RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-29 13:41:51

Slöjd i verkstaden

Här kan du läsa om vad som händer i mitt hobbyrum. Och vad jag har på gång under penseln för tillfället. Eller kanske det är min glödritnings penna som är i gång.

Beställda skyltar

2018-12-02 13:22
Från [email protected] (Jeanette)

Beställda skyltar som jag målade för ett tag sedan. Alltid lika skoj då man får en beställning. I detta fall så var det tre till samma person. Motiven var troll, varg och jordgubbar. Extra skoj var det att skriva texten de ville ha, den passade så bra till två av motiven. 

Det tar ju som ni vet ett tag innan man kommer till den delen att måla motiv. Behöver ju inte skriva det igen,för ni som följer eller läst min blogg vet ju nu hur det går till. Är ni nyfikna nu ???
Okej då här kommer bilderna.Vargbo

Trollebo
Lillebo

Ljus med decoupage

2018-06-28 20:01
Från [email protected] (Jeanette)
Inlägget i dag handlar om ljus med decoupage. Ett roligt sätt att snabbt förändra ett ljus så det blir så här vackert. Man klipper ut motiv från servetter och tar det tunna skikt där motivet är. Sedan smälter man in med ett strykjärn utan ånga eller så kan man använda en matsked. Som du säkert förstår så värms skeden över ett ljus, men inte för länge så skeden blir svart, för då fördärvar du hela motivet. Em skoj hobby förutom mitt målande och glödritningen.Ljus med decoupage

Glödritning

2017-11-01 08:53
Från [email protected] (Jeanette)

Att glöd rita är väldigt roligt. man provade ju på det i skolan och sedan tog det många år innan jag tog upp det igen. 
Det har blivit en del tavlor sen dess. Här kommer lite bilder på en del jag glöd ritat

Här några av mina glöd ritade tavlor
Glöd ritat troll som jag även lagt lite färg på

Nytt inför Vintermarknaden 4/12 i Nykroppa

2016-10-16 17:09
Från [email protected] (Jeanette)
Nytt inför Vintermarknaden 4/12 i Nykroppa folkets Park. 
Jag har målat en del men ej lackat dem än. Men tänkte ni skulle få se lite av det ni kan köpa då vintermarknaden kommer. har mycket mer som jag ska måla och även en del julalster också. Så nog kommer det se fullt ut på mitt bord.

Uggla som välkommen skylt
Berguvar som inte är helt klara än  Mitt bord vid Bondens Marknad Nordmark

Hantverk och loppisdag

2016-08-11 10:20
Från [email protected] (Jeanette)
Hantverk och loppisdag sön den 28/8 kl 10.00-16.00

Vi kommer hålla till i anrika folkets park i Nykroppa som ligger 1,5 mil från Filipstad.
Här finns hantverk av olika slag och loppis för den som gillar det.

Känner du dig fikasugen så sätt dig ner i cafet och njut av en fika eller lättare lunch. 

Ser fram emot en trevlig dag med många köpglada besökare.


Varmt välkomna önskar jag Jeanette 
En skylt jag tidigare målat. NU SÅLD

Många ideér i Slöjdverkstan

2016-04-04 00:15
Från [email protected] (Jeanette)
Ja nu är det många ideèr i Slöjdverkstan. Har just suttit och undersökt vad jag behöver beställa i färger och material.Har tänkt börja med lite mer nyttoprylar till hemmet, och det är nog inte så dumt. Givetvis så kommer jag måla sådant jag målat tidigare och även ta upp beställningar om någon vill göra det.

Brödspade       Ljust nu har jag inga nya bilder så la in två alster jag målat tidigare. Mer kommer framöver var så säkra.
Så nu ser jag fram mot en vår här i mitt hobbyrum.

Värmeljus till jul

2014-12-02 15:59
Från [email protected] (Jeanette)
Värmeljus till jul, ja nu målas det för fullt för att få med till kommande julmarknad som är i Bäckhammar den 14:de December mellan 14.00-17.00. Ska bli skoj att vara med på något nytt ställe.

Julen är ju så mysig med allt pyssel och alla människor som skapar fantastiska alster. Jag ska se om jag hinner måla lite snapsglas också innan det är dags. Vad det blir för motiv ??? -ja det får ni i så fall se i nästa inlägg. 
Ha nu det så gott mina kära läsare så hörs vi snart igen.
Här målas många på samma gång.
Fem motiv som jag målat

Troll som hushållspappers hållare

2014-06-24 14:35
Från [email protected] (Jeanette)
Troll som hushållspappers hållare var riktigt rolig att måla. Kul när man har fria händer och får göra som man själv vill.
Jag har ju så många ideer som jag vill göra. Men får ta lite i taget. Här kommer några bilder på troll jag målat.

Hållare för hushållspapper troll
Så ett till i annan färg
Turkos är ju modernt så det fick bli hans färg
Jeansblå och vinrött är inte dumt det heller

Virkar för fullt

2014-01-14 12:24
Från [email protected] (Jeanette)
Virkar för fullt nu igen och då Barbie klänningar med tillhörande hatt. Gjorde ju en hel del sådana förr, men känner för att ta upp det igen. Jag virkar både i tunt och lite tjockare garn och i massa olika färger. Något jag gör mer nu än tidigare är att jag virkar in små pärlor i mitt arbete. Än så länge har det blivit en lime färgad klänning med guldfärgade pärlor och till det en hatt. Har även en brun klar även där med in virkade pärlor.

På min hemsida www.slojdverkstan.se  kommer jag att lägga in en ny undersida då jag har virkat några klänningar. Har även tänkt virka lite annat också.Så håll till godo med dessa bilder än så länge. Priset på klänningarna med hatt kommer på min hemsida där ni kan kontakta mig om det är något ni vill köpa.
Lime färgad hatt
Lime färgad klänning med in virkade guldfärgade pärlor
Påbörjad brun klänning med in virkade bruna glas pärlor

Nu skapar jag i Filipstad

2013-11-05 17:15
Från [email protected] (Jeanette)
Nu skapar jag i Filipstad. Vi flyttade hit i slutet av förra månaden så nu gäller det till att hitta nya ställen att vara med och sälja av det man skapar.
Såg att det ska vara julmarknad här den 9 December så det måste jag ju kolla upp om det går att vara med på.
Jag vill ju så gärna fortsätta med mitt skapande. Om någon när oss där ute läser detta och håller på med trä så hör gärna av dig till mig för jag behöver någon som sågar ut material till mig. Har en del mallar och är givetvis öppen för nya förslag.
Små söta änglar
Hållare för hushållspapper

Konstnatten 28-29 september 2013

2013-09-18 22:15
Från [email protected] (Jeanette)
Nu är det snart dags igen för årets konstnatt. Vi håller som vanligt till i Annebergs bränneri som ligger i Tidaholms kommun. Har ni tid att besöka oss så är tiderna lördag 16.00-01.00 och söndag 11.00-16.00.
Här är vi sju olika utställare med stort utbud. Som gärna säljer av det de har skapat.
Blir du hungrig då du besöker oss så kan du/ni köpa här lagad soppa eller varför inte en god fika med hembakt till.

Varmt välkomna
Välkommen skylt målad av mig Jeanette Carlsson
Här en bild på Annebergs Bränneri  där konstnatten äger rum

Ljus får nytt liv....

2013-03-20 10:13
Från [email protected] (Jeanette)
Ljus får nytt liv har jag valt att kalla detta inlägg. Ja det är ju faktiskt det de får då jag målar dem med olika motiv. Det är jätteskoj att måla ljus men givetvis en teknik bakom det hela för att få färgen att fästa.


Just nu är det mycket motiv i påskens tecken. Jag och en kompis ska stå och sälja av det vi målat nere i Coop Extra i Tidaholm den 28-29 Mars. Ja vi vet att det är skärtorsdagen och långfredagen, men vi har en tanke med det. Jag målar inte bara påskmotiv utan det blir annat också. På dessa ljus kan ni se lite av de som är målat. Ljuset med påskmotiv är redan sålt.

Nya handmålade alster

2013-02-06 15:37
Från [email protected] (Jeanette)
Tänk vad tiden går fort. Några nya handmålade alster har det blivit sedan jag skrev sist. Och det var ju ett tag sedan ser jag. Jag sitter och målar till och från nu med. Då jag håller på med en brödspade i trä som en underbar vän bett mig måla. Vad det är för motiv vill jag inte berätta om hon skulle läsa detta inlägg innan jag levererat skylten.

Har även fått beställning på en skylt till och den skall vara lite skojig. Kan bara säga att det rör sig om en lastbil, polisbil och en chaufför som kör för DHL. Resultatet på båda skyltarna kommer jag lovar.

Så till dagens skyltar. En del med lite humor i. Och det är ju inte fel det heller. Kommer även att börja måla lite nya hållare för hushålls papper. Kor igen men ska ändra dem lite. Så nog har jag att göra alltid.

För utom mitt skapande är jag oberoende konsult hos PartyLite och det tar ju en hel del av min tid också, då jag är ute och har visningar hos värdinnor/värdar. Jag tar gärna emot inbokningar men inte längre bort än tio mil. Skicka i så fall ett mail till [email protected]o.se      

På gång i hobbyrummet

2012-09-05 14:36
Från [email protected] (Jeanette)
Två söta minipallar har fått motivNu är det mycket på gång i hobbyrummet. Mitt arbetsbord är fullt av skyltar som skall målas. I skåpet bland material väntar korgar som skall målas och burkar som skall slipas och sedan målas och dekoreras. Motivet väljer jag då jag gjort allt botten jobb eller kanske skall man säga förarbete. Som många vet är det ju de som tar längst tid.
Konturer är lagda på små välkommen skyltarJa det är bråda tider nu om man skall hinna få fram nya alster till hantverksdagar, konstnatten och senare i år julmarknad. Jag tar det i den takt jag känner för, man kommer inte fortare framåt genom att stressa.
Här ser ni lite av det jag håller på med just nu.

Nya skyltar

2012-07-01 09:47
Från [email protected] (Jeanette)
Nya skyltar som jag nu målat. Denna gång blev det mycket med sjömotiv. Vet ni att det är ett motiv som de flesta tycker om. Och roliga är de att måla också. Här har jag inte lackat och borrat dem än, men har tänkt att göra det i dag. 

Efter dessa skyltar så skall jag måla hållare för hushållspapper. Det blir kor och katter. Jag har ju en del hantverksdagar jag skall ut på, med början i Augusti. Sedan löper det på fram till jul med olika ställen.
Här kommer några av de jag målat.

Korttillverkning i dag.....

2012-04-27 18:14
Från [email protected] (Jeanette)
I dag har jag suttit och pysslat några timmar till och från. Korttillverkning i dag valde jag att kalla detta inlägg, för det är just det jag gjort. Med hjälp av fina papper och min talang att teckna så blev det många härliga kort i dag. Jag har även tänkt på att få med lite nytt då jag skall stå på hantverksdagar i Eggby Lördag och söndag den 12-13 maj. Eggby ligger mellan Skövde och Skara. Det skall bli riktigt skoj. Hoppas det blir många köpglada kunder. Så till bilderna på dagens skörd av kort.
Ny välkommen skylt

2012-04-17 11:41
Från [email protected] (Jeanette)


Ny välkommen skylt har jag nu målat. Jag målar olika färger på husen och i trädgården blir det olika blommor som ger oss glädje. 
Modellen hittade jag i en av mina ide böcker. Och jag tycker den är så härlig. Det är ju en sådan tid vi väntar nu med trädgården full av blommor. Och längre fram finns det säkert någon som skall måla om sitt hus, men i större skala än det jag målat :).

Under min pensel just för tillfället är det ett nyckelskåp som fått en underbar blå färg som jag själv blandat ihop. Att blanda egna färger är jätteskoj, man vet aldrig hur man gjorde och kan inte få samma nyans flera gånger, om det inte händer av rena slumpen att den blir så igen.

Motivet jag har valt passar till bakgrundsfärgen tycker jag. En fyr på en liten ö. Med återspegling i vattnet.
 Jag kommer sätta in en bild på det då jag har målat klart det.

Cup Cake på lådor

2012-03-13 14:00
Från [email protected] (Jeanette)
Cup Cake på lådor. Ja närmare bestämt fem lådor fick detta motiv som är så populärt. Angelika som äger denna fina hylla med dessa lådor var så glad då den var klar. Hon målade så många olika färger och resultatet ser ni här.
Angelika är hos mig emellanåt och lär sig och måla och även pyssla med annat. Jag får hjälpa henne lite då och då , men det är ju inte lätt att lära sig på en gång. Skillnad är ju det för mig som målat i så många år.
Jag skall ut på konst och hantverksdagar i början av maj. Den 12-13 maj så får ni gärna komma och besöka oss i Eggby som ligger mellan Skövde och Skara. Det håller på 11.00-17.00 båda dagarna.

Ha nu en fin vårdag och må så gott. Kram Jeanette


Så här blev våra kort

2012-02-06 16:13
Från [email protected] (Jeanette)

Angelikas kort

Så här blev våra kort som jag och Angelika suttit och tillverkat i dag. Vi har verkligen låtit fantasin flöda. Många fina papper har blivit till egendesignade kort. Angelika tyckte det var skoj att prova på något nytt. Och vill säkert göra det någon mer gång. Och givetvis så kommer vi att göra så. 

Här kommer våra kort som vi gjort i dag.

Jeanettes kort

Ny modell på skylt

2012-02-05 14:22
Från [email protected] (Jeanette)

 Nu har jag ny modell på skylt. Det var riktigt roligt att måla något som man inte målat så mycket av förut. Det skall bli skoj att måla fler av dessa. Jag måste ju förnya mig så jag inte kör med samma och samma.

I morgon kommer jag att sitta och pyssla med grannens dotter igen. Men då blir det korttillverkning. Hon är så underbart go och har verkligen lätt för att lära sig nya saker. Skall se om jag kan förbereda lite inför dagen i morgon. Så vi kan sätta och och låta fantasin flöda. Det finns ju så mycket man kan göra med fina papper, paljetter och band mm. Lovar att sätta in fotografi på några som blir till i morgon.


Var är inspirationen ???

2012-01-18 14:21
Från [email protected] (Jeanette)
Beställning Var är inspirationen ??? Just nu känns det inte som jag har lust att sitta och måla eller glödrita. Men det kommer väl kan jag tänka mig. Jag skall ju måla en beställd verstavla och en hållare för hushållspapper.

Just nu är jag så trött, känner mig helt orkeslös. Ack, ack man får ta sig i kragen och komma igång. Lägger ut lite bilder på sådant jag målat håll till godo. Kram
BeställningSjömotivBeställning

Dags att börja producera igen

2012-01-03 11:15
Från [email protected] (Jeanette)

Nu är det dags att producera igen. Det kommer ju en del marknader och mässor så här på våren. Vart det bär av vet jag inte riktigt än. Men jag brukar ju få inbjudningar från olika ställen.

Jag har börjat för lacka en del skyltar och mer kommer det att bli. För några dagar sedan satt jag med grannens dotter och målade. Hon fick pröva på hur det är att måla på trä. Och se hur mycket jobb det är före innan man kan lägga upp motivet. Skylten längst upp är den vi hjälpes åt med. Ni som läst denna blogg förut vet ju att jag är väldigt noga med det jag tar mig för. Här fuskas det inte.

Jag skall i dag gå upp till min målarhörna och måla klart en skylt först och sedan är det dags att lacka andra för kommande motiv. Motivet som jag nu håller på med är samma som jag målade i hop med grannens dotter Angelika. Men jag har som sagt inte gjort den riktigt klar än.

****God Jul ochGott Nytt År****

2011-12-16 10:59
Från [email protected] (Jeanette)

God jul och gott nytt år. Nu är det inte många dagar kvar på detta året. Vad har då hänt sedan sist jag skrev.

Jo det är mycket har ju varit ute på många mässor och marknader lite här och var runt omkring. Och givet vis målat en hel del. Men då mest julalster. Jag har faktiskt målat många tomtar och snögubbar i form av hållare för hushålls papper. En modell jag tagit fram själv för några år sedan. Även skyltar med julmotiv har det blivit.
Det har varit så skoj att få vara med på två nya ställen i år. Första var i Bankeryd men där var det inte jul som gällde och vi stod där i två dagar. Ger dem gulstjärna för bra ordning och trevligt bemötande.

Nästa nya vi var med på var i Daretorp som ligger utanför Tidaholm. Inte alls långt att åka och även där en guldstjärna till de som ordnat det hela. Efter den så har jag tagit det lugnt. Så nu är det julen här hemma som får sitt. Tomtarna är framme och bakat lussekatter har jag gjort men där får jag baka mer för de har varit rykande åtgång på dem då vi haft besök och fikat själva. Önskar er alla en fin jul och nyår.

Konstnatten Annebergs Bränneri

2011-09-30 08:42
Från [email protected] (Jeanette)
Nu är det dags att ta bilen ut på en tur och besöka oss på Annebergs bränneri. Här står det utställare som visar upp sina alster de skapat. Givetvis kan du handla också om du känner för det. Du kan även sitta i en härlig miljö och njut av en kopp kaffe och hembakt.

Konstnatten håller öppet den 1-2 Oktober Lördag 16.00-01.00 och Söndag 11.00-16.00.
Varmt välkomna till en oförglömlig och unik konstnatt.
Handmålad skylt med hamnmotiv

Fullt upp i skaparhörnan

2011-08-25 14:22
Från [email protected] (Jeanette)


Ja nu är det verkligen fullt upp i skaparhörnan. Jag har beställningar och sedan håller jag på att bygga upp ett lager för kommande hantverksdagar och mässor. Skall även vara med på konstnatten som är den första helgen i oktober. Då håller vi till i Bränneriet på Annebergs lantbruk. lör. 16.00-01.00 och sön. 11.00-16.00. Var ligger det kanske ni undrar. -Jo i Tidaholms kommun. Du kan även besöka andra som har utställning samma dag. Gå gärna in på Tidaholms kommuns hemsida och klicka  på evenemang och sedan konstnatten.

Det är så skoj att sitta och måla när man vet att man skall ut på en del nu under de månader som är kvar på året. Jag har tagit fram lite nya idéer så de ska bli så skoj att jobba med dem då Ronny sågat ut dem till mig. Ronny har jag köpt material av i många år och det kommer jag att fortsätta att göra. Är så bra, har jag nya idéer så ritar jag bara upp och han sågar. Kika gärna in på hans hemsida. Han är duktig på att skapa i trä. rkhemslojd.se  Jag kommer att lägga ut bilder på de nya alstren då jag kommit så långt som att måla dem. Men först måste jag givetvis få hem dem.