RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 07:41:41

EMMALEINVALL

EmmaLeinvall blog on Nouw

10/2-19

2019-02-10 10:32
Från EmmaLeinvall

Tänkte vara visa några bilder från igår. Hon är nog det vackraste jag någonsin kommer ha

3/2-19

2019-02-03 19:50
Från EmmaLeinvall

Idag har jag rakat Bella och kolla vad fin hon blev.
Men efter det så åkte vi till ridhuset med både Bella och Lagan. Om vi ska börja med Lagan så hoppade hon super men vi har verkligen så mycket att träna på och hon var inte på humör för att göra något annat än att sticka.... men Bella... alltså så jäkla gin var hon, red dressyr innan jag tog några språng och hon var verkligen super fin både när vi hoppade och i dressyr. Hon bara gjorde det jag bad om och gjorde det med glädje. Avslutade med några språng på 120 som hon tog sig över hur lätt som helst så snart är det dags att starta msv. Min fina sagoponny

Före och efter bilder

Nu kör vi igen

2019-02-02 22:15
Från EmmaLeinvall

Jag hade faktiskt tänkt att starta upp bloggen igen nu och lägga upp lite när jag känner för det. Helt utan ett måste att lägga upp utan bara göra det för skoj skull och lägga upp lite mer bilder som jag inte lägger ut på min Instagram tänkte jag. Hoppas ni är lika taggade som mig på att komma igång igen iallafall. Här får ni lite bilder från Ölandshopp förra året med världens bästa Bella.

Min dag! Tillbaka?

2018-03-11 12:48
Från EmmaLeinvall

Hej och välkomna tillbaka till min blogg! Jag har inte bloggat på en hel evighet känns det som. Men nu är jag tillbaka och ska försöka blogga så ofta jag kan! Varför jag har tagit en paus kommer ni få veta lite längre fram, men som sagt så är jag tillbaka nu och jag ska försöka blogga varje dag.

Idag så vakande jag 8.30 och gick upp och fodrade hästarna. Sen har jag städat på mitt rum ett tag nu, jag har dammsugit, torkat golvet, lagt in kläder i min garderob, byt lakan, städat toan där uppe lite och snart ska jag gå ner till stallet och fixa allt där. Hästarna får vila idag för det har regnat hela dagen och gör det fortfarande, så de får en lugn dag idag.

Hoppas att ni har haft en bra dag och en fortsatt bra dag så syns vi imorgon! Hej då<3

Vad har jag i mitt sadelskåp?

2017-09-15 13:21
Från EmmaLeinvall

Jag tänkte dela med mig av min packningslista till meetings. Jag ska snart på meeting och det kan vara svårt att veta vad man ska ta med sig. Det var jätte svårt första gången jag skulle på meeting, jag hade ingen aning om vad jag skulle ta med mig.

I sadelskåpet:

Sadel, sadelgjord, träns, ledträns, stigbyglar, benskydd, schabrak, luva, benlindor, paddar, fleectäcke, stalltäcke, schampoo, pälsglans, rycktborstar, svamp, handdukar, hovolja, nummerlappar, spö, extra grimma och grimskaft


Utanför boxen:

Boxgardin, schabrakshängare krokar, sadelbock, kraftfoder, vattenkana, hinkar, lås till sadelskåpet, hö, hönät, kasse att ha täcken i


Mina saker:

Hjälm, säkerhetsväst, stövlar, sporrar, handskar, kavajer, x antal vita byxor, tävlings tröjor, varma jackor, regnkläder, vanliga ridkläder, byxor att ha över dem vita byxorna, varma skor, massa strumpor.

Detta brukar jag ha med mig när jag åker på meetings, jag tror jag fick med allt och att. Hoppas att ni fick lite tips. Så syns vi sen! Hejdå<3


Laxacupen | Debut | Hoppträning | Så lätt med rätt...

2017-09-06 22:27
Från EmmaLeinvall

I lördags och söndags så tävlade jag med både Häxan och Bella på Laxacupen i Mörrum. På lördagen så blev jag 2 med Häxan i LD och ett stopp i LC. Bella var trött på lördag så helt okej resultat. På söndagen så fick jag och Häxan ett stopp i LC och gjorde även debut i LC+, vi blev ute i omhoppningen,  men jag hade glömt att visa henne det hindret, det var en högtalare precis bakom hindret och det stod i nerförsbacke och många hade problem med det. Men Bella då, jag vad ska man säga... Hon vann LC+ och LB och blev Laxacups mästare i kat.D, jag är så otroligt stolt över hennes prestation och det kunde inte gått bättre! Vi fick vår första vinst och vårt första vinsttäcke!

Imorgon så är det hoppträning med Bella för Lisa, så direkt när jag kommer hem från skolan så ska jag fixa både Lily och Häxan tänkte jag och packa transporten.

På lördag så ska jag tävla i Fjälkestad med Bella, vi ska hoppa LB och även debutera LB+, det blir första inomhus tävlingen för säsongen. Tänkte ha en blå outfit då!

Dagens ridpass med Bella var såå bra! Hon var verkligen jätte fin, jag provade ett äppelbett på henne och hon hängde inte alls i det och jag fick stopp på henne hur lätt som helst! Jag hoppas verkligen att det bettet fungerar så det inte bara var "tur". Så det ska jag prova hoppa på imorgon. Det kändes verkligen som att det var rätt bett för henne.

Men jag hoppas att ni blev nöjda, här kommer massa bilder från laxacupen. Hejdå <3

Träning I LA med Bella I Tävlingar

2017-08-30 14:43
Från EmmaLeinvall

Idag så ska jag markarbets/dressyr träna i ridhuset 18, jag ska ha Häxan på den träningen. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska ha för outfit ikväll, jag får se sen. Men när jag kommer hem så ska jag rida Bella, lite bommar tänkte jag, sen ska jag packa transporten äta och sen åker vi 17.30 tror jag. Lily får vila för hon har tappat en sko där framme och hon är så öm i hennes fötter så jag kan inte rida utan 1 sko, men hovslagaren kommer imorgon så då kan jag rida henne.

På lördag och söndag så ska jag tävla med både Bella och Häxan på Laxacupen i Mörrum, jag hoppar LD och LC med Häxan första dagen, LC och lC+ andra dagen, och med Bella så hoppar jag LC+ och LB båda dagarna. Första dagen så tänkte jag ha brun outfit på båda och marinblå andra dagen.

Nu har jag även anmält mig till LA debut med Bella i oktober på Carlqvist cup. Ska bli så kul att få göra det med henne och på just de tävlingen så debuterad jag LA med Savanna. Både jag och min tränare tycker att vi är redo för att starta LA nu, Bella hoppar ju allra bäst när det blir högre så jag tror inte att det kommer vara några problem alls. Så till det ska vi bara träna, träna, träna och tävla LB och LB+ så att vi är redo för det. Det är faktiskt ett mål som jag har med henne att starta LA, tanken var att göra det till våren egentligen, men efter som att hon är så fin och det går så bra nu så känns det rätt att göra det.

Jag tänkte skriva lite om mina mål som jag har med mina hästar och om jag har upp nåt något mål eller om det inte går att göra det i ett annat inlägg. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Hästskötare | Skolan

2017-08-19 12:38
Från EmmaLeinvall

Nu sitter jag i mina tränares lastbil på väg mot Tingsryd. De ska tävla 120 där med 3 av deras hästar och jag ska vara hästskötare, jag tycker att det är jätte kul att följa med dem på tävlingar och se hur de gör på framhoppningar, banan m.m. När vi kommer hem så ska jag rida alla mina 3 ponnys, alla 3 ska gå markarbete idag.

På tisdag så börjat skolan igen. Jag tycker att det ska bli kul att träffa alla kompisar igen men samtidigt är det jobbigt att stiga upp så tidigt fast vi börjar inte förens 10 första dagen.

Men jag hoppas att ni blev nöjda med detta lilla inlägget så hörs vi! Hejdå <3

Dagens planer P&J Tävling

2017-08-07 13:18
Från EmmaLeinvall

Idag så ska jag rida både Bella och Häxan, jag ska rida hem till paddocken och båda ska få ett markarbetes pass och hoppa lite studs bara. Jag tänkte prova den sadeln som vi hade på Savanna till Häxan idag och se hur den ligger, och då ska jag även prova ett annat träns och ett annat bett på henne och se hur det går. På Bella ska jag bara ha det vanliga tror jag, kanske tar ett annat bett på henne bara för att variera annars så ska hon ha sin vanliga sadel.

Savanna ät inte hemma hos oss nu utan hon är till salu och står i ett försäljningstall i Skåne, så om någon är intresserad av världens snällaste c-ponny så kan ni skicka på min mail ([email protected]).

Vi i Mörrums ungdomssektion ska ha en Pay and Jump den 15 augusti, som börjar 17.30 och vi kommer även ha öppenbana från 10-16. Anmälan kommer snart ut.

På lördag så ska jag ju tävla och då tänkte jag ha min bruna animo kavaj och mitt gulaktiga schabrak med brun kant och om jag hinner så ska jag köpa en lång brun huva som jag kan ha till det.

Men hoppas att ni har det bra tills nästa gång vi ses!! Hejdå<3

Råby Yxnarum Dagen

2017-08-06 00:01
Från EmmaLeinvall

Jag hoppas att ni mår super bra, jag har inte bloggat på ett tag nu men jag tänkte börja göra det lite oftare nu.

Råby tävlingen gick helt över förväntan. I LD så rev hon ett hinder i omhoppningen men vi blev ändå 3:dje placerade, och i LC så vann vi!! Hon tvekade inte på ett ända hinder alltså!! Så sjukt fin var hon, och att vi vann också. Jag är så nöjd med henne. Pommes gick också sjukt bra, vi hoppade LC och LC+ och var nolla i båda!! Alltså hur bra är inte det för en 6 åring som bara har tävlat en gång detta året. Så fin var han och han kollade inte på något överhuvudtaget.

På lördag den 12/8 så ska jag och Häxan till Yxnarum och hoppa en LD+ och en LC, det är på gräs och hon har aldrig varit där innan så vi tar det lite lågt nu dem första gångerna innan vi hoppar LC+/LB. Jag är jätte taggad på att tävla henne nu när det går så bra. Det fanns inga klasser för Bella där så vi får vänta med att tävla henne lite, men vi kör på med träning bara så att vi blir ännu bättre tills vi ska tävla igen!!

Idag så fick alla hästarna vila för det blev så sent och Bella har tappat en sko så henne kan jag inte rida för ens imorgon när hovslagaren kommer och Häxans ena framben har varit lite svullet men de var knappt det idag så hon har fått vila sen onsdags och Lily får jag bara skritta.

Jag hoppas att ni har haft en jätte bra vecka så syns vi sen! Hejdå <3