RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 08:30:44

Tuviss Blogg

Tuviss blog on Nouw

Hur blir det med skadan?

2019-01-17 10:29
Från Tuviss

Hej på er.

Det var ganska längesen jag skrev här nu men det kanske är förståeligt då jag inte har kunnat göra så mycket kul med Aquis. Hennes skada har inte förändrats så mycket. VI ger henne ingen medicin nu men vi går på promenader med henne och bara myser. Vi har fått en tid på Husaby 6/2 och jag hoppas att dom ska hitta vad felet är där. De som jobbar på Husaby är jätteduktiga och samtidigt som det kanske inte kommer vara positivt det dom hittar så kommer det ändå vara skönt att veta vad det är som gör ont på henne.

FIna Aquis, hoppas hon blir bra snart❤

Helgens planer

2018-12-08 15:29
Från Tuviss

Hej på er! Eftersom jag inte kan skriva om något rolig om Aquis eftersom vi bara skrittar just nu så tänkte jag dela med mig av mina planer denna helg.

Idag har jag knappt gjort någonting alls. Jag var inne en sväng på förmiddagen och fixade naglarna som ni ser på bilden. Tyvärr blev naglarna lite för korta för min smak men jag gillar verkligen glittret! Resten av dagen ska jag inte göra någonting alls utan bara ta det lugnt och vila mig. Jag är extremt trött då vi har haft jättemycket prov oså i skolan de senaste veckorna men denna helg är en pluggfri helg vilket är sjukt skönt! Tror det blir lussebullsbak senare idag vilket ska bli jättemysigt.❤️

Imorgon ska jag på brunch hos min bästa kompis Tova då vi ska fira hennes födelsedag. Det ska bli mysigt det med och jag ser fram emot att få fira henne. Efter det ska jag promenera med Aquis o sen städa rummet tror jag så inget jätte spännande tyvärr men det kan va skönt att inte göra alldeles för mycket så man kan ta det lugnt också.

Hoppas ni får en bra helg ❤️

Ännu tråkigare nyheter...

2018-11-25 16:19
Från Tuviss

Hej på er. Veterinären var hos Aquis i fredags och kom fram till att hon behöver gå på metacam kommande tre veckor och skrittas tre gånger i veckan i tre månader. Jättetråkiga nyheter såklart och vi får helt enkelt se hur det blir efter dessa tre månader..

Ganska kort inlägg jag vet men har inte mycket mer att skriva än så. VI får hålla tummarna för att det bara blir bättre.

Tråkiga nyheter...

2018-11-15 17:25
Från Tuviss

Hej på er

Aquis har på sistone blivit väldigt stel i sina bakben, framförallt i höger bak. Så idag var eqipaten hos Aquis för att kolla igenom hela henne för att se vad detta berodde på. Efter genomkännande av hela Aquis kom hon fram till att hon var svullen i knäet på höger bakben och därför också blivit stel i vänster sidan av korset och höger axel (om jag har förstått det rätt). Sedan behandlade hon Aquis med el och massage och redan efter det gick svullnaden ner lite.

Men nu får Aquis inte ridas tills veterinären kommer nästa vecka. Efter det får vi se vad hon säger och hur det blir i framtiden. Jag håller alla tummar och tår för att det inte är något allvarligt och för att hon snart går att ridas igen... ❤

Superbra tävling!

2018-10-29 11:55
Från Tuviss

Asså wow! Sista westerntävlingen för i år och hon briljerar som bara den! Två första placeringar i pleasure och ranch riding, kunde inte vara mer nöjd. Tack till alla tränare jag haft som hjälpt oss komma dit vi är idag. Som ni ser på bilderna var det en halloweentävling där man skulle klä ut sig. Jag var zooskötare och Aquis var Zebra

(Bilderna är tagna av Madelene Rejmalm)

Pigg häst och hopptävling

2018-10-18 22:30
Från Tuviss

Hej på er! Herregud idag var hon otroligt pigg. Hon skulle springa med huvudet uppe i luften o ville inte riktigt lyssna så mycket på mina hjälper... Så målet idag blev bara att hon skulle få ner huvudet men att hon kunde springa i vilken takt som helst så länge det var den gångarten jag ville.
Men man har såna dagar också där det inte riktigt funkar och det får man acceptera.
På lördag har jag hoppträning för den 4/11 ska jag på hopptävling! Vi kommer inte tävla särskilt högt men det är ändå kul för både henne och mig att komma ut på lite hopptävlingar också. Men innan hopptävlingen så blir det en westerntävling där jag ska vara med i två klasser vilket jag ser fram emot såklart.

Superbra tävlingskänsla

2018-10-09 16:25
Från Tuviss

Hej på er!

I helgen var jag och tävlade i Arvika med Aquis. Veckan innan då jag tränat till tävlingen kändes det inte alls bra, hon var krånglig och sa bara emot hela tiden. Men när jag hämtade henne i hagen på tävlingsmorgonen var det som om hon visste vad det var som gällde. Hon lastades på knappt fem minuter och var hur lugn som helst på framridningen. I western riding så tyckte hon att konerna var extremt läskiga så det slutade på en andra plats utav tre. Men jag är ändå inte missnöjd för att hon spookade utan jag är faktiskt stolt. Trots att hon tyckte att det var jätteläskigt så lyssnade hon tillslut på mig och red sedan hela mönstret utan besvär. I pleasure kom vi på en tredjeplats utav tre då en ryttare blev diskad, men jag är inte heller missnöjd för att vi kom sist. Hon var jättefin och duktig, möjligtvis lite väl pigg men herregud hon är ett fullblod liksom. Jag är i alla fall jättenöjd över helgen och ser fram emot nästa tävling i slutet på oktober.

Älskade häst!

2018-09-06 20:53
Från Tuviss

Är verkligen så nöjd med Aquis nu. Allt sitter så bra både uppsuttet och från marken, det känns liksom som att allt bara flyter på nu. Visst, vi har våra sämre dagar men i helhet är allt bra. Så länge hon förstår vad man vill är hon helt underbar att jobba med och jag ser verkligen fram emot våran framtid tillsammans. Skulle vilja spendera hela livet med henne om det var möjligt.
Älskade, älskade häst.❤️

Träning!

2018-08-29 23:00
Från Tuviss

Hej på er! Idag så hade jag träning för Matilda Källström vilket också var min första lektion med henne. Lektionen var jättelärorik och rolig och jag lärde mig massa nya övningar för att få henne mjuk och i en fin form. Vi körde även igenom mönstret inför tävlingen några gånger och det kändes bra och jag är så himla taggad på att tävla igen!

Efter träningen så lasttränade vi henne och Starlight vilket gick jättebra så det känns väldigt stabilt och bra inför tävlingen på den fronten också. Så tacksam för min fina häst ❤️

(Förlåt för den dåliga kvalitén på bilden, vet inte vad som hände med den)

Träning och tävling

2018-08-21 17:20
Från Tuviss

Hej på er!

Härom dagen anmälde jag mig till höstens första tävling, vilket var väldigt kul. Jag ser verkligen fram emot att komma ut på tävlingsbanorna igen efter våran lilla "tävlings-paus". Tävlingen är den 1 september och vi ska bara vara med i en klass. Pappa ska tävla på samma tävling med sin häst och det är även deras första tävling tillsammans.

Tävlingen är om två veckor och fram tills dess är det hård träning både i ridningen och i lastningen. Jag och pappa lasttränade Aquis härom dagen och det gick suuuuperbra! På bara 10 minuter stod hon inne i transporten och åt i lugn och ro. Dock stängde vi inte bakom henne utan vi tar små steg i taget. Idag ska vi lastträna och då tänkte vi ta nästa steg och stänga dörrarna bakom henne.