RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 22:02:16

JosefinLundin

Josefinlundin blog on Nouw

Rebeccas hippa 2019

2019-05-01 10:27
Från Josefinlundin

Ja här är det rätt tomt mellan inläggen. Men jag kanske, bara kanske kan bli lite bättre på att blogga.
Det stundar bröllop för några av våra bästa vänner i maj. Och helgen som gick överraskade vi bruden med möhippa. Och man kan ju inte få med allt på instagram så jag ville göra ett helt inlägg om vår dag istället.

Jag & min mamma fixade våra tröjor kvällen innan.

Lördag morgon stormade vi Hampus och rebeccas hus strax efter 07. Vi fixade frukost och Rebecca fick packa en väska med saker. Vi begav oss sedan vidare för vår första aktivitet. Treewalker, trots en del regn så blev det av. Rebecca briljerade och tog sig an alla banor. Även den högsta på 11m. Vilken jävla brud alltså efter nästan tre timmar där så var de dags att dra vidare till ribban där vi skulle äta lunch och massage väntade Rebecca medans vi andra bastade och några badade i havet

Förfest med lite lekar hemma hos Elise som sedan ledde till middag på skybar i Malmö.


1:a advent

2017-12-04 08:09
Från Josefinlundin

Godmorgon ❤️
Igår var alltså första advent. Vi började dagen med att tända ljuset och titta på julkalendern.
Efter det fick isa öppna sin kalender.
Något julpyntande blev det inte då vi redan pockat fram det lilla vi har, julgran saknas men det är lite tidigt än tycker vi
(Vi hade tidigare en plastgran men isa välte din i vår förra lägenhet så pinnen i mitten bröts, sen har de inte blivit av att vi köpt en ny). Men nu ser isa granar överallt och frågar om inte vi också skall ha en så iår får vi allt köpa en ny. Eller om de blir en riktig gran vi får väl se när vi kommer så långt

Vi var på adventsfika hos Victors mormor& morfar i Höllviken igår. Massa julmys och gott ❤️

Idag är det måndag, Elian och jag är de ända som är vakna. Känns ju allt lite ovant att Victor ligger kvar här bredvid och sover hela december är ha ledig och vi skall verkligen njuta utav december och ledigheten ❤️

1 december

2017-12-01 08:05
Från Josefinlundin

Godmorgon december ❄️
Nu är vi inne i den mysigaste månaden på året och detta året kommer vi va lediga allihopa tillsammans.
Idag jobbar Victor sin sista dag på dressmann sen är han föräldraledig hela december och i januari börjar han nytt jobb.

Ser så fram emot en helt ledig jul tillsammans, någon av oss har alltid jobbat så julen har alltid varit ett jäkla pussel och ett stressmoment.
Men inte iår, då skall vi bara njuta ❤️

Hur skall ni fira jul?

Förlossningsberättelse

2017-11-30 07:31
Från Josefinlundin

Söndag den 21 maj. Jag gick och la mig vid tolv på natten, låg och pillade på mobilen. Hade lite ont i ryggen men inget jag tänkte något större på. Lägger ifrån mobilen vid 01 för att sova. Nu reagerar jag på att sammandragningarna gör rätt ont. Men inte så ont att jag tror något är på gång. Försöker somna, vid två tiden har jag fått andas igenom 2 värkar och säger till Victor att jag tror något är på gång. Jag har nu uppenbart värkar och måste andas igenom dom. När klockan sen blir tre ringer Victor min mamma så dom kommer och skall has mta isa. Victor hjälper sedan mig att ta på kläder och vi går ut och går i trapporna utanför. Mamma och Henrik kommer runt halv fyra och då är mina värkar så starka att jag gråter mig igenom vissa av dom. Varannan-var 3e gjorde väldigt ont. Victor ringer då in till förlossningen i Lund som säger det finns plats och vi är välkomna in.
Väskor och allt var redan packat så vi begav oss ut till bilen direkt och åkte mot Lund. Fick en dubbelvärk precis innan vi gick in på förlossningen. Väl inne på förlossningen var klockan runt fyra när undersökningen gjordes och jag var öppen 4cm och där var lite kvar på tappen. Dom ville avvakta en timme och göra en ny undersökning. Under tiden fick jag alvedon och vi gick till sällskapsrummet för att få i oss något att äta. Vi hann inte mer än komma dit innan jag fick springa på toa. För precis som med isa så spydde jag upp allt jag åt och drack. Sen gick jag bara fram och tillbaka i rummet för jag skulle banne mig inte bli hemskickad med sovdos. Värkarna blev starkare och det blev ett tryck neråt som gjorde att jag inte kunde sitta ner längre. Gick tillbaka till vårt rum och kl var väl runt 05 då. När dom kom in för kontroll blev jag inskriven direkt utan ny undersökning då jag var så påverkad utav värkarna. Ctg sattes på igen och jag fick lustgas.
Min plan var endast lustgas även denna gången. Nästa undersökning går vattnet och kl var då 08:25. Mitt tryck neråt blev värre och värre och min kropp ville krysta trots att det inte var dags än. Var helt säker på att jag skulle gå sönder, så ont gjorde det redan.
Dom satte även en elektrod på lillebrors huvud då där fanns lite bajs i fostervattnet. En barnmorska till kallades in.
Kl 09 var jag helt öppen och krystvärkarna började. Lillebror fastnade med sina axlar och hans värden påverkades så ännu mer folk kallades in. Klockan 09:42 kom han till världen. När jag får upp honom frågar jag är det verkligen en kille? Och jag får se att de är det minsann. Vår efterlängtade lillebror var äntligen här. Enligt sista mens född i vecka 40, 39+1. En perfekt liten kille på 3734g & 52cm lång. Elian Vide Jim Lundin

vecka 15-40

2017-11-29 08:59
Från Josefinlundin

Godmorgon,

Här kommer min graviditet med Lillebror i bilder, & la även till några efterbilder. Kvinnokroppen är fantastisk.

Jag gick totalt upp 14kg, från 55kg innan graviditet till 69kg innan han föddes. ( jag gick upp 14kg med isa också) så det är väl min gravid vikt

En vecka efter förlossning var jag nere på startvikt igen, idag väger jag alltså mindre än jag gjorde innan vi blev gravida :o Dags att ta tag i träningen och bygga upp lite muskler. Detta har alltså kvinnokroppen åstadkommit utav sig själv utan speciell kost eller träning.

6 månader

2017-11-28 12:47
Från Josefinlundin

Hej allesammans ❤️

Det har alltså gått hela 6 månader sedan jag skrev något här.
Att få en ny familjemedlem och gå igenom en stor prövning i livet tog all energi man hade och allt fokus hamnade på familjen.

Men nu känns det som vi landat ordentligt och man har lite mer energi över. Hur mycket jag kommer skriva och uppdatera här det får vi se (annars uppdateras instagram relativt ofta : lundinjosefin). Bloggen är ialf öppen igen


Bjuder på några bilder från julkortsfotograferingen

Lillebror är här

2017-05-23 09:52
Från Josefinlundin

Pappan & lillebror ligger båda och sover så jag passar på att göra en snabb uppdatering här.
Lillebror Lundin är här han kom igår morse, eller förmiddag säger man kanske ? Kl09:42.
Vi alla mår bra men fick stanna en natt på patienthotellet och hoppas på att vi får åka hem till storasyster under dagen.

V40

2017-05-21 09:51
Från Josefinlundin

Idag går vi in i vecka40 (39+0) isa föddes 3h in på natten av vecka40 (39+0). Ingen lillebror än, så som jag trodde tar han längre tid på sig än sin storasyster ialf.

Nu har jag lyckats bli dunder förkyld också. Victor blev krasslig förra veckan och i fredags började jag hosta lite. Men bara sådär rethosta. Igår började min röst bara försvinna. Idag känns huvudet som bly och kan inte prata spec mkt.
Känns som bra timing att bli sjuk nu när lillebror verkligen kan dyka upp när som


Sista magbilden innan isa kom, & dagens bild på magen med lillebror.
Ungefär samma tidpunkt i graviditeten .

Vecka 39

2017-05-17 18:28
Från Josefinlundin

Ja vi är ju inne i graviditetsvecka 39 nu.
Så det lider ju minsann mot sitt slut, även om min hjärna just nu säger att han kommer aldrig ut. Du är bara tjock. Jag har inga känningar what so ever mer än det vanliga. Foglossning, sammandragningar, halsbränna och tryck neråt. Men detta har jag ju känt länge så det är man ju van vid.

Med isa kände jag inte sammandragningar eller tryck neråt. Jag bara vaknade en morgon och tyckte jag varit uppe och kissat massor den natten & hade nog lite ont i magen ändå när jag kände efter.Sen blev ju förvärkarna ganska uppenbara när dom drog igång ordentligt.

Så ja här går vi bara i väntans tider om man säger så. Idag har jag lunchat med min mamma. Sen tog dom isa med sig hem. Victor är på konferens med jobbet och kommer hem först imorgon kväll vilket alltså innebär att jag är ensam hemma. Han är bara 15min bort därav kände vi att de ändå var okej att han åkte iväg,Trots att lillebror kan dyka upp när som egentligen.

Isa gick på semester från dagis idag. 2månader skall hon va hemma nu i sommar. Victor jobbar denna veckan sen går han på semester. Så nästa vecka kan lillebror komma när han vill då är alla lediga :)

En räv

2017-05-16 14:17
Från Josefinlundin

Idag låg vagnhäget jag beställt i brevlådan.
Beställde utav en tjej som virkar via Facebook. Things by c om ni skulle vilja beställa en likadan.

Jag var först tveksam till om vi skulle ha något vagnhänge alls nu till en början då jag inte anser det ger bebisen något. Utan det ser mest fint bara.

Men när jag såg räven så var det ett måste. Så fin. Så nu hänger han där fint på vagnen och inväntar lillebror.
Det blir nog något gosedjur också i form utav en räv skulle jag tro, jag har fått dille på rävar nu

Vagnen är redo i övrigt också för ståbrädan och adaptern kom förra veckan. Så nu går det att sätta babyskyddet från besafe direkt på chassit och isa kan åka på brädan om hon inte skulle orka gå

Vagnen är en Emmaljunga Viking. Samma chassi som isa haft sin sittvagn. Vi köpte bara till en liggdel.