RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-16 14:23:21

Sara Pettersson

saralouise blogg på Nouw

Seminyak/Kuta

2020-03-16 12:41
Från saralouise

Ett år senare... Vi var så glada över att vara tillbaka i Kuta/Seminyak där vi startade Bali resan. Vi tog verkligen vara på de 5 sista dagarna, vi gick upp tidigt och var på stranden hela dagen, surfade, gick och åt mysiga middagar, shoppade och verkligen bara bara njöt.

Vi tog näst sista kvällen på Sky garden som är en öppen rooftop resturang med buffe, där spelade vi kort och drack och åt gott.

Jag hade även sån otroligt tur som deltog i en Instagram tävling som jag vann!!! Det var så mycket priser och allt befann sig i Bali. Ett av priserna var att åka katamaran till Nusa lembongan där aktiviteter, beach club, och mat och dricka ingick. Det här var det absolut bästa på hela resan.


Sen på kvällen hämtade jag ut fler av priserna, inredning från sage store och kläder från bamboo blonde!


Jag är så enormt tacksam för den här resan och alla underbara minnen jag och Jakob fått ihop. Detta var livets resa och jag vill så gärna åka tillbaka till Bali!

UBUD/ NUSA LEMBONGAN

2019-05-27 11:35
Från saralouise

Ubud var verkligen inte alls som vi hade tänkt, vi trodde att de endast var djungel och yoga men de var så mycket mer.

VI bodde på ett jättemysigt hotell väldigt centralt i Ubud men vi hade faktiskt gärna bott mer upp bland regnskogen vid palmerna osv men vi hade iallafall väldigt nära till shoppinggatorna och restaurangerna vid vårat hotell.

En av dagarna tog vi moppen längre upp i ubud för att kolla på risfälten, vilket var så coolt, jag menar kolla bara på bilderna!!

Det fanns så många gungor i palmerna, så häftigt.

Efter en lunch där åkte vi och provade Luwak kaffe, vilket man bara måste göra om man är i Ubud. Så kul hade vi den här dagen!


På kvällen kollade vi shopping och satt på någon mysig restaurang.


Ubud var kul att uppleva och nu åker vi vidare mot ön Nusa Lembongan!

Nusa Lembongan


På Nusa hade vi bokat ett lite "finare" hotellrum med utebadrum. Men tyvärr var det väldigt mycket mygg och djur även fast vi hade sänghimmel.


Jag måste tyvärr säga att Nusa Lembongan var mindre roligt. Vi bodde väldigt nära det flesta hotell och stränder. Men det var något så otroligt tomt och mörkt på kvällarna, ingenting hade öppet efter kl 22 på kvällen. Det var så synd för vi hade haft enorma förhoppningar på just Nusa.


Vi hade tre nätter här och det räckte gott och väl. Det som var synd var att det knappt fanns några fina stränder och det gick inte att bada eftersom det var så stora vågor och strömt.

Men vi är glada över att fått sett det!


Next up: Seminyak

ULUWATU

2019-05-12 16:45
Från saralouise

Uluwatu, wow vilket ställe. Helt klart mitt favoritställe på hela resan. Allting var så härligt här, det var härligt häng, finare stränder och vatten, surfare överallt och så otroligt många små och mysiga caféer.

Första dagen på Uluwatu hyrde vi moppe och upptäckte lite av ön. Vi hade bokat 3 nätter här och märkte ganska direkt att vi ville ha ännu fler nätter så vi stannade totalt 5 nätter.

Vi åkte till padang-padang beach, pandawa beach, bigin beach och våran favorit Dreamland beach.

Att uppleva Bali på moppe är verkligen de bästa. Och är ni i Uluwatu måste måste ni äta på the loft som är världens underbaraste ställe!

På fredagen tog vi moppen till en beach club som heter Omnia, verkligen så lyxigt och fint! De låg väldigt högt upp och var så fint!

Dagarna bara flöt på, vi njöt varenda liten sekund av att vara där. Shoppingen var så bra i Uluwatu, mycket fina små butiker.

På söndagen var de också fest på single finn som är en beach club i närheten. Det var sjukt mycket folk och kul att se!

Saknar detta varje dag verkligen!

Next up: Ubud

BALI- Kuta

2019-05-07 10:52
Från saralouise

BALI

Vi landade på fredagen den 29/3 i Kuta i Bali väldigt sent så vi checkade direkt in på hotellet och sov. Det här hotellet var verkligen så fint och mysigt låg dock en bit bort från stranden men tur för oss som fick se alla otroligt mysiga caféer.

Vi hade sån tur med vädret dom första dagarna vilket var så otroligt härligt och redan dag första dagen blev jag helt kär i bali. Första dagen hängde vi på stranden och kollade shopping på Beachwalk Kuta. Jakob var ju i Kuta förra året så han hade koll på fik och shopping osv, vilket var bra!

Dagarna i kuta spenderades nästan bara på stränderna, prova på och surfa, äta gott och shoppa.Vi mötte även upp några av Jakobs kompisar och hängde med dom.

Jag gillade verkligen Kuta, kanske inte dom finaste stränderna men helt klart bra shopping och så bra restauranger!

Next up vårat favoritställe: Uluwatu


Boracay

2019-04-23 09:34
Från saralouise

Boracay! Äntligen landade vi på Boracay och möttes av de klarblåa vattnet och kritvita stränderna. Något av de bästa på resan, som vi sparat till de sista i Filippinerna.

Tyvärr var jag väldigt dålig här och fick åka tillbaka till sjukhuset för att vi då hittat en bacill i min mage. Men de var bara att börja på en ny antibiotikakur i 7 dagar. Som tur va var jag piggare några dagar och vi kunde sola, bada och äta gott.

En dag åkte vi även över till andra sidan av ön för att jag ville visa Jakob ett hotell som min familj investerade i förra året. Så vi tog en traik till Savoy för att hänga på New Coast hela dagen.

Jag vill verkligen varmt rekommendera boracay till alla! En kritvit strandpromenad med bara hotell och restauranger och klarblått vatten. Om ni åker dit, så rekommenderar jag att bo på Station 2 för där händer allt!! Kan även rekommendera Boracay Haven Resort där vi fick så bra bemötande!

Nu är jag så taggad på att åka till Bali och upptäcka nya ställen med min underbara Jakob.

El Nido

2019-04-03 13:38
Från saralouise

El nido coming up!!

16/3 tog vi båten från Coron till El nido som tog ca 3.5 h
När vi kom fram checkade vi in på ett hotell som heter Rovic’s. Det var så mycket bättre än hotellet i Coron, verkligen mycket nyare och fräschare.

Vi hann bara göra oss ordning, gå ut och äta middag samt kolla av el nido town som var gatan vi bodde på.

Första heldagen i el nido åkte vi till Las Cabanas beach och var där hela dagen. Solnedgången på den här stranden var verkligen så fint! Därför den kallas sunsetbeach.

Andra dagen hyrde vi en moppe för att se lite mer av staden. Vi åkte ca 1 timme bort för att komma till en jättelång strand som heter nacpan beach. Tyvärr blåste de så otroligt mycket när vi var där så vi fick åka tillbaka efter någon timme vilket var så synd då det var så fin strand och jättehöga vågor vilket J älskar haha.

Resten av dagarna i El nido spenderade vi faktiskt på Las Cabanas beach. Där låg de beachclubs och bra restauranger. Vi spelade kort njöt och lyssnade på musik. Precis som de ska vara!

Jag gillade verkligen El nido då det fanns så många nya vegan caféer, trendiga restauranger och riktiga butiker.

Sista dagen i el nido åkte vi även zip line vilket var så sjukt kul! Riktig adrenalinkick för båda oss.. Haha kanske lite mer för Jakob än för mig!!

Next up mitt favoritställe: Boracay

Coron Palawan

2019-03-23 11:40
Från saralouise

Från Siquijor tog vi båt tillbaka till panglao och från panglao tog vi ytterligare en båt till Cebu och fick spendera en natt där för att kunna ta nästa flyg till Coron. Vi kom till cebu relativt sent och hann bara äta en middag och kolla lite shopping samt 3 timmars sömn innan vi gick upp kl 02 för att ta flyget till Coron som gick 05 på morgonen.

När vi väl landade i Busuanga tog vi buss till Coron och vårat hotell.

Vi kom till Coron runt lunchtid och alla island hoppings hade redan åkt så vi åkte till en strand som heter Cabo beach.

Vi spenderade 4 nätter i Coron och det har verkligen varit helt magiska dagar som har bestått av båtturer för att upptäcka alla paradis öar runt om. Första dagen var turen såhär Malcapuya- Kokobeach- Dintaytan sandbar.

Detta var helt klart våran favoritour. Malcapuya var det finaste jag nånsin upplevt. Så många fina minnen och stunder vi fick i Coron. Helt oförglömligt!

Andra dagen spenderade vi en dag med tour A, här snorklade vi i olika lagoons och fick uppleva flera fina stränder. Vi åkte även till Kayangan lake som är de renaste vattnet i hela Filippinerna!

Sista dagen i Coron åkte vi på ännu en tour där vi planerat att åka Bulog dos Island- Malcapuya- Banana island. Men väl på båten ändrades banana island till dintaytan så vi fick se dessa ställen igen, vilket egentligen inte gjorde något då detta kom att blev våra två favoritställen under Corondagarna.


Så tack Coron för helt fantastiska dagar,
Next up: El nido

VÅR RESA I FILIPPINERNA

2019-03-21 13:51
Från saralouise

Hej på er!

Nu var det ett bra tag sen jag sist skrev och tänker därför att denna gång får inläggen bli lite mer som min ”dagbok” så att nära och kära, familj och vänner eller bara du som vill följa våran resa här!

Just nu befinner jag och Jakob oss i Filippinerna och tänker sammanfatta resan hittills.

Den 2a mars landade vi Clark för att starta resan i huset som min familj har där. Vi åkte direkt till Subic Bay och spenaderade två nätter för att landa i tidskillanden och hinna vara där nån dag. Här var vi även på en jättefin beach club som heter Acea.

Efter dessa två nätter flög vi till Tagbilaran som ligger i Bohol- panglao. Vi hade bokat hotell i 5 nätter vid Alona Beach i panglao.

Alona Beach var inte något för oss, väldigt mycket turister och stranden var full av alger men det ligger mycket restauranger där och bara några minuter ifrån ligger våran favoritstrand Dumaluan beach. Här spenaderade vi två av dagarna, alldeles vit strand och klarblått vatten. Precis som vi längtar efter.

Vi gjorde även en dagstur till Bohol för att se chocolate hills och Loboc river vilket var en så mysig dag!

Hade jag gjort om Panglao och Alona Beach hade vi nog valt ca 3 nätter här, men absolut värt att se!


Efter dessa nätter bokade vi hotell och båt till en ö nära som heter Siquijor. Vi möttes av ett jättemysigt lägenhetshotell där vi verkligen trivdes super bra på. Här bodde vi i San Juan då även där finns restauranger och butiker nära intill.

Vägarna var bra och restaurangerna var också väldigt trevliga!

Andra dagen hyrde vi moppe och åkte runt på ön, vi åkte ca 1 timme för att komma till Cambugha falls vilket var bland dom bästa dagarna! Det är stora vattenfall som man badar i och hoppar från klipporna. Kan varmt rekommendera detta!

På siquijor hann vi inte så mycket mer än detta och att vara på Paliton beach, så mysiga två dagar.


Next up: Coron!!

Kram

STOCKHOLM

2018-10-24 07:25
Från saralouise

Från förra måndagen med syrran hemma hos Madde!

Hej ni!
Hur mår ni? Mina dagar går fortfarande i ett, och just nu sitter jag på tåget påväg mot Stockholm för jobbmöte hela dagen.

Imorgon väntas en ledig dag med packning och fix inför något spännande nästa vecka!

Ha en fin dag!

WEEKEND

2018-10-15 22:19
Från saralouise

Hej!

Hur mår ni? Jag har precis lagt mig i sängen efter en så härlig dag. Min syster är hemma på besök så imorse tog vi en fika och en sväng på stan och sen gick vi ut i skogen och tog en promenad och grillade. Nu har vi även varit och köpt en ny soffa till mig!

Jag har jobbat hela helgen och igårkväll kom mormor och morfar för att fira Sofie som fyllt år!

Gonatt på er!