RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-02 01:13:14

Vi Sex

Ensamstående fembarns mamma. Skriver om livet som ensamstående till fem barn med ADHD och som själv har ADHD och är Bipolär. Inredning, resor, musik, dans ligger varmt om hjärtat. Djupa dalar och Höga berg består mitt liv av.

Im back

2020-05-01 19:40
Från [email protected] (ViSex)
Av ngn anledning så återkommer jag alltid till den här bloggportalen oavsett hur bra dom andra är. Det här är mitt hem och nu ska annso bli bättre på det här med att blogga igen. Kansle är lite ute med bloggar idag för nu ska man ju vlogga eller youtuba m.m. men jag vill hålla mig till bloggandet än så länge men man ska aldrig säga aldrig heller. 

Så välkommen tillbaka ❤

JAG FLYTTAR

2019-09-16 00:17
Från [email protected] (ViSex)


https://nouw.com/fembarnochenmamma/profile

Sociala Medier

2018-12-04 07:15
Från [email protected] (ViSex)

Ligger här i sängen och funderar lite innan jag ska väcka Kidsen. Dags art gå till skolan efter en helg hos pappa och en studiedag. Regnet smattrar mot fönstret och det var samma väder igår, Hur mkt kan det regna egentligen ?

Jag har varit så duktig den senaste tiden. Jag började med att sluta med all nikotin för snart 3 veckor sedan. klappar mig själv på axeln och inser att det var ett av dom bästa beslut jag tagit. Jag har dock bytt ut det beroendet till ett annat.....jah äter hela tiden så vågen visar + 7kg men jag känner att så länge jag mår bra så gör det inte så mkt. Jag har inga större problem med att gå ner överflödiga kilon sen.
Ett till bra beslut som jag nyss tagit är att ta bort min Facebook. Jag kände att det tog på tok för mkt tid för mig. Man började dagen med Fejjan å avslutade på samma sätt. Ett beroende som inte ska få finnas. Varför har man egentligen sociala medier ?

Jag kom fram till att jag varken är så överdrivet nyfiken på andra, jag vill inte att andra ska ha för stor insyn i mitt liv, helst ingen alls egentligen. Jag kan hålla kontakten med mina vänner bekanta och familj på andra sätt. Man existerar även utan Facebook och Instagram. Bloggen har jag mest för min egen skull och för mina barns skull. Dom Kan gå tillbaks och kika när dom blor större hur vi hade det och se på bilder. 


Nu har jag väckt Kidsen. Tänt ett advensljus och vi myser i soffan innan skolan börjar.   Dom ska snart iväg för en ny skoldag och jag ska iväg på utvecklingssamtal om ngn timme men innan det ska jag ta hand om tvätten och dammsuga lite.

HA NU EN HELT MAGISK TISDAG FÖR DET SKA JAG FÖRSÖKA HA 🙏♥️

Lördag med barnen

2018-11-10 15:32
Från [email protected] (ViSex)

Lördag och jag har en soft dag med barnen. Resten av dagen ska vi endast äta mat, godis och mysa i soffan under massa filtar. Vi kom precis hem från en fotografering. En sån där gratis barnfotografering som man kan beställa hem kort från sen. Fick (håll i er nu) med mig ALLA fem barn för ett grupp foto. Jag är helt överlycklig för att ha lyckats få alla på en å samma bild. Sen ska väggarna tapetseras (typ) med mina ögonstenar.
Till å med den svårflörtade log och såg ut att ha kul. Tonåringar.....vad säger man 😨

Igår va Nathalie barnvakt åt sina små syskon och det gick super bra. Det va tillåmed nästan städat hemma när jag kom hem......
Mamma i huset va på galej med några vänner och såg kaliffa. Hade en magisk kväll. Dansade å hade så trevligt🙏❤
Den mannen asså, han är helt underbar på alla sätt å vis👌

Igår åt vi våfflor och pizza men vad ska man äta idag?
Har ju en lite hangover så vill inte göra nåt som e alltför komplicerad men har ingen fantasi heller så får låta barnen  bestämma, då blir det pannkaka, köttbullar eller tacos

Nä nu ska lilla mamman dricka mer vatten å ta en vätskeersättning för att få igång kroppen på bästa sätt igen.

See ya ❤

November so far

2018-11-08 09:46
Från [email protected] (ViSex)

Pumpor blev det såklart, tre stycken snygga pumpor till halloween. Grejen va den att jag hade helt missat lektionen om vad som händer om Man har pumporna inne ist för ute, framför allt då jag har typ 200 grader inne. Men för er som inte vet så kan jag berätta att dom möglar ruttnar och blir en allmän kladdig hög.
Jag tyckte den ena såg lite ihop sjunken ut så tänkte att jag måste ju kolla på den. Jorå alldeles mjuk och äcklig, hämtade en påse att kasta ner alla tre i. Tog upp den första och hela botten lossnade och blev en stor hög av sörja som inte luktade så gott. Hände med både första andra och tredje så till nästa år så håller vi pumporna ute på balkongen. Lukten har precis lämnat oss och mamma står kvar med ett minne jag sent kommer glömma, asså den där lukten. Blandning av möglig frukt och lik......nä fyfan de va ingen höjdare direkt.

Vi provade mildas nya smidiga färdig gjorda muffins det i påse.
Den va super enkel att använda, bara hälla direkt i formen/ Formarna och sen in i ugnen. Sånt gillar jag, lite kladd, går fort och smakade gott. Vi gjorde dock en frosting då jag kände att det inte ens kändes som att baka när det va så enkelt så det blev rosa frosting efter pojkarnas önskemål åså fick dom garnera med olika strössel. Mer såna enkla lösningar åt folket 🙏 whoop whoop

Jag fick blommor bortskämd som jag är. Vet inte varför jag har sån tur med att få blommor jämt, antingen är jag en sån underbar människa att jag förtjänar blommor titt som tätt eller oxå råkar det vara så att karln är dökär i mig och jag helt enkelt har tur.  Jag tror mer på det första såklart, hahaha......näerå Emil är snällaste som finns🙏

Cerine och emil VA iväg och var piercing modeller och fick några hål i kroppen var. Dom kom hem som två durkslag nästan. Va smycken överallt tyckte jag men va gör man inte för att ställa upp på sina syskon eller vad säger du Emil?
Cerine behöll sina men Emil tog bort alla utom en piercing..

Nu äntligen är jag ikapp med det gångna året och jag kan börja blogga normalt. Ett inlägg när jag könner för det liksom. Blir mer djup och känsla så.

Barnen är i skolan och det är torsdag. Jag somnade ju så sent så jag ska nog vila innan dom kommer hem sen för att orka med resten av dagen.  Jag älskar hösten i mycket men en sak jag inte tror någon gillar är magsjukan, lössen, masken, förkylningsrna eller influensan som.kommer som ett brev på posten precis sådär lagomt tills man tror att man klarat sig och firar med pompa och ståt. Peppar peppar så har vi klarat oss från allt än så länge men stormen är långt ifrån över. Jag låter barnen vara hemma om jag vet att ngn är magsjuk i klassen. Jag ser till att barnen tvättar händer och sprutar extra mkt och jag avlusar och sprayar i förebyggande lusmedel i allas hår. Har även tvingat barnen att tvätta håret med lus schampo men det va en gång då jag fick reda på att en av stor tjejerna kompis som sovit här hade löss......gaaaah sånt blir jag galen på.

Blir ni höst deppig ?
Jag blir det tror jag, svårt att veta om det beror på hösten eller bipolär liksom men blir iaf lite nere varje höst å främst i oktober och början av november. Men jag vet att det går över så det är bara att försöka finna redskap så man lättare kan rida ut stormen.
Jag har lättare att fokusera framåt om Jag har planer och om jag har ngt att se fram emot. Nu är julen det jag längtar efter. Jag älskar julen och allt som hör julen till. Att få ge barnen en sån bra jul som möjligt är ett mål och att få.mysa och bara ha det gött. Dricka glögg, baka, lyssna på julmusik och njuta av livet 

Oktober 2018

2018-11-08 02:18
Från [email protected] (ViSex)

Oktober va en månad då mkt personligt hände som jag kanske lan prata om en annan gång men just nu väljer jag att behålla det för mig själv.
Mkt känslor och mkt rädsla och mkt av allting.

pojkarna byggde på sina kojor i skogen iaf och emil hjälpte dom att städa runt omkring från allt skräp som tyvärr ligger i skogen.

Jerry hade sin releasefest för sin nya låt "hälsingland" och det va grillning m.m men jag kom iväg så sent då det blev struligt hemma men jag kom iväg om så för en lite liten stund då jag va tvungen att åka hem och lägga Kidsen och mysa med dom en stund innan sängdags. Trevligt ändå, grattis för ännu en bra låt jerka👌

Vi bakade bullar.
Firade mixon på Texas.
Tog med cerine på en välbehövlig mamma- dotter stund på Kina restaurangen.

Vi bowlade.
Gjorde köttbullar och biffar.
Vi såg första snön lägga sig för att sen smälta bort.
Jag fick blommor av Emil  och allt annat va en enda röra runt mig.

Emil och cerine va piercing modeller och fick massa hål i kroppen. Emil tog ut sina utom en och cerine behöll alla sina

September 2018

2018-11-08 02:04
Från [email protected] (ViSex)

September va en tråkig månad och inget speciellt hände 

Marknaden som är varje år kom och gick. Barnen va hos sin pappa den helgen men  hann ta med dom ner för att åka några karuseller iaf.
Jag fick med mig Emil för att nattvandra. Man ser till så ungdomarna har det bra och att ingen är för full och att inget dåligt händer typ. 
Vi tog med barnen och åt på Texas för att fira att Emil inte skulle åka ner till sthlm och jobba nåt mer utan vara hemma.

Jag blev rätt sjuk i mitten av september och va sjuk i fyra veckor med olika penicilliner och undersökningar. Så dålig vill jag aldrig bli igen så nu har jag börja ta ännu mer vitaminer för att hålla alla sjukdomar så långt borta jag kan. Pga att jag va sjuk så gjorde vi inte så mkt under september men så får det vara ibland.

augusti del II

2018-11-08 01:54
Från [email protected] (ViSex)

Jag tog med mig dom tre minsta på trolska skogen och det va helt magiskt som dom gånger innan vi varit där. Dom gör verkligen ett dunder jobb där och trollbinder både barn och vuxna.

Vi hängde i borgarparken ibland på veckorna när alla andra jobbade. Tog med oss lite fika och badade och jag låg mest och njöt av solen barnen och av att få leva .

Loui fyllde 6 år och han fick en super dag med presenter och tårta.

augusti 2018

2018-11-08 01:46
Från [email protected] (ViSex)

Agusti va en händelserik månad för oss.
Vi började med att fira att cerine blev 15 år med tårta presenter och allt som hör till.

Vi hängde på stranden och njöt av sommaren som man ska.
Jag tog med mig mina minsta barn ner till sthlm pga hälsoskäl i en vecka nästan.
Vi åkte tåg dit, vi bodde med Emil, grillade och hade skoj. Det blev Grönan en dag /kväll och barnen hade så kul som alltid där.
Jag klev upp fyra en morgon för att ta en dagskryssning med barnen medans Emil jobbade vilket jag aldrig gör om om jag inte får sova ngt på natten. Har nog aldrig varit så trött som då men kul hade vi och barnen lekte hela dagen och ville inte kliva av när vi på kvällen kom tillbaka till sthlm.

Jag blev iaf bättre i hälsan och det berodde på medicinen jag fick. Har dragit på mig reflux som gör att magsyra ibland kan pysa upp i strupen och göra den irriterad men innan vi viste det trodde vi det hade med lgh att göra. Tur att jag blev bättre och att  jag idag nästan inte märker av det.

Juli 2018

2018-11-08 01:30
Från [email protected] (ViSex)

Direkt efter vi kom hem från Helsingfors och EM resan så helgen efter så bröt nästan Emil foten s0 han blev sjukskriven och hoppade på kryckor i några veckor. Han blev hemma i några veckor med en ömmande fot och knä. Även att det hände när han skulle styla i skate parken med Kidsen 😂😂😂😂.

Någon dag senare hans skada så åkte vi ut till Emils mammas hus i delsbo och va där en helg. Jag åkte dock hem på kvällarna då min allergi för hund och häst plus att det va massa pollen ute gjorde mig dålig i andningen. Men barnen hade super kul och det va det som var tanken. Dom badade i poolen, i sjön , körde fyrhjuling och lekte. Vi grillade i hagel väder mitt i sommaren, vi satt på altanen när det åskade osv. super mysig hade vi det.

Kidsen åkte till sin pappa i två veckor och under den tiden  fyllde Emil 28 och det firades på Texas såklart.

Nettan nimili och Patrik kom upp från sthlm och vi käkade ute och åkte på nettans pappas grav dvs. Nathalie och cerines farfars grav och då passade jag på att plantera på Eriks grav oxå då dom ligger på samma kyrkogård.

Juni - juli EM resan

2018-11-08 01:14
Från [email protected] (ViSex)

Cerine tävlade i EM med hennes julle United lag och i år va EM i Finland. Vi Åkte tidigt en torsdags morgon med buss från Hudik till sthlm och Silja line terminalen. Åkte en stor färga på ett blåsigt hav till Helsingfors. Vi hade trevligt på båten och jag och Nathalie delade hytt med Linn och Cornelia..
Dom tävlande hade andra hytter och va placerade lagvis i dom......ja inte hela lagen i en hytt utan olika såklart.
Jag som är höjdrädd tyckte båten va i högsta laget men vi kom fram hela och levande👌.

Letade oss fram till hotellet där vi skulle spendera fyra nätter.
Checkade in och efter bara en timme så kom Emil som hade flygit dit efter jobbet i sthlm.
Vi åt och drack gott och följde med tjejerna då dom ville shoppa.
Tävlings dagen för cerines lag kom och dom gjorde helt otroligt ifrån sig. Dom kom 6:a om jag inte missminner mig helt och det är en stor bra vad att ha lyckats med. Så stolt. Tror dom va fjärde bästa nation eller nåt sånt.
Super kul och så lycklig dag.
Söndagen åkte Emil direkt efter tävlingen för han skulle jobba på måndagen så han flög tillbaks till sthlm själv. Modigt gjort av ngn som aldrig flugit förut.
Jag Linn och barnen hängde i hotell baren sista kvällen och njöt av mat och dryck som sig bör. Kommer ihåg att jag blev lite rund under fötterna den gången.

Måndagen flög vi hem till sthlm igen
Annso som en höjdrädd på en stol och som hade den katastrofala flygresan från Marocko färskt i minnet var inte bara lite nervös utan höll bokstavligen på att tuppa av. Tur det bara va en flygtur på en timme för det räckte gott för den gången. Allt gick super men jag va glad när vi landade att det va över.
Buss från sthlm till Hudiksvall så vi kom hem mitt i natten.
Härlig och oförglömlig resa och inte minst för cerine som tävlade.

Juni Del II

2018-11-08 00:55
Från [email protected] (ViSex)

Vi tog med oss barnen på Furuvik och hade en fantastisk dag där med alla djur och karuseller.

Det blev midsommar och den firades i bobyggda med mina syskon och syskonbarn. Va super skoj. Vi lekte lekar såsom dunken och burken m.m Åt mat och njöt av stormen som.ca den dagen hahahah. Vi fick bokstavligen hålla i glasen för att dom inte skulle blåsa bort.

Dammsugaren bestämde sig för att ge upp och alla som känner mig vet att jag har mani eller ocd å städar hela tiden. Åkte å köpte en pronto, likadan som innan då den faktiskt höll i 7år.

Det va fotbolls vm och vi kollade varje match som en riktig landsman och hejade fram dom så gott vi kunde men det räckte ju inte ända fram men kul hade vi å.mkt chips fick man äta 👌

Juni 2018

2018-11-08 00:42
Från [email protected] (ViSex)

I juni hade vi massor av saker för oss.
Vi va på Furuvik en barnledig helg och hade sällskap av mixon, Alex, ante och Emil såklart. Vi åkte karuseller, åt drack och lyssnade på Petter som spelade.

Jag tog med mig Martin ner till sthlm.och hälsade på Emil. Vi strosade runt och njöt av storstaden, åt gott och hälsade på Nettan,Patrik och nimili. Vi gick på en general knas spelning och hade det allmänt bra.

Vincent Filippa Cerine och Nathalie hade examen och vi firade in sommarlovet och ett år av hårt skolarbete. Nathalie gick ut nian med allt vad det innebär. Stora flickan som blir gymnasielev snart.

MaJ

2018-11-07 20:06
Från [email protected] (ViSex)

Maj va en skön månad med mkt roligt.
Vi åkte ner till sthlm och gick på Grönan. Jag Jonas och dom tre små barnen åkte ner men jonas och barnen åkte hem samma dag medans jag stannade kvar med Emil resten av helgen. Jag och barnen va på cirkus här i Hudik.
Vi lekte och va ute mer å mer för det va så härligt väder ute. Solen lockade verkligen ut en under maj.

April

2018-11-07 19:54
Från [email protected] (ViSex)

April april....

De va O'Learys besök, jag tog med mig dom tre minsta  Kidsen och åkte till Gävle för att komma bort. Brorsan låg fortfarande nedsövd i koma och allt va tungt som fan. Jag orkade inte vaken vara hemma å inte borta heller men jag gjorde det jag kunde för att barnen inte skulle påverkas mer ön dom resan gjorde. Vissa dagar sov jag mestadels kan jag ärligt säga och alla som har barn vet vilket bra samvete.man kan få om man inte orkar finnas där som man borde för dom.

Jag började röka igen tyvärr men har slutat för flera månader sedan. Va nåt tillfälligt behov jag hade då.

Vi myste på så gott Vi kunde och hade det faktiskt stundtals det roligt.

Jag genomförde en liten operation/ingrepp då jag i januari genomförde en abort eftersom det va väldigt dåligt mellan mig och Emil. Aborten av tvillingarna gick inte som den skulle och jag gjorde om den medicinsk först men det funkade inte och allt kom inte ut  och det som va kvar växte trodde dom enligt deras mätningar så dom ville gå in med kamera och kolla vad det va som fanns där inne. Ingreppet gick bra fast jag va livrädd och hade sån dödsångest innan. Hade aldrig blivit sövd och va rädd att aldrig vakna osv.osv. Det blev inte bättre av att läkaren inte kunde garantera att jag överlevde, dom får inte göra det enligt ngn paragraf utifall ngt skulle gå helt på tok. Jag överlevde och sömnen man har när man är sövd va den bästa jag haft. Jag va på benen 10 min efter jag vaknat. Dom hittade inget farligt mer än att massor från aborten fanns kvar som Dom  tog bort. Jag  bad dom sätta in en spiral på samma gång så den sitter där inne i min livmoder fortfarande och allt funkar rätt bra om man bortser från att jag inte har ngn mens alls förutom lite röda flytningar titt som tätt.

Mars 2018

2018-11-07 19:33
Från [email protected] (ViSex)

Mars va en skit månad rent ut sagt. Vi åkte på en kryssning som är svår att glömma. Vi hängde mest hemma och lekte ute ibland. Jag och Emil hade det inte alls så bra den här månaden och den var redan tung och blev inte bättre av allt som hände men men vi gick starkare ur den. 
I mars hände det som inte fick hända. Min bror krockade med en timmerbil. Han låg i Uppsala på IVA där ett bra tag, kändes som en evighet. Han överlevde men med vissa skador och jag har stängt av och fortfarande inte riktigt tagit in det. Jag gör så om ngt blir för jobbigt, stänger av. Jag hade precis börjat öppna upp mig och börjat gå hos en kurator för att bearbeta saker genom livet men den här händelsen stängde jag av för att klara av att fortsätta leva och fungera. Jag pallar än idag inte att ta tag i det. Jag kommer få sån ångest och panik attaker och jag är helt enkelt inte reod för det än.

Februari 2018

2018-11-07 19:22
Från [email protected] (ViSex)

Februari är Vincents månad och förra.året fyllde han 8år.
Jan fick det han önskade sig av alla och vi hade en fantastisk dag.

Vi åkte även till sthlm med mitt jobb, jag jobbade då. Vi va 17 Pers typ som åkte och hade ett trevligt dygn på hotell, junibacken och naturhistoriska. Vi åkte även på MoS då oxå för lite shopping.

December Del II Och Januari 2018

2018-11-07 19:14
Från [email protected] (ViSex)

Jag provade gigantiska dreads men tog ur dom efter ett dygn.
Vi (jag och barnen) firade nyår med Emil och mixon med middag och raketer. Lugnt och skönt.
Vi åkte skidor och pulka ute på skolan.

Januari 2018

2018-11-07 19:14
Från [email protected] (ViSex)

I januari fick vi reda på att jag väntade tvillingar.
Min mamma va rätt sjuk ett tag där och åkte in och ut på akuten mest hela tiden, tack gode Gud att hon är bättre nu och att det inte va ngt livshotande.
Det hände inte så mkt i januari som jag minns men januari brukar kunna vara en rätt tråkig månad. Man har rätt ont om cash efter julen, man har inget att se fram emot typ och man önskar att snön försvann och man har börjat vänta in våren.

December 2017

2018-11-07 19:00
Från [email protected] (ViSex)

Ja jag antar att december 2017 va lika mysig som dom flesta andra december varit. Jag njuter verkligen av att ta fram adventsljusstaken å stjärnorna. Julgranen och paketen under. Jag är ett stort stort fan av julen och vill att mina barn ska få lika underbara jular som jag själv haft. Vi hade väldigt många färgade slingor förra året, både inne och på båda  balkongerna.

Julafton firade vi ute i skogen i bobyggda. Vi åt och umgicks men sen gick färden hemåt för tomten skulle ju komma med paket till barnen.
Jag fick ett super fint halsband av Emil i julklapp som jag dock än vänder väldigt lite då jag är rädd det ska gå sönder hahahaha

November 2017 del II

2018-11-07 18:45
Från [email protected] (ViSex)

Vi firade farsdag med fika och såklart va jonas här.

Jag åkte på badhuset med alla kids och hade sällskap av min lillasyster Lisa.

Jag och Filippa hade en tjejdag på stan och provade kläder Hej vilt

Vi hade julens första pepparkaksbak

November 2017 DEL III

2018-11-07 18:45
Från [email protected] (ViSex)

Här kommer bilder från resten av november 2017.
Angelica och Simos förstfödda dotter föddes och hon va ljuvlig redan då ❤

Jag saknade Erik varje dag lika som nu och tände ljus lite då och då för honom.

Jag försökte läka mig själv genom att måla lite, ta mina härliga bad och Elda i öppen spisen.

Första snön kom oxå men den smälte lika fort igen.

November 2017

2018-11-07 18:28
Från [email protected] (ViSex)

I november förra året tog jag med mig Loui ner till sthlm för att gå på monster jam. Vi hade en helt magisk helg och bodde nere där hos Emil.
Vi åkte ut på mos (mall of scandinavia) och shoppade lite. Myste och bara njöt.

Även att jag fick för mig att jag skulle vara rödhårig igen och blekte blekte blekte och blekte innan jag färgade RÖTT.

Tillbaks här

2018-11-07 18:10
Från [email protected] (ViSex)

Åh jag är så glad. Jag har fixat så jag kan komma åt alla mina bilder igen så nu kan jag blogga här igen och det känns som att komma hem. Jag är helt överlycklig för hur som helst så är det ändå här jag har känt att jag hör hemma. Jag.började ju min bloggresa här och vill så gärna vara kvar här.
Ett år sedan jag skaffade ny blogg och där kan man inte precis påstå att jag varit effektiv eller ens aktiv men nu känns allt annorlunda och jag hoppas att allt kommer att funka som det ska nu.
Jag kommer skriva ett inlägg för varje månad jag varit frånvarande och försöka minnas ( hur det ska gå till då jag inte kommer ihåg saker från igår ens).
Så här kommer en liten resumé sen 12 månader tillbaks.

Enjoy

NY BLOGG

2017-11-14 22:56
Från [email protected] (ViSex)
NI FINNER MIG HÄR

Eller om ni hellre vill skriva in adressen själva så :  http://nouw.com/fembarnochenmamma

Nu hoppas jag att ni följer med på nya äventyr

My Life, My Passion & My Fashion