RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 13:02:09

lindivindi

sjukhus/mirakel/under soppan

2010-04-06 08:02

som sakt ska föröska börja gå ner i vikt. till min hjälp kommer jag att använda mig av sjukhus soppan. och jag ska äta så mycket soppa som jag bara kan. kommer väll antagligen kräka soppa sen men ska ge det ett försök.


man delar in kuren i sju dagar varje dag finns det olika saker man får ätt plus hur mycket soppa som hälst. och efter att sju dagar har gått så är det bara att börja om.


som första altså dag 1 så får jag ät hur mycket frukt som jag vill förutom bananer. och hur mycket soppa man vill.


kommer börja skriva dag för dag för att skriva hur man mår och vad som jäller för varje dag. i dag ska jag böra göra soppa. efter som i morgon så börja jag. har även vägt in mig i dag också. vi har ingen våg hemma så väger mig på jobbet. nästa gång jag väger mig är på onsdag morgon. men ska även mäta på olika ställe på kroppen så får vi sen vart man krypen och hur många kilo det blir minus.


lite spänande att se. har inte gör stora förväntningar på att man kommer gå ner kanon mycket men 4-7 kilo ska man gån ner enligt det receptet jag har fått tag på. står lite olika på nätet om man kollar.

lite kort om vad som har hänt tiden som gått

2010-04-06 07:45

det var ett tag sen jag skrev såg jag. Men det har väll inte hänt så mycket att skriva om. eller jo kanske det. jag och jonas har förlovat oss, fått ryck på arbetsförmedlingen, pluggat en kort tid och så har man börjat jobbat igen på ncc väglab igen.


får inte glömma det viktigaste farmor gick ur tiden den 11 november, en ganska jobbig tid. i och för sig hon hade vart sjuk ett bra tag, men jag viste inte att hon var så sjuk som hon var. men huvud saken är att hon har fått frid i kroppen från alla krypningar och allt annat skitt som hade.


har tängt att jag ska börja blogga igen, del på grund av att jag känner mig redo att börja göra det. men även för att jag ska börja tag tag och gå ner i vikt.


inge bra dag

2009-10-21 11:26

i dag är en dag som inte är så bra. har ont i ryggen och i framsidan av låret . vill bara läga mig i sängen när jag kommer hem och sova bort allt. jonas är i stockholm och kommer antalgigen sova där i natt också. så blir själv med anndra ord.


skulle behöva städa hemma också. får se om jag orkar med det.


lill syran och en kompis te henne ska kanske komma upp nästa vecka.. det skulle vara roligt om dom kunde göra det. få talla lite skitt med henne och han nån att umgås lite med. slutar ju jobba på fredag också. så vi får väll se hur det blir med ekonomin och den bitten. börjar det där igen. känner mig orolig för det. pluss att jonas inte trivs på jobbet och vi vet inte hur länge han får jobba häller...det är väll så gott som klart att han ska jobba december ut i alla fall.

om han inte får något annat jobbl.

ett år har gått

2009-10-20 10:35

i går var det ett år sen jag tog min sista tablet dagligen mot panik ångesten/ debritonen.


jag är så himla glad att jag valde att sluta med dom. i dag lever jag inte i min egna lilla bubla. kan hänga med utan att försvina helt i en komversation. fram för allt så är jag inte konstant trött hela tiden inte den typen av trött het i alla fall. vist jag kan fort farande bli trött. men det blir inte så att jag kan soman i en stol under lektionen för att  ögon locken inte orkar hållas öppen.


skilnade i dag som sakt är en glad tjej som har glimtet i ögat. vist jag  får mina svakor. det ska jag inte stopa under stolem med. men jag har lyckat kunna hantera det innan det blir förstora utbrot. oftast så kan jag avdvärja det inna det blir en panik ångest atak.


fick även körkorts tilståndet i går. så nu får vi börja ut och övning köra. ska börja med det snart. kan man kanske kan köra ner till karlstad sen vi jul:D

inge tinge och mycket en då.

2009-10-19 12:57

det vart ingen läkare i dag. dom ringde och sa att hon var sjuk så ska få komma dit nästa måndag i stället. syn det för i helgen har det varit lite slämigt och lite tungt att andas.


har en söt lite kille där hemma som inte mår så bra i dag. han ringde från jobbet och var skitt lessen. skitt på jobbet och så är han så fruktansvärt trött på jobbet och hur dom håller på där borta. kan föstå honom, och kommer stötta honom precis vad han än bestämer sig för att göra. det jag är mest rädd för nu är att han är på väg in i väggen. ser vissa tindens och täken på att det inte är som det ska vara. jag vet ju hur jag blir och ser även vissa likher med mamma och så.


men men ska till svärföräldrana i kväll och skriva ansökningar. så vi kan ju hoppas att älslingen får ett nytt jobb. och ahn kan läman det skitstälet. så får dom se hur mycket jonas har gjort för dom.

helg igen

2009-10-16 14:52

snart så är de helg i gen.. ska bli så himla skönt. är lite mör i kroppen efter två gånger på raken med vatten gympa. men det är väldigt skönt en då. sover så himla skönt på näterna när jag har vart i väg och tränat.


men men ska snart hem och börja med tvätten. inan man kan ta helg helt och hålet.


så trevlig helg.

ett löfte är väl ändå ett löft

2009-10-13 11:22

ringde i dag till vårcentralen. hade inte fåt nån tid för att kolla det där med astman. som min dåvarande läkar lovade att han skulle se till att jag skulle få en tid och kolla upp. deta skulle han göra på en gång skicka en medelade till läkarsekretarna och dom i sin tur skulle skika en ny tid til den ny husläkaren vi skulle få.


som sakt ringde i dag och kolla om dom hade skika ut nån tid har gåt över två vecker nu.


då hade läkarn skrivit i mina pappaer att astman berode på att jag är över viktig och att jag hade från början ventolin som var på 0,2 (fick ut skriven av en annan läkare) och nu skulle jag använda mig av 0,1 i stället. och så satt han mitt i mott mig och sa att jag skulle få gå på en utreding och se vad den ger. efter som jag inte fins någon utreding än på mig.


blir så trött på allt ting... ska alla mina problem/smärta/ sjukdomar bero på min övervikt? ska det vara nån skilnad på mig eller alla andra som är överviktiga bara för att man är tjock?


om jag har satma på grund av min övervikt, borde inte jag få rätt typ av behandling för den då?

eller?


nä ska ut och få ut agrisivationen på några stakrs stenar nu.

helgen

2009-10-12 18:20

nu har jag inte skriv här på ett tag. skriva lite kort fatat vad som har hänt.


i trosdags så fick jag tummen ur och komm i väg på vatten gympan. det var rikigt roligt, men framför allt så var det skönt. dok har jag konstaterat att jag inte har några magmuskler att tala om. men hade inte så mycket tränings värk där som jag trode att jag skulle ha. eller över huvud taget nån stans i kroppen. så ska ta igen på onsdagar också det jag missa. så kommer antagligen vara rätt skabligt mör på fredag.


vaknade i lördags och vara kanon pigg och började röja upp här hemma. så himla skönt. helgens tema var att fixa och stor städa här hemma.var te tippen också och slände en massa skitt så nu är det äntligen ur städat efter föra ägaren av lägenheten. planterad om lite blommor och fixade i ordning vår häng ampel som vi hade jordgubbar på. så nu är det inte några visna blad längre men den är inte rikitgit klar än så det kommer upp bild lite senar.


ju just det sen så var vi ut på krogen på lördagen. kung henry spelade på rokhus i borläng och jonnas vill så gärna se honom. i och för sig så ville jag också det:D.


det har vart min helg i kort och gott


en lite slant

2009-10-08 11:05

nu har jag bidrag med en lite slant.. jag valde att ge barncancerfonden en lite peng och sen äv till rosabandet.


så kom igen du med. en lite slant kan bli stora slant om det är många som skänker pengar.

kom igen nu gott folk

2009-10-08 10:36

http://www.youtube.com/watch?v=XlTG07DV2iI&NR=1


såg den film snutten när beyonce sjunger för en tjej som har cancer. man kan su hur folk i publiken gråter och mina ögon var inte tora dom häller. det behövs fler kända folk som gör sånt här. eller framför allt så behöver vi alla ställa upp på olika sätt. ge pengar till foskning är ju ett bra sätt att göra det på.


man vet inte nästa person som drabas så kan det var nån av dina anhöriga som får cancer, och då vill man ju så klart att den personen ska bli frisk.


min moster gick bort för ett år sen i mådags i livmodercancer. det är nogt fruktansvärt att se hur en person kan tyna bort så fort. hon fick diagnosen sent och på 1-2 år så fans hon inte mera.


så jag uppmanar er alla att göra nogt för att hindra cancenr.  genom att skänka pengar till foskning.

jag ska ta mig i kragen och göra något för det.skönt

2009-10-07 10:42

då sitter man på jobbet igen. har hunit gjort en hel del i dag redan här. plus i kanten för migSkrattande


det var så skönt att åka moppen i dag det var inte svin kalt utan det var rätt behagligt trots allt. det är så könt för man vaknar till lite mera på moppen än vad jag gör hemma. i och för sig så har jag sovit orloigt i natt har varit många sjuk drömmar i natt, så man har ju inte sovit sig gör pigg. men ska skaka ut drömfongaren hemma i dag så får vi se om det blir lite bätre av det.


annars så händer det inte så mycket i dag. vi har bestämt att det ska vara en hemma dag i dag. var ut och snura bra länge i går också. fixa kupevärmare till bilen, köppte balsam som var billigt åt mamma och massa annat som vi behövde ha hemma.känns bättre i dag.

2009-10-06 12:01

har varit trött och sliten nu ett par dag och har inte måt så bra men nu värkar det vända ser ljust i tuneln.  vist jag är trött och så men det är en anna typ av trött het. son som försviner av en god nat sömn.


fick veta i dag att jag har fått förlängt i två vecker till. skönt det blir lite mer klir i kassa. och älsklingen har kanske jobb längre han med. men vet mer om det om några dag men vi går bara och håller tummarna att det blir så. så nu behöver jag bar 80timar i nov och 80 december så har jag rätt till akassa.


ska försöka gör lite smycken i kväll också. tängte lägga upp några blider sen när det blir klart så ni se hur dom blirl.


nä nu är det lunch.

inge gos

2009-10-05 14:41

vill inge mera känner mig så himmla trött. men men slutar snart och så blir det hem och slänga sig i durshen och göra mat till älslingen kommr hem och sen i väg igen..


men hellst så skulle jag vilja lägga mig i sängen och gosa lite med katterna och bara ta det lungt. är lite snurig i bolen och mår lite illa.


trött på skitten på jobbet nu. känns som man bara får göra skit göran men. i och för sig så är det inte så mycket mera prover har gjort en hel del i dag. så det käns könt bara det..


ha det

sista veckan

2009-10-05 08:09

då var man ine på sista veckan på jobbet. käns rätt så skönt än då att vet att det blir lungt sen. men vist det känns inge roligt att inte veta hur det blir med pengar och så.. men vad ska man göra?

 någon som vet?


ananrs i helgen så var vi till rättvik och gick på marknaden när uppe. kalt som in i norden var det. men vi hade skapligt tur i alla fall. efter vi åkte hem så börjda det rengna. men införskaffade mig nya strumpor och fick äntligen tag på vingar så nu ska det börjas tillvärkas lite där hemma. med smyken och allt sånt.


älsklingen och robban hade planerat lite. dom ska göra en hem sida åt mig där jag ska visa upp mina smycken. antar att jag ska kunna sälja lite genom den också:D


ska till kör skolan i dag, och gå kursen. så man kanske kan få börja övning köra lite gran. och att man kan ta körkortet nån gång.mörkret faller.

2009-10-02 21:49

 


var för känns det tomt inom mig varför kommer det mörka inom mig?

vill inte falla till baka ner. vill inte må dåligt. vill inte känna tårarna bränna bakom ögon locken varge gång jag blundar. framför allt vill inte ha ont mera vill kunna vara glad skrata och må bra. känna värmen inom mig.


vill ha ljus och värme. jag har inge rätt att känna som jag har gör. har värdens underbaraste sambo som älskar mig över allt annat på jorden. har en familj som också älskar mig. jag vill vara stark och vara glad. men ja till åter mig inte det. av nån anlednig så straffar jag mig själv. fast att jag vet att vad som hände kunde jag inte göra något åt.


känner mig så kör ljust nu.. vill bara vara mammas lilla töss och kryppa in i mammas famn. men hon är 25 mil här i från.


det är bara en vecka kvar på jobbet nu sen blir man arbetslös. och stora frågan är vart ska jag få pengar i från? hur ska jag kunna leva någolund. vill inte be jonas om pengar varje gång man måste göra något. har räkningar jag med. men ska till lägga att jag har tagit bort dom mesta så jag har dom tre viktigaste. men det blir pengar i alla fall.


det är nog mycket med pengar och att jag har ont som gör att jag mår dåligt ljust nu.vintern är här nu.

2009-10-01 15:20

det var inge skönt i morse. kalt och dimigt. kunde inte ha ner visrite på hjälmen så det gjorde att min ögon tårades av vinden och och ögon fransarna frös te till is. det började till och med frysa på hanskarna. så nu blir det hem och äta ner sen på kupolen ringde och bad dom läga undan ett på termobyxer inne på zizzi till i kväll. och det gjorde dom så snällt. hoppas dom bara passa var den stösta stoleken kvar. och efter som man är tjock och behöver störe st så är det rätt svårt att hitta något som passar.


har även fått min sissta leverans med smyckes gräjer. har evuntuelt kommit på något nytt jag ska göra och för dom pengarna som jag får in så ska jag skänka bort till något inom canser forsking.. emn vi får se vad jag lyckas fixa i ordning.. måste fundera ut och exprementera lite..tack för att du är så underbar

2009-09-29 14:53

vill bara tacka dig för att du är värdens underbaraste personen  och att du finns där för mig i vårt och tort..

du vet inte hur under bart det är att vakna upp breve dig eller när man somnar med dina armar runt mig.


Älskar dig älsing ohört mycket men pytte lite mindre en digKyss

akuten

2009-09-25 07:23

åkte in te akuten igår. efter att jag hade pratat med gyn. smärtan gick inte över fast jag hade proppat i mig en massa smärt stillande.


men det var inget vad hon kunde se. så det blir och vända sig till vårdcentralen och börja om från början. hon trode det kunde bero på att tarmarna.

har ont och mår piss

2009-09-24 13:27

är så trött på den konstanta smärtan jag har i magen och rygen. orkar inte med mer snart, känner hur tårnarna inte är långt borta.


ska väll börja från början.


under våren har jag haft ont i ryggen. inte den valiga ont i ryggen. som om man har lyft för mycket. men mer som mens smärtor.. då ver nog dom flästa tjejena vad jag menar. tängte inte så mycket på det efter som det kom  då och då. hade inget att gör med mensen. trode först att det var nå med P-staven. men efter tag så vart det mer och mera och det började huga till på fram sidan runt där äggstokarna siter.


jag ringde då min vårdcentral. ska väll lägga till att jag är överviktig så då sa dom att det berode på det. men jag stred på att det inte var den typen av smärta.. ringde nog i början av vecka och fick en tid på fredagen. men skulle komma in och lämna urin prov samma dag ut i fall att det kunde vara urin vägs infetion. men något sånt var det inte. dom tog till och med grav test. men det var negativft.


var till läkarn på fredagen och hon under sökte men hon sa att allt såg fint ut. inge mer med det fick orednation att käka värktableter.


en månad senare så börade huga till ordentligt. låg i sängen på natten och vaknade av att det hög till och jag inte kunde rätta ut benna. på måndags morgån ringde jag vårdcentralen igen. och då började strulet, hade flyttat och enligt henne jag prata med så skulle jag inte vara där något mera. fast att min dåvarnde hus läkare hade lovat mig få vara kvar. för att vi "hade" börjat ta tag i min vikt. så då var hon tvungen att kolla det med läkarn innan.

bara det tog en dag innan det var klart. men jag fick vara kvar. men han läkarn altså ansåg inte det var något akut efter som jag redan hade undersökt det och den läkarn kunde inte se något och det berode säkert på övervikten. men fick en tele tid måndgaden veckan där på.


än en gång så var det vikten. och jag sa att det inte var nån sådan smärta. men ringde sen till barnmorkan och pratade med henne och förklade. och hon tyckte jag skulle ringa gyn. så gjorde det. fick en tid samma dag.


åter igen var det kiss prov så fick inte kissa på två-tre timmar.

men det visade sig att jag hade en cysta och nogon typ av inflamation så fick penselin och nogon tablet som skulle göra att jag skulle blöda ut cystan.  och åter besök om fyra vecker för att se hur det såg ut då.


så det var inte så "akut" som hus läkaren tyckte.


var där igen i början av sep. då kunde gyn läkare se att jag hade en massa ägg på ägstokarna som evuntulet kunde göra att jag fort farande hade ont. plus att jag har nån hinna på äggstokarna som gör att jag kan ha svårt att få barn på naturligt sät.

det blev samma tablet igen som ska göra att jag får mensen och blöder ut äggen.


åt klart dom i lördags och skulle fått mensen då enligt gyn läkarn få mensen då. men nej då den komm inte. utan i går kom det yterst pytte litte. men har så fruktansvärt ont så det går ner i låren. och mår illa vet fan inte snart vad jag ska göra.. käns som man tjatig när man är där..