RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 10:10:34

esketeske

Om topplista och katter

2019-03-06 18:28

Hej jag sa att jag ville ha en lista på min blogg och jag vet hur man gör nu. Så nu kommer en lista ungefär som en topplista fast ingen har ordning och plats och så.


  • Katter är på min topplista också men inte den här listan
  • Också är det andra bra saker med katter
  • Medan jag letar mer kan ni titta här
  • Eller på youtub

Läskiga blöjor

2019-05-17 18:15

Hej idag såg jag äckliga saker. Jag såg äckliga blöjor som låg i en papperskorg med bajs på. På blöjorna inte på papperskorgen. Kanske där också jag vet inte. Jag tittade inte så noga när jag såg allt bajs det var bara äckliga blöjor och jag ville inte titta på dom alls. Så jag gick bort fran blöjorna och satte mig på en annan plats men jag var inte sugen på mat då alls. Jag tänkte bara på blöjorna och jag gillar inte attg tänka på äckliga saker när jag ska äta mat. Jag vill äta men är inte hungrig längre. Då alltså inte nu nu har jag ätit mat och är inte vid blöjorna. Men deå ville jag inte äta någon av min mat och det bvrukar jag alltid vilja. Men jag är ändå sugen på godis kanske choklad eller sura S-märken jag vet inte vad jag vill ha. Jag kanske är diabetes eller sånt jag äter inte socker på vanliga dagar bara på helgen eller på kalas och fest. Förra året var annorlunda också. Mer fest och mera jobb på lagerföretag. Nu är jag på ett annat företag men jag känner ingen kompis där. Jag ska ha semester på sommaren och jag ska åka utomlands kanske men bara kanske. Jag ska också åka med en från förra jobbet och en från skolan som vi gick på. Men vi ska åka till Fjällbacka som inte ligger utomlands det liggerr i Sverige men långt bort att åka bil ändå är det till Fjällbacka som ligger vid Göteborg tror jag. Men dom har ingen flygplats eller så för det är en liten stad fjällbacka. En kille i fjällbacka heter Erik och han är en som bor i fjällbacka och ska hjälpa oss att hitta till saker och sånt. Jag vet inte sen. En annan kille som är konstig är han från TV med ögonen. Han vill jag intre träffa om jag inte måste för han är ganska läskig med ögonen som inte är linser utan ögon bara. Men jag ska få en moppe om jag fåre ta körkortet för moppar. Jag tror det för det fick Annika göra och vi är lika bra på moped och på att köra moped. Jag vill låna en husbil men jag känner ingen som har en husnil jag får låna och så kan jag inte köra husbil eller någon bil. Men jag vill ändå låna en husbil eller husvagn och bo i på campingplats som vi ska göra i Fjällbacka. 


#semester #fjällbacka #husbil #moped #körkort

Vill äta mat nu - ge mig mat

2019-04-18 17:30

Jag är hungrig och vill äta mat. Jag har alltid mat men inte nu. Nu har jag inte någon mat men jag är ändå hungrig som en  varg. Vargar äter bara kött för att det är massor av proteiner i kött.  Det är nyttigt med proteiner och vitaminer. Jag är nog hungrigare än en varg för jag kan äta grönsaker också intye bara kött och protein. Så kan inte vargar göra då får dom ont i magen. Det har jag haft många gånger om jag äter för mycket mat eller är hungrig som nu. Då får man ont i magen om  man inte äter mat. Jag provade Linas matkasse som var snabb och den var det. Men inte lika snabb som  dom på TV-kocken eller såna. Men snabbare än jag brukar laga mat så ganska snabbt ändå. Sen gjorde jag inte det men jag var smart för det var billigt från början dsen var det annat pris efter ett tag. Dyrare pris på matkassarna och jag hade ingen topplista att titta på den här gången. Jag gillar listor. Mest dom som har topplista men andera listor också. Jag kanske ska göra en lista på bloggen. Det vet jag hur man gör men inte hur det blir en topplista med 1-10 eller 1-5 eller sånt. Han eller hon som skriver på den här bloggen har gjort en toplista med hela bloggen också. Så vikll inte jag ha dety. Jag vill bara ha en lista på ett inlägg och en topplista.


#topplista #matkasse #snabb #billig 


Hej igen nu har jag beställt snabb matkasse

2019-03-06 16:46

Hej igen. Nu har jag beställt matkasse på Linas matkassar. Det skall bli spännande och ser hur snabbt jag lagar den matkassen. Jag skall tävla mot mig själv och mot en klocka som jag sätter timer på. Den har jag använt ofta. Den är digital med siffror på och inga visare. Så den är mycket lättare att lära sig om man är barn och sånt.


Jag trodde jag skulle få mina matkassar idag. Det får jag inte. De kommer sen. Jag får låna salt och annat från min granne när jkag inte har det men jag tror inte Annika har så mycket som en matkasse ska ha i sig och samma saker. Då kan man tro att jag inte har några pengar och måste låna pengar från banken. Det har jag inte och jag tror inte jag får det. Det är inte alla som får alls och jag tror jag inte får låna. Kanske får jag låna lite men jag vet inte. Jag har inte frågat banken för dom har inga matkassar.


Nu måste jag vänta på att min matkasse kommer. Den är snabb matkasse så kanske den kommer snabbt också. Men jag vet inte om jag får den imorgon eller en annan dag sen. Jag är hungrig och vill laga mat nu. Jag äter mat klockan sex eller 18:00 på digitala sättet. Som  min klocka.


#matkasse #snabb #Klocka

Hej jag ska prova snabblagad matkasse

2019-03-06 04:54

Hej jag skall testa en ny matkasse nu. Jag skall testa att ta en snabblagad matkasse från topplistan och se om det går så snabbt som dom säger. Jag är ganska snabb i köket men inte som mästerkocken eller så. Men ganska.


Jag gillar mästerkocken eftersom jag gillar att laga mat och dom gör det på mästerkocken. Jag gillar också barnen som är mästderkockarna i den lilla tävlingen. Annars gillar jag inte barn jättemycket. Till exempel är blöjor ganska äckliga. Blöjor är jättgeäckliga. Efter det när barnet är sex år är det också ganska äckligt med snor på sig. Men dom har slutat med blöja och luktar inte alls så mycket bajs. Jag tycker bajs luktar onödigt illa. Det borde lukta nästan ingenting om det hade varit som bäst. En kompis som heter Per har gjort en sida för jättelänge sen och den är jätteful. Jag skrattar åt Per ofta. Han är så dum men också så taskig. Han sparkade på en katt när jag såg det. Jag vet inte hur man slutar vara kompis med någon för jag vill det med Per. Det var en jättesöt katt. Jag sa inget till Per för han fnittrade så högt. Och sa att han bara skojade. Det är sånt man säger bara. För att man skäms kanske. 


Jag vill ha en hobby också.


#Hobby #Per #Katt

Köpa ett lagerföretag för med aktier??

2018-06-13 07:24

Jag tänkte bara hoppa in och säga hej. Kanska lägga up ett litet sajttips eller två. Jag som alltid har varit sugen på att sarta eget företag har hittat det här med lagerföreag som man köper färdiga. Det verkar nädan bli billigare, om man räjnar bort momseb. Jag måste bara skaffa 50.000 så kan jag köpa ett färdigt företag och slippa allt pill. Jag har ingen möjlighet satt läggga på me rlån. Jag har bra villkor på mina lån och vill inte börja amortera. Jag kan sälja eller belåna aktier. Men frågan är om jag får. Jag vill fixa företag, och kaj inte elåna huset. Jag kan säla aki

ier, men får jag belåna dem? Vill inte sälja dem i dasläget. 

Nu gick jag hem

2017-06-12 14:41

Nu gick jag hem från jobbet. Eller jag är hemma nu så jag gick för en stund sedan. Jag hade för ont i magen för att jobba. Jag trodde inte jag var sjuk utan att jag ätit någt jag inte tålde men jag kanske är sjuk. Det var inte jätte länge sen jag var sjuk förra gången. Då var jag hemma från jobbet och nu är jag hemma från jobbet. Förra året jobbade jag alla dagar man skulle jobba på. Jag var inte sjuk någon gång. Fast nu under 2017 så har jag varit sjuk tre gånger. PÅ bara ett halvt år nästan.


Jag brukar inte åka hem från jobbet på dagen så här dags. Så jag kollade på SL.se för att veta när jag skulle gå. Men sen när jag väntade så kom inte bussen när den skulle komma. Jag fick vänta på bussen i tjugotvå minuter och chauffören struntade i mig när jag sa till. Han borde ju komma på tiden dom har sagt.

Teds Gärdestads bästa sång

2017-07-15 12:30

Jag har sagt att jag vill vara som Ted Gärdestad fast inte ta självmord. Jag tycker han är jätte duktig på att skriva och sjunga. Hans frisyr är konstig men det var jätte länge sen. Då var den kanske en jätte modern frisyr som han hade. Jag vet inte för jag har bara sett honom med den frisyren men jag har inte sett andra. Den bästa sången Ted Gärdestad har skrivit och sjungit är Satellit som jag gillar. Dom flesta gillar nog den här sången men jag har den som favorit sång.

Jag glömde ju

2017-06-12 12:24

Jag glömde ju faktiskt bort vad jag hade tänkt att skriva. Jag skrev bara lite om att jag har ont i magen idag. Och att jag inte gillar att vara sjuk när jag är på jobbet. Jag hade ju tänkt att skriva om en jätte bra låt jag gillar. Av en jätte bra artist jag också gillar. Det är Håkan Hellström och han är den bästa Svenska artisten som lever och är man. Jag tycker ännu mer om Ted Gärdestad men han är död. Han tog självmord fast han var så bra och så känd. Det är jätte synd om hans familj men också synd om musiken. När han är död kan han ju inte skriva mer sånger och spela in. Men dom sångerna han skrev när han fortfarande levde är jätte bra. Jag kommer kanske att skriva om honom och lägga upp hans musik. Innan har jag skrivit om CajsaStina och om Lisa som jag tycker är jätte bra också. Fast dom är kvinnor och på en annan lista.

Ont i magen

2017-06-12 12:16

Jag har ont i magen idag. Jag tror jag har ätit något jag inte tål. Det känns så i alla fall. Jag tycker inte alls om att ha ont i magen när man ska jobba. Jag har svårt att koncentrera mig när det gör ont och då är jobba inte så lätt. Det bästa hde ju varit om det fanns mediciner mot att ha ont i magen. Det allra bästa hade varit om det fanns mediciner mot alla sjukdomar i hela världen. Varför forskar man inte fram sånt?


Nu har jag lunch men jag är inte hungrig. Jag har ätit en banan och en tallrik filmjölk. Eftersom jag har ont i magen är det svårt att äta riktig mat. När jag tänker på mat mår jag lite illa och vill inte alls ha den. Då är banan bra. Enligt min Mor är banan den bästa frukten eftersom den innehåller fibrer. Fibrer är viktigt för magen och därför åt jag bananen. Då kanske mitt ont i magen försvinner och jag hoppas det. Jag gillar inte alls att vara sjuk men mest gillar jag inte att vara sjuk på jobbet. Fast jag är inte så sjuk att jag kan stanna hemma för jag kan ju jobba. Även fast det gör jätte ont i magen så kan jag jobba. Jag kanske jobbar saktare men jag är här och gör så gott jag kan. Inte ens Lisa Ekdahl får mig på gladare humör. Och hon är bland det bästa jag vet av Svenska artister.

Om jag var kändis

2017-06-25 18:00

Om jag var kändis skulle jag vara som Ted Gärdestad fast inte ta självmord utan fortsätta vara känd. Jag tycker det är jätte synd att Ted inte fortsatte att skriva musik utan dog. En av hans bästa låtar är såklart Satellit men den här är också jätte bra. Det kanske är en av hans bästa låtar tycker jag i alla fall. Nu får ni lyssna på den här låten.

Det är varmt

2017-06-11 18:01

Det är jätte varmt ute nu. Det känns ibland som om det är ett annat land än Sverige. Jag tycker om värmen och den känslan. Ibland blundar jag och bara lyssnar och låtsas att jag är någonstans på en ö. Då kan man höra fåglarna bättre än när man tittar. Man kan höra alla ljud bättre om man blundar. Det är nog så för dom blinda att dom hör bra för att dom blundar. Undrar om det blir skillnad om dom tittar med ögonen eller blundar.


När man är blind ser man ingenting alls. Det är som om man inte har ögon och inte kan se. Fast man har ögon oftast. Snart är det Bagge på TV. Det ska jag titta på.

Vem vet är Lisa Ekdahls bästa låt

2017-05-24 22:45

Här är en till av mina favoritlåtar av en jättebra artist, Lisa Ekdahl. Den är ganska gammal men håller fortfarande. Hade den varit med i Melodifestivalen så hade den garanterat vunnit. Lisa Ekdahl har en egen hemsida också. Den hittar ni på den här länken.


Hon har också gjort många andra bra låtar, men det här är hennes bästa låt tycker jag. Eller bästa sång kanske man skall kalla det. Jag vet inte om det är någon skillnad egentligen. Men sång. Hennes bästa sång får det heta. Jag gillar svensk musik ganska mycket. Mest lite gammal musik, inte den nya. Håkan Hellström är det värsta jag vet. Han är värre än ett monster. Hade mardrömmar låtit på ett visst sätt, då hade de låtit som Håkan Hellström. Hååååååååkan......HÅÅÅÅÅÅÅÅKAN. Jag blir lite rädd bara av tanken. Här kommer sången jag pratade om. Lisa Ekdahl och Vem vet. Varsågoda.


#Lisa_Ekdahl #Håkan_Hellström #Vem_vet #Bästa_artisten

En bra låt

2017-05-10 22:45

Den här låten har jag alltid gillat massor. Det är Cajsa-Stina som sjunger och hon är fantastisk. Hennes sångröst är helt otrolig, jag älskar hennes sång. Det här är en av mina favoritsånger med henne och faktiskt i hela världen. En av de bästa sångerna som har gjort någonsin tycker jag. Det finns många andra bra låtar också. Jag kommer nog lägga upp mina favoritlåtar här ibland. Så ni också får höra dem. Eller ni har nog redan hört de flesta, men lyssna igen då. Alla mina favoritlåtar är bra att lyssna på om igen. Här kommer en av mina bästa låtar.


#Cajsa-Stina #Bästa_låten #Bästa_artisten

Idag jobbade jag

2017-05-03 22:37

Idag var jag på jobbet igen. Jag var friskare och hade ingen feber. Jag hade lite ont i huvudet, men det gick bra. Jag tog en ipren innan jag gick till jobbet och två alvedon på lunchen. Det hjälpte och jag hade inte lika ont i huvudet längre.


Imorgon är det torsdag redan. Det känns konstigt när man har varit ledig och sjuk och börjar jobba på onsdag. Det blir bara tre dagar jobb den här veckan. Tre dagar är nästan ingenting. Fint väder var det idag också. Jag gick både till bussen, från bussen till jobbet och sedan samma sak hem igen. Och fram och tillbaka på lunchen, fast det var väldigt kort. Till bussen från hemma tar det tio minuter ungefär. Det är inte så långt, men inte jättekort. Det är längre än jag orkar springa. Från bussen till jobbet tar det 7 minuter om man går normalt snabbt som jag. På lunchen gick jag bara till korvkiosken och det tar kanske en minut eller så. Inte mer tror jag. Men jag stog och väntade på min mosbricka i solen också. Det var flera minuter så jag har varit ute mycket idag.


Jag hoppas det är fint väder i helgen när man är ledig. Det är viktigare då. På vardagarna spelar det inte lika stor roll.


#Torsdag #Jobba #Helg #Sol

Hemma från jobbet

2017-05-02 12:15

Idag är jag hemma och är sjuk. Jag har en väldig snuva och ont huvudet. Jag har inte kollat tempen, men det känns som om jag har lite feber också. Jag ska ta två alvedon och en kopp te. Men när det är så här varmt är te inte alls lika gott som på vintern. Men med citron och honung är det typ det bästa mot förkylning. Vitlök ska vara bra också, men då luktar man inte så gott när man kommer tillbaka till jobbet.


Jag är nästan aldrig sjuk. Lite förkyld ibland, och i höstas hade jag influensa. Annars är jag alltid på jobbet. Jag är inte hemma bara för lite snuva. Idag var på gränsen, men jag hade så ont i huvudet ju. Så det är inte snuvan som  gör att jag är hemma faktiskt. Jag hoppas jag blir frisk snabbt. Jag tycker det är tråkigt att vara sjuk.


#Hemma #Sjuk #Citron #Te

Ledig måndag

2017-05-01 11:20

Idag är det måndag och det är ledigt. Det är väldigt skönt tycker jag. Det är sol och varmt. Det är väldigt härligt. Det enda som stör är alla motorcyklar som låter. Bilar är okej, men motorcyklar låter för mycket. Det brummar och brummar.


Varför tycker alla med motorecykel att det är okej att köra så fort och så högt? Kan man inte ha tysta motorcyklar? Det hade varit mycket bättre. Det är okej om det låter lite. Men motorcyklar låter inte lite alls. De låter jättemycket. Men solen lyser mycket. Snart är det sommar och då fyller jag år. Jag gillar sommar. Då ska jag kanske till Spanien. Då har jag varit där tre gånger. Om jag åker dit i sommar. Jag hoppas det. Det ska bli härligt med sommar och semester.


Idag ska jag vara ute mycket. Då får man d-vitaminer och det är bra. Jag äter d-vitamin på vintern. När det är mörkt behöver man det. Nu är det inte så mörkt längre. Nu är det ljust mycket. Och ljust ganska länge på kvällarna.


Jag gillar inte på vintern när det är mörkt hela tiden. Jag gillar ljuset mycket mer.


#motorcykel #Sommar #Ledig

Jag spelade spel

2017-04-30 21:07

Jag var inte vid brasan ikväll. Jag spelade spel. Jag gillar inte eld så mycket. Jag tycker det är mest varmt. Inte varmt och skönt. Bara varmt. Jag gillar att spela spel. Nästan alla spel tycker jag om som inte är på datorn. Jag tycker om en del spel på dator med jag menar inte såna. Jag spelade riktiga spel med riktiga kompisar. Vi spelade Uno, Yatzy och ett spel med kort. Vändtia heter det. Jag gillar Yatzy mest tror jag.


Imorgon är det ledigt fast det är måndag. Sånt är extra lyxigt eftersom det är ovanligt. Jag ska inte göra något speciellt men det ska bli jätteskönt. Jag ska sova länge och inte ställa klockan. Jag ska sova tills jag vaknar av fåglar eller solen. När man har semester kan man sova så länge varje dag. Jag har semester på sommaren och den kommer snart. Jag ska till Spanien kanske. Det beror lite på. Jag har varit där två gånger tidigare också. Två gånger om det spelar någon roll. Sen blir det kanske tre då. Om jag reser i sommar alltså. Jag tror det och hoppas det.


#Spel #Spanien #Sova

Lördag och solig dag

2017-04-29 12:21

Idag är det lördag. Det vet jag. Mest för att det var fredag igår. Men också för att jag är ledig idag. Det är man på lördagar. Och på söndagar. Men söndag är det imorgon. Det vet jag för att det är lördag idag. Efter lördag kommer söndag. Det gör det alltid, även på skottdagen. Skottdagen är en konstig dag. Den kommer bara ibland och kan vara vilken dag som helst. Men alltid samma datum. Men samma datum finns inte varje år. Bara var fjärde år. Och i Februari. Efter det kommer mars. Nu är det Maj snart. Nu är man ledig på måndag också. Det är extra lyxigt att vara ledig på en måndag. Man är alltid ledig på helgen, så måndag är ovanligare. Därför är det lyxigare.


Jag gillar grillad mat. Snart är det sommar och då äter man grillat ofta. Jag gillar sommaren. Också för att det är varmt och soligt. Jag gillar att bada. På sommaren gillar jag att bada. Då är det varmt. Jag gillar när det är varmt. Och då badar jag.


#Lördag #Ledig #Skottdagen

För att jag kan

2017-04-28 11:36

Idag äter jag en tidig lunch. Det gör jag ibland och det tycker jag är väldigt lyxigt. Idag åt jag fisk. Fastän det är fredag. På fredag är det kycklingdagen. Men jag åt ändå fisk. Jag gillar inte fisk så mycket men det är nyttigt. Så jag äter fisken ändå. Det har jag lärt mig från jag var liten. Att äta upp maten alltså. Det har jag alltid gjort. Om den inte är äcklig. Då äter jag inte allting. Men fisk kan jag äta. Fast jag inte tycker att det är jättegott.


Idag är det fredag. Jag gillar fredagar. Jag gillar alla dagar men fredag är bäst. Nu börjar helgen. Eller sen börjar helgen. Nu ska man jobba lite till. Fast först är det lunchrast. Det smakar fisk i min mun nu. Det tycker jag är lite äckligt. Jag har inga tuggummin. Det hade varit bra. Jag kanske hinner köpa tuggummin nu. Om jag skyndar mig hinner jag.


V6 är bra för tänderna. Det får man tugga på vardagar också. Det är inte godis. De är nyttiga. Jag äter ofta V6. De är goda fast de är nyttiga. Som frukt. Frukt är också gott och nyttigt. Mest gillar jag ananas.


#Tidigt #Lyxigt #Fredagar #Fisk