerna. Hittade inspiration på Pinterest om lite olika saker man kunde göra med det. Tycker det är väldigt roligt att göra egna DIY dekorationer. Både för att det gör det mer personligt men också för att det känns lite som terapi. Planen är att göra flera imorgon och även måla de som redan är färdiga

Marshmallow rice krispies treat

2018-11-05 19:20
Från lifestruggle

Testade på ett nytt busenkelt recept från Tanya Bakes. För den som älskar marshmallows och sötsaker. Blir sega och frasiga. Perfekta till barnkalas då de går supersnabbt och går att pimpa på roliga sätt.

En plåt, ca 30st

3 msk smör
10 dl mini marshmallows
13 dl rice krispies

1. Smält smöret och marshmallowsen i en stor kastrull.

2. Rör sedan ner rice krispiesen så det är jämt fördelat i smeten.

3. Bre ut i en långpanna klädd i bakplåtspapper eller smörpapper.

4. Garnera med mini marshmallows eller valfri topping.

Låt svalna innan du skär upp den.

Salted Nutella Cookies

2018-10-02 20:06
Från lifestruggle

Idag blev det storhandling inför helgens släktkalas. Påbörjade bakandet med salted nutella cookies från Tanya Bakes. Älskar verkligen hennes kakor, testat andra tidigare som varit väldigt uppskattade. Nu var det dock tid att prova några nya och ännu en gång blev de en stor succé av provsmakarna. Tanya Burr är en stor brittisk youtuber som jag följt sen många år tillbaka. Så när hon släppte sin bakbok 2016 var jag tvungen att köpa den. Den är riktigt härlig att bara bläddra sida för sida utan att ha några planer på att baka för att den är så välgjord. Tyvärr har jag inte gjort så många av recepten förutom några kakor. Men det blir det ändringar på! Två till saker från boken ska bakas under veckan. Får hoppas att de blir lika bra som dessa!

Mellan 10-20 kakor beroende på storlek

180°C

200g Smör

300g Socker

1 Ägg

325g Vetemjöl

1 tsk havssalt

200g nutella

Vispa ihop rumstempererat smör, socker och ägg. Tillsätt sedan i mjöl och salt. När allt är blandat, rör ner nutella. Forma bollar som du sedan trycker till och strö ytterligare lite salt över dem. Ha ordentligt med mellanrum då de smälter ut i ugnen. Grädda 10-12 minuter beroende på storlek.

Modellpass

2018-08-27 18:05
Från lifestruggle

Nu har det gått nästan en månad sedan jag började på Björn Axén. Det är intensivt på många sätt men väldigt roligt. Det börjar sjunka in mer och mer att detta kommer bli min vardag. Olyckligtvis blev jag ordentligt sjuk så missade några dagar förra veckan men lyckades ta ikapp det under helgen.

Vi har haft två modellpass. Första var ett bottenfärg- och stylingpass. Vi använde oss av en inpackning istället för riktig färg på grund av att vi endast gjort det en gång tidigare. Till styling valde jag att släta ut en tidigare permanent som fått en rak utväxt. Det gjorde jag genom att rundborstföna håret med Smoothing cream av Björn Axén. Det blev en väldig skillnad, synd bara att jag inte tog en före bild.

Andra passet var toppklippning. Jag följde hennes tidigare form som var diagonalt framåt. Det vill säga att det är längre i fram. Vi tog av ca en 2-3cm och klippte upp det lite lätt. Därefter stylade jag det med lite plattångslockar

Styling och färginpackning

Första toppklippningen på modell

Lunch i solen

2018-04-11 12:19
Från lifestruggle

Idag är jag ledig och solen skiner. Hittills har jag hunnit med en hel del. Städat rummet ordentligt, rensat garderoben och pluggat lite. Nu har jag precis ätit lunch ute i finvädret. Passar på att njuta så länge det varar. Om ett tag ska jag fortsätta plugga till diplomeringen och körkort. Inte långt kvar till studenten men känner lite stress över det faktiskt. Inte gjort det tidigare men det här med diplomeringen i början av maj har gjord mig lite småstressad. Ska bli så skönt när det är över och allt faller på plats.

Sista dagen

2018-03-04 19:21
Från lifestruggle

Sista dagen på lovet och förvånansvärt lite söndagsångest. Imorgon sätter skolan igång som vanligt. Trots att det känns lite jobbigt att inte vara ledig så betyder det för varje vecka som går så är det en vecka närmare studenten. Det känns som det är ett halvår kvar men det är bara ca tre månader. Lite av en skräckblandad förtjusning. Det är mycket som ska hinnas med, bland annat diplomering och gymnasiearbete. Jag har införskaffat mig en balklänning och beställt studentmössa. Det fattas bara lite assessorer och en studentklänning så är kläderna fixade.

Mysig fika från idag