RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-12 23:10:04

disneyinfo

Fredag 19/10

2018-10-19 20:56

Jag har inte skrivit på ett bra tag nu, vilket jag inte förstår varför då Disney verkligen är en stor del av mitt liv men kanske inte har kommit på något & skriva om direkt heller fast det finns ju en del men så kan det bli. Såg "Lejonkungen 2- Simbas skatt häromdan, och några roliga bilder dök upp under pausandet. Tänk vilka roliga bilder man kan få fram alltså. Den första bilden kanske inte är så märkvärdig egentligen, men det ser ut som att Rafiki ska kasta ner Kiara från lejonklippan till djuren... ser lite smått lustigt ut tycker jag. På den andra bilden ser det ut som Simba har morgon gympa, och den sista är bara allmänt rolig. Kiara ser lite läskig ut där. Det är en bra uppföljare tycker jag, den är spännande hela tiden och musiken är toppen. Jag tycker det är kul att skriva om Disney men ibland blir jag ofokuserad och glömmer bort det men bloggen är mest en rolig grej för mig själv och det är självklart ett + om folk vill läsa & dela med sig av sina tankar & åsikter om Disney    

    

 

 

 

Old but gold ~ Kidagakash Nedakh "Kida"/Atlantis

2018-04-11 22:47

En tuff kvinna som dessutom ska föreställa 1000 år i filmen! men trots det är hon jättevacker. Hon är orädd, omtänksam, nyfiken, smart, och mycket mer. Dock väldigt bortglömd och underskattad. Tyvärr är Kida inte med som en officiell Disney prinsessa då filmen inte blev tillräckligt populär och inte sålde så mycket som t.e.x de övriga filmerna. Men för mig är Kida tuff och vacker på sitt sätt. Jag älskar Atlantis! det är en riktigt bra film med mycket spänning. För mig är Kida definitivt en toppen karaktär, och jag har inte glömt bort henne. Trots att hon inte dyker upp förrän senare i filmen så är hon jätte cool. Kida, du är toppen! 

  

Disney's mammor?

2018-04-11 22:16

Det är rätt så vanligt i de lite äldre Disney filmerna att många karaktärer inte alltid har båda sina föräldrar. I vissa fall inte någon utav dem. Men det finns faktiskt en anledning till varför en hel del karaktärer inte har någon mamma som är närvarande alls. 

 

Det var så att Walt Disney köpte ett hus åt sina föräldrar för att han ville vara vänlig och det var en trevligt gest och han ville att de skulle få ett hus att flytta in i helt enkelt. Några killar från studion skulle komma över och fixa husets värmeledspanna. Men värmeledspannan läckte tyvärr, och hans mamma avled p.g.a att hon kvävdes. Hans pappa blev sjuk och fick åka till sjukhus. Walt Disney ville aldrig prata om händelsen då han kände sig skyldig till sin mammas död eftersom han köpte huset till sina föräldrar. Då han blev så framgångsrik som han blev ville han köpa ett hus till dem. Men det blev inte som han tänkte sig. Det är jättetrist att det blev så tycker jag. Vad tragiskt. Han ville bara vara snäll och det slutade inte som han ville. Hur skulle han kunna veta? det var inte hans fel trots att han kände sig skyldig. 

 

Så det är anledningen till varför så många av karaktärerna i Disney filmer förlorar sin mamma eller helt enkelt inte alls har en mamma närvarande i filmen. Walt klandrar sig själv för sin mammas död. Men det var en olyckshändelse och inte alls hans fel egentligen. Många karaktärer har båda föräldrarna, eller också sin pappa närvarande. Men det är sellan endast mamman är närvarande i en Disney film. I Vaiana är båda föräldrarna närvarande, även Mulan & Törnrosa. Men oftast är mamman inte med. 

 

 

 

 

Vaiana 3 Februari 2017 ❥

2018-02-03 20:30

Idag är det 1 år sen Vaiana hade svensk premiär! yaay. Tiden går så himla fort och jag såg verkligen fram emot den filmen. Var den bra? ja! som jag nämnt tidigare, så var det nog en av Disneys bästa filmer på länge. Mycket spänning genom hela filmen, bra musik, underbara karaktärer! sen kanske man blev lite smått irriterad angående titeln... då den heter Moana i USA, och i övriga delar i världen Vaiana. Men det funkar väl bra det också. Man överlever ju. Det låter bra med Vaiana också, självklart! det har med copyright skäl att göra... har jag för mig. 

 

  

Vänta lite...

2018-02-20 20:15

  Vänta lite... vart tog tiden vägen? en sak som jag har tänkt på nyligen, gick inte 2016-2017 väldigt snabbt! det känns som att det nyss var 2016 tycker jag. Jag vet inte varför det känns som det var nyss, det bara gör det. Jag vet att åren brukar gå väldigt fort och ibland hänger man inte med    

men just 2016 tycker jag gick väldigt fort! och det var inte längesen Vaiana hade svensk premiär? hold it! jo, det var ett år sen! då tänker jag verkligen "vänta, va?!". 3 Februari 2017 hade den premiär i Sverige. För mig känns det som att det var nyss det också. Helt otroligt. Jag tycker åren går mycket snabbare nu än förr. Kommer ihåg när jag skulle se "Insidan ut" 2015. Det var ändå ett bra tag sen så det känns längesen. Men just att 2016 och 2017 gick så fort det känns konstigt! Och jag var så taggad inför Vaiana, som sagt hade den premiär 2017. Aaaah! det känns verkligen som det var i år. Jag ser fram emot vad Disney har att erbjuda framöver och hoppas på lika mycket bra filmer. En film varje år är jag så van vid nu då det oftast brukar vara så. Sen ska jag nog inte se allihop, det är vissa som lockar mer än andra. 

   

Ett fint collage på Prinsessan Jasmine! inte mitt dock. 

Källhänvisning:https://www.google.se/search?q=disney+collage&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjD6ZD8n7XZAhWFJFAKHWSfBaQQ_AUICigB&biw=1439&bih=703#imgrc=9x9ZrE6s7WoMdM:  

Alla ♡ dag

2018-02-14 16:45

 

Happy B-day to...

2017-06-24 00:00

Sissel Kyrkjebö! som idag fyller 48. Hon har en så himla vacker röst! Hon hav ut sin röst till Ariel i Disney's Den lilla sjöjungfrun, som är min absoluta favorit. Hon gav ut rösten till Ariel på svenska, men också på norska och danska! vilket hon ska ha extra beröm för. Hon är jätteduktig och hon sjunger så vackert! När jag var liten tyckte jag alltid att Ariel sjöng så fint.   

♡Disney ♡ - Hur började det hela?

2018-01-04 20:49

Jag har länge tänkt att berätta om varför jag just blev ett så stort fan av Disney, och varför min kärlek till Disney är så stor som den är. Jag har alltid vart ett stort Disney fan sen jag var liten. Och jag har alltid älskat alla underbara karaktärer, musiken, handlingarna m.m Men det var ett år som jag kände att allting "började" kan man säga. Detta kanske är lite väl personligt, men jag känner ändå att det kan vara kul att berätta lite om det då jag älskar att skriva om Disney, vilket är meningen med bloggen. 

 

Jag var under 2015 väldigt stressad p.g.a skolarbete. Mycket skulle göras, och jag kände hur jag allt efter som började må mer och mer dåligt. Stressen hade verkligen tagit över mina tankar. När jag kunde kolla på filmerna var det som att jag fick tankarna på annat. Jag blev glad och fick en varm och härlig känsla inom mig. Låtarna är underbara, och filmerna är magiska. Det blev helt enkelt så att det var som att jag var i min "egna lilla värld" detta kanske låter lite smått konstigt. Men det var det egentligen inte. 

 

Jag är så glad att jag såg så många Disney filmer under det året som fick mig på andra tankar och som gav mig den där härliga känslan inombords. Det var inte bara Disney som fick mig på andra tankar, självklart. Men Disney är en stor del till att jag kunde må bättre. Det är svårt att beskriva hur stor min kärlek till Disney är. De som inte gillar Disney så mycket har säkert svårt att förstå att man kan få en sån där go känsla inom sig när man ser sina favorit filmer eftersom att man blir så glad och fokuserar bara på att se filmen. Sen brukade jag även lyssna på alla underbara låtar som finns från filmerna. 

 

Disney var som en medicin. Man är verkligen aldrig för gammal för det. Tvärtom. Det finns ingen åldersgräns på det. Liten som gammal, Disney får alla att må bra. Jag kom in på temat "Disney" då jag sökte runt rätt mycket på youtube och hittade små klipp från filmerna och även låtar. Och då kom jag och tänka på att "Ja, juste! detta såg jag när jag var mindre" åh, vad jag kommer ihåg detta! sen dess har Disney vart med mig i mina tankar och det är fortfarande lika bra. Även om jag mådde dåligt just då och kanske inte var på topp så var Disney ändå roligt! Kom ihåg att det inte behöver vara något stort som får en på andra tankar. Det kan vara det lilla minsta som gör stor skillnad. ♡ 

 

     

 

  

 

 

Så sant. Kom ihåg det

2017-12-29 22:59

 

Snart jul!

2017-12-22 00:46

Snart är det jul! jag förstår inte att det har gått så himla snabbt denna gången. Jag kommer inte ihåg om det gick lika fort förra gången, men 2017 har gått väldigt fort. Året är inte slut än, men snart är det jul! jag har inte uppdaterat bloggen så mycket på sista tiden då jag inte haft så mycket att skriva om egentligen, jag har helt enkelt inte haft några tankar kring Disney. Jag har haft mycket läxor som skulle göras och sen har jag inte orkat skriva här någonting. Men jag har absolut inte slutat! jag älskar att skriva om Disney   

 

     

Farsdag!

2017-11-12 16:00

Idag är det farsdag! jag brukar inte komma ihåg varken fars-eller morsdag då det inte är lika viktigt som t.e.x en födelsedag. Men visst uppskattar man ändå sina föräldrar mycket. Hoppas att alla pappor får lite extra idag. I Disney så är ju sellan mamman med i själva filmen. Vissa filmer har dem valt att på ett eller annat sätt inte ha en mamma med. Så det är mest papporna som är delaktiga i en Disney film. Men det finns en anledning varför det är så. Jag tänkte att jag kunde skriva lite om det någon gång. Mest för att det kan vara lite spännande.   

 

  

Disney Pixar's kommande film...

2017-11-12 01:10

Så Disney pixar's nya film Coco kommer snart. Jag har lite mixade känslor angående den här filmen. Då menar jag självklart inte att den verkar dålig, men den är inte sådär jätteintressant tycker jag. Jag känner mig inte lika taggad för den här filmen som t.e.x som jag var för Vaiana. Även om Vaiana inte är Pixar. Men jag tror Coco kan vara spännande. Jag brukar vara kritisk ibland, och varje gång jag har vart kritisk har filmen faktiskt vart bra. Så vi får väl se. Jag vet inte riktigt när filmen har premiär i Sverige, men den har premiär den 22 November i USA. Frågan är om jag kommer att se den eller inte. Jag vet att det är en hel del filmer från Disney på gång nu, några live action och några animerade. Jag ser fram emot bl.a Toy Story 4 och Superhjältarna 2 som kommer komma framöver. Inte i år dock, men så småningom.  

Veckans sidekick är ...

2017-08-27 01:20

Pua från Vaiana! den söta lilla mini grisen som är vid Vaianas sida. Pua är otroligt söt! första gången jag såg filmen kunde jag inte sluta tänka på söta lilla Pua.

 

   

Herkules

2017-07-30 23:09

Ibland gäller det att pausa på rätt ställe helt enkelt... såg på Herkules här om dan, och jag tycker den filmen är jättebra! men lite roliga stillbilder här och där. Jag tycker att den är spännande och den har riktigt bra sånger också! 

 

 

 

Aladdin - live action film

2017-07-16 18:22

Så det har äntligen blivit officiellt vem som ska spela Aladdin, Jasmine, och Anden i den kommande live action filmen Aladdin. Alltså den otecknade versionen av Disneys Aladdin. Än så länge har man bara fått reda på vilka som ska spela dessa 3 karaktärer, men förhoppningsvis får man reda på övriga så småningom också. 

 

Jag tycker att det var helt okej val när det gäller skådespelare. Dock vet jag inte om detta är sant, eftersom att det kom upp på en Disney sida som jag följer, men jag tror mycket väl att det kan stämma. Men som sagt, jag lovar ingenting och vill inte förmedla fel tankar. Men i alla fall, om detta är de som ska medverka i filmen så är det självklart jättespännande att de ska få vara med! och jag hoppas filmen blir bra, jag längtar efter att få se den komma till liv. Jag hade dock velat se Freida Pinto som Jasmine, men jag tror Naomi passar jättebra som henne också! 


Alla de övriga live action filmerna Disney har gjort har vart jättebra! så den här blir säkert spännande den också. 


Så, här är rollerna! det är det ända jag har fått reda på än så länge, och jag tror att det kan vara sant. Kanske, kanske inte. Vem vet. Men tills vidare så tror jag det stämmer. 


       Mena Massoud - Aladdin 

 

 

     Naomi Scott - Prinsessan Jasmine 

 

           

             Will Smith - Anden i lampan 

 


Så, vad tycker ni angående deras val när det gäller skådespelare? tycker ni detta passar? vilka hade ni velat se som Aladdin, Jasmine, och anden? jag undrar verkligen vem som ska spela Jafar, eller Sultanen. 


Källkritik: http://postize.com/disney-live-action-aladdin    


Favorit röstskådespelare ❤

2017-07-15 23:48

Jag tror att många som gillar Disney självklart har en del favorit röster. Men vem "gömmer sig" egentligen bakom alla dessa underbara karaktärer? jag har valt att dela med mig av mina favorit röster i Disney. I detta fallet är det svenska röster, eftersom att jag själv växte upp med svenska röster i Disney. Och det finns så många fina röster, men här är mina favorit röstskådespelare    Detta kanske skakar om vissa tankar och man kan bli lite förvirrad när man ser hur personen som gör den eller den rösten faktiskt ser ut. Men jag tycker det är intressant. Så här är mina favvisar när det gäller röster i Disney! de har alla så otroligt vackra röster, både när det gäller tal och sång. Jag måste nog tillägga att nu när jag tänker efter är detta även mina favorit karaktärer i Disney dessutom. 

 

 

Myrra Malmberg - bl.a den svenska rösten till Prinsessan Jasmine i Aladdin 

 

 

 

Sharon Dyall - bl.a den svenska rösten till Esmeralda i Ringaren i Notre Dame. 

  

 

Sissel kyrkjebö - bl.a den svenska rösten till Ariel i Den lilla sjöjungfrun 

 

 

Sofia Källgren - bl.a den svenska rösten till Belle i Skönheten & odjuret