RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-29 13:41:49

Bakamedfridaguldström.blogg.se

En bakblogg helt enkelt.

Lchf toscakaka

2019-10-29 11:33
Receptet är ifrån lchfrecept.se 



Kaka
100 g smör
2 st ägg
0,75 dl sötströ eller annan sötning
1 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1,25 dl vispgrädde

Tosca
100 g grovt hackade nötter
100 g smör
0,5 dl sötströ
2 msk mandelmjöl
2 msk vispgrädde


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter)
Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och sukrin till en vit smet.
Vispa ner bakpulvret.
Häll på mjöl, grädde och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter.
Gör under tiden toscaglasyren.
Toscaglasyr:

Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull.
Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter.
Rör i grytan hela tiden och lämna den inte utan uppsikt så att den bränner vid.
När smeten tjocknat låt den stå kvar på mycket låg värme så att den inte stelnar.
Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren.
Ställ in toscakakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.



Chokladkolapaj

2019-10-27 11:41
Paj som inte behöver bakas i ugn ! :)
 
Och för bövelen ... ha en bra termometer till hands.
 
 
Chokladkolapaj
 
 
Botten 
 
200 g mixande valfria kakor
75 g smält smör
 
 
 
mörkchokladkola
 
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker 1 dl mörk sirap 2 msk kakao 1/2 tsk ättiksprit (12%) 50 g smör

Vitchokladkola

1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl strösocker 1 dl ljus sirap 100 g vit choklad 1/2 tsk ättiksprit (12%) 50 g smör

Gör såhär:

Mixa kakorna i en matberedare, blanda smulorna
med smöret och tryck ut i en form med löstagbara
kanter. ställ kallt.

Gör den mörka kolan. ta en kastrull med tjock
botten och koka upp vispgrädde, socker, sirap,kakao.
kola i ca 10 minuter tills kolan kommer upp
i 120 grader. ta kastrullen från plattan och rör i smör & ättika.
häll kolan över kakbottnen och ställ sedan
kallt

Gör den vita chokladkolan. hacka den vita chokladen koka upp vispgrädde, socker, sirap till 120 grader. ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen, smöret och ättika
häll smeten över den mörkachokladkolan och
ställ sedan kallt.

Servera med hallon och vispadgrädde.
Ta fram pajen i god tid ur kylen
innan den ska ätas. ca 30 minuter.
 

 
 
 
 



kanelbrownie med saffransglasyr kanelbrownie med saffransglasyr

2019-01-13 12:53
Receptet är taget ur tidningen buffé. Men i det receptet så skulle det vara pistagenötter i vilket jag inte hade hemma, så fick bli mandel istället. Skulle inte häller va någon kokos på toppen men de tog jag ;) 

Brownie  
150 g mörk choklad minst 70 % 
200g smör
4 dl socker 
4 st Eco ägg
1 msk kanel 
2 dl vetemjöl 
100 g hackad mandel 

Saffransglasyr

1 paket saffran 
1 dl vispgrädde
200g vit choklad 

Sätt ugnen på 200 grader.  Smöra en form på 20x30 cm. 
Hacka den mörka chokladen och smält ihop med med smöret på låg värme.
Rör ihop socker& ägg. Blanda samman äggsmeten och chokladen & sikta sedan ner mjöl& kanel.
Rör samman med en slickepott.  Tillsätt sedan den hackade mandeln. 
Grädda i mitten utav ugnen i ca 25 minuter. 
Låt sedan brownien svalna helt . 

Gör glasyren 
Hacka den vita chokladen ,  värm upp grädde & saffran i en kastrull och tillsätt sedan den vita chokladen. Rör till en slät smet. Häll sedan smeten över kakan och strö över lite kokos. Låt kakan stelna i kylskåp och skär sedan i lagom stora bitar. 



student tårta

2018-06-14 16:03
Förbereder tårta tills morgondagen👌
Dekorationerna är i marsipan. Fin pill är ju inte min starka sida så ha överseende 😎🍰



fröknäcke lowcarb lchf glutenfritt

2018-06-12 23:25
 
- Detta recept kommer inte från mig. Utan hittades på en blogg, men minns tyvärr inte vart.. 

Kan något va nyttigt och gott samtidigt ? Ajjemän :) 

3,5 dl valfria frön. ( jag tog pumpa,sesam och chiafrön 
2 st ekologiska ägg 
Flingsalt 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop allt till en smet och bre ut på en långpanna med bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. 
Grädda i 8 minuter och tag sedan ut plåten och skär i lagom stora rutor och sätt in plåten i ugnen igen och grädda i ytterligare 8 minuter. Låt knäckebröden svalna på galler. 

#mjölkproteinfritt

2018-06-12 23:18

Äppelpaj

2018-03-02 13:39
Helt otroligt.. har inte uppdaterat här på MÅNADER! skärpning!
här kommer iallafall ett recept på en Äppelpaj :)
 
 
Äppelpaj 
 
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör
1 nypa salt 
1-2 msk iskallt vatten
 
 
Fyllning 
3-4 st stora äpplen
ca 3 msk socker beroende på vad för äplen du väljer 
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel 
 
 
Smuldeg
1 dl socker 
2 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker 
 
blanda ihop mjöl, socker och salt. funkar med visp eller för hand.
tillsätt vatten lite i taget. överarbeta inte degen utan få den bara att gå ihop. 
lägg degen i kylskåp i minst 30 minuter.
 
skala äpplena och skär dem i tunna skivor och blanda ihop med socker, vaniljsocker och kanel. 
 
tag ut pajdegen från kylskåpet och tryck/ eller kavla  ut  degen i en pajform.
lägg äppel blandningen i formen och grädda i 15-20 minuter på 200 grader
 
Blanda ihop ingridienserna till smuldegen. Fördela sedan smuldegen  över äpplena och grädda i ca 20-25 minuter 
 
Servera med Vaniljsås 
finns recept på en snabbare och en som tar lite längre tid nedan 
 
Vaniljsås
1 st vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 st äggulor
 
Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna. 
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen
 
Vaniljsås
1 st vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 st äggulor
 
Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna. 
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen
 
 
 
 
 

.

2017-10-26 18:50


KOLLAGE: The lash effect! Xbeauty
 
Xlash Fransserum | Makeup Revolution Paletter | Xlash Mascara | Milani Eyeshadow Primer | Models Own Color Chrome Palett
 
Sponsrat inlägg


Saffranskladdkaka Lchf / Lowcarb

2017-10-11 14:58
Saffranskladdkaka 
- Receptet hitta jag här 
http://mariannslchf.se/saffranskladdkaka-med-valnotsgradde/
 
125 g smör ( det står osaltat i receptet, men jag tog normalsaltat)
2 msk sötströ el annan sötning
1 dl vispgrädde 40 %
4 st ägg
1 pkt saffran
0,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
 
smör & pofiber  att bröa formen med  
 
 
Smält smöret i en kastrull, ta saffran, sötning & vispgrädde i kastrullen.
tillsätt äggen och vispa sedan kraftigt. blanda ner kokos & mandelmjöl och vispa sedan väl. 
tag en form och smöra och bröa en springform på ca 22 cm. Jag tog 24 cm.
grädda i 175 grader i ca 10 minuter. den skall va dallrig ca 3 cm in från kanten. 
 
i orginal receptet skall man servera med Vispgrädde ovh hackade valnötter, men jag tog vispgrädde och hallon :)
 
 

Blå prinsesstårta

2017-09-30 12:51

Denna skapelse fick jag " rädda " genom att klistra fast en massa fjärilar på sidan 😂 

Fröken Rundin klanta till de rätt rejält och lade den kavlade marsipanen på toooook för snett på tårtan de den täckte inte hela tårtan.. 🤤 och försöka flytta på marsipanen när den väl lagt sig på tårtan är liksom inte idé när man spacklat med grädde under, då får man liksom med sig hela tårtan upp 😅 
Så fick klippa och klistra lite så att säga.
Gjorde de bästa  jag kunde av situationen iaf 😎🍰



Sega hasselnötskakor

2017-09-29 17:44
Sega hasselnötskakor får vi väll kalla dem då
 
100g rumsvarmp smör
1 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
0,5 dl hackade hasselnötter
0,5 dl havregryn 
2 dl vetemjöl
 
Vispa ihop smör, socker & sirap med elvisp. 
tillsätt sedan de andra ingridienserna och vispa till en smidig deg. 
rulla någorlunda stora bollar
( receptet ger 1 st full plåt , lägg dem med lite mellanrum då de flyter ut och blir rätt stora)
platta till dem något och grädda i 175 grader i ca 10 minuter
 
 
 
 

Citronsnittar

2017-09-29 16:57
Citronsnittar
 
200g rumsvarmt smör
1 3/4 dl socker
2 msk ljus sirap
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
citron zest från 2 eco citroner 
5 dl vetemjöl
 
Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1 1 /2 msk vatten
 
Rör ihop smör, socker & sirap. 
blanda vaniljsocker, bakpulver & zesten.
arbeta sedan i mjölet till en smidig deg.
dela degen i 4, och rulla ut varje bit till en långd lika lång som plåtens långsida.
grädda 2 långder i taget.
13-15 minuter i 175 grader
 
Låt kakorna svalna helt innan du ringlar över glasyren. 
 
 
 
 

Choklad & karamelltårta för chokladälskaren

2017-09-28 09:36
Fruktansvårt dålig uppdatering här inne tycker jag... Ni får helt enkelt följa mig på instagram ist ;) fridalisa91
 
 
Choklad & karamelltårta för chokladälskaren 
 
1 st tårtbotten 28 cm delat på 3
http://bakamedfridarundin.blogg.se/2017/june/tartbotten-26-28-cm.html
 
 
Karamell
1 st halv burk dulce de leche
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver 
 
Vispa grädde och vaniljpulver hårt.
rör sedan ner karamellen. rör till en slät smet och bred ut på första lagret tårtbotten. 
 
 
Vaniljkräm
 
3 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
3-4 msk strösocker
4 msk maizena
4 st äggulor
2 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
 
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
bred ut på tårtbottnen.
 
Mjölkchoklad fluff
 
4,5 dl vispgrädde 40 
270 g marabou mjölkchoklad
 
häll grädden i en kastrul 
hacka chokladen i mindre bitar 
låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.
ställ det i kylen i minst 6 timmar bäst är att låta den stå över natten.
 Vispa sedan upp till lagom konsistens. Spackla tårtan med fluffet och spritsa en kant runt tårtan. 

Hasselnötter
100g hackade hasselnötter
 
Nötkräms kulor
2 st påsar 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröd till smörgåstårta

2017-08-17 17:11
Smörgåstårtbotten
 - receptet är till en stor långpanna delat i 3 delar
 
 
3,5 dl vatten
50g blå jäst
1 tsk salt
75g rumsvarmt smör
0,5 dl vit sirap
ca 10 dl vetemjöl
 
Lös jästen i en bunke.
tillsätt en del av mjölet sedan smöret,
arbeta in smöret i degen.
sedan sirapen& saltet och till sist det resterande mjölet.
arbeta degen en stund så att den blir spänstig . 
låt degen vila i 15 minuter.
kavla sedan ut degen till en fyrkantig form .
ca 8 mm tjock
lägg degen i formen med bakplåtspapper och nagga väl. 
låt den jäsa ytterligare 40 minuter på plåten.
degen är färdig jäst när den jäst upp till kanten.
grädda i 200g i ca 20 minuter.a

Ägghack och skagenröra

2017-08-17 17:04
 
http://bakamedfridarundin.blogg.se/2016/october/smorgastarta-med-agghack-skagenrora.html
 

Tårta med smak av hallon, blåbär , vitchoklad & vanilj

2017-08-17 17:01
Har visst inte uppdaterat här på lääääänge...
 
 
Tårtbotten
- springform på 24 cm
 
4 st ägg rumsvarma
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
 
Vispa ägg och socker pösigt. jag vispar smeten i ca 6 minuter.
blanda de torra ingridienserna och vänd ner i äggsmeten. VISPA INTE
smörj och bröa en spingform på 24 cm. 
Grädda längst ner i ugnen  i 175 grader i ca 25-30minuter  ( håll koll gräddningt iden kan variera beroende på ugn)
 
 
Hallon mousse
 
250 g hallon ( går bra med frysta)
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde 40%
 
Mixa hallonen med en mixer. koka upp hallonpuren med gelesocker.
låt koka i ca 5 min . ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker.
låt puren svanla.
Vispa grädden ganska hårt, Vänd sedan ner hallonpuren i den vispade grädden.
Bred ut på tårtbottnen. 
 
Vaniljkräm
 
3 dl röd mjölk
1 dl vispgrädde
3-4 msk strösocker
4 msk maizena
4 st äggulor
2 krm vaniljpulver
1 msk vaniljsocker
 
tag en kastrull och blanda i Mjölk, vispgrädde strösocker, maizena &
rör om och tillsätt sedan de övriga ingridienserna.
Låt krämen tjockna sakta på medelvärme. krämen får inte koka då skär den sig.
när krämen är tillräkligt tjock, tag kastrullen från plattan och låt krämen kallna helt.
bred ut på tårtbottnen.
 
Vit chokladfluff 
OBS måste göras minst 6 timmar innan den skall användas
 
4,5 dl vispgrädde 40%
270 g vit choklad
 
häll grädden i en kastrul 
hacka i den vita chokladen i mindre bitar 
låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.
ställ det i kylen i minst 6 timmar eller över natten.
 Vispa sedan upp till lagom konsistens.
 
täck tårtan med Fluffet och dekorera med Färska bär 
 
 
 
 
 

Tårtbotten 26-28 cm

2017-06-07 17:06
Detta receptet andvänder jag min av då jag skall ha en tårta som skall räcka till många. 
Receptet är lånat härifrån :) --->   https://frokenluisa.blogspot.se/2012/04/tartbotten.html
 
Recept 16 bitar
7 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
 
En form 26-28 cm i diameter blir bra för detta recept.
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g och förbered en springform genom att smörja den med smör eller använda bakpapper på sidorna och botten av formen.

Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, ( jag vispar 8 min )låt det ta en stund.
Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.

Häll smeten i formen och grädda i mitten/nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter men det är beroende på ugnen. Använd gärna en provsticka, är den torr när den kommer ut är tårtbotten färdig.
 
Tips
1 Om tårtbottnen är toppig när den kommer ut ur ugnen, platta försiktigt ner den med händerna över en kökshandduk. Detta går att göra när bottnen är varm.
 
Eller: vänd på tårtbotten! Det gör att den övre delen som oftast kan vara ojämn eller toppig, hamnar underst och plattas till. Den nedre delen av tårtbotten är oftast jämn och fin, och det brukar vara just den delen jag använder som ovandel när jag sedan monterar tårtan.
 
2 Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. Särskilt om man fyller tårtan med mousser av olika slag, som inte tillför fukt.
 
3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt. Se bild.
 
 
 
 
4 Öppna inte ugnen innan 20 minuter passerat, eftersom tårtbottnen då sjunker.
 

tårtbotten

2017-06-07 16:56
Tårtbotten
- springform på 24 cm
 
4 st ägg rumsvarma
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
 
Vispa ägg och socker pösigt. jag vispar smeten i ca 6 minuter.
blanda de torra ingridienserna och vänd ner i äggsmeten. VISPA INTE
smörj och bröa en spingform på 24 cm. 
Grädda längst ner i ugnen  i 175 grader i ca 25-30 beroende på ugng

Tårtbotten smord med mjölkfritt smör

2017-06-07 16:36
Tårtbotten
4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
rapsolja eller mjölkfritt smör att smörja formen med 
 
 
Vispa ägg & socker med elvisp i minst 6 minuter.
blanda alla övriga ingridienser i en annan skål.
när du vispat ägg smeten så siktar du ner mjölblandningen i äggsmeten.
blanda till en slät smet med en slikepott. ( blanda nog men försiktigt så smeten behåller luft)
grädda i 175 grader i ca 40 minuter beroende på ugn