RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 15:42:10

Bliss By Bält

Blissbybalt blog on Nouw

Ögonbryn Jao!

2019-02-25 11:00
Från Blissbybalt

Hello!
Jag har en fundering som jag inte reder ut själv och jag skulle därför vilja be om lite hjälp

Det är så att jag, som många andra, inte har fötts med perfekta ögonbryn som är helt symmetriska eller välfyllda. Jag har i alla fall tio års tid fått fylla i och klippa och plocka och dona i all oändlighet och nu söker jag det bästa alternativet.
Jag är medveten om att man kan göra en kosmetisk tatuering på brynen och jag önskar verkligen att det stod högre upp på min ekonomiska lista.
Hit me med era bästa knep för att fixa brynen. Är det bäst med penna eller kräm och pensel? Vilka märken föredrar ni? Tack, tack på förhand

Lånad bild från elle.se

Flyttvecka is coming up!

2019-02-24 20:52
Från Blissbybalt

Flyttdagen närmar sig med stormsteg och jag känner både lust, ångest och panik över packningen... Det är inte det lättaste att försöka packa med två småbarn som är uttråkade och hungriga om vartannat. Man försöker räcka till på alla plan men man ser bara hur klockan tickar och värdefulla minuter försvinner in i glömskan.

Jag hoppas ändå att få gjort lite varje dag så att inte allting är kvar sista kvällen. Man glömmer lätt av hur mycket som måste göras inför en flytt. Som att tvätta alla handdukar, lakan och kläder som sedan skall packas ner. Eller alla lådor som måste rensas som sedan skall antingen till återvinningen eller till tippen... Och så säger man varje gång ”Från och med nu skall jag sluta samla på saker i lådor, nu skall var sak ha sin plats...” And it goes on and on

Jag är i alla fall sjukt taggad på att ÄNTLIGEN få flytta in i huset. Vi har nu väntat sedan i början av december och man glömde nästan av på vägen att vi faktiskt köpt ett hus. Hela grejen är så svår att förstå när man bara går och väntar och väntar. Och nu är det bara fem dagar kvar Nyp mig i armen liksom!!

Hur sjukt??

2019-02-22 22:23
Från Blissbybalt

Bara sådär. Helt plötsligt kom skrivsuget tillbaka som har lyst med sin frånvaro en längre tid, närmare bestämt ett år. Exakt ett år!
Jag ville för skoj skull se när jag publicerade det senaste inlägget och det var faktiskt 22 februari 2018. Och nu, exakt ett år senare var det dags igen.

Egentligen vet jag inte varför, men det är som att jag behöver ventilera mig själv lite. Det är mycket som händer nu och jag står och stampar i en känslomässig röra. Det kan behövas en re-cap så här kommer den!

Vi har flyttat till Uddevalla! Ja det är faktiskt sant! Det som vi så länge pratat om och drömt om blev verklighet. Och nästa vecka flyttar vi in i en 50-talsvilla med lummig trädgård och 10 minuter bilfärd till havet. Alltså, dröm! Vårt förra hus blev sedermera sålt och en ny ägare fick ta över vår barnfamiljsdröm. Nu siktar blickarna mot hyvlade trägolv, funkiskök och den underbara art deco stilen!

Jag vill avrunda med att säga att jag på många sätt tror att bloggvärlden är ett bättre forum för mig än instagram. På något sätt så ger det mer tillbaka att verkligen få skriva av sig än att posta upprepande bilder med en halvtrött quote. En god insikt denna fredagskväll!

Xoxo


Det är inga fantastiska mäklarbilder men den lilla pärlan uppe på kullen, det är vårt hus ❤️

Tulpaner och bröllopsnostalgi

2018-02-22 16:08
Från Blissbybalt

Jag köpte ett handfång tulpaner igår med den vackraste färgen jag sett ❤ Inte rosa och inte röda, bara något fantastiskt mitt emellan!

När jag ser tulpaner så går tankarna till vårt bröllop, 19 mars 2016! Då var det ljusrosa tulpaner i fokus med ljusblåa pärlhyacinter och brudslöja som kontrast. Vi gifte oss i mars och då kändes det helt rätt att ha riktiga vårblommor. Även brudbuketten bestod av tulpaner som min mamma band till mig, så himla fint och symboliskt!

Snart har vi varit gifta i 2 år redan och jag kan inte förstå hur fort det går. Förlovade har vi varit i fyra år och i år är vi inne i vårt åttonde år tillsammans. Helt galet!

Sportlovet är slut

2018-02-20 07:27
Från Blissbybalt

Tog en omedveten vecka från bloggen under sportlovet men vad gör det, nu är jag tillbaka!

Eg1entligen har vi inte haft lov då Loa har varit på förskolan som vanligt och Kristian har jobbat.
Jag undrar lite kring det här hur alla löser ledighet över loven? Måste man ta ut semester då i februari? 😥 Semestern vill man ju lägga på sommaren...
Om vi har ekonomi nog så får det nog bli utlandsresor på sport- och höstloven så att man känner att man utnyttjar tiden!

Här på västkusten är det fortfarande vinter och man börjar bli riktigt trött på det nu! Man kan liksom inte smygstarta våren när man har snöslask upp till midjan. Nej, bättre väder nu tack!

Här har vi Gry med riktiga skor för första gången 😍


Vill ni se mer aktivitet från mig så får ni gärna kolla in min insta! 😙 @Blissbybalt

Veckans Pins!

2018-02-11 20:54
Från Blissbybalt

Nu går vi mot slutet på denna underbara helg. Kristian har varit ledig i tre dagar och vi har verkligen maxat med mys och kul med familjen. Igår var vi hos mina päron och hade mellokväll följt av QXgalan som verkligen har blivit en mysig tradition! Vi stannade över natten och min fina mamma tog barnen på morgonen, alltså så härligt!

Nu tänkte jag, söndagen till ära, lägga upp veckans pins! Annars försvinner ju lite syftet om jag inte lägger upp ett inlägg i veckan 😅

KLÄDSTÅNG MED HÄNGANDE VÄXTER

Alltså hur snyggt!? Jag tänker att detta även kan funka utomhus!

MOBIL MED POM POMS

Jag gillar när man inreder alla element i ett rum och då även "luftrummet"
Jag funderar på att göra något liknande till Grys rum så småningom!

SNYGGA KONTOR

Jag blir så inspirerad när jag ser sådana här bilder. Jag skulle gärna vilja ha ett riktigt kontor där datorn kunde stå uppe och man kunde ha en fet anslagstavla med inspiration.

IKEA INDUSTRIELL

2018-02-08 10:21
Från Blissbybalt

Nu kommer det fler och fler samarbeten för Ikea! Näst på tur är INDUSTRIELL som formgivits av Piet Hein Eek.


@Pernillasinterior skriver på sin instagram att hon varit på presskonferensen angående kollektionen där dem avslöjat att urnorna i keramik kommer att säljas för 199:- styck. 👌

Klicka på LÄNKEN så kommer ni till Ikeas Newsroom där ni kan se en video om samarbetet.

Skandinaviska Shakerkök

2018-02-07 09:15
Från Blissbybalt

Min man är rolig han! Nu när vi precis har byggt nytt kök och man äntligen kan pusta ut lite så beställer han en broschyr från Skandinaviska Shakerkök. Men visst blir man inspirerad av den avskalade stilen! Och då är vårt kök väldigt avskalat redan. Det får bli i nästa hus 😅

Det är ju verkligen något speciellt med massivt trä! Jag vet att jag tjatar mycket om det men jag har liksom gjort en helomvändning när det komner till materialval. Innan så kändes det inte så viktigt sålänge ytan var snygg. Men nu i en värld där allt digitaliseras och effektiviseras så dras man till allt som är på riktigt. Som en skåpslucka i riktig furu eller en fönsterbräda i riktig sten.

Kolla in deras HEMSIDA för mer inspiration!

IKEA Spänst

2018-02-06 10:25
Från Blissbybalt

"Exploring ways to integrate street culture and sports in a casual and informal way at home led IKEA to reach out to avant-garde streetwear designer Chris Stamp for its new limited-edition SPÄNST collection for today’s active, young-minded people."

Jag ser mycket fram emot Ikeas samarbete med Chris Stamp! Kolla bara på lysrören som man kan arrangera lite hur man vill, så snyggt! Kollektionen släpps i Maj.

30-talsdröm

2018-02-04 16:00
Från Blissbybalt

Alltså kolla det här underbara 30-talshuset i Lilla Edet som ligger ute på Hemnet. Och nu kanske ni bara; Come again?.. Men jag säger det igen, Kolla huset!!

I takt med att jag lärt mig mer om byggnadsvård och historisk inredning så har jag börjat intressera mig mer för sådana här typer av hus. Specielt när det är i princip orört så att originaldetaljer finns kvar. Tänk om man skulle måla trapphuset i en gråbeige ton och tänk hur alla fönstren skulle "poppa" med dimrosa och pärongröna toner på väggarna.
För att inte tala om dörrarna! Massiva trädörrar med vackra speglar är ju drömmen! Sedan måste ni kolla in fönstret i trappen med handledaren som går rätt över, så snyggt!
Jag hade nog köpt en kakelugn till detta huset för att få till den rätta charmen och östermalm-känslan.

Nackdelen med huset är att man troligtvis får lägga mycket pengar på att dra om elen och om det vill sig illa kanske man får dränera.

Huset ligger alltså centralt i Lilla Edet och utgångspriset är 695.000:- Det får du inte ens en tomt för idag!